Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2006

Ημερολόγιο μίας κατάργησης

ΩΡΑ 00.05: Ανοίγω τα comments στο "ερημονήσι" και διαβάζω τα πιο πρόσφατα. Μία συμπυκνωμένη ανοησία με χτυπάει στο στομάχι. Όχι, αυτά δεν είναι σχόλια σε ημερολόγιο, είναι το πιο φτηνιάρικό chat room που έχω συναντήσει. Λέω να σβήσω μερικά - αλλά δεν έχουν τέλος. Πρέπει να σβήσω πάνω από πενήντα.

Το χιούμορ το χαίρομαι. Τον καλό χαβαλέ επίσης. Αλλά την βλακεία, τα φτηνά υπονοούμενα, την χυδαιότητα χωρίς ποίηση ή χιούμορ, τις φασιστοειδείς επιδείξεις - όλα αυτά με αηδιάζουν.

Τα παίρνω στο κρανίο. Κατεβάζω όλο το post (το σώζω στα drafts) και γράφω αυτό που διάβασαν όσοι μπήκαν μετά: "H συμπεριφορά ωρισμένων είναι απαράδεκτη. Το Post κατεβαίνει και αν συνεχίσουν θα κατέβει όλο το blog".

ΩΡΑ 08.30: Άσχημος και ελάχιστος ύπνος. Τα comments στο Post περί κατάργησης δείχνουν το άλλο πρόσωπο του blog. Πολλοί διαφωνούν - μερικοί με οξύ τρόπο - αλλά έχουν επιχειρήματα. Γίνεται διάλογος μεταξύ τους και μαζί μου. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης του blog. Αν ήθελα ένα βήμα για να γράφω τα δικά, μου το είχα ήδη στα "Επίκαιρα", στο site μου. Αυτό το blog έγινε για να δώσει φωνή και σε σας και την δυνατότητα διαλόγου.

Δυστυχώς σε ένα blog δεν είναι δυνατόν να μπλοκάρεις μεμονωμένους χρήστες. Μπορείς βέβαια να κάνεις moderation, πράγμα που προσθέτει και άλλη δουλειά (ήδη μου τρώει πολύ χρόνο) και την ρετσινιά της λογοκρισίας. Για να παραφράσω τον αείμνηστο φίλο Νίκο Πουλαντζά: "Ένα blog ή θα είναι ελεύθερο, ή δεν θα είναι blog".

Είναι τραγική η αμετροέπεια ορισμένων. Π. χ. ο διάσημος "σαλτάρω" μία φορά στις δέκα είναι απολαυστικός - τις υπόλοιπες παραληρηματικά ανόητος ή και χυδαίος. Τον έχω προειδοποιήσει - ακόμα και παρακαλέσει. Δεν καταλαβαίνει και αυτός και μερικοί άλλοι πως πριονίζουν το κλαδί επάνω στο οποίο κάθονται;

Γιατί πάνω από όλα το blog είναι μεράκι. Άμα πάψει να μου κάνει κέφι, όλα τα επιχειρήματα του κόσμου δεν θα μπορούν να με πείσουν.

Πρακτικά: ξαναβάζω το post για το ερημονήσι - μόνο και μόνο για να μπορούν όλοι να κρίνουν αν είχα δίκιο. (Διαβάστε τα σχόλια από το τέλος). Συνεχίζω, με πολύ λιγότερο κέφι. Ελπίζω να μην το χάσω κι αυτό.

137 σχόλια:

A.F.Marx είπε...

Κρίμα...
Έπρεπε να μείνει το ωραίο ποίημα του saltaro. Ξαναπέρασα από το blog για να το διαβάσω και πάλι

Ελένη είπε...

Κύριε Δήμου, τόσα χρόνια στο κουρμπέτι της Επικοινωνίας και μασάτε; Δεν νομίζω. Κρατάω σημειώσεις... Αυτό το κόλπο δεν το ήξερα, ομολογώ...Ή μαλλον το ήξερα αλλά όσες φορές πήγα να το πουλήσω, κανείς δεν το αγόρασε. Άλλες εποχές, θα μου πείτε...

McKat είπε...

Κύριε Δήμου είναι ίσως αναπόφευκτο να γίνονται και διάφορα που δεν θα σας αρέσουν. Αναπόφευκτο λόγω του δημόσιου χαρακτήρα του blog αλλά και του γεγονότος ότι είστε πόλος έλξης και δημιουργήθηκε μέγας τόπος συνάντησης εδώ. Αν κλείσει το blog θα πάρει κι άλλους η μπάλα. Σίγουρα είναι περισσότεροι. Κι εσάς ακόμα κατά κάποιον τρόπο. Έχει ζωντάνια το μέρος. Ακόμα κι όταν εκτροχιάζεται μερικώς. Κρατείστε τη χαρά του, αφήστε τα υπόλοιπα.

Lili είπε...

Dont give in, βρε.

Υου conquered hardest battles.;)

Yannis H είπε...

Βρήκα τη σελίδα από το 'history'.

Και έχω να πω ένα πράγμα: κάποτε, βρέθηκα να διαχειρίζομαι μια κοινότητα 30 ατόμων στο νετ. Κάποιος τα έκανε μαντάρα και τον ανεχόμασταν (τον υπερασπιζόμασταν!) για 2-3 χρόνια, χάριν της ελευθερίας του λόγου. Μέχρι που καταλάβαμε ότι η ελευθερία του Ενός, καταντάει δικτατορία επί όλων των άλλων, αυτού του ενός που υπερασπιζόμασταν. Είπα λοιπόν, ότι ένα πόρταλ χρειάζεται καταστατικά - μια εταιρία χρειάζεται καταστατικά. Μια παρέα δεν χρειάζεται. Όπως εάν δεν πάρω τηλέφωνο κάποιον για να βγω μαζί του, δεν του στερώ το δικαίωμα συνεύρεσης με άλλα άτομα, έτσι και σε μια παρέα, μπορεί να υπάρξουν κανόνες παρεϊστικοι - απλή κουβέντα (σαν το 'τακτ' προς τους μουσουλμάνους) που κρύβει, όμως, μέσα της, σοφία. Και η σοφία αυτή λέγεται 'κοινή λογική'.

Νόμιζα ότι όταν ο ΝΔ μιλούσε για το blog σαν 'το σπίτι του' το είχε πιάσει. Σήμερα, με τη διαγραφή του θέματος περί έρημου νησιού (εκτός και αν μου κάνει παιχνίδια ο υπολογιστής μου) ...τελικά δεν το είχε πιάσει.

Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε αναλύσεις για μουσουλμάνους που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα με τη δική μας επί δύο μέρες και να μην μπορούμε να μεταφέρουμε την ίδια λογική στον σαλτάρω και την ήρα (στον μικρόκοσμο του blog...)
Δεν έχουν την ίδια κοινή λογική. Θα καταργήσουμε το blog, σαν άλλοι politically correct που αυτοσιωπούνται για τα πάντα;

Ή θα υπερασπιστούμε την κοινή μας λογική ενάντια σε όσους δεν τη συμμερίζονται αλλά επιμένουν να συμμετέχουν σε έναν κόσμο που είναι φτιαγμένος από αυτήν;

Επαναλαμβάνω, ελπίζω το σβήσιμο του θέματος να είναι λάθος του υπολογιστή μου. Αν δεν είναι... είναι λάθος του οικοδεσπότη. Το οποίο, νομίζω, έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο σε όσους νοιάζεται και για αυτούς που το έφτιαξε παρά για αυτούς που το μαγάρισαν και δεν νοιάζονται για το τι νοιάζεται. Θα έπρεπε να σβήσει μηνύματα.

Σαλτάρω και Ήρα (ένα και το αυτό)... μια παρέα - κοιτάξτε τον κοινωνικό σας περίγυρο - υπάρχει χάρη σε μια κοινή λογική. Τα πράγματα στο νετ δεν είναι διαφορετικά. Αν δεν θέλετε να συμμετέχετε στην κοινή λογική... μη συμμετέχετε καθόλου. Ας μην το αναγάγουμε σε φιλοσοφική συζήτηση.

Και αν θέλετε να δείτε τις προεκτάσεις... (υπάρχουν!) ας το συνομιλήσουμε.

Χωρίς υπερρεαλιστικά του στιλ αν τραγουδάνε καλά οι συνδικαλιστές στην Παταγονία το La donna e mobile.

ΥΓ Αν το ‘σαλταρομπλογκ’ θα μπορούσε να είχε επιτυχία, θα υπήρχε ήδη. Μόνο σαν παράσιτο φαίνεται πως μπορεί να υπάρχει.

ΥΥΓ. Βλέπω ότι ξανανέβηκε. Με άλλη μορφή. Τα παραπάνω ισχύουν. Στο ακέραιο. Και δεν δίνω το βάρος των γραφόμενών μου σε κανένα πέραν του εαυτού μου. Είναι η γνώμη μου, και mail έχω –ελεύθερα.

€lisavet είπε...

Κι είχα πει, θα το διαβάσω μετά. Καλά λένε, μην αφήνεις τίποτα για μετά...

alombar42 είπε...

Δεν ξέρω τι έγινε, αλλά ερημονήσι υπήρχε, ερωτοσαλταρισμένους είχαμε, υποθέτω οτι κάποια στιγμή ήρθε και η ώρα του σεξ στο μπλογκ.

Αν μου επιτρέπετε όμως, νομίζω οτι το βλέπετε από λάθος οπτική γωνία. Το αλατοπίπερο μπαίνει σε όλα τα φαγητά και το χιούμορ προάγει οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση.

Υποψιάζομαι οτι αυτό είναι απλά το κόστος της δημοσιότητας. Το ξαναείπα: αποστασιοποιηθείτε, μην το βλέπετε σαν προσωπικό ημερολόγιο. Δεν μπορεί να είναι τέτοιο για κανέναν επώνυμο.

Nikos Dimou είπε...

yiannis h άρχισα να σβήνω σχόλια - και είδα ότι έπρεπε να σβήσω πάνω από πενήντα. Δεν ήταν μόνο ο σαλτάρω-ήρα ήταν και οι άλλοι... Προτίμησα να κατεβάσω το post ώστε να μην ξεχειλίζει η ανοησία στο blog μου.

Προϋπόθεση να συνεχίσω είναι να μου κάνει κέφι. Ε, λοιπόν, έτσι δεν μου κάνει κέφι. Προς το παρόν πάω για ύπνο. Αύριο βλέπουμε.

Yannis H είπε...

Κύριε Δήμου, όταν εγώ μπήκα σε παρόμοιο δίλημμα – δεν είχα καθόλου μικρότερη ευαισθησία απέναντι στην ελευθερία του λόγου – έσβησα χρήστη. Αντιλαμβάνομαι ότι τεχνικά αυτό δεν γίνεται σε ένα blog (απ’ όσο τουλάχιστον γνωρίζω). Θέτω το θέμα τού τι θα υπερισχύσει: η βλακεία ή η συνέπεια; Η κατάχρηση ή η αυθεντικότητα; Η υπεροψία ενός ή η λογική που μοιράζεται μια ομάδα που (καλώς ή κακώς) θέλει να επικοινωνήσει;

Δεν θεωρώ αυτό το ερώτημα δύσκολο.

Αλλά από την άλλη, λόγω της θέσης σας, επιτρέψτε μου να σας πω ότι «μυείστε» στη φύση των συζητήσεων του διαδικτύου με καθυστέρηση και με ‘ανώμαλο’ τρόπο. Προσωπικά, μυήθηκα από το δεύτερο μήνυμα ever – και με τρόπο που με έκανε να αναρωτιέμαι αν θέλω να ξαναγράψω. Προσωπική μου γνώμη: άξιζε για μένα, με τον απειροελάχιστο τρόπο του ‘εκφράζεσθαι’. Και δεν είχα κανένα να μου πει ‘γράψε’ – εσείς έχετε.

Εύχομαι καληνύχτα και αύριο, με καθαρότερο μυαλό και αποστασιοποίηση από ό,τι δεν αξίζει, να θέσετε καινούριους κανόνες. Η ευγένεια (κι αυτό είναι κοινή λογική) δεν πιάνει σε κάποιους.

Και, σόρυ για την έπαρση, αλλά αν κάποιος με πει ‘γιουσουφάκι’... μπορεί να μου το πει προσωπικά. euro_man@pathfinder.gr

Sakis Rizos είπε...

Κύριε Δήμου, δεν ξέρω τι έγινε στο συγκεκριμένο post για το ερημονήσι.

Αυτό που ξέρω -και πίστευα ότι θα ξέρατε κι εσείς- είναι ότι από την στιγμή που αποφασίσατε να κάνετε ένα δημόσιο blog, τότε πρέπει να περιμένετε ότι κάποιοι θα εκφραστούν με τρόπο που δεν σας αρέσει (κάτι τέτοιο πιστεύω ότι μάλλον συνέβη στο συγκεκριμένο post).

Σε αυτήν την περίπτωση, εάν θέλετε να διαγράψετε τα σχόλιά τους (ή αν θέλετε να κάνετε "Moderate Comments"), καλώς. Αλλά, το να δηλώνετε "το post κατεβαίνει και αν συνεχίσουν θα κατέβει όλο το blog" κάνει κακό σε σας αλλά και σε όποιους θέλουν να σας διαβάζουν.

Εν πάση περιπτώσει, αυτή σας η δήλωση εμένα προσωπικώς με κάνει να νιώθω άσχημα. Ακούγεται πολύ, πώς να το πω, "καθηγητίστικη", ακόμη και παιδιάστικη.

Ανόητοι υπάρχουν παντού. Εάν δεν μπορείτε να τους ανεχθείτε / αντιμετωπίσετε, τότε κακώς δημιουργήσατε αυτό το blog. Ελπίζω, πάντως, ότι δεν θα το κατεβάσετε.

harrygreco είπε...

Το τρις σφαλλειν,λυπη στους υποστηρικτες προκαλει. Μια ομαδα μπλογκοχουλιγκανς μαγαριζουν το μαγαζι καθε βραδυ. Αν μπλοκαριστουν τα γιουζερνεημ τους,δεν θα ξαναενοχλησουν με αλλα ψευδωνυμα.Ουδεν κακον αμιγες καλου,σε καποια μπλογκς που εκανα περατζαδα,δεν παταει κανεις. Be cool.

skata είπε...

Η σοβαροφάνεια αρχίζει να παίρνει διαστάσεις πανδημίας στο ίντερνετ.

Όλοι μαζί παιδιά:

Ε-Ν-Α Σ-Υ-Ν-Τ-Ρ-Ο-Φ-Ο Κ-Α-Ι Ε-Ν-Α Β-Ι-Β-Λ-Ι-Ο

resident είπε...

Hταν το θεμα τοσο σοβαρο που δεν σηκωνε αστεια?Ενταξει υπηρχαν χοντραδεs. Ισωs και γω να ξεφυγα και δεν το καταλαβα(αν ειναι παρακαλω να το μαθω).Αλλα να κατεβει ολο το ποστ?Κριμα.

Ο Μήτσος στην Αλβιώνα είπε...

κύριε Δήμου,
είναι από τις ελάχιστες φορές που αδυνατώ να καταλάβω τα επιχειρήματά σας για μια απόφαση. Αν θεωρείτε οτι μερικοί κάνουν κατάχρηση του χώρου σας, σβήστε τα σχόλια τους, ή μπλοκάρετε τα usernames. Η αντιδραστική απόφαση " κατεβάζω το post ή ακόμα και το blog" αν και αναμφίβολα είναι δικαίωμά σας δεν νομίζω οτι είναι κολακευτική για την οξυδέρκειά σας.

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμά σας του οικοδεσπότη, για μερικούς ανάξιους φιλοξενίας τιμωρείτε τους πολλούς αλλά και εσάς.

Δεν είναι πολλές οι ευκαιρίες να χαιρόμαστε για κάτι ελληνικό, μην μας στερείσετε μια από αυτές!

Ευελπιστώντας σε πολλά posts to come, καληνυχτίζω όλους σας!

harrygreco είπε...

Οσο για το ερημονησι,πρεπει να ξανανεβει για λογους ιστορικους & αρχης,χωρις λογοκρισια.Αν δεν υπηρχε αισχρη λογοκρισια στα πρακτικα της βουλης,τοτε ο πολυς κοσμος θα ηξερε για το επεισοδιο οπου ο ενας βουλ. λεει στον αλλο ...εισαι μαλακας & αρχιδι,εκεινος απαντα αντε γαμισου & ο αλλος του πεταει ενα μπουκαλι νερο που βρισκει στο κεφαλι μια βουλευτινα που μπηκε στη μεση να τους χωρισει...Θα ξεραμε ουσιαστικα το ποιον των ...κατηγορουμενων,ενω τωρα πιστευω οτι στα πρακτικα δεν υπαρχει το συμβαν,ουτε η ιστορικη φραση του αδικοχαμενου καρνταση Σαδικ...εμεις δεν ειμαστε μ...ειμαστε Τουρκοι. Ανεβαστε ξανα το ερημονησι να υπαρχει,με τις αηδιες τους,αλογοκριτες,αλλα να υπαρχει.

georgia m. είπε...

''Νησί είναι το πλην της στεριάς/
Νησί είναι το νυν και ο βοριάς...''

Νήσος
Ν.Δ

FUFUTOS είπε...

Δε πρόλαβα να διαβάσω το post. Δε γνωρίζω τι συνέβη.
Εκτιμώ όμως ότι η αγανάκτηση του κ.Δήμου θα πρέπει να είναι δικαιολογημένη - γιατί αποδεδειγμένα έχει επιδείξει πολύ μεγάλη αντοχή και ανοχή...

Κύριε Δήμου, κάποιες φορές επιδιώκετε "ζωηρό" διάλογο είτε με ... διλήμματα είτε με εύστοχες "τεχνητά αφελείς" (κάπως έτσι νομίζω το διατυπώσατε σε ένα απαντητικό σχόλιό σας πριν λίγες μέρες)ερωτήσεις. Οι παρενέργειες από τους σαλταρισμένους σας/μας είναι ήδη γνωστές (και σήμερα υποθέτω ότι θα ήταν ανυπόφορες - κρίνοντας από την ενέργειά σας).

Επειδή:
1.υποθέτω ότι θα είναι πολύ κουραστικό και χρονοβόρο να εγκρίνετε ή να σβήνετε σχόλια (με τέτοιο μεγάλο αριθμό σχολίων που δέχεται το blog σας) και
2. φαντάζομαι ότι δε θα σας αρέσει καθόλου αυτή η διαδικασία
προτείνω:
-κλείστε τα σχόλια (τουλάχιστον σε κάποια posts, έχετε την εμπειρία να διακρίνετε τα ... επίφοβα)
Οι σχολιαστές σας (καλοπροαίρετοι και κακοπροαίρετοι) ας αναπτύξουν δικά τους posts στα blogs τους
-εξετάστε την ιδέα που είχε καταθέσει ο Alombar (αν θυμάμαι καλά - ίσως και άλλοι) για δημιουργία κάποιου forum ή blog για το σχολιασμό των posts σας.

Εύχομαι να ξαναβρείτε σύντομα το κέφι σας.

aaagou aaagou είπε...

krima na katevei to blog k.dimou!mathenoume me mia episkepsi tosa polla gia olous tous sintelestes tou kai ine diaskedastiko san tin auli tou odusea me tous kalous na lipoun. einai asteio na diavazeis sxolia anomalon eunouxon pou vlepoun internet, me ksexorista aluta provlimata eno forane kampartnines poiisis pou pirane me lefta ton gonion tous. senario komodias ton kairon. mexri na sinantisoun -sigouro auto- ton priapo. na protino omos, an mou epitrepetai, ti lipsi imimetron, ti allo, gia tin prostasia ton -mi pistikon alla, vgazo kapelo, poli simantikon gia tin ploki- euaisthision. toulaxiston gia diastima ligon post, afou metaksi mas den tha kratisoun poli oi euesthisies;). afino ti fisi ton imimetron pano sas. ksekinontas apo tin emfanh gluka kapoion omos kai thigontas nomo orismenon mono filosofon kai dimagogon, na po oti vrisko tin egitita glukititas-arrostias endiaferousa proklisi aisthitikis, parolo pou m aresoun austira xorista panta. alla mexri tote exei gelio eipame. tha euxomoun kali tixi alla tin plathete monos sas xronia tora opoia kai na einai auti sto mellon. kalimera sas:)

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου αρέσει πως κάποιοι (οι περισσότεροι απ’ ό,τι είδα) επικρίνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την απόφαση του ΝΔ να κατεβάσει το συγκεκριμένο post. Ούτε εγώ δεν ξέρω τι ακριβώς έχει συμβεί. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε απλώς φιλοξενούμενοι εδώ και πως είναι (κυρίως) ο ΝΔ που μας προσφέρει κάτι: από τη μια πλευρά τον χώρο για συζήτηση και από την άλλη - και κατά κύριο λόγο - την παρουσία του, την προθυμία του να κουβεντιάζει μαζί μας και να μοιράζεται τις σκέψεις και τις απόψεις του μαζί μας. Δικαίωμά του είναι να σταματάει όλα αυτά –είτε σβήνοντας κάποια σχόλια, είτε κατεβάζοντας ένα συγκεκριμένο post, είτε κατεβάζοντας ολόκληρο το blog–, όποτε νιώθει δυσαρέσκεια, αηδία, απογόητευση, πίκρα (οτιδήποτε) για την πορεία της υπόθεσης.

Το να αντιδράσει η παρέα με συμβουλές και νουθεσίες του τύπου "Ανεβάστε ξανά το ερημονήσι", "αντιδραστική απόφαση", "δήλωση [...] «καθηγητίστικη», ακόμη και παιδιάστικη", "εύχομαι [...] αύριο, με καθαρότερο μυαλό [...] να θέσετε καινούριους κανόνες", "το βλέπετε από λάθος οπτική γωνία", κλπ.κλπ. είναι ανάρμοστη μέχρι και προσβλητική συμπεριφορά κατά τη γνώμη μου.

Άλλωστε ο ΝΔ το ξεκαθάρισε στο πιο πάνω σχόλιό του:
"Προτίμησα να κατεβάσω το post ώστε να μην ξεχειλίζει η ανοησία στο blog μου. Προϋπόθεση να συνεχίσω είναι να μου κάνει κέφι. Ε, λοιπόν, έτσι δεν μου κάνει κέφι."

Θεωρώ ότι είμαστε υποχρεωμένοι να το σεβαστούμε αυτό· και όχι μόνο την απόφαση καθεαυτήν αλλά και τον τρόπο σκέψης και τα αισθήματα που έκαναν τον ΝΔ να την πάρει.

Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να ανοίξει δικό του blog που μπορεί να το διαχειριστεί με τον τρόπο που του αρέσει, εφαρμόζοντας εκεί όλες τις βασικές αρχές και καλές ιδέες στην πράξη που τις αναπτύσσει εδώ στη θεωρία, προσπαθώντας να τις επιβάλει (έστω ... με το γάντι) σε κάποιον άλλον.

Ο ΝΔ δεν μας χρωστάει τίποτα. Προφανώς αρκετοί από τους φιλοξενούμενους δεν το έχουν καταλάβει ή μάλλον το αγνοούν ...

Kleio είπε...

Εγώ φταίω... Ναι! Χτες "ανακάλυψα" τα μπλογκοπαραληρήματα και ενώ ήμουν σε διαδικασία γραφής-σχολιασμού, με συνεπήρε το Τσικνοπεμπτιάτικο και έχασα επεισόδια...
ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ κ. Δήμου, εν βρασμώ, η αντίδρασή σας...
Και τον Ιγγλέσιας τον φωτίζανε από την πλευρά που δεν ήθελε, και τον Χατζιδάκι "κακοποιούσανε" διάφοροι τραγουδισταράδες, και τον Ιησού ειρωνεύονταν οι Φαρισαίοι (λέει η εβραϊκή παράδοση) αλλά δεν απαρνήθηκαν τον "λαό" τους.
Εσείς, αιστάνθηκα, πως "φτύσατε" τους μουσαφιραίους σας. (Ευτυχώς που δεν είχα προφτάσει να σχολιάσω..θα είχα θυμό μεγάλο).
Δλδ: Ο ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΠΕΝΘΟΥΣ;;;

Ταπεινότατα
-και χαρούμενα- γιαυτήν εδώ την κυβερνοσυνάντηση.

mickey είπε...

Δε γνωρίζω τι συνέβη. Απείχα από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα περίπου. Μπήκα στο προηγούμενο post και ξεκίνησα να διαβάζω τα σχόλια. Διαπίστωσα ότι σταμάτησαν στις 19:45 ενώ το αμέσως επόμενο γράφτηκε στις 1:27μμ. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, μπήκα στο nikosdimou.blogspot.com και μου αποκάλυψε αυτό το post. Προφανώς έχασα κάποιο ...επεισόδιο - ο Νόμος του Μέρφι ξαναχτύπησε!

Προσωπικά δε με είχε ενοχλήσει η διαγραφή κάποιων σχολίων σε προηγούμενα post - αν και είμαι ακόμα περίεργος να μάθω τι έγραφαν όσα δεν πρόλαβα να διαβάσω. Όμως η απόσυρση ενός ολόκληρου post λόγω "ασυδοσίας" σχολιαστών είναι μάλλον διαφορετική υπόθεση. Δεν έχω ιδέα για το θέμα ή το περιεχόμενο του post ούτε για τα σχόλια που περιείχε (προσπαθώ να καταλάβω από τα σχόλια που διαβάζω εδώ). Mε βάση λοιπόν την πλήρη άγνοιά μου για το "κατεβασμένο" post, αλλά και κάποιους "κανόνες" που είχε εκφράσει ο Ν.Δ. (το ad hominem πάντως συχνά κάνει θραύση στα σχόλια), θα ήθελα να πω δυο λόγια.

Ο ίδιος έχω αποσύρει σχόλια τα οποία έκρινα κατόπιν άστοχα, ενώ μαζί με άλλο συν-σχολιαστή προβήκαμε κάποτε και σε αμοιβαία διαγραφή σχολίων για να μη "μαγαρίζουμε" ξένο blog με ακραίες αντιπαραθέσεις. Κι εγώ είχα ως αρχή μου να μη σβήνω σχόλια, αλλά μερικές φορές οι "αρχές" μας λειτουργούν υπέρ του δέοντος (αυτο)περιοριστικά και μας αγκυλώνουν. Στην πορεία μπορεί να αποδειχτεί ότι κάναμε λάθος, οπότε μερικές φορές η επιμονή σε αυτές, εκτός από δείγμα "συνέπειας" (για πολλούς), μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί και ως δείγμα "στενομυαλιάς" (για άλλους). Δεν αναφέρομαι ειδικά στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά ως "ακραίο" παράδειγμα μπορείτε να θεωρήσετε το ΚΚΕ π.χ. ;)

Το "πρόβλημα" με το συγκεκριμένο blog είναι ότι το έχουμε "οικειοποιηθεί" και το νιώθουμε "δικό μας". Κανείς δεν το θεωρεί πλέον ως προσωπικό ημερολόγιο του Ν.Δ. (υποθέτω ούτε και ο ίδιος) και έχουμε την αίσθηση πως πρόκειται για κάτι σαν "στέκι", που μαζευόμαστε και επικοινωνούμε τόσο με τον οικοδεσπότη όσο και μεταξύ μας (αρκετοί πλέον μπορούμε να θεωρηθούμε ως virtual παρέα νομίζω). Αυτό όμως δε σημαίνει ότι αποφασίζουμε εμείς για την τύχη του blog ή τις ενέργειες του οικοδεσπότη, αν και βεβαίως μπορούμε πάντα να του κάνουμε κάποιες προτάσεις ή να πούμε τη γνώμη μας με ευγένεια. Στο κάτω κάτω, ακόμα και ένα κανονικό "στέκι" έχει ιδιοκτήτη, ο οποίος κάποια στιγμή μπορεί να το κλείσει.

Εξακολουθώ πάντως να πιστεύω τόσο στην αυτορρύθμιση όσο και στο δικαίωμα του κάθε blogger (από τον Ν.Δ. μέχρι τον πιο άσημο, σαν εμένα) να διαχειρίζεται το "σπίτι" του όπως νομίζει. Ο καθένας έχει δικαίωμα να γράφει και να …σβήνει όποτε του "κάνει κέφι" - η εξήγηση του Ν.Δ. ήταν σαφής και ντόμπρα. Όταν όμως έχει ενημερώσει το "κοινό" του για "πολιτικές", τις οποίες έχει αρχίσει πλέον να παραβαίνει, καλό θα είναι να μας ενημερώσει για τα "νέα δεδομένα" ώστε να γνωρίζουμε κι εμείς πώς να κινηθούμε. Μια εξήγηση π.χ. του τύπου "τα άσχετα και προσβλητικά comments θα διαγράφονται και σε περίπτωση επανάληψης του φαινομένου θα κατεβαίνει το post" θα ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική - και δεν θα έπληττε ούτε στο ελάχιστο την εντύπωση που έχω προσωπικά για τον Ν.Δ. στο θέμα της λογοκρισίας. Αν πρόκειται περί λάθους πάντως, η επανόρθωση είναι νομίζω ιδιαίτερα απλή και εύκολη υπόθεση...

Υ.Γ. 1: Δεν ξέρω τι έγραφε το post, αλλά από μικρός ήθελα να πάω να ζήσω σε ένα ερημονήσι του Ειρηνικού, με ένα όμορφο κορίτσι βεβαίως - η "Γαλάζια Λίμνη" με είχε επηρεάσει πολύ. Ακόμα και τώρα θα μου άρεσε, αρκεί να υπήρχαν και άλλοι στην παρέα (κάτι σαν την "Παραλία"), δυνατότητα επιστροφής αν κάτι δεν πάει καλά, καθώς και ...μόνιμη σύνδεση στο Internet :))

Υ.Γ. 2: Ξεκίνησα να γράφω το σχόλιο εδώ και πολλή ώρα. Μόλις διαπίστωσα ότι κάποια πρόσφατα σχόλια περιλαμβάνουν αρκετά από αυτά που γράφω εδώ. Προτίμησα να το αφήσω ως έχει…

candide είπε...

Κύριε Δήμου, θα μπορούσατε να βάλετε το post στο ndimoy.gr? Δεν πρόλαβα να το διαβάσω...

Ανώνυμος είπε...

kleio (jo), τι σου χρωστάει ο ΝΔ ώστε να μιλάς για "ανεπίτρεπτη αντίδραση", για το ότι αισθάνεσαι "πως «φτύσατε» τους μουσαφιραίους σας" κλπ.κλπ.;;

Με ποιο δικαίωμα απαιτείς οτιδήποτε από τον ΝΔ; Με ποιο δικαίωμα τον κατηγορείς για κάτι;

Άλλο να λέει κανείς πως λυπάται για όσα συνέβησαν (ή έστω απλώς για τη διαγραφή του post και των σχολίων) και άλλο να "παραπονιέται" με τόσο απρεπή και αχάριστο (κατά τη γνώμη μου) τρόπο.

mickey είπε...

Όπως θα κατάλαβες viennezos, υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι

"αυτό το μπλόγκι
είναι δικό του και δικό μας"


Για να θυμηθούμε και τον Γρηγόρη από πρόσφατο post ;)

Beket_ είπε...

Να κάνω μια απαισιόδοξη πρόβλεψη;

Νομίζω πως τελικά ο blog θα κλείσει. Αν όχι σήμερα, κάποια άλλη μέρα.

Ελπίζω να πέσω έξω.

Καλημέρα..

raffinata είπε...

Αν παρομοιάσω το μπλογκ με το σπίτι του καθένα που διαθέτει/νοικιάζει κάτι παρόμοιο, στο μεγάλο χωριό του ίντερνετ υπάρχει κάτι που μ' ενόχλησε σ' αυτό το σπίτι: ότι έκανα επίσκεψη και πέταξαν το δώρο μου, μαζί με τα υπόλοιπα, τους άρεσε δεν τους άρεσε, φτάνει να το ξεφορτωθούν γιατί δεν τους άρεσε που κάποιοι επισκέπτες έκαναν φασαρία και τους ενόχλησαν... θα το σκεφτώ αν ξαναχτυπήσω την πόρτα αυτού του σπιτιού, κι αν θα ξαναφήσω το ταπεινό δώρο μου.
Καλημέρα και καλή συνέχεια, όποια κι αν είναι αυτή.

Ανώνυμος είπε...

δεν καταλαβα τι εγινε αλλα αισχρα σχολια πανω απο 50 δυσκολο να σβηνεις ενα ενα

Stormrider είπε...

@Νίκος Δήμου
κ Δήμου δεν πρόλαβα να διαβάσω τι γράφτηκε αλλά δεν χρειάζεται να μπαίνετε σε τέτοιο κόπο να σβήνετε σχόλια, πιστεύω ότι όσοι γράφουν μλκς γελοιοποιούνται μόνοι τους, μην τους κάνετε την χάρη να ελέγχουν το ημερολόγιο σας.

aaagou aaagou είπε...

@k.dimou! vgika alithinos, opos kserame apo prin oi 2 mas:).tha eperna ti K.aterina mou ke ena apo ta biblia mou pou tis aresoun poli.
@raffinata, kalimera me kerdises. eimai kalos filos:)
@saltarw kane toumpes manari mou!
@mckat! zontania! indeed!
chlanna nan con thigibh a so's gheibh sibh feoil;)
@nikodimou, kalimera again:)

mickey είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Μόλις διάβασα το "κατεβασμένο" post που ξανανέβηκε, καθώς και όλα τα σχόλια. Φυσικό ήταν με το θέμα που τέθηκε και τον τρόπο που τέθηκε να εξελιχθεί σε chat και να πρωταγωνιστήσουν οι γνωστοί-άγνωστοι. Πάντως ομολογώ ότι μάλλον μου άρεσε αυτή η ελαφρά και περιπαικτική ατμόσφαιρα - πού και πού δεν κάνει κακό. Ακρότητες υπήρξαν βεβαίως, ιδίως μετά τις 11:40μμ, αλλά μεγάλα παιδιά είναι, ήθελαν να παίξουν πιο ...πονηρά. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν υπήρχε λόγος κατάργησης του post. Χαίρομαι που ξανανέβηκε.

Στεναχωρήθηκα που δε συμμετείχα πάντως, αν και δεν γιόρτασα την Τσικνοπέμπτη. Τα σχόλια του the resident, του perastikos και άλλων για τα ζώα επέτειναν τον προβληματισμό μου για την κρεοφαγία και παρότι προς το παρόν θα συνεχίσω να τρώω κρέας, δε χρειάζεται να το γιορτάζω κι όλας. Θα πρότεινα να συνεχιστεί το παιχνίδι απόψε, καθώς θα ήθελα να γράψω κι εγώ τις προτιμήσεις μου, αλλά και να παίξω λιγάκι - πάντως έπεσα διάνα κι ας μην είχα ιδέα για το περιεχόμενο του post ;)

Ein Steppenwolf είπε...

Έριξ' ένας τρελός μια κοτρώνα σ' ένα πηγάδι,
σαράντα γνωστικοί δεν μπόρεσαν να την τραβήξουν.

Dimitris Nikolsky είπε...

Μια "αφρικανική ομίχλη", σκοτεινιά έχει πέσει πάνω από το blog του Ν.Δ.

Ελπίζω να περάσει...γιατί έχουμε ανάγκη από "καθαρό" ουρανό.

mihalis, a dreamer είπε...

Ερώτηση προς ΝΔ:Πώς αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα οι οικοδεσπότες άλλων επιτυχημένων μπλογκ;(Μου φαίνεται δυσεπίλυτο πρόβλημα)
Πριν μερικές μέρες είχα προβλέψει, θαρρείς, αυτή την άσχημη εξέλιξη. Επαναλαμβάνω εδώ αυτούσιο το σχόλιο:
''Μια που είναι αντίθετο με τις δημοκρατικές ευαισθησίες του ΝΔ, το να αποκλείει κάποιον από το βλογ, όποιος και να είναι, ό,τι και να πρεσβεύει, όσο αγενής και κομπλεξικός κι αν είναι, μήπως θα έπρεπε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας οι υπόλοιποι και να σταματήσουμε να επικοινωνούμε με οποιονδήποτε περάσει τα όρια;(Αυτοί φαίνονται με τη μία και από την πρώτη κουβέντα- μη μου αρχίζετε με το πού μπαίνουν τα όρια και ποιος τα βάζει...)
Πιστεύω ότι η αποστομωτική σιωπή θα κρατά, αν μη τι άλλο, το ΝΔ στο βλογ και δε θα τον αναγκάζουν να αποσύρεται''.
θα ήταν μια κάποια λύση.

gargoyle είπε...

Η ατμόσφαιρα δεν ήταν περιπαικτική όπως αναφέρθηκε, ήταν εμετική. Ωστόσο, το blog ούτε σπίτι είναι ούτε ημερολόγιο ούτε ιατρείο ούτε chat room. Το blog είναι blog. Και όποιος θέλει μπαίνει και γράφει.

Από εκεί και πέρα η δύναμη του ιδιοκτήτη του είναι πως όποτε νομίζει κατεβάζει τα ρολά και το κλείνει.

Αν ο ΝΔ ζητήσει από όσους κρίνει να μην συμμετέχουν πλέον στο blog (κοινώς: είναι ανεπιθύμητοι), και η λογοκρισία θα αποφευχθεί και η κατασταση θα στρώσει.

Dormammu είπε...

Είναι αρκετοί 5-6 απαράδεκτοι για να κλείσει το μπλόγκι? Ελπίζω όχι..........

Nikos Dimou είπε...

Χαίρομαι που άλλαξε η ατμόσφαιρα. Ίσως να ήταν λάθος το κατέβασμα - αλλά περιέργως είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βέβαια τα γούστα διαφέρουν: ο ένας βρήκε την ατμόσφαιρα "περιπαικτική" ο άλλος "εμετική". Εγώ θα χρησιμοποιήσω άλλη λέξη: φτηνή, σαν λεκτικό kitsch. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κρατήσουμε ένα καλύτερο επίπεδο - ακόμα και στην πλάκα. Γι αυτό Mickey θα αφήσω το θέμα και σήμερα, να δω πόσο πιο έξυπνα μπορούμε να παίξουμε...

Ένας αναγνώστης από την Γερμανία μου έγραψε σε Greeklish: Paragnoristikame... To γνωστό ξεχείλωμα οικειότητας του Ρωμιού.

Και βέβαια θέλω και εγώ να φύγει το κίτρινο νέφος (μπλιάχχ...)

μήτσκος είπε...

Εχθές διάβαζα τα σχόλια από κάποιο παλιότερο post σας και σκεφτόμουνα, με θαυμασμό και κάποια δόση ζήλιας, πόσο όμορφο είναι αυτό που έχετε φτιάξει. Μπλογκ υπάρχουν πάρα πολλά, εσείς όμως με κάθε post δίνετε ερεθίσματα που βρίσκουν το στόχο τους, που έχουν απήχηση. Και βέβαια φέρνουν πάντα τριψήφιο αριθμό σχολίων, όχι πάντα ευφυών και όχι πάντα καλοπροαίρετων, αλλά πάντως γραμμένων από κάποιους που ήρθαν, διάβασαν το post και ένιωσαν την ανάγκη να τα γράψουν. Αν ήμουν στη θέση σας, πιστεύω ότι δε θα άφηνα κάποιους ανόητους, ή κάποια ατυχή σχόλια, να χαλάσουν την όλη ατμόσφαιρα. Για μένα, πάντως, είναι μια μικρή καθημερινή απόλαυση να διαβάζω αυτά που γράφετε, με ή χωρίς σχόλια. Σας ευχαριστώ.

Lili είπε...

Dεν διαβασα ολα τα σχολια, αλλα επειδη τετοια συζητηση εχει ξαναγινει και στο μπλογκ μου, εχω να πω το εξης.
Ολοι οσοι λενε"ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ" μιλανε εκ του ασφαλους?
Θελω να πω ποσοι απο αυτους που προασπιζονται την ελευθερια του λογου, εχουν δεχτει προσωπικες επιθεσεις?


Η σταση αυτη ακυρωνει τα συναισθηματα του ανθρωπου που βαλλεται. Λες και ειναι παραλογο να εχει στεναχωρεθει.


Και ολες αυτες οι θεωριες για το τι ειναι μπλογκ.
Το μπλογκ ειναι οτι θελει ο ανθρωπος που το εχει να ειναι.
Θελει να ειναι αφεντικο? Θελει να κανει παρεες? θελει να το παιξει δημοσιογραφος? θελει να το κανει ημερολογιο?
θελει να βαλει κομεντς?
Θελει να μην εχει κομεντς?


Τι δουλεια εχουμε ολοι εμεις να υποδεικνυουμε σε καποιον τι θα κανει και πως θα εκφραστει και πως πρεπει να νιωσει?


Εχουμε μπλογκ οι ιδιοι και εκει εφαρμοζουμε την ηθικη και τους κανονες που μας εκφραζουν.
Δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να το κανει και ο διπλα.


Ο ανθρωπος χτες στεναχωρεθηκε. Καποιοι θελησανε να του δωσουνε ενα σφιξιμο στο χερι. Το τι θακανει ειναι δικο του θεμα.

Απο που κιως που του λεμε τι θα κανει?


Σιγα σιγα θα βρει μονος του τι θελει να κανει και πως θελει να ειναι το μπλογκ του.
Πως και με ποιους θελει να επικοινωνησει.

περσεας1 είπε...

ρε 'σαλταρω στο κενο' τι το λες και δεν το κανεις πουλι μου.
μπα μαλλον δεν το κανε .που τετοια τυχη.......

Stavros P (isisdoros) είπε...

Το blog αυτό έχει μια μεση επισκεψιμότητα 1250 επισκέψεις ημερησίως.Λογικό είναι κάποιοι να επωφελούνται της μεγάλης δημοτικότητας για να εκφράσουν τις όποιες απόψεις τους.Και ειδικά εαν δεν έχουν τίποτα να πουν πρέπει να φωνάξουν κάπως "ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΔΩ".Εγώ προσωπικά άπλα τους αγνοώ όπως άλλοστε κάνω και στην καθημερινότητα μου.Ν.Δ. δική σου η επιλογή εάν θα προχωρήσεις η όχι, δική μου επιλογή είναι το τι θα διαβάσω και τι όχι απο την πληθώρα των μηνυμάτων.Αυτή άλλοστε είναι και η φύση του web, πληθώρα πληροφοριών.Φιλτράρισμα χρειάζεται.

MainMenu είπε...

Είστε αδικοι με τον Σαλταρω, ειναι ο μονος που δεν προσβαλε κανενα. Ο μονος που δεν εγινε χυδαιος. Αναμεσα σε σχολια τυπου θα επαιρνα μια πιτσιρικα γιατι μια ζωη η ιδια γυναικα αν την παρω μεταχειρισμενη θα θελει ανταλλαχτικα, ο Σαλταρω ηταν ο μονος γλυκος, ο μονος που εγραψε ενα ποιημα.

Και με ενοχλει να αναφερονται σε μενα λες κι ειμαι μαιμου του Αμαζονιου. Ακου εκει 'ετσι ειναι ο Ρωμιος...παραγνωριστηκαμε'. Εσυ ποιος εισαι? δλδ να ξερουμε. Αναφερομαι στο σχολιο του Νικου Δημου επι του θεματος, ο οποιος εν ολιγοις μας παρουσιασε τους σχολιαστες σαν εκπαιδευόμενους σκυλους.

Οχι υπαρχει και η εννοια της αξιοπρεπειας. Διαβαζουμε τα ποστ του Κυριου Δημου, του δείξαμε αγάπη, γραφουμε με προσοχη, εγω προσωπικα μονο και μονο επειδη ημουνα υπερβολικος χωρις να πω κατι ασχημο ζητησα συγγνωμη...και δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να ταπεινωθω σαν ατακτο πιτσιρικι και να φοβηθω μην ο μπαμπας αφησει το μπλογκ κι εμας ορφανα στους δρομους.

Οχι τοση αγαπη και τοση συμμετοχη δεν αξιζει να φουσκωνει τον εγωισμο του οποιουδηποτε...

Stathis είπε...

Γιατί άραγε μπαίνουμε όλοι εδώ και γράφουμε την αποψάρα μας και δεν το κάνουμε ο καθένας στο προσωπικό του blog; Μα γιατί εδώ ξέρουμε ότι κάποιος θα μας διαβάσει , ενώ αλλιώς... Ας το σεβαστούμε αυτό λοιπόν , όπως και το δικαίωμα του ΝΔ να διαχειρίζεται το blog του.
Τα περί λογοκρισίας είναι έωλα, εκτός εάν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι έχει διαγραφεί σ αυτό το blog κάποιο επώνυμο και ευπρεπές -μη υβριστικό- σχόλιο

irene_____ είπε...

Δύσκολα τα πράγματα. Όπως είπε και ο δημιουργός του blog το βλέπω κάποια στιγμή με λουκέτο. Αυτό όμως δεν είναι λύση.
Μην κουράζεστε να σβήνετε μηνύματα που προσβάλλουν την αισθητική σας. Το πιο εμφανές στοιχείο του blog είναι η αισθητική του ιδιοκτήτη του.

Διαφωνώ με την άποψη ότι το blog είναι δημόσιο και ότι γουστάρουμε γράφουμε. Αυτό δεν είναι ελευθερία - είναι φασισμός.

Ειδικά το συγκεκριμένο blog είναι με ονοματεπώνυμο δεν είναι τρία πουλάκια κάθονταν ας γράψω ότι @!@##$ά μου έρθει στο κεφάλι - ποιός θα καταλάβει ότι είμαι εγώ; Τότε ναι είναι εύκολα τα πράγματα.

Μην βαριέστε να σβήνετε comments που είναι της μπουρδολογίας το ανάγνωσμα. Γενικά μην καταπιέζεστε γιατί το βλέπω να το καταργείτε το blog. Είναι θέμα χρόνου πια και εξάντλησης υπομονής.

tassos_papadakis είπε...

Οι Αμερικάνοι έχουν εφεύρει μια πολύ έξυπνη(όσο και εύστοχη)ατάκα, για παρόμοιες καταστάσεις:

"Where do you draw the line???"

Η ερώτηση απευθύνετε και αφορά όλους, κυρίως όσους από μας σχολιάζουμε(και καθόλου τον οικοδεσπότη): οφείλει ο κάθε ένας να θέτει ένα 'αόρατο' όριο στις σκέψεις του, σε όσα επιθυμεί να σχολιάσει. Δεν πρόκειται για αυτολογοκρισία. Μάλλον για αυτό που κι εμείς οι Έλληνες λέμε "πριν μιλήσεις, βούτα τη γλώσσα σου στο μυαλό σου".

Αλλιώς, θα έχουμε αναρχία και κάθε post θα παρεκτρέπεται από την "τρελή" διάθεση τριών-τεσσάρων...

Η αμετροέπεια και η παρανόηση των αρχικών δεδομένων(ο ΝΔ βάζει τους κανόνες -όπως και τους έβαλε-, οι υπόλοιποι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τους σεβόμαστε), πως τάχα "γίναμε μια ωραία παρέα", οπότε ποιός τον χ*** τον Δήμου και τις επιθυμίες του, δείχνει ανωριμότητα και αδυναμία να σταθούν κάποιοι στο ύψος των περιστάσεων(το οποίο 'ύψος', δεδομένης της θέσης του ΝΔ στον χώρο, είναι για πολλούς, μάλλον δυσθεώρατο και προκαλεί 'ιλλίγγους' -με συνέπεια να λένε ένα μάτσο ανοησίες...)

Είμαι υπέρ της πλάκας. Όχι της γελοιότητος. Γι' αυτό και θεωρώ πως έχει δίκιο ο ΝΔ να ενοχλείται.

georgia m. είπε...

Έχουμε χάσει και έναν σοβαρό της παρέας,τον newlens.
Αλήθεια,πού να βρίσκεται άραγε;
Αν μας ακούει,ας γράψει και αυτός την άποψή του.Εκτός κι αν δεν θέλει καν να μας ξέρει...

Mariakalos είπε...

Καλημέρα,
είδα κουρνιαχτό και μπήκα.
Από περιέργεια και για να καταλάβω το χαμό,διάβασα και το χθεσινό post. Ειλικρινά δεν κατάλαβα τι ήταν ακριβώς αυτό που πείραξε σε ένα τόσο light θέμα που προάγει ούτως ή άλλως την ανάλαφρη διάθεση και τα ερωτικά υπονοούμενα.Ο 'σαλτάρω',με εξαίρεση μια συγκεκριμένη φράση του-φάουλ, μάλλον ήταν ο πιο ρομαντικός της υπόθεσης.Τι να πω για τους μεσήλικες που θέλουν να συνοδεύονται από εικοσάρες, για να τους φτουρήσουν και βρίσκουν την Κίντμαν οριακή για τα γούστα τους;;; Αυτό δεν προσβάλλει πιο πολύ την αισθητική μας; Μήπως πρέπει να εκδιωχθούν όλοι;
Καλημέρα και πάλι και σας εύχομαι το βρώμικο σύννεφο να διαλύσει σύντομα.

AdHoul είπε...

Τι να λέμε τώρα,

είχε δίκιο ο Ν.Δήμου.

Είχαν ξεφύγει τελείως κάποιοι.

Μην προσπαθούμε να το παίξουμε πάντα και παντού φιλελεύθεροι και άνετοι και ωραίοι και χιουμορίστες και σεξουάλες.


Φυσικά σε καμία περίπτωση δε θα συμφωνούσα με ''κατέβασμα'' του blog αλλά

Υπάρχουν και κάποια όρια.

Ε, αυτά χθες ξεπεράστηκαν..

τα υπόλοιπα είναι παραμύθια

Εν τέλει έπραξε πάρα πολύ σωστά ο Ν.Δήμου

resident είπε...

Επειδη διαβαζω οτο ο Νικοs Δημου θετει καποιο χρονικο διαστημα στο οποιο γραφτηκαν τα ενοχλητικα σχολια,και σε αυτο το διαστημα εγραφα και εγω,θα ζητησω συγνωμη αν εγραψα κατι που ενοχλησε.Αν και δεν νομιζω με τιποτα οτι εκανα κατι τετοιο.
mickey χαιρομαι για την διαφορετικη διατροφικα, τσικνοπεμπτη σου.
.
.

tassos_papadakis είπε...

@mariacal:

Σας ενόχλεισαι που είπα πως η Nicolle είναι περί τα 40; Εφόσον είμαι στα 35, δεν είναι κομμάτι μεγάλη;(ωραία, σουρεαλιστική συζήτηση ανοίξαμε)

Ελπίζω να μην θεωρείται τους 35άρηδες "μεσήλικες" και να αναφέρεστε σε άλλους, Π.χ. κυνηγούς.

Όπως κι αν έχει, σεβαστή η γνώμη σας. Χαίρομαι πάντως που δεν έχετε τη δύναμη να επηρεάσετε την πορεία αυτού του blog, όταν κάτι τέτοια θίγουν τάχα την 'αισθητική' σας(sic).

Black Swan είπε...

Κύριε Δήμου

Δεν είχα σκοπώ να παρέμβω αλλά το έχω ξαναπεί
ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ.

Και τα ημερολόγια δεν είναι φόρουμ συζητήσεων.

Εάν θέλετε ανοίξτε ένα Φόρουμ διαλόγου και να θέσετε τους «όρους χρήσης»

Απλά εδώ μας δίνετε την ελευθερία να «εκτεθούμε» και εμείς.Προσωπικά είμαι ανέκαθεν δύσπιστος απέναντι στις υποδείξεις για νηφαλιότητα, όταν αυτή κυκλοφορούσε σε μιαν αδιέξοδη αναζήτηση πανάκειας.Ο ψυχισμός εκείνου που γράφει πρέπει να συμφιλιωθεί με την ιδέα πως τα πιο ενδιαφέροντα απ' όσα το υποκείμενο ενδέχεται να σκεφτεί και να γράψει είναι ακριβώς εκείνα που δεν το συμφέρουν.

Όσο πιο άβολα νιώθεις απέναντι στο περιεχόμενο μιας σκέψης, τόσο πιο ενισχυμένη θα αναδυθεί, όπου να 'ναι, η ορθότητά της.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι κανόνες εμποδίζουν τον άνθρωπο να προχωρήσει, στην πραγματικότητα, όμως, ο άνθρωπος προχωράει ακριβώς χάρη στις απαγορεύσεις που τίθενται μπροστά του.

skata είπε...

Πω πω, μήπως έβαλαν στην αστυνομία γρήγορες συνδέσεις και γεμίσαμε μπάτσους;

Ο σαλτάρω δεν προσέβαλε κανένα.

Είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα μέσα στην υπερχρήσιμη αλλά κουραστική μερικές φορές ροή γνώσεων, πληροφοριών, στατιστικών κλπ

Κάποιοι προσβάλλονται επειδή δεν καταλαβαίνουν τι λέει;

Κανείς δεν έχει ενοχληθεί από τα σεντόνια που μας κουνάνε το δάχτυλο στη μάπα;

georgia m. είπε...

@the resident:
Σας καλημερίζω και μια που μιλούσαμε αρκετά μαζί χθες βράδτ,εγώ πάλι δεν θα ζητήσω συγγνώμη γιατί δεν ήμουν προσβλητική με κανέναν κι ούτε είχα καμιά τέτοια διάθεση - αν προσβάλλεται η αισθητική κάποιου τότε είναι καλό αυτός να την προφυλάσσει ιδιωτικά και όχι να εκτίθεται.Η έκθεση θα φέρει μοιραία και κάποια τέτοια εντύπωση - αν φέρει.

KOSTAS TRENT είπε...

Η δημοκρατία κι η ανοχή αρμόζουν στους ελεύθερους.Άν μου επιτρέπετε.Oχι στους ερμαιους των παθών τους.Συμφωνώ με τους ''mcat'' και "Yanni H" και τους άλλους 'συμφορουμίτες'
Κανείς δέν υποχρεούται να τρώει τον πολύτιμο χρόνο του μ' άχαρη λογοκρισία στα comments του κάθε παράξενου. Τού φασιστοειδούς ή ανωρίμου, που καταναλώνει με τα αρκετές φορές ναρκισσιστικά κατεβατά του (σχεδόν παραληρήματα), χώρο του blog, και των άλλων ανθρώπων : για να φτάσω στα ουσιώδη, έπρεπε να πηδάω τα δικά του ... κουκούτσια.Μήπως νομίζει ότι κάνει...'αυτόματη γραφή' ;
(Από χτές μου χτύπησε κι ήθελα να ζητήσω απ' τον κ. Δήμου να τα πετάξει, να τα φτύσει έξω απ' το Βlog.)
Καθόσον δέν έχει καμμιά υποχρέωση ο κάθε Δήμου να σκύβει με το φαράσι πίσω απ' το μουλάρι που αποπατεί, και να του μαζεύει τα ...παράγωγα. Συγγνώμη και τέρμα.


To κοντράστ του ήλιου με τη σκοτεινή, προστατευτική αγκάλη γύρω απ' το θαλασσινό παράδεισο από λευκόχρυσο και χιλιόμικρα ζαφείρια...
Μπορείς νά πιαστείς από λυρικότητα, ή να παρασυρθείς σ' αυτοσχέδια ποίηση με το όραμα : μού θύμισε λίγο Παλαιοκαστρίτσα (Κέρκυρα), λίγο Βάρη (Σύρο), κάτι από Στάφυλο (Σκόπελο)...Τί να πρωτοπώ ;
Όσο για τις ...μικρές Αφροδίτες,

Ισλαμιστής θε να γενώ,
τα ουρί του Παραδείσου για να δώ,
κι άς, δίχως βιβλίο, μετά αποκοιμηθώ,
και άς, ξαπλωμένος στη χρυσόσκονη της Βάρης, τανυστώ...

MainMenu είπε...

Το οτι σχολιαζουμε στο μπλογκ του Νικου δεν εχει να κανει καθολου με το οτι εδω θα μας διαβασουν. Εγω ειμαι τελειως ανωνυμος, εχω νικνειμ. Δε μπορω να προβληθω προσωπικα μεσω του κυριου Δημου. Σχολιαζουμε εδω απο αγαπη κι εκτιμηση στον κυριο Δημου. Θελουμε πρωτα να μας ακουσει αυτος, να μας πει τη γνωμη του να συνδιαλλεχθουμε. Και μαζι με αυτο γνωριζουμε κι αλλους αξιολογους μπλογγερς.

Για αυτο και προσβληθηκα απο τη σταση του. Εννοιωσα οτι απευθυνεται σε μας λες κι ειμαστε καθυστερημενοι.

Nikos Dimou είπε...

MainMenu said...
"Είστε αδικοι με τον Σαλταρω, ειναι ο μονος που δεν προσβαλε κανενα. Ο μονος που δεν εγινε χυδαιος."

Έτσι, ε;

Ανθολογία:

σαλτάρω στο κενό said...
καλά κάνει ρε όρθιο ψωλόχυμα. κι από πότε εσύ θα λογοκρίνεις μία γυναίκα; σκάσε.
11:41 μμ

σαλτάρω στο κενό said...
goergia.m:
μίλα όσο θες για δονητές. χώσε με έναν όπου θες: μύτη, κωλοτρυπίδα, στους πόρους.
κατούρησέ τους και σου επικολλάω και ποίημα."

Αυτά τα καλόγουστα και μη-χυδαία.

AdHoul είπε...

...

Να δω τώρα τι έχουν μερικοί να πούνε.

αίντε ρε να συνέλθουμε λιγάκι
...

tassos_papadakis είπε...

Υπάρχει και η πρακτική πλευρά του θέματος. Αν για να διαβάσεις ένα ενδιαφέρον σχόλιο, πρέπει να 'ξεπεράσεις' 20 άσχετα κάθε φορά, χάνεις και χρόνο και -κάποια στιγμή- και την διάθεσή σου για συμμετοχή.

Τέλος και πιο σημαντικό, όταν ο ΝΔ βλέπει την συζήτηση να παρεκτρέπεται, αποστασιοποιείται -δεν συμμετέχει.

Και πιστεύω πως -κατά βάθος- ακριβώς αυτό επιθυμούμε όλοι: την κατά το δυνατό συχνότερη συμμετοχή του οικοδεσπότη. Μπας και μάθουμε και τίποτα από τη σοφία και την εκπληκτική συσσώρευση γνώσεων, όπως αυτή προέκυψε, μέσα από την σημαντική πορεία του στη ζωή.

Εκτός κι αν κάποιοι πιστεύουν πως έχουν πιο έξυπνα πράγματα να πουν, όταν ξεφεύγουν για ασήμαντη αφορμή από το θέμα, με αχρειάστα σχόλια... -οπότε πάω πάσο.

irene_____ είπε...

Ο Mcfly είπε:

"Κάποιοι προσβάλλονται επειδή δεν καταλαβαίνουν τι λέει;" ο σαλτάρω εννοείται.

Αγαπητέ εξηγείστε στους αμόρφωτους τι εννοούσε ο ποιητής με τα παραπάνω...

MainMenu είπε...

Κυριε Δημου αυτα τα ειπε ομως γιατι καποιος Θρυλεοντας ειπε στη ΓεωργιαΜ. οτι δε δικαιούται να μιλαει επειδη ειναι γυναικα. Μιλησε ασχημα αλλα οχι κακοπροαιρετα...Ενταξει καταλαβαινω την ευαισθησια σας με την χυδαια γλωσσα...ειλικρινα το λεω. Αλλα τουλαχιστον δεν ηταν χυδαια η προθεση. Ηθελε να πει οτι μια γυναικα εχει το δικαιωμα να μιλαει για σεξ οσο κι ενας αντρας.

Stathis είπε...

Και κάτι ακόμη.Οτιδήποτε γράφεται εδώ μέσα εν μέρει χρεώνεται και στον οικοδεσπότη.Ίσως άδικα , αλλά γίνεται. Η γενική άποψη για το blog καθορίζεται και από το ύφος των σχολίων. Έχει λοιπόν το δικαίωμα να επιμελείται την εμφάνιση του blog του.Μιλάμε για προσωπικό blog και όχι για δημόσιο forum.

Nikos Dimou είπε...

mainmenu o N. Δ. σας αγαπάει και σας εκτιμάει όλους - όσο δεν αποπατείτε μέσα στο σπίτι του. Μετά είναι λίγο δύσκολο.

Ακόμα και οι εκπαιδευόμενοι σκύλοι (που αναφέρατε) μαθαίνουν να κάνουν την ανάγκη τους στην βόλτα.

Αυτό πάντως που θεωρώ απαράδεκτο (και προσβλητικό) είναι η φράση σας:

"Οχι τοση αγαπη και τοση συμμετοχη δεν αξιζει να φουσκωνει τον εγωισμο του οποιουδηποτε..."

Αναρωτιέμαι αν επικοινωνείτε με τον εγκέφαλό σας. Ποιον εγωισμό; Όχι μόνο δεν φουσκώνω αλλά ντρέπομαι για το κατάντημα του blog.

skata είπε...

Τελικά στα μπλογκ η περισσότερη κουβέντα γίνεται για τα ίδια τα μπλογκ.

Αν πετύχει η μαλακία, τύφλα να' χει το...

KOSTAS TRENT είπε...

Άν μου επιτρέπει, για τον αγαπητό-ή ''mainmenu":
έχω δεχτεί ατέλειωτες ανάγωγες επιθέσεις παλιότερα στο site σινεκριτικης του αθηνοράματος, στο Φόρουμ του ''AthPhotoNews" και σ' άλλα. Νομίζω έχω κάποια πείρα.Την θρασεία, κομπλεξική, ''εαυτούλικη'' κριτική την αναγνωρίζεις και την ξεχωρίζεις απ' την παθιασμένη, βίαιη πλήν μ' επιχειρήματα και δημοκρατικά δεκτή κριτική.

Η πρώτη -ταπεινή μου γνώμη,- απευθύνεται στο πρόσωπό σου.Η δεύτερη απευθύνεται στην αλήθεια.
Ο πρώτος υπερασπίζεται το στενής βάσης ατομίδιό του.
Ο δεύτερος μάχεται για τα προσωπικά του πιστεύω.
Έτσι, δεν αισθάνομαι καθόλου προσβεβλημένος απ' την άμυνα του κ. Δήμου : ο καθένας φροντίζει το πνευματικό του λουλούδι, το λιπαίνει, το καθαρίζει απ' τ' αγριόχορτα και τα παράσιτα.Είναι φυσικό...

podilatis είπε...

Γεια σε όλους ! Περνούσα από δω και …μπήκα μετά από 3-4 μέρες που έχω να σας “δω”.

Κ. Δήμου Διάβασα τα μισά από τα "ενοχλητικά" σχόλια μεταξύ αυτών και του “σαλτάρω”. Δεν ενοχλήθηκα περισσότερο απ' ότι αν βρισκόμουν σε μια φιλική συνάθροιση λ.χ σε μια ταβέρνα ή στο σπίτι μου την τσικνοπέμπτη με πολυμελή παρέα όπου θα συζητούσαν το θέμα «ερημονήσι» παρομοίως. Πιθανότατα μόνο θα έπληττα -εκτός και αν υπήρχαν στην παρέα και ενδιαφέροντα θηλυκά και ας λέγανε ότι θέλανε- και θα χασμουριόμουν (και αυτό έκανα διαβάζοντας τα σχετικά posts) όμως σίγουρα δεν θα αποχωρούσα ούτε θα τους άρχιζα στο βρισίδι .


@georgia m @ the resident όχι δεν σας βρήκα προσβλητικούς

@ mickey ούτε εγώ τσίκνισα και όταν τσικνίζω ψένω μόνο… χορταρικά!

skata είπε...

Ούτε εγώ κατάλαβα αλλά δεν ένιωσα προσβεβλημένος και δεν καίγομαι και να καταλάβω

Όπως δεν καταλαβαίνω και πολλά άλλα...

Βαράτε τον τρελό να γουστάρετε

cyberdustz είπε...

ΝΔ, άμα αρχίσετε να απολογείστε, τότε χάσατε το παιχνίδι. Κάντε delete, moderate, και ότι άλλο νομίζεται σωστό, αλλά προπάντων, μη ζητάτε συγνώμη. Καλύτερα πέντε άξια σχόλια, παρά 500 ανοησίες. Βέβαια αυτό θα απαιτήσει να διαθέσετε αρκετό χρόνο. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ίσως και να καταργήσετε όλο το βλογ, ή να εμποδίσετε τους σχολιασμούς. Έτσι και έτσι είναι χάσιμο χρόνου, εννοώ για σας να τα διαβάζετε.

Nikos Dimou είπε...

podilatis αν στην παρέα σας σας αποκαλουν "όρθιο ψωλόχυμα" τότε πρέπει να είστε υπερήφανος γι αυτήν.

Mainmenu όσο προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, ολισθαίνεις και άλλο.

Δεν θα επανέλθω (έχω ανθολογήσει και άλλα, χειρότερα). Θεωρώ ότι το θέμα έληξε.

Finteias είπε...

Απομακρύνθηκα λόγω εργασίας και μπαίνω σήμερα. Διαπιστώνω ότι έγιναν πολλά και όχι ευχάριστα.
Διάβασα το post για το ερημονήσι πρώτο, διότι μου τράβηξε την προσοχή.
Τώρα μαθαίνω για την περιπέτειά του.
Δυστυχώς, ακόμα κι αν τεθούν όροι χρήσης, όπως σκέφθηκε ο Μαύρος κύκνος το πρόβλημα δεν λύνεται.
Ποιός θα εποπτεύει την τήρησή τους;
Πάλι ο νοικοκύρης.
Πάλι διαγραφές, ξανά upload, δηλώσεις αγανάκτησης κ.λ.π.
Από οικοδεσπότης, λογοκριτής. Άχαρη δουλειά.
Αναρωτήθηκα για τα λίγα σχόλια που έστειλα τον τελευταίο καιρό.
"Λες να είμαι κι εγώ στους υποψήφιους διαγραφής;"
Κύριε Δήμου, στην περίπτωση που δεν θέλετε να ξαναγράψω πείτε τό μου και θα το σεβαστώ.
Άλλωστε, τόσα χρόνια που γνωρίζω τον Δήμου χωρίς να μιλήσω με τον Νίκο τι έπαθα;
Θα συνεχίζω την παλιά γνωριμία μας (βιβλία, άρθρα κ.λ.π.).

MainMenu said...
"Εννοιωσα οτι απευθυνεται σε μας λες κι ειμαστε καθυστερημενοι"

Δεν νομίζω ότι αντιμετώπισε τους πάντες ως τέτοιους.
Το ζήτημα είναι ποιούς;
Πιστεύω ότι ο δημιουργός του Blog έχει το δικαίωμα να δηλώσει τη δυσαρέσκειά του. Δεν μας καταργεί και το δικαίωμα της ψήφου.

Nikos Dimou είπε...

CyberDust said...
ΝΔ, άμα αρχίσετε να απολογείστε, τότε χάσατε το παιχνίδι.

Καλά εδώ οι μεν με κατηγορούν για φασίστα και οι δε νομίζουν ότι απολογούμαι. (Ούτε μου πέρασε από το νου). Εξηγώ απλώς, μέσα στο πλαίσιο της "εκπαίδευσης σκύλων"...

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑ ΧΑΣΩ!

resident είπε...

georgia m. said αν προσβάλλεται η αισθητική κάποιου τότε είναι καλό αυτός να την προφυλάσσει ιδιωτικά και όχι να εκτίθεται.Η έκθεση θα φέρει μοιραία και κάποια τέτοια εντύπωση - αν φέρει.

Eχεισ δικιο.Eπειδη ομωs προs το παρον τουλαχιστoν μου αρεσει αυτη η εκθεση του Nικου Δημου,δεν θελω να ειμαι εναs απο αυτουs που θα τον εκανε να σταματησει το μπλογκ.Περα απο τα θεματα και τιs αποψειs του που εχουν ενδιαφερον,εγω που ζω σε μια πολυ κλειστη κοινωνια,χαιρομαι να διαβαζω τα σχολια και να "γνωριζω" "ανοιχτα μυαλα".Τελικα ουδειs τελειοs η ασφαλτοs οπωσ λεει και η λαιδη ντι

georgia m. είπε...

@the resident:
Μα ούτε εγώ,φυσικά,θα ήθελα κάτι τέτοιο...

AdHoul είπε...

''τελικά η πολλή δημοκρατία μπορεί και να βλάψει''

Τάδε έφη Νίκος Δήμου προ ολίγων ημερών.

κάτι ξέρει παραπάνω

MainMenu είπε...

ΝΔ μπορει να κανω και λαθος. Δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχθώ. Είπα με ειλικρίνεια τις σκέψεις μου. Δεν είναι επιστημονικό πρόβλημα. Είναι πρόβλημα επικοινωνίας.

resident είπε...

Οσο για τον σαλταρω,ναι δεν θα με πειραζε η παρουσια του στη παρεα μου,γιατι στο "πρωσωπο" του βλεπω αυτο που κρυβουμαι ολοι, λιγο πολυ μεσα μαs και το αγαπαμε λιγο.
Κατι απ τον σκοτεινο εαυτο μαs που δημιουργηθηκε απο τον ιδιο τον παραλογισμο του κοσμου που ζουμε.

AdHoul είπε...

όταν ο σκοτεινός εαυτός πάψει να είναι μειοψηφία στην εσωτερική πάλη των διαφορετικών πλευρών του εαυτού σου, τότε * θεωρώ * πως έχεις πρόβλημα.

εγώ του είχα γράψει προ ημερών - όταν άρχισα να καταλαβαίνω που πήγαινε :

@ σαλταρω στο κενο :

υπάρχει μια πάρα πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ του αστείου και του βλακώδους.

την έχεις προσπεράσει προ πολλού με κατεύθυνση προς το ημισφαίριο της βλακείας.

σταμάτα επιτέλους. δεν είσαι καθόλου αστείος


-----------------
P.s : σταματώ και εγώ εδώ

MainMenu είπε...

Δε διάβασα το σχόλιο που μου απαντάτε λοιπόν εξηγούμαι...Εμένα με πρόσβαλε αυτό¨

"Ένας αναγνώστης από την Γερμανία μου έγραψε σε Greeklish: Paragnoristikame... To γνωστό ξεχείλωμα οικειότητας του Ρωμιού."

Αν δεν ειχα διαβασει αυτο δε θα λεγα τιποτα. Απλα δε μ αρεσει να μου απευθυνονται σαν ανθρωπο χωρις τροπους και αξιοπρεπεια. Τι θα πει Ρωμιος? ολοι που μιλαμε εδω? Αυτη η γενικευση με πειραξε. Απλα αυτο. Με παρα πολυ σεβασμο και ειλικρινια.

Ντραπηκα για τον εαυτο μου και δεν καταλαβα γιατί. Ντραπηκα που δεν ειμαι αυτο το 'αλλο' ο μη Ρωμιος να συμπεριφερθω οπως θα πρεπε και να κερδισω την εκτιμηση καποιου που εκτιμω κι εγω...

Απο εκει και περα ειπα ισως και πραγματα τραβηγμενα.

Παραμιλησα σημερα και δε το ειχα σκοπο. Μου βγηκε μια φροντιδα για το σαλαταρω και μια εφηβικη αισθηση αδικιας για τον οικοδεσποτη.

Αυτα. Καλημερα...κι ελπιζω να με συγχωρεσετε για τα αρνητικα μου αλλα καλοπροαιρετα σχολια.

MainMenu είπε...

και με τη σειρα μου ευχομαι κι εγω να μη κλεισετε το μπλογκ γιατι ειναι πρωτογνωρο και σπουδαιο να συνδιαλλεγεσαι με καποιον που εχεις διαβασει τα βιβλια του

podilatis είπε...

Μου φαίνεται ότι παρακάναμε τον «σαλτάρω» STAR….

Rain Man είπε...

Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something. Plato

gravoura είπε...

Διάβασα για λίγο τα 2 τελευταία θέματα. ΄Οχι από έλλειψη ενδιαφέροντος, αλλά χρόνου.
Το μόνο που ένοιωσα είναι πως αν χαθεί αυτό το ημερολόγιο θα αισθανθώ την έλλειψή του. Πολύ μάλιστα. Κι ας μην συμμετέχω ενεργά. Διαβάζω όμως και χαίρομαι, εκτός από λίγες θέσεις που δεν ασπάζομαι και μάλιστα με στεναχωρούν. Θα ήθελα το πνεύμα εδώ να είναι υψηλό, όπως συνήθως, και να κάνουμε "συντροφιά" ο ένας στον άλλον με σεβασμό στον εαυτό μας και στον οικοδεσπότη.
ΝΔ δώσε κι άλλη χρονική ευκαιρία στην τύχη του ημερολογίου, θα δικαιωθείς. Θέλω να το πιστεύω. Yπάρχουν τόσο αξιόλογοι εδώ μέσα και είναι τύχη να συνδιαλέγεσαι μαζί τους.
Προτροπή σε όλους εμάς: μη βαράμε τον...βιολιστή στη στέγη!!! Ας απολαύσουμε, μια και μας δίνει το εισιτήριο, τη...μελωδία του.

skata είπε...

Ενοχλητικό είναι το παραγνωριστήκαμε ως paragnoristikame και το blog ως βλογ


Μπάτσι... Μπάτσι... Μπατσινίλας

άστεγος είπε...

Μήπως ήρθε η ώρα να βγεί ο ήλιος μετά την καταιγίδα;

maria.f είπε...

Εχθές παρότι κάποια στιγμή νευρίασα μου άρεσαν τα σχόλια. Μπορείτε να με φωνάζετε όταν έχετε πρόβλημα.

Fab είπε...

Κατανοητή η απογοήτευση ΝΔ, αλλα δεν γίνεται 100 χρήστες να μην έχουν την δυνατότητα επικοινωνίας επειδή 2-3 "σαλταρισμένοι" (...) ξεπερνάνε τα όρια.
Σε βάθος χρόνου θα καταλήξουν σε μια γωνία με τις γραφικότητές τους.
Και θα βαρεθούν το γεγονός ότι θα μιλάνε μεταξύ τους, μέχρι να αποχωρήσουν.
Λίγο δαρβινιστικός ίσως ως μηχανισμός, αλλά αυτό δεν συμβαίνει και στην καθημερινότητα;

Επειδή χτες δεν βρήκα την ευκαιρία να το πω, το καταθέτω εδώ:
Βιβλίο "The roaches have no king" του Daniel Weiss Evan, παρέα με την Jennifer Connelly.

mary είπε...

άγρια τα πράματα σήμερα!!!

ΝΔ εγώ όσο γράφετε εδώ θα σας διαβάζω, γιατί για μένα είναι ποιοτικός χρόνος αυτό, και άμα έχω κάτι να πω θα συμμετάσχω.

Σέβομενη την ελευθερία του blog, θέλω να πω πως ναι, είναι πολύ άγρια η ζούγκλα της ανωνυμίας και είναι πραγματικά τεράστιο το δίλημμα. Το post στο blog έχει τη δική του ζωή και ο δημιουργός δεν είναι καθόλου μα καθόλου υπεύθυνος για το που θα πάει εκείνη η ζωούλα (αν και κατανοώ την απόγνωση όταν τα βλέπει να παραστρατούν).

Είναι πολύ όμορφο το να γεννάει κανείς καθημερινά, και να αφήνει τα παιδιά του στη ζούγκλα να ενηλικιωθούν.. ..κι εδώ που τα λέμε.. κι η κοινωνία μας το ίδιο δεν είναι;

harrygreco είπε...

Μου φαινεται περιεργο που δεν υπαρχει δυνατοτητα στον μπλογκερ να μπλοκαρει username / IP...Να η ευκαιρια - να ζητησετε απο την εταιρια να φτιαξει ενα custom software που θα βαλει το μπλογκ & στην τεχνολογικη πρωτοπορια. Να μη χαλαμε τις καρδιες μας . Αλλωστε,αλλοιμονο στο μπλογκ & τη γυναικα που δεν υφισταται παρενοχληση,οπως πολλα αλλα μπλογκς με 0 σχολια & η...Γεωργια Βασιλειαδου....

Titika είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Takis Alevantis είπε...

Γιατί να μπλοκάρεις τους μπλογκάριους; Let them be! Το αντίθετο της αγάπης δεν είναι το μίσος αλλά η αδιαφορία.
Κι εμείς, οι φίλοι σου, διαβάζουμε όσα γράφεις και λίγα μόνον από τα υπόλοιπα.

Titika είπε...

ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΡΧΙΑ.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΒΡΙΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΚΑΚΙΑ.

ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΣΣΟΜΑΙ ΟΜΩΣ. Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΣ ΔΥΣΕΥΡΕΤΕΣ ΠΙΑ...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΩ, ΝΙΚΟ ΔΗΜΟΥ, ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΧΥΔΑΙΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΕΡΕΙΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΛΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

AdHoul είπε...

Συμπληρωματικά με τα ανωτέρω θα

ήθελα κατά κάποιο τρόπο

να ''διαμαρτυρηθώ'' καθώς επί

μέρες έβλεπα η ανοχή ΟΛΩΝ να επιτρέπει

στο φαινόμενο να μεγενθύνεται με αύξοντα ρυθμό..

το κακό το κόβεις από τη ρίζα του, πριν μεγαλώσει υπερβολικά.

Dormammu είπε...

Ποιος είναι πιο ανόητος? Ο ανόητος, ή αυτός που τον ακολουθεί…?

Ο μοναδικός τρόπος για να σωθεί το blog είναι η αδιαφορία.

Ειπώθηκε και παραπάνω:
Ας μην απαντάει κανείς σε χυδαίους και στα σχόλιά τους.

Θοδωρής Κλιάφας είπε...

Συμφωνώ με την αντίδραση του Νίκου Δήμου. Δεν στήνουμε blog για να υπερασπιστούμε την ελευθερία του λόγου αλλά γιατί μας αρέσει και για όσο μας αρέσει. Αν αυτό που κάνουμε ή που εισπράττουμε δεν μας αρέσει τότε δεν σκεφτόμαστε το μέλλον της δημοκρατίας για να αποφασίσουμε αν θα το συνεχίσουμε και πώς θα το συνεχίσουμε. Ειδάλλως την έχουμε ψωνίσει και αποδίδουμε στο blog μας ένα ειδικό βάρος που δεν έχει.

Είναι διαφορετικό πράγμα η ευθύνη για τη διαχείριση ενός φόρουμ όπου τα μέλη της συλλογικότητας συμμετέχουν ισότιμα και όπου ο ρόλος του διαχειριστή είναι -καταστατικά ή έστω ηθικά- προσδιορισμένος. Το blog είναι μια προσωπική υπόθεση και εάν πάψει να είναι προσωπική και να αντανακλά τις πραγματικές διαθέσεις του δημιουργού του και τις ψυχικές του διακυμάνσεις τότε απλούστατα δεν είναι blog αλλά γραφείο δημοσίων σχέσεων.

reviewer είπε...

Συγγνώμη αλλά αντιγράφω το εξής χωρίο από το χθεσινό topic:

"Ποιόν/ποιάν και ποιο θα διαλέγατε... και γιατί;
Απαντήστε ελεύθερα: μιά και είστε ανώνυμοι δεν κινδυνεύετε από υπάρχουσες καταστάσεις."

Με μια τέτοια προτροπή στο κείμενο τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς; Όχι να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά και μετά να το παίζουμε Ελβετία!

Unknown είπε...

@Yannis h: Σχετικά με το πρώτο σου σχόλιο μήπως εννοείς τον Πλάταρο;

@black swan: Έχω προτείνει και εγώ την δημιουργία forum. Κυρίως γιατί είναι πιο εύκολο να διαβαστεί μιας και δεν έχει τη γραμμική δομή του blog.

Πάντως το αυτό blog-forum ανήκει στον Νίκο Δήμου και κάνει ό,τι θέλει.

Καλό θα ήταν να πάντως να σβήνονται τα χυδαία μηνύματα καθώς και τα προσωπικού χαρακτήρα γιατί απλά δεν προσφέρουν τίποτα.

Θέτω ένα άλλο ζήτημα:
Εμείς διαβάζουμε τις απόψεις του Ν.Δ., ο ίδιος όμως κερδίζει κάτι από τις δικές μας; Αναφέρομαι σε κέρδος όχι σε συμφωνίες και διαφωνίες. Ο μακρύς σχολιασμός στο blog βοηθά σε κάτι; Αλλιώς θα μπορούσαμε να φτιαξουμε μια 'λέσχη' και να σχολιάζει ο καθένας μέσα από το blog του. Και αν στον χ δεν αρέσει ο ψ ας μην μπαίνει στο blog του.

Πάντως άσχετα με το αν και πόσο διαφωνώ ή συμφωνώ μαζί με τον Ν.Δ. και τους υπόλοιπους σχολιαστές τα κείμενα που διαβάζω εδώ είναι μια όαση μέσα στην γενικότερη βλακεία που επικρατεί.

περσεας1 είπε...

αμ τουτα τα 'ποιηματα' του σαλταρω που τα πατε

λαπάς, κρέας και όλα αυτά, εγώ είμαι, σε εποχές μάλιστα πολύ εξεζητημένες. λες να με ανακρίνουν για να με πάρουν; απλό δεν είναι; ρωτάς: πόσο τον έχεις παλικάρι, και στον δίνει...που είναι το πρόβλημα.

και
γιατί, αν πρόκειται περί τουρκοκρητικοί κωλοπαιδαράδες με πετσάκι...όχι θα πω;

ασε το γλωσσοπλαστικο 'μαλακα' που εφαγα απο τον ποιητη........
που ταμαθε τα γαλλικα αραγε?

κουραγιο αγορι μου η επιστημη κανει θαυματα στις μερες μας

bazohead είπε...

Πέραν του ότι ο οικοδεσπότης μας έχει δίκιο θα ήθελα λίγες σκέψεις να σημειώσω

Δεν πολυσυμμετέχω για τρεις λόγους:
ο ένας είναι ότι είμαι εσωστρεφής σε αντίθεση με άλλους.
Επίσης, ανοίγω αργά, όταν αρκετά σχόλια με έχουν καλύψει και δεν βλέπω το λόγο να επαναλαμβάνομαι,
πχ κάποιος χθες διάβαζε λες τη σκέψη μου κι είπε "την Britannica καιτον/την σύντροφό μου" και κάποιος άλλος "ούτε άνθρωπο ούτε βιβλίο".
Κι ο άλλος λόγος, ότι έχω και παιδιά και γατιά και ζητάνε όλα τους προσοχή.Μπορώ να διαβάζω, αλλά δεν προλαβαίνω να γράφω.

Κάποιες φορές ενοχλούμαι όμως τόσο με την αήθεια κάποιων που δεν θέλω να συμμετάσχω.
Δεν είναι όλοι ίδιοι. Εγώ δεν θεωρώ ότι η ανωνυμία μου μού επιτρέπει να γράφω ό,τι γουστάρω αβασάνιστα.Κι αν έχω προσβάλλει ποτέ κανέναν δεν ζητώ συγγνώμη, γιατί σκέφτηκα πρώτα: Θα του τό'λεγες κατάμουτρα; Κι απάντησα "ναι".Επομένως δεν μετάνιωσα.

Αποφάσισα επίσης ότι δεν θα ήταν σωστό να βρίζομαι ον λάιν με όποιον δεν χωνεύω, διότι στην οφ λάιν ζωή μου σε τέτοιους φέρομαι λες και δεν υπάρχουν.Δεν έχουν θέση στον κόσμο μου,βρε αδερφέ.
Βέβαια κι η περιφρόνηση έχει τα όριά της.

Τέλος πάντων, μ' άρεσε που λέγατε στον άνθρωπο να ανεβάσει φόρουμ.

Πολλοί, όπως ο Yannis H, ο mickey, ο μήτσος στην αλβιώνα
είπαν πολλά σωστά. Αλλά και η gravoura κι ο Fab είπαν κάτι κι ακούστε τους. Κι άλλοι -συγγνώμη που δεν συγκράτησα όλα τα ονόματα -εγώ σας λέμε αυτό.Μην τιμωρείτε όλη την κοινότητα για κάποιους που παραφέρονται.
Και σκεφτείτε ότι αυτά συμβαίνουν όπου μαζευόμαστε πολλοί.
Το blog αυτό μοιάζει με φόρουμ και είναι κάτι που σας χαροποιεί στην ουσία, γιατί έχετε πολύν κόσμο που χωρίς απαραιτήτως να σας αγαπαει, σίγουρα νοιάζεται για σας.

Unknown είπε...

Ο μοναδικός λόγος που έκανα sign-up
και απέκτησα ένα blog account είναι το blog του Νίκου Δήμου. Αυτό νομίζω τα λέει όλα... Το παρακολουθώ από την πρώτη μέρα, όπως και το προσωπικό του site... Τα posts του Νίκου Δήμου είναι από τα πιο καλαίσθητα κείμενα στην blog-όσφαιρα και η αίσθηση που σου αποπνέει το blog του σαν συνολική εικόνα είναι αυτή ενός πραγματικού ηλεκτρονικού ημερολογίου... Αλήθεια πόσοι από εσάς έχετε αντιληφθεί ότι εδώ αφήνετε σχόλια στο προσωπικό ημερολόγιο κάποιου τρίτου? Συμπεριφέρεστε ως κρετίνοι, καταφέρατε να ξεφτιλίσετε ακόμα και το post για τον Τσιρίδα... Και δεν αναφέρομαι σ' αυτούς τους καθυστερημένους που ξαφνικά μπαίνουν και τα ισοπεδώνουν όλα αλλά στους "τακτικούς αναγνώστες" που δεν χάνουν ευκαιρία να απαντήσουν σε κάθε κακόγουστο σχόλιο και να ανοίξουν μάλιστα και διάλογο για εντελώς άσχετα θέματα...
Ας σεβαστούμε, όλοι μας, πρώτα απ' όλους τους άλλους, τον ίδιο τον εαυτό μας... Ας μη γίνουμε η αιτία να σταματήσει ο Νίκος Δήμου να μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις και τα βιώματά του.. Προσωπικά, μου έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια και δεν είμαι διατεθειμένος να μου την κόψουν οι κακόγουστοι γελωτοποιοί.

alombar42 είπε...

Αν δεχθούμε οτι δεν έχουμε το δικαίωμα να "υπαγορεύουμε" στο Νίκο Δήμου τι να κάνει (κάτι που ίσως είναι σωστό) ας καταθέσουμε απόψεις.

Εμένα μου αρέσει το blog ως έχει - με τα όλα του. Τελικά προτιμώ το χυδαίο από το γλυκανάλατο.

Ξαναλέω οτι αυτό το blog είναι καλύτερα να το δούμε σαν "δίνω θέμα σήμερα, συζητάμε εξίσου όλοι από εκεί και πέρα".

Προσωπικό ημερολόγιο και επώνυμος, το θεωρώ πρακτικά αδύνατο (εκτός αν υπάρξει moderation, αλλά τότε ο οικοδεσπότης θα τρώει μισή μέρα κι εμείς θα χάσουμε την αμεσότητα). Το βλέπω κάτι μεταξύ blog και chatroom.

--

Στο μεταξύ ψάχνω για αξιόλογο και δωρεάν chatroom που να συνδέεται στο blog. Μια προσωπική διαφωνία θα μπορούσε να γίνει "πάμε στο chat να σου πω δυο φωνήεντα".

bazohead είπε...

Και ακόμα, μην πυροβολείτε τον ΝΔ
που τα πήρε στο κρανίο και τα έγραψε. blog πα να πει ημερολόγιο όπου γράφουμε τα δικά μας.
Δικαίωμά του να γράψει ό,τι αγαπάει και του καπνίσει.
Και είναι και σωστός blogger, γιατί και δεν φοβήθηκε να εκτεθεί και το έρμο ερημονήσι το άφησε να το διαβάζουμε.

Varetos είπε...

Μην το κουράζετε άλλο, κύριε. Κατεβάστε το. Και ανακαλύψτε ξανά τις χαμένες χαρές της βαριεστιμάρας. Ακόμη και του σεξ ή της αυτοϊκανοποιήσεως.

Nikos Dimou είπε...

reviewer said...
Συγγνώμη αλλά αντιγράφω το εξής χωρίο από το χθεσινό topic:

"Ποιόν/ποιάν και ποιο θα διαλέγατε... και γιατί;
Απαντήστε ελεύθερα: μιά και είστε ανώνυμοι δεν κινδυνεύετε από υπάρχουσες καταστάσεις."

Μα αυτό αφορούσε την επιλογή συντρόφου για το νησί. Ότι δηλαδή δεν πρέπει υποχρεωτικά να διαλέξεις τον/την υπάρχοντα/ουσα και δεν θα το μάθει.

Που είδατε εσείς την προτροπή για ασυδοσία στην γραφή- και το λάδι στην φωτιά;

Θοδωρής Κλιάφας είπε...

Ένας συγγραφέας αναζητεί υλικό για το νέο του μυθιστόρημα. Αποφασίζει να καταδυθεί στον ωκεανό των blogs με το δικό του βαθυσκάφος και να περιεργαστεί τον πλούσιο μα τόσο άγνωστο κόσμο του βυθού. Να περιεργαστεί τα πλάσματα ενός άλλου κόσμου, να φωτογραφίσει είδη ακαταλογογράφητα για να μπορέσει να τα βγάλει στην επιφάνεια της γραφής.

Πιστεύει ότι η μακροχρόνια πείρα του στις υψηλές πιέσεις της επικοινωνίας τον έχει οπλίσει με τις απαραίτητες γνώσεις ώστε το βαθυσκάφος του να αντέξει στους κραδασμούς της δημοσιότητας. Γρήγορα διαπιστώνει ότι ο κόσμος κάτω από τις είκοσι χιλιάδες λεύγες έχει τους δικούς του φυσικούς νόμους. Κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται ότι το παχύ φινιστρίνι δεν είναι αρκετό για να τον προστατέψει. Ξέρει όμως ότι δεν μπορεί να αναδυθεί αμέσως, θα συνθλιβεί από τη διαφορά πίεσης. Και τότε καταλαβαίνει αυτό που ένιωσαν οι ανθρωπολόγοι που επιχείρησαν να ζήσουν ανάμεσα στους αγρίους ώστε να καταγράψουν στο γέρμα της Δύσης την αυγή της ανθρωπότητας.

Δεν θα γράψει για τα παράξενα πλάσματα του βυθού, θα γράψει για το φινιστρίνι. Θα γράψει για το πλάσμα εκείνο που δοκιμάζει να ξεφύγει από τα όρια του κόσμου του γιατί πλέον αυτά δεν τον χωράνε. Δεν θα γράψει για τον βυθό αλλά για την έλξη του βυθού.

Fab είπε...

Ο σοφός Groucho Marx (η μόνη περίπτωση για την οποία δηλώνω μαρξιστής) έλεγε: "Ποτέ μην κουβεντιάζεις με έναν βλάκα: όποιος σε βλέπει μπορεί να μην καταλάβει την διαφορά".

tassos_papadakis είπε...

@niko dimou:

Νίκο, νομίζω το 'κουράσαμε' το θέμα. Αν κατάλαβα σωστά, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών σου, είναι μαζί σου, σου δίνει κάθε δίκιο. Από κει και μετά, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Μεγάλα παιδιά είμαστε.

ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΑΝΑΛΥΩ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΑ Α Υ Τ Ο Ν Ο Η Τ Α. Ή να παίρνω μέρος σε κουβέντες όπως αυτή, για το αν ο κάθε "σαλτάρω" μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

Ε, προφανώς, για όσους ΑΚΟΜΑ δεν το έχουν καταλάβει, ο ΝΔ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ, με την έννοια των άσκοπων ύβρεων, των αναίτιων χυδαιοτήτων και γενικά, των παντελώς άσχετων σχολίων.

Σε αντίθεση με εμάς, ο άνθρωπος αυτός έχει ένα όνομα, καθιερωμένο με αξιοπρέπεια στην αγορά. Το σκέφτηκε κανείς αυτό; Ακόμα κι εγώ που γράφω επώνυμα, δεν κινδυνεύω το ίδιο με εκείνον. Δεν μπορούμε να το χρησιμοποιούμε δίχως σοβαρότητα και σεβασμό, σε έναν ΔΙΚΟ ΤΟΥ χώρο για λέμε Μ****ΚΙΕΣ.
Κάνοντας τον με το ζόρι έτσι, συνένοχο-συμμέτοχο στην "τρέλα"...

Ελπίζω να συνεχίσεις. Κι αν όχι, είμαι βέβαιος, πως όλοι θα ξέρουμε το γιατί -και θα (σε) καταλάβουμε.

Finteias είπε...

@ fab
Καλό...

Nikos Dimou είπε...

tassos_papadakis said...
"Νίκο, νομίζω το 'κουράσαμε' το θέμα.
Αν κατάλαβα σωστά, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών σου, είναι μαζί σου, σου δίνει κάθε δίκιο"

Συμφωνώ - γι αυτό και είπα ήδη ότι δεν θα επανέλθω. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι συμφωνούν (στο προσωπικό μου mail είναι 22-0) με ενθαρρύνει.

Πάμε πίσω στο νησί...

Zoros είπε...

@stipey @4μμ
Προσυπογράφω...

georgia m. είπε...

Προς όλους:
μπορεί το θέμα να θεωρείται λήξαν αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω(απευθύνω το ερώτημα προς όλους)αν πιστεύετε πως χθες μίλησα χυδαία ή υπέθαλψα κάποια χυδαιότητα που ακούστηκε από κάποιον εδώ μέσα.Αν καταλάβατε πράγματι έτσι,εγώ θα ζητήσω συγγνώμη και ας μην υπήρχε καμία τέτοια πρόθεση από πλευράς μου.
Ευχαριστώ.

ermis είπε...

Εγώ προτείνω όχι μόνο αυτό το blog να μην κλείσει, αλλά και όλοι οι επώνυμοι/ες να φτιάξουν δικό τους blog, για να βλέπουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι το πόσο ρηχοί, κακόμοιροι, εγωιστές και φασιστίζουσας συμπεριφοράς είναι κατά βάθος.

@georgia.m θέλω να ασελγήσω πάνω στό γυμνό κορμί σου μωρό μου... φιλιά πολλά

maria.f είπε...

Γεωργία εχθές ένα παιχνίδι ήταν και εσύ δεν ήσουν καθόλου χυδαία. Τον πάτο βέβαια τον έπιασε ο σαλτάρω στο κενό. Για να μην πω ότι πήγε στον τρίτο πάτο κάτω από τον πάτο.

tassos_papadakis είπε...

@georgia m.:

Ελπίζοντας πως δεν θα εκλάβεις την απάντηση αυτή ως ένα είδος "απόλυτης και μιας αλήθειας", υπάρχει -νομίζω- η εντύπωση, πως παρασύρεσαι σε ανούσιους διαλόγους, με τον κάθε έναν (Π.χ. κυνηγό...), που αναφέρεται στο όνομά σου, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεις την τάση ΑΛΛΩΝ κυρίως, να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους.

Συνιστώ, περισσότερη αδιαφορία στα άσχετα σχόλια στο εξής και όχι κατ' ανάγκην, αποχή από κάθε διάλογο. Αντίθετα. Χάρηκα πολύ τον δικό μας χθες, που όμως ήταν ΜΕΣΑ στα πλαίσια της όλης κουβέντας.

Πέρα από αυτή την "αδυναμία" σου, να μην αφήνεις τίποτα ασχολίαστο, σε θεωρώ από τις θετικότερες παρουσίες στο παρόν blog.

To ό,τι αισθάνθηκες πάντως την ανάγκη να ζητήσεις, μόνη εσύ, τη γνώμη μας, δείχνει πως μάλλον τα ήξερες όλα αυτά ήδη... Δείχνει πάντως ευαισθησία και υπευθυνότητα η πρόθεση να αναλάβεις τις όποιες -λίγες μάλλον-ευθύνες σου.

Άντε, παλιοκόριτσο. Με έκανες να νοιώσω σαν καθηγητής σε Λύκειο!

Πολύ φιλικά, Τ.

tsaxpinis είπε...

Ο λαός θέλει NEW TOPIC!!!

Nikos Dimou είπε...

NEW TOPIC από αύριο... (να το βρω πρώτα!).

Έχετε εξαντλήσει το "ερημονήσι"; (Έχει πολλές δυνατότητες - για όποιον διαθέτει φαντασία.

tsaxpinis είπε...

Μα μας ξενερώσατε με όλες αυτές τις νουθετήσεις και τώρα περνάμε σύνδρομο στέρησης!

harrygreco είπε...

Μετα την καταιγιδα η ηρεμια,αλλα για το τελευταιο θεμα ισχυει η ψυχολογια " ραγισμενου γυαλιου ",δεν ξαναγυριζει ο κοσμος,αμα ξαναμπει την ανοιξη με αλλη διατυπωση θα χτυπησει 300αρα.

tsaxpinis είπε...

Ίσως θα έπρεπε να μπει ένα θέμα για τους ομοφυλόφιλους παίρνοντας αφορμή από τα χθεσινά μαργαριτάρια, τις δυστυχείς επιθυμίες και τις σεξιστικές προσβολές.

kravgi είπε...

Can anybody find me somebody to love?
Each morning I get up I die a little
Can barely stand on my feet
Take a look in the mirror and cry
Lord what you're doing to me
I have spent all my years in believing you
But I just can't get no relief, Lord!
Somebody, somebody
Can anybody find me somebody to love?

(Queen: Somebody to love)

skata είπε...

Οι ορισμοί της ελευθερίας του λόγου είναι όσοι και εκείνοι που προσπαθούν να την ορίσουν και να την οριοθετήσουν.

Προφανώς προεξοφλούν ότι κάποιος σαν το σαλτάρω το μόνο που θέλει είναι κάνει άνω κάτω το μπλογκ του ΝΔ. Αφού τα κατάφερε μπορεί να αποχωρήσει... Εγώ λέω ότι διαβάζει όλα τα σχόλια γιατί τον ενδιαφέρουν.

Κουραστικά είναι τα σεντόνια γεμάτα κοινοτοπίες που αραδιάζουν κάποιοι επειδή αποτύχανε να γίνουν καθηγητές πανεπιστημίου.

Ο μόνος που θα είχε το "ελέυθερο" να αραδιάζει σεντόνια είναι ο ιδιοκτήτης του μπλογκ ο οποίος συνήθως είναι περιεκτικός και σύντομος για να γίνεται κατανοητός.

kravgi είπε...

Τι έξυπνος που είσαι mcfly και τι διορατικός. Τράβα το καζανάκι!

Ανώνυμος είπε...

το πρόβλημα του ομοφυλόφιλου απλό είναι. σκέφτεται συνεχώς: είμαι πόυστης, είμαι πούστης, είμαι πούστης. και δεν ζει ούτε την ομοφυλοφιλία του. μετά ακούει λένα πλάτωνος, κωνσταντίνο Β, ψάχνει τη ζωή όλων των αυτοκτονημένων της φρίκης (λες και θα βρει τίποτε)..ε..και καταλήγει πάλι να σκέφτεται: είμαι πούστης είμαι πούστης είμαι πούστης - αυτή η κατάσταση πρωί, μεσημέρι και βράδυ. κεντρικό δελτίο στα μεσοδιαστήματα, λίγο βελόπουλο, πολύ απόστολο παύλο(για να δένει η κακία)και καζαντζάκη (και μάνο..γιατί ο μάνος Διανόηση...ε..εχ..) και είμαι πούστης είμαι πούστης είμαι πούστης και γίνεται διμεθυλοπορνίδιο το ούτως ειπείν και άλλως ακατοικοίτο. και καληνύχτα ζωή. έχω και ποίημα να παραθέσω, δεν βιάζομαι.

Filboid Studge είπε...

Εκτυφλωτική φλασιά με αφορμή το στιχούργημα του "σαλτάρω":
"Το Σοννέτο της κωλοτρυπίδας" που έγραψαν μαζί ο Βερλαίν και ο Ρεμπώ.

Ενδίδω, και παραθέτω την τελευταία στροφή, ελπίζοντας στο χιούμορ και την επιείκεια του οικοδεσπότου.

C'est l'olive pâmée et la flûte câline,
C'est le tube où descend la céleste praline,
Chanaan féminin dans les moiteurs éclos!

Jacobo είπε...

Καταργώ μια από τις αρχές μου και γράφω ένα comment πάνω από 10 γραμμές:

Η εκτίμηση μου στον ΝΔ είναι δεδομένη. Έχω διαβάσει σχεδόν όλο του τα βιβλία, ποιήματα, λίστες, αυτοβιογραφία και για χρόνια άνοιγα τα επίκαιρα καθημερινά να δω μήπως υπάρχει κάτι καινούργιο να διαβάσω. Ήταν και παραμένει ένας από τους αγαπημένους μου συγγραφείς και άνθρωπος.

Με πραγματικό ΔΕΟΣ άρχισα δειλά-δειλά να γράφω στο blog του.

Το σημερινό θέμα όμως με γέμισε με θλίψη και διαφωνώ μαζί του (πρώτη φορά).

Δημιούργησε μια μαζική κατακραυγή ενάντια στον σαλτάρω. Αυτό με δυσαρεστεί αφάνταστα. (Το μίσος τελικά ενώνει περισσότερο τους ανθρώπους παρά η αγάπη.) Και εμένα με ενόχλησαν τα γραφώμενα του, μια φορά την πάτησα μάλιστα μαζί του, πολλές φορές κουράζει πολύ. ΟΜΩΣ εάν στις δέκα κουβέντες του μια είναι ποίημα και οι άλλες σκατά προτιμώ να πατήσω πάνω στα σκατά και διαβάσω κάτι καλό. Βαριέμαι τους πληκτικούς «γνώστες» και τους βαρετούς «αναλυτές». Σεβαστείτε ένα άλλο τρόπο σκέψης.


Αρχαία Παλαιστίνη: Ο γαλήνιος Χριστός δίπλα στον βάρβαρο Βαρραβά. Η ερώτηση αμείλικτη: Ποιόν να σταυρώσω; Το πλήθος ξεσπά: «Σταύρωσον σταύρωσον αυτόν!»
ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ! *

*ΥΓ1. Σε όλες τις εποχές «εκτελούσαν» τους διαφορετικούς: βιολογικά, πνευματικά ή Blogιακα.

ΥΓ2. Εάν με αυτό το σχόλιο μου μπαίνω στο Black list δεν πειράζει. Καλύτερα περήφανος μαυροπινακισμένος παρά φτηνός γλύφτης.

skata είπε...

(Ήχος καζανακίου)

Διορατικός γιατί;

Και οι 2 διαπιστώσεις είναι αυθαίρετες. Αλλά η μία υποτιμά κάποιον που τον θεωρείτε εκτός πλαισίου.

Και ποιός βάζει τα πλαίσια;

Ένας ανώνυμος σαν κι αυτόν που τα παραβαίνει.

Όλοι ανώνυμοι είστε αφού δε σας βλέπω μπροστά μου.

Ακόμα και ο ΝΔ.

mera είπε...

Όχι mcfly κανείς δεν θέλει να διαβάζει σεντόνια, αρκετά, όλα αυτά είναι αηδιαστικά εδώ με τους διαφόρους που σκοτώνουν τον χρόνο τους γράφοντας μυθιστορήματα. Είτε λέγονται σαλτάρω είτε αποτυχημένοι καθηγητές πανεπιστημίου. Το blog του ΝΔ δεν κατάφερε ακόμη να έχει το πιο απλό πράγμα: συνοπτικά και ουσιώδη σχόλια!

alombar42 είπε...

@mera

Συνοπτικά και ουσιώδη σχόλια έχει. Θα ήταν όμως λάθος να έχει μόνο τέτοια.
Περί ορέξεως βέβαια...

georgia m. είπε...

Eυχαριστώ εκείνους που μου απάντησαν!
@tassos papadakis:
Λαμβάνω υπ όψιν αυτά που γράψατε.
Αν και δε νομίζω ότι το έκανα - πάντως ζητώ συγγνώμη αν έθιξα άθελά μου κάποιον.

Ανώνυμος είπε...

Απο τις 100 λεξεις που ξερουν μερικοι, οι 90 ειναι βωμολοχίες. Μαλιστα αυτο θεωρειται οξυδερκεια. Να μιλαει δηλαδη καπιος με βρισιες απο το πρωι ως το βραδυ, θεωρειται πολυ "μάγκας" και "έξυπνος". Αυτά.

Finteias είπε...

@ georgia.m
Γεωργία το μόνο που θα πρέπει να ελέγξεις είναι η τάση σου να αποδίδεις τα ίσα.
Μην εμπλέκεσαι με ανθρώπους που φαίνεται να σε προσβάλουν και στο τέλος καταλαβαίνεις ότι ο σκοπός τους ήταν όχι να σε προσβάλουν αλλά να σε εμπλέξουν σε αψιμαχία (έστω και στο διαδίκτυο).
Ανταλλάσουμε κυρίως σκέψεις εδώ. Λείπουν τα καθοριστικά μή λεκτικά μηνύματα στη δικτυακή επικοινωνία.
Νά 'σαι πιο ψύχραιμη.
Συμφωνώ με τον Τάσο Παπαδάκη τόσο για την αδιαφορία που πρέπει να δείχνεις όσο και για τη θετική σου παορυσία.
Καθηγητής σε Λύκειο δεν αισθάνθηκα.

mickey είπε...

@nikos dimou (10:56πμ) - αλλά και gargoyle (10:38πμ):
Συμφωνώ με τον όρο "λεκτικό kitsch". Πάντως, εκτός από "περιπαικτική διάθεση", αναφέρθηκα και σε "ακρότητες, ιδίως μετά τις 11:40μμ της Πέμπτης" - δεν επέλεξα τυχαία την ώρα. Άλλωστε και τα δύο σχόλια που παρέθεσε ο Ν.Δ. στο σχόλιό του των 12:34μμ γράφτηκαν στις 11:40μμ και 11:41μμ! Κάποιος μπορεί να κρίνει ότι και κάποια προγενέστερα ήταν "εκτός ορίων" - δεν αντιλέγω. Απλά πιστεύω ότι το σχόλιο μου έθιγε και την άλλη "όψη" και σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογώ τις χυδαιότητες που γράφτηκαν.

Στον "σαλτάρω" μπορεί να έγραφα καλά λόγια αν έγραφε κάτι που μου άρεσε, αλλά συχνά έκανα και "συστάσεις" όποτε υπερέβαινε τα όρια. Το ίδιο έχει κάνει και ο Ν.Δ. και αρκετοί άλλοι και δε θα τον υποβίβαζα σε απλό "παράσιτο" (η περίπτωσή του δεν είναι άσπρο-μαύρο). Προσωπικά ήμουν υπέρ του ιδιαίτερου (ποιητικού μερικές φορές) ύφους του και των (λίγων ίσως) καλών στιγμών του, αλλά κάθετα αντίθετος στις άκρατες ασυναρτησίες (μερικά σχόλια πάντως που φαίνονταν ως τέτοιες ΔΕΝ ήταν) και κυρίως τις χυδαίες υπερβολές του - τα έχω πει άλλωστε και στον ίδιο αρκετές φορές. Μετά τα προχθεσινά όμως, φοβάμαι ότι έχασε πολλούς καλόπιστους υποστηρικτές που είχε. Χωρίς πάντως να θέλω να κάνω συγκρίσεις και να θέσω ποσοστά, φαντάζομαι ότι όλοι μας είχαμε καλές και κακές στιγμές ως σχολιαστές - ακόμα και ο οικοδεσπότης.

mickey είπε...

@adhoul said at 3:23μμ
"Συμπληρωματικά με τα ανωτέρω θα ήθελα κατά κάποιο τρόπο να ''διαμαρτυρηθώ'' καθώς επί μέρες έβλεπα η ανοχή ΟΛΩΝ να επιτρέπει στο φαινόμενο να μεγενθύνεται με αύξοντα ρυθμό.."

Εχμ...* μήπως είσαι κομματάκι απόλυτος; Θα μπορούσες τουλάχιστον αντί της λέξης "όλων" (και μάλιστα με κεφαλαία) να πεις "κάποιων". Αρκετοί θα έλεγα (μεταξύ των οποίων ο οικοδεσπότης και η αφεντιά μου) κάναμε ουκ ολίγες "συστάσεις" άμεσα ή έμμεσα και με ποικιλία "ύφους" (ευγενικές, δηκτικές, παρακλητικές κλπ). Αν κάποιοι που "μεγεθύνουν το φαινόμενο" δε συμμορφώνονται, τι άλλο να κάνουμε; Ούτε email δεν έχουν...

* © alombar42 :) - BTW ωραία η νέα profile photo!

mickey είπε...

Τέλος, κατά την ταπεινή μου άποψη, αντί κάποιοι σχολιαστές να λένε με "καθηγητικό" ύφος πώς πρέπει και πώς δεν πρέπει να είναι ένα "σωστό" σχόλιο (μέγεθος, ύφος, "ουσία" - καλά πώς ακριβώς το μετράτε αυτό; - κλπ.), καλό θα είναι να ρωτήσουν και τον ίδιο τον Ν.Δ. (έχει και email ο άνθρωπος), ο οποίος είναι κατά τη γνώμη μου ο καθ' ύλην "αρμόδιος" να κρίνει αν κάποια σχόλια είναι εντός ή εκτός "προδιαγραφών" - δικό του είναι το blog άλλωστε. Διαφορετικά, απλά εκφράζουν υποκειμενικές απόψεις (από χιλιάδες διαφορετικές που μπορεί να υπάρχουν), η οποίες είναι μεν σεβαστές, αλλά ενδεχομένως αδιάφορες για άλλους (και δε νομίζω πως υπάρχουν σχόλια που να ικανοποιούν τους πάντες).

Προσωπικά, δε μου αρέσουν οι χυδαίες επιθέσεις, η παράθεση μεγάλων ετοιματζίδικων κειμένων (άρθρων, ποιημάτων κλπ), η άκρατη ανορθογραφία, τα greeklish, καθώς και τα σχόλια περί …ορθότητας σχολίων :)) Φυσικά πρόκειται για προσωπικές προτιμήσεις και δεν θεωρώ εαυτόν ως "Ορθοτομούντα τον Λόγον της Αληθείας". Δε γνωρίζω πάντως κανέναν "αποτυχημένο καθηγητή πανεπιστημίου" εδώ μέσα - ξέρει κανείς τίποτα συγκεκριμένο;

georgia m. είπε...

@finteias:
Σας ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε.

mickey είπε...

@georgia.m
Να σου πω κι εγώ τη γνώμη μου, μπας και ασχοληθείς και μαζί μου λιγάκι - όλο "νερά" μου κάνεις τελευταία (μα και με τον Θρυλέοντα;)

Καλό είναι και το chat - ειδικά σε "ελαφρά" και "παιχνιδιάρικα" posts - αλλά το γεγονός ότι είσαι γυναίκα (και μάλιστα ευαίσθητη) προκαλεί συχνά τόσο τις προκλήσεις όσο και την μήνιν του ...ανδροκρατούμενου blog. Όλοι γνωρίζουν ότι προκλήθηκες από κάποιους, αλλά οι περισσότεροι φαίνεται να το παραβλέπουν. Θεωρώ τα πικρόχολα σχόλια για τη συμπεριφορά σου μάλλον ως δείγμα σεξισμού (έχω μάθει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους). Σε αντίθετο πνεύμα κινούνται κάποια άλλα σχόλια με καλόπιστες διαπιστώσεις και θα σου πρότεινα κι εγώ να ακολουθήσεις τις συμβουλές που σου δόθηκαν σε αυτά. Σε τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι προσκάλεσες τους άλλους να κρίνουν εσένα (εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο) και φυσικά ανέβηκες ακόμα περισσότερο στην εκτίμησή μου! Πάντως, αν προβληματίζεσαι γενικά, θα σου πρότεινα (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) να στείλεις και ένα προσωπικό μήνυμα μέσω email στον Ν.Δ. Δικό του είναι το blog άλλωστε και νομίζω πως η δικιά του γνώμη μετράει περισσότερο σε αυτό το ζήτημα.

Υ.Γ. Έριξα και ένα σχόλιο στο post με το ερημονήσι - αν θες ρίξε μια ματιά, μπορεί να το βρεις ενδιαφέρον ;)

georgia m. είπε...

@mickey
Σε ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες,Μιχάλη.
Νομίζω πως οι συμβουλές εσένα και κάποιων άλλων φίλων που μου απάντησαν είναι χρήσιμες και έχω σκοπό να τις ακολουθήσω στο μέλλον.

manosantonaros είπε...

Α, δεν έχετε δίκιο κ. Δήμου μου. Είστε ελεύθερος άνθρωπος γιατί σας αρέσουν οι ελέυθεροι, ακόμα και αν διαφωνείτε(;;;) με την ελευθερία τους. Υποθέτω πως καταλάβαίνετε, ότι επειδή το υπογράφετε "Νίκος Δήμου" το blog σας έχει τέτοια επισκεψιμότητα και συμμετοχή. Αυτό όμως κρύβει "κινδύνους" (επίτηδες τα εισαγωγικά). Θα σας χαϊδέψουν, θα σας θαυμάσουν, θα σας κολακέψουν, θα συμφωνήσουν, διαφωνήσουν, αλλά βασικά θα βγάλουν πάνω σας όλα τα απωθημένα τους. Θα καβαλήσουν στο άρμα του ονοματός σας και θα σας βγάλουν την ψυχή ανάποδα. Το θυμάστε από τα "Επίκαιρα", από τα βιβλία σας, από την διαφήμιση κ.λ.π. Καλά κάνουν ή κάνουμε. Αριστα.
Δεν συμφωνώ λοιπόν με τις απειλές "θα το κατεβάσω", "θα το κλείσω".
Κατεβάστε το ή κλείστετο ή αφήστε το ανοικτό ή σβήστε όσα comments δεν σας αρέσουν, προσβάλουν.
Δικαίωμά σας. Αλλοι θα στεναχωρεθούν, άλλοι θα αδιαφορήσουν και μερικοί θα πανηγυρίσουν.
Η επωνυμία (I apologize για την φρικτή έκφραση) καλλιεργεί ύπουλα την εξουσία και την απολυτοσύνη. Και όσοι από μας είναι γερμανοτραφέντες
κινδυνεύουμε περισσότερο.
Einverstanden?
1.Παρεπιπτόντως όταν δεν μ'άρέσει ο "σαλτάρω" τον τιμωρώ με scroll down.
2.Φαντάζομαι ότι έχετε παρατηρήσει οι περισσότεροι εδώ μέσα, σας μιλούν στον πληθυντικό. Δεν είμαι σίγουρος ότι ιντερνετικώς αυτό είναι υποχρεωτικά καλό.
3. Στην καρδιά μου υπήρξατε πάντοτε νεαρούλης, γιατί είχατε (έχετε, εννοώ) το θείο δώρο να βλέπετε 2-3 καρέ πιο μπροστά. Σας ικετεύω μην λοξοκοιτάτε πίσω.
4. Ξύπνησα καβλωμένος και με το ζωνάρι μου λυτό.

blade runner είπε...

Η προσβολή από την κακή αισθητική καθόλου δεν έχει να κάνει με ηθικολογικές παραμέτρους. Είναι απλώς αυτό: Προσβολή του αίσθους μας από τη χυδαιότητα. Χυδαίο δεν είναι να μιλάς για το σεξ, ακόμη κι όταν οι απόψεις σου αγνοούν το μέσο όρο, ξεπερνώντας τον. Χυδαίο είναι να μιλάς για το σεξ χρησιμοποιώντας λέξεις που έχουν εξαρχής επινοηθεί με στόχο να προσβάλουν. Η γλώσσα είναι - ευτυχώς - ζωντανή και συνεχώς εξελισσόμενη. Επειδή έχουμε τη μεγάλη τύχη να διαθέτουμε μια ιδιαιτέρως πλούσια γλώσσα, δεν θα ήταν κακό να ακονίζουμε λίγο τη φαντασία μας όταν γράφουμε. Η επικοινωνία που έχουμε μέσω του blog αυτού και των blog γενικότερα, είναι μονοδιάστατη. Με την έννοια ότι δεν συμμετέχουν σε αυτήν όλες μας οι αισθήσεις. Με αυτό κατά νου, όταν διαβάζω ένα σχόλιο σαν αυτά που προαναφέρθηκαν, στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορώ, στη χειρότερη μελαγχολώ. Για εκτόνωση τέτοιου τύπου, υπάρχουν άλλοι τρόποι.

Κατά τα άλλα, Νίκο Δήμου, πιστεύω πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατεβάσετε ένα post. Το καλό με την ελευθερία της έκφρασης είναι ότι παρέχει σε όλους μας ίσες δυνατότητες. Το πως θα τις αξιοποιήσουμε, είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Σε τελική ανάλυση, ένα κακόγουστο και χυδαίο σχόλιο εκθέτει αυτόν που το γράφει, και σίγουρα όχι αυτόν που το φιλοξενεί στο blog του. Καλώς κάνατε και εκφράσατε τα αρνητικά σας συναισθήματα, ωστόσο, έχετε κάθε δικαίωμα, για να μην πω υποχρέωση. Μια κλωτσιά στον πισινό μερικές φορές ξυπνάει τα αντανακλαστικά μας. Είναι και δύσκολες οι εποχές,βλέπετε, και είναι εύκολο να πέσουν σε χειμερία νάρκη.

skata είπε...

μια κλωτσιά στον πισινό;;;;;;;;;

αυτό είναι ο κώλος έτσι;