Δευτέρα, Απριλίου 10, 2006

My fair ladies

Κάποτε συζητούσα με μία κυρία που, εκτός από πολύ όμορφη, ήταν και καθηγήτρια Πανεπιστημίου στην έδρα της Δερματολογίας.

Την ρώτησα λοιπόν: "Από ότι ξέρω, τα διάφορα καλλυντικά, για τα οποία οι γυναίκες ξοδεύουν περιουσίες, δεν έχουν σχεδόν καμία ωφέλεια. Π. χ. η επιδερμίδα δεν ενυδατώνεται από έξω, όσες κρέμες κι αν της βάλεις. Ενυδατώνεται από μέσα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος".

Μου απάντησε: "Έχετε δίκιο. Όμως, η ανάγκη των γυναικών να νικήσουν τον χρόνο και να κρατήσουν την ομορφιά τους, ή έστω την φρεσκάδα τους, είναι πολύ βαθιά ριζωμένη. Ακόμα κι εγώ, που λόγω της θέσης και της δουλειάς μου ξέρω πόσο λίγο ωφελούν τα καλλυντικά, συχνά υποκύπτω και τα αγοράζω".


Έχουμε λοιπόν μία αγορά δισεκατομμυρίων που ουσιαστικά εμπορεύεται ωραίες συσκευασίες και ...ελπίδες. Πανάκριβα μαντζούνια (σαν το εικονιζόμενο της La Prairie από ...χαβιάρι!) πουλιούνται σε κυρίες για να νικήσουν τον πανικό του χρόνου.

Κάθε φορά που μία θηλυκή ύπαρξη με αποπαίρνει για τις μανίες μου (gadgets, μηχανάκια και μηχανές) δεν έχω παρά να την παρασύρω στο μπάνιο της. Εκεί, εκτός από τα καλλυντικά που χρησιμοποιεί τώρα, υπάρχει και ένα απέραντο νεκροταφείο παλιών καλλυντικών και παλιών ελπίδων.

Α, ναι - είσαστε πολύ πρακτικές και προσγειωμένες, κυρίες μου - εκτός από ένα πράγμα: όταν πλησιάζουμε στην εμφάνισή σας. Εκείνο το "δεν έχω ρούχο να βάλω" που μονολογείτε μπροστά σε μία γεμάτη ντουλάπα, "δεν έχω παπούτσι να βάλω" μπροστά σε μία παπουτσιέρα ψηλότερη από μένα......

Αλλά αυτοί οι παραλογισμοί είναι που σας κάνουν ακόμα πιο αγαπητές...

(Να λοιπόν και κάτι που δεν μοιάζει με ποδόσφαιρο)

265 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 265 από 265
andy dufresne είπε...

@aphrodite,
κάθε φορά που αισθάνεσαι μοναξιά, να θυμάσαι ότι εκεί έξω υπάρχουν κάποιοι που σε παρακολουθούν, σε συλλογίζονται και σε εκτιμούν.

Η εξομολόγησή σου μου νάρκωσε, προσωρινά, τη θλίψη.

Σ' ευχαριστώ.



@Στυλοβάτη του blog,
Μην ανησυχείς - δεν έχεις φτάσει ακόμα στο peak σου, έχεις πολλά και καλά να μας χαρίσεις ακόμα.
Εύχομαι από καρδιάς να σου πήγαν καλά τα κρίσιμα σημερινά.



@paragrafos,
βάζω καλσόν, μενταγιόν, κραγιόν και έρχομαι κι εγώ στα Κιούρκα, αν χρειαστεί.

glenn είπε...

Χθές το βράδυ είδα κι εγώ ένα DVD. Κλασικό έργο. Θεατρική μεταφορά του "Η στρίγκλα που έγινε αρνάκι". Αγγλική παραγωγή με εξαίρετες ερμηνείες.

tyn είπε...

Ολοι DVD βλεπαμε χθες? Εγω ξαναειδα το Chinatown μετα απο 15 χρονια.
Νικο, πολυ θα ηθελα να μαθω ποιες ειναι οι αγαπημενες σου ταινιες και γιατι.

Φώτης Καλαμαντής είπε...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ "GAME OVER"

Ο Βασίλης την κοίταξε καθώς απομακρυνόταν εστιάζοντας στα οπίσθια. Μια χαρά, είπε μέσα του, δεν ξεφεύγουμε ούτε προς τα κάτω ούτε προς τα πλάγια… έχω γίνει ένας εστέτ του κώλου ρε γαμώτο! Δεν ήταν πάντα έτσι, παλιά κοίταζε τις γυναίκες στα πόδια – θαύμαζε πολύ τις ωραίες γάμπες – και αμέσως μετά στο πρόσωπο, ένα πρόσωπο παλιά μπορούσε να του φανεί πολύ πιο σέξυ από το στήθος ας πούμε. Εδώ και κάμποσα χρόνια το ενδιαφέρον του είχε μετατοπιστεί, είχε σκεφτεί πολύ πάνω σ’ αυτό και είχε καταλήξει ότι ήταν κι αυτός θύμα του μαρκετινγκ που πούλαγε τον κώλο σαν υπέρτατο σύμβολο του σεξ, και μάλιστα σχεδόν εξίσου για άντρες και γυναίκες! Βοηθούσαν και τα ρούχα βέβαια, όλα τα σύγχρονα ρούχα είναι εφαρμοστά και τονίζουν την περιφέρεια επιβάλλοντας στις γυναίκες και το στρίνγκ που προσθέτει στη φαντασίωση...

Nikos Dimou είπε...

tslyns said...
Ολοι DVD βλεπαμε χθες? Εγω ξαναειδα το Chinatown μετα απο 15 χρονια.
Νικο, πολυ θα ηθελα να μαθω ποιες ειναι οι αγαπημενες σου ταινιες και γιατι.


Αυτό είναι θέμα για άλλο post. Σύντομα στις οθόνες σας!

mickey είπε...

Καλημέρα σε όλους :)

Τα πράγματα πήγαν καλά, η αγωνία πήρε κάποια παράταση, αλλά τα μηνύματα είναι μάλλον ενθαρρυντικά. Συγγνώμη που μιλάω με ...γρίφους, αλλά το θέμα είναι αρκετά προσωπικό (όπως και η σημασία που του δίνω). Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις ευχές!

@aphrodite
Μέσα στο δικό μου παραλήρημα, δεν πρόσεξα το βραδινό σου σχόλιο - αριστούργημα πράγματι! Ότι και να πω θα είναι λίγο. Τα είπαν όλα άλλωστε οι προλαλήσαντες (πρώτος και καλύτερος ο γάτος μας).

Ίσως να είναι καλύτερα που δεν πρόλαβα να σου αφιερώσω και σένα κάποια (ο Θεός να τα κάνει) στιχάκια. Ακόμα και στα ...καλυτερότερά μου δε θα μπορούσα να βρω λέξεις για να εκφράσω το θαυμασμό μου. Είμαι βέβαιος πάντως πως η κόρη συνεχίζει την ...παράδοση ;)

cyberdustz είπε...

Καλά όλοι σας αργόσχολοι είσαστε και βλέπετε δβδ την νύχτα σας? Σας ταΐζουν καλά φαίνετε. Καλά ο ΝΔ είναι συνταξιούχος, απόλυτα δικαιολογημένος, μα εσείς δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε? Κάνα μεροκάματο, ας πούμε, λέω εγώ.

resident είπε...

KATIE MELUA
"I Cried For You"

You're beautiful so silently
It lies beneath a shade of blue
It struck me so violently
When I looked at you

I cried for you
When the sky cried for you
And when you went
I became a hopeless drifter
But this life was not for you
Though I learned from you,
That beauty need only be a whisper



Without you now I see,
How fragile the world can be
And I know you've gone away
But in my heart you'll always stay.

Για το υπέροχο κείμενο της Αφροδίτης.

mickey είπε...

@zoros (9:24πμ)
Γι' αυτό και θα σε ζηλεύω πάντα :((

Όταν μετά από αιώνες θα αναφέρονται σε αυτό το κοσμοϊστορικό blog, το nick σου θα φιγουράρει με χρυσά γράμματα στο ΠΡΩΤΟ ιστορικό σχόλιο! Ποιος θα ασχολείται με τις διακοσαρίτσες του πόντικα (σνιφ)...

Άπονη ζωή! Γι' άλλους τα ντόρτια κι οι διπλές και γι' άλλους οι ...σεφτέδες!

gravoura είπε...

@aphrodite
Είχες έμπνευση. Τόσο που σε "ζήλεψε" ο ΝΔ!! Οποία αναγνώριση, κορίτσι μου.
Είμαι σίγουρη πως η γοητεία και ομορφιά της μητέρας σου δεν σταμάτησαν εκεί. ΄Εφερε στον κόσμο εσένα, αυτό νομίζω είναι το σπουδαιότερο από τα επιτεύγματά της. Χαιρόμαστε την παρουσία σου, μέσω από το λόγο σου και εκεί βγαίνει όλη η ομορφιά και εξυπνάδα. Να γιατί μας κατέκτησες όλους.
Συνδυασμός λοιπόν όπως ήδη έχει καταθέσει και ο ΝΔ που σκλαβώνει τους άντρες. Τυχερός ο σύντροφός σου και φαντάζομαι να το ξέρει.

apousia είπε...

@aphrodite
Σε ''περίμενα'' λίγο χτες,μα αργούσες.
Τώρα το διάβασα,ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!
Αλλά,αφού όπως λέει και η gravoura,πήρες το ''χρίσμα'' από 50 χρόνων συγγραφέα,τα λόγια των άλλων είναι περιττά.
Έχει κάποιο από τα μωρά το όνομα της μαμάς σου?

bidibis είπε...

Mια ενδεχόμενη νίκη του Αρη σήμερα και κατάκτηση του κυπέλλου ισοδυναμεί με 80 κιλά καλλυντικά και παράταση της νεότητας μου κατά 10 χρόνια.

houlia είπε...

Πετάγομαι σα σβούρα για μια καλημέρα και νοιώθω λίγο αμήχανα με τις δεδηλωμένες διαλείψεις μου λόγω δουλειάς. Μπαίνω για μια καλημέρα και “λειώνω” από την τροπή που παίρνουν τα σχόλια στο ζύμωμά τους, μέρα με τη μέρα!...Μιλάω λοιπόν στην απουσία μου (κι εσύ apousia μου, καλημέρα!) και κάνοντας αισθητή την έλλειψη συντονισμού μερικές φορές:
Νίκο, επιτέλους κάνε “αυτό” που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς (τουλάχιστον προς το παρόν)! Και μη θέτεις ζητήματα απομυθοποίησης. Υφίσταται! Πάντοτε. Όπως όμως υφίσταται και η απομυθοποίηση τής απομυθοποίησης. Η Ώριμη Αγάπη!
Νοιώθουμε σαν οικογένεια και ταυτόχρονα ελεύθεροι. Όμως όπως σ’όλες τις σχέσεις για να μπορούμε να είμαστε γνήσιοι, χρειάζεται να υπερκεράσουμε τις ευτελείς μας αδυναμίες, τα στάδια τής απομυθοποίησης, την αδιόρατη ανάγκη υπεροχής ,τη λανθάνουσα ζήλια...Δώσε μας να δώσουμε λίγη «καθαρότητα» στη σχέση μας.
Άνοιξε αυτήν την αγκαλιά στα χαμόγελά μας
Ξέρω ότι θα το κάνεις. Περιμένω το χρόνο...

ΥΓ: Και δεν περιμένω τον Ιδανικό χρόνο.Που ποτέ δε θα’ ρθει.

Υπογράφω (If I may),

Παράγραφος,Αφροδίτη,Apousia,Blad runner,Georgia,houlia(ξεχνώ κι άλλες) and Boys (bad Boys!)

Nikos Dimou είπε...

Αυτό που μας χρειάζεται είναι ένα κοινόβιο...

να ξαναγυρίσουμε στα χίππικα χρόνια του '60 (εγώ τα έζησα!)

σκέπτομαι (daydream): Να αγοράσω ένα παλιο μοναστήρι, ένα ξεχασμένο εργοστασιο...

να το διασκευάσω με κελιά, μία μεγάλη αίθουσα (για φαγητό, γλέντια, συγκεντρώσεις) και μία ωραία αυλή (απαραίτητα με πηγάδι

να αποσυρθούμε όλοι εκεί... με παιδιά, συζύγους, γατιά, σκυλιά,

ο καθένας για όσο θέλει, όταν θέλει - ελεύθερη η είσοδος και η έξοδος

εγώ θα αφήσω μακριά γενειάδα και θα παριστάνω τον πατριάρχη του κοινοβίου,

δεν είναι αυτό ένα ωραίο όνειρο...

Nikos Dimou είπε...

Good Vibes said...
ΝΔ πράγματι *τέλειο* το όνειρο, αλλά έχω το Copyright από το 1998! :P

Καημένε μου - όταν το έκανα αυτό για πρώτη φορά, μάλλον δεν είχες γεννηθεί...

houlia είπε...

Tην ιδέα για το κοινόβιο την έχουν σφυρίξει κι άλλοι...Εγώ βάζω το οικόπεδο! You will love it!:)
(Ελπίζω μόνο να μην πάρει πρέφα ο Μίκυ και το δαιμόνιο μυαλό του...Θα αλωνίσει πάλι-ευτυχώς!)

Caesar είπε...

...εγώ θα αφήσω μακριά γενειάδα και θα παριστάνω τον πατριάρχη του κοινοβίου,

δεν είναι αυτό ένα ωραίο όνειρο...

3:39 μμ

Μα, κάτι παρόμοιο δεν γίνεται και τώρα εδώ!

gravoura είπε...

@nikos dimou
Πατριάρχης; Θα...ευλογάτε πρώτος τα γένια σας; χα χα
΄Οντως η αίσθηση είναι πως κι εδώ μοιάζει με κοινόβιο...τυφλών, δεν έχουμε εικόνες όρασης αλλά ενόρασης. Και εντυπώσεις, πολλές εντυπώσεις.

blade runner είπε...

Τι είναι μια γυναίκα, βρε κουτά αγοράκια, που τέτοια παραμένετε μέχρι και τα βαθιά σας γηρατειά (και καλά κάνετε, δεν πειράζει), χωρίς το μυστήριο και τη μαγεία της, χωρίς τα φτιασίδια της και το μεράκι της για την ομορφιά; Ας αφήσουμε την υπερκατανάλωση στις γυναίκες-μοντέλα, που αρκούνται σε αντίστοιχης νοημοσύνης και ανασφάλειας άνδρες. Αυτοί επιλέγουν αυτές τις γυναίκες, γιατί αυτές τους αξίζουν και αυτές μπορούν να χειριστούν, ώστε να τις κυκλοφορούν με αυταρέσκεια στα κοσμικά τα μέρη και να συλλέγουν βλέμματα ζήλειας και θαυμασμού...

Οχι όμως ότι και όλο αυτό το αιώνιο φλερτ (πρώτη διάσημη διδάξασα η ίδια η Κλεοπάτρα) με το κάλλος και τη φροντίδα του, δεν έχει ένα σκοπό...

Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι πάντα ταυτισμένες με τη Μητέρα-Γη, τη Φύση και την ανείπωτη ομορφιά της, οφείλουν να στολίζονται και να λειαίνουν τις αιχμές... Και όσες δεν το κάνουμε, παραδομένες στην καθημερινή τρεχάλα, λάθος κάνουμε!

Δυναμική γυναίκα, από τα γεννοφάσκια μου ήμουν, πάντοτε αντιφεμινίστρια όμως(δεν θέλουμε εξομοίωση των φύλων οι έξυπνες γυναίκες, αναγνώριση της διαφορετικότητάς μας επιδιώκουμε νομίζω...). Γιατί ενώ χλευάζω τους κοινωνικούς ρόλους (γέννημα της Πολιτικής Οικονομίας κάθε εποχής), τρέφω βαθύτατο σεβασμό στο φυσικό ρόλο των δύο φύλων.

Και η περιγραφή της aphrodite αυτό ακριβώς περιγράφει ανάγλυφα:την αρχετυπική φιγούρα της γυναίκας που σέβεται τη φύση της, και χωρίς να προδίδει την ατομικότητά της, στέκεται δίπλα στο σύντροφό της, ούτε από πάνω ούτε από κάτω...

Να'σαι καλά κοριτσάρα μου, να χαίρεσαι αυτή σου την εικόνα... Και να την κρατάς ζωντανή μέσα σου να σε εμπνέει, μέσα σε όλη αυτή τη λαίλαπα της ομοιομορφίας, της κακογουστιάς και της φτήνιας που τόσες μα τόσες γυναίκες γύρω μας εκπροσωπούν...

Γιατί φυσικά αναλόγου αισθητικής είναι και οι περισσότεροι από τους άνδρες που κινούνται γύρω μας. Διαφωνείτε;

Οι ωραίες γυναίκες δεν έχουν ανάγκη από botox και πλαστικές, γιατί ο ερωτισμός και η θηλυκότητά τους πηγάζουν από πολύ βαθύτερα στρώματα της ύπαρξής τους, και όχι από τις ανώτερες στοιβάδες του δέρματός τους! Είναι μεγάλη αλήθεια αυτό.

Αναγνωρίστε μας όμως, ως μέρος του αρώματος και της γοητείας μας, το δικαίωμα να παίζουμε με τα μπουκαλάκια μας, τις γόβες μας και τα πολλά μας ρούχα, είναι ανάγκη βαθιά αυτή της γυναίκας, και μέρος της σαγήνης της.

Χαιρετώ όλες τις γυναίκες αυτού του blog, κρατήστε ψηλά τη σημαία της σαγήνης και του μυστηρίου!

Χαιρετώ τους άνδρες αυτού του blog που αφήνονται στη μεθυστική γοητεία του άλλου φύλου, και δεν το ανταγωνίζονται ούτε το υποτιμούν, αλλά το αναγνωρίζουν ως συμπληρωματικό και αναγκαίο.

Ανδρες-γυναίκες, γυναίκες-άνδρες, σημειώσατε χ.

Dion.M. είπε...

mr pnin said:

...Και να φανταστείτε ότι στο ανθρώπινο είδος το θηλυκό είναι ομορφότερο από το αρσενικό, δηλαδή συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο απ' ό,τι στα υπόλοιπα είδη του πλανήτη μας. Αν ίσχυε και σ' εμάς ο κανόνας, ...

Δεν ισχύει αυτό. Εμεις βλέπουμε με άλλο μάτι τα άλλα ζώα από το ανθρώπινο είδος. Για παράδειγμα Το αρσενικό λεοντάρι είναι πιο όμορφο κυρίως λόγω της χαίτης και μεγέθους του. Στον άνθρωπο συμβαίνει σχεδόν το ίδιο. Το αρσενικό έχει γενειάδα που στην φύση έχει βασικό ρόλο αλλά φευ δεν την θεωρούμε στοιχείο ομορφιάς και τηνξυρίζουμε, γιατί κοινωνικά έχει άλλη λειτουργία. Στα συγγενή μας είδη, δηλαδή τα πρωτεύοντα θηλαστικά, τα αρσενικά τα θεωρούμε ωραιότερα και πιο μεγαλόπρεπα. Αν το σκεφθούμε το θέμα γενικότερα θα δούμε ότι τα ίδια ισχύουν για τον άνθρωπο. Φυσικά αν ο κριτής της ομορφιάς είναι το αρσενικό ενός είδους τότε το θηλυκό του είδους του πλεονεκτεί για ευνοήτους λόγους. Και αν ρωτάγαμε ένα αρσενικό λεοντάρι πιό φύλο είναι ωραιότερο τις λέαινες θα ανεδείκνυε...

christoforos είπε...

Και το όνομα αυτού "Κήπος"... Επίκουρε που είσαι να ζηλέψεις τα παιδιά σου. Αναλαμβάνω το μαγείρεμα και την πρωινή γυμναστική!

christoforos είπε...

Εκτός αν μιλάμε για χαρέμι, οπότε...

houlia είπε...

Μικρή και σεμνή παράκληση: Κράτα το "όνειρο τής μέρας" μέχρι το Μίκυ(το βράδυ ήθελα να πω) που θα τα ξαναπούμε...
Μ'εχρι τότε:
"Στα όνειρά σου αφήνω ένα μολύβι.
Να σημειώνει τις εικόνες τής αγάπης
Να μην ξεχνάς ό,τι αγάπησα.Ο,τι είδα "

maika είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Yosemite Sam είπε...

Θέλω μέσα απο αυτό το φιλόξενο blog να καταγγείλω τη γλοιώδη προσπάθεια του μικυ να αποκτήσει χαρέμι παριστάνοντας τον ιππότη.

Θα καταφύγω αυτή τη φορά στην οξυδερκή πένα του ραφαηλίδη:

Ιπποτες λεμε σημερα τους πολυ ευγενικους ανθρωπους που φερονται καθως πρεπει σε ολους, και κυριως στις κυριες, οχι τοσο απο ευγενεια, οσο γιατι στο βαθος βαθος παραμενουν οι παλιοι επιβητορες, οι επιβαινοντες δηλαδη του αλογου ιππεις.Οι σημερινοι ιπποτες μαλλον αντιμετωπιζουν τις γυναικες σαν αλογα.Οπως και οι παλιοι δεν καβαλουν αποτομα το αλογο γιατι θα αφηνιασει,δηλαδη θα κοψει τα ηνία (τα χαλιναρια) κι αντε να το καβαλησεις μετα! Η καβαλα ειναι μια ολοκληρη τεχνη.Αυτη η παλια τεχνη στις μερες μας λεγεται φλερτ.Το φλερτ λοιπον καταγεται απο τους ιπποτες του Μεσαιωνα που οι τροβαδουροι τους ειχαν μαθει να λενε ομορφα λογια, προκειμενου να φτασουν στις ομορφες πραξεις.(Αν καποια σου πει:μα τι ωραια που τα λες! να ξερεις πως μαλλον περιμενει να περασεις απο τα λογια στα εργα)

aggelos-x-aggelos είπε...

Λες να...

aggelos-x-aggelos είπε...

Γιατί όχι;

aggelos-x-aggelos είπε...

Ναιαιαιαιαιαιαι!!!

Η 300άρα είναι δικιά μου!!!

Φιλάκια Mickey!!!

Ανώνυμος είπε...

Please say hello to the new blog in the town


www.nonprivatelife.blogspot.com

Nikos Dimou είπε...

Ναι - ο "κήπος" του μπάρμπα Επίκουρου. Σωστά. Κατ' ευθείαν πρόγονος. Μπράβο chris που τον θυμήθηκες!

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Δήμου Διορθώστε αν κάνω λάθος τον συλλογισμό Άν αληθεύει ότι μια επιδερμίδα ενυδατώνεται από μέσα ( με όλη τη σημειολογική αναφορά του μέσα...) Το αφυδατωμένο σκήνωμα του Β. δηλώνει την έλλειψη τέτοιων ενυδατικών ( Ο Χριστός δεν είπε πως είναι Ύδωρ της ζωής;)δυνατοτήτων του μέσα του Β.

gravoura είπε...

Aναλαμβάνω την αυλή, θα σας φυτέψω...παπάδες!!!
Αλήθεια pc θα έχουμε ή θα μας είναι άχρηστα;
΄Αντε μόνο ο πατριάρχης ας έχει αφού θα του λείπει και όποια, ξαναγράφω όποια, θέλει θα πηγαίνει στο κελί του για ένα touch... με την τεχνολογία!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Υποθέτω πως δεν μπορείτε να γίνετε εξίσου καλή

Yannis H είπε...

Τα λόγια για τη μητέρα σου μου θύμισαν το τραγούδι του Σαββόπουλου...

‘Πάει ο καιρός που οι γονείς μας
σκηνοθετούσαν τις γιορτές μας
και πρέπει μόνος εσύ τώρα
να υψώσεις της γιορτής τα δώρα’

Εσύ όμως αναφέρθηκες στη γυναίκα. Ένα δέσιμο μεταξύ κόρης και μητέρας, μια δική τους επικοινωνία που ο άντρας ίσως δεν μπορεί να καταλάβει – πάει βαθιά στη γυναικεία ψυχοσύνθεση.

Αλλά μπορεί να καταλάβει ‘εκείνη την ώρα που ακόμα και το κατακαλόκαιρο φυσάει, τους ήχους πριν ξημερώσει’.

Σ’ ευχαριστώ για τη μετάφραση κάτι τόσο κλειδωμένου και προσωπικού σου... σε κάτι ανθρώπινο.

Και μιλώντας σαν άντρας... τυχερός ο πατέρας σου!!!

;)

Yannis H είπε...

Δεν ξέρω αν το έραψε κάποιος άλλος (διαβάζω και τελειωμό δεν έχουνε) αλλά συχνά λέμε ότι οι γυναίκες είναι τεχνοφοβικές. Μα τα καλλυντικά δεν είναι τεχνολογία; Ονείρων, αλλα΄τεχνολογία;

Και τώρα - όπως πάντα σε αυτό το θέμα - διαβάζω και έχω άγνωστες λέξεις: ριλάιν (όχι αυτό το ξέρω, είναι για τις γραμμές - έτσι;), scrub (στην αρχή νόμιζα ότι έπαιζε σκράμπλ), κοκ.

Κάπως έτσι νομίζω θα ένιωθε και μια άσχετη με υπολογιστές γυναίκα διαβάζοντας για ραμ, μάδερ-μπορντ, γκίγκα-χέρτζ.

Και... σοβαρά: δεν αναρωτηθήκατε ποτέ που ανακαλύπτουν οι γυναίκες όλη αυτή την κρυμμένη γνώση; Όλες την έχουν, αμέτρητες λεπτομέρειες για μια σειρά καλλυντικών και εργαλείων... Και μετά είμαστε εμείς περήφανοι που τα καταφέρνουμε με ένα κατσαβίδι.

Ως συνήθως... άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη!

Nikos Dimou είπε...

Nikos Dimou said...
Ένα από τα ωραία παράδοξα αυτού του blog είναι ότι οι γυναίκες που συμμετέχουν έχουν τρυφερές και θερμές σχέσεις μεταξύ τους. Συνήθως αυτό δεν συμβαίνει...

Aphrodite είπε...

Εγώ αναλαμβάνω την ξάπλα & τον ύπνο, αυτά αφήστε πάνω μου, θα ρίχνω για όλους!

Είμαι τόσο κουρασμένη - ναι, καλέ μου cyber-dust
(είπες: "Καλά όλοι σας αργόσχολοι είσαστε και βλέπετε δβδ την νύχτα σας? Σας ταΐζουν καλά φαίνετε. .. δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε? Κάνα μεροκάματο, ας πούμε...")

Το κανουμε σε νυχτοκάματο, του τρόμου (μωρό 1 βρογχίτιδα, μωρό 2 ωτίτιδα, μες το αντιβιοτικό, τις θερμοφόρες, τα μυξομάντηλα και το κουβάλημα...)

(Κι ένα καλαθάκι με τις κρέμες μου στο κομοδίνο -στο θέμα μαααας- τις οποίες στο τέλος θα μπαγιατέψουν τόσο που θα τις βάζω στις φτέρνες! Του σκύλου δίπλα δηλαδή & αν...!)

Αλλά το lap-top εκεί, στα κρυφά, εδώ δεν χωράγαμε με μαξιλάρια & κούκλες & παπλώματα να τις κοιμήσω, έχω και το lap-top, έχω κι όλους εσάς (ευτυχώς Παναγίτσα μου!) και ώρες-ώρες ακούω και κάνα νιαούρισμα...

Θεέ μου θα μου στρίψει! Εχω να κοιμηθώ 5 χρόνια!


ΥΓ- Επανέρχομαι για τα ευχαριστήρια και απαντήσεις!

Nikos Dimou είπε...

Non Private Life said...
Kύριε Δήμου Διορθώστε αν κάνω λάθος τον συλλογισμό Άν αληθεύει ότι μια επιδερμίδα ενυδατώνεται από μέσα ( με όλη τη σημειολογική αναφορά του μέσα...) Το αφυδατωμένο σκήνωμα του Β. δηλώνει την έλλειψη τέτοιων ενυδατικών ( Ο Χριστός δεν είπε πως είναι Ύδωρ της ζωής;)δυνατοτήτων του μέσα του Β.

Πολύ σωστό. Άλλο ένα επιχείρημα για τους "άθεους" (των καναλιών).

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αναλαμβάνω την ξάπλα

Aphrodite είπε...

Να μου το θυμηθείτε βέβαια,μέχρι να προλάβω ως το βράδυ, θα μας έχει πετάξει κάνα-δυο-τρία πάλι να ψαχνόμαστε...

Παιδιά, ξενυχτήστε τον! Αφού μας πηγαίνει εκείνος εμπλοκή στη συγγραφή, κι έτσι και κάτι πάει να ξεφύγει μας εφαρμόζει το attention diversion που λέγαμε, να το εφαρμόσουμε κι εμείς!

Θα πάει να γράψει καινούριο ποστ, αλλά θα του αποσπάμε την προσοχή! Κορίτσια, φορτώστε φωτογραφίες, αγόρια, κάντε πραξικόπημα! Οπλίσατε κρέμες δια παν ενδεχόμενο, να αλληλοπασαλειφτούμε να τον καθυστερήσουμε!

maika είπε...

@aphrodite
αχ! ξέχνα τον πια τον ύπνο...
τελειώνουν οι ωτίτιδες και οι βροχίτιδες κάποτε κι αρχίζουν partyτιδες,φλερτίτιδες,γκομενίτιδες και νομίζεις πως δεν πρόκειται να κοιμηθείς ποτέ πια...
Απο τα καλλυντικά το πιο χρήσιμο αποδεικνύεται η κρέμα για τους μαύρους κύκλους και το μέικ απ...

περαστικά τους και περαστικά σου!

φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Κι επειδή una fatsa una ratsa με τα ευρωπαία αδέρφια μας Ιταλούς...στην Ιταλία λατρεύεται ακόμα και σήμερα " πέτρα όπου έσταξε γάλα από την Παναγία" και τα οστά από το " γαϊδουράκι των Βαίων" που μετέφερε τον Ιησού στην Ιερουσαλήμ. Επίσης άγγελοι έχουν μεταφέρει σε Ιταλικό χωριό για "προστασία" από εθνικιστικές εχθροπραξίες την Αγία Οικία απ΄' τη Ναζαρέτ. Σημάδια όλα απ' τον ουρανό κύριε Χριστόδουλε συνάδελφε του Ιταλού Πάπα (Τον πιάσαμε τον Πάπα απ' τα α....αλλά μόνο αρτίστες πια κι εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν ψευδώνυμα). Κύριε Δήμου προτίνω το κοινόβιο να κατασκευάσει νέους κοινοβιακούς όρους και να μην θυμίζει ακόμα και γλωσσικά ακατάληπτες θρησκευτικές δογματικές θέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης σκέφτομαι μήπως και κάνω τάμα στο νέο Άγιο της πατρίδας μια κούτα Clinique Repair μήπως και καθαρίσει η αισθητική της πόλης απ' τα σκουπίδια. Αλήθεια φαντάσου να κατέβει αυτοβούλως πάλι η Εκκλησία σε δημοψήφισμα για αυτά "τα σημάδια του ουρανού" και πάλι να το κερδίσει. 10 κούτες Clinique repair στον Άγιο!!!!

apousia είπε...

@non private life
Καλως ήρθατε,και αν μου επιτρέπετε,
faccia kai razza.

apousia είπε...

@non private life
το ''και'' ελληνικά βέβαια,λάθος εγώ τώρα.

apousia είπε...

@yannis h
Όταν γράφεις ''ριλάιν'' εννοείς το eyeliner?
Πες μου τώρα και μένα τι είναι το
μάδερ-μπορντ..

cindaki είπε...

@aphrodite
Κάτι πρέπει να κάνεις πια μ'αυτήν την κατάσταση...
Δεν μπορείς να μας κάνεις συνέχεια να κλαίμε.Όχι τίποτα άλλο,θολώνουν και τα μάτια και δεν μπορώ να διαβάσω καθαρά ούτε τί γράφω!...
Είναι υπέροχο που μπορείς και περιγράφεις έτσι την μητέρα σου...

mickey είπε...

Καλησπέρα σας!

nikos dimou said:
"Αυτό που μας χρειάζεται είναι ένα κοινόβιο..."

Φίλε Νίκο, ανοίγεις μεγάλο θέμα! Αν και έχω πικρά εμπειρία από άλλα ανελεύθερα "κοινόβια", προσυπογράφω το ...όνειρο, καθώς είναι και δικό μου από τότε που ηλικιακά ήμουν σε μονοψήφιο νούμερο. Με την υπάρχουσα τεχνολογία μάλιστα, η υλοποίησή του μπορεί να είναι πολύ ευκολότερη σήμερα.

Προσωπικά θα μπορούσα να κατεβάσω αμέτρητα σεντόνια και άλλα ...είδη προικός για το θέμα, αλλά το post άλλαξε και πάλι :(

Aphrodite είπε...

Long overdue...

@stathis, 4:42,
"...Ροίδης; Αν ερωτευτείς φιλάρεσκη γυναίκα φρόντισε να της αποκρύψεις το ήμισυ της αγάπης σου και το ενενηκοστό της περιουσίας σου!"

Στο βιβλίο που θα γράψουμε με τα σχόλια μας, τίτλος του κεφαλαίου "Εμείς και οι Γυναίκες, η ανδρική σκοπιά"!

@deepest blue 5:26
"Έννοια σας, όλα αυτά τα λεφτά που δίνουν οι γυναίκες σε καλλυντικά, ρούχα, γυμναστήρια, τα ξαναπαίρνουν πίσω -και μάλιστα έντοκα.Δεν είναι σπατάλη. Είναι επένδυση υψηλών αποδόσεων."

Στο Manual του Φεμινιστικού Καφενείου!

@goodox 6:45,
"The weaker sex is the stronger sex
because of the weakness of the stronger sex to the weaker sex."

Υπέροχο αν βάλουν οι γυναίκες το δικό τους για ισχυρό & οι άντρες το δικό τους.... Το λες σε πάρτυ, φεύγεις κι ακόμη πλακώνονται!

@maika 5:18
"...τι βασανιστήρια τραβούν τα ζώα για να πειραματιστούν... οι εταιρείες..."

Είμαστε κατάπτυστοι που τ΄αγοράζουμε, θυμάμαι κουνέλια-αλβίνους, που έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα, και δη γύρω από τα μάτια, δεμένα χειροπόδαρα, να τους κάνουν δοκιμές για κρέμες νυκτός... Σου είπα όμως, ακόμη και το Body Shop ξεπουλήθηκε κανονικά... Τι μ@λ@κ$ς που είμαστε!

@ypokeimeno dikaiou 9:45
"Τι σημασία έχει που δεν δουλεύουν τα καλλυντικά; Οι γυναίκες τα χρησιμοποιούν για τον ίδιο λόγο που κάποιοι διαβάζουν ποίηση - για να (ξανα-)ανακαλύψουν την ομορφιά μέσα τους (και, μέσω αυτής, την πίστη τους στον κόσμο...)".

Πες τα, που οι άντρες μας τα χώνουν διαρκώς για τους λογαριασμούς του Χόντου!

@kahri 10:37
"Αλήθεια, είναι τυχαίο ότι οι σοβαρότερες και κυρίως ωραιότερες γυναίκες που έχω συναντήσει δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με τα καλλυντικά;"

Οχι βέβαια τυχαίο! Ετσι είναι, κι αν το καταλαβαίναμε από νωρίς, δεν θα γιγαντώναμε όλη αυτή την βιομηχανία της ματαιοδοξίας...

@yosemite sam 11:15
"(ανεκδοτάκι)...Πιθανόν, κάτι μου θυμίζει η φάτσα σου!"

Εχει να κάνει με Αρκά? Καλό, πολύ καλό!

Aphrodite είπε...

Απιθανόπαιδα,

Αύριο τα ευχαριστήρια μπιλλιετάκια και τα υπόλοιπα γενικώς, τά'χω παίξει πλέον! Τ'άφησα τελευταία, να τα περιποιηθώ πιο πολύ, και κοίτα τώρα!

Νίκο, εγώ έχω κλατάρει/κλείσει ως γυναίκα - όπου νά'ναι με ξεχνάν και τα παιδιά μου, νά'τος ο Τerminator! Ποιός Schwartzenegger τώρα... (αυτό πάει στο επόμενο, αλλά πίσω-μπρος πια, αμάν!)

maika είπε...

@Aphrodite
και στα ίδια κουνέλια να γεμίζουν το έντερό τους με κραγιόν...
Αυτο για το Body Shop δεν το περίμενα πάντως γμτ.. Μα η l 'Oreal ήταν που έκανε τα πειράματα αυτά στα κουνέλια... Είμαστε για κλάματα...

Aphrodite είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Aphrodite είπε...

(Με φόρα!)

@oldskipper, 5:59,
"...Τα καλλυντικα (ορισμενα...) μπορουν υπο προυπο8εσεις να κα8υστερησουν την γηρανση του δερματος..."

Τόσες πολλές προϋποθέσεις που ανάθεμα κι αν έχει νόημα πλέον...

@ligussa, 6:57,
"...Tίποτε δεν μπορει να καταργήση τη γήρανση..."

Μεταξύ μας, ευτυχώς! Πρέπει να είμαι από τους λίγους ανθρώπους που στη θέα μιας Βίσση ας πούμε, τρομάζουν από την απέλπιδα προσπάθεια (και το απορρέον βασανιστήριο να αυτοπροσδιορίζεσαι αποκλειστικά από την εικόνα σου), αντί να λένε πώπωωω, κοίτα πώς κρατιέται το θηρίο! Μου προκαλεί θλίψη, όχι θαυμασμό...

Ποιός το είχε πει ότι "οι ρυτίδες είναι υπέροχες, θυμίζουν πού άνθισαν τα χαμόγελα"?

@george, 7:07,
"...Γιατί λοιπόν όλη αυτή η βιομηχανία όταν ανέξοδα με προιόντα που βρίσκοντε στην φύση... μπορούμε να έχουμε τα αποτελέσματα που αυτές οι κρέμες υπόσχονται;..."

Και τι να γίνουν τόσες χιλιάδες εργαζόμενοι, κλέφτες? Αν δεν παράγεις, πώς θα καταναλώσεις, κι αν δεν καταναλώσεις, ποιός ο λόγος να παράγεις?
Και τι να παράγεις, αν δεν έχεις "δημιουργήσει" ανάγκες, και μάλιστα όλο και πιο σύνθετες, όλο και πιο high-tec?
Και τι καταναλώνεις, αν δεν έχεις "πεισθεί" ότι χρειάζεσαι, σαν ο όλο και πιο εξελιγμένος του είδους σου, την creme-de-le-creme των αγαθών?
Ε? Ο-έ-ο?

@houlia, 1:02,
"Δεν είναι τόσο το θέμα των καλλυντικών, όσο αυτής τής αναπόδραστης εξάρτησης των γυναικών από την καταναλωτική συνήθεια."

Εμ, πέστα! Γίνεται? Δε γίνεται! την Υβόννη την θυμάστε? Ε, εγώ την έρριξα έξω! :-(

@quererro 7:29,
"...Απολυτος εφιαλτης:Βολτα στα καταστηματα με γυναικα(φιλη,γκομενα,αδελφη,συζυγο")

Συμφωνώ! Απόλυτος εφιάλτης: Βόλτα στα μαγαζιά (γύρω από το Πολυτεχνείο ας πούμε) με άντρα (φίλο, γκόμενο, αδελφό, σύζυγο)- τα νεύρα μου!!!!

Aphrodite είπε...

(Και τώρα τ'αγαπημένο μου κομμάτι, αφιερωμένο στον γκρινιάρη - χχχχχ)

Gravoura, Paragrafos, Apousia, Aggelos, Andy, ευχαριστώ για την "συμπαράσταση" στο "τέννις" - δεν έχει να κάνει με το "με ποιόν" ή το "παιχνίδι" per se, αλλά με τις προθέσεις, που αν μη τι άλλο το ότι είναι καλές και... χμ, αγνές (με φωτοστέφανο) οι δικές μου, χαίρομαι που το αναγνωρίσατε εσείς. Κι ας έφαγα καμπάνα!

Aphrodite είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Aphrodite είπε...

Συνεχίζω τα "Thank-you" notes (μη με παρεξηγείτε, εδώ στο γάμο μου κι έγραφα τέτοια καρτάκια μέχρι και στις θείτσες από την Κάτω Νταβραντομηλίτσα γι κά'να τρίμηνο, σε σας τώρα?) για το "Μαμά δεν ήσουν πάντα σπαστική- πότε έγινες?" κείμενό μου.

Ξανά Maika, Paragrafos, Andy, Mickey, Resident, Gravoura, Apousia, Good Vibes, Blade Runner, Sofi-k, Yannis-h, μην ξεχνάω κάποιον, μου λέτε ότι σας άγγιξα...

Ε λοιπόν είναι από τα καλύτερα πράγματα που μου συμβαίνουν αυτόν τον καιρό... Με συγκινεί και μόνο που με διαβάζετε, που με τιμάτε με τη φωνή σας, κι ας γίνομαι ρόμπα κάθε φορά βγάζοντας τα σώψυχά μου στο σχοινί της απλώστρας (του κοινόβιου!!!)...

Εν τάχει, όχι, δε μοιάζω στη μαμά μου (τα όμορφα γονίδια έχουν και χιούμορ, προσπερνούν μια γενιά, ώστε να μην συνηθίζεται η ομορφιά τους!), ο πατέρας μου ήταν σαφώς τυχερός άντρας - αλλά είχε κι αυτός... "αγοραστική αξία" Omar Shariff, οπότε ήταν κι οι δύο τυχεροί... Στο επόμενο θα διαβάσετε και για την allure της Laureen Bacall, στην οποία έμοιαζε τόσο η μάνα μου, ακόμη και τώρα, που είναι μεγάλη, κι εξακολουθεί να είναι κούκλα (και η Bacall και η μάνα μου!).

Τα μωρά είναι καλύτερα, είναι θέμα χρόνου να μου ξαναρρωστήσουν (έτσι είναι αυτά με τα σχολεία), η μεγάλη μου η κόρη έχει και τα δύο ονόματα των γιαγιάδων, η μικρή των παππούδων (ευτυχώς, είχαν όμορφα ονόματα, οπότε τους βολέψαμε όλους!), Maika, ούτε γυψό-στοκος δε μου κάνει πλέον για concealer, και θα θυμάμαι το σχόλιό σου όταν αρχίσουν οι... φλερτίτιδες!

Συγνώμη ΝΔ για την κατάχρηση χώρου, αλλά καμμιά φορά οι κλεψύδρες μας αδειάζουν πολύ γρήγορα και χρειαζόμαστε τους Συνερ-γάτες να τις "κουνήσουμε" λίγο (πώς καναμε στα φλιππεράκια όταν δεν κοίταζε ο μαγαζάτορας, σηκώναμε ολόκληρο το φλίππερ, να μανιπιουλάρουμε το μπαλλάκι?) για να "κερδίσουμε" λίγο χρόνο...
:-)

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

maika είπε...

@Aphrodite
εγώ πάντως για concealer δοκίμασα και τις τέμπερες και τις δαχτυλομπογιές που τις είχα και πιο εύκαιρες (μην πας κατευθείαν στο γυψόστοκο, άστον για μετά...)

Είναι πολύ ευγενικό και ωραίο που μέσα στην κούρασή σου απαντάς σε όλους... κι ας σηκώνεις το φλιπεράκι...!!

Aphrodite είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Aphrodite είπε...

Και τώρα επιτέλους ο λούκουμος!)

@ΝΔ, 8:51,
"Είμαι παρών - και το ξίφος μου είναι καλά ακονισμένο - ποιος θέλει να δοκιμάσει την κόψη του; (Με ύφος Mel Gibson)."

Αχαχαχ! My KING in shining armour (όχι knights σχολιαρόπαιδα!) Αυτός είναι άντρας, στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή, ξίφος and all! Και χιούμορ και κόψη και δράση και μετά με ρωτάτε γιατί θέλω να κάνω τα παιδιά του! Μωρέ και τα εγγόνια του κάνω!
;-)

Θα έχουμε κι άλλα κοινά, εκείνος σπαθί, εγώ γιαταγάνι (Σμυρνιά γαρ...), δε θα βαρεθούμε ποτέ!

ΥΓ- μόνο παιδιά εσείς που έχετε τις άκρες στα προηγούμενα με τας γραφάς, βρείτε μου σας παρακαλώ τον Ηρώδη για baby-sitter, είπαμε, να του τα κάνω τα παιδιά κι ολόκληρη γενιά, αλλά να πάρουν το DNA του και να μου βγάζουν γλώσσα από την κοιλιά, δεν θα τ'αντέξω!

(Γιατί, τι κακό είχε δηλαδή ο μέγας παιδαγωγός Ηρώδης? Παρεξηγημένη μορφή!)

Aphrodite είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Aphrodite είπε...

@NΔ, 5:24,
"... ντύνεστε και φτιαχνεστε για τις άλλες γυναίκες. Μόνον αυτές παρατηρούν τι φοράτε. Εμείς απλώς γενικές εντυπώσεις μαζεύουμε."

Είναι λοιπόν τρομερό, ο αντίπαλος να ξέρει την ψυχολογία σου τόσο καλά... Αντε μετά να τον ρουμπώσεις!

"... Προσωπικά με διεγείρουν μόνον οι έξυπνες γυναίκες. Αν είναι και όμορφες, ακόμα καλύτερα."

Είπαμε, ανάποδος άνθρωπος, όλα τα αρσενικά πάνε στις όμορφες κατ'ευθείαν (κι αν είναι και στόκοι, ακόμη καλύτερα - καλά, εντάξει, οι φίλοι εδώ δεν πιάνονται, γενικώς δεν πιάνονται δηλαδή!)

Ο δικός μας όοοοχι, εκεί, στις έξυπνες! Αν ήταν μόνο έτσι, τον τίτλο της Miss Universe 1950-200-όσο-ζήσει θα τον είχε η Γλύκατζη-Αρβελέρ (δεν έχω τίποτε με τη γυναίκα, έτσι, να εξηγούμαι, παράδειγμα φέρνω!), με fun-club μεγαλύτερο από της Madonna!

Θυμίστε μου κάνα παράδειγμα Γλύκατζη από μέσα - Χαίηγουωρθ απ' έξω σας παρακαλώ!

"(Αχ βρε Αφροδίτη να ήμουν μερικές δεκαετίες νεότερος...)"

Τότε θα είχαμε ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΙΚΟ ΜΟΥ! ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ!!!

("Θαααα μου κλείιιισεις το σπίτι, μ 'έχεις κάαααανει αλήτη" και λοιπά....)


Καλά, έτσι ωραία που έχει πάει μέχρι στιγμής, με βλέπω να πηγαίνω στο Ε.Σ.Υ. (συγνώμη, το Ε.Γ.Ω. του Αβραμό εννοούσα) για αναλύσεις αίματος ας πούμε, και να βγαίνω με 2 σπλήνες λιγότερες!

Aphrodite είπε...

Νίκο, (8:49)

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για τα γαλλόνια - δεν φαντάζεσαι πόσα πολλά σημαίνουν coming from you...

I luvs U 2!
ΧΧΧ στα μουστάκια!

(Τό'χουμε ήδη το πρόβλημα κυρίες και κύριοι, το έχουμε το ρημάδι....)


Κι έτσι λέω πλέον να αποσυρθώ για λίγο, άντε να δούμε πόσο γρήγορα θα μας πετάξει το επόμενο (μετά το "Πάθος" στο σινεμά δηλαδή, πίσω-μπρος, Mickey πώς διάτανο το κάνεις χωρίς να τα φτύσεις?)

Το μόνο που δεν αναπτύξαμε πολύ ήταν το "ρούχα-παπούτσια" (φυσικά και ποτέ δεν έχουμε αρκετά!) και ειδικά το "παπούτσια" - don't get me started...
;-)

Yannis H είπε...

apousia: λάθος έκανα, έμπλεξα το eye-liner (αυτό το καταλαβαίνω, είναι στα αγγλικά) με το ρίμελ (που μου φέρνει σε στρατηγό, τον Ρόμελ).

Επίσης, στα γυναικεία εργαλεία υπάρχει και η τοπική διάλεκτος: εδώ στη Θεσσαλονίκη, οι γυναίκες βάφουν τα νύχια τους με όζα. Στην Αθήνα το λέτε διαφορετικά (σαν την μπουγάτσα με τυρί)... χρόνια και χρόνια το έλεγα σομόν. Τελικά είναι μανόν, έτσι;

Τεσπα... το μάδερ-μπορντ είναι η ψυχή του υπολογιστή. Αλλά μπορεί να είναι κι ένα θηλυκό μπορντ που όλο έλεγε 'εγώ πότε θα γίνω μάδερ;'... και κάποιο φάδερ-μπορντ της έκανε τη χάρη.

Caesar είπε...

Μόλις τελείωσε μια προβολή από το "Εργαστήριο του Δρ Καλιγκάρι" του Φ.Λάγκ !
Καλημέρα σας.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 265 από 265   Νεότερο› Νεότερο»