Σάββατο, Απριλίου 08, 2006

Να ένα θαύμα!



Την πιο πάνω φωτογραφία την έβγαλα σήμερα το μεσημέρι στα Κιούρκα με το κινητό μου. Στην κάτω δεξιά γωνία μπορείτε να δείτε ημερομηνία και ώρα.



Αν κάποιος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας είχε γράψει πριν είκοσι χρόνια πως με ένα τηλέφωνο βάρους 99 γραμμαρίων θα μιλούσα (από παντού), θα έστελνα γραπτά μηνύματα, θα φωτογράφιζα, θα τραβούσα μικρά βίντεο, και θα μπορούσα να τα στείλω όπου γης...




...πως θα αποθήκευα 488 καρτέλλες με 910 τηλέφωνα, διευθύνσεις, email, όλα μου τα ραντεβού, όλες μου τις σημειώσεις (από τραπεζικούς λογαριασμούς μέχρι περιλήψεις κειμένων)...



..ότι θα άκουγα ραδιόφωνο με άριστη λήψη κι ότι με μία κάρτα μνήμης 2GB θα είχα και ένα walkman με αρκετές εκατοντάδες τραγούδια σε ΜΡ3...



...ότι αυτό το μηχανάκι θα με ξυπνούσε το πρωί, θα μου θύμιζε τα ραντεβού μου, θα αναγνώριζε τις κλήσεις μου και θα έπαιρνε την αλληλογραφία μου...



...ότι θα συνδεόταν στο Google και θα έλυνε πολλές απορίες μου, θα μάθαινε τα νέα από το BBC mobile news, θα έπαιζε ωραία τρισδιάστατα παιχνίδια...



...θα έκανε βιντεοκλήσεις, θα έδειχνε ζωντανή τηλεόραση (π. χ. το ματς στις κρίσιμες φάσεις) και θα τσεκάριζε τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς...


...θα του έλεγα ότι έχει καταπιεί πολύ LSD ή μεσκαλίνη (οι ντρόγκες της εποχής) κι ότι πρέπει να πάει να κοιταχτεί!

Υ. Γ. Τώρα θυμήθηκα ότι είχα παραλείψει και άλλες χρήσεις του κινητού μου: κάνει τους μαθηματικούς μου υπολογισμούς, έχει μετατροπέα μονάδων βάρους, μήκους, όγκου, θερμοκρασίας, αποστάσεων και εμβαδών, βρίσκει την ώρα σε όλες τις πόλεις της γης, κρυπτογραφεί τα PIN μου και μετατρέπει τις αξίες νομισμάτων.

Κι επειδή μερικοί τεχνόφοβοι "απογοητεύτηκαν" γιατί ονόμασα θαύμα ένα τεχνολογικό αντικείμενο - τους πληροφορώ ότι το θαύμα υπάρχει στην ευφυία, την φαντασία και την δημιουργικότητα των ανθρώπων που το έφτιαξαν!


Όλες οι φωτογραφίες σε αυτό το post έχουν τραβηχτεί με κινητό.

121 σχόλια:

cyrus είπε...

Πάτε γυρεύοντας. Σίγουρα θα βγει κάποιος και θα σας κατηγορήσει ότι θεοποιείτε την επιστήμη και την τεχνολογία...

cyrus είπε...

@σκοταδιστής

Από εμπειρία σάς λέγω ότι το καλύτερο ψήσιμο θέλει πάνω-κάτω και με αέρα...

Nikos Dimou είπε...

Stylianos_Pattakos said...
Να μας υποδείξετε και έναν τρόπο να διαβάζουμε κι αυτό το blog στο κινητό μας γιατί ξοδέυουμε κάθε μέρα 50 ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και έχει πιαστεί και η μέση μας...

Αν το κινητό σας μπαίνει στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βλέπετε το blog (λίγο στριμωγμένο λόγω οθόνης). Πάντως με ένα λίγο μεγαλύτερο smartphone εγώ το παρακολουθώ άνετα - και στέλνω σχόλια...

apousia είπε...

''Πιο θαύμα'' κι από το μεγάλο θαύμα της τεχνολογίας,το θαύμα της φύσης και της ζωής!
Εξαιρετικές φωτογραφίες!
Χρώματα,χρώματα και βλέμματα,βλέμματα που ''φοράνε'' το θαύμα...

Nikos Dimou είπε...

Harry τα 10 Megapixel είναι άχρηστα εκτός αν θέλεις νσ κάνεις μεγάλες εκτυπώσεις ή να μεγεθύνεις αποσπάσματα. Αυτές έχουν βγεί με 2ΜΡ και τυπώνονται άψογα σε 13Χ18 και άνετα σε Α4. Νομίζω ότι για καθημερινή ερασιτεχνική χρήση μέχρι 3ΜΡ είναι αρκετά - αλλιώς θα έχουν και τεράστιο όγκο.

Draminos είπε...

το κινητό αυτό έχει και φίλτρο πολώσεως; η δεύτερη φωτογραφία με τα σύννεφα κάτι τέτοιο δείχνει.
Οντως είναι θαύμα, αλλά μας έχουν κάνει θαυματόδουλους όλα αυτά. Ο γιός μου 14 χρονών πήρε πρόσφατα το κινητό panasonic sa6, τώρα ζητάει κινητό και o μικρότερος που είναι 10 χρονών. Με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 21000 ευρώ είναι θαύμα που μπορώ και ικανοποιώ τέτοιες ανάγκες χωρίς να χρησιμοποιώ δανεικά. Πέρυσι αγόρασα την nikon coolpix 8800 και ήδη άρχισα να λοξοκοιτάζω σε dslr.
θα με φάνε τα θαύματα στο τέλος.

Nikos Dimou είπε...

Καλά - τώρα θα εγκαλέσουμε το κινητό διότι δεν θεραπεύει "πάσα νόσον και πάσα μαλακίαν"!

Υπάρχουν άλλες τεχνολογίες γι αυτά (και διπλασίασαν το προσδόκιμο επιβίωσης του ανθρώπου σε 60 χρόνια).

Αμέσως να πούμε τι δεν κάνει! (Σαν να ήταν λίγα τα όσα κάνει).

Λύνει 40 προβλήματα και μας ενοχλεί που δεν λύνει εκατόν σαράντα.

(Όχι, φίλτρο πολώσεως δεν έχει, αλλά εξαίρετο φακό. Και όχι δεν θα πω μάρκες γιατί θα ήταν διαφήμιση. Πάντως, όσοι το ψάξουν θα βρούν ποια κινητά έχουν εδώ και μήνες 2 ΜΡ).

raffinata είπε...

ο εγκέλαδος του '99 μ' έβαλε στο τριπάκι του κινητού [όχι ότι θα έχει σήμα, αν ξαναγίνει παρόμοιος, αλλά...], πάντως νιώθω "ασφάλεια" όταν το έχω μαζί μου στο ασανσέρ (λόγω κλειστοφοβίας), μπορεί να επικοινωνεί ο ηλικιωμένος πατέρας μου μαζί μου και δεν έχω άγχος όταν λείπω από το σπίτι, μπορώ και βγάζω φωτογραφίες "έτσι ξαφνικά" :)))

οι ματάρες του μωρού είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!

maika είπε...

@Michail
είναι τελικά επικινδυνο το κινητό??
ή μήπως είναι φτιαχτός κι αυτός ο φόβος? Εδώ νομίζω πως οι γνώμες όχι απλώς διχάζονται αλλά τριχάζονται... και βάλε!!
Έχω ακούσει πως όταν πρωτοκυκλοφόρησε το ραδιόφωνο οι ειδικοί.. συμβούλευαν τον κόσμο να το τοποθετεί ψηλά σε κάποιο ντουλάπι και να μην ακούει και πολλές ώρες.

Stormrider είπε...

με ποιό κινητό (μοντέλο) τραβήξατε τις φώτο κ Δ;

Nikos Dimou είπε...

michail said...
χμ... ΣΩΣΤΟ!Αλλά για ποιους;

για όλους! διπλασιάστηκε ο μέσος όρος. Βέβαια όχι ισομερώς - εμείς πήγαμε από τα 40 στα 80 και οι τριτοκοσμικοί από τα 25 στα 50...

Φυσικά το αίτημα να κλείσει η ψαλίδα παραμένει. Η τεχνολογία μπορεί - η πολιτική θέλει;

reporter said...
"Αλλά είναι ακόμα πιο ωραίο, στα νιάτα πάνω, να βρίσκεσαι κάπου στο Σούνιο, αγγαλιά με την αγαπημένη σου...(ε, και ένα σπορ κουπέ, μάλλον θα βόλευε)"

και ποιός σου είπε ότι δεν έχω αγαπημένη και σπορ κουπέ;

Nikos Dimou είπε...

michail said...
"χμ... ΣΩΣΤΟ!Αλλά για ποιους;"

Για όλους - μέσος όρος. Όχι ισομερώς. Αλλά η ψαλίδα κλείνει.

reporter said...
"Αλλά είναι ακόμα πιο ωραίο, στα νιάτα πάνω, να βρίσκεσαι κάπου στο Σούνιο, αγγαλιά με την αγαπημένη σου...(ε, και ένα σπορ κουπέ, μάλλον θα βόλευε)".

και ποιος είπε ότι δεν έχω αγαπημένη και σπορ κουπέ;

Nikos Dimou είπε...

Maika & Michail
Περί κινδύνου: Μέχρι στιγμής οι πιο έγκυρες έρευνες το βγάζουν αθώο. Βέβαια οι περιαστικοί μύθοι οργιάζουν...


Stormrider said...
με ποιό κινητό (μοντέλο) τραβήξατε τις φώτο κ Δ;

Επαναλαμβάνω: δεν θα πω μάρκες γιατί θα ήταν διαφήμιση. Πάντως, όσοι το ψάξουν θα βρούν ποια κινητά έχουν εδώ και μήνες 2 ΜΡ.

andy dufresne είπε...

Καλά εσύ δεν μας έλεγες για Forester;
(εκτός αν έχει σπορ κουπέ η αγαπημένη σου!)

Για λέγε, για λέγε...

andy dufresne είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
J95 είπε...

Εντάξει πρέπει όμως να είναι και γαμώ τα κινητά. Και πολλοί χρεώνουν την πιστωτική τους κάρτα για να το πάρουν, σίγουροι ότι αν έχεις καλό εξοπλισμό για φωτογραφίες και μουσική η ζωή σου θα γεμίσει ευχάριστα χρώματα και ήχους[*].

[*] αυτή είναι η πολιτικά ορθή ερμηνεία. Η μη πολιτικά ορθή είναι ότι το αγοράζουν επειδή είδαν 700.000 διαφημίσεις που τους έπεισαν ότι για να είσαι Κάποιος πρέπει να έχεις αυτό το κινητό.

maika είπε...

@Μichail
μετά από πόση χρήση θα φανούν δηλαδή??? κυκλοφορούν και χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό. Δε θα έπρεπε πια κάτι να έχει φανεί??
@ΝΔ
μακάρι να είναι έγκυρες οι έρευνες..

Nikos Dimou είπε...

andy dufresne said...
"Καλά εσύ δεν μας έλεγες για Forester;
(εκτός αν έχει σπορ κουπέ η αγαπημένη σου!)"


Και ποιος σου είπε ότι έχω ένα αυτοκίνητο;


epikairos said...
"Όσο για τα κινητά, καλά και άγια αλλά δυστυχώς εγκαθίδρυσαν ένα καθεστώς αγένειας".

Δεν την εγκαθίδρυσαν τα κινητά αλλά οι χρήστες τους. Μπορείς να είσαι ευγενέστατος με κινητό (η τεχνολογία το επιτρέπει) και αγενής χωρίς...

Stormrider είπε...

nikosdimou said: "Επαναλαμβάνω: δεν θα πω μάρκες γιατί θα ήταν διαφήμιση. Πάντως, όσοι το ψάξουν θα βρούν ποια κινητά έχουν εδώ και μήνες 2 ΜΡ."

μου κάνει εντύπωση πάντως, στο RAM αναφέρετε τις εμπειρίες σας με προϊόντα χαρτί κ καλαμάρι αναφέρονας ονόματα, τιμή, από που το αγοράσατε κτλ

paragrafos είπε...

Μα, τι κινητό είναι αυτό! Αλλά και τι μάτι έβγαλε τις φωτογραφίες! Έχω δέκα λεπτά που τις χαζεύω!
Πάντως στεναχωριέμαι πολύ που η τεχνογλώσσα σας, μου είναι κάπως ακαταλαβίστικη.

Βέβαια, από ανάγκη έμαθα αρκετά (στοιχειώδη) πράγματα και με πολλή δυσκολία: Με μια ψηφιακή κάμερα καταγράφουμε τη συμπεριφορά (αναπνοή, κίνηση, ομιλία, ύπνος, τρέξιμο κλπ) και την πρόοδο τού παιδιού. Την στέλνουμε στην Αμερική, στον θεράποντα γιατρό της, και εκείνος επεξεργάζεται τα δεδομένα και συμβουλεύει αναλόγως (τηλε-ιατρική).

Κάθε άνοιξη, αυτήν την άνοιξη είχαμε πάλι ραντεβού στις ΗΠΑ. Όμως, χαρη στην τεχνολογία (και επειδή όλα φαίνεται ότι πηγαίνουν για την ώρα καλά) το ραντεβού αναβλήθηκε για την επόμενη ανοιξη.

Τον παλιό καιρό, το μόνο που θα είχαμε να κάνουμε ήταν να γυρνάμε από άγιο σε αγιο, κι από πανηγύρι σε πανηγύρι, ελπίζοντας πως οι άγιοι θα βγάζανε τα "δαιμόνια" από το "δαιμονισμένο" παιδί μας, γιατί τότε, το να είναι κάποιος επιληπτικός σήμαινε ότι ήταν δαιμονισμένος!

Σήμερα αυτού του είδους τα "δαιμόνια" τα βγάζει η τεχνολογία. Από μια άποψη λοιπόν είναι...αγία!

Με αγάπη

Παράγραφος

nikitas kanakis είπε...

Νίκο Δήμου, αν τα κινητά ήταν αθώα τότε δεν θα έβγαινε το hands free...

Και μην ξεχνάς ότι έχει ακουστεί στις ειδήσεις ότι μεγάλες εταιρίες είχαν χρηματοδοτήσει έρευνες οι οποίες όμως έδειξαν ότι τα κινητά έκαναν κακό και τις σταμάτησαν. Τότε, ανεξάρτητοι πλέον επιστήμονες βγήκαν και δημοσιοποίησαν τα πραγματικά αποτελέσματα... : "τρία λεπτά το μήνα να μιλάμε και αν"

Nikos Dimou είπε...

Stormrider said...
"μου κάνει εντύπωση πάντως, στο RAM αναφέρετε τις εμπειρίες σας με προϊόντα χαρτί κ καλαμάρι αναφέρονας ονόματα, τιμή, από που το αγοράσατε"

Mα στο RAM πληρώνομαι για να δοκιμάζω συσκευές και να γράφω τις εντυπώσεις μου - όχι πάντα θετικές.
Εδώ, μιλάω για το κινητό γενικά - δεν κάνω τεστ. Μετά από την προβολή τόσων φωτογραφιών θα ήταν 100% διαφήμιση.

Έστω όμως αφού ρωτάνε τόσοι πολλοί- πρόκειται για SonyEricsson - την κάμερα των 2ΜΡ με autofocus την έχουν αρκετά μοντέλα αρχίζοντας με το Κ750. Και για ΜΡ3 είναι το W800i - με την ίδια κάμερα.

Nikos Dimou είπε...

Nikitas said...
Νίκο Δήμου, αν τα κινητά ήταν αθώα τότε δεν θα έβγαινε το hands free...

To handsfree είναι για την άνεση - η ακτινοβολία περνάει και από αυτό.

Είναι μικρότερη από των περισσότερων συσκευών που μας περιβάλλουν...

sokianos είπε...

Ligo logo to "par olla avta" skaei miti sto blog kai fernei enan aera aisiodoxias...
we want some more!!

maika είπε...

@Χριστίνα
νομίζω η ώρα του λυκόφωτος!!
(και κυριολεκτικά και μεταφορικά..)

Dion.M. είπε...

Είμαι λάτρης του τεχνικού πολιτισμού και πιστεύω ότι είναι ένας από τους κύριους συντελεστές και της κουλτούρας. Αν μάλιστα η τεχνολογία έχει σχέση με την επικοινωνία των ανθρώπων τότε η σημασία της είναι κατ' ευθείαν ανάλογη γιατί ο πολιτισμός και η κουλτούρα έρχεται από την επικοινωνία μας με άλλους ανθρώπους και την μεταφορά της γνώσης. Ευνόητο ότι και το διάβασμα επικοινωνία είναι. Δυστυχώς δαιμονοποιούμε ότι δεν καταλαβαίνουμε πολλές φορές και πολλοί κακώς πληροφορημένοι είτε από δόλο είτε από άγνοια δαιμονοποιούν το κινητό τηλέφωνο. Η υπόθεση της κινητής τηλεφωνίας απαιτεί εξειδικευμένη επιστημονική γνώση και ειδικό εξοπλισμό. Δεν είναι αντικείμενο του "έχει ακουστεί στις ειδήσεις" όπως αναφέρει κάποιος σχολιαστής. Αν πιστεύουμε ό,τι ακούμε στις ειδήσεις τότε οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες θα ήταν άγγελοι και παντογνώστες. Εχω παρακολουθήσει ειδήσεις και "εγκυρες" εκπομπές, που δίνουν συνέντευξη κάποιοι "επιστήμονες" και "ερευνητές" ενώ Ακαδημαϊκό καθηγητή του "Αθήνησι" Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου του Harvard τον παραλείπουν συστηματικά. Δεν αναφέρω το όνομά του, αν και ένας είναι μόνο που ταιριάζει στην περιγραφή, επειδή δεν νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να δημοσιοποιώ τις απόψεις κάποιου και μάλιστα επώνυμου χωρίς την άδειά του.
Το hands free βγήκε για να έχουμε τα χέρια μας ελεύθερα ενώ τηλεφωνούμε. Για παράδειγμα είναι παράνομο να οδηγούμε και να μιλάμε στο κινητό ενώ δεν είναι παράνομο αν μιλάμε με το hands free.

Nikos Dimou είπε...

Χριστίνα said...
Πολύ όμορφες οι φωτό! Κάθομαι και τις χαζεύω. Έχω κι εγώ μια SLR και μου αρέσει η φωτογραφία. Κυρίως να βγάζω τοπία. Ποιά θεωρείτε ως ιδανική ώρα της ημέρας για φωτογράφιση;

Κι εγώ με SLR εργάζομαι συνήθως. Δεν υπάρχει ΜΙΑ καλύτερη ώρα - είναι ανάλογη με το θέμα. Όμως καλό είναι να μην είναι κάθετο το φως (ποτέ καλοκαίρι και μεσημέρι). Το λυκόφως έχει πολύ κόκκινο - αλλά στις ψηφιακές όλα αυτά διορθώνονται.

Καληνύχτα σε όλους!

paragrafos είπε...

@ Nikos Dimou

Δηλαδή, κε Νικο, συγχωρέστε με για την ασχετοσύνη μου, μπορώ να στείλω φωτογραφίες απο το κινητό μου στην Αμερική; ή θα πρέπει να παρεμβληθεί το κανονικό πισί;

(εννοώ ένα κινητό σαν κι αυτό που είπατε)

Σας ευχαριστώ

Παράγραφος

paragrafos είπε...

@ Nikos Dimou

Πάντως σας έστειλα πριν λίγο ένα σχετικό ιμειλ . Οποτε μπορείτε...

Με αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

harry reloaded said...
Μιας & ολοι πια μαθαμε & συμπαραστεκομαστε στο θεμα υγειας της παραγρ.,η καλυτερη επικοινωνια ειναι με βιντεοτηλεφωνο ντιεςελ."
-------------------------

Από βδομάδα κι όλας, σπεύδω και θα σας πω και τις εντυπωσεις μου! (Ποιο είναι το καλύτερο;)

paragrafos είπε...

@ harry reloaded

Πάνω στον ενθουσιασμό μου, ξέχασα να σας ευχαριστήσω!!!

Ευγνώμων

Παράγραφος

paragrafos είπε...

Κάνει θαύματα όμως!

andy dufresne είπε...

Το ματς σήμερα κρίθηκε με το εναρκτήριο λάκτισμα.
Όλοι υπέρ, εκκλησία κλέψαμε.

Το πιο φρέσκο μήνυμα του post είναι το ΠΟΣΟ καλές φωτογραφίες μπορείς να βγάλεις με ένα (απλό) κινητό τηλέφωνο σήμερα.

(θυμάστε το TV σήριαλ των '70ς, "ο φωτογράφος" ή "ο φωτογράφος του χωριού", πώς λεγόταν;)

Αλήθεια ΝΔ, η 6η φωτογραφία πού είναι τραβηγμένη;
Τί κουφό μέρος είναι αυτό;
Μια ζούγκλα στη μέση μεγάλης πόλης;!

nikitas kanakis είπε...

Γράφει ακόμη ο ΝΔ στο RAM ? Πρέπει να έχω χάσει επεισοδια... θυμάμαι που είχε πει οτι δεν θα ξαναγράψει.

andy dufresne είπε...

@nikitas,

ο ΝΔ γράφει ακόμα στο RAM (όπως και στο Discovery & Science).

Πριν 2-3 χρόνια, αν θυμάμαι καλά, είχε πει ότι θα σταματούσε το RAM, αλλά τελικά, άλλαξε γνώμη και μορφή στη στήλη του και συνεχίζει ακόμα.

nikitas kanakis είπε...

diamantis (fanatismenos, enthousiwdhs, yvristis, alla kai arketa epikoinwniakos. Sympathei thn georgia m.)

nikitas (gematos apories kai sevasmo sto niko dhmou)

sokolatina (kavliariko mwro pou ithele na katsei ston Niko Dhmou)

nikos xatzopoulos (iereas-psyxiatros aftodidaktos sta ellhnika)

thrileontas (kinygos pou eixe petaksei fwla se skylo. Adynamia toy i georgia m. Tis proteine kafe alla efage xylopita)

ktiniatros (yposthrixtis anyparksias omofylofilias sta zwa, aftodidaktos sta ellhnika)

pxrysostomos (iereas pou yposthrize oti einai anyparkto to evaggelio toy iouda , aftodidaktos sta ellhnika)

OLOI SAS LENE : KALYNYXTAAAAA!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Δήμου, διαβάζοντας τον τίτλο αυτού του post ("Να ένα θαύμα!") ενθουσιάστικα!!!
Συνεχίζοντας να διαβάζω απογοητεύτηκα!(εύχομαι μόνο εγώ)
Νόμιζα ότι θα γράφατε μόνο αυτό: "Κοίτα σ'έναν καθρέφτη! Ζωή!"

Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

xaireto neous anagnostes efprosdektous
efxaristo paidia

www.nonprivatelife.blogspot.com

andy dufresne είπε...

Ξύπνησα ταραγμένος από τον εφιάλτη: ο ΝΔ, λέει, αποφάσισε να σταματήσει να γράφει στο blog!

Επειδή η αϋπνία δεν κάνει καλή παρέα, συνέθεσα το ακόλουθο σατιρικό, τεχνολογικοθρησκευτικό, επαναστατικό πόνημα το οποίο και δημοσιεύω σε μορφή τριλογίας, κατά τα πρότυπα που έθεσε ο mickey.

Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Κεφάλαιο 1ο
Η φάρμα έχει ψυχή

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μία φάρμα-blog.
Είχε εκατοντάδες ζωάκια, όλων των ειδών: γάτες, πολλές γάτες, ποντίκια, δεινόσαυρους, σκαντζόχοιρους, έχιδνες και γαϊδούρια.
Μέχρι κάποτε όλα πήγαιναν καλά.
O οικοδεσπότης ήταν δίκαιος, εργατικός, στοργικός μαζί τους.

Μετά από λίγο από το κάποτε ο οικοδεσπότης άρχισε να αλλάζει.
Όποτε ήθελε έγραφε, όποτε ήθελε δεν έγραφε, προσέβαλε κάποια κακόμοιρα ζωάκια, μια φορά απέβαλε ένα τρελοκάτσικο που το έλεγαν σαλτάρω, διάλεγε τα posts μόνος του, σ’ όποιον ήθελε απαντούσε, σ’ όποιον δεν ήθελε δεν απαντούσε, απειλούσε ότι θα κατεβάσει ένα post γιατί δεν του άρεσε, μια μέρα απείλησε ότι θα το κλείσει το μαγαζί!

Έ, αυτό ήταν και η αρχή του τέλους…
Τα ζωάκια δεν μπόρεσαν να το αντέξουν αυτό.
Είχαν δημιουργήσει μια ωραία παρέα και μόνο η ιδέα του να κλείσει η φάρμα, τους έφερνε σκοτοδίνη.
Δεν μπορούσαν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς νέο post του ΝΔ.

Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό.
Ήθελαν πλέον να ζήσουν μαζί σ’ αυτή τη φάρμα, ακόμα και χωρίς τον ΝΔ!
Αυτή η φάρμα είχε αποκτήσει ψυχή!

Έτσι άρχισαν να συνωμοτούν και να ξεσηκώνονται εναντίον του.

«Αυτός μίλαγε για ελευθερίες και δικαιώματα στην αρχή και τώρα όλα μόνος του τα αποφασίζει. Με ποιο δικαίωμα θα μας το κλείσει το μαγαζί;»

Κι έτσι αποφάσισαν να δράσουν.

Συνεχίζεται.

andy dufresne είπε...

Κεφάλαιο 2ο
Ο Δούρειος Ίππος του Νίκου Δήμου.

Έχοντας μάθει και πέντε πράματα τόσα χρόνια στη φάρμα, αποφάσισαν να μην χρησιμοποιήσουν βία κι ας ζήταγε πόλεμο ο querrero, γνωστός και με το παρατσούκλι face-control.

Σκέφθηκαν να χρησιμοποιήσουν τη γυναικεία σαγήνη για να τον παρασύρουν.
Η houlia, η aphrodite, η georgia m., paragrafos κι άλλες πολλές ήταν ικανές να ρίξουν τον Οδυσσέα, στον ΝΔ θα κόλλαγαν;
Όμως ο ΝΔ ήταν τρελά ερωτευμένος με την Πηνελόπη του κι έτσι δεν ήταν σίγουρο ότι θα τα καταφέρουν.

Έπειτα σκέφθηκαν να βομβαρδίσουν τον ΝΔ με comments των αντιφρονούντων για να τον κάνουν να λυγίσει.
Υπήρχαν πολύ δυνατές πένες: η belle (πού να βρίσκεται;), ο black swan, o glenn, o σκοταδιστής και άλλοι.
Κι αυτό το σχέδιο όμως δεν φάνηκε να έχει ελπίδες, μιας και ο ΝΔ είχε γαϊδουρινή υπομονή κι επιμονή.

Τη λύση έδωσε ο andy.
«Θα τον πολεμήσουμε με τα ίδια του τα μέσα. Θα καταλάβουμε τη φάρμα με τη χρήση της τεχνολογίας!»

Οι φοβεροί και τρομεροί computer-άδες mickey και alombar42 ηγήθηκαν της επίθεσης στο σκληρό δίσκο του ΝΔ.
Ακολούθησαν σκληρές μάχες με το Norton και τα firewall του ΝΔ, αλλά τίποτα δεν ήταν ικανό να κάμψει το πάθος και τις γνώσεις των χακεράδων μας.

Η φάρμα κατελήφθη, o ΝΔ καθαιρέθη, δεν ήταν πια administrator της φάρμας και τιμωρήθηκε παραδειγματικά.
Τον έδεσαν σαν τον Κακοφωνίξ, στα χέρια, στα πόδια και στο στόμα και του έβαλαν μία οθόνη μπροστά του για να βλέπει την πρώην φάρμα του.
Μάλιστα, ο mickey εξέλιξε ένα software για να μπορεί o ΝΔ με μουγκρητά να κάνει scroll, να βλέπει τα links, να βλέπει τα πάντα αλλά να μην μπορεί να γράφει.
Του μόνο πράγμα που του απαγορεύθηκε να βλέπει ήταν το site meter, η alexa και όλα τα σχετικά προγράμματα.

Τα ζωάκια έπρεπε να αποφασίσουν ποιος θα γίνει administrator της φάρμας.

Ο andy έλεγε ότι έπρεπε να είναι αυτός, διότι κατάστρωσε τη στρατηγική της επανάστασης.
Ο mickey διότι πρωτοστάτησε στην επίθεση, o alombar42 διότι χωρίς αυτόν δεν θα έπεφτε το τελευταίο firewall, o querrero διότι ήθελε στρατιωτικό καθεστώς, ο black swan κομμουνισμό.

Δημιουργήθηκαν φατρίες, κόμματα, έγιναν εκλογές.

Κέρδισε το κόμμα του andy, o οποίος προχώρησε άμεσα σε σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος & Υπουργός παρά τω πρωθυπουργό: mickey

Υπουργός Εξωτερικών: harry reloaded (χρειαζόμαστε ριζοσπαστικές απόψεις στη φάρμα)
Yπουργός Ποίησης: paragrafos (μακράν!)
Υπουργός Αρχείων ΝΔ & Ελύτη: georgia m.
Υπουργός Ομορφιάς: aphrodite
Υπουργός Κβαντομηχανικής: glenn
Υπουργός Αριστερών & Αριστεριστών: black swan
Υπουργός Τεχνολογίας: alombar42
Υπουργός Ραδιοφωνίας: Κωσταντίνος Τζούμας (έβαλα και έναν εξωκομματικό, εκτός φάρμας, γιατί έτσι μ’ αρέσει)
Υπουργός Φωτογραφίας: houlia (είδατε τη φωτογραφία της από την έκλειψη στο Καστελόριζο;)
Υπουργός Μουσικής: blade runner
Υπουργός Καλών Τεχνών: gravoura

Tα posts μπορούσαν να γράφονται πια από οποιονδήποτε!
Ήταν ελεύθεροι όλοι να γράφουν ό,τι post τους κατέβαινε.

Υπήρχε βέβαια μία τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από δύο άτομα και τις αποφάσεις τις έπαιρνε μόνος του ο andy…

Συνεχίζεται.

Σπασίκλας είπε...

@Mike Bouts
mporeis na proplhrwseis kamia MB k vgainei pio fthna. H ogkoxrewsh einai akrivh genika

in USA, stelneis me MMS tis photos apo to kinhto k emfanizontai apeu8eias sto blogspot, opou k na eisai. Auto einai real-time enhmerwsh pou ND pisteuw 8a sas arese polu.

pantws den en8ousiasthka apo tis photos na sas pw thn alh8eia. Ta megapixel einai enas kalos tropos gia na les yemata gia th poiothta ths mhxanhs. Gia opoion asxoleitai me photography (eseis, ND perissotero apo mena, den 8elw na to pai3w e3upnos) oute ta xrwmata oute to fws einai a3ioprosekta.

Genika me ta kinhta mporeis na kaneis polla pragmata se ikanopoihtiko alla oxi se teleio va8mo. Einai auto 8auma ? einai!
Den mou aresei omws pou siga siga isopedwnetai h pragmatikh a3ia ths texnhs auths pou einai h anadei3h ths leptomereias.

andy dufresne είπε...

Κεφάλαιο 3ο
Η επόμενη μέρα.

Σε λίγο καιρό ο andy άρχισε να μοιάζει με τον ΝΔ.
Έβαλε moderation, απέβαλε Υπουργούς, ξανάβαλε το word verification, έγραφε μόνος του τα posts.

Δεν άργησε να γίνει επανάσταση.
Ο andy τιμωρήθηκε παραδειγματικά και νέα κόμματα δημιουργήθηκαν.
Τα ζωάκια τσακώθηκαν και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ο καθένας τη δική του φάρμα.
Ο καθένας τράβηξε το δικό του δρόμο κι αυτή η ωραία παρέα χάθηκε για πάντα.

Η φάρμα του ΝΔ ερήμωσε, κρεμασμένη σιωπηρά στο διαδίκτυο.

Λίγο μετά το κάποτε, άρχισαν δειλά-δειλά να επισκέπτονται τη φάρμα νέα ζωάκια.
Κογιότ, καγιέν, ελαφίνες, ζαρκάδια, νέες γάτες.
Η φάρμα ξανάνθισε, θυμίζοντας εκείνες τις ανεπανάληπτες στιγμές του πριν το κάποτε.

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

ΤΕΛΟΣ

Nikos Dimou είπε...

Καλημέρα σε όλους

Ξυπνώντας το πρωί θυμήθηκα ότι είχα παραλείψει και άλλες χρήσεις του κινητού μου: κάνει τους μαθηματικούς μου υπολογισμούς, έχει μετατροπέα μονάδων βάρους, μήκους, όγκου, θερμοκρασίας, αποστάσεων και εμβαδών, βρίσκει την ώρα σε όλες τις πόλεις της γης, κρυπτογραφεί τα PIN μου και μετατρέπει τις αξίες νομισμάτων. Τα πρόσθεσα ήδη και στο βασικό κείμενο.

Ακόμα πιο θαύμα το κινητό!

Ναι Παράγραφος μπορείτε να στείλετε MMS (φωτο η βίντεο) στην Αμερική με απλό κινητό.

Σκοταδιστή η φωτογραφία της Συναγωγής βγήκε με ψηφιακή των 6ΜΡ και φακό 2.8, στο αυτόματο - χωρίς ιδιαίτερες ρυθμίσεις.

Mike Bouts για να μην πληρώνετε πολλά καλό είναι να προαγοράσετε πακέτο χρήσης Internet με πάγιο.

Andy, Aphrodite - ωραίες οι ιστορίες σας!

Nikos Dimou είπε...

Orestis Eniote said...
"Κύριε Δήμου, διαβάζοντας τον τίτλο αυτού του post ("Να ένα θαύμα!") ενθουσιάστικα!!!
Συνεχίζοντας να διαβάζω απογοητεύτηκα!(εύχομαι μόνο εγώ)"

Πρέπει να αναγνωρίζουμε ένα θαύμα όπου το συναντάμε. Εδώ έχουμε να κάνουμε με το θαύμα της ανθρώπινης ευφυίας, φαντασίας, δημιουργικότητας - αυτή έφτιαξε το κινητό! Σας πέφτει λίγο;

Nikos Dimou είπε...

Αndy η ζουγκλα στο μέσο της πόλης βρίσκεται στο Βερολίνο - το οποίο έχει μέσα στο κέντρο του τεράστια πάρκα και δάση (ένα τρίτο του εμβαδού του!). Η φωτό είναι από τον Ζωολογικό κήπο.

paragrafos είπε...

Ένα μικρό θαύμα είναι και η ηλεκτρονική μας παρέα!

Αυτή η Εκλεκτή παρέα μού πρόσφερε και μου παρέχει ανέλπιστη δύναμη, με αποτέλεσμα κι εγώ να νιώθω καλά και, από το μπλογκ μου, σε άλλους να συμπαραστέκομαι -και να νιώθω έτσι ακόμα καλύτερα.

Δεν μπορώ να το κρύψω άλλο (και νομίζω ότι δεν παραβιάζω το απόρρητο της αλληλογραφίας): από τη μέρα που μου αφιέρωσε το ποστ ο κύριος Νίκος, έχω λάβει τουλαχιστον τριάντα ιμέιλ από οικογένειες με προβλήματα επιληψίας.

Όλοι μου λένε ότι με γνώρισαν στον μπλογκ του Νίκου Δήμου. Όλοι ξεκινούν ευχαριστώντας το Νίκο Δήμου. Και στο τέλος όλοι, ύστερα από την κουβέντα μας, παίρνουν δύναμη σκεπτόμενοι: αφού η κορούλα της Παραγράφου βρήκε έστω μια προσωρινή αποδοτική θεραπεία για την τη χειρότερη και σπανιότατη μορφή επιληψίας (γενικευμένης, μυοκλονική, αγνώστου αιτίας) ε, τότε, το δικό μας παιδί που ταλαιπωρείται από μια απλή επιληψιούλα, εύκολα θα γιατρευτεί!

Πιστεύω πως αρκετοί από εμάς, χάρη στην τεχνολογία και το Νίκο Δήμου ζούμε εδώ, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο, ένα μικρό θαύμα.

Εξου και οι, εμπνευσμένα, ανήσυχες αϋπνίες τού κου andy dufresne!

Με αγάπη

Παράγραφος

Yosemite Sam είπε...

Νίκο σούπα το ματς.

Βάλε πολωτικό ποστάκι και άσε τα φίλτρα πολώσεως.

Nikos Dimou είπε...

Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι, Παράγραφος, που έστω και έμμεσα, μπορώ και βοηθάω.

Σκέπτομαι το επόμενο ποστ μου να είναι κάτι σαν "η ζωή με το μπλογκ". Όχι πια εσωστρεφές για το μπλογκ - αλλά πόσο έχει αλλάξει τη ζωή μου.

Nikos Dimou είπε...

Yosemite Sam said...
"Νίκο σούπα το ματς.
Βάλε πολωτικό ποστάκι και άσε τα φίλτρα πολώσεως".

Σιγά - δεν είναι εδώ ποδόσφαιρο! Ούτε τηλεόραση να προκαλούμε χαβαλέ και κοκκορομαχίες για να αυξάνουμε την τηλεθέαση. Ωραία μέρα είναι, οι άνθρωποι πάνε βόλτες στην φύση την ανθισμένη...

paragrafos είπε...

Nikos Dimou said...
Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι, Παράγραφος, που έστω και έμμεσα, μπορώ και βοηθάω.

Σκέπτομαι το επόμενο ποστ μου να είναι κάτι σαν "η ζωή με το μπλογκ". Όχι πια εσωστρεφές για το μπλογκ - αλλά πόσο έχει αλλάξει τη ζωή μου.
------------------------

Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι σας πληγώνουμε και πως εμείς περνάμε πολυ καλύτερα από εσάς. Κι αυτό δεν είναι δίκαιο.

Με αγάπη

ΠΑράγραφος

Caesar είπε...

NDsaid:...Πρέπει να αναγνωρίζουμε ένα θαύμα όπου το συναντάμε. Εδώ έχουμε να κάνουμε με το θαύμα της ανθρώπινης ευφυίας, φαντασίας, δημιουργικότητας - αυτή έφτιαξε το κινητό! Σας πέφτει λίγο;

Όχι μόνο δεν μας πέφτει λίγο αλλά δεν γνωρίζω αν το είχε προβλέψει και κανείς από τους γκουρού του μέλλοντος στις μελλοντολογικές τους αναφορές (πχ Alvin Toffler "The third wave"

Nikos Dimou είπε...

Αναρχικό graffiti:

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΤΑΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!

Σωστό.

Απολαύστε την Κυριακή σας... Νέο πόστ μάλλον το απόγυεμα...

Nikos Dimou είπε...

Και μια κατοστάρα!

Mickey που είσαι;

Θα κρατώ απουσίες: Houlia, Alombar42, Glenn, Black Swan, Blade Runner - where the devil are you?

Sokianos - welcome!

flying smurf είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Nikos Dimou είπε...

falafel said...
DSL = Diamonds in the sky of Lucy

LSD: Lucy in the Sky with Diamonds

Πως φαινόμαστε εμείς οι παλιοί που μεγαλώσαμε με τον St Pepper...

flying smurf είπε...

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΤΑΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!

Polu swsto to suv9nma, auto n9ela va grayw diabazovtas ta posts! A, kai kati allo, otav to eurn koivo evnmerw9ei gai tis suvepeies tis aktivobolias twv kivntwv, 9a'vai arga, polu arga! Afelestata mou'rxovtai sto mualo oi istories me tis farmakobiomnxavies...

guerrero762 είπε...

Στρεφεις το κινητο προς μια ομαδα ανθρωπων.Παρα τις παραδοσιακες τους φορεσιες αρκετοι εχουν το δεξι τους χερι κολλημενο στο αυτι.Προσευχονται;
Μιλανε!
Ξερος αερας και σκονη.Πατας το κουμπι και η φωτογραφια παγωνει στην οθονη του κινητου σου.Την αποθηκευεις και την στελνεις με MMS.Παρακαλας να μην σε κρεμασει το δικτυο.Ελεγχεις το σημα.
Η φωτογραφια εσταλει.
Περιμενεις.
Το κινητο σου παλλεται.Απαντας.
Οκ!
Βγαζεις την καμερα.Σημαδευεις ενα παλιο ασπρο ημιφορτηγο.Υποτιθετε οτι κινηματογραφεις.
Κρυφα.
Πολλυ ψηλα ενας αισθητηρας ειδοποιει τον πιλοτο.
Το εχει δει.Εχει δει την αορατη ακτινα.Το αορατο χαμενο φως.
Κανενας μας δεν το βλεπει.Παρα μονο ο σιλικονατος εγκεφαλος ενος μακρουλου μεταλλικου "σωληνα".
Ο αισθητηρας κλαιει και οδυρετε.Θελει να ταξιδεψει.Η πηγη τον καλει,δεν μπορει να αντισταθει στο καλεσμα της.Δεν μπορει να αντισταθει στο αορατο φως.
Τελικα ο κυριος του τον απελευθερωνει.Πεταει ελευθερος προς το φως.
Εσυ δεν ακους τιποτα.Αφηνεις την καμερα να φωτιζει.
Φευγεις γρηγορα μιλωντας στο κινητο.Τα οσα λες κρυπτογραφουνται και η συχνοτητα εκπομπης αλλαζει μερικες εκατονταδες φορες το δευτερολεπτο.Ενα αλλο κινητο καταγραφει σε real time.
Σφυριγμα.
Ιππευει την αορατη ακτινα προς το αορατο φως.
Ενωνονται.Φως και χρωμα.
Λευκο,κοκκινο,πορτοκαλι,κιτρινο,μαυρο.
Τα τυμπανα παλλονται.
Και αλλη σκονη και μια ζεστη αυρα.Πιο ζεστη απο αυτη της στεππας.
Φευγεις γρηγορα.
Κωλοδρομοι.
Κανενας δεν σε ειδε,κανενας δεν τον ειδε.Ο κυριος του σωληνα πεταει πιο ψηλα απο τα γερακια της ερημου.
Το κινητο καταγραφει και στελνει τις εικονες.
Δεν ανοιξε ρουθουνι(δικο μας τουλαχιστον)

Nikos Dimou είπε...

flying smurf said...
A, kai kati allo, otav to eurn koivo evnmerw9ei gai tis suvepeies tis aktivobolias twv kivntwv, 9a'vai arga, polu arga!

Τα ίδια λέγανε και για τον σιδηρόδρομο ότι θα αποβάλουν οι έγκυοι και θα ψοφάνε οι αγελάδες...

flying smurf είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
flying smurf είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
flying smurf είπε...

nd said:
Τα ίδια λέγανε και για τον σιδηρόδρομο ότι θα αποβάλουν οι έγκυοι και θα ψοφάνε οι αγελάδες...

Kati sav eirwvia to pairvw auto!

To paromoiasa me tis farmakobiomnxavies kai oxi me tov sidnrodromo kai alles istories epistnmovikns favtasias giati uparxei kati apo pisw, osoi asxolouvtai me tnv ereuva kai tn fusikn 3erouv ligo perissotera... mou'rxetai sto mualo mia didaktorikn diatribn oso avafora stis suvepeies tnss aktivobolias, pou de bgnke pote pros ta e3w giati n etairia kivntns tnlefwvias pou xrnmatodotouse tnv erauva eixe to TM kai o didaktoras kaveva dikaiwma pavw s'autn! 8a prospa9nsw va brw parapavw plnrofories eav sas evdiafrei. Mn to pairvetai se kamia periptwsn ws texvofobia, n ergasia mou dev mou to epitrepei... apla prepei va to koita3oume ligo parapavw kai va mn blepoume movo tnv kaln pleura...
P.S. Euxaristw michail

CGP είπε...

Σχετικά με το κινητό, θα ήθελα να προσθέσω δύο ακόμη λειτουργίες

1. GPS
2. Να ακούς ραδιόφωνο και μουσική από την ανοικτή συνομιλία χωρίς ακουστικά. Μέχρι τώρα η επιλογή αυτή υπαρχει μόνο γιά εισερχόμενη η εξερχόμενη κλήση, η μήπως κάνω λάθος ?

Nikos Dimou είπε...

flying smurf said...
"mou'rxetai sto mualo mia didaktorikn diatribn pavw stis suvepeies tis aktivobolias, pou de bgnke pote pros ta e3w giati n etairia kivntns tnlefwvias pou xrnmatodotouse tnv erauva eixe to tm kai o didaktoras kaveva dikaiwma pavw s'autn!"

Gnosto urban legend...

flying smurf είπε...

nd said:
Gnosto urban legend...

Kai egw ta idia 9a egrafa eav dev ntav dipla mou ola auta! To institouto pou suvergazomai (kala 3erw internet eivai kai mporw va grafw oti eimai oti 9elw), exei ws megalutern pngn esodwv tis etairies kivntns tnlefwvias... Eutuxws pou o michail ebale tn parousiasn kai mporeite va parete mia idea eav epnrazei n' oxi n aktivobolia... me tis apavtnseis 9a me kavete va 'xasw' allo eva mesnmeri gia to blog, yaxvwvtas apodei3eis autn tn fora...

flying smurf είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
nikitas kanakis είπε...

Κύριε Νίκο , αν το δούμε αντικειμενικά το ζήτημα με τα κινητά, πιστεύετε ότι η ακτινοβολία δεν δημιουργεί παρενέργειες και καρκίνους;

Nikos Dimou είπε...

@υπερασπιστής - μα το αναμφισβήτητο ταλέντο του "σαλτάρω" τον προστάτεψε ως τώρα - αλλά η ανοχή έχει όρια. Δίκαια ή άδικα εδώ είναι το δικό μου σπίτι και φιλοξενώ όσους επιλέγω.

@falafel - δεν έγινε καμία επίθεση εναντίον του Σαλτάρω - αυτός μόνο επετέθηκε.

@dop συμφωνώ με τα περισσότερα που γράφετε - ιδίως για το 3G - αλλά η σύγκλιση PDA και κινητού είναι γεγονός (απόδειξη η κατάρρευση των πωλήσεων στα PDA) και μόνον αυτό, μαζί με την φωτογραφία, είναι σημαντική εξέλιξη.

@nikitas πιστεύω μόνο ότι αποδεικνύεται επιστημονικά...

nikitas kanakis είπε...

Kύριε Νίκο , ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Να σας ρωτήσω σας παρακαλώ, σε ποιά περιοδικά αρθρογραφείτε; (άσχετο συγνώμη αλλά νόμιζα ότι είχατε σταματήσει).
Και κάτι ακόμα : πότε βρίσκετε χρόνο για :

1. blog
2. περιοδικά
3. Σύντροφο
4. ελεύθερο χρόνο
5. μελέτη βιβλίων κτλ

Χαρτοπόντικας είπε...

Μιας και το σημερινό έχει λίγο τεχνολογικό χαρακτήρα κι επειδή κάθε φορά μαρτυράω να διαβάσω αυτό το μακρινάρι των σχολίων, κι επειδή,
κυρίως, αν παρακολουθείς μια συζήτηση, το να κάνεις συνεχώς refresh για να δεις τα επόμενα σχόλια, είναι ότι πιο εκνευριστικό, έχω να προτείνω στον κο Δήμου αλλά και σ' όλους το εξής:

Ο σωστός τρόπος για να διεξάγεται μιά τόσο μακροσκελης συζήτηση, είναι μέσω ενός φόρουμ που θα έχει και web interface αλλά και θα μπορεί να διαβάζεται ως news από email clients (όπως outlook, Thunderbird κτλ)
To web interface είναι για τους casual περιηγητές, ενώ ο δεύτερος τρόπος γι αυτούς που θέλουν να παρακολουθούν, αρχειοθετούν και ταξινομούν τα διάφορα λεγόμενα.
Ο client ενημερώνεται μόνος του σε ταχτά διαστήματα αλλά κι όταν ο χρήστης κάνει refresh, φέρνει μόνο τα καινούργια σχόλια, και γι αυτό είναι ταχύτατη διαδικασία.

Σκεφτείτε το κύριε Δήμου και αν το βρείτε σκόπιμο, μπορούμε να συζητήσουμε τεχνικές λεπτομέρειες offline.

Zoros είπε...

Ωραίο θέμα... Τι είναι πιο θαύμα, η μούμια του Βησσαρίωνα ή το επίτευγμα του ανθρώπου να μπορεί να συγκεντρώνει τόσες λειτουργίες σε μια συσκευή 100 γραμμαρίων? Πόσο δημιουργικός πρέπει να είσαι για να φτιάχνεις τέτοιες συσκευές! Ειδικά η κινητή τηλεφωνία ήταν η πιο μαζική επανάσταση τεχνολογίας που έχει συμβεί: εντός μιας δεκαετίας απέκτησε η ανθρωπότητα τη δυνατότητα να επικοινωνεί παντού και πάντα. Ακόμα και τα πιο φτωχά κράτη της Ευρώπης (Αλβανοί, Ρουμάνοι) έχουν κινητά τηλέφωνα σε ποσοστά πολύ πάνω του 50% του πληθυσμού.
Επίσης πιστεύω ότι οι ζωές που σώζει (λόγω πχ έγκαιρης ειδοποίησης του 166 σε περίπτωση ατυχήματος) είναι περισσότερες από τις βλάβες που προκαλεί (αν προκαλεί... όλες οι έρευνες δείχνουν το αντίθετο, και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να τις αλλοιώνουν συστηματικά οι εταιρίες κινητής).

Τέλος σχετικά με το σχόλιο ότι ο πολιτισμός μας χάνεται με μια διακοπή ρεύματος απαντώ:
1. Για αυτό έχουμε τις μπαταρίες :-)
2. Γιατί ποιος πολιτισμός δεν χάνεται χωρίς την τεχνολογία? Ακόμα και ο ρομαντικός ατεχνολόγητος ποιητής, στυλό διαρκείας (στη χειρότερη περίπτωση) δεν χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει? Απλά κάποιες μορφές τεχνολογίας τις έχουμε συνηθίσει και τις θεωρούμε δεδομένες.

Zoros είπε...

Α ναι: και για τον φίλο mike bouts που πλήρωσε πολλά στο GPRS, καλό είναι να επιλέγει να μην κατεβάζει ο browser του κινητού φωτογραφίες. Αυτές είναι τα πολλά ΚΒ!

flying smurf είπε...

nd said:
πιστεύω μόνο ότι αποδεικνύεται επιστημονικά...

kai egw to idio gi'auto kai epeimevw... elpizw va mn perasouv 5-10 xrovia gia va ma9oume ti akribws exoume aporrofnsei ta prongoumeva xrovia!

Yannis H είπε...

Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι έρευνες για τη μη ύπαρξη σχέσης ακτινοβολίας-καρκίνου αφορούν τα κινητά τηλέφωνα και όχι τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

nikitas kanakis είπε...

Ξέρει κανείς τι σημαίνει Ubi Dubium , Ibi Libertas ? (λατινικά)

mantz είπε...

@ dion.m:
Λες: Το hands free βγήκε για να έχουμε τα χέρια μας ελεύθερα ενώ τηλεφωνούμε. Για παράδειγμα είναι παράνομο να οδηγούμε και να μιλάμε στο κινητό ενώ δεν είναι παράνομο αν μιλάμε με το hands free.

Είναι εξίσου επικίνδυνο να οδηγείς με ή χωρίς hands free. Ο κίνδυνος δημιουργείται από το γεγονός ότι το μυαλό σου είναι αλλού και κοιτάς το δρόμο "επιπόλαια". Δεν είσαι συγκεντρωμένος στην οδήγηση που -όπως φαντάζομαι θα συμφωνήσει και ο ΝΔ- είναι πρωτίστως πνευματική "άσκηση" και δευτερευόντως σωματική. Γι'αυτό και όσοι "ξέρουν" να τσουλάνε το αυτοκίνητό τους γρήγορα δεν είναι απαραιτήτως και καλοί οδηγοί (όπως συνήθως νομίζουν).

Χαρτοπόντικας είπε...

@νικιτασ
Ξέρει κανείς τι σημαίνει Ubi Dubium , Ibi Libertas ? (λατινικά)
Όπου αμφιβολία, εκεί ελευθερία.

flying smurf είπε...

yannis h said:
Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι έρευνες για τη μη ύπαρξη σχέσης ακτινοβολίας-καρκίνου αφορούν τα κινητά τηλέφωνα και όχι τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Exete up'oynv sas kamia ereuva pou apodukvuei oti dev uparxei sxesn aktivobolias suskeuns kai blabns tou egkefalou? Eav vai, 9a n9ela polu va ri3w mia matia.
Episns, de mporouv va upar3ouv kivnta tnlefwva xwris keraies... Exasa to miso mesnmeri, paw va apolausw to upoloipo...
Kaln suvexeia s'olous

Caesar είπε...

@ Xαρτοπόντικα:

De omnibus dubitatum est !

Nikos Dimou είπε...

Nikitas said...
Kύριε Νίκο , ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Να σας ρωτήσω σας παρακαλώ, σε ποιά περιοδικά αρθρογραφείτε;

AMAN αυτό το "κύριε Νίκο" ούτε γκαρσόνι να ήμουνα! ΝΔ είναι το απλούστερο.
Αρθρογραφώ στο RAM (εδώ και 12 χρόνια και στο Discovery & Science απ΄την έναρξή του πέρσι τον Μάιο.

Sotiris Z said...
Κατι συμβαινει με την σελιδα σου Νικο και οι φωτο δεν εμφανιζονται

Δεν υπάρχει πρόβλημα στο site, πιθανόν στον browser.

Dubitandum είναι το σωστό.

Memento aka a moment in life είπε...

Mr Dhmou ,
sony ericsson eh???

Nikos Dimou είπε...

aphrodite said...
"Θυμάται κανείς πώς ήταν να μπορείς να εξαφανιστείς και να μην σε βρίσκει κανείς πουθενά?"

Kαι τώρα μπορείς... ξέρεις έχει και off...

Memento aka a moment in life είπε...

Mr Dhmou ,
sony ericsson eh???

Artanis είπε...

Η τεχνολογία και ο θαυμαστός της κόσμος:

-Κόντεψε να τινάξει τον οικογενειακό προϋπολογισμό στον αέρα.
-Κόντεψε να χωρίσει η γιαγια μου τον παππού μου, γιατί ο δεύτερος αγόραζε ότι καινούριο φρούτο έβγαινε, αμέσως μόλις έβγαινε:

"Κοίτα, κοίτα τί πήρα! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!"
"Κοίτα πήρα το βίντεο που γράφει από την τηλεόραση!"
"Αντί να βάλουμε γραμμή από τον Ο.Τ.Ε.(στο εξοχικό), να πάρουμε κινητό!(Τη παντόφλα Νο 46, εν έτει 1992)"
"Να, όπως βλέπουμε τα σλάιντς στο τοίχο, δεν μπορούν να φτιάξουν το ανάλογο να βλέπουμε τηλεόραση και βίντεο;" (Προφητεία του βιντεοπροβολέα το έτος 1994)
"Ααα, αντί για κασσέτες θα βάζουμε σουβέρ και θα βλέπουμε ταινίες. Να πάρουμε και άδεια σουβέρ ν' αντιγράφουμε τα έργα από την τηλεόραση!"-"Δεν έχουν βγει DVD εγγραφής ακόμα, παππού. Δεν έχουν έρθει τα κανονικά DVD ακόμα στην Ελλάδα!!!"
"Τί καβουρδιστήρι κινητό είναι αυτό που έχεις, πουλάκι μου; Κάτσε να σου δώσω να πάρεις εκείνο με την έγχρωμη οθόνη. Βγάζεις τα μάτια σου μ' αυτό.
Παίζει και μουσική το καινούργιο ή όχι;" (Προφητεία των σημερινών κινητών το σωτήριο έτος 1999)
-"ΠΑΠΠΟΥ, ΚΑΤΣΕ ΦΡΟΝΙΜΟΣ!!!"

Και επειδή αυτές οι ασθένειες είναι κληρονομικές και μεταδιδόμενες φαντάζεστε τη συνέχεια. Είμαστε οι πιστοί κληρονόμοι και διαχειριστές της παράδοσής του. Η γιαγιά μου σκέφτεται να μας αποκληρώσει ομαδικώς.

Υ.Γ. @ σαλτάρω στο κενό :
Αν δεν είχες διαπράξει ύβρι σε κάποιους, θα σε υπερασπιζόμουν, όπως έκανε ο ΝΔ. Αλλά έχασες το δίκιο σου μόνος σου.

Υ.Γ.2 @ Paragrafos

Γλυκειά μου, με τα τόσα τρεξίματα, έχω καταλήξει να γράφω μόνο Κυριακή στου ΝΔ παρ' όλο που παρακολουθώ όλα τα τεκτενόμενα καθημερινά. Επίσης πολλές από τις απόψεις πού γράφονται με καλύπτουν πλήρως οπότε δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνω. Δεν έφυγα από δω, επειδή με με προσέβαλλε ο "σαλτάρω στο κενό". Σε καμία περίπτωση.
Σ' ευχαριστώ, όμως. Πάρα πολύ.

Somebody961 είπε...

nikos dimou: Πως φαινόμαστε εμείς οι παλιοί που μεγαλώσαμε με τον St Pepper...

Help, I need SOMEBODY
Help, not just anybody

That's how my nickname came from!

Συμφωνώ με το θαύμα που λέει ο Ν.Δ. στο εισαγωγικό, δεν πίστευα στα μάτια μου. Παλιά που έγραφα και εγώ, αυτές ακριβώς τις σκέψεις έκανα! Εβλεπα επάνω στην τεχνολογία το ταξίδι του δημιουργού, όποιος και αν είναι αυτός!

Λίγο προσοχή όμως. Σκέφτομαι κάτι και τρομάζω.
Μετά από 50 χρόνια κάποιος θα ανακαλύψει κάποια κρυμένη ατζέντα κάποιου αγαπημένου που έχει φύγει.
Θα μπορέσει να κάνει το ίδιο και στις σημειώσεις του πχ μέσα στον υπολογιστή, σε ένα PDA, σε ένα κινητό? Η στα αρχεία σε ένα cd/dvd που έχει γράψει...
Μην πιστέψετε ποτέ εκείνο το 'για πάντα' που μας πουλάνε!... Κρατήστε τις βιντεοταινίες σας και τα πολύτιμα βινύλια...
Οσο για το LSD-DSL πιστεύω πως τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Και τα δύο προκαλούν εθισμό! :)

Και μία προσωπική ερώτηση που ίσως εκνευρίσει τον οικοδεσπότη μας.
Ν.Δ. σε παρακολουθώ χρόνια, από την εποχή του κορνάροντας στη βροχή και ...βγάλε!
Εχω μία ιδέα πολύ σαφή για τον τρόπο που σκέφτεσαι.
Μήπως είσαι ζυγός στο ζώδιο?

guerrero762 είπε...

Τεχνοφοβοι-τεχνολογοφοβοι και ανδρικα γεννητικα μορια χρωματος μπλε.
"Αχ τι ωραια που ηταν τοτε!"
"Αχ τι ωραια τα παλια τα χρονια!"
Αχ ποσο τα βαριεμαι αυτα!
Καποτε δεν ειχαμε κινητα,υπολογιστες,εγχρωμες τηλεορασεις,dvd, κτλ κτλ.
So what?
Τι κανει "εκεινα τα χρονια" καλυτερα περαν της τοτε νεανικης ηλικιας οσων τα αναπολουν;
Ηλιθιοτητες.
Πολλυ συζητηση για το τιποτα.
Πιο ευκολη ζωη.Πιο ευκολα την πεφτεις σε μια κοπελλα μεσω απροσωπου sms οπως κατα κορον κανουν οι πιτσιρικαδες(κατα το νομιζει θα γ...σει με το κινητο!)και πιο ευκολα χωνευεις την γευστικη πιτα μετα χυλου.
Αχ εκεινα τα ωραια παλια χρονια επρεπε-οπως ωραια το θετει κολλητος-να πουλησεις τα μουτρα σου,λαικιστι.Και οι οποιες αντιδρασεις ηταν αμεσες.
Δεν μπορω να ζησω χωρις το κινητο μου,χωρις τον υπολογιστη μου,την δορυφορικη μου,το dvd μου.
Εναλλακτικα μπορουμε να επιστρεψουμε στο "παρε το 0",και στην ενοικιαση βιντεοταινιων με την Ρεα Παγκρατη,τον Σταθη Ψαλτη και τον Χρηστο Καλλοου.
I want my,i want my MTV....

Nikos Dimou είπε...

somebody said...
Μήπως είσαι ζυγός στο ζώδιο?

Ανάλογα με τον καιρό. Όταν βρέχει ίσως...

Caesar είπε...

mera said:
Όπως με το καράτε είναι στην Ελλάδα. Μαθαίνεις χρόνια καράτε για να αντιμετωπίζεις δραστικά τον εχθρό, ενώ ή λύση απλά είναι να τραβήξεις το πιστόλι...

Άλλη κουλτούρα η Ασιατική και άλλη της άγριας Δύσης, άν υπήρξε.

paragrafos είπε...

Εγώ είμαι άσχετη από τεχνολογικά. Όχι όμως τεχνοφοβική, αλλά, μάλλον ακριβώς το αντίθετο: ρέπω ολοταχώς προς την τεχνολατρία και έχω προσωπικούς λόγους.

Η αμερικάνκη τεχνολογία έσωσε το παιδί μου, την ώρα που η παρωχημένη ευρωπαϊκή τεχνολογία το είχε καταδικάσει και μας είχε αφήσει στο έλεος του θεού. Γι΄ αυτό μερικές φορές, μιλάω με δέος για την τεχνολογία που υπηρετεί τον άνθρωπο κι όταν τις προάλλες μιλούσα για θαύματα, το εννοούσα.

Πριν μια ώρα περίπου, έλαβα ένα (δειλό αλλά τόσο ανθρώπινο) ιμέιλ από εναν μεσήλικα επιληπτικό που με έμαθε από το μπλογκ του ΝΔ και μου λεει ότι ντρέπεται να παρει το λόγο γιατί έζησε χρόνια στο εξωτερικό και δεν εμπιστεύεται τα ελληνικα του μπροστά σε τόσους καλλιεργημένους ανθρώπους.

(Διαφώνησα για τη συστολή του, αλλά ακόμα δεν τον έχω μεταπεισει)

Εν παση περιπτώσει, ο άνθρωπος αυτός μου εμπιστεύτηκε οτι επι δεκαετίες ζούσε κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους, είτε στη δουλειά του είτε στο σπιτι του. Ανέκτησε την ελευθερία του όταν βγήκαν τα κινητά.

Χάρη στα κινητά έβγαλε... άδεια οδηγήσεως στα σαράντα πέντε του χρόνια. Αν νιώσει την "αύρα" της επιληψίας (είναι κάποια προειδοποιητικά σημάδια) και οδηγεί, πιάνει την ακρούλα, ειδοποιεί τον αδελφό του και όλα είναι εντάξει. Γι΄αυτό ηταν και απο τους πρώτους που πήρε κινητό στη Αγγλία και τότε, μου λεει, κόστιζε κάμποσα.

Τον ευχαριστώ που μου έδωσε την άδεια να μεταφέρω τα λόγια του.

Nikos Dimou είπε...

nir-van-is said...
"Αυτη η τρυφερη αισθηση στις φωτογραφιες ωφειλεται στο εαρ; Στα γκατζετακια; Στον φωτογραφο; Υπαρχει τσιπακι στις μηχανες που να επιλεγει την γλυκια στιγμη;"

Τσιπάκι υπάρχει στο μυαλό του φωτογράφου - ας του δώσουμε κι αυτού κάποια αναγνωριση :-D

Finteias είπε...

apousia said..

"Πιο θαύμα κι από το μεγάλο θαύμα της τεχνολογίας,το θαύμα της φύσης και της ζωής!"

Και συμπληρώνω:
Αρκεί το ένα θαύμα να μην καταργεί το άλλο. Ποιός άνθρωπος που θα ζούσε δύο αιώνες πριν από το σήμερα θα πίστευε ότι το νερό θα αγοράζεται.
Αν μας πουν σήμερα ότι και το οξυγόνο θα αγοράζεται, στο μέλλον, σε εμφιαλωμένη συσκευασία, έχουμε λόγο να το απορρίψουμε;

Η κατάχρηση των θαυμάτων αν δεν αποφευχθεί θα οδηγήσει στο να αγοράζουμε "χιλιάδων λογιών εμφιαλωμένη φύση" που έγραφε ο Ελύτης.

Και τονίζω, ως μη τεχνοφοβικός ότι:
Δεν θα φταίει το τεχνολογικό θαύμα, αν συμβεί κάτι τέτοιο.
Θα φταίμε εμείς που δεν ξέρουμε να βάζουμε τα θαύματα σε θέση ειρηνικής συνύπαρξης.

tyn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Nikos Dimou είπε...

tslyns δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που ο Σ. έθιξε μέλος του μπλογκ. Του έχουν γινει πολλές συστάσεις. Η ιστορία με την apousia μου επιβεβαιώθηκε από την paragrafos της οποίας την γνώμη εκτιμώ και σέβομαι απεριόριστα. Δεν δικάστηκε λοιπόν επιπόλαια - και μάλιστα από εμένα που τον υπερασπιζόμουν και του αφιέρωσα ολόκληρο Post (μέχρι που με κατηγόρησαν ότι τον έκανα ήρωα).

Για όλους υπάρχει ένα όριο.

Zoros είπε...

@Φιντείας...Finteias
“Αρκεί το ένα θαύμα να μην καταργεί το άλλο. Ποιός άνθρωπος που θα ζούσε δύο αιώνες πριν από το σήμερα θα πίστευε ότι το νερό θα αγοράζεται.
Αν μας πουν σήμερα ότι και το οξυγόνο θα αγοράζεται, στο μέλλον, σε εμφιαλωμένη συσκευασία, έχουμε λόγο να το απορρίψουμε;”

Εδώ υπάρχει ένα λάθος στο συλλογισμό σου. Το νερό από τα πηγάδια ή απευθείας από τις λίμνες είναι δωρεάν, όπως ήταν και πριν δύο αιώνες. Επίσης το έχουμε πάμφθηνα και στο σπίτι μας, καθαρισμένο και χλωριωμένο, γυρνώντας απλά μια βάνα κάτι φυσικά που δεν είχαν παλιότερα.
Δεν συμφωνώ επομένως ότι θα συμβεί κάτι σαν αυτό που περιγράφεις στο οξυγόνο του αέρα. Έχουμε πλέον οικολογική εγρήγορση (πρέπει σίγουρα να την αναπτύξουμε κι άλλο) που θα μας αποτρέψει από ανάλογους κινδύνους.

Finteias είπε...

@ Zoros

Μπορεί το παράδειγμα να είναι ατυχές (αν και δέχεται συζήτηση), αλλά το κεντρικό νόημα που είναι η οικολογική καταστροφή από την αλλόγιστη χρήση της τεχνολογίας (προϊόν απληστίας) δεν είναι αποδεκτό;

Άλλωστε λες: "Έχουμε πλέον οικολογική εγρήγορση"

Εγρήγορση λόγω κινδύνου να υποθέσω.
Ο όρος "οικολογική εγρήγορση" δεν υπήρχε πάντοτε (προ των κινδύνων).

Κατόπιν επισημαίνεις:
"Το νερό από τα πηγάδια ή απευθείας από τις λίμνες είναι δωρεάν"

Και το πετρέλαιο είναι δωρεάν από τη γη, αλλά στο τέλος αγοράζεται.

tyn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
paragrafos είπε...

Ο κυρος Σαλτάρω έχει θίξει νεκρούς. Αν θεωρείτε ότι έπεσα θυμα παραπληροφόρησης και ότι η Απουσία επίσης άδικα τον κακίζει, θα πρέπει τότε να βρείτε μια απάντηση για την Αφροδίτη!

(σύγγνώμη ΑΦροδίτη μου...)





aphrodite said...
Αντε ρε Αndy επιτέλους! Εμφανίστηκες!

Μην ξεχνάς ότι ο συγκεκριμένος έκανε άρκετή ζημιά (μιλούσα για τον θάνατο του πατέρα μου στο "Ψεύδος" & σχολίασε "αιωνία του η στ*ση" (ούτε να το θυμάμαι δεν θέλω).

Το σκέφτηκα αρκετά, είδα πως παρ'όλο που έκανα και πλακίτσες "ήρεμα με τον καφέ", φιλικά, συνέχισε με "αγαρμπίλες" όπως λένε οι κόρες μου. Και πλέον μόλις έβλεπα το όνομά του, κατ'ευθείαν στο παρακάτω...

Είπα όμως ότι έδώ οι περισσότεροι προσπαθούμε -ο καθένας με τον τρόπο του- να δώσουμε κάτι, να ανεβάσουμε στροφές, και τι να κάνουμε, όπως είπε ο ΝΔ, το "κάθε χωριό έχει και τον τρελλό του". Γι'αυτό και είπα πριν "it's a small price to pay" προκειμένου να έχω όλους εσάς...

Δεν χάρηκα καθόλου που το είχε χοντρύνει ήδη τόσο και δεν το ήξερα, και δε νομίζω ότι αυτό θα του γίνει μάθημα. Πολύ φοβάμαι ότι ο συγκεκριμένος θα ξαναμπεί, και πάλι θα την κάνει... Είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη του για επιβεβαίωση, που θα την πάρει με το ζόρι, σαν τα παιδιά σου που σε λένε Μ@λ@κ@, ξέροντας ότι κάτι παέι στραβά, αλλά διασκεδάζουν τόσο πολύ με το τις αντιδράσεις σου... Trolls τα είπαμε, ε?

Η ζωή συνήθως σε ωριμάζει εκεί που δεν το περιμένεις, οπότε και για εκείνον ο χρόνος θα δείξει...

Πάντως σκεφτόμουν ότι ο ΝΔ παραθέτει ένα "ανοιχτό" γεύμα στην κουζίνα του, μαγείρεψε το κυρίως πιάτο, και μετά φέρνουμε εμείς από το σπίτι μας κι άλλα φαγητά, ή/και τα υλικά για να μαγειρέψουμε, σε παρεούλες. Μια ατμόσφαιρα με άλλους να απολαμβάνουν τα κοκταίηλ τους, άλλους να μοιράζουν μεζεδάκια, άλλους να πασαλείβονται φτιάχνοντας το γλυκό, τέτοια... Προσπαθούμε να σεβόμαστε την φιλοξενία, και ας πατάνε μερικοί και με τα πόδια στον καναπέ!

Κι έχουμε κι έναν έφηβο που με το που μπαίνει στο σπίτι, αρχίζει να κυνηγάει τα γατιά του Δήμου να μας τα φτιάξει φλαμπέ... Φαντάζεσαι σκηνή, τα γατιά τσιρίζοντας, στην αυλή, κάτω από τους καναπέδες, στου πολυελαίους, πανικός... Κι εμείς εκεί, ανώτεροι... Γιατί είμαστε φιλόξενοι, πρώτος δε απ'όλους ο οικοδεσπότης...

Και περίμενα πότε θα πιάσει πραγματικά το πρώτο γατί να το περιλούσει με αλκοόλ και να του βαλει φωτιά να τα πάρει πλέον ο ΝΔ...

Διακιώματα, δικαιώματα, μαζί του, αλλά να που δεν χρειάστηκε να περιμένω πολύ...

Και πραγματικά δε μου λείπει ούτε ο "καλή" έκδοση του συγκεκριμένου. Οταν καποιος είναι ικανός για τέτοια δεν πα να είναι άγγελος σ'όλα τ'άλλα, δε λάμπει, δεν με πείθει...

By the way, killer το κομμάτι! Πώς να ανταποδώσω?

Θα σου ευχηθώ κάτι που ένοιωσα σήμερα στην επιστροφή μου από το μνημόσυνο: ένα του Κοργιαλά (με Ευρυδίκη, "θέλω τόσο να σε δω" ή κάτι τέτοιο), που το άκουγα στη διαπασών. Ετρεχα με το αμάξι, βουρκωμένη, αλλά έλεγα μέσα μου θα σε δώ ρε πατέρα, μέχρι τότε όμως θα ζήσω, θα είμαι ΚΑΙ το κορίτσι που χόρευε με την καρδιά της και ροζ μποά στα after-hours clubs, ΚΑΙ η γυναίκα που θα κάνει γυναίκες τις κόρες μου...

Σου εύχομαι να το ακούς κάπου σε εθνική, δυνατά, μέσα σ'ένα "jeep" Cayenne με τον έρωτα παντού σου, τρέχοντας να συναντήσεις την αγάπη σου σ'αυτή τη φάση του πριν τα φτιάξεις εντελώς μαζί της...

Ευχαριστώ!

10:24 μμ

christoforos είπε...

n.d. said
".. κρατώ απουσίες: Houlia, Alombar42, Glenn, Black Swan, Blade Runner - where the devil are you?"

Δεν κατάλαβα, δηλαδή, εμείς σε πηγάδι κατουρήσαμε;

cyberdustz είπε...

ROBBIE said...
Χρηστικότητα είναι όταν έχεις ένα κινητό. Πολυτέλεια όταν έχεις δύο. Χλιδή όταν έχεις τρία. Και παράδεισος όταν δεν έχεις κανένα...

3:15 μμ


Υπήρχε κάποτε μία εποχή σαν το παραμύθι. Στο λιγοστό φως της πλατείας έπαιζαν τα παιδιά έως αργά την νύχτα, και όταν ήταν πανσέληνος, χαρά θεού, το παιχνίδι διαρκούσε ως αργά την νύχτα. Το χωριό είχε τρία καφενεία, όλα γεμάτα όλη την νύχτα. Στο γυρισμό μετά το παιχνίδι, έβλεπες τις γειτόνισσες μαζεμένες να συζητάνε, και απρόσκλητα συμμετείχες στη συζήτηση, και ήταν αυτή η γιαγιά που έλεγε και τόσες ανατριχιαστικές ιστορίες για φαντάσματα και βρικόλακες, άντε μετά να τολμήσεις να περάσεις από το νεκροταφείο νύχτα.

Πρώτα ήρθε το ριαδόφωνο, με κάτι μπαταρίες σαν μπαούλο, η κεραία έπρεπε να απλωθεί από την μία άκρη της αυλής στην άλλη, και όλοι το δέχτηκαν με χαρά. Μόνον οι πλούσιοι μπορούσαν να ο έχουν, τόσο πανάκριβο ήταν, και όλοι η γειτονιά μαζευόταν στην αυλή του να ακούσουν την αναμετάδοση του ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Η τηλεόραση έκανε την πρώτη ζημιά. Όλοι κλείνονταν πλέον από νωρίς στα σπίτια τους και μαζευόντουσαν να βλέπουν τα σήριαλ τα αμερικάνικα. Το ένα καφενείο μετά το άλλο έκλεισε, οι αυλές απόχτησαν περίφραξη με κάγκελα μυτερά που ούτε γάτες μπορούσαν να περάσουν. Οι γιαγιάδες δεν λειτουργούσαν πλέον όπως όφειλαν, τα παραμύθια της τηλεόρασης ήταν πιο γκλαμούρικα. Εξάλλου και αυτές είχαν εθιστεί στο Ντάλλας και στην Δυναστεία, σπάνια τολμούσαν να βγουν τα βράδια από το σπίτι τους, από τον φόβο του δράκου του Σέιχ Σου. Παρόλο που όλο το χωριό φωταγωγήθηκε, κανένα παιδί δεν έβλεπες να παίζει κυνηγητό ή κουτσό. Την δικαιολογία που άκουγες όλο και συχνότερα ήταν ότι του χωριού έλειπε μία παιδική χαρά, οι φωνές των παιδιών άρχιζαν να ενοχλούν όλο και πιο πολύ και έπρεπε τα κακόμοιρα να τα απομονώσουν από την υπόλοιπη ζωή του χωριού, ενοχλούσαν στην παρακολούθηση της τηλεόρασης.

Τελικά το χωριό απέκτησε την πολυπόθητη παιδική χαρά, αλλά τα παιδιά δεν θα τα δεις. Τώρα το καθένα έχει το δικό του κινητό και είναι μπίζυ στέλνοντας τα μσμ στην / στον πιτσιρίκα / πιτσιρίκο του διπλανού σπιτιού, τα πισις είναι ονντιεσελ συνδεμένα στο ιντερνέτ να μάθεις τα νέα καμώματα των αμερικάνων στο Ιράκ.

Lorelei Am Rhein είπε...

Κύριε Δήμου, είστε ένας gadgetmaniac! Αλλά μην ανησυχείτε, δεν είστε ο μόνος! Όλους μάς έχει πιάσει αυτή η τρέλλα των μαραφετιών. By the way, οι φωτό εξαιρετικές, και συνηγορώ υπέρ της Lucy in the sky with diamonds, καθότι diamonds are a girl's best friend! Καλό βράδυ σε όλους. :-)

paragrafos είπε...

Επίσης ξέρετε πολύ καλά, ότι οι συνειρμοί Μας, δεν είναι και τόσο τυχαίοι.

Προτού γίνει η ασέβεια σε βάρος της απουσίας, υπήρξε μια επιθετικότητα εκ μέρους τους Σαλτάρω σε βάρος της Απουσίας. Ο συνειρμός του δεν φαίνεται και τόσο αθώος καθώς όλα εξελίσσονται σε μια ατμόσφαιρα "επιθετική" και όχι ξεκάρφωτη και ως κεραυνός εν αιθρία.

Όσοι ασχολούμαστε με στίχους (ποιήματα και τραγούδια) ξέρουμε ότι, για πλάκα, μπορούμε να καταβάσουμε είκοσι και τριάντα συναφή κομμάτια, πολύ... "αυθόρμητας.

Αν πάλι, όλα όσα λέω, είναι όντως λάθος και πως πράγματι αδικήσαμε εκεί το κυριο Σαλτάρω (κριμα που έσβησε τα κείμενά της η Ανάθρηκα) τότε θα πρέπει να βρείτε μας πείτε τι στην εύχή συνειρμός ήταν αυτός σε βάρος της ΑΦροδίτης.

Πρόθυμη για συζήτηση και ευχαρίστως σε όσα ιμέιλ θέλετε

Παράγραφος

ΔΗΛΩΣΗ: αν κάνω λάθος θα ζητήσω δημοσίως συγγνώμη. Το ζητάω μάλιστα από τώρα. Δεν νιώθω καθόλου όμορφα. Αυτή τη στιγμή μου σας μιλώ, τα χέρια μου τρέμουν από την ταραχή. Λυπάμαι πολύ αν αδίκησα τον Σαλτάρω και πιο πολύ λυπάμαι που δεν μπορούσα άλλο να βλεπω να χυδαιολογεί και να ασελγεί σε βάρος του πόνου ορισμένων γυναικών. Όπως σεβάστηκε εμένα (και του το αναγνωρίζω)όφειλε να πραξει και για τις άλλες κοπέλες.

Επαναλαμβάνω: Τοις μεν μη αδικείν, δίκαιος έπαινος. Τοις δε μη επιτρέπειν αδικούσιν αδικείν, πολλαπλάσιος εκείνων.

Με θλίψη (και έτοιμη συγγνώμη, αν αποδειχθεί ότι σφάλλω)

Παράγραφος

Nikos Dimou είπε...

chris said...
n.d. said
".. κρατώ απουσίες: Houlia, Alombar42, Glenn, Black Swan, Blade Runner - where the devil are you?"

Δεν κατάλαβα, δηλαδή, εμείς σε πηγάδι κατουρήσαμε;

Συγγνώμη - έπρεπε να βάλω άλλα 30 ονόματα... ένα μυαλό είναι (και αρκετά κουρασμένο)

Beth είπε...

@ΝΔ, paragrafos, apousia, κλπ.

Αηδία η περιφορά Μας σε ένα blog, αγάπη μου, όπου βασικοί σχολιαστές είναι ο Τρώτε νόστιμο και φτηνό Παττακό και η κυρία Παραγράφου στην οποία επιθυμώ να πω το εξής: Μην αναλώνεστε μάταια στη συρραφή κατηγοριών της φτήνιας. Συμβουλή αγάπης. Μ;

Δεν έχουν λογική, συνοχή, τίποτα τα λεγόμενά σας κύριοι. Η ανθυπόσταση σε όλο της το μεγαλείο. Ο πληθυντικός, πληθυντικός επιβεβλημένος από τους σχιζοφρενείς καθηγητές του σχολείου. Βάζεις νου σε καθηγητή και να 'χεις; Ω μα όχι.

Ευχαριστούμε για την εσαεί αποβολή. Αν και δε μιλούσε ο διπλανός μου κύριοι, ο ΣαλτάρωΣτοΚενό, μα ο πισινός του κύριοι. Πάω μαζί του όμως στην αυλή να γελάσουμε επιτέλους δυνατά. Θα ακούγονται τα γέλια, πλάσματα. Συνεχίστε το θεάρεστον έργον της διδαχής μιας κόσμιας ανοησίας, κάθε φορά επιλεχθείσα από τον σεβαστό κύριο Νίκο Δήμου. Με την Έκθεση-Έκφραση στα χέρια σας. Ορκιστείτε.

Σας χαιρετώ με την χάρη μιας Πετροβασίλη.

Yannis H είπε...

Ήρα: Μαζί με τα έξτρα-ξερά, βλέπω ότι φεύγουν και τα άλλα ξερά.

Not bad...

paragrafos είπε...

HRA said...
@ΝΔ, paragrafos, apousia, κλπ.

(...) και η κυρία Παραγράφου στην οποία επιθυμώ να πω το εξής: Μην αναλώνεστε μάταια στη συρραφή κατηγοριών της φτήνιας. Συμβουλή αγάπης."

-----------------

Αφού σας είναι τόσο δύσκολο να πατε σε άλλα ποστ να ψάξετε, γιατί δεν διαβάζετε το σχόλιο τής Αφροδίτης που (χωρίς την άδειά της - αλλά ξέρω ότι θε συγχωρέσει) το παρουσιάζω αυτούσιο λίγο πιο πάνω: δες το παράθεμα στο σχόλιό μου, στις 8:56 μμ.

Μιλάμε για παλιανθρωπιά, άνευ προηγουμένου, εκ μέρους του σαλτάρω, και αν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε, είμαι βέβαια ότι δεν θα μείνετε ασυγκίνητη, παρόλη την αγάπη που του έχετε...

Κι επειδή δεν θέλω να ξύνω πληγές ήδη πληγωμένων, όπως ήδη έκανα χωρίς την αδεια της Αφροδίτης, γιαυτό θα μείνω εδώ, χωρίς άλλες παραπομπες.

Ανακεφαλαιώνω: τέτοια λόγια, αθλια, δεν μπορεί να λέγονται για την Αφροδίτη ή την Απουσία κι εμείς να νιώθουμε ότι συμβαίνουν σε έναν άλλο πλανήτη, επειδή είμασε στο απυρόβλητο, ή επειδή δεν είμαστε άμεσα θιγόμενοι.

Θα πρέπει μάλιστα να σκεφτείτε και κάτι: οι άμεσα θιγόμενες κοπέλες έδειξαν πράγματι, ασυνήθιστη ανωτερότητα: έπνιξαν τον πόνο τους και δεν είπαν κουβέντα. Κι ούτε θα λεγανε αν δεν ανακινούσα το ζήτημα με αφορμή το γνωστό ποστ. Και μάλιστα, το επαναλαμβάνω, εθιξα το ζήτημα αν και προσωπικά απολάμβαναν μια κάποια... ασυλία από τον σαλτάρω. Ενώ, αν το έπρατταν εκείνες μπορεί να αντιμετωπιζοντουσαν και ως... ύποπτες, αφού θα τον είχανε (και με το δίκιο τους) άχτι.

Nikos Dimou είπε...

georgia m. said...
"Η φωτογραφία με την ψαροταβέρνα "Τα δελφίνια" πρέπει να είναι τραβηγμένη στα Καμένα Βούρλα.

Όχι, είναι στην Χαλκίδα".

apousia είπε...

@aphrodite
Καλησπέρα,την αγάπη μου στα μωρά!
@paragrafos
Ήδη έχω τύψεις για την εμπλοκή σου.
Σου άφησα ένα σχόλιο στο blog σου.
Εδώ σου αφήνω δυο στίχους του Πόε με την ευγνωμοσύνη μου:
''Δεν κλαίω εγώ που κι ο απελπισμένος
Είναι περισσότερο από μένα ευτυχισμένος,
Μα που συμπόνεσες εσύ καλή μου,
Ενός περαστικού τη μοίρα-τη δική μου.

paragrafos είπε...

aphrodite said...

@paragrafos,

Αν ο πόνος ο δικός μου μπορεί να καλυτερέψει την ποιότητα του χαρακτήρα ενός άλλου ανθρώπου, ή τέλος πάντων να κάνει κάποιο καλό, ακόμη και μέσω διαδικτύου, ευχαρίστως! Δεν πειράζει, μόνο όταν δέχεσαι τη σφαλιάρα με γενναιότητα πας παρακάτω...

Κι όποιος καταλάβει, κατάλαβε...

-----------------------------

Καλη μου Αφροδίτη, όχι και βορά στου λύκους για να μην πεινούν. Δεν είναι τυχαίο που η βία παραμένει αντρικό σπορ. (Αλλα αν το συνεχίσουμε φεμινιστικά, τότε είναι που θα μπλέξουμε.)

Αλλά, ξέρεις, άμα έχεις το γονίδιο της γενναιοψυχία, δεν σ΄ εγκαταλείπει ποτέ. Εγώ πάντως, δεν το έχω και γιαυτό πολεμάω όσο μπορώ.

Σε φιλώ και σ΄αγαπώ

Παράγραφος

Nikos Dimou είπε...

jois21 said...
Η εκλπηκτικη συσκευη των 99 ργαμαριων εχει τη δυνατοτητα να κανει βιντεοκλησεις ή ιναι δικια σας δημιουργια η εξτρα λειτουργια;

Αυτή που έχω, όχι - η διάδοχός της με τα ίδια χαρακτηριστικά - ναι.

christoforos είπε...

aphrodite said... said...

@chris,

προτείνω να σε βάλουμε απουσιολόγο, κι έτσι θα πάρεις την εκδίκησή σου: όλοι θα θέλουμε να τα έχουμε καλά μαζί σου, για να μην μας ξεφωνίζεις (ή να κάνεις τον χαλίφη-στη-θέση-του-χαλίφη όπως τόσο όμορφα έκανε σήμερα ο andy!)


Ακόμη και στο αφεντικό θα μπορείς να βάζεις απουσίες!

(-)

12:27 πμ "


ΤΙΠΟΤΑ από αυτά. Απλώς θέλω και εγώ την επιβεβαίωση που μου αναλογεί Είναι θεωρώ μια από τις αδυναμίες του μέσου- του γραπτού λόγου, ίσως- ότι κάνεις συνεχώς (συν)αισθηματικές αφαιρέσεις. Οπότε ψάχνω να βρω υποκατάστατα (ούτε επίμονος είμαι). Θυμάσαι αυτό που λέει:

"Καί ψυχή εί μέλλει γνώσεσθαι αυτήν είς ψυχήν αυτή βλεπτέον.."

christoforos είπε...

(ΠΛΑΤΩΝ Αλκιβιάδης 133b)
! [το εντόπισα, βεβαίως, στο ποστ "Οι δυνατοί και οι αδύναμοι" (16/01/06)]
thnx!

tyn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
paragrafos είπε...

tslyns said...

"Παράγραφος, το τελευταιο πραγμα που ηθελα ηταν να σου προκαλεσω ταραχη. Sorry.
Αισθανθηκα την αναγκη να υπερασπιστω καποιες ιδεες, οχι καποια προσωπα. Ιδεες οπως δικαιωμα απολογιας, τεκμηριο αθωοτητας, (...), δεχομαι το ενδεχομενο να υπαρχει κατι που απλα δεν καταλαβαινω η δεν ελαβα υπ'οψη."


Ουσιαστικά και οι δυο μας έχουμε το ίδιο κίνητρο ή και την ίδια αφετηρία: είπαμε ό,τι είπαμε, ορμώμενοι από το κοινόν περί δικαιου αίσθημα.

Εγώ, έφριξα και αντέδρασα, ως γυναίκα που είμαι, συναισθηματικά στον λεκτικό κανιβαλισμό (ελπίζω τα παραπάνω τεκμήρια που έχω προσκομίσει να σας πείθουν ότι δεν αερολογώ) που υπέστησαν συγκεκριμένα άτομα και μάλιστα γυναίκες.

Εσείς, σπεύσατε, αφού δεν ξέρατε τα καθέκαστα, να υπερασπιστείτε ορθολογικά, βάσει της εκδημοκρατισθείσας ποινικής δικονομίας (και σωστά πράξατε) την άλλη όψη του κοινού περί δικαίου αισθήματος: αναφέρομαι στο τεκμήριο της αθωότητος.

Δεν ξέρω αν η ποινή είναι αυστηρή. (Εγώ θα προτιμούσα ποινή με αναστολή.) Ξέρω ότι σκοπός της δίκαιης ποινής και της απόνομής δικαιοσύνης είναι αφενός να συνετιστεί (και να προβληματιστεί) ο αυτουργός, αφετέρου να αποτρέψει και άλλους απο το να τον μιμηθούν.

Αν λυπάμαι για κάτι είναι που δεν μιλησα νωρίτερα, που ενώ έβλεπα οτι πληγωνε τα κορίτσια, κι ενώ ένιωθα κι εγώ άσχημα, εντούτοις συνέχιζα το δρόμο μου περί άλλων τυρβάζοντας. Ανασήκωνα τους ώμους με προσποιητή αδιαφορία λες και δεν έτρεχε τίποτε. Όμως η συνείδησή μου με έτυπτε.

Χαίρομαι που έχετε παρόμοιες ευαισθησίες. Και αν θέλετε τη γνώμη μου, η σάτιρα απέχει από την κακοήθεια, όσο το γυμνό από το πορνό.


"Αν μου πεις οτι ειμαι πολυ στεγνα λογικος δεν θα σε αντικρουσω. Αλλα ελπιζω οτι δεν θα παρεξηγησεις τα κινητρα μου."

Ασφαλώς και δεν παρεξηγώ τα κίνητρά σας. Ελπίζω πάντως να κατανοήσατε και τα δικά μου κίνητρα και την δίκαιη οργή μου. Κι αν έχετε αδελφή και πεθαμένο πατέρα, βάλτε την στη θέση της Αφροδίτης κι ελάτε να ξανασυζητήσουμε... λογικά.

Με συγχωρείτε και πάλι που παρασύρθηκα.

Με αγάπη

Παράγραφος

Aphrodite είπε...

@chris,

Δεν το είπα για να σε θίξω- προς Θεού (όπως τον ορίζει ο καθένας μας, μπλέξαμε τα μπούτια μας μ'αυτό πια!!) Ισα-ίσα ότι έχεις όλα τα δίκια με το μέρος σου!

Sorry αν χρησιμοποίησα το "απουσιολόγος" που μπορεί αν μην είναι τόσο τιμητικό στα μάτια σου...

Αν σου πω ότι με το που βλέπω το nick σου το διαβάζω αμέσως γιατί ξέρω ότι έχεις πάντα κάτι πολύ καλό να πεις, is this recognition enough? Coming from me βέβαια, ίσως όχι και τόσο, but still!

Και φυσικά δεν γίνεται post χωρίς εσένα!

Απλώς δεν συνηθίζεις να κάνεις μεγάλες απουσίες! :-)

χχχχχχχχχχχχχχχχ

tyn είπε...

Παράγραφος δεν σκεφτηκα ουτε στιγμη οτι δεν εχεις ευγενικα κινητρα. Συγγνωμη πρεπει να ζητησω εγω γιατι ισως εγινα αιτια να στενοχωρηθεις.

christoforos είπε...

:) :)

(ντοντ ουόρυ, δεν είμαι εύθικτος)

christoforos είπε...

#201#

George είπε...

ΝΔ said

"Περί κινδύνου: Μέχρι στιγμής οι πιο έγκυρες έρευνες το βγάζουν αθώο. Βέβαια οι περιαστικοί μύθοι οργιάζουν..."

Υπάρχουν και ερευνες που δείχνουν την βλαβερή επίδραση που έχει η ακτινοβολία των κινητών (και ηλεκτροφόρων καλωδίων) στην ανθρώπινη βιόσφαιρα που αναζωογωνεί την ανθρώπινη δραστηριότητα. Το λεεί το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν προϊόντα να αποφύγεις τις βλαβερές επιδράσεις. Στο κάτω κάτω υγεία είναι και η διευκόλυνση στην επικοινωνία και πληροφορία.

achilleas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
achilleas είπε...

μολις είδα τη φωτο της αμυγδαλιάς (αν είναι) νόμισα ότι θα διάβαζα για το θαύμα που κάνει τα λουλούδια να ανθίζουν.

Τι θα λέγατε για ένα κείμενο για τα κάτα των γραπτών μηνυμάτων? (sms, email, msn, irc)

Ρεμάλι είπε...

Μα φυσικά θα προτιμούσα να μπορώ να χρισημοποιώ το ταμ ταμ της ζούγκλας καθώς γενικότερα η επιστροφή στις προτώγονες ρίζες μας με ηρεμεί και με χαλαρώνει. Όμως τα πράγματα προχωράνε άλλαξαν και αλλάζουμε κι εμείς . Δεν χρειάζεται να γίνουμε εξαρτημένοι ούτε πρέπει να αρνηθούμε την εξυπηρέτηση που μας προσφέρει η τεχνολογία . Παν μέτρον άριστον ……
που το θυμήθηκα πάλι αυτό ..από το σχολείο βέβαια..
Και πρέπει εμείς να αφήσουμε χώρο στις νέες ιδέες στα νέα παιδιά στις νέες σελίδες της ιστορίας να μας απορρίψουν να μας ξεπεράσουν για να κλίσουμε επιτέλους τον κύκλο της ζωής μας.

Ανώνυμος είπε...

Το θαύμα θα υπήρχε και στη φαντασία και στο ανοιχτό μυαλό εκείνων που θα μπορούσαν να φανταστούν την τεχνολογία. Και υπήρξε. Πιο πολύπλοκη μηχανή από έναν άνθρωπο με την ψυχή του δεν θα κατασκευάσει η φύση. Γιατί και την τεχνολογία η φύση την κατασκεύασε. Και εμείς δεν ξέρουμε το γιατί είναι οι φυσικοί νόμοι όπως είναι, ποια μαθηματικά θα ισχύουν σε άλλο Σύμπαν (έτσι θα μετράμε όπως τώρα, τι νόημα θα έχουν οι αριθμοί, οι αποστάσεις), τι τα όρισε να είναι έτσι. Μας ενδιαφέρουν οι αρχικές συμφωνίες. Δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι πρέπει να διανύσουμε όλο το μήκος κάποιου αυθαίρετου δρόμου για να φτάσουμε σε αυτή την αρχική συμφωνία. Ο δρόμος μας δεν μπορεί να είναι λαβύρινθος, γιατί οι λαβύρινθοι είναι κατασκευασμένοι από το μυαλό και όχι από τη φυσική πραγματικότητα, η οποία υπάρχει παρόλο τον όγκο του μπετόν και την ανοησία των βαρεμένων. Φυσικά στις λογικές αυτές σκέψεις δεν καταλήγουμε χρησιμοποιώντας τα κινητά και τους υπολογιστές που χρησιμοποιούν μικρό κομμάτι των δυνατότητων και των παρατηρήσεων και των εφαρμογών και όχι τίποτα το εξαιρετικό όπως λέει ο μύθος που μας τραβάει μέσα στο λαβύρινθο. Άσε που διεκδικούμε και το δικαίωμα οι σκέψεις μας να είναι καθαρές και να μην τις σχετίζουμε με εκείνα που οι μπερδεμένοι φανατικοί νομίζουν ζωτικά και ουσιαστικά.