Δευτέρα, Απριλίου 10, 2006

My fair ladies

Κάποτε συζητούσα με μία κυρία που, εκτός από πολύ όμορφη, ήταν και καθηγήτρια Πανεπιστημίου στην έδρα της Δερματολογίας.

Την ρώτησα λοιπόν: "Από ότι ξέρω, τα διάφορα καλλυντικά, για τα οποία οι γυναίκες ξοδεύουν περιουσίες, δεν έχουν σχεδόν καμία ωφέλεια. Π. χ. η επιδερμίδα δεν ενυδατώνεται από έξω, όσες κρέμες κι αν της βάλεις. Ενυδατώνεται από μέσα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος".

Μου απάντησε: "Έχετε δίκιο. Όμως, η ανάγκη των γυναικών να νικήσουν τον χρόνο και να κρατήσουν την ομορφιά τους, ή έστω την φρεσκάδα τους, είναι πολύ βαθιά ριζωμένη. Ακόμα κι εγώ, που λόγω της θέσης και της δουλειάς μου ξέρω πόσο λίγο ωφελούν τα καλλυντικά, συχνά υποκύπτω και τα αγοράζω".


Έχουμε λοιπόν μία αγορά δισεκατομμυρίων που ουσιαστικά εμπορεύεται ωραίες συσκευασίες και ...ελπίδες. Πανάκριβα μαντζούνια (σαν το εικονιζόμενο της La Prairie από ...χαβιάρι!) πουλιούνται σε κυρίες για να νικήσουν τον πανικό του χρόνου.

Κάθε φορά που μία θηλυκή ύπαρξη με αποπαίρνει για τις μανίες μου (gadgets, μηχανάκια και μηχανές) δεν έχω παρά να την παρασύρω στο μπάνιο της. Εκεί, εκτός από τα καλλυντικά που χρησιμοποιεί τώρα, υπάρχει και ένα απέραντο νεκροταφείο παλιών καλλυντικών και παλιών ελπίδων.

Α, ναι - είσαστε πολύ πρακτικές και προσγειωμένες, κυρίες μου - εκτός από ένα πράγμα: όταν πλησιάζουμε στην εμφάνισή σας. Εκείνο το "δεν έχω ρούχο να βάλω" που μονολογείτε μπροστά σε μία γεμάτη ντουλάπα, "δεν έχω παπούτσι να βάλω" μπροστά σε μία παπουτσιέρα ψηλότερη από μένα......

Αλλά αυτοί οι παραλογισμοί είναι που σας κάνουν ακόμα πιο αγαπητές...

(Να λοιπόν και κάτι που δεν μοιάζει με ποδόσφαιρο)

265 σχόλια:

1 – 200 από 265   Νεότερο›   Νεότερο»
Black Swan είπε...

Για να δούμε τις ομαδοποιήσεις του γυναικείου πληθυσμού.

Πάντως η άποψη μου είναι ότι θα έπρεπε να εξειδικεύσετε λιγάκι παραπάνω το θέμα κ. Δήμου λέγοντας για αυτό το ορισμένο τύπο γυναίκας,που επιθυμία της είναι να ερωτεύονται οι άλλοι το πρόβλημά της όχι την ίδια.

Ώστε να διαμαρτύρεται, στη συνέχεια, για το ότι δεν ερωτεύτηκαν την ίδια.

Όμως δεν θα μπορούσαν οι νεράιδες να το πετύχουν αυτό δίχως βοήθεια απ' έξω.
Ετσι δεν είναι;

Stathis είπε...

Ευτυχώς για την κυρία, δεν κατανάλωνε όλο το χρόνο και τη σκέψη της στο κυνήγι της ομορφιάς.
Καθηγήτρια γαρ.
Γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι μία γυναίκα που αφιερώνει το χρόνο της μόνο στο κυνήγι της ομορφιάς , είναι και τόσο αγαπητή.

Πώς το είχε πει ο Ροίδης; Αν ερωτευτείς φιλάρεσκη γυναίκα φρόντισε να της αποκρύψεις το ήμισυ της αγάπης σου και το ενενηκοστό της περιουσίας σου.

resident είπε...

Tα καλλυντικά ασφαλώς και δεν έχουν καμία ωφέλεια.Στην εμφάνιση μπορούν να βοηθήσουν η γυμναστική, η διατροφή, η ιατρική, τα φάρμακα, η σωστή περιποίηση του σώματος και προσώπου και τα ρούχα.

Nikos Dimou είπε...

NP said...
"Γιατί απευθύνεστε νόνο στις γυναίκες. Τώρα παρόμοια προιόντα απευθύνονται και στους άνδρες".

Οι άνδρες είναι (προς το παρόν) το 2% της αγοράς καλλυντικών. (Προσοχή - μιλάμε για καλλυντικά όχι για aftershave και κολώνιες).

glenn είπε...

Ωπα! Νάτο το πιασάρικο το θέμα. Θα πέσει (λίγο φαντάζομαι) battle of sexes, λίγες αγκωνιές και πηρουνιές εκατέρωθεν, πολύ πολύ γλιτσιασμένη "αγάπη" απ' τα αρσενικά ότι οι γυναίκες είναι θεές - ανώτερες - άλας της γης - δικαιούνται να κάνουν ότι τους καπνίσει - καταπιεσμένες επί χιλιετηρίδες και ότι άλλη ψευτοαπολογία εκ του ασφαλούς υπάρχει για να είναι πολιτικά ορθοί. Μια τέτοια ψελλίστηκε ήδη απ' τον οικοδεσπότη "Αλλά αυτοί οι παραλογισμοί είναι που σας κάνουν ακόμα πιο αγαπητές..." Μπλιάξ!

Ας θυμηθώ εδώ (για την ώρα) μια φράση του Νίτσε: Για τη γυναίκα ο άνδρας είναι μέσο, ο σκοπός είναι το παιδί.

Επανέρχομαι με σοβαρότερες αποψάρες/γνωμάρες/θεωριάρες.

glenn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
gravoura είπε...

Nα λοιπόν και ένα θέμα "γυναικείο". Αν και τα τελευταία χρόνια ξέρω πως και οι άνδρες έχουν γίνει, σε μειοψηφία βέβαια--αλλά συνεχώς αυξανόμενη-- πελάτες των αισθητικών και των προϊόντων περιποίησης.
Ξοδεύονται όντως πολλά χρήματα από το πορτοφόλι κάθε γυναίκας για την ομορφιά της, είτε σε κρέμες, είτε σε επεμβάσεις διορθωτικές. Εκεί είναι τα τρελά ποσά με ποσοστό όμως επιτυχίας αρκετά ικανοποιητικό, παρά τους μεγάλους κινδύνους, ακόμα και για την ίδια τη ζωή.
Τί τα θέλετε, όλα αυτά καλύπτουν τις ανάγκες μας για την διατήρηση της ομορφιάς με σκοπό να σας αρέσουμε!
Μήπως όμως δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση γιατί τελικά είναι αυτή που σας ελκύει περισσότερο; (είχα δεν είχα σας το γύρισα πάνω σας!!)

Aphrodite είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Aphrodite είπε...

ND,

και μόνον για τον ελιγμό αυτό,

ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!!!
ΤΩΡΑ!!!

(όχι, το post δεν το διάβασα καν, μόλις άρχισε να κατεβάζει, άρχισα να τσιρίζω, όχι για το θέμα, αλλά για τη λήγκα, προσκυνάω! Μέχρι στα Κιούρκα θά'ρθω με friskies μπας και σας καλοπιάσω! Τέτοιο DNA δεν πρέπει να πάει χαμένο!)

(το ότι στο blog θα είχατε και τέτοιες προτάσεις παντως, μη μου πείτε ότι το είχατε ονειρευτεί!!!)

Aphrodite είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
glenn είπε...

Ε, με τέτοιο οίστρο που σε κατατρέχει θα σου δωρίσει ίσως το σπέρμα του! Μα τέσσερις φορές επανάληψη της παράκλησης να κάνεις τα παιδιά του βρε Αφροδίτη...

resident είπε...

Mια όμορφη εμφάνιση για να δημιουργηθεί χρειάζεται κάποια τέχνη..

Κάτι από τον λύκο της στέπας : πρώτα από όλα έμαθα ότι όλα αυτά τα μοντέρνα παιγνιδάκια δεν ήταν απλά και μόνο ασήμαντα αξεσουάρ που τα επινοούσαν βιομήχανοι και έμποροι με μοναδικό σκοπό το κέρδος αντίθετα ήταν ένας μικρός, η μάλλον ένας μεγάλος ,κόσμος ,πολύπλευρος,όμορφος ,αυθεντικός ,γεμάτος με μια πληθώρα πραγμάτων που όλα τους είχαν ένα μοναδικό σκοπό, να υπηρετήσουν τον έρωτα, να ραφινάρουν τις αισθήσεις δίνοντας ζωή στον νεκρό κόσμο ολόγυρα μας….αυτή η τσάντα δεν ήταν τσάντα, αυτή η ζώνη δεν ήταν ζώνη, η βεντάλια δεν ήταν βεντάλια.Ηταν όλα τους το πλαστικό υλικό του έρωτα, της μαγείας και της απόλαυσης. Το καθένα τους ήταν ένας αγγελιοφόρος, ένας κοντραμπαντιερης, ένα όπλο, μια πολεμική μάχη.

glenn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
maika είπε...

@ΝΔ
Δείτε αν θέλετε στο www.peta.com
τι βασανιστήρια τραβούν τα ζώα για να πειραματιστούν πάνω σ΄ αυτά και πολλές εταιρείες καλλυντικών και πείτε μου αν έπρεπε να συνεχίζουν να υπάρχουν... (πολλές έχουν σταματήσει να κάνουν πειράματα σε ζώα αλλά πολλές όχι)
Αν δε σας καλύψει το peta ρωτήστε την POFYZO@hayoo.gr σχετικά.

άστεγος είπε...

Καλά τα καλλυντικά, ας έχουν όμως οι γυναίκες στο νου τους ότι τα ίδια υλικά χρησιμοποιεί και ο κλόουν. Σημασία δηλαδή δεν έχει το τι αλλά το πώς...

Aphrodite είπε...

@glenn,

εδώ & ώρα προσπαθώ να σβήσω τα περισσευούμενα - μάλλον θα πρέπει να τα σβήσει εκείνος, δεν το έκανα επίτηδες!

Αν δεν βιαζόσουν να κρίνεις, θα το καταλάβαινες, αν μη τι άλλο θα έλεγα 4 διαφορετικά πράγματα!

Και μην το εκχυδαΐζεις, να χαρείς!

Ζηλεύεις? (να το βγάλω το ερωτηματικό?)

χχχχχχχχχχχχχχ ;-)

Nikos Dimou είπε...

gravoura said...
"Μήπως όμως δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση γιατί τελικά είναι αυτή που σας ελκύει περισσότερο;"

Λάθος - ντύνεστε και φτιαχνεστε για τις άλλες γυναίκες. Μόνον αυτές παρατηρούν τι φοράτε. Εμείς απλώς γενικές εντυπώσεις μαζεύουμε.

Προσωπικά με διεγείρουν μόνον οι έξυπνες γυναίκες. Αν είναι και όμορφες, ακόμα καλύτερα.

(Αχ βρε Αφροδίτη να ήμουν μερικές δεκαετίες νεότερος...)

Glenn υπάρχει και χειρότερος Νίτσε. "Πας στις γυναίκες; Μην ξεχνάς το μαστίγιο!"

Aphrodite είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Aphrodite είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
resident είπε...

Maika η body shop είναι μια εταιρία που από τι λέει είναι ενάντια στα πειράματα με ζώα.

Titika είπε...

Ξέρετε τι νομίζω; Ότι οι άντρες είστε και πολύ υποκριτές μιλάμε (με τη καλή έννοια).
Θέλω να σας δω πώς θα αντιδρούσατε αν ξαφνικά σταπατούσαμε τη χρήση όλων αυτών των προϊόντων ομορφιάς. Αξύριστες, με την τρίχα να!!!, άβαφες, με το μαλλί ατημέλητο... Εκεί σας θέλω... ;)

Σας φιλώ όλους!

Nikos Dimou είπε...

titika said...

Αξύριστες, με την τρίχα να!!!, άβαφες, με το μαλλί ατημέλητο... Εκεί σας θέλω... ;)

Mα δεν μιλάμε για στοιχειώδη καλαισθησία και υγιεινή. Αλλά για τα σοφιστικέ μαντζούνια που στοιχίζουν περιουσίες. Για να μην πάμε στα botox και τα lifting...

glenn είπε...

Είπες Αφροδίτη: "Και μην το εκχυδαΐζεις, να χαρείς!"

Που είναι το χυδαίο; Η δωρεά σπέρματος δεν έχει τίποτε το χυδαίο. Ή μήπως είναι χυδαίο να θέλεις να κάνεις τα παιδιά του ΝΔ;

half-blood_phoenix είπε...

titika είναι διαφορετικό πράγμα η τρίχα να που λες και διαφορετικά τα τρία δάχτυλα του σοβά (μάνα μου σοβατζής ήταν ο πατέρας σου;) με τα οποιά κυκλοφορούν κάποιες μέρα μεσημέρι! Η υπερβολή νομίζω είναι που ενοχλεί.

cyrus είπε...

@maika:

Μην εμπιστεύεστε την peta. Είναι απατεώνες, κι έχουν ατζέντα πολύ διαφορετική απ' αυτή που νομίζετε. Επίσης, σκοτώνουν κι οι ίδιοι ζώα.

Aphrodite είπε...

@glenn,

τίποτε από αυτά (σύνηθες ;-), απλώς το να βάζεις σε ορολογία με το συγκεκριμένο ύφος κάτι που ειπώθηκε με πρόθεση φιλοφρόνησης αλλοιώνει εντελώς το νόημα!

(δε σε ψάχνει κάνα υπερπεπερασμένο σήμερα?)

nikitas kanakis είπε...

Α ρε ΝΔ , η Αφροδίτη θέλει να σε ξεζουμήσει.... Αλλά επειδή εσύ λες ότι δεν μπορείς... (δηλαδή με τη σύντροφο δεν έχει κοκό;) γιατί δεν λές στην Αφροδίτη ότι είμαι ανιψιός σου και έτσι έχω το ίδιο dna με σένα;

Titika είπε...

Για την υπερβολή του θέματος με βρίσκετε σύμφωνη.

Lion είπε...

Γνωστη μου - επισης κα8ηγητρια δερματολογιας - με βεβαιωνει για το αντι8ετο. Τα καλλυντικα (ορισμενα, οχι ολα) μπορουν υπο προυπο8εσεις να κα8υστερησουν την γηρανση του δερματος. Οι προυπο8εσεις ειναι η τακτικη χρηση, το ξεκινημα απο νωρις κ.α.

Την αποψη αυτη την επιβεβαιωνω και απο προσωπικη εμπειρια.

Εκεινο που με ενοχλει στα καλλυντικα ειναι οτι απαιτουν λιπος για την κατασκευη τους. Και το μακραν φ8ηνοτερο λιπος προερχεται απο υπολειμματα σφαγειων. Τα "αχρηστα" κομματια ενος ζωου (δερμα, εντοσ8ια, κεφαλι, αιμα) πολτοποιουνται και χρησιμοποιουνται σαν πρωτη υλη.
Μονο τα "βιολογικα" καλλυντικα χρησιμοποιουν φυτικα λιπη (και ειναι ακριβοτερα).

Οσο ομορφη και να ειναι μια γυναικα, εγω δεν μπορω να την αγγιξω οταν ξερω οτι εχει πασαλειφτει με πτωματα πριν με συναντησει.

Πολλα συγνωμη για το "βαρβαρο" σχολιο. Δεν 8ελω να 8ιξω κανενα, ουτε να προξενησω αισ8ηματα αηδιας. Πιστευω οτι μερικα αλη8ινα στοιχεια 8α ωφελησουν την συζητηση (Οπως και τα στοιχεια περι πειραματων που ηδη ε8ιξε ο Νικος). Απο την στιγμη που δεν βλαπτει αλλες ψυχες, ειμαι της γνωμης, οτι η κα8ε γυναικα μπορει να κανει οτι 8ελει.

glenn είπε...

Είπες Αφροδίτη: "...απλώς το να βάζεις σε ορολογία με το συγκεκριμένο ύφος κάτι που ειπώθηκε με πρόθεση φιλοφρόνησης αλλοιώνει εντελώς το νόημα!"

Το νόημα για σένα, με το δικό σου το μυαλό. Για το μυαλό κάποιου άλλου όχι. Η δωρεά σπέρματος είναι σοβαρή υπόθεση και την παίρνεις τόσο στραβά. Ακους εκεί χυδαία υπόθεση η δωρεά σπέρματος!

aggelos-x-aggelos είπε...

Οι γυναίκες χρειάζονται όλα αυτά τα εκατομύρια μπουκαλάκια όχι για να γίνουν ομορφότερες αλλά για να αισθάνονται ομορφότερες. Οπως και οι αντρες, που το ένστικτο μας κατευθύνει στη δύναμη και στην επιβολή, δεν μας συμβαίνει τίποτα περισσότερο ό,τι και αν αποκτήσουμε (γρηγορότερο αυτοκίνητο, καλύτερο κουστούμι, περισσότερες βρισιές στο γήπεδο ή ότι κάνει τον καθένα πιο άντρα). Αλλά τα χρειαζόμασται για να νιώθουμε πιο δυνατοί. Το μόνο κακό είναι ότι εκείνες μας κοροϊδεύουν περισσότερο...

glenn είπε...

Είπες Αφροδίτη: "...με πρόθεση φιλοφρόνησης..."

Έτσι κάνεις εσύ φιλοφρονήσεις; Δηλαδή για να καταλάβω. Βλέπεις έναν τύπο, θέλεις να του κάνεις φιλοφρόνηση και του λες με τη μία ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ουρλιάζοντας; Χε χε.

glenn είπε...

Γειά σου Αφροδίτη ξεζουμίστρα!

aggelos-x-aggelos είπε...

georgia.m said...
aggelos_x_aggelos said:
Το μόνο κακό είναι ότι εκείνες μας κοροϊδεύουν περισσότερο...

Φαίνεται πως το έχετε ανάγκη...


Κακίες...

Aphrodite είπε...

@glenn,

"Η δωρεά σπέρματος είναι σοβαρή υπόθεση και την παίρνεις τόσο στραβά".

Μιλάς από πείρα, ε? Αχ μωρέ έχεις δίκιο, τόσες φορές έδωσες κι ακόμη στα αζήτητα, δεν έπρεπε να σε θίξω...

"Έτσι κάνεις εσύ φιλοφρονήσεις; Δηλαδή για να καταλάβω. Βλέπεις έναν τύπο, θέλεις να του κάνεις φιλοφρόνηση και του λες με τη μία ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ουρλιάζοντας; Χε χε."

Μία φορά είδα έναν τέτοιο τύπο, και δεν του έκανα καν την φιλοφρόνηση, πέρασα κατ'ευθείαν στο παρασύνθημα. Και του έκανα παιδιά. Δύο!

Τώρα ο θεός (ναι, αυτός που...) μου παίζει περίεργα παιχνίδια, μόλις έκανα τέτοιου τύπου φιλοφρόνηση, τσιρίζοντας (που δεν πιάνεται αυτή τη στιγμή) σε έναν άντρα -που έχω δει μόνον στην TV - και χωρίς να είναι και ροκ σταρ (ακόμα...)

Μην το παίρνεις προσωπικά...

Ζηλιάρη!!!

:-)

maika είπε...

@gyrusgeo
μήπως μπορείς να μου πεις περισσότερα σχετικά με την peta σε παρακαλώ?

@the resident
ευχαριστώ,το ξέρω για την εταιρεία
Body Shop, το πρόβλημα είναι πως δυστυχώς υπάρχουν και ένα κάρο άλλες με εντελώς αντίθετη φιλοσοφία...

Aphrodite είπε...

Ακόμη εδώ είστε? Η body shop πουλήθηκε στην μέχρι πρότινος αντίπαλη l'oreal, η ίδια η Anita δε έκανε την ανακοίνωση (κι έφαγε ντομάτες!!!)

Τη δόξα πολλοί εμίσησαν...

ΥΓ- εχει πρόβλημα ο blogger γιατί είδα κι άλλα σχόλια σε επανάληψη...?

glenn είπε...

Είπες Αφροδίτη: "Μία φορά είδα έναν τέτοιο τύπο, και δεν του έκανα καν την φιλοφρόνηση, πέρασα κατ'ευθείαν στο παρασύνθημα. Και του έκανα παιδιά. Δύο!"

Και τώρα θέλεις να το επαναλάβεις με το ΝΔ. Χι χι! Ο άλλος το ξέρει; Πιάστε σειρά ρεεεε!

Aphrodite είπε...

Στη φύση πάντως, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων (πού'σαι ρε κτηνίατρε!) είναι τα αρσενικά που κάνουν το μεγάλο showoff (βλ. φτερά παγωνιού πχ) και φυσικά την μεγάλη επίδειξη δυνάμεων (βλ κέρατα ελαφιού)...

Τώρα που το είπα... Κέρατα... άμεσα συνυφασμένα με την ιστορία μας.... Ο αγώνας για να ανακατέψεις τα γονίδιά σου με κάποια που θα σου γυαλίσουν πολύ περισσότερο... Πάρε μία skin caviar να γυαλίσεις τη μούρη σου, ώστε να... γυαλίσεις στον απέναντι άντρακλα!

Επανέρχομαι!

maika είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
cyrus είπε...

@maika:

Ακολούθησε το λινκ που υπάρχει στο σχόλιό μου, και θα διαβάσεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Εγώ θα είμαι ξανά διαθέσιμος αργά το βράδυ, αν θες κάτι παραπάνω -- αν και το εν λόγω σάιτ τα λέει όλα.

Aphrodite είπε...

@glenn,
άντε και @nikitas,

γιααααα μπείτε όλοι στη σειρά, διαλέξτε όπλο και πάμε! (έχω και τον δικό μου σπίτι...)

(κι όλα αυτά χωρίς καν να έχει χρειαστεί να πασαλείψω τη μούρη μου!)

It gets better by the comment!
(-DDDDDD


ΥΓ- glenn επιτέλους βάζεις "χιχι" μέσα, τι έγινε? σου γυάλισα?
ΠΑΙΔΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ έχει κι άλλα -εκτός από υπερπεφωτισμένα- να μας πει!

πρεσβυωψ είπε...

Ασχετο
Η παρηχηση της λεξης sex οχι βεβαια
με την ενοια της γενετησιας πραξης.
The weaker sex is the stronger sex
because of the weakness of the stronger sex to the weaker sex.
Αρα αγοραστε οσα καλλυντικα θελετε.

glenn είπε...

Είπες Αφροδίτη: "...Ο αγώνας για να ανακατέψεις τα γονίδιά σου με κάποια που θα σου γυαλίσουν πολύ περισσότερο..."

Ώπα ώπα, κάντε όλοι πίσω... Η Αφροδίτη ετοιμάζει λογίδριο για χαμουρλίδικη εξελικτική βιολογία, ταύροι με κέρατα, και γελάδες με οίστρο!

maika είπε...

@gyrusgeo
ευχαριστώ!

glenn είπε...

Είπες Αφροδίτη "γιααααα μπείτε όλοι στη σειρά, διαλέξτε όπλο και πάμε! (έχω και τον δικό μου σπίτι...) "

Πω πω τι δυνατή που είναι! Τι πολλά όπλα που έχει!

οοοοοοοοοοοοοοοοοh

Καλά ρε ντίπ δε σου κόβει; Που σε έχω φέρει, το κατάλαβες; Ας το διασκεδάσω λίγο ακόμη...

Τρέχα τώρα πιάσε το επόμενο μπαλάκι.... Όρμα Τζάκ!

George είπε...

Έχω την εντύπωση ότι ο ΝΔ επιχειρεί να βάλει λάδι στην φωτιά με αυτό το post.

Δεν θα μπώ στην μάχη των 2 φύλλων - υπάρχει άραγε; - αλλά στην ουσία.

Όντως μία κρέμα δεν ενυδατώνει, δίνει μία στιγμιαία αίσθηση φρεσκάδας σε αντίθεση με 2 λίτρα εμφιαλώμενο νερό που ενυδατώνουν περισσότερο.
Γιατί λοιπόν όλη αυτή η βιομηχανία όταν ανέξοδα με προιόντα που βρίσκοντε στην φύση (βιταμίνη Ε, ασβέστιο κτλ) μπορούμε να έχουμε τα αποτελέσματα που αυτές οι κρέμες υπόσχονται;

Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα καλλυντικά αλλά και στα φάρμακα (το τράβηξα πολύ το θέμα;)

glenn είπε...

Πούσαι ρε Τζάκ εεε Αφροδίτη ήθελα να πω. Δε θα το πιάσεις το επόμενο μπαλάκι; Κάτι σου είπα για μια χαμουρλίδικη διάλεξη που ετοιμαζόσουν να κάνεις.

wetex είπε...

nikosdimou said Προσωπικά με διεγείρουν μόνον οι έξυπνες γυναίκες.

tha ithela na pistepso alla den boro. nomizo oti me afti ti dilosi thelete na deiksete oti diaferete. stin arxi afto pou mas elkii se kapoion/mas travai den einai i eksipnada alla i omorfia, kati pou einai ipokeimeniko. afto mas diegeiri, mas ftiaxnei...to an tha sinexisei meta afto eksartatai.
sigoura den iparxei krema pou na sbini ritides opos den iparxi farmako pou na giatrevi. ta panta vasizontai se ena eksipno marketing. o George exi dikio sto comment tou.

guerrero762 είπε...

Το δευτερο σχολιο του harry ηταν sve novci!Εξυπνο.
Δεν αντεχω τις απεριποιητες γυναικες.
Δεν αντεχω τα ζευγαρια με πατσοκοιλιες,που μετα μερικα χρονια γαμου παραμελουν τον εαυτο τους.
Το οτι παω καθημερινα γυμναστηριο,προσεχω την εμφανιση μου δεν σημαινει οτι ειμαι ναρκισσος ή θελω να "βγαλω γκομενα"
Ομοιως και η συζυγος μου,που προσεχει τον εαυτο της.
Καλλυντικα;
Δεν εχω ιδεα,περαν απο τα απολυτως "αρσενικα",αρωματα και after shave.Το να πασαλειβεσε με κρεμες το θεωρω 2 much.
Οσον αφορα τις γυναικες μια χαρα κανουν και τα χρησιμοποιουν.Τι καλυτερο απο μια ομορφη περιποιημενη γυναικα,ειδικα αν ειναι ξανθη και χαζη(τροπος του λεγειν καθοτι χαζοι μονο εμεις ειμαστε)ακομα καλυτερα.
Χειραφετημενη με ταγαρι και τριχωτες μασχαλες;
Θεε μου υπαρχουν ακομα;

Το καλυτερο το ειπε ο deepest blue:Δεν είναι σπατάλη. Είναι επένδυση υψηλών αποδόσεων
Προσυπογραφω.

Ερωτηση:Γιατι κανετε τοσες F***ing ωρες να ετοιμαστητε;
Απολυτος εφιαλτης:Βολτα στα καταστηματα με γυναικα(φιλη,γκομενα,αδελφη,συζυγο)

glenn είπε...

Είπες harry: "Μη γεμιζετε το μπλογκ με κατινιες..."

Λάθος harry, αν εννοείς το τένις ανάμεσα σε εμένα και τον Τζάκ εεεε Αφροδίτη ήθελα να πω. (Πάντως καλά τα έπιανε τα μπαλάκια, υπάκουο είναι χιχι). Ας δουν οι θεατές και λίγο live battle of sexes. Όχι όλο θεωρίες, σοβαρότητα και φιλοσοφία.

Aphrodite είπε...

@glenn,

"Που σε έχω φέρει, το κατάλαβες; Ας το διασκεδάσω λίγο ακόμη..."

Eτσι τις φέρνετε τις γυναίκες αγαπητέ?... Και το διασκεδάζετε κιόλας?...

glenn είπε...

Είπες Αφριδίτη "μπλα μπλα"

Δεν το πιάνω το μπαλάκι! Εσύ θα πιάνεις μόνο όταν το θέλω εγώ.

glenn είπε...

@Αφροδίτη: Βλέπω ξελαχάνιασε ο Τζάκ και ζητάει τώρα φρίσμπυ!

Aphrodite είπε...

@glenn,

Make me!

(ρε συ έχει δίκιο ο harry - by the way apaixto to 5:09- καταχραζόμαστε χώρο, θα βαρεθεί κι ο κόσμος! Θα μου πεις, εσύ έχεις συνηθίσει έτσι...)

glenn είπε...

@Αφροδίτη: Κάτι άλλο. Δεν έχεις καθόλου χιούμορ. Από τη μια κάνεις πλακίτσες στους άλλους. Αλλά όταν σου κάνουν (λ.χ. τώρα που δεν άφησες μπαλάκι για μπαλάκι) δεν το δέχεσαι. Θέλεις μόνο να κάνεις αλλά όχι να υφίστασαι. Κακώς, χάνεις ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής και της κοινωνικότητας.

raffinata είπε...

ομολογώ: έχω δεκαπέντε διαφορετικών αποχρώσεων ροζ κραγιόν...

Aphrodite είπε...

@glenn,
"Δεν έχεις καθόλου χιούμορ"

Coming from you, it's a compliment!

"...πλακίτσες... Θέλεις μόνο να κάνεις αλλά όχι να υφίστασαι"

Πού είδες εσύ να μην σηκώνω από πλάκα? Αλλά όταν το "χοντραίνεις" (σύνηθες) σκέφτομαι και το πού ακριβώς είμαστε φιλοξενούμενοι, είναι παραίνεση αν μη τι άλλο να βρεις (ποιός τον έχασε...) τον τρόπο να μου κάνεις πλακίτσα χωρίς να χρησιμοποιείς "πλατφόρμα" 12-χρονου...

"Κακώς, χάνεις ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής και της κοινωνικότητας"

Αν μιλαμε για ζωή & κοινωνικότητα α-λα-glenn, ευχαριστώ, δεν θα πάρω!

Θα με αφήσεις ζηλιάρη να ασχοληθώ με το post & όλα αυτά τα υπέροχα που έχουν γράψει οι φίλοι μας?

(αμάν εσύ και τα μπαλλάκια σου!)

glenn είπε...

Είπες Αφροδίτη: "θα βαρεθεί κι ο κόσμος!"

Όχι καλή μου δε βαριέται. Χιλιάδες ζευγάρια μάτια σε παρακολουθούν όταν πιάνεις στον αέρα το τόπι και το επιστρέφεις.

glenn είπε...

ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ! ΤΟ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!

@Τζάκ: Μου έχεις καταδαγκώσει όλα τα φρίσμπυ! Θα ζητήσω από στόκ!

Aphrodite είπε...

Χιλιάδες ζευγάρια μάτια σε παρακολουθούν όταν πιάνεις στον αέρα το τόπι και το επιστρέφεις.

Οπως παρακολουθούν εσένα να μαζεύεις τους τρόπους σου από το πάτωμα και να ΜΗΝ τους επιστρέφεις? ("Πού να τους βάλω θεούλη μου? Εχω γεμίσει τόπια!")

Στο θέμα μααααας.....

gravoura είπε...

Πόσα ξέρεις βρε Χάρη μας!!!!

glenn είπε...

Εϊπες Αφροδίτη: "Στο θέμα μααααας....."

Ωπ! Εδώ ο Τζάκ δείχνει σημεία κόπωσης. Η γλώσσα έχει βγει δυο πιθαμές απέξω. Τώρα αρχίζει να στροφάρει ελαφρώς.... Για να δούμε...

guerrero762 είπε...

Μαλιστα η Sveta Ekaterina(μεγααααλη η χαρη της)ειχε προτιμηση στα ζωικα προιοντα,ιδιως τα εκ ιππου προερχομενα...

gravoura είπε...

Kαι λίγο χαλάρωμα καλό είναι στην κουβέντα, αρκεί να μην εξελιχθεί σε κανένα καβγά. Προσοχή!!!

Aphrodite είπε...

@glenn,

"Ωπ! Εδώ ο Τζάκ δείχνει σημεία κόπωσης."

Ωπ! Εδώ ο Υποψήφιος δείχνει να έχει μπερδευτεί! Δεν καταλαβαίνει από bitches' tricks! Για να δούμε...

glenn είπε...

Είπες Αφροδίτη: "Πού είδες εσύ να μην σηκώνω από πλάκα?"

Αυτό τώρα είναι αστείο, έτσι;

glenn είπε...

Εεεελαααα βρε Αφροδιτούλα, πιάστο κι αυτό το τελευταίο!

glenn είπε...

Είπες Αφροδίτη "bitches' tricks!"

Εδώ κόσμε είναι το Live Show! Περάστε να δείτε τον ακούραστο Τζάκ!

Aphrodite είπε...

@glenn,

έτσι, παρακάλα λίγο ακόμα!

glenn είπε...

@Αφροδίτη: Όχι κούκλα μου δεν πάει έτσι. Το ιστορικό καθαρά ποιος είναι το αφεντικό.

glenn είπε...

Παρεκτός κι αν αρχίσεις να σβήνεις comments, οπότε θα είσαι ο πιο έξυπνος Τζάκ.

glenn είπε...

Άντε καλά, είσαι έξυπνη. Θα κοιμηθείς το βράδυ αφού πήρες και τη δική μου υπογραφή;

Aphrodite είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Aphrodite είπε...

@glenn,

Αυτό λέω κι εγώ! Πες με πάλι κούκλα μου, μ'αρέσουν τα γλυκόλογα!


(ΝΔ, αν δεν εμφανιστείτε σύντομα, θα τον έχω ως το ξημέρωμα να κλαίει στα σκαλοπάτια μου! Σ ώστε με!)

Nikos Dimou είπε...

Είμαι παρών - και το ξίφος μου είναι καλά ακονισμένο - ποιος θέλει να δοκιμάσει την κόψη του; (Με ύφος Mel Gibson).

paragrafos είπε...

Αυτό το ποστ διασύρει τη φιλαρέσκειά μας...

Άντε τώρα να μιλήσεις.

Πάντως, χτες, γυρνώντας από την αισθητικό και το κομμωτήριο, ένιωσα άλλος άνθρωπος! Αυτή είναι η αλήθεια.

(Κι όσες εξηγήσεις και να βρείτε, δεν νομίζω ότι θα πάψω να νιώθω το ίδιο καλά, κάθε φορά μετά το... σερβις)

Η αλήθεια όμως είναι κι άλλη μια: ειλικρινά δεν ήξερα ότι τόσα λεφτά που έχω δώσει πήγαν στο γάμο του καραγκιόζη! (Τόσα λεφτά για ένα άδειο... από ουσία, μπουκαλάκι!)

Ακούς εκεί, δεν κάνουν τίποτε! Τζάμπα ο κόπος δηλαδή! Αν το μάθει ο άντρας μου, καταστράφηκα!

Αυτή κι αν είναι ζημιά!

Με αγάπη

Παράγραφος

Aphrodite είπε...

@glenn,

να ξεκουραστείς λίγο γλυκέ μου και μετά να μου βάλεις άλλη μια υπογραφή, γίνεται?

Nikos Dimou είπε...

glenn και aphrodite κάτι σε σαλτάρω μου φέρνετε. Μου γ****τε το ποστ.

paragrafos είπε...

Λες και ήταν χτες, αλλά χτες ήταν Κυριακή, προχτές ήθελα να πω! Φαίνεται διαρκεί η επήρεια της ανανέωσης... Κι ας είμαστε μονίμως στα μαύρα ντυμένες...

paragrafos είπε...

Ανακωχή και ειρήνευση γιατί δεν θ΄ αντέξω άλλη στεναχώρια.(Σας ικετεύω!)

Με αγάπη

Παράγραφος

aggelos-x-aggelos είπε...

Σπαθιά διαβάζω!

Πάμε πόλεμο;

aggelos-x-aggelos είπε...

@ paragrafos
Άντε καλά

paragrafos είπε...

Είναι θετικό, επιστημονικά εξακριβωμενο ότι οι κρέμες προσώπου (ημέρας, νυκτός και μεταμεσονυκτίου) δεν προσφέρουν Τίποτε;

Nikos Dimou είπε...

georgia.m said...
Ο Μel Gibson,εν τω μεταξύ, δε χρησιμοποιούσε ξίφος ούτε στο 1 ούτε στο 2!
Αδιάβαστο σας πιάσαμε σήμερα!

Εγώ αδιάβαστος! Δεν έχετε δει το Braveheart ούτε το Patriot!

Nikos Dimou είπε...

Βέβαια πήγα να γράψω Douglas Fairbanks και Errol Flynn αλλά θα με περνάγατε για γέρο!

gravoura είπε...

Πρώτη φορά τα τελευταία 4-5 posts είναι ενεργά έντονα!!! Πού χρόνος πια να τα διαβάσεις. Μου πήρε ώρες μπροστά στην οθόνη. Απορώ ΝΔ πως τα καταφέρνετε εσείς να απαντάτε κιόλας!!
Και είναι και οι μέρες καταπληκτικές με εργασίες στον κήπο και ο νους να τρέχει πίσω στο μπλοκόσπιτο.
Πάντως τη γυμναστική μου την έκανα με το παραπάνω και την ενυδάτωση, δεν ξέρω πόσα ποτήρια νερό ήπια. Αλλά όταν πάω για ύπνο θα βάλω και τις κρεμούλες μου κι ας είναι μισο-αχρηστες. Σου δίνει μια ευεξία το καθαρό και μαλακό δέρμα σαν...μωρού!!! Μακάρι και να ήταν...

Nikos Dimou είπε...

paragrafos said...
Είναι θετικό, επιστημονικά εξακριβωμενο ότι οι κρέμες προσώπου (ημέρας, νυκτός και μεταμεσονυκτίου) δεν προσφέρουν Τίποτε;

Το τίποτε είναι βαριά κουβέντα - αλλά πάντως όχι αυτά που υπόσχονται...

aggelos-x-aggelos είπε...

Αφού λοιπόν είμαστε μια παρέα νέων ανθρώπων και έχουμε τα σπαθιά μας όλοι ακονισμένα γιατί να μην πολεμήσουμε;

Αλλά όχι σαν τον glenn...
Sorry φίλε το παράκανες...

Aphrodite είπε...

@ΝΔ,
"Είμαι παρών...
8:51 μμ"

Δυστυχώς είχε ήδη φύγει και ο επίλογος των 8:53.

ΣΥΓΝΩΜΗ!

(και τά'λεγα'γω...)

Θα προσπαθήσω να επανορθώσω αργότερα - αλλά please, δεν την αντέχω τη σύγκριση με τον σαλτάρω!

Και πάλι ΣΥΓΝΩΜΗ!

Nikos Dimou είπε...

gravoura said...
Απορώ ΝΔ πως τα καταφέρνετε εσείς να απαντάτε κιόλας!!

Κι εγώ απορώ. Κάποια στιγμή θα κλατάρω. Προς το παρόν αντέχω. Και τον κήπο μου περιποιήθηκα και τα ζώα μου τάισα. Έχω κόψει τις εφημερίδες και την TV.

cyberdustz είπε...

Αυτή την πληροφορία ότι τα περισσότερα καλλυντικά είναι άχρηστα, είναι τελείως άχρηστη. Τα πιο δραστικά καλλυντικά κανονικά θα έπρεπε να ανήκουν στην κατηγορία των φαρμάκων, και όντως κρατούν αυτό που υπόσχονται, αν και η διαφήμιση ως συνήθως τα παραλέει, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Υπάρχουν ουσίες που επιδρούν εξωτερικά στο δέρμα και το ενυδατώνουν, και άλλες ουσίες (όπως αυτή που περιέχει το περιβόητο botox) απαλείφουν τις ρυτίδες, αν και αυτό επιτυγχάνεται άμεσα (κάπου διάβασα ότι παραλύει το δέρμα και έτσι δεν έχει τις ρυτίδες).

Το σωστό να λέγετε, στα καλλυντικά δεν ισχύει το περίφημο «ότι πληρώνεις παίρνεις». Τα πιο ακριβά καλλυντικά έχουν ακριβώς την ίδια δράση όπως και τα πιο φτηνιάρικα, εξάλλου αυτό ισχύει και για όλα τα φάρμακα. Σημασία έχει να διαβάσεις τα συστατικά των, αν κάποιος μπορέσει να τους υποχρεώσει να τα αναγράφουν, και να γνωρίζεις αυτές τις ουσίες που ενεργούν ευεργετικά όσων αφορά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γεγονός είναι ότι η γυναίκα φροντίζει τον εαυτό της για τον εαυτό της. Για να ανεβάσει το ηθικό της, να νοιώθει όμορφη, το ότι το κάνει αυτό για να προσελκύσει το αντίθετο φύλο είναι μία παράπλευρη παρενέργεια, όχι απαραίτητα το αρχικώς ζητούμενο. Εξάλλου οι περισσότεροι άνδρες πραγματικά έλκονται πρώτον από την εξυπνάδα της, δευτερευόντως από την καθαριότητα της και τρίτων από την νοικοκυροσύνη. Το ότι ίσος είναι και μία εξαίρετη καλλονή είναι ένα πρόσθετο προσόν, πολύ επιθυμητό κατά τα άλλα. Εκτός αν μιλάμε για αποκρουστική ασχήμια η οποία ενδέχεται να αναιρέσει όλα τα προηγούμενα. Στην τελευταία περίπτωση όμως δεν βοηθά κανένα καλλυντικό.

gravoura είπε...

@cyber-dust
Το botox επιτυγχάνει αδράνεια των μυών γύρω από τα μάτια. ΄Ετσι δεν μπορούν να γίνουν οι μορφασμοί που επιδεινώνουν το σπάσιμο του ευαίσθητου δέρματος των ματιών.
Αλλά για σκέψου να μην μπορείς να "μιλάς" με τα μάτια; Δεν θα το κάνω ποτέ. Χώρια που πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 5-6 χρόνια με κόστος αρκετό.

Stormrider είπε...

κατά τα άλλα "οι άντρες σκέφτονται όλη μέρα το σεξ". το ότι οι γυναίκες όλη μέρα βάφονται, χτενίζονται, ασχολούνται με το τι θα φορέσουν κ διαβάζουν περιοδικά/βλέπουν εκπομπές που αφορούν όλα τα παραπάνω δεν παίζει κάνενα ρόλο...

aggelos-x-aggelos είπε...

@reporter και κάποιους άλλους

Έχετε όλοι μια τάση να γενικεύετε τόσο πολύ τα πράγαματα. Έτσι και δεν σας αρέσει κάτι όλα τα άλλα είναι στραβά.

Είπες:
"Ρε συ Δήμου, ποιός είσαι τελικά; Και τι θέλεις από τη ζωή μας;"

Εσύ είσαι στο blog του, αυτός τι να θέλει από τη ζωή σου.

Όταν δεν μας αρέσει κάτι δεν τα ισοπεδώνουμε όλα. Αλλιώς δεν ξαναπατάμε στο μαγαζί.

Επίσης είπες:
"Τελικά, πες μας εσύ τι επιδιώκεις: να γίνεις περισσότερο δημοφιλής, αρεστός ή απλά να περάσεις τις ιδέες σου; Προσωπικά, αισθάνομαι πως επιδιώκεις να βρίσκεσαι 1) στην επικαιρότητα και 2) σταθερά ένα σκαλοπάτι πάνω από τους άλλους, στα σχόλια(εμένα ας πούμε με αγνόησες επιδεικτικά στο άλλο ποστ). Ισότητα για σένα, στην πράξη, δεν υπάρχει. Μόνο μπλα-μπλα είσαι κι εσύ, σαν τους πολιτικούς: τέλειες θεωρίες, σκατά πρακτικές..."

Μήπως εσύ επιδιώκεις μια προσωπική απάντηση για να αισθανθείς καλύτερα; Σιγά μην απαντάει προσωπικά στον καθένα εδώ μέσα...

Σόρρυ για την κατάχρηση και δεν ξέρω αν εκφράζω και τον άμεσα θιγόμενο. Απλά δεν καταλαβαίνω πως γίνετε κάποιος να περνάει τόσο άσχημα κάπου και να μένει.

paragrafos είπε...

Βέβαια, τα περί ομορφιάς πρότυπα είναι κάπως συζητήσιμα. Χρόνια τώρα με απασχολεί το ζήτημα της ταξινόμησης, της απόρριψης, της αποδοχής των ανθρώπων βάσει της εξωτερικής τους εμφάνισης.

Από την άλλη, βλέπεις κάποιον και λες "ευγενικός" άντρας, εννοώντας όμως αρεστός. Η πάλι, αφηνόμαστε στις προκαταλήψεις μας του τύπου "μα τι αταίριαστο ζευγάρι!".

Πάντως τα καλλυντικά, απο αυτήν την άποψη είναι μάλλον ... αταξικά. Δεν ενδιαφέρουν μόνο τις κοινωνικά προικισμένες γυναικείες όψεις, αλλά και τις αισθητικά απόκληρες και τις καταφρονεμένες του γούστου μας, όπως καθορίζει ο... ιδεότυπος των φωτομοντέλων.

Μήπως όμως ξέφυγα απο το θέμα;

aggelos-x-aggelos είπε...

...sorry και για τα ορθογραφικά

paragrafos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Aphrodite είπε...

@gravoura,

το botox είναι ενέσιμο "νευρο-παραλυτικό" (τοξίνη) που κυρίως χρησιμοποιείται στο μέτωπο, όμως στα υπερόφρυα τόξα κοντά στα μάτια και γύρω από αυτά (εκεί που σχηματίζεται το "πόδι της χήνας", ρυτίδες σε "ακτινωτή μορφή) οι περισσότεροι πλαστικοί το αποφεύγουν ακριβώς για τον λόγο που είπες, όχι μόνον παραλύουν τους μυς της έκφρασης, αλλά μπορεί να έχουν επιπλοκές.

Εχουν φτάσει να το κάνουν κάθε χρόνο, και πολλές φορές και κάθε 6-μηνο, ακόμη και στο σπίτι τους! (τροποποιημενες μορφές, έτσι?)

Είναι τρομακτικό να σκεφτεί κανείς σε τι υποβάλλουν τον οργανισμό τους μερικοί (ειδικά αναλογιζόμενοι ότι υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που κυριολεκτικά ψοφάνε της πείνας κι όχι μόνον...) Είναι αστείο, ειδικά στην υπερβολή του("τράβηγμα" κάθε τρεις και λίγο), καταλαβαίνεις αυτούς που έχουν τους ίδιους γιατρούς και βγαίνουν με μούρη-φασόν (από σκιστό μάτι στον κρόταφο ως μύτη-κουμπί).

Ελα όμως που, πώς να το κάνουμε, θέλουμε ν΄αρέσουμε όλοι... και μη λέτε για τις γυναίκες μόνον- δείτε τι γίνεται στα κέντρα εμφύτευσης μαλλιών ή τόσους άντρες που πάνε πλέον για αισθητική οδοντιατρική (και το παραξηλώνουν, έχω δει δόντι-πλακάκι τουαλέττας που πάει σύννεφο!)

Πώς το έλεγε η Η. Rubinstein (αν δεν απατώμαι): "στο εργοστάσιο παράγουμε κρέμες, στα μαγαζιά πουλάμε ελπίδες..."

Κι αν μη τι άλλο, ξέρουμε ότι προφανώς δεν δουλεύουν (αλλιώς θα είμασταν όλοι 14-χρονα στο δέρμα για πάντα), και προφανώς τα αγοράζουμε γαι το "όνειρο". Αλλά επίσης για να ανήκουμε ("εγώ ανήκω σ'αυτές που αγοράζουν Clinique", "εγώ όμως σ'αυτές που αγοράζουν la Prairie", για να πούμε δύο γνωστές μάρκες). Απόδειξη, ότι στο μπάνιο μας βάζουμε τα ωραία, ακριβά μας καλλυντικά κάπως σαν τρόπαια, σαν για επίδειξη, να τα δουν κι οι καλεσμένοι μας (η Nivea καταχωνιασμένη στο συρτάρι)

Επανέρχομαι...

andy dufresne είπε...

@χόντος

Όποιος και να 'σαι, μ' έκανες και γέλασα.

Aphrodite είπε...

@harry,

Αν αυτό πηγαίνει για μένα, δες την απάντησή μου στον ΝΔ στις 9:23.

Αν δεν σε καλύπτει, σου ζητώ κι εσένα προσωπικά.

Και σε όποιον νομίζει ότι θίχτηκε από τα γραφόμενά μου.

paragrafos είπε...

Η "αποδεκτή" εμφάνιση παίζει το ρόλο της. Κακά τα ψέματα. Αν συνδυαστεί και με άλλα προσόντα (πτυχία κλπ) βοηθαει στην καριέρα, στις κοιωνικές σχέσεις, στις γνωριμίες.

Η εμφάνιση, ομως, που αποκλίνει πολύ απο τα αναμενόμενα κλισέ, κάποτε γίνεται κατάρα: μπορεί να συνθλίψει μια, επιρρεπή στην κατάθλιψη ψυχούλα, να την περιθωριοποιήσει και να την σκοτώσει ψυχικά και όχι μονο.

Οπότε έρχονται τα καλλυντικά για να καλύψουν το (ας ελπίσουμε προσωρινά) κενό, ως χρυσή εφεδρεία της ζωής. Λίγη κρέμα στο προσωπάκι, η αλλαγή στο μαλλί, ένα συνολάκι που πάει μ΄έκεινο το βραχιόλι και τα σκουλαρίκάκια, πολλά τέτοια, μικρά, ταπεινά και ανούσια, εκ πρώτης όψεως, μπιχλιμπιδια, είναι ικανά να δώσουν την ψευδαίσθηση, στην περιθωριακή γυναίκα, ότι είναι κάτι. Ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι στη ζωή της.

ΈΤσι κάνει ένα βήμα, μετά άλλο ένα και ύστερα βρίσκει το θάρρος ν΄ ανοίξει μια κουβέντα, να το οξυγόνο της ψυχής, να η επικονωνία, ένας καλός λόγος, λίγη "ενθάρρυνση κι επιτυχία" και η ζωή ξαναπαίρνει μπροστά, ζωντανεύει σαν τους σπόρους που μήνες υπέμεναν καρτερικά την παγωνιά της μοναξιάς ελπίζοντας στο χάδι του ήλιου...

Τελικώς, αυτές οι κάπως ταπεινές και αθέατες ψευδαισθήσεις, είναι κάτι όχι και τόσο ευκαταφρόνητο.

Είχα να πάω στο κομμωτήριο μήνες. Δεν το έκρινα σκόπιμο και απαραίτητο, αφού γυρνούσα επί μηνες τα νοσοκομεία, τις κηδείες και τα μνημόσυνα...

Προχτές όμως, ξανάνιωσα. Ας είναι καλά η Έλενα η αισθητικός. Φεύγοντας από εκεί ένιωθα ξαναγεννημένη! Δέκα χρόνια νεότερη, περπατούσα στο δρόμο ανάλαφρη, δίχως έγνοιες και βάσανα κι όταν καλησπερισα τον καλό μου, είδα στα μάτια του την λάμψη μου, με χάρηκε και άλλαξε λιγάκι η ζωή μου, έστω για ένα σαββατοκύριακο.

Τι μεγάλο κέρδος για μια ώρα περιποίησης με ψευτοκρεμούλες!

Με αγάπη

Παράγραφος

andy dufresne είπε...

@harry,

συμφωνώ με το σχόλιό σου των 10:12 μμ., προφανώς μιλάς για το σχόλιο του reporter.

Έχεις σκεφθεί μήπως δεν θα έπρεπε να αφήνουμε μόνο τον ΝΔ να υπερασπίζεται αυτό το blog;

Παρότι αρχικά συμφωνώ μαζί σου, δεν μου φαίνεται καθόλου μ***ένη η απάντηση του aggelos-x-aggelos.

resident είπε...

Καλοί μου άνθρωποι
Φαντάζεστε η παρέα αυτού του μπλογκ να συναντιόταν κάπου,κάποτε? Tι λέτε η η εξωτερική εμφάνιση μας δεν θα έπαιζε κάποιο ρόλο μετά στο πως θα νιώθαμε ο ένας τον άλλο μέσα στο μλογκ?H οποία ερωτική διάθεση υπάρχει τώρα μέσα στο μπλογκ ,δεν θα έπαιρνε μια άλλη τροπή μετά από την συνάντηση?

glenn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
paragrafos είπε...

@ aphrodite

Καρδούλα μου, κανείς δε θίχτηκε. ΣΕ αγαπάμε γιατί είσαι η ανάσα μας και φοβηθήκαμε μήπως προκύψει η μάχη των φυλων εν μέσω φίλων. (όποιος καεί στο χυλό...)

με αγαπη, η Φίλη Σου

Παράγραφος

glenn είπε...

Το γιουζερνέϊμ αυτό (εφόσον συνεχίσει) θα το προβοκάρω εγώ (τελευταία ειδοποίηση).

apousia είπε...

Tελείωσα με το scrub,τη μάσκα,έβαλα και την ενυδατική νύχτας κι έρχομαι να γράψω.
Το σχόλιο του harry με το οποίο εγκαινιάζεται το σημερινό post,τα λέει όλα.
Τώρα,για να το πει αυτό που είπε η καθηγήτρια Δερματολογίας,δίκιο θα έχει..
Αλλά,έτσι για να μην απογοητευτεί τελείως η φίλη μου η paragrafos,αν τηρείται σχολαστικά το ''πρόγραμμα'' και οι επισκέψεις σε αισθητικό για καθαρισμούς κ.λ.π.,ε,όλο και κάτι απορροφούν και οι εξωτερικές στοιβάδες.
Το μέτρο για το οποίο μίλησε ο antonis και άλλοι,αφορά πιστεύω στο μακιγιάζ.
Υ.Γ.
glenn μη μας πειράζεις την aphrodite,αφού την αγαπάς.

apousia είπε...

@stormrider
Ίσως ένα κάποιο ποσοστό γυναικών κάνει ΟΛΗ την ημέρα ΜΟΝΟ αυτά που περιγράφεις,μα έτσι όπως το γράφεις,το γενικεύεις.
Δεν νομίζω πως έχεις αυτή την άποψη.
Συγγνώμη αν σε ''ερμηνεύω'' αυθαίρετα.

paragrafos είπε...

@ harry reloaded

Αν και αποφεύγω τα πηγαδάκια, ήθελα να σας πω (εδω και μέρες)ότι μετά την επιστροφή σας είστε πολύ γλυκός. Φυσικά παραμένετε αυστηρός, και καλά κάνετε.

Με εκτίμηση

Παράγραφος

Yosemite Sam είπε...

Γέφυρα με τα προηγούμενα:

Αι θρησκειαι ομοιαζουσι τας γυναικας.Αμφοτεραι εν οσω ειναι νεαι ουτε καλλωπισμων χρηζουσιν ουτε ψιμυθιου ινα περικυκλωνται υπο λατρευτων προσκλινών,ετοιμων ως οι ερασται και οι πρωτοι χριστιανοι και την ζωην υπερ αυτων να θυσιασωσιν.αλλ'αμα γηρασωσιν,αναγκη να καταφυγωσιν εις το φυκος και τα κοσμηματα ινα επ ολιγον ακομη διατηρησωσι τους αραιωμενους θιασωτας.Η μεν ρωμαικη εκκλησια εννοησασα τουτο ευθυς αμα ειδε ψυχραινομενον τον ζηλον των πιστων κατεφυγεν εις τους ζωγραφους και τους γλυπτας ως η γραία Ηρα εις τον κεστον της αφροδιτης ινα καλυψει τας ρυτιδας και ενδυσει την γυμνοτητα της,η ανατολικη ομως καιτοι πρεσβυτερα της αδελφης της ειτε εκ πενιας ειτε εξ υπερηφανειας επεμενε θελουσα να ελκυσει τους πιστους δι'ερρινων ασματων και παραβλωπων παρθενων.

Nikos Dimou είπε...

Είναι ενδιαφέρον: κάθε τόσο κάποιον τον τσιμπάει μία μύγα και σαλπίζει επίθεση.

reporter δεν ζητάω τίποτα από κανέναν. Δίνω. Κι όποιος θέλει παίρνει.

paragrafos είπε...

Τι φορτωμένες πορτοκαλιές πετροβολάνε.

paragrafos είπε...

Η λαϊκή μούσα εγκωμίασε το φυσικό κοκκινάδι.
---------------

Ο ήλιος εβασίλεψε
η μέρα σκοτεινιάζει
και το δικό σου πρόσωπο
σαν το φεγγάρι μοιάζει

Έχεις το χρώμα της αυγής
και σαν νεράιδα μοιάζεις
με τα γλυκά τα μάτια σου
το φως μου σκοτεινιάζεις

Από τη γη βγαίνει νερό
κι απ' την ελιά το λάδι
κι από τα μαγουλάκια σου
το ροδοκοκκινάδι

Debby είπε...

Πολύ σωστή αυτή η γενίκευση. Σαν γυναίκα έχω μόνο να πω ότι κατά πλειοψηφία αυτό ισχύει. Οι εξαιρέσεις, αν υπάρχουν, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Γιατί όμως όλες μας έχουμε αυτό το αδύνατο σημείο? Η κάθε μια μας σπαταλά ατέλειωτες ωρες στον καλωπισμό της. Αλλη λιγότερο αλλη περισσότερο, όλες μας όμως αυτό κάνουμε.
Αλλη θα ψάχνει για την κρέμα που κάνει θαυματα, που αδυνατίζει, που αρωματίζει, που κάνει απαλό το δέρμα κτλ. Αλλη θα ψάχνει την καλύτερη συνταγή, χρώμα και προιόντα για το μακιγιάζ της. Αλλη θα ασχολείτε με τις ώρες με τα μαλλιά της και μια άλλη με τα νύχια και τις τρίχες της.

Ολα αυτά είναι εκτός ενδιαφερόντων των αντρών. Και το φοβερό είναι ότι τελικά αυτό που θέλουν οι άντρες από μας σαφώς δεν είναι όλα αυτά. Αυτά τα πράγματα ενδιάφέρουν τους άντρες που δεν ένδιαφέρονται αληθινά για μας αλλά μόνο για να ικανοποιήσουν τον δικό τους εγωισμό.
Οπως και να έχει... αυτή μας η αχίλειος πτέρνα μας μάλλον προέρχετε από πάρα πολύ παλιά, από τότε που η γυναίκα υποτιμήθηκε σε τέτοιο βαθμό που έφτασε σήμερα να πρέπει να προσπαθεί να αποδείξει την αξία της, που ξεκινά από μια σαφώς κατώτερη θέση από ένα άντρα και δυστυχώς ένα από τα όπλα που της έχει απομείνει για να μπορέσει να διεκδικήσει την ζωή της είναι η εμφάνιση της.
Γι'αυτό την προσέχει, γιαυτό ποντάρει σε αυτή και ... ναι... πιάνει τόπο όταν την χρησιμοποιούν σωστά. Και καλά κάνουν γιατί δεν ξεκινούμε επί ίσοις όροις σε αυτήν την ανδροκρατούμενη κοινωνία.

paragrafos είπε...

Ο συνδυασμός όμως, φυσικού πράσινου με τεχνητού μπλε, είναι αξιοσημείωτος:


Δυό πράσινα μάτια με μπλε βλεφαρίδες
με έχουνε κάνει τρελό.
Kαρδιά μου να ξέρεις τα μάτια που είδες
πως δε θα σου βγούν σε καλό.

Φοβάμαι ακόμα και να τους το πω
γιατί έχουν το χρώμα το πρασινωπό.
Δυό πράσινα μάτια με μπλε βλεφαρίδες
με μάθανε πως ν' αγαπώ.

Yosemite Sam είπε...

Και ένα σύντομο ανεκδοτάκι απο σκίτσο του αρκά για το αιώνιο παραμύθιασμα αρσενικού και θηλυκού:

ρωτάει ο εραστής την αγαπημένη του κατα την διάρκεια της ερωτικής πράξης:

Πες μου αγάπη μου είμαι πραγματικά ο πρώτος σου;

Και εκείνη:

Πιθανόν, κάτι μου θυμίζει η φάτσα σου!


Καλό βράδυ σε όλους.

andy dufresne είπε...

Kαι σε μένα δεν αρέσουν τα πηγαδάκια, έχει δίκιο η paragrafos, αλλά θα κάνω μία παρασπονδία δύο παρακλήσεων.

Αν αυτή η ιστορία με το σαλτάρω συνεχιστεί, το blog φοβάμαι ότι θα κλείσει.



Αγαπητέ σαλτάρω,

σ' εκτιμώ και σε θέλω στην παρέα.
Σε παρακαλώ πολύ μη γράφεις υβριστικά σχόλια.
Συνέχισε τη σάτιρά σου, χωρίς να προσβάλλεις, ξέρεις τη διαφορά.
Δεν είναι σπουδαίο επίτευγμα να κλείσεις το blog του ΝΔ.



Αγαπητέ ΝΔ,

όσο κοιμάσαι ο σαλτάρω θα... σαλτάρει και κάθε πρωί θα κάθεσαι να σβήνεις.
Σε λίγες μέρες θα αηδιάσεις και θα σταματήσεις το blog.
Γι' αυτό, σε παρακαλώ, ας τον τρελό στην τρέλα του.

Sorry και πάλι για την παρασπονδία.

Stormrider είπε...

@apousia
μα δεν μίλησα για όλες! όσες βρωντοφωνάζουνε "οι άντρες σκέφτονται μόνο το σεξ" κάνουν αυτά που περιέγραψα

houlia είπε...

Πριν φύγω απ’ τη δουλειά για τη βραδινή μου αεροβική(πώς άλλωστε νομίζετε ότι φτιάχνω τέτοιες γάμπες;)) άνοιξα κατά Δήμου (πάντα το κάνω) να δω τι σνιφάρει
ο –δεσπότης απόψε. Κι έπεσα στα πειραχτικά του σφυρίγματα προς άπαν το θηλυκό του ακροατήριο. Μα αφού σου έχουμε πει ότι σε αγαπάμε και είμαστε εδώ ,αλλά (γμτμ) δουλεύουμε και δεν μπορούμε να παίζουμε με το κουβάρι που ρίχνεις στις γάτες σου..τι χώνεσαι στα λημέρια μας για να μας ξετρυπώσεις! Λοιπόν παρέκαμψα το ζωογόνο ντουζάκι στο γυμναστήριο, καθώς είχα συνέχεια στο μυαλό μου να γυρίσω εγκαίρως να του πω καληνύχτα πριν πέσει για ύπνο (με τις κότες!) γιατί ξέρω ότι σήμερα μας ήθελε εδώ. Τώρα πάω για μπανάκι και γυρνώ δριμύτερη για αυτό το εκ πρώτης αδιάφορο θέμα, πλην όμως εξίσου φιλοσοφικό με το ποδόσφαιρο! Καληνύχτα captain!

Debby είπε...

Παρόλο που Stormrider παρακολουθώ τις απόψεις σου και με βρίσκω συμφωνη πολλές φορές... αυτή την φορά νομίζω πως έχεις απωθημένα.
Ισως μόνο με την μερίδα των γυναικών που απο θυμό σας αναθεματίζουν όλους... μην κάνεις και εσύ το ίδιο. Δεν βγάζει πουθενά.

Stormrider είπε...

@γεωργία
μα δεν είπα ότι είναι κακό να σκέφτεσαι το σεξ, η υποκρισία μου τη σπάει. το ίδιο ακριβώς πράγμα λέμε βασικά

Nikos Dimou είπε...

andy dufresne
σε παρακαλώ να μην υπεισέρχεσαι στην διαχείριση του blog

λυπάμαι που υπερασπίζεσαι έναν κακοήθη (τον λες και αγαπητό!)

έναν άνθρωπο χωρίς τσίπα που τον διώχνουν και δεν φεύγει

και μόνον αυτό αρκεί!

resident είπε...

georgia.m said... Kαι κάτι που συχνά διαφεύγει στις γυναίκες

Στις γυναίκες η στους άντρες διαφευγει?

Stormrider είπε...

βέβαια το σεξ δεν θα έπρεπε να είναι κόμπλεξ κ ταμπού αλλά αυτό είναι άλλο τεράστιο θέμα

Nikos Dimou είπε...

Houlia said...
"Καληνύχτα captain!"


Καληνύχτα houlia!

(μου φαίνεται πως θα βάλω moderation και θα αφήνω μόνο γυναίκες να σχολιάζουν. Ένα χαρέμι είναι ό,τι χρειάζουμαι για να ξανανιώσω (βλ. και προφητάναξ Δαυίδ).

Καληνύχτα σε όλους.

kkai-Lee είπε...

Οι γυναίκες θέλουν να είναι ωραίες και να διατηρούνται έτσι, στην προσπάθεια τους? να αρέσουν, κυρίως, στους άνδρες.

Στους άνδρες, κυρίως, αρέσουν οι γυναίκες.

Είναι ένα όμορφο παιγνίδι της ζωής.

Τα καλλυντικά είναι μέρος του παιγνιδιού.

Dormammu είπε...

"oh!captain,my captain"

Walt Whitman. Γραμμένο για τον Λίνκολν, αλλά σαν προσφώνηση ταιριάζει γάντι και στον οικοδεσπότη...

resident είπε...

@georgia m
Και γω που τις λυπόμουν και έλεγα, κοίτα οι κακόμοιρες τι τραβάνε! Ωστε έτσι λοιπόν. τώρα θα δούνε...

aggelos-x-aggelos είπε...

Καληνύχτα παρεούλα! Καλά ήταν και σήμερα!

paragrafos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
paragrafos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
paragrafos είπε...

Υπάρχει και το αίτημα για αγνή, ορίτζιναλ ομορφιά, αφτιασίδωτη(δίχως ψιμύθια θα έλεγε ο πρόγονος του Κάπταιν). Ας ακούσουμε την καντάδα:

Αυλές, κατάσπρες μαγικές
σαν όμορφες ζωγραφικές
μια φωτισμένη γρίλια

σκασμένα ρόδα στη ροδιά
σεμνές κοπέλες με ποδιά
χωρίς βαμμένα χείλια...

resident είπε...

georgia.m said...
@the resident

"Ε,καλά,κι εσείς μην το παραχοντρύνετε,τώρα που σας αποκάλυψα την αλήθεια!"

Καλά, τότε πάω να φάω(όχι να βάλω) την κρεμούλα μου, και πάω για ύπνο. Καληνύχτα.

glenn είπε...

Τα καλλυντικά πανάρχαια υπόθεση. Στη βαθιά αρχαιότητα π.χ. έβαζαν ουσίες για να διαστέλλεται η κόρη και να φαίνονται έτσι πιο ερωτικές.

Πάντα όμως ο σκοπός των γυναικείων καλλυντικών, καθώς και ρούχων κλπ δεν είναι να αρέσουν στους άντρες. Είναι για να ανταγωνιστούν τις άλλες γυναίκες, έστω κι αν αυτό δεν έχει κανένα νόημα. Η γυναίκα δεν ντύνεται και στολίζεται για το σύντροφό της αλλά για τους έξω.

andy dufresne είπε...

o glenn είπε (νωρίς):

"Ωπα! Νάτο το πιασάρικο το θέμα. Θα πέσει (λίγο φαντάζομαι) battle of sexes, λίγες αγκωνιές και πηρουνιές εκατέρωθεν, πολύ πολύ γλιτσιασμένη "αγάπη" απ' τα αρσενικά ότι οι γυναίκες είναι θεές - ανώτερες - άλας της γης - δικαιούνται να κάνουν ότι τους καπνίσει - καταπιεσμένες επί χιλιετηρίδες και ότι άλλη ψευτοαπολογία εκ του ασφαλούς υπάρχει για να είναι πολιτικά ορθοί. Μια τέτοια ψελλίστηκε ήδη απ' τον οικοδεσπότη "Αλλά αυτοί οι παραλογισμοί είναι που σας κάνουν ακόμα πιο αγαπητές..." Μπλιάξ!"

Από το "πολύ πολύ γλιτσιασμένη "αγάπη"..." και μετά θέλω να δηλώσω ότι με εκφράζει απόλυτα!

Θέλω, λοιπόν, να εκφράσω αμακιγιάριστα την κατά glenn γλιτσιασμένη αγάπη μου στις γυναίκες, του blog και του ξε-blog.

(κατά σειρά εμφανίσεως)
gravoura, aphrodite, georgia m, titika, ligoussa, paragrafos, maria kal, Dsrmlion, houlia

σας ευχαριστώ που υπάρχετε, μακιγιαρισμένες ή μη.
Καλά το είπε ο glenn, "άλας της ζωής".

Προσυπογράφω και την πρόταση του ΝΔ για moderation στους άνδρες...

ΥΓ. Ζητώ γλιτσιασμένη συγγνώμη από όσες κυρίες ξέχασα να ευχαριστήσω.

paragrafos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
glenn είπε...

Γειά σου παράγραφος! Μαζί με τον τσάμικο του Γκάτσου, επίσης κι αυτά τα lyrics τα έψαχνα χρόνια! Thanks!

paragrafos είπε...

Κι ένα αυτοσχέδιο για την περίσταση:

Είμαι γυναίκα και το κέφι μου θα κάνω,
χαντρες, διαμάντα και στολίδια στο λαιμό θα βάνω
στα χερια όμορφα βραχιόλια στρογγυλά
πίσω από τα νυχια, δαχτυλίδια πλουμισά
στα μάγουλα ένα σωρό καλλυντικά!

-------

Ας ακούσουμε τώρα και τον άλλο φίλο, τού φίλου απο τα παλιά (το Χορν):


Οι κόκκινες, οι πράσινες,
οι θαλασσιές σου οι χάντρες
στα χέρια χθες εφέρανε
δέκα λεβέντες άνδρες.

Φέραν κακό και ταραχή
στης Κοκκινιάς τις μάντρες
οι πράσινες, οι κόκκινες,
οι θαλασσιές σου οι χάντρες.

Λάι-λα-λα ......

Ώχ, βγάλε τα στολίδια σου
που βάζεις σαν περνάς
και πάψε τα παιχνίδια σου
και μη μας τυραννάς.

Τα κόκκινα, τα πράσινα,
τα μπλε σου τα βραχιόλια
τρέλαναν τα Πετράλωνα
και 'καψαν τα Σεπόλια.

Αλλά αν βρεθεί ο μάστορας,
θα κλαίει η καρδιά μου η
δόλια τα πράσινα, τα κόκκινα,
τα μπλε σου τα βραχιόλια.

Λάι-λα-λα ......

Ώχ, βγάλε τα στολίδια σου
που βάζεις σαν περνάς
και πάψε τα παιχνίδια σου
και μη μας τυραννάς.

glenn είπε...

Αλήθεια παράγραφος, άνευ πλάκας, σκέφτηκες ποτέ καριέρα DJ; Θα έκανες θραύση!!

paragrafos είπε...

πλουμιστά , όχι πλουμισα!

(όλο λαθη, βαρέθηκα να διαγράφω και να ξαναγραφω)

paragrafos είπε...

Δεν θα το πιστέψετε, δεν έχω δίσκους κι ούτε ακούω πια τραγούδια! (Εντάξει, τα ποιήματα είναι άλλη υποθεση) Απλώς, έρχονται μ΄ένα ερέθισμα. Πώς κι από πού, παλιά ιστορία. Ας μη μελαγχολήσουμε πάλι και αναστενάξετε κύριε Γλεν.

Με αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

Όχι και μπάρμα τον κύριο Νίκο, αλλά μια Μπάρμπι για τον κύριο Νίκο!

glenn είπε...

Μόνο "μπαρπα-" δεν είναι. Κοτσωνάτος, με τα μαλλάκια του, του μουσάκι του. Και καλός κουβαλητής!!

paragrafos είπε...

Έπρεπε να μου το πείτε να περιμένω! Βλέπετε, άμα πάρω φόρα, φόρα κατηφόρα...

mickey είπε...

Πω πω Θεέ μου! Τι post είναι αυτό!

Χαρέμι μάζεψε το αφεντικό. Όλες τις μπλογκερούδες, τη μια ωραιότερη από την άλλη! Χαζός είναι που δε θα μοντεράρει τους άντρες;

ΑΓΑΠΕΣ ΜΟΥ!

Μη φεύγετε! Τώρα που έφυγε ο γερο μπερμπάντης γάτος, ήρθε ο νέος (και ωραίος) ερωτιάρης ποντικός! Ελάτε σε μένα και ξεχάστε τις κρέμες, τις σκιές, τα ρίμελ, τα κραγιόν, τα μανό, τα λίφτιν, τα μπότοξ, τα χρώματα και τα αρώματα - και ότι άλλο σας ταλαιπωρεί στην καθημερινότητά σας για να σας δώσει ένα ψήγμα νίκης ενάντια στον πανδαμάτορα χρόνο!

Με τις γνώσεις μου πάνω στην βιοπληροφορική και τη νανοτεχνολογία θα ξεχάσετε όλα αυτά τα ημίμετρα και θα σας χαρίσω αυτό που πάντα ποθούσατε: Αιώνια νεότητα και απαράμιλλη ομορφιά. Θα είστε για πάντα τέλειες!!!

Σας προσκυνώ, λατρεμένες μου κυρίες. Χωρίς εσάς η ζωή μου δε θα είχε κανένα απολύτως νόημα.

Ο ταπεινός σας δούλος

Mickey

houlia είπε...

Λοιπόν...είναι κανείς εδώ??Και τι δε θα δινα να εμφανιστεί ο Μίκυ ο Ζωοδότης(όλο κοιμάται τελευταία.BLR!) να κάνουμε χωριό...
Οπως σας έλεγα,έκανα ένα ντουζάκι και φόρεσα επιμελώς τις ανανεωτικές μου κρέμες(προσώπου νυκτός, ματιών, χειλιών και φρυδιών) επλυνα δοντακια με etra white super sparkling paste και φρεσκοσιδερωμένη γυρνω να τα πουμε(κανα χεράκι)anybody here?

paragrafos είπε...

Κι επειδή οι άντρες μάλλον δεν στολίζονται ιδιαίτερα, περιμένουν εμάς να τους χρυσώσουμε με λόγια αγάπης:

"Αγόρι μου στολίδι μου..."

(το έχω ξαναπεί αυτό το τραγούδι)

houlia είπε...

Mickey
Me προλαβες ,αν και ο Blogger καταχωρεί και τα δύο μην 12:31!Τηλεπάθεια:)

paragrafos είπε...

Και εγένετο φως!

paragrafos είπε...

Η πίστα ολόδική σας!

andy dufresne είπε...

houlia,

εδώ είμαστε, σε περιμέναμε!

Κάνε παιχνίδι.

mickey είπε...

Λατρεμένη μου παράγραφος, πάρε τη διακοσάρα! Αγαπημένη μου Γεωργία, σου χαρίζω όλες τις πεντακοσάρες του κόσμου!

Πού είσαι Αφροδίτη μου, Θεά του Έρωτα; Πού είσαι γλυκιά μου Χούλια με τις θεϊκές σου γάμπες και τους αγγελικούς σου στίχους;

Ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μου, υψώστε το λυγερό κορμί σας και αφεθείτε στη μαγεία του Θείου Έρωτα!

Σας λατρεύω θεϊκές μου υπάρξεις!

houlia είπε...

Καλά....κράτει!!Τι το κάναμε εδώ Μικύ?Κράτος εν κράτη?:)

apousia είπε...

Πάνω που ετοιμαζόμουν να καληνυχτίσω,εμφανίζεται ο mickey.
Παραμένω να ακούσω τι άλλο έχει να πει το φοβερό ποντίκι..

mickey είπε...

Απουσία μου, αιώνια ...παρούσα!

Η ευαισθησία σου ξεχειλίζει, οι μνήμες σμιλεύουν το δυνατό σου χαρακτήρα και η αγάπη σε ταξιδεύει καβάλα στο όνειρο, στο σχήμα της φυγής, σε ελεγείες μυστικές και επουράνιες, εις γην ...ενάλιαν.

Πόσο θα ήθελα να βγάλουμε μαζί βόλτα τον άδολο και κρυστάλλινο Γιάννο...

houlia είπε...

Βέβαια εγώ ήρθα να μιλήσουμε σοβαρά. Αλλά με τον Μίκυ παραδίπλα....δεν το βλέπω. Βέβαια μη ξεχνάς ποντικέ, δε διανύουμε θαλερό ΣΚ αλλά παραμονή μιας επιτακτικής Τρίτης! Δεν ξέρω εσύ, πάντως εγώ λεω να γράψω αυτά τα λίγα που είχα στον κροταφικό και ν αποχωρίσω. Σου αφήνω το φωτεινό χαρέμι(του Δήμου! Κάτω τα χέρια) να αλωνίσεις..

andy dufresne είπε...

mickey,

θέλω φροντιστήριο!

Μπορείς να συνεχίσεις να γράφεις εδώ και να μου στείλεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό.

paragrafos είπε...

Είστε καλός άνθρωπος κύριε mickey. Μας συγκινήσατε...

mickey είπε...

Ω, Γεωργία!

Έρωτά μου Μυστικέ και Πρώτε.
Στα εβένινα μάτια σου καθρεφτίζεται η θωριά του απείρου.
Στην ευαίσθητη ψυχή σου κατοικεί ο "εν αρχή" Λόγος!
Στο παιχνίδι των λέξεων οι εικόνες καρτερούν και προσμένουν ;)

Πώς θα 'θελα να ήμουν ο γάτος σου!

Stormrider είπε...

mickey ΠΕΣ ΜΟΥ ότι κάνεις πλάκα, ή τουλάχιστον ότι είσαι ο Γιώργος Αυτιάς, πριν ξεράσω

mickey είπε...

Παράγραφος...

Η μάνα που νίκησε το τρόμο!
Το δάκρυ της έλιωσε τον πόνο!
Και η αγάπη της ένωσε τον κόσμο!

Μια Προσευχή, στην Πρώτη Έξοδο με την Ελπίδα Αθάνατη και την Άνοιξη να προσμένει το κάλεσμά της...

(συγγνώμη, αλλά δε μπόρεσα να συγκρατήσω το δάκρυ)

houlia είπε...

Δεν είναι τόσο το θέμα των καλλυντικών, όσο αυτής τής αναπόδραστης εξάρτησης των γυναικών από την καταναλωτική συνήθεια. Και ιδού το παράδοξο...κάθεσαι σπίτι σου και αναλογίζεσαι τι σωρεία καλλυντικών και φτιασιδιών που σου ανήκουν ουσιαστικά είναι για τις καλένδες και θέλεις να ανοίξεις μια μεγάλη σακούλα και να τα ξεφορτωθείς, και την ίδια στιγμή βγαίνεις για βόλτα ( όχι στα μαγαζιά, «όπως κάνουν όλες») και περνάς έξω απ το Χοντο και ω, του θαύματος το μυαλό σου κατακλύζεται από αναρίθμητες «ανάγκες»...

apousia είπε...

Ξύπνησε ο Γιάννος,ενώ είχε αποσυρθεί στα ενδότερα mickey.
Eίδες δυνατά που ακούγονται τα λόγια σου?
Να,πάρε λίγο γιασεμί,για να σ'ευχαριστήσω και για να ευωδιάζουν οι νύχτες σου!

andy dufresne είπε...

Stormrider αν δεν το μετάνιωσες ήδη, πρέπει να το ξαναδείς λίγο καλύτερα.

Aphrodite είπε...

@mickey,

Εγώ είμαι self-probation (θα διάβασες παραπάνω...)

Κι όσο κι αν αισθάνομαι καλά που εγκατέλειψε πρώτος ο... ζηλιάρης (για την τιμή των όπλων, διορθώνω: το "Αυτό λέω κι εγώ" των 8:50 πηγαίνει στο σχόλιό του των 8:46, όχι τα μετά, δηλαδή στο ποιός είναι το αφεντικό...), μουτζώνομαι που το κάναμε επίπεδο "σχολιασμού" τέτοιο που του θυμίσαμε σαλτάρω...

Οσο και να έλεγα συνέχεια "σεμνάααα", φταίω για την κατάχρηση φιλοξενίας. Οσο καλά ή κακά και να χειρίστηκα τη φάση, δεν παύει να είναι το blog του Δήμου. Κι εγώ τέτοια όπως στα προηγούμενα posts με τα μαλλιοτραβήγματα, δεν τα συνηθίζω.

(Ζηλιάρη!)

Λοιπόν, απολογούμαι και προσωπικά στον Δημου κι ελπίζω να νοιώσω αρκετά καλά ώστε να ξαναμπώ στην κουβέντα αργότερα...

Και να φανταστεί κανείς ότι τέτοιο θέμα είναι η καλύτερή μου! Ειδικά αφού ξεκίνησε μετά από "νιανιανια μας πρήζετε με το ποδόσφαιρο" σχόλιό μου χτες στο σχετικό πόστ... (δείτε, δεν είχα και πολλά χτες!)

houlia είπε...

Μικυ θα σου παραχωρήσω τα (ποιητικά-ο Θεός να τα κάνει-) σκήπτρα! Που τους κατεβάζεις όλους αυτού τους στίχους?!Και με αποσπάς...

Zoros είπε...

Η πρώτη μου δουλειά ήταν στον τμήμα marketing μεγάλης πολυεθνικής (δεν ξέρω γιατί με προσέλαβαν σε αυτό το τμήμα, μηχανικός-κομπιουτεράς είμαι...), που έχει μεταξύ άλλων και τμήμα καλλυντικών. Ήμουν βοηθός του product manager για την γκάμα των καλλυντικών (κρέμες προσώπου, ματιών κλπ).
Σε μελέτες που μας έδιναν φαινόταν ότι οι κρέμες έκαναν δουλειά. Φυσικά υπήρχε υπερβολή στη διαφήμιση, αλλά η συνεχής χρήση των προϊόντων έφερνε σαφή αποτελέσματα. Επίσης, υπήρχε διαφορά ακόμα και από την παλιά στη νέα σειρά καλλυντικών σε επιμέρους τομείς (πχ ελαστικότητα επιδερμίδας), και πολλές φορές η διαφορά έφτανε τα διψήφια ποσοστά. Δεν γνωρίζω αν έλεγαν και σε εμάς ψέματα, αλλά δεν το θεωρώ και τόσο πιθανό. Το φοβερό όμως ήταν ότι οι κρέμες του σούπερ μάρκετ (αυτές που παίρνεις από το ράφι και κοστίζουν 10€), έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τις κρέμες οίκων καλλυντικών που κοστίζουν 100€. Το μόνο που άλλαζε είναι η «ψυχολογία» των πελατών! Για αυτό γυναίκες του blog ψωνίστε κρέμες, αλλά πάρτε αυτές του ραφιού!
Η «ψυχολογία» των καταναλωτών παίζει πρωταρχικό ρόλο στην αγορά των προϊόντων ομορφιάς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το ακόλουθο. Η πολυεθνική που δούλευα, πριν παρουσιάσει ένα νέο άρωμα, για να αποφασίσει την τιμολογιακή πολιτική της έκανε την εξής έρευνα: έδινε σε καταναλωτές συγγενικών πολιτειών της Αμερικής (πολιτείες που είχαν ανάλογα «γούστα» και καταναλωτικές συνήθειες) να δοκιμάσουν το άρωμα και αφού τους ανακοίνωνε την τιμή, τους ζητούσε να το αξιολογήσουν. Σας πληροφορώ ότι όταν άκουγαν φτηνή τιμή (~5$) το χαρακτήριζαν μέτριο και στις πολιτείες που έλεγαν ψηλή τιμή (~15€) το εκθείαζαν. Έτσι αποφασιζόταν η τιμή του προϊόντος στο ράφι (φυσικά λαμβάνοντας υπόψιν και θέματα αγοράς, ανταγωνισμού κλπ), που φυσικά δεν είχε καμία σχέση με το κόστος παραγωγής (αν θυμάμαι καλά, ήταν μερικά cents...)

Stormrider είπε...

@andy
γι αυτό τον ρωτάω, τα comments διαβάζω από το τέλος προς τα πάνω κ χάνω κάποια

mickey είπε...

Houlia,

Έμπνευση και ομορφιά!
Ο Ήλιος κι η Σελήνη.
Πότε χώρια σε ανατολή και δύση.
Πότε σμιγμένοι στο χορό του μαύρου βασιλιά!

Στην Πυργοδέσποινα, που αγναντεύει το πέλαγο από το κάστρο...

andy dufresne είπε...

Καλώς τον zoros!
Να γράψει και κάποιος κάτι για το post γιατί το πρωί θα μας μαλώσει ότι το κάναμε chat.

Έχετε παρατηρήσει ότι απόψε είμαστε μόνο παλιοσειρές;

Θέλουμε και νέο αίμα, μην ντρέπεσαι, γράψε κάτι, μη διαβάζεις μόνο.

Nikos Dimou είπε...

Mickey μάλλον έχεις πάρει ληγμένα!

Νομίζεις ότι κοιμάμαι και παραληρείς ασύδοτα!

Επιβουλεύεσαι τις γυναίκες του χαρεμιού μου!

Αλλά με γρουσούζεψε το καρφί της houlia ότι κοιμάμαι με τις κότες και έπαθα αϋπνία!

Big Brother is watching you!

houlia είπε...

Έχουμε χάσει τον τρόπο...να λειτουργούμε αφαιρετικά. Ξεκινώντας δηλ από εκείνα που πραγματικά μας χρειάζονται ....να σταματάμε εκεί! Τώρα στο διανοούμενο νικοδιμικό κοινό αυτά είναι ψιλά γράμματα θα σκέφτεστε. Κι όμως...ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον...Αυτός ο αγώνας δεν σταματάει.
Έχουμε χάσει την αίσθηση τού ωραίου. Την αίσθηση του απλού ( εν τη απλότητη το ωραίο), τού γνήσιου, τού λιτού, τού «φιλοκαλούμεν μετ ευτελείας»...Έχουμε ξεχάσει τι είναι πραγματικά όμορφο, μέχρι που μας το θυμίζει ένα φωτεινό πρόσωπο, ένα ανεπιτήδευτο χαμόγελο, ένα λαμπερό βλέμμα...Όλοι έχουμε αισθανθεί να μας μαγνητίζει αυτό το beyond συνηθισμένων προτύπων, αλλά αυτή η πηγαία ομορφιά...Η ομορφιά τής Ιουλίτας που προσέξατε όλοι δίπλα στον Ελύτη...Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχει αλλοιωθεί πλήρως αυτή η εγγενής αίσθηση...

mickey είπε...

Ελάτε ρε παιδιά. Μην το παρακάνετε με τον ελιτισμό και την τελειομανία - ποιος μιλάει τώρα! :)))

Τι έγινε δηλαδή; Θίχτηκε καμιά κυρία με αυτά που έγραψα; Διεκδίκησα μήπως τίποτα ποιητικές δάφνες (ή σκήπτρα που λέει και η houlia);

Πρέπει δηλαδή να γράφουμε μόνο σεντόνια, βαθυστόχαστες αναλύσεις, βερμπαλιστικά σχόλια, υψηλή ποίηση, λεπτή (και χοντρή) ειρωνεία ή να σφαζόμαστε με το μπαμπάκι - και όχι μόνο;

Είδα το ωραίο post, είδα και τη χολή που βγήκε στα προηγούμενα σχόλια, είδα και το αφεντικό να νεανίζει και να κάνει μπλογκο-καμάκι, γιατί να μην το χαρούμε και λίγο δηλαδή;

Και στο φινάλε φινάλε τι είμαστε χωρίς γυναίκες; Πρωτόγονα ζώα με πολεμοχαρείς διαθέσεις, που με την πρώτη ευκαιρία θα σφαχτούμε για να επιβάλλουμε τη λογική μας ή να οριοθετήσουμε τον ζωτικό μας χώρο.

Τι κι αν είναι πλάσματα εγωιστικά και ματαιόδοξα. Εκείνες είναι όχι μόνο το "άλας της ζωής", αλλά η Ζωή η ίδια - και το γνωρίζουν πολύ καλά!

Κυρίες μου, σας λατρεύω και υποκλίνομαι για μια ακόμα φορά!
(και το εννοώ ΑΠΟΛΥΤΑ)

Χαλάλι σας όλα τα λεφτά και όλα τα καλλυντικά του κόσμου! (Μόνο φροντίστε να μην το παρακάνετε γιατί έχουν κι οι πιστωτικές ...όρια ;))

andy dufresne είπε...

Νίκο με τρόμαξες!!
Μόλις είδα το Don έπαθα!
Καλωσήλθες για πρώτη φορά στο βραδινό blog σου!

Κυρίες μου, the party starts NOW!

Nikos Dimou είπε...

Ποντίκι ως γάτος σε ανακαλώ στην τάξη.

Η μήπως νόμισες ότι είμαστε Tom and Jerry...

houlia είπε...

...γι αυτό κι όλοι νοιώθουμε χαλαρά σ’ενα τζιν κι ένα λευκό μπλουζάκι. Απλά αυτό δεν κρατάει πολύ γιατί έχουμε μάθει να μιμούμαστε. Και το κάνουμε ασύστολα. Μέχρι που ξεφεύγουμε τελείως(όπως τώρα ο Μίκυ!)... «Η δυστυχία τού ν είσαι γυναίκα!»(Νίκο welcome back!)

mickey είπε...

Κοίτα το γερο-γάτο!

Κατάφερε τελικά να με παγιδέψει ο άτιμος! Μαζεύω ταπεινωμένος την ουρίτσα μου και αποχωρώ πριν με κάνει μια χαψιά :(

Μήπως δε σε γρουσούζεψε το καρφί της houlia για τις κότες, αλλά σε μάγεψαν οι θεϊκές της γάμπες; Ή μήπως σεργιάνιζες στα κεραμίδια προς άγραν νέων ...κατακτήσεων;

Κυρίες μου, εγώ είμαι πιστός ποντικός κι όχι μπερμπάντης γάτος!

andy dufresne είπε...

Οι γυναίκες και οι γάτες θα κάνουν πάντα ό,τι στο διάολο θέλουν.
Οι άντρες και τα σκυλιά θα πρέπει να το συνηθίσουν.

Alan Holbrook.

mickey είπε...

Ανακαλούμαι, ανακαλούμαι!!!

Ήμαρτον...

apousia είπε...

Nίκο Δήμου,έχετε πει πως δεν το αντέχετε το ξενύχτι.
Χαλαρώστε για να έρθει ο Μορφέας,αλλιώς αύριο θα είστε δύσθυμος από την κούραση.
Εκτός κι αν ξενυχτάτε από αγωνία για την τύχη του Σύλβιο...

houlia είπε...

Στη ζωή μου έχω συναντήσει πολλά φωτεινά πρόσωπα! «Όλη η Ελλάδα αγαπά το λευκό»....δεν είναι διαφημιστικό τρικ...είναι το μόνο μας κεκτημένο! Και το αποποιούμαστε οι πλάνοι

Nikos Dimou είπε...

Θα κάνω άλλη μία απόπειρα ύπνου.

Τα ξενύχτια με τσακίζουν (σωστά με είπε γέρο γάτο).

Αλλά έχω τον φορητό στο κρεβάτι - οπότε I will be in touch - έστω και παρά δήμον ονείρων.

Άλλωστε η συμβία, δίπλα μου, ήδη βρίσκεται εκεί από ώρες...

houlia είπε...

«Ι have a dream»: να ξαναγυρνάγαμε απ την αρχή. Σ’ενα άδειο κόσμο. Και ν αρχίζαμε με πρωτόλεια σκέψη να αποταμιεύουμε. Αλλά με την εμπειρία απ τον «πρώτο» μας κόσμο...

apousia είπε...

Κάνει απόπειρα ύπνου ο αρχηγός,
ο mickey ως σεμνό ποντικάκι ''μάζεψε την ουρίτσα του'',την aphrodite δεν την βλέπω να επιστρέφει,οπότε,houlia με το έξοχο σχόλιο των 1.32π.μ.,andy,harry,stormrider και όποιος άλλος έχει παραμείνει,
Καλή σας νύχτα!

houlia είπε...

Τέλως πάντων...απλα κάποιες σκέψεις...είναι κι αργά...Ίσως αύριο. Θα πέσω σ’ενα κενό όνειρο να ξαπλώσω. Κι ίσως γεμίσει με όμορφες λιτές εικόνες!

mickey είπε...

Ωχ, άρχισε πάλι η μπλογκο-ποιήτρια τα intellectuelle στιχάκια της με τα "πρωτόλεια" και τις "αποταμιεύσεις"!

(ελπίζω να κοιμήθηκε ο γάτος)

mickey είπε...

Και 250!!! Όχι που θα μου ξέφευγε ;)

houlia είπε...

Goodnight professor Hingings!
Your fair ladies!

Aphrodite είπε...

"...Η ανάγκη των γυναικών να νικήσουν τον χρόνο και να κρατήσουν την ομορφιά τους..."

που λέει το post ήταν η πρώτη εικόνα της μητέρας μου, τόσο ζωντανή σα να την έχω απέναντί μου.

Αχ, πού είναι εκείνη η καλλονή, που τη χάζευαν όλοι στο δρόμο, με τα πράσινα, ελαφίσια μάτια, που σε λύγιζε χωρίς να χρειαστεί να πει λέξη! Μίλαγε η εικόνα της, και η εικόνα της εικόνας της αντί γι'αυτήν... Η ομορφιά της σε γονάτιζε, σχεδόν πονούσες από την θωριά του απόλυτα ωραίου, παρακαλούσες να πάρει το βλέμμα της από πάνω σου να μπορέσεις να πάρεις την ξεχασμένη σου ανάσα...

(Ας ρωτήσω την κυρία που κοιμάται στο άδειο πια κρεββάτι, τη θυμάται την καλλονή μας? Την κοκέττα? Της μίλησε από τότε άραγε?)...

Κόκκινο, κατακόκκινο κραγιόν, που έβγαινε στα χέρια της στριφογυριστό & υπέροχο από το χρυσό του κυλινδράκι, και την έκανε να μοιάζει στα μάτια μου bigger than life - καθρεφτιζόταν, το φορούσε, έβαζε και λίγο ρίμμελ στα τσίνορα κι όταν πια γυρνούσε να με κοιτάξει, νόμιζα ότι πέθαινα, από ομορφιά, από αγάπη, από τα χρώματα που ανέβλυζαν από το πρόσωπό της...

Και μετά περίμενα να με πιάσει, έτσι καθιστή, να μου σκάσει εκείνα τα φιλιά "του αέρα", να μην χαλάσει το κραγιόν...

Το εισητήριο στον προορισμό "Γυναίκα"...

Την επαφή μου με την πραγματικότητα, μια κι εγώ ήμουν ήδη αλλού, στο "τότε" που θα ήμουν πια κι εγώ γυναίκα με κατακόκκινο κραγιόν...

Εμπαινε μετά ο πατέρας μου στο δωμάτιο, κοιτιόντουσαν με εκείνο το βλέμμα που καταλάβαινα ότι έκρυβε μεγάλη λαχτάρα, αλλά ποτέ δεν γλύστραγε σε μας, "ποτέ μπροστά στα παιδιά!"...

Και την κοίταζα θαμπωμένη, και ήθελα να γίνω έτσι, τα ήθελα όλα, και την ομορφιά της, και τον αέρα της, και το που έμοιαζε με σταρ του Χόλλυγουντ με λίγο μόνον κραγιόν, και το που μπορούσε να μαγνητίσει τον πατέρα μου λες και την συναντούσε πρώτη φορά... Κάθε φορά...

Δεν μπορούσα να την ζηλέψω, ήταν όλος μου ο κοριτσίστικος κόσμος, η Μοργκάνα που μού'δειχνε λίγα από τα μαγικά της... Κι ούτε τον πατέρα μου ζήλευα, ήταν όλος δικός της και τους ήθελα μαζί. Για πάντα! Ενα, που δεν χώραγε ούτε εμάς. Ειδικά όταν φόραγε το κραγιόν της...

Και μετά τα τακούνια της, το φόρεμά της, ολόκληρο, όχι φούστα-μπλούζα, το άρωμά της, το θρόΐσμά της σε κάθε της βήμα, τη σιγουριά της - ήξερε τα πάντα η δική μου η μητέρα, ήταν η Φύση που έκανε τα μάγια της κι όλοι χάζευαν...

(Να μετά στα καλέσματα οι σπόντες από τις άλλες κυρίες, "μα τι βάζεις χρυσή μου πια, για να λάμπεις τόσο..." και να πέφτουν τα πηρούνια των ανδρών...) Κι εκείνη δεν τις έβαζε τις κρέμες που της έφερνε ο πατέρας μου από τα ταξίδια του - τι να της έκαναν, σιγά! Λαμπύριζε, έκαιγε, έτριζε από μέσα της, και όταν νόμιζε πως δεν την έβλεπε κανείς, άφηνε λίγη λάμψη από τα μάτια της, ίσα να φωτίσει λίγο τις σκιές της... τις πολλές σκιές της, τα χρόνια τα δύσκολα...

Τα είχε στολισμένα τα καλλυντικά της πάνω στην τουαλέττα της, σαν μικρά μπουκαλάκια γεμάτα υποσχέσεις- η Μοργκάνα μου όμως δεν τις χρειαζόταν τις υποσχέσεις αυτές, ήταν η ίδια μια υπόσχεση... Οτι θα μεγάλωνα κι εγώ, ότι θα τύλιγα τους άλλους σε σαγήνη με άρωμα γαρδένιας, ότι τίποτε δεν θα άλλαζε πραγματικά και ο χρόνος θα πάγωνε μ'εκείνη πάντα νέα...

Φόραγε το καλσόν με βαμβακερά γάντια, για να μην φύγει πόντος, μου ψυθίριζε γελαστά "Μόλις γίνεις μεγάλη, θα στα δώσω όλα, μ'ακούς?" και το τρυφερό της χέρι που σήκωνε τον κόσμο όλο την μέρα, εκείνες τις ώρες άγγιζε -απαλό- το μάγουλό μου σαν εκείνα τα "αόρατα" φιλιά...

Πώς είναι οι ήχοι πριν βγει ο ήλιος? Που δεν είναι νύχτα πια, δεν έχει όμως στάλα μέρας ακόμη... Που για λίγες στιγμούλες έχει αγιάζι ακόμη και κατακαλόκαιρο, πριν χαθούν τ'αστέρια, εκεί, που νοιώθεις τον παλμό, συντονίζεσαι με τη ζωή που ξυπνάει, ε, αυτή ήταν!



Μαμά μη φεύγεις, δεν είμαι ακόμη αυτή η γυναίκα, δεν θα τα καταφέρω ποτέ να γίνω, οσα κραγιόν δικά σου και να βάλω... Δε γίνεται σου λέω, δε γίνομαι...

Σ'αγαπώ!

Aphrodite είπε...

Καληνύχτα σε όλους, να σας σκεπάσουν τα όνειρα γλυκά-γλυκά...

mickey είπε...

Ίσως κάποιοι να έχουν καταλάβει ότι δε διανύω και την καλύτερή μου περίοδο τις τελευταίες μέρες. Κατά διαβολική σύμπτωση, μου παρουσιάστηκε κι ένα ιδιαίτερα σημαντικό και επιτακτικό πρόβλημα μόλις τρεις ώρες πριν ξεκινήσω τα σημερινά μου σχόλια. Ορισμένοι μάλιστα γνωρίζουν περισσότερα, καθώς επικοινωνούν μαζί μου και με άλλες διόδους.

Αύριο το πρωί ίσως μάθω κάτι που θα με ανεβάσει στα ουράνια ή θα με ρίξει στα τάρταρα (κι αν οι παραπάνω εκφράσεις φαντάζουν επίσης "υπερβολικές", τι να κάνουμε, έχω κι εγώ τις ευαισθησίες μου - δεν είναι και τόσο κακό δα). Και τι έκανα λοιπόν; Αποφάσισα να "ξεσαλώσω" λίγο στην πιο αγαπημένη μου παρέα (ή μάλλον οικογένεια) των τελευταίων τριών μηνών! Πρώτη φορά το κάνω άλλωστε; Νομίζω πως με έχετε μάθει πια ;)

Όμως τα πράγματα δεν είναι πλέον όπως την παλιά, αθώα εποχή. Τώρα ξέρουν. Και θέλουν κι άλλα. Κι άλλα. Και ακόμα καλύτερα. Κι αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν, δυσανασχετούν (σαν τον "Μονομάχο" που κραυγάζει στην επαρχιακή αρένα "Do you want more?", αφού έχει ξεπαστρέψει τους αντιπάλους σε λίγα λεπτά και στερεί το διψασμένο για αίμα κοινό από μια χορταστική συνέχεια). Ε, λοιπόν, κάθισα και τα διάβασα και τα ξαναδιάβασα ...και τα ξαναδιάβασα. Δε βρήκα τίποτα άσχημο ή προσβλητικό. Και οι "ασυναρτησίες" που παραπέμπουν σε "ληγμένα" έχουν σημασία για το γυναικείο πρόσωπο στο οποίο απευθύνονταν - αλλά μόνο για αυτό. Γνωρίζουν άλλωστε εκείνες, καθώς η επιλογή των λέξεων κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν κι ας μην έδεσε το γλυκό!

Τι περιμένατε άλλωστε από ένα ξενυχτισμένο, κουρασμένο και αγχωμένο "σεμνό ποντικάκι" που περιμένει με αγωνία ένα από τα σημαντικότερα ίσως γεγονότα στη ζωή του και προσπαθεί να διαβάσει σχεδόν όλα τα posts από τα blogs των "λατρεμένων" του γυναικών για να "σουμάρει" σε τρεις στίχους μέσα σε λίγα λεπτά; Να γράψει το "Φωτόδεντρο"; Στεναχωρήθηκα μόνο που δεν έγραψα κάτι και για την Αφροδιτούλα - δυστυχώς μου κόπηκε η όρεξη μαχαίρι :(

Συμπαθάτε με, αλλά δε μπορώ να είμαι blog-entertainer επί παραγγελία και μάλιστα στο επίπεδο που περιμένει ο καθένας κάθε φορά. Άλλωστε, ουδέποτε υπήρξα ή το έπαιξα "ποιητής". Δυστυχώς έπεσα πάνω στο "μισογύνη" StormRider (η λέξη αναφέρεται περιπαικτικά στα προγενέστερα καυστικά του σχόλια και δεν το εννοώ ως χαρακτηρισμό φυσικά), ο οποίος έβγαλε στη φόρα τον "κυνισμό" της houlia και σα να μην έφτανε αυτό, αγουροξύπνησε και το αφεντικό για να με "ανακαλέσει στην τάξη". Τουλάχιστον αυτό το τελευταίο το φχαριστήθηκα - πρώτη φορά ο γερο-γάτος μένει τόσο αργά μαζί μας!

Ίσως να βγάζω κάποια "παιδικότητα" και "αφέλεια" (για όσους πάντως έχουν διαβάσει κάποια "σοβαρά" μου σχόλια ή ποστάκια, μπορώ να είμαι αρκούντως "σκληρός"), αλλά ποτέ μου δεν πίστεψα στο στερεότυπο του "μάτσο" άντρα και δεν το έκρυψα ποτέ από κανέναν. Ούτε συγκράτησα και τις ευαισθησίες μου για να παραμείνω "σκληρό αντράκι" (το δάκρυ στο σχόλιο για την Παράγραφο ήταν αληθινό και αυθόρμητο - ΟΝΤΩΣ κύλησε). Μπορεί ίσως να έχασα έτσι κάποιες γυναίκες που ήθελαν τον "άντρα τον πολλά βαρύ", αλλά τουλάχιστον γνώρισα εκείνες που ήθελαν εμένα κι όχι κάποιο "καταναλωτικό πρότυπο", όπως άλλωστε συχνά περιμένουμε κι εμείς από την πλευρά μας, μέσα από τις φτιασιδωμένες μοντέλες με πέντε τόνους μέικ απ και πασπαλισμένες με δεκαπέντε διαφορετικές κρέμες ημέρας, νυκτός και ...γλυκοχαράματος.

Για μένα, πάντα το ομορφότερο γυναικείο πρόσωπο ήταν εκείνο το αγαπημένο που συναντούσα το πρωί, να ξεμυτίζει μέσα από τα σεντόνια με την τσίμπλα στο μάτι και τα ανακατεμένα μαλλιά, αμακιγιάριστο και ατημέλητο - κι ας θεωρούσε ότι φαινόταν στα μάτια μου αρκετά χρόνια μεγαλύτερο από την καλλωπισμένη "βιτρίνα" του...

Πάντως ακόμα και τώρα, που πρέπει οπωσδήποτε να κοιμηθώ καλά για να είμαι φρέσκος και με απόλυτη διαύγεια πνεύματος στην αυριανή πρωινή μου συνάντηση, προτιμώ να γράψω αυτά τα λόγια στη δικιά μου "οικογένεια". Ίσως ακόμα να τελώ υπό παραλήρημα βεβαίως, μια και το άγχος κι η προσμονή συχνά είναι κακοί σύμβουλοι στη γραφή - και όχι μόνο. Δε θα ξεχάσω ποτέ πάντως ότι το πρώτο μη τεχνικό κείμενο που "δημοσίευσα" ποτέ στη ζωή μου ήταν εκείνο το πρώτο μου σχόλιο στις 23 Ιανουαρίου σε αυτό εδώ το blog (τα επόμενα ήταν όλα τα υπόλοιπα σχόλια και ποστάκια - και μόνο). Άλλωστε το αναφέρω και σε κάποιο από τα αμέσως επόμενα σχόλιά μου εκείνη την "παλιά" εποχή - μου φαίνεται πως έχουν ήδη περάσει αρκετά χρόνια!

Αν λοιπόν σας άρεσε κάτι από την ατέλειωτη φλυαρία μου σε αυτό εδώ το ρημάδι εδώ και δυόμισι μήνες, να ξέρετε ότι ΕΣΕΙΣ είστε εκείνοι που το βγάλατε (για τις κακές στιγμές διατηρώ ακέραια την ευθύνη - που λένε και οι προπονητές). Και πάνω απ' όλους φυσικά, ο γερο-γάτος που μας προσκαλεί όλους εδώ καθημερινά να μοιραστούμε την "τρέλα" και τη "σοφία" του και να φτιάξουμε τη μεγαλύτερη και ωραιότερη οικογένεια μέσα στη μίζερη καθημερινότητα που μας περιβάλλει.

Σας ευχαριστώ όλους! Θα τα ξαναπούμε...

Υ.Γ. Special thanks to Andy ;)

Dion.M. είπε...

Κάποτε, μετά μιά θεατρική παράσταση, που ήταν θρίαμβος, μία πανέμορφη στάρλετ της εποχής, πήγε στον συγγραφέα του έργου που ήταν ο Μπέρναρ Σώ και του λέει:

-Κε Σώ θα ήθελα πάρα πολύ να έκανα το παιδί σας.

-Γιατί; ρωτάει ο Σώ.

-Φανταστείτε ένα παιδί που θα έχει την ομορφιά την δική μου και την εξυπνάδα την δική σας!

-Μάλιστα δεσποινίς αλλά φαντάζεστε να μην γίνει ακριβώς έτσι και το παιδί να έχει την ομορφιά την δική μου και την εξυπνάδα την δική σας;

Νομίζω ότι και η προσωπικότητα και η εξυπνάδα της γυναίκας είναι βασικά στοιχεία που την κάνουν σέξυ. Η βλακεία είναι απωθητική. Παράδειγμα οι δήθεν ωραίες με τα τεράστια ντεκολτέ που περιφέρουν την ανοησία τους στην τηλεόραση...

Dion.M. είπε...

...Και συνεχίζω από το σχόλιο των 7.17:
...Βέβαια η προσωπικότητα και η εξυπνάδα δεν πωλούνται στους οίκους καλλυντικών, όπως επίσης δεν πωλούνται και η σωστή διατροφή, η με μέτρο σωματική άσκηση, αυτή που έχει σαν στόχο το "καλό κ'αγαθό" όχι την παραγωγή ρεκόρ.

Βέβαια δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς την αξία της ομορφιάς και της νεότητας. Κατα την άποψή μου -άποψή μου το τονίζω-ένα νέο ωραίο γυναικείο σώμα μπορεί να είναι αντικείμενο θαυμασμού και λατρείας, αρκει να μην αποπνέει βλακεία, μικροαστισμό και φτήνεια. Αλλά και η μεγαλύτερης ηλικίας ομορφιά αυτή που διατηρείται μετά από πνευματική καλλιέργεια, γυμναστική και δείχνει στο πρόσωπό μας τις εμπειρίες της ζωής μας έχει και αυτή την δική της αξία. Θυμάμαι την Βίβιαν Λη στο τελευταίο της έργο "το πλοίο των τρελλών", το είδα πρόσφατα στην τηλεόραση και το έγγραψα, νομίζω ότι εκεί είναι πιο γοητευτική από το "όσα παίρνει ο άνεμος"

Nikos Dimou είπε...

Καλημέρα!

Φαίνεται πως ακόμα και η σύντομη μεταμεσονύκτια παρουσία μου σας εμπνέει.

Το κείμενο της Αφροδίτης για την μητέρα της ήταν ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. (δεν χρησιμοποιώ συχνά αυτή τη λέξη). Το ζήλεψα - 50 χρόνια συγγραφέας τέτοια περιγραφή δεν μου κόλλησε.
Δεν ήταν μόνο το βίωμα και η συγκίνηση αλλά και η μαεστρία της γλώσσας στην απόδοσή της. I love you!

Η εξομολόγηση του Mickey ήταν τόσο άμεση και ανθρώπινη που με καθήλωσε. Καλή Τύχη αγαπητό μου ποντίκι στην σημερινή δοκιμασία!

Κάθε φορά που σκέπτομαι να κλείσω το blog - ΕΣΕΙΣ το σώζετε.

Zoros είπε...

@Mickey
"Και 250!!! Όχι που θα μου ξέφευγε ;)"

Σε βλέπω καιρό τώρα φίλε μου να παλεύεις για «ποταπά ρεκόρ», όπως του πρώτου post σε κάποιο θέμα ή ενός post με στρογγυλεμένο αριθμό.

Θα ήθελα να σου θυμίσω αυτό: http://www.blogger.com/comment.g?blogID=20431151&postID=113621099930122837
Όσο κι αν παλεύεις πάντα θα είσαι πίσω μου ... :-)))))

maika είπε...

@aphrodite
είσαι υπέροχη σαν τη μητέρα σου!!
Αν η δική της ομορφιά πέρασε σε σένα κι έγινε το μυαλό σου τότε είσαι κι εσύ μοναδική σαν κι εκείνη!

@Mickey
καλή τύχη!

paragrafos είπε...

Τώρα θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε δίπλα στην ποιητική και αθώα, κοριτσίστικη νοσταλγία τής Αφροδίτης μας για την αγαπημένη της μανούλα, δίχως τα μάτια μας να τρέχουν συνεχώς.

Αν και μ΄έκανε να κλάψω πρωί-πρωί με μαύρο δάκρυ, ποτέ στη ζωή μου δεν ένιωσα τόση λύτρωση ύστερα από τόση συγκίνηση.

Σ΄ ευχαριστώ, Αφροδίτη μου!

Σ΄αγαπώ

Παράγραφος

paragrafos είπε...

Έτσι και κλείσει το μπλογκ, θα μαζευτούμε όλα τα θηλυκά ορφανά έξω από το σπίτι στα Κιούρκα και θα τσιρίζουμε σαν εγκαταλειμμένα και θεονήστικα γάτια, μέχρι τελικής πτώσεως!

[Κι ο άγιος φοβέρα θέλει!]

Με απέραντη αγάπη

Παράγραφος

cyberdustz είπε...

Έχει ξανά το βλογγερ πρόβλημα? Γιατί δείχνει μία καινή οθόνη?

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 265   Νεότερο› Νεότερο»