Κυριακή, Μαρτίου 26, 2006

Περί έρωτος



Στη βιβλιοθήκη μου έχω αρκετά βιβλία που κληρονόμησα από την μητέρα μου. Μερικά είναι παλιά οικογενειακά κειμήλια, δύο και τρεις αιώνες πίσω (οι πρόγονοι ήταν μελετηροί). Το πιο αγαπημένο μου είναι ένα από τα νεότερα: μία γαλλική έκδοση τσέπης (τι τσέπης – σε τσεπάκι μπαίνει: 11Χ7,5 εκατοστά!) του Stendhal: De L’ Amour. Δεν έχει ημερομηνία έκδοσης αλλά στο εσώφυλλο είναι γραμμένο: Tolia Calvocoressi, 31/7/24. Η μητέρα ήταν τότε 18 χρόνων. Άραγε να ήταν ερωτευμένη;

Είναι μία έκδοση των Editions Nilsson (μίμηση των περίφημων εκδόσεων τσέπης Nelson;) και περιέχει σε 246 μικρές σελίδες μία συρραφή αποσπασμάτων από το κλασικό «περί έρωτος» έργο του Henri Beyle (ψευδώνυμο: Stendhal). Το πλήρες κείμενο καλύπτει δύο τόμους με 550 σελίδες.

Ξαναδιάβαζα λοιπόν τον Stendhal – τον πιο μοντέρνο από τους μεγάλους Γάλλους πεζογράφους του 19ου αιώνα (κι ας είναι ο αρχαιότερος). Το βιβλίο αυτό ήταν το πρώτο σημαντικό έργο που έγραψε – και το πιο αποτυχημένο. Όπως γράφει ο ίδιος, σε είκοσι χρόνια δεν είχε βρει ούτε εκατό αναγνώστες.

Είναι μία ανατομία του ερωτικού φαινομένου αρκετά αυτοβιογραφική (ήταν τότε ερωτευμένος με την Mathilde Dembowsky) αλλά και απόλυτα ψύχραιμη. Στον πρόλογο ο Stendhal διαχωρίζει τέσσερις κατηγορίες έρωτα: α) τον έρωτα-πάθος (εμείς θα λέγαμε τον ρομαντικό έρωτα) β) τον έρωτα-γούστο (εγώ θα έλεγα: παιχνίδι, χωρίς πάθος, πολύ φλερτ) γ) τον σωματικό έρωτα («ενώ είσαι στο κυνήγι, να βρεις μία όμορφη και φρέσκια χωριατοπούλα...») και δ) τον έρωτα-επίδειξη (τον ονομάζει: amour de vanité – υπερηφάνεια) «οι περισσότεροι άνδρες στην Γαλλία επιθυμούν και έχουν μία γυναίκα στην μόδα – όπως έχουν και ένα ωραίο άλογο».

Σε επόμενα κεφάλαια αναλύει τις φάσεις του έρωτα: 1η ο θαυμασμός. 2η η φαντασίωση («σκέπτεσαι: τι ηδονή να την φιλάς, να σε φιλάει, κλπ»). 3η Η ελπίδα. 4η η γέννηση του έρωτα. 5η η πρώτη αποκρυστάλλωση (cristallisation).

Για την αποκρυστάλλωση έχουν γραφτεί τόμοι ολόκληροι. Η θεωρία του Stendhal είναι πως στολίζουμε το αντικείμενο του έρωτα με όλα τα πλουμίδια της γης. Δίνει ένα διάσημο παράδειγμα: «Στα εγκαταλειμμένα ορυχεία αλατιού του Στρασβούργου, ρίχνεις μέσα στο βάραθρο ένα κλαδάκι δέντρου μαδημένο από τον χειμώνα. Δύο ή τρεις μήνες μετά το ανασύρεις καλυμμένο με λαμπερούς κρυστάλλους, σαν διαμάντια. [] Δεν αναγνωρίζεις πια το αρχικό κλαδί». Έτσι και το πνεύμα του ερωτευμένου στολίζει το αγαπημένο του πρόσωπο με όλες τις χάρες.

Φυσικά δεν κάνω εδώ ιστορία της Γαλλικής Λογοτεχνίας για να σας αναλύσω το έργο του Stendhal. Πήρα αφορμή από το βιβλιαράκι της μητέρας μου, που το θυμήθηκα σήμερα, για να μιλήσω για τον έρωτα. Άνοιξη είναι, τι πιο επίκαιρο! Υπάρχουν άλλωστε τόσες θεωρίες όσοι και ερωτευμένοι. Ο έρωτας-έρωτας, το πάθος, η αγάπη... Κάποτε μιλήσαμε για το σεξ (και είχαμε περάσει τα 500 σχόλια). Το σεξ είναι σίγουρα η βάση και το θεμέλιο του έρωτα, αλλά δεν εξηγεί άλλα πράγματα: την ονειρική απογείωση, το πάθος, την συντροφικότητα, την αγάπη...


Στην επάνω φωτογραφία τρία παλιά βιβλία. Στο φόντο μία έκδοση «Byron’s Tales and Poems» του 1848 με υπέροχες χαλκογραφίες (βλέπετε δύο). Ένα «Λεξικόν Γραικο-Αγγλικόν» του 1837 (αφιερωμένο εξαιρετικά στον Harry), ο μικρός Stendhal και η μητέρα όταν τον διάβαζε…

382 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 382 από 382
apousia είπε...

Προσωπικά,διαφωνώ με τα ''μπινελίκια'',ασχέτως με το αν βρισκόμαστε στον ALPHA και όχι στο BBC.
Θεωρώ πως ο λίγο υποψιασμένος τηλεθεατής,μπορεί να καταλάβει ποιός ''κέρδισε'' και ποιός ''έχασε'',αφού κατάντησε αρένα.
Τουλάχιστον,ποιός είπε τι,έστω και με την σιωπή του ή με τα δύο του λεπτά...

resident είπε...

Όπως λένε πες πες κάτι θα μείνει. Xαίρομαι πολύ που θα πάει.Aυτό θα έκανα στη θέση του.Kαι την πρωταπριλιά έχει ξενύχτι.

guerrero762 είπε...

yiota said...
Στα 33 έπρεπε να ζήσω έναν απίστευτο έρωτα, εκεί που δεν το περίμενα. Νόμιζα ότι είχα ερωτευτεί και στο παρελθόν...

Ανεκπήρωτος δεν ήταν. Αδιέξοδος όμως ναι.

Και μετα φανταζομαι βλεπατε το εθνικο καναλι του Κιργισταν χωρις κεραια!!!
:)))))))))))))))

Nikos Dimou είπε...

BadlyDrawnBoy said...
ΝΔ απ’ ό,τι κατάλαβα σήμερα θα εμφανιστείς στις «αντιγνωμίες». Please μην πας.


Τοο late!

apousia είπε...

@avatar
Έτσι όπως λειτουργεί σε σας ίσως είναι και το πιο σωστό,αν υπάρχει σωστό και λάθος σε τέτοιες ''καταστάσεις''.
Σε μένα,όχι,δεν λειτούργησε παροδικά η σμίκρυνση.
Εξακολουθεί διαχρονικά να υφίσταται..

Ανώνυμος είπε...

είχαμε σκηνοθετήσει με τον Ανδρέα εκείνο το κοπερτί για την Εύη μου τη μηχανόβια που τόσο πρόωρα...στα οδοφράγματα...δεν θα με καταλάβετε αν δεν έχετε θάψει μηχανόβιο θήλυ...

κι όλο με τρομάζει η ζωή μου διασπάται
κι όλο με φοβίζει η αλήθεια που διαθλάται
καθώς μέρος της είσαι κι εσύ κι εγώ
στη Θεσσαλονική στο άστωρ στην οθόνη
είδα τη μορφή σου απότομα να λιώνει
στο νεκροτομείο σε φέρανε γυμνή
πάνω στα μαλλιά σου νιφάδες από σπέρμα
μέσα στις παλάμες σου κηλίδες από αίμα
αίμα απ' το φόνο που έκανες εσύ
νύχτα σαν κι αυτή θα τη θυμάμαι
νύχτα οι οπαδοί σου μείνανε μισοί
νύχτα θα στο πω δε σε φοβάμαι
νύχτα πουλημένη με πρόδωσες κι εσύ
έλα που ο χρόνος ένας βλάκας με κιθάρα
τώρα τραγουδάει της ζωής σου την κατάρα
στήνεται παιχνίδι με άγρια πλοκή
πάνω στην πυρά κοιτάς αιώνια παρθένα
της ζωής το όχημα με χαλασμένα φρένα
της ζαντ αρκ το άστρο να σε οδηγεί
κι όλο περισσεύει της άνοιξης το χάδι
κι όπως η ημέρα αιχμαλωτίζει το σκοτάδι
γράφει η κίνησή σου τροχιά ελλειπτική...

cyrus είπε...

Όποιος έρθει αντιμέτωπος με τους γνωστούς τηλεοπτικούς ορθόδοξους Ταλιμπάν και χάσει την ψυχραιμία του, θα χαρακτηριστεί αμέσως τουλάχιστον φασίστας ("τς, τς, δέστε τι κάνει η αθεΐα στον άνθρωπο..."). Νομίζω πως η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η συγκαταβατικότητα, η λεπτή ειρωνεία και το σφάξιμο με το βαμβάκι, τεχνικές που ο κ. Δήμου κατέχει καλά.

Δεν καταλαβαίνω τι σας αρέσει στην Βίκυ Φλέσσα. Ένα δήθεν είναι, από την κορφή μέχρι τα νύχια. Όλο χαριτωμενιά και νάζι, με μια υποψία επιτηδευμένης και "κουλτουρέ" αγριάδας στο βλέμμα και στη γλώσσα.

Τέλος πάντων, θα την παρακολουθήσω κι αυτή την εκπομπή. Ποιος ξέρει, μπορεί και να αλλάξω γνώμη.

glenn είπε...

"Δεν καταλαβαίνω τι σας αρέσει στην Βίκυ Φλέσσα."

Τίποτα. Ένα πράγμα μόνο, αφήνει τον άλλο να λέει ολόκληρες λέξεις. Και προτάσεις καμμιά φορά.

glenn είπε...

Τελικά αυτό το φαινόμενο να μην αφήνουν τους καλεσμένους να αρθρώνουν λέξη πρέπει να αναλυθεί. Που οφείλεται; Να μερικές πιθανότητες:

-Υστερική αυτοπροβολή και παθολογικός ναρκισισμός.

-Ανασφάλεια μήπως "δεν με ξέρει ο κόσμος", άρα καλές συστάσεις αφού πάρω δρόμο από εδώ.

-Μερικοί ίσως να νοιώθουν ισάξιοι με τους καλεσμένους τους (βαριές περιπτώσεις αυτές).

-Στημένες εκπομπές που ξεστρατίζουν από "άτακτους" καλεσμένους.

aggelos-x-aggelos είπε...

Άτιμε έρωτα
στραβώνεις και αετό
και βλέπει για τη μούσα του
μέδουσα και ερπετό.

Δεν προσθέτει και πολλά στα ήδη ειπωμένα αλλά ήθελα να το πω!!!

MainMenu είπε...

Ρε παιδια ζηλεύω...!!! Τι είναι αυτά, εδώ δεν έχω ελληνικη τηλεοραση-δεν εχω καθόλου δηλαδή, όχι από πεποίθηση αλλά επειδη είναι ακριβή η άδεια.

ΝΔ άμα σε γλυκοκοιτάει η Φλέσα, εσύ να σκέφτεσαι τίποτα ξενέρωτο...είναι ντροπιαστικό σου λέω το έχω δει και με άλλους, φουλ οι προβολείς κι ο καημένος καλεσμένος να κοκκινίζει

cyrus είπε...

@glenn: Έχεις δίκιο. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν άντεχα να παρακολουθήσω εκπομπή του Παναγιωτόπουλου όταν ήταν δημοσιογράφος -- όχι πως ήταν ο μόνος, βέβαια...

Nikos Dimou είπε...

MainMenu said...
Ρε παιδια ζηλεύω...!!! Τι είναι αυτά, εδώ δεν έχω ελληνικη τηλεοραση-δεν εχω καθόλου δηλαδή, όχι από πεποίθηση αλλά επειδη είναι ακριβή η άδεια.
ΝΔ άμα σε γλυκοκοιτάει η Φλέσα, εσύ να σκέφτεσαι τίποτα ξενέρωτο...είναι ντροπιαστικό σου λέω το έχω δει και με άλλους, φουλ οι προβολείς κι ο καημένος καλεσμένος να κοκκινίζει.

MainΜenu μεγάλη τύχη να μην έχεις τηλεόραση (ως προς τα ελληνικά προγράμματα - υπάρχει και το ARTE). Κι εγώ άλλωστε δεν βλέπω ποτε τις εκπομπές μου.

Ως προς Βίκυ: Μην ανησυχείς δεν έχω κοκκινίσει ποτέ στην ζωή μου...

bidibis είπε...

apousia said... Προσωπικά,διαφωνώ με τα ''μπινελίκια'',ασχέτως με το αν βρισκόμαστε στον ALPHA και όχι στο BBC. Θεωρώ πως ο λίγο υποψιασμένος τηλεθεατής,μπορεί να καταλάβει ποιός ''κέρδισε'' και ποιός ''έχασε'',αφού κατάντησε αρένα

Δεν πρέπει να έχεις ως γνώμονα τον υποψιασμένο τηλεθεατή. Οι περισσότεροι από αυτούς θα βλέπουν άλλα κανάλια εκείνη την ώρα. Τα ποσοστά του Καρατζαφέρη αυξάνονται –επικινδύνως- τόσο ραγδαία όσο και οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό.
Για τα ‘μπινελίκια’ ψιλοσυμφωνώ. Η απάντηση στην άνοδο του λαϊκισμού και του φονταμενταλισμού δεν πρέπει να είναι,από την πλευρά τον εκπροσώπων του «κινήματος» του ορθολογισμού –που σα φάντασμα πλανιέται στη ΝΑ Ευρώπη (λέμε τώρα…!)- η γραφικότητα και το ανέβασμα των τόνων.

Οι ορθολογιστές είναι χαμένοι από χέρι αν δε εξ-ορθολογιστεί το τηλεοπτικό πεδίο. Αναφέρω ότι οι δημόσιες συχνότητες του UK φιλοξενούν 4 ½ κανάλια ενώ οι ελληνικές δεκάδες. Στην προκειμένη περίπτωση η “νεοφιλελεύθερη” Βρετανία ασκεί παρεμβατική πολιτική και πετυχαίνει τη βελτίωση του τηλεοπτικού της προϊόνος – το αντίθετο με εδώ. Μόνο η Αλβανία,στον ευρωπαϊκο χώρο, έχει περισσότερα κανάλια από την Ελλάδα. Το συμπέρασμα είναι…

Nikos Dimou είπε...

Αφήστε τις μούμιες (έστω τους μουμιοφανείς) και επιστρέψτε στον έρωτα!

Είναι πολύ πιο ενδιαφέρων και δημιουργικός.

broccoli είπε...

Of a' the airts the wind can blaw,
I dearly like the west,
For there the bonie lassie lives,
The lassie I lo've best:
There's wild woods grow, and rivers row,
And mony a hill between;
But day and night my fancy's flight
Is ever wi' my Jean.

I see her in the dewy flowers,
I see her sweet and fair:
I hear her in the tunefu' birds,
I hear her charm the air:
There's not a bonie flower that springs
By fountain, shaw, or green,
There's not a bonie bird that sings,
But minds me o' my Jean.

- robert burns

apousia είπε...

@badlydrawnboy
Δεν ξέρω αν φταίει η έμφυτη απαισιοδοξία μου,μα δεν νομίζω πως θα ''εξορθολογιστεί'' το τηλεοπτικό τοπίο.
Όσο για το Ηνωμένο Βασίλειο,θα συμφωνήσω.
Μια περίπτωση που ο διακριτικός μα καίριος κρατικός παρεμβατισμός,είναι πολύτιμος.
Αλλά,ποιά προγράμματα θα βλέπουν οι ''υποψιασμένοι''?
Ειλικρινά ρωτάω,δεν έχω ιδέα από το πρόγραμμα,μόνο την Ανατροπή του Πρετεντέρη,αν είναι όντως Δευτέρα η εκπομπή του ..

Ανώνυμος είπε...

apousia: δε ντρέπεσαι μα γράφεις τέτοιες σάχλες να τις διαβάζω και να ξενερώνω απορών μα τι να θέλει από τη ζωή το κοριτσάκι. ντροπή αγάπη μου ντροπή, γιατί είσαι κοπέλα και δεν μιλάνε έτσι έτσι οι υποψήφιες Γυναίκες. φιλί με νυχοκόπτη.

guerrero762 είπε...

Δεν καταλαβαίνω τι σας αρέσει στην Βίκυ Φλέσσα.

Εμενα παλι μου αρεσει πολλυ σαν γυναικα(μοιαζει καπως φατσικα και στο στυλ την wife μου)αλλα ωρες-ωρες ειναι εκνευριστικη(η κ.Φλεσσα).
Κριμα που δεν θα παρακολουθησω την εκπομπη.Οπως εγραψε και ενας αλλος συνομιλητης ο κ.Δημου εκφραζει ιδεες που δεν με βρισκουν παντα συμφωνο,ενιοτε δε με εκνευριζουν.Παρολα αυτα μου αρεσει και να διαβαζω τα γραπτα-γραφομενα του και να τον ακουω.
Πως το εξηγητε αυτο;

Ανώνυμος είπε...

Θα πω διά έναν έρωτα. Και το πνεύμα των παιδευμένων μπλόγκερς ας με γλυτώσει από τον ερωτικό εκβιασμό.

Ν' ανοίξουν πως θέλω τα χρόνια
να μπεις σωστά στον κόλπο
με το πετρέλαιο
κράτησέ τα χείλια μου
ώσπου τα καβουράκια τους
καλά να εκτοξεύσουν πάθη
να λιπαίνουν τηλεθέαση
στα γρανάζια της φωνής σου
κι όπως ξεψείριασα
την κάθε ώχρα.

Το φεγγάρι με αφηνιάζει
το χέρι σου με αφιονίζει
με τ' αστεράκια στα μακρινά
τινάγματα!

Μέσα στις ριπές των πιο γλυκών
στρατιωτών παραπατάει, χάνεται, ρίγος θυμού όταν θυμώνει.

Στην ουρήθρα σου ταμπουρώνομαι
κι από έρωτα κλαίω μέσα.

Αγάπη μου το κτήνος σου πως λάμπει!
Έμελλε να μου εκδοθεί
όπως το ταμειακό παραπονιάρικο
στοιχειό στην πλαγιά
του στρογγυλού σου πολυβόλου.

Στον κάτω κόσμο των ματιών σου
τα μπαλάκια των ονείρων μαλάκωνα

στους γκρεμούς της Ποιήσεως
ένα εκρού τίποτο παφλασμού
μου χαρίστηκε.
***
(...) συνεχίζεται σε ρυθμό μαρμαρυγής.

guerrero762 είπε...

koliko glup treba da budes da zapisis na jednom jezikom ko neki samo razumije?
Na primer na francuskom?
Καλα σε ενα ελληνοφωνο blog γιατι καποιοι γραφουν στα π.χ γαλλικα;

Nikos Dimou είπε...

M.M. said...

Quelle suprise! Merci!

Beth είπε...

Περί έρωτος:

Κοίτα μια ψυχή.
Κοίτα μια ζωή.
Γαλλική και νουάρ.

Κι εδώ.
Οι άλλοι.
Κι οι άλλες.

Σαν άλλοι.
Σαν άλλες.
Αναπνέουν, βιώνουν μες στις αντιγραφές, στο ξένο υλικό.
Τι αδυναμία!

Αφομοιώσου μέσα μου, αίσθημα.
Ρούφα κάθε δάκρυ.
Κάθε μικρή θάλασσα που χύνω.

Άκου ιστορίες, μουσικές. Στα ξένα καλύτερα. Να μην προλαβαίνονται τα νοήματα. Να μένουν μόνο νότες να ανεμίζουν ανέμελες.
Κρεμασμένες στα φωτιστικά.
Μ.
Η λύτρωση πιο εύκολη.

Γεύσου.
Καλοκαίρι.
Θάλασσα γαλανή.
Που θυμίζει ιδρώτα, ζουμιά.
Που θυμίζει πιο παλιά καλοκαίρια.

Και.

Θα νιώσεις την αφή της ψυχής.
Να προσδιορίσεις τη θέση της.

paragrafos είπε...

Θα ευγνωμονούσαμε όποιον ευαρεστηθεί να μας μεταφέρει το κλίμα της εκπομπής, καθότι από Κύπρο, αλφα γιοκ).

Σας ευχαριστούμε

Παράγραφος

Dormammu είπε...

@paragraphos: Θα κάνω ενδελεχή ανάλυση μετά το τέλος της εκπομπής...

Προς τις 02:30 το υπολογίζω....

Beth είπε...

@anathrika

Άκου, γλύκα μου νυχτερινή, πού ρθες να μου φέρεις το πρωί.

Μην το κουράζεις με εικασίες κι άντε να κάτσεις στην πολυθρόνα του σαλονιού να σ' οδηγήσει ο νους σε απολογισμό ζωής. Κι αν το συν και το πλην σου βγάλει θετικό αποτέλεσμα, προχώρα να σε θέλει όλη η χώρα.

Αλλά επειδής- κρίνοντας από τον τρόπο που γράφεις κι ομιλείς- δεν το βλέπω το συν να 'ρχεται, βολέψου στην καρέκλα του γραφείου σου καλύτερα και συνέχισε με ερωτικές καντάδες της φτήνιας, όπως συνηθίζεις, και μην την διαπράττεις την άτιμη την ύβριν.

Γιατί για να απευθυνθείς έτσι αλλά και αλλιώς στον ΣαλτάρωΣτοΚενό και σ' Αυτήν πρέπει να τα έχεις βαριά. Κι αν τα είχες βαριά πολύ απλά δε θα υφίστατο λόγος και αιτία να μιλήσεις έτσι.

Σου κάνω γλύκες.
Καληνύχτα.

andy dufresne είπε...

Παρότι ο οικοδεσπότης μας καλεί να επανέλθουμε στο θέμα του post,
θα ήθελα να σχολιάσω τα τηλεοπτικά.

Θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό για το χαμηλό επίπεδο των τηλεοπτικών συζητήσεων, για τα σχόλια για τον παρουσιαστή και τα σχετικά.

Ας μπούμε στη θέση του οικοδεσπότη (και του κάθε διανοούμενου).

Να μην πηγαίνεις ποτέ και σε κανέναν;
Τότε τι διανοούμενος είσαι;
Η αρχαιοελληνική «αγορά» σήμερα είναι σε μεγάλο ποσοστό η TV (αρχίζει και παίρνει μερίδιο το internet και γνωρίσαμε κι εμείς την paragrafo και λέμε κι εμείς και καμιά μαλακία).
Αν θέλεις να ακουστεί η γνώμη σου σε πολλούς, η TV είναι ο γρηγορότερος δρόμος.
Προτιμάει κανείς τη συμπεριφορά του (καταπληκτικού κατά τα άλλα) Στέλιου Ράμφου ή του Ευγένιου Αρανίτση που εμφανίζονται ακόμα πιο σπάνια από τον ΝΔ στην TV;
(τώρα που το σκέφτομαι νομίζω ότι ο Ράμφος έχει εμφανιστεί στη Φλέσσα!!)

Να αποδέχεσαι κάθε πρόσκληση;
Τηλεοπτικός μαϊντανός.

Άρα, να πηγαίνεις, αλλά επιλεκτικά.

Ποιος είναι ο σκοπός;

Κλεφτοπόλεμος.

Εφόσον έχω καταφέρει να κερδίσω από το σύστημα μία θέση βολής, πυροβολώ εναντίον του κι ό,τι γίνει. Ας μη γίνει και τίποτα. Εγώ μια φορά, την έριξα την μπαταριά.

Και οι μπαταριές του ΝΔ είναι (συνήθως) ορθολογικές, λυρικές, ψύχραιμες, τεκμηριωμένες, ευγενικές.
«Χάνει» μόνο όταν χάνει την ψυχραιμία του.

Όσο αφορά δε, στο αν βρήκαν στόχο αυτές οι μπαταριές, νομίζω ότι πολλοί εδώ μέσα είναι η ζωντανή απόδειξη!

bidibis είπε...

Apousia said… “Αλλά,ποιά προγράμματα θα βλέπουν οι ''υποψιασμένοι''? ”.
O ΝΔ θα σου έλεγε μάλλον να δεις ARTE ή κανένα DVD αν δεν έχεις digital tv. Εγώ που δεν είμαι κουλτουριάρης, την προηγούμενη Δευτέρα είδα το Τζίμι Πανούση.

Όλοι όμως σήμερα θα δούμε ALPHA, επειδή θα είναι εκεί ο guru μας.

Η Βίκυ Φλέσσα είναι γκομενάρα αλλά πολλές φορές το παρακάνει με τα ζουζουνίσματά της. 1 Απρίλη θα λέει: “ελάτε Κ. Δήμου… πείτε μας… ζζζζζ!... Χα,χα,χα…ζζζ Μια φορά το Λ Παπαδόπουλο τον είχε εξοργίσει πολύ με τις ερωτήσεις της αλλά και εκείνος μάλλον είχε πάει προκατειλημμένος στην εκπομπή.

Querrero και εγώ το ζουρλάρι ‘δεν τον πάω’ άλλα τον απολαμβάνω στην τηλεόραση. Ισως φταίει το ‘συναμφότερον’ (τι να σημαίνει άραγε;) και οι ατέρμονοι θουκυδιδισμοί του (επίσης δεν τους καταλαβαίνω). Ο ζουράρις είχε πει και ένα άλλο ωραίο στη Β. Φλέσσα όταν συνέκρινε τις όμορφες σαλλλονικιές (sic) με της πατσαβούρες Αθηναίες. Τις είπε κάτι σαν: εσύ είσαι μία ηδ… (μια αρχαϊκούρα τελος πάντων) Χαμούρα. Και λέει η Βίκη: Μα τι λετε Κ. Ζ… τι λόγια είναι αυτά;

Φεύγω πάω να δω το «παρα πεντε»

paragrafos είπε...

Dormammu said...
@paragraphos: Θα κάνω ενδελεχή ανάλυση μετά το τέλος της εκπομπής...

Προς τις 02:30 το υπολογίζω....
----------------------

Σας ευχαριστώ θερμά!

Με αγάπη

Παράγραφος

wetex είπε...

pantos krima pou o kirios Dimou mas afise simera epeidi tha emfanistei stin tileorasi....krima giati perimena to simerino post tou....nomizo oti ton erota ton analisame leptomeros....

christoforos είπε...

Στο λάκκο με τα φίδια λοιπόν! Τι να πω...τα φίδια είναι ανέραστα. Μπόλικος δογματισμός νομίζω είναι η συνταγή...\
κρισ/
δεν ξέρω αν θα δείτε το μνμ αλλά σιγά τα αυγά. Μια χαρά θα τα πάτε!

Beth είπε...

@babas

Να σ πω κι ας μην είμαι η κοπελιά.

Κάνε οτιδήποτε άλλο δεν περιλαμβάνεται στο μέχρι τινός life style σου.

Μπροστά στο πισί τρώγοντας κουλουράκια δεν χάνονται.

Τα 20.

Beth είπε...

@babas
Αν ομοιάζεις του Μάρλον Μπράντο, μείνε κι έτσι.

mickey είπε...

@georgia.m
Άσε τα "ναζάκια", γλυκιά μου γατούλα. Αφού ξέρεις πόσο σε θέλουμε! - αυτό μπορείς να το ερμηνεύσεις όπως νομίζεις ;)

@anathrika
Αρκετές αποχωρήσεις είχαμε για απόψε. Μήπως θα ήταν καλύτερα να το σκεφτείς πιο νηφάλια; Άσε να περάσει μια μέρα και μετά αποφάσισε με την ησυχία σου! Αν θες και μια πιο ιδιαίτερη γνώμη, στείλε ένα μηνυματάκι και θα τα πούμε ιδιωτικά και εκτενέστερα...

Beth είπε...

Περί έρωτος 2:

Κόλλα, το μέλι του κορμιού.

Μα.

Εγώ εδώ κι εσύ εκεί, μια ρίμα μισή και παρακατιανή. Μ κι ελληνικά τραγούδια.

Τραγούδια, μουσικές να απαλύνουν μια κατάσταση.

Και οι ελπίδες στο μέλλον από φόβο μην θρυψαλλιστούν οι αναμνήσεις.

Μα στο τέλος θα μείνει παρελθόν μόνο. Θρυψαλλισμένο.

Μ' όση κόλλα έμεινε στ' ακροδάχτυλα φυσικά οι μνήμες πάλι "ακέραιες".

Σε 1 νου.

Beth είπε...

@babas
Πρακτικότατο. Όταν βρίσκεις μυαλό δεν τ' αφήνεις να χυθεί μεσ' απ' τα χέρια σου.

Τς Τς Τς. . .

Beth είπε...

@babas

Για όσους χρησιμοποιούν το μυαλό τους κατά τη διάρκεια της πράξης, οι στάσεις δεν αποτελούν πρόβλημα.

cyberdustz είπε...

Ας μου επιτραπεί να κάνω μία παρομοιώσει με το χθεσινό θέμα και να αναρωτηθώ, τελικά τι είναι ο έρωτας? Μια ιδέα, ανύπαρκτη όπως και το έθνος, μία ιδέα τελείως άχρηστη και βλαβερή που σου τρώει ανελέητα τα σωθικά και τον νου σου και δεν σε αφήνει να χαρείς τον ύπνο σου. Ειδικά οι γυναίκες, αυτές τι είναι άλλο από κακούργες μάγισσες που έχουν βαλθεί να σου καταστρέψουν την ζωή, χρησιμοποιώντας όλων των λογιών μαγικά κόλπα με σκοπό να κατακυριεύσουν εγκέφαλό σου. Και όταν το πετύχουν αυτό και έπεσες θύμα τους, τότε είσαι στο έλεος τους, αξιολύπητος και άξιος της τύχης σου. Κανείς δεν σας λυπηθεί, κανείς δεν θα τρέξει να σας βοηθήσει, άδικα θα περιμένετε την σωτηρία. Για αυτό σας λέω, μακριά από έρωτες και τέτοια τερτίπια του διαβόλου. Παντρευτείτε με συνοικέσιο, κάτι ήξεραν οι παππούδες σας.

mickey είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
mickey είπε...

Αρχίζει το ματς!

axilleas είπε...

Όλοι ALPHA. ο κ.Δήμου στον Χατζηνικολάου

Unknown είπε...

Με πρόλαβες.

Gourouna είπε...

Καλέ κύριε Δημουλίνι μου, σας βλέπω στη ροζ plasma τηλεορασίτσα μου και πολύ μου αρέσετε! Πάντα με συναρπάζουν οι άντρες στην T.V. Αχ γιατί μου φορέσατε μαύρα σήμερα;;; Γιατί δε φοράγατε ένα ροζουλί να σας φωτίσει;; Καλέ σας έχουν πει ότι φέρνετε στον Τζώρτζ Κλούνεϊ;;; Τα γκρίζα μαλλιά ήταν πάντα το φετίχ μου...
Σας φιλώ γλυκά, πάντα δικιά σας!
Gourouna xxx

mickey είπε...

Νομίζω ότι το ματς έληξε πριν αρχίσει. Το σκορ είναι ήδη 10-0. Νίκο Δήμου, δείξε λίγο ΕΛΕΟΣ!!!

Υ.Γ. Μα καλά, δε βρήκανε κανέναν πιο σοβαρό αντίπαλο; Ο Ν.Δ. κυριολεκτικά "κλέβει εκκλησία" :))

cyrus είπε...

Αχ, κύριε Δήμου... μου τα χαλάτε... Η αναφορά του Ιώσηπου στον Ιησού είναι καταφανέστατη πλαστογραφία, και γι' αυτό και οι "σοβαροί" επαγγελματίες χριστιανοί απολογητές δεν χρησιμοποιούν πλέον αυτό το επιχείρημα. Θα περίμενα να το πείτε αυτό...

mickey είπε...

Ο Χριστόδουλος έκανε αλλαγή και έριξε τον π. Σαββάτο στον αγώνα. Αυτός είναι νέος και παίζει πιο ψυχωμένα - προφανώς θέλει να πάρει καλύτερη μεταγραφή. Για να δούμε μπας και βάλει κανένα γκολ και η άλλη πλευρά και αποκτήσει το ματς λίγο ενδιαφέρον!

Υ.Γ. Δυστυχώς η ομάδα μας έχει και μπάζα τύπου Σ. Καρατζαφέρη. Να θυμηθούμε να τα πούμε ένα χεράκι στον προπονητή μετά τη λήξη του ματς ;)

andy dufresne είπε...

Χαμηλό το panel.
Μόνο η Διαμαντάκου μπορεί να βοηθήσει λίγο.
Οι υπόλοιποι πίκρα...

Ο ΝΔ ξεκίνησε καλά, πήρε τη μπάλλα απ' τη σέντρα και έβαλε το πρώτο γκολ: τόλμησε να αμφισβητήσει ακόμα και το ιστορικό πρόσωπο του Ιησού!

Στο πυρ το εξώτερον!

mickey είπε...

Ν.Δ. άσε τον παππούλη να περάσει τουλάχιστον τη σέντρα! PLEAAAASE!

andy dufresne είπε...

Το ματς είναι χάλια.
Οι παππούληδες βάζουν το ένα αυτογκόλ μετά το άλλο.

mickey είπε...

Παρακολουθούμε προσωπικές μονομαχίες Μαντούβαλου-Καρατζαφέρη. Άμπαλοι και οι δύο! Ούτε δανεικούς δε θα τους παίρνουν :)

andy dufresne είπε...

Μπήκε αλλαγή φοβερός grunge παππούλης ο οποίος είπε το αμίμητο: η απόδειξη για την ύπαρξη των θαυμάτων είναι ότι ο νόμος της βαρύτητας δεν ισχύει διότι τα φυτά μεγαλώνουν προς τα πάνω!!!

mickey είπε...

Δωρεάν επιστημονικό σεμινάριο για το νόμο της βαρύτητας από τον σεβασμιώτατο Λαγκαδά κ.κ. Σπυρίδωνα! Σκίστε τα άχρηστα πτυχία σας. Όσοι πιστοί, προσέλθετε - μόλις που προλαβαίνετε - θα αναληφθεί οσονούπω!

Andy, έχεις δίκιο. Δεν πρόκειται να χαρούμε άλλο δικό μας γκολ. Όλα μόνοι τους τα βάζουν :(

Υ.Γ. Τύφλωσε κι εσάς η λάμψη από τα διαμαντάκια του σταυρού στον σκούφο του γέροντα ή μόνο εγώ το πρόσεξα;

glenn είπε...

Μέχρι τώρα καλά πάει η εκπομπή. Ο Χ''νικολάου δεν επεμβαίνει, κρατά ισορροπίες και ο Δήμου μας θυμίζει ότι είμαστε Ευρωπαϊκό κράτος. Μίλησε πρώτος, απλά, καθαρά και ξάστερα.

Αυτό για τον Ρενάν που είπε ο Περιστερίου τι ήταν;

cyrus είπε...

Διαμαντάκια ήταν; Εγώ νόμιζα πως ήταν το Άγιο Πνεύμα που μιλούσε μέσα από το καπέλο του (συγγνώμη για το εγγλέζικο χιούμορ).

Για δες, λοιπόν -- ώστε δεν είναι μόνο τα γυναικεία στήθη που αψηφούν το νόμο της βαρύτητας...

gravoura είπε...

Ναι Μickey μας τύφλωσαν τα πετράδια στον σκούφο του γέροντα!!!
Αλλά και οι νόμοι της βαρύτητας κατά Σπυρίδωνα. Το μάτι μου!!!!
Κουράγιον ΝΔ, μόνο για γέλια είναι όλοι τους, χωρίς επιχειρήματα. Πάντως θα το δούμε μέχρι τέλους μόνο και μόνο για να κάνουμε "παρέα" στον ΝΔ.

andy dufresne είπε...

Mickey, έχεις δίκιο για τους παίκτες.
Και πέρα απ'την πλάκα η ευθύνη για το χάλι είναι του παρουσιαστή.
Μα, είναι ομάδες αυτές που κατέβασε;

half-blood_phoenix είπε...

Ο παππάς ξέφυγε εντελώς με τα φυτά. Αν τον αφήναν 5 λεπτά ακόμη θα έλεγε ότι ο ήλιος γυρίζει γύρο από την επίπεδη γη.

resident είπε...

Ο σχολιασμός του αγώνα πολύ καλός. Oι αντίπαλοι πεθαμενοι.Πρέπει να ρίξουν μέσα τον Στυλιανό καρπαθου?καρπαθιων?-καπωs ετσι τον λενε-,που ειναι πανουργοs για να εχει νοημα το ματs.Σταύρος στο σκούφο μου έβγαλε το μάτι.

andy dufresne είπε...

Προβλέπω ότι ο Χατζηνικολάου θα την κάνει γυριστή (κεφαλιά) στο τέλος και αρχίσει να λέει ότι καλά είναι τα θαύματα,τα χρειάζεται ο λαός μας κι άλλα τέτοια.

mickey είπε...

Μετά το σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα επανερχόμαστε στο γήπεδο. Στην περιγραφή του ματς πάντα οι Andy και Mickey - κάτι σαν τους Αντώνηδες (Πανούτσος – Καρπετόπουλος). Σχολιάζουν και οι παλαίμαχοι cyrusgeo (τερματοφύλακας), half-blood_phoenix (αμυντικός), the resident (μέσος), glenn (επιθετικός) και gravoura (διαιτητής).

Παρακαλώ παραμείνατε στις θέσεις σας. Το ματς παραμένει ενδιαφέρον, μια και σε λίγο θα βγουν οι cheerleaders - το αποτέλεσμα δυστυχώς έχει ήδη κριθεί :(

half-blood_phoenix είπε...

Και δεν είναι μόνο ο δήμου φωνή λογικής εκεί μέσα. Ο Καρατζαφέρης παρά το λαϊκίστικο τρόπο που χρησιμοποιεί λέει σωστά πράγματα. Ο Χατζηνικολάου πάλι θέλει να φωνάξει ζήτω ο άγιος αλλά το γιουχάρισα δεν τον αφήνει. Τέτοια εντύπωση μου δίνει.

half-blood_phoenix είπε...

Ο παπάς ψάχνει την Ατλαντίδα. Παιδία ξέρει κανείς κατά που πέφτει να τον βοηθήσουμε τον άνθρωπο;

cyrus είπε...

Και η Ατλαντίδα ιστορική πραγματικότητα!!!

Κι άλλο! Κι άλλο!

cyrus είπε...

Γιατί όταν οι άνθρωποι λένε "θα σας απαντήσω" δεν απαντούν ποτέ;

mickey είπε...

Ο Περιστερίου προσπαθεί να κάνει ντρίμπλα με την Ατλαντίδα. Ο Ν.Δ. κάνει παρατήρηση στον διαιτητή (άκου θράσος) για το πώς ξεκίνησε η φάση (η αγιοποίηση του Βησσαρίωνα ντε). Φιρί φιρί πάει για κίτρινη, αλλά ο Χατζή του χαρίστηκε - λόγω ηλικίας;

Την μπάλα κατεβάζει από αριστερά σοβαρός διοπτροφόρος κύριος (συγγνωμη δεν συγκράτησα το όνομα) με πολύ cool ενδυμασία (είναι τόσο παλιομοδίτικη που καταντά trendy). Φλυαρεί όμως πολύ, ξεχνά να κάνει σέντρα και βγαίνει άουτ μαζί με τη μπάλα :(

houlia είπε...

Eγώ το έβαλα στο mute…Αδύνατον! Μα κύριε Χατζινικολάου...όλα στο βωμό τής τηλεθέασης;.Μετά βγήτε να λέτε για εξυγίανση τών μέσων! Οι απόκριες πέρασαν ή έχω χάσει επεισόδια;;;
Σαν να μην υπάρχουν αξιόλογοι εκπρόσωποι...Γιατί αυτούς; Στημένη προπαγάνδα μου φαίνεται!
Καλά, εγώ αποχωρώ...Και σας ασπάζομαι.Θαύμα!!!(το φιλί σας)

andy dufresne είπε...

Αγαπητέ epikairos, η εκδοχή μου στο σχόλιο των 22.01 είναι μία πιθανή απάντηση στο ερώτημά σου.

Πίσω στο ματς, μπήκε αλλαγή στην αντίπαλη ομάδα επικίνδυνος Καρδιτσιώτης, ολίγον φλύαρος επιθετικός με καταγωγή από Σάο Πάολο, το στυλ του θυμίζει Ρομπέρτο Κάρλος.

Τον έκοψε με αντικανονικό φάουλ λογικής ο Λιάνης.
Κόκκινη κάρτα ΤΩΡΑ.

mickey είπε...

Ο Λιάνης επιδίδεται σε σοσιαλιστική ρητορεία για τους "άγιους του λαού". Ο Περιστερίου, αν και συμπαίκτης, του τη λέει (όταν είσαι πίσω με είκοσι γκολ, φυσικό είναι να δημιουργείται διχόνοια στην ομάδα). Ο Ν.Δ. δε βρίσκει μπάλα να παίξει, γιατί ο Καρατζαφέρης την έχει δει Ροναλντίνιο και παίζει συνέχεια την μπάλα (μόνο αυτή;) στο κέντρο!

half-blood_phoenix είπε...

Και ο Λιάνης μιλάει σωστά αν και ΠΑΣΟΚος. Συμφωνώ ότι το ματς έχει κριθεί. Για άλλη μια φορά οι παππάδες "κάνουν παππάδες".

mickey είπε...

Ο Ν.Δ. αποκαλύπτει ότι πήγαινε μικρός κατηχητικό (έχει φέρει και ψαλμούς μαζί του). Επιτέλους, πήγε να πάρει τη μπάλα κι εκείνος, αλλά ο διαιτητής σφύριξε τάιμ άουτ!

Μα καλά, τάιμ άουτ στο ποδόσφαιρο; Ε, στο βωμό της τηλεθέασης, όλα γίνονται!

half-blood_phoenix είπε...

@houlia "Θαύμα" τα πόδια σου. Προτίνω άμμεσα λαικό προσκύνημα!

cyrus είπε...

Φταίει κι ο τερματοφύλακας (ο Λαγκαδά) που κάνει συνέχεια άστοχες εξόδους στα κόρνερ...

andy dufresne είπε...

epikairos
δίκιο έχεις για τον alpha αλλά είπαμε, κλεφτοπόλεμος είναι.

Η μάχη δεν κερδίζεται βέβαια σ'ένα βράδυ (θέλει πολλούς αιώνες), αλλά γκολάκια μπαίνουνε.

Χαλάρωσε κι απόλαυσέ το.

Η αντίπαλη ομάδα άρχισε τις γνωστές δικαιολογίες, έχουμε πολλούς τραυματίες, ο διαιτητής (μαυροφόρα) δεν μας παίζει, ο αγωνιστικός χώρος έχει τα χάλια του, είμασταν και άτυχοι.

Dormammu είπε...

μπήκα για να σχολιάσω λίγο, αλλά βλέπω ότι ο mickey κάνει καλή δουλεία... :-))

Οπότε παώ να απολαύσω το ματς με την ησυχία μου.....!!

glenn είπε...

Αρχίσαμε να "ελληνίζουμε" στο δεύτερο ημίχρονο. Φωνές, διακοπές, ατλαντίδες... Μα γιατί, είχαμε αρχίσει τόσο καλά. Ο Δήμου με τον αγιασμό των μερσεντές έγραψε!

gravoura είπε...

΄Εχει χαβαλέ πάντως το "ματς", εγώ γελάω πολύ.
Λοιπόν μια και διαιτητής κατά Mickey, γιατί όχι πώς άλλους τους κάνουν αγίους μάλιστα;;, σφυρίζω αρχίζει το μάαααααααατς

andy dufresne είπε...

Ο half-blood phoenix είναι ο Μαμουζέλος του blog, που αφήνει το ματς και σχολιάζει το γυναικείο κάλλος.

Αλλά έχει δίκιο! Houlia μας έχεις ζαλίσει.

Ο αντίπαλος έβαλε γκολ: κατάφερε να πει το όνομα του ΝΔ σωστά! (τον ξεκίνησε κο Δήμα)

gravoura είπε...

Λοιπόν όλοι οι μακαριστοί!!! διαβάζουν το blog του ΝΔ, έκαναν αναφορά στο προηγούμενο θέμα περί έρωτος. Σίγουρα το διαβάζουν. Μπράαααβο ΝΔ!!!!! Παιδιά ψάξτε τους, ανάμεσά μας είναι.

glenn είπε...

Όπως το περίμενα. Κατά τους εκκλησιαστικούς όρους ο Δήμου κατατάσσεται στους προτεσταντίζοντες. Απαρνείται όλο τον ελληνοπεπή χαβαλέ με θαύματα, αναμπουμπούλα, αυθαιρεσίες κλπ και παραδέχεται μόνο την επί του όρους ομιλία.

half-blood_phoenix είπε...

Τα 400 comments είναι εδώ! Δεν νομίζω να έχει ξαναγινεί. «Θαύμα»!

mickey είπε...

Επανερχόμαστε για τη συνέχεια του αγώνα!

Μια και οι αντίπαλοι δεν εδεήθησαν ακόμα να βάλουν γκολ, ο Ν.Δ. σε ένδειξη γνήσιας χριστιανικής αγάπης (είδατε τι κάνει το κατηχητικό;), εκθειάζει το ρόλο της εκκλησίας ως προστάτιδας των πιστών! Ο νέος αντίπαλος συμφωνεί και τον λιβανίζει (μου μυρίζει μεταγραφή στην ομάδα μας, να τον πάρουμε στη θέση του Καρατζαφέρη όσο έχει χαμηλό κασέ ακόμα). Αφού άρχισαν τις αμοιβαίες φιλοφρονήσεις, καταλαβαίνετε τι θα δούμε στη συνέχεια - προβλέπεται σούπα, αχ άτιμο fair play, καταστρέφεις την ομορφιά του αθλήματος :(

resident είπε...

Είναι τόσο εύκολο το ματς που ο ΝΔ κοντεύει να κοιμηθεί.Ξυπνάει που και που ,από τις αγριοφωνάρες του καρατζαφερι.Eξάλλου οι δυο γηραιότεροι παπάδες είναι για λύπηση.Tώρα πήρε το λόγο o nd και καθάρισε το παιγνίδι.O χατζηνικολαου θα αλλαξοπιστήσει με αυτά που ακούει.

mickey είπε...

Ο διαιτητής βαρέθηκε να βλέπει τους παίκτες να κάθονται και αποφάσισε να πάρει το ματς πάνω του. Αν βάλει και γκολ, αυτό θα είναι ΤΟ ΘΑΥΜΑ!

cyrus είπε...

Πέναλτι!

half-blood_phoenix είπε...

@andy dufresne
Τι είναι ο Μαμουζέλος; Συγνώμη που δεν ξέρω :)

Beth είπε...

Πού παρασιτείτε ρε μάγκες;

mickey είπε...

Ο Λιάνης και ο Περιστερίου θυμήθηκαν πως είναι στην ίδια ομάδα και ομονόησαν εκ νέου. Η δύναμη της μετάνοιας σε όλο της το μεγαλείο!

half-blood_phoenix είπε...

Δήμου και Λιάνης σε κοινή επίθεση. ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!!!!!!!!!

andy dufresne είπε...

Mickey, διαλέγω τον Πανούτσο, οπότε σου τη λέω.
Μετεγγραφές, όχι μεταγραφές.

Το ματς έχει γίνει γελοίο, φτάσαμε στους εξορκισμούς...

mickey είπε...

Ο διαιτητής μας παίζει 80-20 πάντως! Να δείτε που θα τα ρίξουν σε αυτόν για το διαφαινόμενο διασυρμό τους ;)

Dormammu είπε...

Πιάσανε το θέμα του εξορκισμού. Το κεφάλι του Καρατζαφέρη αρχίζει να γυρνάει γύρω- γύρω.....

cyrus είπε...

Όχι, δεν ήταν πέναλτι, το ριπλέι έδειξε ότι δεν υπήρξε παράβαση...

mickey είπε...

Ωχ, Andy! Πώς την πάτησα έτσι, εγώ το αστέρι της Μαγνησίας! Ελπίζω να μη μου ρίξεις στο κεφάλι και τη γνωστή "βίβλο" - όχι εκείνη των αντιπάλων φυσικά!

glenn είπε...

Επειδή είμαι πεπεισμένος πλέον ότι διαβάζουν το blog, live. Έχω ένα μήνυμα: Μαντούβαλε κόψε το γλύψιμο για να βγεις λάδι! Δεν θα σωθείς εδώ! Γίνεσαι αηδιαστικός.

andy dufresne είπε...

Να ψηφίσουμε τον MVP του ματς.

Ψηφίζω τον grunge παππούλη Σπυρίδωνα.

Ωχ, αγρίεψε τώρα. Ουρλιάζει και τους βρίζει όλους.

mickey είπε...

Πάντως, όπως και να το κάνουμε, ο παλιός είναι αλλιώς! Άλλη πάστα παίκτη. Και τα διαμαντάκια του δε λάμπουν τόσο πλέον - λέτε να είναι φο;

half-blood_phoenix είπε...

Πόρτα πόρτα το μαχαίρι στο κόκαλο με το ευαγγέλιο στο χέρι προτείνει ο Λαγκαδά.
Σαν σενάριο θρίλερ μοιάζει. Τίτλος :Ο δολοφόνος με ο ευαγγέλιο!

Άσχετο αλλά και εμένα η μανά μου, μου είχε πει ότι αν γίνω παπάς θα με αποκληρώσει. Δεν την αδικώ!!!

cyrus είπε...

Τα διανμαντάκι φο; Μπα, το Άγιο Πνεύμα θα βαρέθηκε και θα πήγε για ύπνο.

mickey είπε...

Ο Καρατζαφέρης προσπαθεί να κάνει τάκλιν στον ...Πούσκας, αλλά του φεύγουν οι τάπες και καταλήγει στις διαφημιστικές πινακίδες για το νέο τηλεοπτικό σταθμό του Χριστόδουλου. Ο διαιτητής διακόπτει το ματς για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο Σπυρίδων, ως άλλος Ρόνι, δείχνει τον ουρανό - θεία δίκη!

cyrus είπε...

"Ο δολοφόνος με το ευαγγέλιο!" Θεϊκό! Προσκυνώ...

andy dufresne είπε...

Δεύτερη πρόταση.

Αμέσως μετά το ματς να γίνει εκπομπή στο blog με καλεσμένους βετεράνους, παρουσιάστρια γλάστρα και διαιτητή που θα αναλύσει τις αμφισβητούμενες φάσεις.

gravoura είπε...

Τον ενημέρωσαν να γυρίσει λίγες μοίρες δεξιά και έτσι δεν λάμπει πια!!!

mickey είπε...

OK, Andy. Μετά το ματς λοιπόν, αγαπητοί τηλεθεατές, ακολουθεί post-game show με παρουσιάστρια τη houlia - με τέτοια θεϊκά πόδια, προβλέπω να γίνουμε όλοι βαμπίρ!

Dormammu είπε...

Δέκα καλεσμένοι κι ο Χατζηνικολάου ν' ανεμίζει το Mont Blanc μπροστά στην κάμερα.....

Δεν γίνεται κουβέντα έτσι. ο παίκτης μας δεν μπορεί να αποδώσει. Μόνο μερικές φαντεζί ενέργειες που χάνονται μέσα στην σαβούρα των υπολοίπων. Θα τον προτιμούσα τετ-α- τετ με οποιονδήποτε απο αυτούς....

Δεν έχουν ελπίδα!

gravoura είπε...

Πάντως ο Μαντούβαλος δήλωσε πως είναι ενημερωμένος περί ταφής, οι άλλοι δεν γνώριζαν τίποτα!!!

apousia είπε...

Μέχρι τώρα προσπαθώ να καταλάβω αν πήγε μόνο ως γλάστρα ο Καθηγητής φιλοσοφίας της θρησκείας.Δεν έχει πει παρά μια φράση που ούτε τη θυμάμαι.
Ο γκουρού μας,όπως τον ονόμασε ο bandlydrawnboy,να μας πει το πρωί για τον Ρενάν,δεν το ξέρω..

half-blood_phoenix είπε...

MVP του αγώνα; Νομίζω ότι είναι ο Μητσικώστας. Αν και λείπει σήμερα την Πέμπτη είπε το απόλυτο: Αν είναι θαύμα η διατήρηση του σκηνώματος του Βησσαρίωνα τότε τι είναι το σκήνωμα της Βίσση που χορεύει και τραγουδά πάνω στην πίστα;

mickey είπε...

Επανερχόμαστε για το τέλος του αγώνα!

Οι αντίπαλοι ανασκουμπώνονται και μοιράζουν υποσχέσεις στους ταπεινωμένους οπαδούς τους για το επόμενο πρωτάθλημα - στην άλλη ζωή φυσικά!

paragrafos είπε...

Θα άξιζε κάπως τον κόπο ο κύριος Νίκος να μιλήσει και για τα... δαιμονια της... επιληψίας (βελζεβουλ και λοιπούς...)

cyrus είπε...

@επίκαιρος:

πιπέρι...

houlia είπε...

Εγώ Μίκυ μάου(τ)ς μου, δράττομαι τής ευκαιρίας να αναβαθμίσω τίς γνώσεις μου στο ποδόσφαιρο!Εβαλες πάλι στο αυτόματο το πολυβόλο!Κράτει!...Δε σε προλαβαίνω.

resident είπε...

Η άλλη ομάδα είναι λείψανα.

andy dufresne είπε...

Ο ΝΔ παίρνει την μπάλλα από τη σέντρα, περνάει δυο-τρεις, ένα-δύο με το Ροϊδη, σουτ και ΓΚΟΛΛΛΛ!

69-1.

mickey είπε...

Ο Ν.Δ. μας δείχνει επιτέλους ένα δείγμα από την κλάση του με τον αγαπημένο του Ροΐδη! Οι υπόλοιποι δεν καταλαβαίνουν και συνεχίζουν να παίζουν ως ξυλοκόποι...

mickey είπε...

Και προσκυνητής ο οικοδεσπότης - στον άγιο Ραφαήλ, μεγάλη η χάρη του!

andy dufresne είπε...

Φάουλ του ΝΔ!
Είπε ότι ο Αγιος Ραφαήλ είναι μεγαλύτερη business από το Βατικανό!
Και να 'λεγα ότι δεν έχει πάει.

mickey είπε...

Οι αντίπαλες ομάδες, επιτέλους κατάλαβαν ότι παίζουν για τη δεύτερη θέση και αποκάλυψαν το άχτι τους για τον αιώνιο πρώτο: Την TV - κάτι σαν ΠΑΟ-ΑΕΚ εναντίον Ολυμπιακού ;)

mickey είπε...

Παίζει και το Βατικανό στο πρωτάθλημα; Ελπίζω τουλάχιστον εκείνοι να είναι καλύτεροι αντίπαλοι...

mickey είπε...

Ο Ν.Δ. θα ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ;;;

Που-λη-μέ-νε :PPP

half-blood_phoenix είπε...

Ο cyrusgeo λίγο παραπάνω με προσκυνά! Λέτε να είμαι άγιος;

Εγώ προσκυνώ τα θεϊκά ποδιά της houlia!

Ο Δήμου υπόσχεται να προσκυνήσει αν…

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!

mickey είπε...

Μα τι κάνει ο ΝΔ; Κύρηγμα; Πόσα σου δώσανε, ε;

cyrus είπε...

Για τους αγγλομαθείς εξ υμών, ιδού το λίνκιον για το πλήρες κείμενο του Ρενάν. Η χρήση του, πάντως, στην τιβο-συζήτηση ήταν αρκούντως σοφιστική.

andy dufresne είπε...

Mickey, φυσικά παίζει και το Βατικανό.
Ο ΝΔ έχει συνομιλήσει και αντιδικήσει (ως φοιτητής στη Γερμανία) με τον, νεαρό τότε, Joseph Alois Ratzinger, σημερινό Πάπα!

houlia είπε...

Εκείνο που διαχωρίζει τον υγιή απ’ τον παλιάτσο στο ιερατείο είναι –έχετε προσέξει;;- η εκφορά τής γλώσσας. Κι αυτή η χροιά η του άμβωνος, παρεμβαίνει και στον «πεζό» λόγο! Αυτός είναι λαϊκισμός αδελφοί μου!

half-blood_phoenix είπε...

Ο Δήμου μόλις έγραψε. Τον χριστιανικό τρόπο ζωής δεν τον ακολουθούν πρώτα από όλους οι ιεράρχες. Παπα-φορμουλα1 με Ferrari!

cyrus είπε...

Θα το παίξω κι εγώ Πανούτσος. Μίκυ: Κήρυγμα είναι...

mickey είπε...

Ο Χατζή σφύριξε τη λήξη του ματς! Το παιχνίδι παρέμεινε στο 69-1. Τα τελευταία λεπτά είδαμε παιχνίδι κέντρου. Οι αντίπαλοι ανταλάσσουν φανέλες και ράσα και οδεύουν χαμογελαστοί προς τα αποδυτήρια. Πάσα σε σένα, Andy!

apousia είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
houlia είπε...

Mikey,αδημονώ για το τελευταίο σου σχόλιο κ μετά γύρισε να μας προσέξεις!Είμαστε κ εμείς εδώ!Μπορείς να πάρεις σειρά στο "άλλο" προσκύνημα.
ειρήνη πάσι!
Μου θυμίζει νεαρό επιδιδόμενο μπλόγκερ!
Σουτ.Από "σουτάρω".Κατι έμαθα κι απόψε!

mickey είπε...

@cyrusgeo
Sorry, αλλά δεν προλαβαίνω και τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Ελπίζω να μη με συγκρίνετε με τον Βερνίκο :(

gravoura είπε...

Μήπως θα έπρεπε ο ΝΔ να πλησιάσει κάποιο γέροντα να του...αγιάσει τη μέση; Ευκαιρία ήταν.

andy dufresne είπε...

Ευχαριστώ mickey.

Με έκανες και γέλασα με την ψυχή μου απόψε.
Κι εσύ και όλα τα άλλα παιδιά.

Ο epikairos ίσως έχει κάποιο δίκιο - το γαμήσαμε το blog απόψε.
Ελπίζω να μην μας μαλώσει αύριο ο ΝΔ.

Ζητώ συγγνώμη από τον ΝΔ και από όσους θα ήθελαν να συνεχίσουν το ωραίο θέμα του post και κάπου εδώ σας αφήνω.

Πάσα σε σένα mickey και τους λοιπούς ξενύχτηδες.

half-blood_phoenix είπε...

Ωραία το ματς τελείωσε. Που θα πάμε να τα σπάσουμε για την νίκη;

gravoura είπε...

Πάμε εκδρομή στον Ραφήλ με ΝΔ αρχηγό; Δήλωσε πως θα πήγαινε αν....

glenn είπε...

Οι μόνοι ουσιαστικοί και χωρίς κραυγές ήταν ο Δήμου και η Διαμαντάκου. Είπε στην αρχή για το χρήμα αλλά όλοι την έγραψαν. Είπε κάτι και στο τέλος και την ξαναέγραψαν.

Οδοντογλυφίδα κρατούσε στο χέρι του ο Δήμου ή μου φάνηκε;

gravoura είπε...

Ναι, οδοντογλυφίδα!!! χαχαχαχααα βαρέθηκε ο άνθρωπος να αναμασάνε τα ίδια και πρόοδος να μην γίνεται.

resident είπε...

δεν ηταν οδοντογλυφιδα αλλα κοματι απο το τιμιο ξυλο .το εχει παντα μαζι για φυλαχτο.

gravoura είπε...

Νύσταξε κιόλας, άρχισε την προετοιμασία του πλυσίματος των δοντιών για να κερδίσει χρόνο ύπνου. Αύριο θα αργήσει να ξυπνήσει.

Dormammu είπε...

@paragrafos: Με όλα αυτά που θα διαβάσετε, μάλλον καταλάβατε τι έγινε.... Μια ανούσια κουβέντα. Ο μόνος με σοβαρότητα, επίπεδο και ορθό λόγο ήταν ο ΝΔ, για όσο μίλησε...
Για τους παπάδες δεν λέω τίποτα. Relics μιας άλλης εποχής....

Καληνύχτα σε όλους!

gravoura είπε...

Περίμενα κι εγώ να δω κανένα θαύμα, μήπως έστω και από την TV, γίνω μάρτυρας. Αλλά που!!!!

half-blood_phoenix είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
mickey είπε...

Μετά από τη μαραθώνια περιγραφή, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το ματς δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο (παρά τα πολλά γκολ), αν και δεν μπόρεσα φυσικά να το παρακολουθήσω λεπτομερώς - τώρα καταλαβαίνω τι τραβάνε οι άμοιροι sportscasters. Ευτυχώς το έγραψα στο βίντεο (για την paragrafos βασικά) και θα το παρακολουθήσω αργότερα.

Τα σχόλια πάντως ήταν απολαυστικά και προσωπικά τα χάρηκα απίστευτα! Ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες μου στη μπλογκόσφαιρα (συγκρίσιμη ίσως μόνο με εκείνη στο post "Fun and games") και πραγματικά νιώθω υπέροχα.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά!

Όσο για τον οικοδεσπότη μας (θαρρώ πως ήταν μακράν ο καλύτερος, άσχετα με τη μάλλον χαμηλή αξία των αντιπάλων), είμαι βέβαιος ότι θα το χαρεί κι εκείνος όταν ανοίξει το PC του. Καλού κακού πάντως, έκανα κι ένα save ;)

houlia είπε...

Σας παρακαλώ όμως,μη, μην αρχίσετε τις φιλοφρονήσεις αύριο στο ΝΔ...Ενα περίπατο έκανε ο άνθρωπος, μη του τον χαλάσουμε!Εγω πάντως αφουγκράστηκα τις αναπνοές, τα μειδιάματα,την οδοντογλυφίδα(ο,τι τέλως πάντων)και τη μεγάλη αντοχή που έβγαλε την εξίσου μεγάλη του οικογένεια...ασπροπρόσωπη!
Ονειρα γλυκά αγύρτη.Την εσαυριον...

half-blood_phoenix είπε...

Επί του θέματος και περί έρωτος : Ερωτάς είναι να αναπνέεις στο ρυθμό της αναπνοής της.
Ερωτάς είναι αυτό που κάνει τις ατέλειες της σημάδια τελειότητας. Ερωτάς είναι αυτό που κάνει το σύμπαν να γυρίζει.
Ερωτάς είναι αυτό που δεν έχω ακόμη ζήσει.
Καληνύχτα.

cyrus είπε...

@rain man:

Δίκιο έχετε, αλλά το live είναι άλλο πράγμα.

Την άλλη φορά (στη Φλέσσα) να πούμε του σπιτονοικοκύρη να μας ανοίξει ένα ειδικό ποστάκι πριν φύγει για το στούντιο...

glenn είπε...

Το ερώτημα είναι τι έχει μείνει από όλα αυτά που λέχθηκαν στην εκπομπή.

Για μένα: το βουβό πλήθος, η σιωπηλή πλειοψηφία, που ό,τι και να γίνει θα εξακολουθήσει να πηγαίνει στα προσκυνήματα. Θα ανάψει το κεράκι του, και τον καημό του θα σβήσει μέσα στο "αι γενεαί πάσαι".

Η εκκλησία δεν είναι χθεσινό κατασκεύασμα. Η θρησκεία υπάρχει από πάντα. Θέλετε πείτε το δραστηριότητα του celebral cortex, θέλετε πείτε το ομαδική παράκρουση. Αυτά είναι ονόματα. Η πράξη μετράει. Η θρησκεία, όπως και οι εθνικοί μύθοι, χτυπιούνται μόνο από αιρέσεις και άλλους μύθους. Τα λογικά επιχειρήματα δεν είναι effective.

Πολύ με εντυπωσιάζει η πορεία της Γαλλικής Επανάστασης: Στην αρχή πλήρης αθεία. Μετά, το υπέρτατο ον. Στο τέλος, ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει. Κατήργησαν τη θρησκεία και την επανεφηύραν.

Δεν παίρνω θέση, απλά περιγράφω.

mickey είπε...

Έχεις δίκιο houlia. Πάντως μόνο μία φιλοφρόνηση θα ήθελα να κάνω στον ΝΔ: Όποτε διαπίστωνε πως μιλούσε ταυτόχρονα με κάποιον άλλον, αμέσως διέκοπτε το λόγο του, ακόμα κι αν ήταν εκείνος που είχε ξεκινήσει να μιλάει και ο άλλος είχε μπει σφήνα. Θα είμαι απόλυτα βέβαιος μόνο όταν δω το βίντεο, αλλά στο live μού έμεινε αυτή η εντύπωση. Δείγμα πολιτισμού!

Κλείνοντας με αυτό, ζητώ συγγνώμη σε όσους ήθελαν να γράψουν κάτι πάνω στο πνεύμα του post και σας καληνυχτώ με αγάπη.

Μιχάλης

half-blood_phoenix είπε...

Και σε μένα άρεσε η κουβέντα μας. Είχε ζωντάνια και σπιρτάδα. Θύμιζε λίγο ποιοτικό chat room, αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Άλλωστε μέσω της σάτιρας και του αστείου βγαίνουν οι μεγαλύτερες αλήθειες.
Και εγώ έκανα ένα save καλού κακού!

Christina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Christina είπε...

κ. Νίκο, είναι τόσο εκνευριστικό να μην αφήνουν τον ομιλητή να ολοκληρώσει! Εκεί που περιμένεις ν'ακούσεις...η διακοπή...!!!!

Για το Λασκαράτο...φαντάζομαι αυτό που θέλατε να πείτε είναι ότι είχε πει απευθυνόμενος στους παππάδες: γιατί δεν αφορήζετε τα παπούτσια μου για να μη λιώσουν και να μη χρειαστεί να πάρω άλλα! :)

takis vasilopoulos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
takis vasilopoulos είπε...

Ν.Δήμου, ο Επίχαρμος θα χαμογελα ικανοποιημένος όπως και όλοι μας που σας αγαπάμε.
Θα ήθελα να κάνω δύο σχόλια αν και το θέμα του μπλογκ είναι άλλο.

Πάντα πίστευα πως μπορεις να καταλάβεις πολλα για έναν άνθρωπο απο τον τρόπο που μιλάει,που εκφράζεται,που κουνα τα μάτια του,το στόμα του,απο τον τόνο της φωνης...όλα αυτά είναι καθρέπτης του μυαλού και της << ψυχής >> .Σας γνώριζα μόνο μέσα απο τα γραπτα και σήμερα πήρα μια πιο πληρη εικόνα.Χωρις να θέλω να κάνω κοπλιμέντα εκπέμπεται σεβασμο και αυτό διότι σεβεστε και τον εαυτό σας και τους γύρω σας.Βγαζετε νηφαλιοτητα,ηρεμια,σιγουρια...λέτε κάτι και έχει βάρος,το τεκμηριώνεται,ΚΟΙΤΑΤΕ ΕΝΤΙΜΑ.

Δεν σας κρύβω πως φοβόμουν μιας και δεν σας είχα ξαναδει ( πλην του << έχει γουστο >> ) μήπως λόγω των γνώσεων σας βγαίνει κάποια ειρωνια παραπάνω ή οιηση,αλλά είσαστε πολυ αξιοπρεπης,σέβεστε το διάλογο και τον οποιοδήποτε συνομιλητη.Χάρηκα που δεν επιβεβαιώσατε τους φοβους μου.

Επίσης σήμερα είδα οτι γενικα σας σέβονταν ,πράγμα που δεν περίμενα απο αυτά που έχετε γράψει για τη συμπεριφορά πολλων απεναντι σας.Βεβαια δεν ξέρω αν ήταν πραγματικότητα ή δήθεν σεβασμος ή απλά δεν είχαν τι να πουν...

Μου εκπέμπετε σταθερή λογική αλλά και τρυφερο συναίσθημα...

Οπως θα διαπιστώσατε στο μπλογκ ο Μιχάλης και τα άλλα παιδια έκαναν ζωντανή αναμετάδοση....αγάπη είναι όλο αυτό,όχι τόσο θαυμασμός ή ενθουσιασμος αλλά κυρίως ΑΓΑΠΗ.
Εστω και μεσα απο το μπλογκ δημιουργείται κάτι που σας τιμά και μας τιμα!

3:33 πμ

mickey είπε...

@fwteinei
Έψαξα για το θέμα σου, αλλά δε βρήκα κάτι έγκυρο στο Internet. Γνωρίζω κάποια πράγματα (κάτι ξέρω για το ρήμα "ερώ" που σημαίνει "αγαπώ") και νομίζω ότι η λέξη "ερωτώ" δεν έχει σχέση, αλλά πιστεύω ότι οι φιλόλογοι είναι πιο αρμόδιοι να σου απαντήσουν.

Μερικά από αυτά που βρήκα πρόχειρα (επιβεβαίωσαν εν ολίγοις αυτά που γνώριζα):

"Η λέξη «έρωτας» προέρχεται από το αρχαιοελληνικό «έρως» και τα ρήματα «έραμαι» και «ερώ», αγνώστου ετυμολογίας."

"Eρώ = αγαπώ κάποιον ή κάτι θερμώς, επιθυμώ τι εμμανώς"

Πάντως ο Ερωτόκριτος δεν έχει καμία σχέση με ...ερωτήσεις. Αν δεν κάνω λάθος είναι ο ερωτο-κριτος, εκείνος δηλαδή που κρίθηκε (χτυπήθηκε;) από τον Έρωτα. Σε απλά ελληνικά, θα λέγαμε εκείνος που "δάγκωσε τη λαμαρίνα" :))

Ρίξε μια ματιά κι εδώ. Για αυτόν ακριβώς μιλάμε σε τούτο το post ;)

Υ.Γ. Ελπίζω να βοήθησα όσο μπορούσα. Δεν ανοίγεις και κανένα λεξικό καλού κακού - αν έχεις κάποιο εύκαιρο;

mickey είπε...

Αγαπητή Μυρτώ,

αν και δε σκαμπάζω γρι από γαλλικά, με μια πρόχειρη μετάφραση από free machine translation service, τα αγγλικά που ξέρω και λίγο ψάξιμο στο Google, κατάλαβα πολύ καλά τι γράφεις στο σχόλιό σου των 3:02μμ ;)

Ωραία ιδέα! Να δω τι θα πει κι ο "γάτος" μας. Αν πάντως κρατήσει το post και για σήμερα, θα ήταν τιμή μου να γράψω το σχόλιο Νο. 666 :)

Εκ μέρους όλων μας (οι υπόλοιποι θαρρώ πως κοιμούνται) σε ευχαριστώ θερμά - merci beaucoup!

Τέλος για σήμερα, πάω για ύπνο, χαρούμενος και ...ξεσαλωμένος :))

Yannis H είπε...

Είδα την εκπομπή μέχρι εκεί που άντεξα. (Έχουμε δουλειά σήμερα το πρωί.) Ο ΝΔ προδίκασε τη συζήτηση ‘μπλιαχ’. Θα την έλεγα μίζερη, pathetic.

Για πολλά ο άνθρωπος είναι θαύμα, αλλά για το ότι μεγαλώνει προς τα πάνω… πρώτη φορά το άκουσα.

Δύο παρατηρήσεις: ο παραλληλισμός της συζήτησης με ποδοσφαιρικό αγώνα και να βλέπουμε τα επιχειρήματα σαν ‘γκολ’ εκατέρωθεν, νομίζω μειώνει εμάς τους ίδιους και τη φύση του διαλόγου (όχι ότι έγινε τέτοιος διάλογος χθες).

Κάπου είδα ότι η anathrika δήλωσε ότι θα φύγει. [Άντε πάλι, όπως σε κάθε δικτυακό τόπο, παρεξηγήσεις, δηλώσεις αποχώρησης.] Αλλά ΑΝ πιστεύουμε ότι εδώ είναι κάτι διαφορετικό, κάτι που μάλλον δεν βρίσκεται εύκολα παραπέρα, και αν η ‘παρέα’ έχει κάτι να δώσει στον εαυτό της (δη. ο ένας στον άλλο) καλό είναι να στεκόμαστε σε κάποιο ύψος. Όχι αυτού που διαβάζει απλά αλλά αυτού που συμμετέχει και μένει πάνω από ηλίθιες παρεξηγήσεις – εκτός αν δίνουμε στην κάθε Ήρα μεγαλύτερη αξία από τις επιθυμίες μας.

Αυτά, πήγαιναν στην anathrika (τη χάρηκα πολύ στις τελευταίες συζητήσεις), στο Harry και σε όποιον/α νιώθει σαν αυτούς και διαβάζει στα σιωπηλά.

Καλημέρα.

Nikos Dimou είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Φεύγοντας από την εκπομπή είχα μια μάλλον κακή γεύση. Πάλι δεν έγινε καλή συζήτηση, πάλι δεν προλαβα να πω πολλά (για τον Φλάβιο Ιώσηππο και τις αμφισβητούμενες παρεμβολές, για τα παπούτσια του Λασκαράτου και την fake εξομολόγηση του Renan). Ήρθα σπίτι και έπεσα για ύπνο.

Σήμερα το πρωί, διαβάζοντας τα σχόλια, είπα: "η εκπομπή απέτυχε - ζήτω η εκπομπή!"
Ενθουσιάστηκα! Αν είναι να γίνεται τέτοιο κέντημα σχολίων - να πηγαίνω κάθε μέρα - έστω συχνότερα.

Όλοι έγραψαν - αλλά ο Mickey ζωγράφισε. Το τι γέλιο έκανα με την περιγραφή δεν λέγεται.

Yannis h σωστά αντιδράς αλλά τελικά έτσι που έχουν γίνει αυτές οι εκπομπές μόνο η ποδοσφαιρική περιγραφή ταιριάζει.

Μυρτώ - μπορείς να γράφεις ελληνικά και με γαλλικό πληκτρολόγιο αρκεί να γυρισεις την γλώσσα... (και να προσέχεις τα αντίστροφα γράμματα).

Αναθρήκα μη φύγεις!

Harry come back! (Μας λείπεις - αλλά νομίζω πως θα σου λείπουμε κι εμείς...)

half-blood_phoenix είπε...

@dimitra
Πολύ καλό το Χοντροί Άνδρες με Φούστες
Προτίνω από εδώ και πέρα να αναφερώμαστε στους παππάδες με το κωδικό όνομα ΧΑΦ. Θυμίζει και ποδοσφαιρικό όρο και ταιριάζει και με τα χτεσινά περί ματς.

half-blood_phoenix είπε...

ΝΔ προτίνω να κρατήσεις το post μέχρι να ξεπεράσουμε τα 500. Δεν απέχουμε κσι πολύ ακόμη άλλωστε.

gravoura είπε...

Καταγάλανος ουρανός σήμερα στη Σαλονίκη, στον κήπο 3 δεντράκια με ροζ, άσπρα και κόκκινα άνθη, μαζί με την έντονη μυρουδιά από τους ανθισμένους βολβούς, σκηνικό έτοιμο για μια όμορφη μέρα. Και η ψυχή αναζητά τη δική της ανθοφορία, θα ξανάρθει ο έρωτας ή απλά πια μας ξέχασε;

p_aris είπε...

Το "θαύμα" gravoura είναι που τα δεντράκια σου μεγαλώνουνε προς τα πάνω... :)

half-blood_phoenix είπε...

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Έρχεται φέτος κουρασμένη
η Άνοιξη
(να) κουβαλάει τόσα χρόνια
τα λουλούδια πάνω της.

Σκοτεινοί άνθρωποι
στις γωνιές την παραμονεύουν
για να την τσακίσουν.

Αυτή όμως
με κρότο
ανάβει ένα-ένα
τα λουλούδια της
στα μάτια τους τα ρίχνει
(για) να τους στραβώσει.

Μίλτος Σαχτούρης

Θα πείτε μου ταιριάζει τώρα αυτό;
Λοιπόν αν αλλάξει κανείς στο ποίημα τη λέξη άνοιξη με την λέξη αγάπη τότε ταιριάζει απολυτα και λέει και πάρα πολλά! Επιπλέον δίνει απάντηση στην ερώτηση της gravoura.

Yannis H είπε...

Έκανα ένα search στο ιντερνετ για ‘growing downwards’. Όσον αφορά τα δικά μας, το κύριο πράγμα που είναι έξω από το θαύμα του θεού, είναι η οικονομία. Αυτή κι αν μεγαλώνει προς τα κάτω!

Λέτε ν’ αρχίσουμε τα ευχέλαια;

Yannis H είπε...

(Όχι πως χρειαζόταν το νετ για να μάθω αυτό για την οικονομία... Απλώς, όλα τα λινκς ήταν οικονομικής φύσεως)

guerrero762 είπε...

Dobro jutro.
Ενδιαφερουσα η ποδοσφαιροποιημενη περιγραφη της συζητησης αν και δεν ειχα την ευκαιρεια να την παρακολουθησω.
Αλλα ποδοσφαιρικη περιγραφη;Ενα τοσο λαικο και ευτελες αθλημα;Χαθηκε μια περιγραφη τυπου Κωσταλας περιγραφει καλλιτεχνικο πατιναζ;(οh my god,no!)
Ιδιαιτερα διασκεδαστικη δεν την βρηκα παντως,σαν πιτσιρικαδες που κανουν ανωδυνη πλακα ή συνναξη βαριστημενων φανταρων που γελανε με μη-αστεια.
Anyway γουστα ειναι αυτα...
Καλα ο παπας αμφισβητησε το νομο της βαρυτητας γιατι τα φυτα μεγαλωνουν προς τα πανω;
Nice one lad!
Οι πατατες που μεγαλωνουν both ways ειναι οργανα-φυτα του σατανα;
Ποιος καρατζαφερης ηταν;Προφανως ο δημοσιογραφος και οχι ο επιδοξος δημαρχος μας.
Πανουτσος και σια!Ολο το κατεστημενο των Αθηνων και του επαρατου ΠΟΚ.
Σουβλακι καλαμακι παραγγηλατε;
Ενδιαφερον σημειο των γραφομενων σας:Καποιοι ειστε κρυφο-φετιχιστες;Τετοιο κολλημα με τα ποδια της houlia!!!
Mickey mate,απο οτι καταλαβα ολο βραδυ ησουν online.
Εισαι φοιτητης,ανεργος,δημοσιος υπαλληλος ή εισοδηματιας;
Καλα θα μου πεις εχω φαει και εγω κατι κολληματα με το διαδυκτιο,οταν το πρωτοανακαλυψα πριν χρονια αλλα ολο το βραδυ;Too much mate!
Κ.Δημου μια ερωτηση:Οταν τελειωνει η ζωντανη συζητηση,ειδικα οταν κατα την διαρκεια της εχουν ανεβει οι τονοι,μετα τι κλιμμα επικρατει;
Πραγματικα εχω περιεργεια επι τουτου.
P.S Καποιος-α ειπε...
Εβαλες πάλι στο αυτόματο το πολυβόλο!

Χμ!Το πολυβολο παντα "ειναι στο αυτοματο"(Boze moji με αυτες τις ασχετες ορολογιες).Αλλα ειδη οπλων εχουν την δυνατοτητα επιλογης ρυθμου βολης.Καραασχετο αλλα δεν αντεχα να μην σας την πω..

Nikos Dimou είπε...

half-blood phoenix said...
"ΝΔ προτείνω να κρατήσεις το post μέχρι να ξεπεράσουμε τα 500. Δεν απέχουμε κσι πολύ ακόμη άλλωστε".

Μα τα σχόλια συνεχίζουνε και μετά την εμφάνιση νέου ποστ. Σε παλιά ποστ μεγαλώνουνε προς τα πάνω (σαν τα δεντράκια).

Nikos Dimou είπε...

querrero said...
"Κ.Δημου μια ερωτηση:Οταν τελειωνει η ζωντανη συζητηση,ειδικα οταν κατα την διαρκεια της εχουν ανεβει οι τονοι,μετα τι κλιμμα επικρατει;"

Τίποτα. Μούγγα. Έχεις τη αίσθηση ότι το θέατρο τέλειωσε, όλοι βγαίνουν από τους ρόλους τους, ξεμακιγιάρονται, λένε-δεν λένε μία τυπική καληνύχτα και πάνε σπιτια τους...

guerrero762 είπε...

Ευχαριστω για την πληροφορια κ.Δημου.Ειχα την εντυπωση πως συνεχιζοταν η αντιπαραθεση ποιο χαλαρα.Αυτο που περιγραψατε νομιζα οτι μονο με τους πολιτικους συμβανει.

Nikos Dimou είπε...

Που είναι ο Mickey να γράψει το πεντακοσάρι - φνατάζομαι θα κοιμάται (ξενύχτησε...)

guerrero762 είπε...

Και το ξεπερναμε(500αρι).Καλο μεσημερι,απογευμα και νυχτα(τι μου θυμιζει αυτο;).Ο παρων καραβανας αποχωρει δια να οδηγησει εις περιπολιαν ομαδα τιμημενων πλην κουρασμενων υφισταμενων συναδελφων και να διαφυλαξει την ειρηνην και την απροσκοπτη παροχη πετρελαιου,φυσικου αεριου και παραγωγων παπαρουνας εις την ανθρωποτηταν.
Κ.Δημου,αγαπητες και αγαπητοι συν-ομιλητες με την αδεια σας,αποχωρω.Τα λεμε αυριο...

mickey είπε...

ΔΕΝ κοιμόμουν. Μου το χαλάσατε!

Μπουχουχουχου :((

mickey είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Ευχαριστώ τον οικοδεσπότη και τους υπόλοιπους για τα καλά λόγια. Και οι κριτικές ευπρόσδεκτες είναι.

Δε με πειράζει για τη χαμένη πεντακοσάρα! Αφού την έκανε η αγαπημένη μου Γεωργία, είναι για μένα το ίδιο - σε έλιωσα τώρα έτσι;;;

Έτσι κι αλλιώς την είχα ξανακάνει στο άλλο post (αν και disputed). Άλλωστε, όπως σας είπα, επιθυμώ διακαώς το Νο. 666 :)

houlia είπε...

Mikey σου προτείνω να γράψεις κι εκείνο το περιζήτητο 666στο σχόλιο που ονειρεύτηκες! Αρκει να βάλεις το repeat login and publish. Δε θα σου πάρει ιδιαίτερο χρόνο αν αναλογιστείς ότι ταυτόχρονα θα τον αξιοποιήσεις να καταστρώσεις τα σημερινά σου «παραμύθια»...Ελπίζω μόνο να μη σου κάνει format στο δίσκο!!!

christoforos είπε...

Και συνοικέσια στο μπλόγκ; Μπράβο..

Ο σχολιασμός ήταν όλα τα λεφτά. Με τη Φλέσσα δηλαδή να περιμένουμε κάτι σε πορνό! Ω, αυτό δεν θα το χάσω με τίποτα.

1η Απριλίου είπαμε;

Προτείνω σε όσους κάνουν την αναμετάδοση να την κάνουν από αυτό το ποστ! Έτσι και τα 666 σχόλια θα φτάσουμε κτλ κτλ κτλ.

Nikos Dimou είπε...

Παιδιά αν ξέρω πως θα με παρακολουθείτε και θα με σχολιάζετε κάθε λεπτό θα κομπλάρω...

Ευτυχώς που η εκπομπή θα είναι μαγνητοσοκοπημένη - έτσι κι αλλιώς εγώ μετα τα μεσάνυχτα δεν λειτουργώ...

resident είπε...

φτου γαμώτο! Σάββατο νύχτα δουλεύω.Θα χάσω τον live σχολιασμό.Αν το θέμα είναι πιο σοβαρό και δεν υπάρχουν άλλοι καλεσμένοι, η αν αυτοί είναι πιο σοβαροί δεν θα γίνει παιγνίδι.

christoforos είπε...

:)))

Ερώτηση κρίσεως: η γυναίκα σας διαβάζει το μπλογκ;

christoforos είπε...

...δηλαδή... τότε...μπα ή μήπως...
χμ, η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο!

m.m. unfair!\


un·fair


adjective
Definitions:

1. not just: not equal or just

2. unethical in business: not ethical in business dealings

christoforos είπε...

omileite ellinika

christoforos είπε...

Μου φαίνεται καλή μου Αφροδίτη ότι συγχέεις τον "έρωτα" με την "αναπαραγωγή". Όλοι οι άντρες θα διαγράφονταν μεμιάς από την υπέρτατη απόλαυση που λες. Επίσης, νομίζω ότι ο έρωτας θέλει δύο..τα παιδιά σου τα ρώτησες αν είναι ερωτευμένα μαζί σου;

Nikos Dimou είπε...

chris said...
:)))

Ερώτηση κρίσεως: η γυναίκα σας διαβάζει το μπλογκ;

Αν η ερώτηση αφορά εμένα, η απάντηση είναι: ναι.

christoforos είπε...

afroditi:
Αυτό με το βελόνι και τη βενετιά μου το εξηγείς λιγάκι;

(Αύριο) κλ νχτ

christoforos είπε...

glikitati afroditi:

Γνωρίζαμε το μισογυνισμό, τώρα μαθαίνουμε για το μισο-αντρισμό; Λέξη σόλοικη αλλά η γλώσσα πρέπει να ακολουθεί την εποχή της. Το τελευταίο που λες,μαλακία δεν το λένε;

Ουδέν σχόλιο/.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 382 από 382   Νεότερο› Νεότερο»