Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2006

sextus for sex



Η φωτογραφία δείχνει το πρώτο σώμα που αγάπησα (σώμα - όχι άνθρωπο). Την έβγαλα ένα χειμωνιάτικο πρωί, αυγή, χαράματα, στο φοιτητικό μου δωμάτιο. Μόναχο 1955. Τo όνομά της, Margot.

Πενήντα χρόνια μετά, στους "Δρόμους" έγραφα: Δεν γίνεται να αποσιωπήσω αυτό που ήταν πάντα το πιο σημαντικό στην ζωή μου – με μεγάλη απόσταση από ο,τιδήποτε άλλο. Κανείς δεν μπορεί να με καταλάβει αν δεν ξέρει ότι για μένα το «πρώτο κινούν» ήταν το πάθος και η ερωτική έλξη.

Ας γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος: όταν μιλάω για έρωτα εννοώ το σεξ. Τα συναισθήματα τα γνωρίζω σαν εποικοδόμημα. Στην βάση υπάρχουν οι αισθήσεις – και (για να παραφράσω το παλιό λατινικό) τίποτα δεν είναι στο νου που δεν ήταν πριν στις αισθήσεις.

Μα, η αγάπη, η συντροφικότητα, η φιλία; Υπέροχα και σημαντικά συναισθήματα, τα ζω τώρα κάθε μέρα σε μία σχέση όπου είμαι παιδί και πατέρας, σύντροφος και συνένοχος, φίλος και παρέα. Αλλά όλα αυτά μπορεί να συνυπάρχουν με αυτό που ονομάζω έρωτα – μπορεί και όχι. Δεν διαφοροποιούν την ύπαρξή του – εκτός κι αν την αποδυναμώνουν.

Αν προσπαθούσα να εκφράσω με φιλοσοφικούς όρους την βιοθεωρία μου θα την ονόμαζα αισθησιαρχία. Γιατί τα δύο πράγματα που με κινητοποιούσαν, ο έρωτας και η τέχνη, ήταν και τα δύο αισθησιακής προέλευσης. Βέβαια, μετά τις αισθήσεις δραστηριοποιούσαν και όλες τις άλλες ψυχικές και νοητικές λειτουργίες. Αλλά από την αίσθηση ξεκινούσαν και σε αυτήν κατέληγαν.


Εδώ και 15 χρόνια, το δικτυακό μου ID είναι sextus. Προς τιμήν του Sextus Empiricus (Σέξτος Εμπειρικός, σκεπτικός φιλόσοφος) που ήταν ο πρωταγωνιστής της διδακτορικής μου διατριβής. (Στα ελληνικά κυκλοφόρησε με τον τίτλο: "Το Απόλυτο και το Τάβλι"). Ο σκεπτικισμός μου έχει πολύ να κάνει με τον αισθησιασμό - όσο περισσότερο δυσπιστείς στις ιδέες, τόσο οξύνεις τις αισθήσεις.

Και πιστεύω πως δεν είναι τυχαίο πως μέσα στο όνομα Sextus (που τότε σήμαινε "έκτος") υπάρχει η λέξη sex.

242 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 242 από 242
mathiou είπε...

Αυτό που μου αρέσει σε αυτό το blog είναι ότι ξεφεύγουμε τελείως... Και όσοι γράφουν και όσοι διαβάζουν.

Για να δούμε και το επόμενο θέμα!

Τελικά παπαΧατζόπουλε είσαι πολύ criminalmind...

houlia είπε...

Νικο,οσο για το προηγουμενο μου μην.Μην ξεχνας:οφθαλμός αντι οδοντος!Κι αυτό σωστό...
Παντως εαν...ego signomi!Εχω δηλωσει αλλωστε κ απο καλή οικογενεια-στον σαλταρω παντα-

des είπε...

Ο τρόπος και η ηθική του έρωτα επιβάλουν την ευγένεια της μη κοινοποίησης στον παρόντα χρόνο. Ζεις με την απούσα παρουσία και την παρούσα απουσία εκείνου που συμβαίνει να έχεις ερωτευτεί, της κρυφής εργασίας μέσα σε μια αριστοκρατική βραδύτητα έως την στιγμή της ολοκλήρωσης ενός έργου που πηγαίνει πέρα από την τέχνη και πέρα από τον αγαπημένο που σε εμπνέει. Στον έρωτα γινόμαστε θιασώτες και διάκονοι μιας εχέμυθης προσήλωσης στις στιγμές που μας συγκλόνισαν. Μας μαθαίνει να είμαστε ότι κι’ αν μας συμβαίνει, με την μεριά της ζωής. Ο τρόπος και η ηθική του έρωτα, είναι ο τρόπος και η ηθική του ερήμην.
Ο τρόπος και η ηθική της δημιουργικής σιωπής. Ο τρόπος και η ηθική της απόλυτης ευγένειας, της ευγένειας και της μη διεκδίκησης. Ενώ όλοι περιμένουν να διεκδικήσεις τον αγαπημένο, εσύ μόνον φεύγεις και επανέρχεσαι απροειδοποίητα, μεταμφιέζεις τις προθέσεις κι’ επινοείς νέες στρατηγικές αβρότητας. Ο έρωτας, πύκνωση και απόγειο κάθε σχέσης που αξίζει το όνομά της, έχει διαζευχθεί από την ιδεολογία και την ιδεοληψία του εσπευσμένου, δεν ανήκει πλέον στον τόπο του ρητώς εκπεφρασμένου, αρνείται και ξεφεύγει για πάντα από το νυν.
Γίνεται μυστικός ψύθιρος. Γίνεται κρυφό ουρλιαχτό με σιγαστήρα.
Επικράτεια του έρωτα είναι η βραδύτητα.

Το Δεύτερο μόλις έπαιξε το ζήτα μου ότι θες, δεν πάμε καθόλου καλά απόψε.
Ρε γαμώτο, αντί να είμαστε αγκαλιά ή καβάλα στην καψούρα του ο καθένας, καθόμαστε εδώ μέσα και το φιλοσοφούμε. Άλλοι με τέτοιο καιρό κάνουνε σκι, κι’ μείς δεν καταφέρνουμε ούτε το ξεσκί.
Aπόψε θα σου ορκιστώ
πως σ' αγαπάω
Eσύ με σπρώχνεις στο κακό
κι εγώ γελάω
Ό,τι έμεινε απ' το χαλασμό
θα σου χαρίσω
το τελευταίο μου ναυάγιο
πριν ζήσω
Zήτα μου ό,τι θες,
πάρε με όπου θες, εσύ
Zωή μισή
δεν θέλω πια να ζω
Aπόψε η νύχτα μ' έβαλε
να σε παιδέψω
πριν τον τρελό χορό της
σου χορέψω
Kι όσο τα κόκκινα τα πέπλα μου
θα υφαίνεις
μες στον καθρέφτη θα σε βλέπω
να πεθαίνεις
Zήτα μου ό,τι θες...

mickey είπε...

cha.giannakopoulos said at 11:32μμ:
"Μα πού πήγαν όλοι οι άντρες;"
Εδώ είμαστε! Μίλαγα στο τηλέφωνο με το μεγάλο έρωτα της ζωής μου (δυστυχώς έχουμε χωρίσει εδώ και καιρό :( ). Θα με συγχωρέσετε;
Επί τη ευκαιρία, την παραπάνω φράση ("Μα πού πήγαν όλοι οι άντρες;") χρησιμοποιούν κατά κόρον οι γυναίκες, ειδικά τα τελευταία χρόνια; georgia.m, hulia και λοιπές εκπρόσωποι του ωραίου (και όχι ασθενούς) φύλου, τι λέτε;

@epikairos (23:32)
Ενδιαφέρουσα η στατιστική, αλλά δεν έχουμε χρόνο για να μετράμε σχόλια ανά σχολιαστή. Η georgia.m (και ο newlens) γράφει πολλά σχόλια, αλλά σύντομα (και λίαν περιεκτικά, θα έλεγα). Ο μεγάλος "φαφλατάς" και κύριος υπαίτιος της μπλογκο-συμφόρησης είμαι μάλλον εγώ :(
Μήπως είναι καιρός να βάλετε DSL; Οι τιμές είναι αρκετά προσιτές πλέον. Αν μπαίνετε πάνω από δυο ώρες την ημέρα στο Internet σας συμφέρει ΚΑΙ οικονομικά συν τοις άλλοις! Εγώ έχω ήδη δύο (η μία είναι αφοσιωμένη αποκλειστικά στα blogs, με την άλλη κατεβάζω ...διάφορα). Επί τη ευκαιρία, συγχαρητήρια και για το blog σας. Πολύ ενδιαφέρον!

Ανώνυμος είπε...

houlia:
πέντε-έξε μέρες δίχως σου
κι ήντα δεν έχω σύρει
τάξε πως ήμουν ορφανός
από μάνα κι από κύρη.

επειδή θα καταλήξουμε υπό κλιματισμών εν γένει σαν να σηκώνουν τα τραπεζομάντηλα τους τα κουνουπάκια, τα βατραχάκια, τα αστεράκια τα χλωμά, και διά τούτο τα ισχυρίζομαι αυτά. κοίτα τα υψηλά ξεσκίσματα που φυλλορροούν απόγευμα...

houlia είπε...

psixiatros, ψυχιατρος???
Ασε, κρατώ μικρο καλάθι!

Salt,-τo πετυχα!Ετσι θα σε λεω απο δω και περα-
Ειμαι εδω κ περιμένω και ξενυχτισμενη μενω.
Να σ'ακουσω κι ας πεθανω
στον γκρεμο ψηλά επάνω(θυμάσαι απ αυτόν που λέγαμε να πεσουμε together..)

Dormammu είπε...

@σαλτάρω: «Μαντήλια καλαματιανά κυματίζουνε….» Ν. Γκάτσος, Αμοργός

houlia είπε...

Εγω σταματω τις αμπελοφιλοσοφιες(αφηνω τον σαλπαρω που συνεχιζει)
Και αυριο μερα είναι. Οπως και σημερα δηλ νυχτα...Και πριν κοιμηθω(τ ακους σαλπαρω?θα γυμνασθω κ θα διαβασω κατι επωφελες!)
Καληνυχτα Γεωργια et al!

mickey είπε...

@epikairos κ.α.
Και κάτι ακόμα σχετικά με τα πολλά σχόλια στα post του Ν.Δ: Το πρόβλημα είναι πρώτιστα τεχνικό. Δεν υπάρχει σελιδοποίηση στα σχόλια ούτε μπορεί κανείς να δει π.χ. μόνο τα σχόλια από έναν αριθμό και μετά ή από κάποια ώρα και μετά. Αν υπήρχε μια τέτοια δυνατότητα (piece of cake για να την προγραμματίσει κανείς, πιστέψτε με), δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Επίσης καλή θα ήταν και μια δυνατότητα απάντησης σε σχόλιο με threads (όπως στα μηνύματα email), ώστε να ξέρουμε ένα σχόλιο σε ποιο αναφέρεται, χωρίς να γράφουμε συνέχεια ο τάδε είπε τότε κλπ κλπ), όπως χρήσιμη θα ήταν και η ανάγνωση όποιων σχολίων θέλει ο καθένας, με βάση κάποια κριτήρια αναζήτησης (σχολιαστής, μέγεθος σχολίου, λέξεις κλπ).

Κάποιες προτάσεις έκανα στο σχόλιό μου των 10:34μμ, ορμώμενος από την πρόταση του newlens στις 9:43. Επίσης, αν ο οικοδεσπότης θέλει ένα post να συνεχίζεται για αρκετό καιρό, μπορεί να δημοσιεύει τακτικά συνέχειες (π.χ κάθε μέρα ή κάθε 200 σχόλια), χωρίς να μπαίνει στον κόπο να γράψει κάτι καινούργιο.

Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω εθελοντικά για την επίλυση του προβλήματος.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα και από εμένα, ένα σύντομο πέρασμα πριν χωθώ στο κρεβάτι μου.

Για την άποψη του Ρίλκε, τον εκτιμώ σαν ποιητή, αλλά είναι λάθος. Ο "έρωτας" μεταξύ ανδρών υπάρχει, και λέγεται φιλία. Άλλο αυτό, και άλλο το σεξ μεταξύ ανδρών, που λέγεται, Ομοφυλο-φιλία.

Για τον έρωτα και το σεξ γενικώς, θα δανειστώ την φωνή του φιλ΄τατου Αρθούρου Σοπενχάουερ (περίμενα να το εχει κάνει ήδη ο Δον Γάτος, νομίζω είπε κάπου ότι τον συμπαθεί)...

...Έτσι και στο ένστικτο αυτό, όπως και στα άλλα, η αλήθεια ντύνεται με μια πλαναίσθηση, για να επενεργήσει πάνω στην θέληση. Και ηδονής πλαναίσθηση είναι εκείνη, που παρουσιάζει στα μάτια του ανθρώπου μια πλάνα εικόνα υπέρτατης ευτυχίας στην αγκαλιά της ομορφιάς που γι΄αυτόν δεν έχει το ταίρι της. Φαντάζεται πως για την απόλαυσή του θυσιάζει τους κόπους και τους αγώνες του, ενώ δουλεύει για την διαιώνιση του είδους…
Άρθουρ Σοπενχάουερ, Μεταφυσική του έρωτα

Να σας καληνυχτίσω αφού σας δηλώσω ότι έχει δίκιο ο Αρθούρος, είναι φανερό, αλλά... εγώ δεν συμφωνώ μαζί του. Μυθοποιώ συνειδητά τον Έρωτα (και το σεξ) για να μπορέσω να κρατηθώ στη ζωή....

Σ:)))))))))

Ανώνυμος είπε...

θα σου πάρω βιολιά κι ένα ντέφι γλυκό να σου παίζουν Ερινούλα μου...

Μαύρος Γάτος είπε...

@houlia εγώ τον λέω "ο Σαλάτας". Εσύ λέγε τον Σαλτ. Ταιριάζει άλλωστε αλάτι στη σαλάτα. Είναι ενίοτε πηγή, εχμ, ..δυνατών συγκινήσεων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η παρουσία του δεν περνά απαρατήρητη...

Epicuros είπε...

Spyros: Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε ακριβώς από το ότι αδυνατώ να διαβάσω όλα τα σχόλια. Διαβάζω, όμως, αρκετά και από αυτό το δείγμα έβγαλα τα συμπεράσματα που, βέβαια, στατιστικά συμπεράσματα είναι. Και πάλι, δεν διεκδικώ το αλάθητο. Σκέψεις μου είναι. Το ότι αδυνατώ να διαβάσω όλα τα σχόλια με στενοχωρεί. Αν ήταν λιγότερα θα τα κατάφερνα... Ν.Δ.: Φυσικά και είναι θετικό να υπάρχει αυτός ο διάλογος ("πολύλογος" θα έλεγα αν ήταν δόκιμος ο όρος) και είναι πολύ θετικό το ότι έχει επίπεδο. Αλλά που να τα διαβάσεις όλα!!!

mickey είπε...

@epikairos (12:14πμ)
Κανείς δε σας υποχρεώνει να διαβάζετε όλα τα σχόλια. Κι εγώ διαφωνώ με όσους παραθέτουν ολόκληρα ποιήματα (δεν το καταλαβαίνω, ειλικρινά) ή τεράστια αποσπάσματα έτοιμων κειμένων (υπάρχουν και τα links, βρε παιδιά!), αλλά δε διαμαρτύρομαι για τη συμφόρηση. Ρώτησα επίσης αν πρέπει να χρησιμοποιώ links για τα δικά μου μεγάλα σχόλια, αλλά δεν μου απάντησε κανείς τι να κάνω γι' αυτό (βλ. σχετικό σχόλιό μου στις 10:26μμ στο προηγούμενο post με θέμα τα παιχνίδια). Τουλάχιστον στα δικά μου σχόλια γράφω ότι έχω ο ίδιος να πω και αν παραθέσω έτοιμο κείμενο θα είναι κάποιες μικρές φράσεις σε εισαγωγικά. Πάντως καλά κάνετε και θίγετε το θέμα κι ας ανήκω στους ...κατηγορούμενους :))

Όσο για το θέμα με τις τιμές των συνδέσεων DSL, έχω να πω ότι είναι αρκετά φθηνότερες από ότι ήταν πριν δυο χρόνια π.χ, αλλά βεβαίως παραμένουν τσουχτερές με βάση τα ευρωπαϊκά (και παγκόσμια) δεδομένα. Χρησιμοποίησα άλλωστε τη φράση "αρκετά προσιτές πλέον".

houlia είπε...

Γυρισα λιγο για να πω στο μαυρο σχόλιο του γατου:
Συμφωνώ.Ηρθες αργα!(στο δρομο της ζωης μου)αλλά συμφωνώ κ επαυξάνω.

alombar42 είπε...

@εκσπερματώνω στο κενό

Είχα την υποψία οτι μια πιο γήινη προσέγγιση οδηγεί σε ασφαλέστερη εκσπερμάτιση, αλλά ίσως τελικά με διαψεύσει η πραγματικότητα.

@Cha.Giannakopoulos

Ο δεσπότης είναι εύκολα αναγνωρίσιμος - απαιτεί την προσοχή των άλλων ;)

mickey είπε...

Συγγνώμη, αλλά δεν αντέχω στον πειρασμό να παίξω! Θα στείλω και ένα δυο άχρηστα σχόλια για την ...πεντακοσάρα :))

GreekForum είπε...

mickey:
Σύμφωνα με τον Ασκητή (ένας είναι ο Ασκητής), αν έχεις κάνει "λαδιά" αλλά σε ενδιαφέρει να σώσεις την μόνιμη σχέση / το γάμο σου τότε δεν πρέπει να το παραδεχτείς ούτε να το ομολογήσεις. Μου κακοφάνηκε όταν το άκουσα αλλά αυτός από την πείρα του αυτό συμβούλευε.

Dormammu είπε...

@εκσπερματώνω σαλταρισμένος στο μυωπικό κενό: Οι ποιητικές σας προσπάθειες με συγκλονίζουν….

@mickey: Προσφορά μόνο για λίγα λεπτά…. +500 πόντοι στο 500στό post!

alombar42 είπε...

@NikosXatzopoulos

Δίπορτο βλέπω!

Dormammu είπε...

@psychiatros: Γιατρέ μου κερδίσατε τους +500 πόντους… Μπορείτε να τους κάνετε ό,τι θέλετε, να τους χρησιμοποιήσετε αύριο στο σούπερ μάρκετ, ή να τους εξαργυρώσετε στους συνεργαζόμενους οίκους αν(τ)οχής…. Ως προς το θέμα των στάσεων προτιμώ το αυτοκρατορικό Ξεκουκουλωνάτο… :))

des είπε...

Ρε παιδιά, μη με μπλέκετε με το παπαδαριό, εγώ είμαι αδέσποτη
ημίαιμη σκύλα γκριφόν-κανίς, μπεζ χρώματος εμβολιασμένη, στειρωμένη, πολύ καλού χαρακτήρα, μόνο που πέρσι γλίτωσα από του χάρου τα δόντια και φιλοξενήθηκα στο δήμο γιατί δάγκωσα ένα δεσπότη στο χέρι. Απο τότε βλέπω ράσο και τρέχω.
Το Δευτερο δε μας τα λέει καθόλου καλά απόψε. να δω πως θα τη βγάλουμε καθαρή.

mickey είπε...

@greekforum (12:45πμ)
Σε έναν ιδανικό κόσμο με ειλικρίνεια και κατανόηση, θα προτιμούσα την ομολογία του "ατοπήματος". Για τον πραγματικό κόσμο που ζούμε (και επειδή ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τις αντιδράσεις του άλλου), συμφωνώ απόλυτα με τον Ασκητή και τον cha.giannakopoulos (βλ. σχόλιό του στις 11:01μμ). Συμφωνώ, λοιπόν...

Υ.Γ. 1: Χαίρομαι πολύ που σπάσαμε το φράγμα των 500 σχολίων σε ένα post (νομίζω ότι αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ) και ας μη βρίσκεται το "ευ" στα "πολλά", σύμφωνα με τη γνωστή ρήση. Κυρίως όμως χαίρομαι που το 500ο σχόλιο γράφτηκε από εμένα!!!

Υ.Γ. 2: Φίλε "παιχνιδιάρη" Alombar, αιώνιε σαρανταδυάρη, πού χάθηκες; Θα μιλήσουμε καθόλου για "ομαδικό" απόψε; Διάβασα και τις ιστορίες σου για το Λας Βέγκας στο blog σου χθες βράδυ και θυμήθηκα τα γενέθλια που είχα κάνει στο Ceasar's Palace πριν τρία καλοκαίρια (όχι, δε θα αποκαλύψω "γαργαλιστικές" λεπτομέρειες για τη σουίτα με το τζακούζι κλπ ;))

Memento aka a moment in life είπε...

I agree me ton Harry... Nomizw oti mallon xa8hke to nohma tou post... pisteuw oti mallon 8a eprepe na kanete log in se kana chat room na ta peite pio private. Den exw kanena apolytws problhma me ta sxolia sas re paidia apla pisteuw oti to trabhksate poly ...

Anyway, nice blog and endiaferwn sxolia... but some time is toooooo much!

alombar42 είπε...

Καλά, εγώ βλέπω το 500 να είναι το δικό μου (12:44)... άσε, θα δείξει αύριο.


Mickey, έχεις πάει; Για γράψε κι εσύ τίποτα σχετικό! Προσπαθώ να θυμηθώ κι άλλες λεπτομέρειες αλλά κυρίως να βρω τις φωτογραφίες από εκεί και... τζίφος (ακατάστατος όπως πάντα, μέσα σε χιλιάδες φωτογραφίες είναι δύσκολο να βρω κάποια που έχω χρόνια να αναζητήσω). Πήγες στο Rio, αν υπάρχει ακόμα; Τότε είχε τα καλύτερα... παιδιά :)

mickey είπε...

To 500o σχόλιο γράφτηκε από μένα! Τελεία και πάυλα. Μην κάνετε πάλι ζαβολιές. Ο blogger πάλι τα μπέρδεψε. Ο dormammu βγάζει τον psychiatros, ενώ εγώ μετά το νέο σχόλιο μου (No. 507) βγάζω τον alombar42, το σχόλιο του οποίου δεν υπήρχε καν όταν είχε ήδη καταχωριστεί το δικό μου (500ο) μετά από refresh! Να αποδίδουμε τα του ...καίσαρος το καίσαρι, έτσι;

Dormammu είπε...

Παιδιά, συνεχίστε το όργιο χωρίς εμένα....Καλή νύχτα σε όλους. ΝΔ, ευχαριστούμε.
@mickey: στα +600, δώρο το deleted ποίημα με την όρκα και τα κόλπα του Σαλταρισμένου από το προπροηγούμενο post…. Συλλεκτικό πλέον. Ευτυχώς που το πρόλαβα και το έσωσα… .

alombar42 είπε...

ΚαληνύΣτα σας - ώρα για σεξ :)

mickey είπε...

Βιάστηκα κι όλας κι έκανα την "παύλα" "πάυλα" και "τω καίσαρι" "το καίσαρι". Anyway, δε βλέπω και πολλή όρεξη για να συνεχίσουμε, έρχονται και διάφοροι και μας κατηγορούν ότι το κάναμε chat room (μάλλον δίκιο έχουν, εδώ που τα λέμε), αργεί τελευταία να φορτώσει και η σελίδα (ακόμα και με 512K DSL), μου έφαγε και ένα σχόλιο ο blogger, μάλλον θα σταματήσω εδώ - ευτυχώς για μερικούς. Και όπως έλεγε στο τέλος γνωστή παρουσιάστρια τηλεπαιχνιδιού (δείχνουμε και τα χρόνια μας):

Καληνύχτα σας και σας αγαπώ!

mickey είπε...

Μετά το μπλογκο-σχολιασμό είπα να ανοίξω και λίγο την TV (ούτε μια ώρα συνολικά δεν έχω δει το τελευταίο πενθήμερο, λόγω ...μπλογκίτιδας). Κάνω ζάπινγκ και πέφτω πάνω στις "Αποκαλύψεις" του Ευαγγελάτου (από τις πιο ελεεινές εκπομπές (trash TV) κατά τη γνώμη μου, by the way). Τι θέμα "έπαιζε" εκείνη τη στιγμή; Τον τεράστιο τζίρο που γίνεται με τα "ροζ" τηλέφωνα! Συνοδευόταν φυσικά από τις γνωστές κακοτραβηγμένες και κακομονταρισμένες ερωτικές σκηνές, λογοκριμένες στα "επίμαχα σημεία". Να ένα υπο-θέμα που δεν θίξαμε καθόλου (ή μήπως είναι άσχετο;). Φοβερή σύμπτωση, έτσι;

Ανώνυμος είπε...

απο τα ροζ τηλεφωνα κερδιζει ο μινωας δρακος κυριακου που εκμεταλλευεται τον μικροαστο και γινεται αθλητισμος και κοινωνικη προσφορα. ουδεποτε εχει θιξει κανεις αυτο το σοβαρο επιχειρηματια με τα 090, που κι αυτα ροζ τηλεφωνα ειναι, ποια η διαφορα. η λιτσα margot-πατερα εμπνεει. φταινε τα ροζ τηλεφωνα, οχι οι ιδιοκτητες. ποτέ. αυτοι ειναι πορνοκαπιταλισται μικι αδερφε μου. της αγαπης την ουσια τη μετρω στην απουσια κι ολο γινομαι κομματια πρασινα γλυκα μου ματια.

FUFUTOS είπε...

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ (για οσες/οσους αντεξαν να φτάσουν μέχρι εδω)

- Ο παπάς "με τη βοήθεια του Χριστού θα μας γαμήσει την Παναγία" (είναι και σύνδεση με τα προηγούμενα posts)

- Σχετικά με τη στατιστική του επίκαιρου: Επιβεβαιώνεται ο κλασικός νόμος (επιβεβαιωμένος και εμπειρικά άπειρες φορές):
Το 80% του τζίρου προέρχεται από το 20% των πελατών
και ταυτόχρονα
το 80% των προβλημάτων δημιουργείται από το 20% των πελατών

mickey είπε...

Με αφορμή το μεταμεσονύχτιο σχόλιο του "φούφουτου":

Ορισμένοι (ένας τουλάχιστον) κακοπροαίρετοι (εμπαθείς; άσχετοι; κάτι άλλο; ας κρίνουν μόνοι τους) δεν έχουν προφανώς τίποτα καλύτερο να κάνουν από το να παραπονιούνται που οι δικές τους μοναδικές και ανώτερες "σοφίες" χάνονται μέσα στο πλήθος των "σκουπιδιών" που δημοσιεύουμε εμείς τα "κατώτερα" και φλύαρα "νικοδημοπουλάκια". Ενίοτε δε, τα παράπονά τους αυτά είναι και η μοναδική "συνεισφορά" τους στο παρόν blog (μερικοί δεν έχουν δημοσιεύσει σχεδόν τίποτα άλλο στα post του Ν.Δ.). Με σοφιστείες τύπου Paretto (ο στατιστικός κανόνας του 80/20 - άλλο ένα συμπέρασμα που του αποδίδουμε δογματικές διαστάσεις, γιατί όχι άραγε 70/30 ή 81,343/18,657;) προσπαθούν να βρουν βήμα για να βγάλουν τη χολή τους, μια και προφανώς δεν έχουν τίποτα το ουσιαστικό να προσθέσουν (δε θα το ονομάσω "ζήλια", προφανώς είναι κάτι χειρότερο). Ας μάθουν επιτέλους ότι στην εποχή της αδιάκοπης παραγωγής και ροής πληροφοριών, το information overdose είναι κάτι το αναπόφευκτο (και σε αυτό το blog έχουμε αρχίσει να βιώνουμε αυτό ακριβώς το φαινόμενο). Η λύση γενικά είναι η αυτορρύθμιση, η επιλεκτική ανάγνωση (δε θα πάθουμε τίποτα αν μας ξεφύγει κάποιο σχόλιο) και ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση του blog ΚΑΙ η ...χατζάρα του οικοδεσπότη και ΜΟΝΟ (ότι θέλει ας κόψει).

Αυτό όμως που με ενοχλεί περισσότερο (δεν ξέρω αν ενοχλεί και άλλους) είναι ότι οι συγκεκριμένοι "σοφοί" γίνονται Βασιλικότεροι του Βασιλέως (του οικοδεσπότη δηλαδή), χωρίς μάλιστα να προτείνουν και κάποια πρακτική λύση (σε αυτή τη χώρα σχεδόν όλοι γκρινιάζουμε, αλλά περιμένουμε πάντα από κάποιον άλλον να λύσει το πρόβλημα). Ο ίδιος ο οικοδεσπότης απάντησε με πρόσφατο σχόλιό του για το ζήτημα. Θα μπορούσε να μας κάνει ban (όλους ή κάποιους επιλεκτικά) ή να απαγορέψει εντελώς τα σχόλια ή ότι άλλο θέλει (κάποιες φορές έχει σβήσει σχόλια και έχει διώξει κόσμο). Σπίτι του είναι, ότι θέλει κάνει και εμείς οφείλουμε να το σεβαστούμε (αν μπορούμε, ας κάνουμε κι αλλιώς ;)).

Θα το επαναλάβω κι ας γίνομαι κουραστικός (το πολύ πολύ να συνεισφέρω ακόμα περισσότερο στη συμφόρηση του blog):
Το πρόβλημα σε ότι αφορά την ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ των σχολίων (φόρτωμα σελίδας κλπ) είναι καθαρά ΤΕΧΝΙΚΟ και σε ότι αφορά την ΑΝΑΓΝΩΣΗ των σχολίων είναι καθαρά θέμα του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. Στο κάτω κάτω της γραφής μπορεί ο κάθε διαμαρτυρόμενος να στείλει τα "σοφά" του σχόλια και με email. Τόση ματαιοδοξία πια, να τα δει να "φιγουράρουν" στο επίσημο blog του Ν.Δ.;

Αλήθεια, παραπονέθηκε κανείς στη Google γιατί του φέρνει εκατομμύρια άσχετα αποτελέσματα όταν επιδίδεται σε μια αναζήτηση; Παραπονέθηκε για ένα site που είναι τίγκα στα flash animations και κάνει μια ώρα να φορτώσει; Επειδή ένα blog hosting site δε φτιάχτηκε για να διαχειρίζεται με έξυπνο και αποδοτικό τρόπο 500+ σχόλια για ένα post (την ώρα που γράφω η σελίδα των σχολίων είναι "down for maintenance" για πολύ ώρα), θα πρέπει όσοι γράφουμε να βρούμε το μπελά μας; Όμως εδώ είναι αλλιώς! Υπάρχει ο Ν.Δ. από πίσω (που ξέρουμε όλοι πόσο ευαίσθητος είναι) και οι "σοφοί" ελπίζουν με τη γκρίνια τους να τον πείσουν να "περιορίσει" τα φλύαρα "δημοπουλάκια", ώστε να μπορέσουν εκείνοι να μας μυήσουν στα "υψηλά νοήματά" τους (ή έστω να φορτώνουν γρήγορα τη σελίδα του σχολιασμού για να διαβάζουν τα "υψηλά νοήματα" των άλλων). Κάποιοι έχουμε προτείνει λύσεις (βλ. σχόλιο του newlens στις 9:43μμ και δικό μου στις 10:34μμ της Τετάρτης), μπορώ να προτείνω και άλλες αν δε σας επαρκούν. Eνδεχομένως υπάρχουν ρυθμίσεις που δεν γνωρίζει ο οικοδεσπότης και θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα (θα το ψάξω με το δικό μου blog). Φοβάμαι όμως ότι το "πρόβλημα" δεν είναι εκεί. Μάλλον οι "σοφοί" θέλουν ΚΑΙ να διαβάζουν όλα τα σχόλια ΚΑΙ αυτά να είναι του γούστου τους (το πρόβλημα του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ που προανέφερα). Δυστυχώς εκεί δεν μπορώ να δώσω λύση :( Σηκώνω τα χέρια ψηλά! Ας επιληφθεί του θέματος ο οικοδεσπότης και με όποια κριτήρια νομίζει εκείνος ας ξεχωρίσει την "ήρα" από το "σιτάρι"...

Υ.Γ. 1: Αν θέλετε, μπορώ να σχολιάζω και με links αντί για πλήρη κείμενα για να μη φορτώνεται η σελίδα και να με αγνοούν και όσοι "σοφοί" δε θέλουν να με διαβάσουν. Υπάρχουν μπόλικες υπηρεσίες που φιλοξενούν εντελώς δωρεάν τεράστια αρχεία (και όχι μόνο απλά κειμενάκια, όπως τα σχόλια) για διάστημα πολλών ημερών. Είχα θέσει το ζήτημα με σχόλιό μου στις 10:26μμ στο post με τα παιχνίδια, αλλά κανένας ("σοφός" ή μη) δε μου έδωσε απάντηση. Φυσικά υπάρχει και το email, αν δεν αντέχουν να βλέπουν ούτε το "mickey" στη σελίδα των σχολίων, αλλά έτσι θα χάσω την ωραία παρέα :(

Υ.Γ. 2: Ζητώ και πάλι συγγνώμη από τον οικοδεσπότη και τους συν-σχολιαστές (εκτός από τους "σοφούς" φυσικά) για το τεράστιο σχόλιο (μακράν το μεγαλύτερο που έχω γράψει). Αν πιστεύετε ότι το παράκανα καθ' οιονδήποτε τρόπο (μέγεθος, ύφος, ανάληψη ρόλου που δε μου ανήκει κλπ) μπορείτε να το επισημάνετε, να διαγράψετε το σχόλιο ή να κάνετε ότι άλλο νομίζετε. Και οι "κρίνοντες" κρίνονται.

Υ.Γ. 3: Κύριε Δήμου, ότι και αν αποφασίσετε, σας ευχαριστώ θερμά που μου δώσατε την ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σας και με την καλή μπλογκοπαρέα με έναν τόσο ιδιαίτερο και "παιχνιδιάρικο" τρόπο. Σας ευχαριστώ και ως πνευματικό πατέρα για την ουσιαστική σας συμβολή στη θετική πορεία της ζωής μου. Θα επιθυμούσα μόνο κάποτε να συναντηθούμε "δια ζώσης" και να σας σφίξω το χέρι. Τίποτε άλλο...

Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

ρε θεϊκέ Μιχάλη, μην κολλάς. στο νετ υπάρχει αυτή τεράστια σαβούρα των αγάμητων βολεμένων ανίκανων να συλλογισθούν και να γκομενίσουν. και όλα τα τσόλια των τεχνών της δημοσιογραφίας και της ψωλοκοπάνας, διά τοις ταίχνοις, εδώ μαζεύτηκαν για να την εξασκήσουν. είναι, Μιχαλάκη, οι επαγγελματίες μαλάκες. δεν...τι...κανείς δεν τους μετράει, είτε μιλάνε είτε βήχουν...τίποτα...δεν. νομίζεις σε μια εφημερίδα ότι υπάρχει χώρος για..; δεν επίσης...φασισμός και λογοκρισία και ποιότητα και ανεμελιά. γι' αυτό είπα ότι είναι ελεύθερος χώρος αυτό το blog. για την αγάπη της κι εγώ σταυρώθηκα και βασανίστηκα σαν την Ιησούλα...

mickey είπε...

Το σχόλιο των 4:42πμ είναι κάτι παραπάνω από ΤΕΡΑΣΤΙΟ και η δημοσίευση σχολίων τέτοιου μεγέθους πιθανόν να αποτελεί έλλειψη σεβασμού. Για το λόγο αυτό, το πλήρες κείμενο του σχολίου υπάρχει και στα παρακάτω links για όποιον ενδιαφέρεται:

Word 2000 Format

Plain Text Format

Στη σελίδα που θα βγει, επιλέγετε το κουμπί Free, περνάτε από το word verification και το κατεβάζετε...

Κύριε Δήμου, επειδή μάλλον θα κοιμηθώ πριν ξυπνήσετε, αν κρίνετε ότι υπάρχει πρόβλημα μεγέθους, αλλά θα θέλατε να μπορεί κάποιος να δει το κείμενο του σχολίου των 4:42πμ, μπορείτε να το σβήσετε και να κρατήσετε το παρόν. Ευχαριστώ.

mickey είπε...

Προς τον "γνωστό" άγνωστο των 5:10πμ (και νόμιζα ότι μόνο εγώ είμαι ξύπνιος τέτοια ώρα :)). Ευχαριστώ για την υποστήριξη, αλλά κάποιος πρέπει να πει τα πράγματα ...λιγότερο κομψά από ότι επιτρέπει η ευγένεια του οικοδεσπότη.

By the way, το νέο σου nick (και ύφος) είναι πολύ καλύτερο. Σου συνιστώ να το κρατήσεις! Καλημέρα (εγώ θα πάω να την πέσω λιγάκι...)

mickey είπε...

@epikairos
Ειλικρινά, ΔΕΝ αναφερόμουν σε εσένα (ελπίζω να το πιστεύεις)! Όσα γράφω ισχύουν...
Καλημέρα και σε σένα και δεν με πειράζει η κριτική.

mickey είπε...

Τελευταίες εξηγήσεις για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις:

epikairos said at 5:46
"Στις 12:02 μου έλεγες «Ο μεγάλος "φαφλατάς" και κύριος υπαίτιος της μπλογκο-συμφόρησης είμαι μάλλον εγώ» και μετά από πέντε ώρες χωρίς να μεσολαβήσει άλλο σχόλιο άλλαξες γνώμη και είπες άλλα."

Κάνεις λάθος και εδώ είναι το "κλειδί" της "παρεξήγησης". Μεσολάβησε ένα σχόλιο από τον "φούφουτο" (πώς να το χαρακτηρίσω άραγε; απαξιωτικό; κάπως αλλιώς;) στις 2:24πμ και αυτό με έκανε να "πυροβολήσω" (δε λες ότι είμαι "με το δάκτυλο στη σκανδάλη;"). Το αναφέρω άλλωστε ΡΗΤΑ στην αρχή του τεράστιου σχολίου μου των 4:42. Δεν περίμενα να πάρουν κι εσένα τα "σκάγια"! Νόμιζα ότι μεταξύ μας είχε ήδη λυθεί το θέμα από το σχόλιό μου των 12:38. Αιτιολογώ την αγανάκτησή σου, αλλά δε δέχομαι ψυχανάλυση του τύπου "Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται η παιδεία σου σε αναγκάζει να βλέπεις παντού δαίμονες" από κάποιον που δε με γνωρίζει προσωπικά. Και παρά τα όσα μου σέρνεις περί "ανωριμότητας" (πιθανόν να έχεις δίκιο), συνεχίζω να εκτιμώ τις δημοσιεύσεις που κάνεις στο δικό σου blog και να θεωρώ ότι έχεις πολλά να πεις και σίγουρα με πολύ λιγότερη "φλυαρία" από μένα. Δε νιώθω την ανάγκη να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις ούτε να ανοίξω αντιπαράθεση. Κουράστηκα και μάλλον θα απέχω για μερικές μέρες...

Καλημέρα σε όλους!

mickey είπε...

Και επειδή ποτέ δε θέλω να κλείνω με γκρίνια και μιζέρια, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω είδηση:

$12.000.000 για sex

Δε σέρνει απλώς ...καράβι, ολόκληρο τον πλανήτη σέρνει!

Περαστικά μας...

Nikos Dimou είπε...

Ωραία - σπάσαμε όλα τα ρεκόρ. (Ο Tim Berners Lee σταμάτησε στα 450). Λίγη αυτοσυγκράτηση στο μέλλον...

alombar42 είπε...

Μετά το τέλος των ρεκόρ και λίγο ετεροχρονισμένα, είπα να απαντήσω δημόσια στο φαινόμενο Νίκος Δήμου με μια σύντομη κατάθεση.

Katerina ante portas είπε...

“έν γε ταίς τραγωδίαις μισογύνης εστίν, εν δε τη κλίνη φιλογύνης”, κατά τον Σοφοκλή,πάντα.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 242 από 242   Νεότερο› Νεότερο»