Σάββατο, Μαΐου 20, 2006

5 σημεία - με αγάπη

Πρώτο: μία ιστορία:

Είναι ένα ζευγάρι αγαπημένο. Ζούνε μαζί για χρόνια και μοιράζονται τα πάντα. Κάποια στιγμή η γυναίκα ερωτεύεται άλλον – και φεύγει.

Κι εκείνος μένει απαρηγόρητος μες το πένθος. Δεν έχει που να πει τον πόνο του. Ψάχνει λοιπόν να βρει την γυναίκα που τον άφησε, για να της πει για την γυναίκα που τον άφησε.

Έτσι κι εγώ. Τον πόνο μου για αυτούς που άφησα, πρέπει να τον πω σε αυτούς που άφησα. Γιατί αυτοί είναι οι άνθρωποί μου, η οικογένεια μου, οι δικοί μου. Κι έτσι υπαναχωρώ και γράφω σε σας.

Δεύτερο: μια συγγνώμη

Ζητώ να με συγχωρήσετε που δεν άντεξα περισσότερο. Σας το όφειλα, το όφειλα και στον εαυτό μου. Όμως μερικά πράγματα ξεχειλίζουν, δεν μπορείς πια να τα ελέγξεις – και φέρνουν εκρήξεις. Υπάρχουν θέματα τα οποία δεν μπορώ να διαπραγματευθώ, γιατί πονάνε πολύ βαθιά. Ένα από αυτά είναι το Ολοκαύτωμα.

Τρίτο: θεωρίες συνωμοσίας

Διάβασα (πώς θα γινόταν αλλιώς;) όλα τα σχόλια. Όλα έχουν σε κάποιο βαθμό δίκιο – όλες σας οι ερμηνείες είχαν στοιχεία αλήθειας. (Με ξέρετε καλά). Εκτός από αυτές που έλεγαν ότι η κίνησή μου ήταν προσχεδιασμένη. Προς Θεού – αν ήθελα να κλείσω το blog θα διάλεγα ένα πιο όμορφο τρόπο, κι όχι μία άκομψη έκρηξη που σε ένα βαθμό εκθέτει και μένα. Με υποτιμάτε...

Αλήθεια είναι – και το είπαν πολλοί – ότι είχα (και έχω) κουραστεί. Γράψιμο 116 posts, διάβασμα 25.000 και γράψιμο 1750 comments, 500 φωτογραφίες (θέλουν κι αυτές ψάξιμο και επεξεργασία) είναι τεράστιος φόρτος δουλειάς. Και επιπλέον οι άσχετοι, οι χυδαίοι, οι κακόβουλοι, οι επίμονοι...

Τι θα γίνει τώρα;

Δεν ξέρω. Το blog είναι πολύτιμο για μένα – σίγουρα πιο πολύτιμο από ότι για οποιονδήποτε μεμονωμένο επισκέπτη. Θα ήθελα να συνεχίσω. Δεν ξέρω αν μπορώ. Και δεν ξέρω αν πρέπει.

Φοβάμαι ιδιαίτερα την παρακμή, την επανάληψη, το ξέφτισμα. Κι έτσι να μείνει, όπως είναι τώρα, το blog είναι ένα έργο σημαντικό – όχι δικό μου, συλλογικό. Μήπως είναι καλύτερα να μην το χαλάσουμε, συνεχίζοντας;

Από την άλλη πλευρά, αν συμβεί αυτό, η κοινότητα που έχει σχηματιστεί γύρω και μέσα στο blog, θα χαθεί. Κι είναι ίσως το πιο πολύτιμο κέρδος μας.

Γι αυτό επαναλαμβάνω: δεν ξέρω. Θέλω χρόνο.


Ένα ευχαριστώ

Επειδή μου έχετε δώσει πολλά. Πολύ περισσότερα από ότι φαντάζεστε. Ανάμεσα σε άλλα, πολλά και ωραία μηνύματα, έλαβα χθες βράδυ ένα από τα ωραιότερα γράμματα που έχω δεχθεί...

Θα τελειώσω με τον τελευταίο στίχο από ένα τραγούδι της Marlene Dietrich:

Ich sage nicht Adieux – ich sage Aufwiedersehen

(Δεν λέω αντίο – λέω εις το επανιδείν)

264 σχόλια:

1 – 200 από 264   Νεότερο›   Νεότερο»
apousia είπε...

Πάρε τε τον χρόνο σας!
Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ,και θα σας περιμένουμε..
Εμείς σας λέμε πως όσες λέξεις κι αν ψάξουμε,δεν είναι δυνατόν να καταφέρουμε ν'αρθρώσουμε το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σας οφείλουμε!
Για το ταξίδι προς το νησί της χαράς!
Που άλλοι κι από αλλού,δεν φτάνουν ποτέ,μα εμείς μαζί σας ΦΤΑΣΑΜΕ!
Την ανακάλυψη του νησιού της Χαράς,σας την χρωστάμε!
Εσείς δεν χρωστάτε τίποτα!
Ίσως να μας κάνετε,λίγο πιο ''πλούσιους''.

ΧΑΙΡΕ!ΧΑΙΡΕ ΚΙ ΕΡΡΩΣΘΕ!

mikajohn είπε...

Δυστυχώς ανακάλυψα αργα το μπλογκ σας και δεν έχω προλάβει να σχολιάσω τίποτα. Είναι η πρώτη φορά που αφήνω σχόλιο, ελπίζω να μην κάνω καμιά βλακεία. Δεν ξέρω τι τελικά θα αποφασίσετε, αλλά νομίζω ότι θα το μετανοιώσω αν δεν πω ευχαριστώ για όλα.
Για όλα όσα έχω διαβάσει, από τα βιβλία σας και το μπλογκ,
για όλα όσα ακόμα δεν διάβασα αλλά ελπίζω να το κάνω,
για την ευκαιρία να γνωρίσω και άλλους ανθρώπους, τους ευχαριστώ και αυτούς,
γιατί κέρδισα πολλά τελευταία χωρίς να μπορώ δυστυχώς να ανταποδώσω.
Καλημέρα

alombar42 είπε...

Καλημέρα.

Κάθε τέλος είναι πάντα μια νέα αρχή :)

paragrafos είπε...

Παραγραφος - ID 19306342
------------------------------


Δάσκαλε,

αν ειναι η θλίψη που σου δώσαμε πιότερη απο τη χαρά που σου κλέψαμε, καλά έκανες.

Και κάθε φορά που μου λείπεις θα παρηγοριέμαι: καλύτερα έτσι!

Καλύτερα έτσι:

εμείς θλιμμένοι μ΄ ένα κενό στην καρδιά, σαν άβυσσος να χάσκει

παρά εκείνος, δίπλα μας και τσακισμενος απο την αφόρητη αγάπη μας ή την αχαριστία μας.Με απέραντη Αγάπη

Παράγραφος - ID 19306342

Haris είπε...

Για όσα γράψατε μέχρι τώρα (και για όσα θα γράψετε στο μέλλον) σας ευχαριστώ πολύ κύριε Δήμου...
Υ.Γ. Θα μου είναι πάντως δύσκολο να ανοίγω τον υπολογιστή και να μην διαβάζω πρώτο από όλα το blog σας.

Λύσιππος είπε...

Κύριε Νίκο, δεν σας λείπουν οι όμορφες μέρες της Compulink;

Πολύ καλημέρα σας!

cl

Stavros P (isisdoros) είπε...

Καλημέρα.Ευχαριστούμε γιά όλα.Πιστεύω ότι θα τα λέμε που και που.

xenia είπε...

Συμμετείχα ενεργά ως ένα βαθμό κι ύστερα απείχα. Συμμετείχα, ωστόσο, μυστικά και ήσυχα μέσω των κρυφών και σκόρπιων αναγνώσεών μου -όποτε και όπως μπορούσα.

Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να συνεχίζατε/ -με κι άλλο. Η αλήθεια είναι ότι είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να ξανασυμμετάσχω λίγο αργότερα που θα μπορούσα πιο εύκολα (τί ωραίες που είναι αυτές οι υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας... μας δίνουν κίνητρο και πείσμα να συνεχίσουμε και να πετύχουμε... να μην τις αθετήσουμε ποτέ γιατί αυτές -που κανείς δεν τις ακούει να τις δίνουμε- είναι οι πιο βαθιές και ειλικρινείς... γιατί για να τις δίνουμε στον εαυτό μας, βαθιά και ειλικρινά τις έχουμε ανάγκη...).

Ωστόσο, η απόφαση σεβαστή και συμπληρώνω, τώρα στον απολογισμό, ...πέντε σημεία με αγάπη. Ένα Ευχαριστώ για όλες τις "ιστορίες" που μου/μας προσφέρατε. Από τις πιο αληθινές και πραγματικές μέχρι τις πιο φανταστικές και ταξιδιάρικες... Όλοι είχαν κάτι να πουν, να προσθέσουν, να μοιραστούν αλλά και να μοιράσουν, να διαφωνήσουν...

Μία Συγγνώμη για όλες τις "θεωρίες συνομωσίας". Σε καμία απ' αυτές δεν συμμετείχα αλλά συγγνώμη - λυπάμαι που υπήρχαν, υπάρχουν και δυστυχώς θα εξακολουθούν να υπάρχουν...

Τί θα γίνει τώρα; ...Τίποτα... Θα πώ εις το επανιδείν (ανέκαθεν τον θεωρούσα τον ομορφότερο αποχαιρετισμό) και κάποιους από αυτούς που γνώρισα εδώ θα προσπαθήσω να τους κρατήσω "κάπως", "όπως" στην ζωή μου...

Και κάτι τελευταίο... πρόσφατα συζητούσα με έναν φίλο για πράγματα που σκέφτεται και τον ηρεμούν, όταν είναι ταραγμένος, θυμωμένος, στεναχωρημένος, ή απλώς ανήσυχος... Μου περιέγραψε την δική του εικόνα ηρεμίας: καταπράσινα λιβάδια (στην Ιρλανδία, είπε) με ένα άλογο... Με ρώτησε και μένα την δική μου εικόνα ηρεμίας. Έχω εικόνες και είχα πάντοτε... Όμως η πρώτη που μου ήρθε στο μυαλό (λίγο πεζή μπροστά σε αυτό που μόλις είχε αναφέρει!), ήταν η δική μου εικόνα να διαβάζω το blog σας... Εγώ για αυτή την εικόνα και μόνο (με τις όποιες προεκτάσεις της, φυσικά), σάς ευχαριστώ όσο δεν πάει...

Εις το επανιδείν. Ξ.

Loulour είπε...

Καλημέρα, κύριε Δήμου.Ευχαριστώ για τα ωραία κείμενα αυτού του blog. θα συνεχίσω να το επισκέπτομαι για να κάνω επανάληψη τα posts!

Με αγάπη

Ergotelina είπε...


Ich weiß nicht was soll es bedeuten,
Daß ich so traurig bin;
Ein Märchen aus alten Zeiten,
Das kommt mir nicht aus dem Sinn.Die Luft ist kühl und es dunkelt,
Und ruhig fließt der Rhein;
Der Gipfel des Berges funkelt
Im Abendsonnenschein.Die schönste Jungfrau sitzet
Dort oben wunderbar;
Ihr goldnes Geschmeide blitzet,
Sie kämmt ihr goldenes Haar.

Sie kämmt es mit goldenem Kämme
Und singt ein Lied dabei;
Das hat eine wundersame,
Gewaltige Melodei....


Heinrich Heine


Die Heimkehr


Επιστροφή στην Πατρίδα...

SOMAN είπε...

Νίκο Δήμου μην το κλείσεις!
Y.Γ:Συγνώμη γιά τον εκνευρισμό και τον ενικό.
Να είσαι πάντα καλά

Yannis H είπε...

Σε ένα φίλο θα έλεγα: δες το σαν να ανακάλυψες το κρασί (και το μεθύσι).

Και εφόσον όντως το καθημερινό μεθύσι μπορεί να είναι βλαβερό, κοίτα να μεθάς πιο περιστασιακά και με μέτρο. Πάει να πει, με εκλεκτά κρασιά. Μην κλειδώσεις δηλαδή την κάβα και μην πετάξεις τα κλειδιά στους τέσσερις ανέμους - έτσι κι αλλιώς, πολλά από τα κρασιά σε χαρτοσυσκευασίες, όχι απλώς τα ήπιαμε, τα κατεβάσαμε.

Ας δοκιμάσουμε (όλοι, κι εμείς μαζί) να πίνουμε πλέον μόνο τα εκλεκτά.

Comments με Ονομασία Προέλευσης (γι’ αυτό η Paragrafos ζήτησε να φαίνεται η ημερομηνία!)

Τα posts ας συνεχίσουν να στρώνουν το τραπέζι. Ας είναι αραιά, όπως τότε στα Επίκαιρα, τότε που σαν γραφιάς έστρωνες για να φας και να πιεις – όπως όλοι οι γραφιάδες – μόνος σαν εργένης. Αλλά μετά τη χαρά της ομαδικής συνεύρεσης και γιορτής... γιατί να μην κρατήσουμε αυτό τραπέζι σαν κυριακάτικο; Σαν επετειακό; Σαν... γιατί έτσι μας τη βάρεσε βρε αδελφέ, να περάσουμε και ν’ αφήσουμε κάτι που μας άρεσε, που θέλουμε να μοιραστούμε. Και τα τραπεζομάντιλα όπου αφήνουμε τα δώρα, μπορούν ν’ αλλάζουν πιο αραιά.

Άκουσα ότι θα κυκλοφορήσουν εκλεκτά κομμάτια: Aphrodite 15.6.2006, Blade Runner 23.6.2006, paragrafos 14.7.2006, andy dufresne 22.8.2006, mainmenu 24.10.2006...

Να μη τα χάσουμε.

url είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
url είπε...

Πάντα είχα την εντύπωση ότι αυτό το blog ακροβατούσε. Σίγουρα ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, μια δοκιμασία ψυχής/νεύρων, κυρίως για τον διαχειριστή του.

Πάντως: το blog του nd είναι και θα μείνει ένα μνημείο ελευθερίας και ασυμβίβαστης έκφρασης - πάντα για τα ελληνικά δεδομένα.

Νομίζω ότι ένα από τα πράγματα που ενόχλησαν πολύ τον ΝΔ είναι ότι "ο blogger δεν αλλάζει". Έφερε στα άκρα του το είδος "blog" και δοκίμασε τις συνέπειες της σχοινοβασίας πολλές φορές με πικρία, ίσως μερικές φορές και με κατάγματα... Θαυμαστό εγχείρημα!

Nά 'στε λοιπόν καλά αγαπητοί μου φίλοι, άλλο ένα πάρτυ θα στηθεί μια μέρα κάπου αλλού και εμείς θα ζητούμε να κάνουμε πράξη αυτά που έχουμε "μιλήσει" εδώ. Auf Wiedersehen.

Mr Pnin είπε...

Αυτό το μπλογκ είναι για μένα το 'αντστάθμισμα' στα τεχνοκρατικά κείμενα που είμαι αναγκασμένος να διαβάζω καθημερινά λόγω δουλειάς. Στο παρελθόν όποτε αναζητούσα πνευματική ανάταση κατέφευγα στα βιβλία σας, που τα ξαναδιαβάζα ολόκληρα ή τμήματά τους...Θα στενοχωρηθώ αν εκκλείψει από την καθημερινή ιντερνετική πραγματικότητά μου.
Από την άλλη όμως -και για ν' απαντήσω μ' ενα στίχο τραγουδιού- "it's better to burn out than to fade away.."
Θα βρείτε άλλους τρόπους επικοινωνίας.
Για το τέλος θα πρότεινα να διοργανώσετε ενα ιντερνετικό "συνέδριο", δηλαδή να "μπούμε" σ' ένα τσατ-ρουμ και να ... συνυπολογίσουμε, αφού έδρα δε θα υπάρχει, αλλά μόνο διάσπαρτοι χρήστες υπολογιστών και να προτείνουμε ή ν' αποχαιρετισθούμε. Η τεχνολογία είναι στο πλευρό μας...

tassos_papadakis είπε...

Όταν έλεγα χθες πως η όλη ιστορία που οδήγησε στην απόφασή σας, ήταν απλά η αφορμή, δεν εννοούσα βέβαια πως ήταν προσχεδιασμένη αλλά πως αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι.

Κύριε Δήμου ό,τι είχα να σας πω το είπα χθες. Απλά θέλω να πω στους φίλους συν-σχολιαστές πως εφόσον σας θεωρούμε δικό μας άνθρωπο πια, έχουμε καθήκον να σας χαρίσουμε την ελευθερία σας. Και γι' αυτό δεν συμφωνώ με την σιωπηλή διαμαρτυρία που κάποιοι αποφάσισαν για την προσεχή Τρίτη, έξω από κάποιο βιβλιοπωλείο.

Αγάπη -το είπαν άλλοι πριν από μένα-, δεν σημαίνει κρατώ σφιχτά κάτι μέχρι ασφυξίας. Αγάπη σημαίνει το ακριβώς αντίθετο: έχω τη δύναμη, το κουράγιο και κυρίως τη βούληση να το αφήσω ελεύθερο.

Κι εσείς, ως γνήσιος Γάτος, είναι φανερό πως έχετε απόλυτη ανάγκη πλέον, από την ελευθερία αυτή.

Yannis H είπε...

ΥΓ. Εγώ πάντως σκέφτομαι και τον Heinz. Γιατί, το ότι ερχόταν εδώ, σήμαινε ότι του άρεσε, τον ενδιέφερε. Κι εγώ έχω διαφωνήσει μαζί του – δεν διάβασα και ολόκληρη τη στιχομυθία που οδήγησε στην έκρηξη, συνήθως δεν με ενδιαφέρουν μηνύματα που αρνούνται τα αυτονόητα (και το να αμφισβητείς το μέγεθος του Ολοκαυτώματος σαν έγκλημα, ε, δεν το διαβάζω). Άλλες φορές, βέβαια, έγραφε πολύ ενδιαφέροντα σχόλια.

Αυτό που σκέφτομαι είναι: να καρπωθεί το κλείσιμο του blog…

ΥΓ. Διαμαρτυρία έξω από βιβλιοπωλείο; Παιδιά, νομίζω ευτελίζουμε κάτι που αγαπάμε... Ο ΝΔ δεν είναι ειρήνη και αφοπλισμός και κοινωνικά κεκτημένα, ούτε έχουμε απέναντί μας κάποια απόφαση τεχνοκρατών. Έναν άνθρωπο έχουμε. Που (σε ανύποπτο χρόνο) είχε πει για την αληθινή παρέα του, ότι από κάποιο σημείο και μετά η διάθεση κατάντησε υποχρέωση – και ξέκοψε. Να μη το φτάσουμε εκεί... Συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα papadakis.

NP είπε...

Εκπληκτικά συγκινητική η Αφροδίτη!!!
Εγώ θα επέστρεφα και μόνο γι αυτήν!!!
Έχω την εντύπωση ότι αυτό το blog ξεκίνησε πολύ πιο απλά αλλά εξελίχθηκε σε κάτι καταιγιστικό. Αυτός ο ρυθμός νομίζω ότι σε-μας παρέσυρε και σε-μας κούρασε. Θα πρότεινα δύο "ελαφρύνσεις":
- Να μειώσεις τα νέα posts και
- Να μην απαντάς όταν κάτι σε συγχίζει (έτσι κι αλλιώς δεν θα αξίζει).
Νομίζω είναι κρίμα να χάσουμε όλοι μας μία τέτοια όαση επικοινωνίας και πολιτισμού.

onlycurious είπε...

Πιστέψτε το κ. Δήμου:

Το πιο όμορφο post δεν το έχετε γράψει ακόμα.

Τις πιο όμορφες σκέψεις δεν τις κάνατε ακόμα.

Το καλύτερο κομμάτι της ζωής σας δεν το ζήσατε ακόμα.

Η ηλικία δεν έχει σημασία.

Εγω, εμείς θα είμαστε εδώ προσδοκώντας να τα κοινωνήσουμε μαζί σας.

Χωρίς να σας πιέζουμε. Ξέροντας ότι
Ζωη που δεν μοιράζεται είναι ζωή χαμένη.

Με απέραντη εκτίμηση.

Γιώργος Γούναρης, 52, τρία παιδιά, Θεσσαλονίκη, Γη.

flying smurf είπε...

Καλημέρα και από εμένα.
Άντε να γράψω και εγώ μετά από καιρό, λόγω φόρτου εργασίας. ΝΔ δε μπορούμε να σας πιέσουμε για τίποτα. Μόνο ένα ευχαριστώ σας χρωστάω, για ότι μου προσφέρατε τους τελευταίους μήνες.
Πλάκα, πλάκα όμως καλύτερα να κάνει καλοκαιρινές διακοπές το blog γιατί με φαντάζομαι τα ζεστά Σ/Κ του καλοκαιριού μπροστά στο PC να κοιτάω εάν έχει κάνα καινούργιο post :-).
Να είστε καλά.

houlia είπε...

Καλημέρα γλυκύτατε!

Είναι δυνατόν?...We are twins now!

Οταν κλείνεις μια πόρτα...ανοίγεις ένα παράθυρο:)

Πάντως ήταν περίεργο timing!
Στο τελευταίο ποστ ένοιωθα ότι είχε αρχίσει να κουράζει λίγο...Δεν είναι μόνο για σένα ανανεωτική μια παύση αλλά και για άλλους(δεν ξέρω πόσους.Για μένα πάντως...)Μια αναπνοούλα, μιά ώριμη σκέψη, λίγη αναπόληση, ένας καφές στάση...

Απολογία για τα αυτονόητα?

ΥΓ;):Την γατίτσα τη φοβισμένη, τη χαδιάρα, την δίνεις ακόμα?:)...

aiglh είπε...

Οφείλω να σας ευχαριστήσω για όσα με διδάξατε. Για την «αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια που είναι τα άλλα ονόματα της ελευθερίας». Αλλά και για το Ήθος, την Ευγένεια και την Ευπρέπειά σας. Οφείλω επίσης να σας δηλώσω ότι θα σας περιμένω να επιστρέψετε. Άλλωστε, εις το επανιδείν, γράψατε…
Κύριε Δήμου,
Σας ευχαριστώ πολύ.

Dormammu είπε...

ΝΔ δεν πρόλαβα να διαβάσω κανένα απο τα χτεσινά σχόλια.

Αυτό το ποίημα είναι για σένα, για μας.

O captain! my captain! our fearful trip is done;
The ship has weathered every rack, the prize we sought is won;
The port is near, the bells I hear, the people all exulting,
While follow eyes the stead keel, the vessel grim and daring.
But O heart! heart! heart!
O the bleeding drops of red!
Where on the deck my captain lies,
Fallen cold and dead.
II.
O captain! my captain! rise up and hear the bells;
Rise up! for you the flag is flung, for you the bugle trills:
For you bouquets and ribboned wreaths, for you the shores a-crowding:
For you they call, the swaying mass, their eager faces turning.
O captain! dear father!
This arm beneath your head;
It is some dream that on the deck
You've fallen cold and dead.
III.
My captain does not answer, his lips are pale and still;
My father does not feel my arm, he has no pulse nor will.
The ship is anchored safe and sound, its voyage closed and done:
From fearful trip the victor ship comes in with object won!
Exult, O shores! and ring, O bells!
But I, with silent tread,
Walk the spot my captain lies
Fallen cold and dead.

Μη φεύγεις my captain.

cyrusgeo είπε...

Θα αντιγράψω την apousia:

Ο χρόνος σας είναι δικός σας. Εμείς εδώ θα 'μαστε. Ούτε από τα bookmarks μας θα βγείτε ούτε από τα links.

Χτυπήστε προσκλητήριο όποτε θέλετε.

Somebody είπε...

Ο ΝΔ μας άνοιξε ένα σπίτι. Μεγάλο, φωτεινό. Πιο πολύ με φάρο ήτανε. Με φάρο...
Απ έξω έγραφε σε λαμπερή πινακίδα το ελάτε. Να είμαστε μία πολύ όμορφη παρέα, να συζητάμε, να σχολιάζουμε αν θέλουμε. Ολοι χωράμε γιατί είμαστε καλοί.
Too good to be true?
Ετσι είπαμε αρχικά.
Μετά την όμορφη έκπληξη μας κυρίεψε ορισμένους μία κατάρα.
Οσο και να υπήρχε πινακίδα στην πρόσκληση για τους κανόνες του σπιτιού (2ο ποστ)
Βολευτήκαμε, αρχίσαμε να το νιώθουμε το σπίτι τόσο οικείο που αρχίσαμε να φωνάζουμε. Και να προσβάλλουμε. Σαν να ήταν ο καθένας μόνος του, οικειοποιήθηκε τον χώρο και ο όποιος διπλανός μας, ενοχλούσε. Επρεπε να 'του δείξουμε εμείς' φωνασκώντας.
Λες και η τιμή να είμαστε φιλοξενούμενοι με άλλον απώτερο στόχο όμως, έγινε ξαφνικά κάτι το κεκτημένο μας. Αμαν η μάχη για τα κεκτημένα πιά σε αυτή τη χώρα. Η χρησικτησία πάει σύννεφο!

Είδε ο ΝΔ ότι όσο το πράγμα ξέφευγε από τον αρχικό στόχο, τόσο η στάθμη της κούρασης ανέβαινε στο ποτήρι. Η ψυχική κούραση δεν συγκρίνεται με τίποτα, δεν αντέχεται. Μετατρέπει την πιό απλή δουλειά σε βουνό. Πόσο μάλλον την συντήρηση του blog/σπιτιού με τις τόσες απαιτήσεις πλέον.
ΝΔ, δεν σε κούρασε αυτό λοιπόν.
Λίγοι σε ξεκούραζαν.

Και στο τέλος, με μεγαλείο ψυχής, αντί να μας πετάξεις έξω με τις κλωτσιές, έφυγες εσύ αφήνοντας μας μόνους.
Οπως τόσο σοφά έκανες σε πρόσφατη σου εκπομπή στην τηλεόραση όπου δίπλα στις παπαδοφωνάρες φανατισμού, επέλεξες την σιωπή - ουσιαστικά αποχώρηση. Αυτοί έχασαν!

Ομως είμαι αισιόδοξος.
Πιστεύω πως είσαι σε αναζήτηση είτε μίας νέας ευχάριστης έκπληξης για εμάς, να βρεις έναν νέο τρόπο μετάγγισης φωτός και πνεύματος, είτε μετά από ηρεμία και χαλάρωση να δεις με ποιόν τρόπο μπορεί αυτό εδώ το σπίτι αν και ίδιο να γίνει καλύτερο και φωτεινότερο!

Να ξαναγεννηθεί!

MIRACLE είπε...

Αφήστε τον άνθρωπο να πάει να κάνει κανένα μπάνιο (κάνει καλό και στην μέση) με την ησυχία του, καλοκαίρι έρχεται. Σαν υστερικοί κάνετε, ούτε ο Ρουβάς να ήταν. :)

Από Σεπτέμβρη - Οκτώβρη το πιο πιθανό είναι ότι εδώ θα είναι πάλι, ηρεμίστε.

ΥΓ: Αφροδίτη στείλε του email να πάτε για καφέ (θα δεχτεί), αλλά να ξέρεις τα παιδία σου θα μεγαλώνουν στον αυτόματο πιλότο.

Ein Steppenwolf είπε...

onlycurious said... (Σαβ Μαϊ 20, 10:56:58 πμ 2006)

Το πιο όμορφο post δεν το έχετε γράψει ακόμα.


Μου φέρατε στο νου ένα απ' τα πολύ αγαπημένα μου ποιήματα!

(Απ᾿ την άλλη, τον Nâzım και την Piraye τους εμπόδιζε ένας εξωτερικός παράγων -η φυλακή- να ζήσουν τις πιο όμορφες μέρες τους. Εμάς τι μας εμποδίζει να έχουμε μια πολιτισμένη συζήτηση;)

24 Eylül 1945 (PDF - 214Kb)

georgia m. είπε...

Και αφού σ΄εξοντώσουν θα΄ναι ακόμη ωραίος
Ο κόσμος εξαιτίας σου
η καρδιά σου - καρδιά
Πραγματική στη θέση εκείνης που μας πήρανε
Ακόμη θα χτυπά και μια ευγνωμοσύνη
Από τα δέντρα που άγγιξες θα μας σκεπάζει

Ω λυτή αστραπή και πώς σε ξαναδένουν

Που πια δεν έχω αέρα δεν έχω ζώου συντροφιά
Ή ξυλοκόπου καν ένα χαμένο αστροπελέκι
Ακούω νερά να τρέχουν
ίσως να΄ναι από Θεού
(Κι εγώ να βλασφημώ) ή να΄ναι από το στόμα
Κάποιου μοναχικού που σίμωσε της κορυφής τα Μυστικά
Κλειδιά
Και τ΄άνοιξε
γι΄αυτό απευθύνομαι σε σένα
Βράδυ Μεγάλης Τρίτης με αντίκρυ μου το πέλαγος
Το ανεπανάληπτο - για να του πεις αντίο και ευχαριστώ."

"Και με φώς και με θάνατον"
Ο Μικρός Ναυτίλος
Οδυσσέας Ελύτης
-----------------------------

"Ο πιο εύκολος τρόπος
να πληγώσεις τον εαυτό σου,
είναι να πληγώσεις εκείνον που αγαπάς.

Ο πιο απλός τρόπος
να πληγώσεις αυτόν που σ΄αγαπά,
είναι να πληγώσεις τον εαυτό σου."

Νίκος Δήμου

elinor είπε...

Δεν πρόλαβα να σας ¨χορτάσω¨ γιατί μπήκα αργά σε αυτή την όμορφη μπλογκοκοινωνία. Γι΄αυτό είμαι λυπημένη. Πήρα λίγη απ΄τη μαγεία σας, να είστε καλά, να γυρίσετε με πιο πολύ φως.

Yannis H είπε...

‘Ελαβα το ακόλουθο μήνυμα:

_________________
Aν δεν διαβάσατε τι είπα, ποως εμπιστεύεστε την άποψη του Δήμου ότι αρνήθηκα το ολοκάυτωμα?
Διαβάστε τα σχόλια, να δείτε τι ακριβώς συνέβει.

Καλήμέρα

Heinz

________________


Τα διάβασα και έχει δίκιο ο Heinz. Τέτοιες στιγμές, (όχι κηδειολογίες, χτύπα ξύλο, του στιλ Captain lies dead) εδώ υπάρχει κάτι σημαντικό...

Α) Ο Heinz, ακόμα και τώρα, έρχεται και διαβάζει χωρίς να συμμετέχει. Τον καταλαβαίνω απόλυτα – αυτό θα έκανα κι εγώ. Θα ήμουν πληγωμένος, προσβεβλημένος, αλλά θα ερχόμουν. Το ενδιαφέρον (κι εδώ είναι το σημαντικό) είναι δυνατότερο από το όποιο προσωπικό αίσθημα. Κι αυτό χρειάζεται την προσοχή όλων μας, και του ΝΔ. Ο οικοδεσπότης είναι πολύ ισχυρός πόλος έλξης, εξαίρετος ομιλητής και αυτή η δύναμη προς τους άλλους, αξίζει εκτίμησης και αυτοελέγχου από τον ίδιο. Αν έμαθε κάτι από αυτό το blog, ας είναι η προέκταση προς κάποιον ‘μικρό εαυτό του’, που θα είχε απέναντί του έναν ΝΔ ανάλογο αυτού που έχουμε εμείς.

Β) Βέβαια υπονοήθηκε, με το σημερινό post, αλλά δεν ειπώθηκε. Ο Heinz ήταν η αφορμή, όχι η αιτία. Θα μπορούσε να ήταν κάποιος άλλος – οποιοσδήποτε. Π.χ. εγώ που έγραψα κάποτε ότι είχα γάτα σιάμ επειδή δεν άντεχα να κάνω στείρωση σε ζώο. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε, κι αυτή την αναγνώριση, σε κάποιον συνομιλητή τόσο καιρό (τον Heinz), τη χρωστάμε.

Δεν το παίζω υπεράνω – μπορεί να μην ξέρω πολλά για ένα σωρό πράγματα που έχω συμμετέχει και σχολιάσει, αλλά εδώ δεν μιλάει το μυαλό, μιλάει η καρδιά και το τι θα ένιωθα εγώ στη θέση του. Ακόμα, το ότι αν κάτι τελειώνει (που δεν το θέλει κανένας), ας μην αφήνει πικρή γεύση σε κανενός το στόμα.

Γ) Δεν μου πάνε οι δικτυακές παρέες (ίσως γιατί πειραματίστηκα μαζί τους χρόνια πριν), και κρατάω απόσταση, χωρίς να το θέλω, από τους συνομιλητές. Μπαίνω για να γράφω, να διαβάζω, μέχρι εκεί. Αυτό μπορεί να με κάνει ‘κρυόκωλο’ συνομιλητή, ή τουλάχιστον όχι ζεστό – πέρα από μερικές παρουσίες, απουσίες, εξαιρετικές παραγράφους και ξυραφένιες φράσεις που δεν μπορούσα να μην αφεθώ. Πολλές φορές επίσης ένιωσα ότι το θάμπωμα από το ΝΔ ήταν πολύ μεγάλο που με αποσιωπούσε, και ήθελα να δώσω το στίγμα μου. Θα ακουστεί χαζό: ήθελα να με συμπαθήσει, ναι, αλλά γι’ αυτό που είμαι.

Θα ήθελα να γράψω πιο πολλά, μέρα που είναι... και μπορεί να επανέλθω. Έτσι κι αλλιώς, έλεγα από μέσα μου, θα του κάνω ένα δωράκι, να πάω το post για τη μητέρα στα 100. Άντε, βάλτε κι εσείς ένα χεράκι. Και ο Heinz μαζί.

Με διάθεση εξομολόγησης...

Γιάννης Χ

Johny B.Good είπε...

Συμφωνώ! Πού μαζεύουμε υπογραφές για να παραμείνει το blog ως έχει, παρακαλώ; Εκτός αν συμβαίνει αυτό που λέει ο miracle, δηλαδή δίνουμε ραντεβού τον Σεπτέμβριο σαν τα σινεμά. Πάντως θα μας έλειπε πολύ πολύ ο Νικόδημος, εάν και εφόσον αποφάσιζε να σταματήσει...

Takis Alevantis είπε...

Ουφ !

Επιτέλους και μια παραίτηση που ανακλήθηκε.

Προτείνω (για αποσυμπίεση):

1. Εβδομαδιαία (ή ακόμη και μηνιαία) δημοσιεύματα (posts) και συλλογικές πολύ σύντομες απαντήσεις.

2. Αυτο-περιορισμός των σχολιαστών σε αριθμό σχολίων/λέξεων π.χ. με βάση τα στατιστικά - 3 σχόλια την ημέρα (αν δεν τα κάνεις μια μέρα δεν κάνεις παραπάνω την επόμενη), 100 λέξεις μέγιστο.

3. Πάρτυ προς τιμή του ΝΔ, κατά προτίμηση την εβδομάδα 10 Ιουλίου (που θα είμαι κι εγώ στην Ελλάδα), κάπου κοντά στην Πάρνηθα (π.χ. «Λεωνίδας»).

80 λέξεις - χρησιμοποιώντας το word count του MS-Word

Johny B.Good είπε...

Δημοσιεύθηκε το σχόλιο αμέσως μετά το σχόλιο του yannish για το Ολοκαύτωμα και τις δικτυακές παρέες, αυτό δεν το είχα δει όταν έστελνα το σχόλιο. Διευκρινίζω λοιπόν ότι το "συμφωνώ" με θαυμαστικό αφορά μόνο τις εκκλήσεις να ΜΗΝ κλείσει το blog του Ν.Δ. και όχι κάποιο άλλο θέμα.

Ergotelina είπε...

Macabby press!

BREAKING NEWS!...

Holocaust comments block down

greek famous writer's blog!

מקלדת וירטואלית בעברית
כתוב ושלח אימיילים בעברית גם אם
אין לך מקלדת בעברית, לזכור ולשמו

Eμ,τους ξερουμε τους Ελληνες!

απο τον καιρό του Αντίοχου

που κηνηγοὐσε τους Μακαββαίους

και αυτός ο Heinz Γερμανός

πρεπει να 'ναι..

Yannis H είπε...

Johnny, μην ανησυχείς :) Εδώ έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε αποσπασματικά, οι συνομιλίες να είναι ετεροχρονισμένες :)

aggelos-x-aggelos είπε...

Χθες διάβαζα τα σχόλια το απόγευμα και σταμάτησα ακριβώς πριν ανακοινώσει ο ΝΔ την αποχώρηση. Και σήμερα που είχα χρόνο και ήθελα να γράψω σε μια καινούρια συζήτηση είδα τι είχε γίνει.

Πολύ στεναχωρήθηκα...

Δεν θέλω να κλείσει...

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε μόνοι μας. Αυτή η παρεούλα δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια μόνο μέσα από τα δικά μας blogs. Ότι άλλο να πούμε θα είναι σαν όρκοι αποφοίτων για reunion κάθε χρόνο.

Οι συμφοιτητές πηγαίνουν ο ένας στο σπίτι του άλλου όσο είναι στη σχολή τους και όσο μαζεύονται στο καφενείο της γωνίας. Όταν το καφενείο κλείσει ή όταν τελειώσουν οι σπουδές ο καθένας παίρνει το δρόμο του και δε ξανασυναντιούνται ποτέ. (Και τώρα μη πει κανένας ότι λέω το blog καφενείο. Όσοι με ξέρουν θα θυμούνται ότι το έχω χαρακτηρίσει τη σύγχρονη Αγορά με τον σύγχρονο Σωκράτη).

Τουλάχιστον ένα post την εβδομάδα; Έτσι να μη χαθούμε τελείως και να σεβαστώ και την άποψη σου για αποχή.

tslyns είπε...

Τάκη Αλεβαντη ξεχασες το βασικοτερο, που ηταν η κυριοτερη αιτια για οτι εγινε (και οι περισσοτεροι δεν το βλεπουν, νομιζοντας οτι ηταν απλα μια διαφορα αποψεων):

Αποφυγη χαρακτηρισμων και υβρεων προς τον συνομιλητη.

the resident είπε...

Καλημέρα και από μένα.
Xάρηκα , γιατί έχω και κάτι φίλους που τους έχω συστήσει το μπλογκ μήπως και ξεστραβωθούνε, και αν έκλεινε δεν θα έβρισκαν γιατρειά..

Takis Alevantis είπε...

Αποφυγη χαρακτηρισμων και υβρεων προς τον συνομιλητη.

Το θεωρώ αυτονόητο σε μια πολιτισμένη συζήτηση.

mademoiselle parizaki είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
onlycurious είπε...

@ Ein Steppenwolf

Μερικές φορές οι εσωτερικές εμπλοκές είναι χειρότερες από τις εξωτερικές.

Όμως ο στίχος αυτός του Χικμέτ κρύβει τόση δύναμη ζωής, τόση αισιοδοξία μέσα του!

Δεν μεταθέτει, όπως οι χριστιανοί, την ευτυχία σε μια μελλοντική ζωή.

Την διαρκή της κλιμάκωση ευαγγελίζεται.

aggelos-x-aggelos είπε...

Αλλά κυρίως όχι ακρότητες. Δεν ήξερα για τη παρουσίαση την Τρίτη αλλά αφού το έμαθα θα πάω. Όχι για διαμαρτυρίες και τέτοια χαζά, λες και πάμε να ρίξουμε τη χούντα. Έτσι δημιουργούμε εμείς τη δικία μας χούντα, και μάλιστα στο κεφάλι του ανθρώπου που αγαπάμε. Θα πάω για να δω τον αγαπημένο μου συγγραφέα, να του σφίξω το χέρι και απλά να του το πω και από κοντά ότι θέλω να συνεχίσει. Όλα τα άλλα είναι άσκοπα.

Ακόμα και αν μαζευτούμε όλοι ας το κάνουμε χαρούμενα. Αφού θέλει να σταματήσει ας αρκεστούμε και εμείς εδώ. Φτιάχνουμε λοιπόν ένα μπλουζάκι ο καθένας με το nick του και πάμε όλοι μαζί για τον αποχαιρετισμό. Και ας ελπίσουμε να τον συγκινήσουμε και να συνεχίσει...

BadlyDrawnBoy είπε...

@Dormammu
σβήσε το ποίημα γρήγορα. δεν ξέρω αν του αρέσει ο Walt Whitman, του θύμισες όμως τον κύκλο των χαμένων ποιητών, ο οποίος δεν του αρέσει σίγουρα.

Αν υποπτευθεί ότι για μας υπήρξε ό,τι ο robin williams για τους μαθητές του, τότε θα απογοητευθεί και δε θα μας ξαναμιλήσει ποτέ. Για αυτό, λοιπόν, κατεβείτε όλoi από τα θρανία σας (δεν είναι πρέπον, διότι τα λερώνετε) και πείτε του άλλα ποιήματα ή τραγούδια.

Πχ

Love Will Tear Us Apart

When routine bites hard, and ambitions are low
And resentment rides high, but emotions won't grow
And we're changing our ways, taking different roads
Then love, love will tear us apart again

Is my timing that flawed - our respect run so dry?
[or in the Peel and Bains Douches versions:
Is my timing that flawed - have our feelings run dry?]
Yet there's still this appeal that we've kept through our lives
Love, love will tear us apart again --
You cry out in your sleep - all my failings expose
There's a taste in my mouth, as desperation takes hold
Just that something so good just can't function no more
When love, love will tear us apart again --

mademoiselle parizaki είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
cobden είπε...

Κύριε Δήμου, σας περιμένουμε σύντομα κοντά μας....Καλή ξεκούραση :-)

Ανδρομεδα είπε...

το αντίο είναι η μόνη ευχή που δε δέχομαι από εσάς!

n' oubliez pas on vous aime!
Fonataine

Ελληνικο Παρατηρητηριο των Συμφωνιων του Ελσινκι είπε...

Τώρα είδα και εδώ αυτό. Αντιγράφω όσα έγραψα στο επιμαχο post:

Μόλις τώρα ειδοποιήθηκα να δω το post και τα σχόλια, κάτι που κάνω παρά το πνιγμό μου με επείγοντα θέματα, από υποχρέωση σε αυτό που ο ΝΔ και κάποιοι άλλοι πιστεύουν και αγωνίζονται!

Κατ αρχή Νίκο αυτοί που σου είπαν πως κλείνοντάς το δικαιώνεις τους ανώνυμους αντισημίτες και λοιπούς φασιστοειδείς που σου προκάλεσαν αηδία και προκάλεσαν το κλείσιμο έχουν δίκιο. Για αυτό και μόνο το λόγο πρέπει να αναθεωρήσεις την απόφαση για να μην τους δώσεις τη χαρά πως σε φίμωσαν!

Ξέρεις καλά πως το Παρατηρητήριο που ίδρυσες μαζί μας έχει επιβιώσει και συνεχίζει παρά τις συνεχείς επιθέσεις φέτος πια και από εισαγγελείς, παρά τις αηδίες που λένε οι ηγέτες μας. Μόνο χτες ακούσαμε τον Πολύδωρα να λέει στη Βουλή πως οι Πακιστανοί (γενικά άρα όλοι) έχουν σπορ τις απαγωγές μεταξύ τους, τον Παπούλια, τον Αντώναρο και τον Παπουτσή (ως Πρόεδρος Δημοκρατίας, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ) να θεωρούν όσα είπε ο Τσερβένκοφσκι για μακεδονική μειονότητα (απλώς επαναλαμβάνοντας όσα έχουν πει για το θέμα ΟΗΕ και Συμβούλιο Ευρώπης) ανιστόρητα, ανεδαφικά, αβάσιμα, και πως δεν υπάρχει διεθνής συνθήκη που να δέχεται την ύπαρξη άλλης μειονότητας από τη μουσουλμανικής την Ελλάδα που δεν έχει εθνικές μειονότητες. Για να μη θυμηθούμε το παραλήρημα περί Καραχασάν με διαστρέβλωση των θέσεών της περί μουφτή από ΟΛΟ τον τύπο πλην των Νέων και την επίσης κυβερνητική θέση Καλαντζή πως οι μουσουλμάνοι μπορεί να πηγαίνουν για αντιδήμαρχοι ή αντινομάρχες αλλά όχι για δήμαρχοι ή νομάρχες, κτλ κτλ. Σκοταδισμός ολοκληρωτικού τύπου στην «κοιτίδα της δημοκρατίας» (βασικά της μισαλλοδοξίας).

Δεύτερο, απάντηση σε όσους προσπαθούν να πουν πως ο Heinz έχει τεκμηριωμένα επιχειρήματα κτλ. Η καλύτερη "τεκμηρίωση" των εχθρών του πραγματικού διαλόγου και της δημοκρατίας βασίζεται στη διαστρέβλωση των θέσεων για να λένε δήθεν πειστικά πως καταδικάζουν το Ισραήλ και όχι τους Εβραίους. Να πω από την αρχή πως λυπάμαι που ο Σαρόν θα πεθάνει στο σπίτι του ή στο νοσοκομείο και όχι στη φυλακή για τα εγκλήματα πολέμου στη Σάμπρα και Σατίλα (αν όχι και αλλού). Και πως το Ισραήλ έχει καταπατήσει πάμπολλά ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά φυσικά όχι μόνο αυτό – και πως οι επιθέσεις αυτοκτονίας κατά πολιτών είναι εξ ίσου έγκλημα.

Έγραψε ο Heinz:

«Σας υπενθυμίζω δε ότι, σχετικά πρόσφατα μετά από δήλωση του Μ. Θεοδωράκη ότι "στη ρίζα του κακού στη Μ. Ανατολή βρίσκεται η στάση του κράτους του Ισραήλ", εκτός από την ισραηλινή (αναμενόμενη) αντίδραση, είχαμε και αντίδραση από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, που χρέωσε αντισημιτισμό στον Θεοδωράκη(!!!!). Προφανώς το ΚΙΣ, δεν μπορεί να κατηγορηθεί για σοβαρότητα.»

Αν αυτό είχε πει ο παραληρηματικός «εθνικός» μας ήρωας θα συμφωνούσα πως όποιος τον κατηγορούσε για αντισημιτισμό θα ήταν κατακριτέος. Μόνο που η θέση Heinz είναι υπόδειγμα όχι «τεκμηρίωσης» αλλά «διαστρέβλωσης» με στόχο προφανή.

Να τι είπε ο Θεοδωράκης (Απογευματινή 5/11/2003):

«...παραδέχομαι, θα πω μια κουβέντα του Προέδρου μας Σαρτζετάκη, ότι είμαστε λαός ανάδελφος. Είμαστε μόνοι μας. Αλλά χωρίς αυτό το φανατισμό, την αυτογνωσία και τον φανατισμό που έχουν οι Εβραίοι. Είμαστε δύο λαοί ανάδελφοι στον κόσμο, εμείς και οι Εβραίοι, αυτοί όμως έχουν τον φανατισμό και καταφέρνουν να επιβάλλονται... Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι αυτός ο μικρός λαός είναι στην ρίζα του κακού όχι του καλού, που σημαίνει ότι η πολλή αυτογνωσία και η πολλή επιμονή κάνει κακό. Το γεγονός ότι είμαστε χαλαροί και δεν έχουμε γίνει επιθετικοί επειδή, επειδή εμείς είχαμε πολλά περισσότερα όπλα, αυτοί είχαν τον Αβραάμ, τον Ιακώβ, σκιές...»

«Εμείς είχαμε ολόκληρο Περικλή εδώ. Φανταστείτε τι θα γινόταν η Ελλάδα αν είχαμε την... επιθετικότητα των Εβραίων! Τόση χαλαρότητα έχουμε. Εδώ ντρεπόμαστε να πούμε ποιοι είμαστε. Εδώ ντρεπόμαστε να πούμε ποια είναι τα στοιχεία τα ποιοτικά τα οποία μπορούμε να μας κάνουν όχι να είμαστε αλαζόνες ή να είμαστε ρατσιστές. Πιστεύω ότι ένα στοιχείο του Ελληνισμού ήταν η παραδοχή των Άλλων. Όχι βέβαια στην αρχαιότητα γιατί τότε τους έλεγαν ... βάρβαρους. Αν και το λέγαμε... με καλό τρόπο, με... ήπιο τρόπο! Άλλο εννοούσανε...»

Ο καθένας βλέπει πως ο Θεοδωράκης μίλαγε για Εβραίους γενικά άρα έλεγε αντισημιτικά και ρατσιστικά και όχι για το κράτος ή την κυβέρνηση του Ισραήλ. Πόσο αντισημίτης είναι φαίνεται στο βιβλίο του που παρουσιαζόταν εκείνη την ημέρα, «Πού να βρω την ψυχή μου», από τους εμετικούς ή ανεγκέφαλους που το εκθείαζαν Ευ. Βενιζέλο και Π. Ευθυμίου. Ακόμα και ο χριστιανισμός ως δούρειος ίππος της εβραϊκής θρησκείας για την επιτυχημένη άλωση του ελληνισμού εμφανίζεται σε αυτό…

Άρα όποιος υποστηρίζει πως οι ρήσεις και οι δημόσιες θέσεις του Μίκη δεν είναι αντισημιτικές είναι τουλάχιστο απολογητής του αντισημιτισμού αν όχι όπως προφανώς ο DimitrizZzZz εδώ ανοικτός κήρυκάς του.

Όμως Νίκο Δήμου δεν επιτρέπεται να τους δώσεις τη χαρά της νίκης και της φίμωσής σου! Το οφείλεις πρώτα από όλα στο Νίκο Δήμου των υπερσαραντάχρονων αγώνων του. Και σε όλους τους συνοδοιπόρους σου.

Και επειδή η σεμνότητά σου είναι απαράδεκτη, πληροφορώ τους φίλους σου πως την Τρίτη παρουσιάζεται το νέο σου βιβλίο «Ασκήσεις ελευθερίας». Μη μας έρθεις εκεί αηδιασμένος αλλά φουντωμένος, αγωνιστικός στις επάλξεις.

ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ & ΚΩΣΤΑ ΔΑΡΔΑΝΟΥ
Gutenberg ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ – τυπωθήτω – ΣΠΟΥΔΗ – φαντασία

Διδότου 37, 10680 Αθήνα, τηλ. 210-36.42.003, fax 210-36.42.030, e-mail: info@dardanosnet.grΝ έ α σ ε ι ρ ά: Α Ν Τ Ι Ρ Ρ Η Σ Ε Ι Σ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Μάιος 2006)


Οι ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ είναι μια σειρά βιβλίων με κείμενα και θέσεις που φιλοδοξούν να καταγράψουν τις δυνατότητες της ανθρώπινης συνύπαρξης (δηλαδή της πολιτικής) απέναντι σε θεσμοθετημένες βεβαιότητες και «μεγάλες Αλήθειες»: απέναντι στην ανελευθερία και τον ολοκληρωτισμό, απέναντι στον εθνικισμό, το ρατσισμό και τον αποκλεισμό, απέναντι σε κάθε ορθο-δοξία (που, σχεδόν πάντοτε, κυοφορεί τη μισαλλοδοξία) και κάθε κοσμοδιορθωτισμό – άρα απέναντι σε κάθε αυτοκατάφαση (ακόμη και στην ενδεχόμενη αυτοκατάφαση των συγγραφέων τους). Ο στόχος τους δεν είναι να γίνουν κανενός είδους μανιφέστο ή ευαγγέλιο, αλλά να ανοίξουν συζητήσεις – και, εφόσον αξιωθούν γόνιμες αναγνώσεις, να γεννήσουν νέες αντιρρήσεις και αγωνίες.
Οι ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «τυπωθήτω» και έχουν ως στόχο τους να εκδίδουν 6 τίτλους κάθε χρόνο – ενώ ανάμεσα στους στόχους τους είναι και η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού χώρου όπου θα μπορεί να υπάρχει αμφίπλευρος διάλογος και σχολιασμός επί των βιβλίων και των κειμένων.


* * *


Τα 3 πρώτα βιβλία των ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ μόλις κυκλοφόρησαν και είναι τα ακόλουθα:Ασκήσεις ελευθερίας του ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ (γεν. 1935), μια ανθολογία με ανέκδοτα και εκδομένα κείμενα του εμβληματικότερου Έλληνα αντιρρητικού συγγραφέα – μια πολυσέλιδη συλλογή που συνοψίζει τη μοναχική και επίπονη διαδρομή τριών δεκαετιών κόντρα σε μύθους, μυθεύματα και φοβίες της ελληνικής κοινωνίας.
Απέναντι στα εργαστήρια του ρατσισμού του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΑΚΑΛΟΥ (γεν. 1946), ένα βιβλίο για το πώς τα κοινωνικά και πολιτισμικά στερεότυπα εκτρέφουν το φόβο και γεννούν το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τον αποκλεισμό – απέναντι σε αυτά, το αίτημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια προβάλλει ως κεντρική πολιτική διεκδίκηση.Σημειώσεις για το τρεμάμενο σώμα του ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΑΡΙΔΗ (γεν. 1970), μια απόπειρα διερεύνησης του πιθανοτήτων του φθαρτού ανθρώπινου σώματος απέναντι σε έθνη, θρησκείες και ιδεολογίες της «μίας αλήθειας», απέναντι σε θεσμούς βίας, τελετουργικού φόνου και συλλογικής αυτοκατάφασης.


* * *


Η δεύτερη τριάδα τίτλων των ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ θα περιλαμβάνει βιβλία των Διονύση Γουσέτη, Παναγιώτη Δημητρά και Τέτας Παπαδοπούλου και προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2006.

Αναλυτική παρουσίαση της σειράς και των πρώτων τριών τίτλων θα γίνει την Τρίτη 23 Μαΐου 2006, στο Βιβλιοπωλείο Ιανός (οδός Σταδίου, Αθήνα), και ώρα 8.00 μμ. Θα μιλήσουν οι τρεις συγγραφείς, ο εκδότης Κώστας Δαρδανός ενώ την συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης.

Pavlos είπε...

Πάρτε όσο χρόνο χρειάζεστε - κι αν το συνεχίσετε, δεν είναι ανάγκη να κάνετε καθημερινά post..

Hliodendron είπε...

@yannis h,

τα λόγια σου όμορφα και συγκινητικά!

"ήθελα να με συμπαθήσει, ναι, αλλά γι' αυτό που είμαι"
Νομίζω πως ταιριάζει (και) στον Heinz.

Λεπτό το σχοινί, πολύ, των ανθρώπινων σχέσεων.

Εγώ...αισθάνομαι ούτως ή άλλως άσχημα για διάφορους λόγους, κυρίως γιατί προχθές μπαίνοντας στο "σπίτι" του κ. Δήμου, δεν συστήθηκα. Δεν έτεινα χαιρετισμό στον "οικοδεσπότη".
(Μάλλον ανόητη η αιτία. Μη μου προσάψουν πως ζητώ εύνοιες και τα τοιαύτα...)

Έστω και αν αργά, ζητώ συγγνώμη.

Heinz εύχομαι ο κ. Δήμου να αναγνωρίσει κάποτε πως κι η δική σου φωνή ήταν απαραίτητη και σημαντική εδώ. (Αν δεν το έκανε ήδη).

loukas-maria είπε...

Η ελεύθερη σκέψη είναι πάντα ωφέλιμη. Μερικές φορές ενοχλεί κιόλας.

Η προσφορά σας είναι βέβαιη. Ο τρόπος σκέψης σας ανοίγει τους δικούς μας ορίζοντες.

Η παρέα σας απαραίτητη στη ρουτίνα μας (μαμά με 2 παιδιά).

Προσωπικά, δεν θέλω να σταματήσει το blog.

Με σεβασμό
Μαρία

harrygreco είπε...

Ο Μικυ Μαους Θεοδωρακης ειναι προσωποποιηση του γραικου ναζιστη. Λογω ασχημης μουρης & εγκληματικης ψυχοσυνθεσης πρεπει να ειναι αλβανογραικος,οπως η Φαραντουρη . Φταινε οι εβραιοι που τον θεωρουν κουζουλο & δεν τον κυνηγουν. Ισως η γραικια ειναι τοσο απαξιωμενη που την βλεπουν σαν το περιβολι των τρελλων.

synas είπε...

Also dann Aufwiedersehen!

Βασίλης είπε...

Αυτό το "Δεν ξέρω. Χρειάζομαι χρόνο" κ. Δήμου τι το θέλατε; Εδώ μου κάθεται. Το ίδιο μου είπε και η καλή μου πριν από δυο βδομάδες και η κατάσταση χειροτερεύει. Την χάνω.

Πάντως σας περιμένω... και την καλή μου και εσάς.

x-watcher είπε...

Harry reloaded said:
"Ο Μικυ Μαους Θεοδωρακης ειναι προσωποποιηση του γραικου ναζιστη. Λογω ασχημης μουρης & εγκληματικης ψυχοσυνθεσης πρεπει να ειναι αλβανογραικος,οπως η Φαραντουρη . Φταινε οι εβραιοι που τον θεωρουν κουζουλο & δεν τον κυνηγουν. Ισως η γραικια ειναι τοσο απαξιωμενη που την βλεπουν σαν το περιβολι των τρελλων.

Σαβ Μαϊ 20, 01:03:44 μμ 2006"
________

Αυτό το σχόλιο τι ακριβώς συνιστά; Ανάλογα από τον ίδιο έχουν ξαναγραφτεί κατά κόρον σε αυτό το blog. Έχει σημασία για κάποιους;

Θα επανέλθω.

amelaco είπε...

Καλημέρα!
Είναι μια όμορφη μέρα μακριά απ’τα πάτρια εδάφη.Εδώ & 5 μήνες η πατρίδα μού κρατά παρέα μέσα από αυτό το blog το οποίο διαβάζω καθημερινά και μου έχει δώσει περισσότερες γνώσεις από οποιοδήποτε σχολείο καθώς και αμέτρητες εμπειρίες για τον ανθρώπινο διάλογο.
Νιώθω πως τώρα βρισκόμαστε σαν σε ένα πάρτυ όπου περάσαμε πολύ όμορφα αλλά έχει πια ξημερώσει,ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έχει κουραστεί από την οργάνωση και τους διάφορους μεθυσμένους καλεσμένους που ενίοτε παρεκτράπησαν, ενώ οι περισσότεροι που πέρασαν τόσο όμορφα, παραμένουν γιατί δεν θέλουν να τελειώσει.Κατά βάθος κανείς δεν θέλει να τελειώσει αλλά κάποτε όλοι πρέπει να ξεκουραστούν...Και το επόμενο Σάββατο ξεκούραστοι πια μπορούν να επαναλάβουν την όμορφη εμπειρία. Τέτοιες όμορφες εμπειρίες δεν πρέπει να σταματούν, κανείς δεν το θέλει. Το πρότειναν κι άλλοι και μου φαίνεται μια καλή λύση,1 post την εβδομάδα, να έχουμε να περιμένουμε κάτι και να είναι πιο ανθρώπινοι οι ρυθμοί...
Σας ευχαριστώ για όλα

Το σωστό να λέγεται είπε...

Houlia said...

"Στο τελευταίο ποστ ένοιωθα ότι είχε αρχίσει να κουράζει λίγο...Δεν είναι μόνο για σένα ανανεωτική μια παύση αλλά και για άλλους(δεν ξέρω πόσους.Για μένα πάντως...)Μια αναπνοούλα, μιά ώριμη σκέψη, λίγη αναπόληση, ένας καφές στάση..."

Συμφωνώ.
Ρουφίχτρα Χρόνου Αποκλειστική το Ιντερνετ.
Έχουμε και δουλειές, σπίτι, οικογένεια , παιδιά, γατιά να περιποιηθούμε.

Καλοκαίρι έχουμε, φυσικά το blog θα είχε μια κάμψη, μια στασιμότητα.
Προσωρινή βέβαια.

Το επικοινωνιακό θεριό δεν μπορεί να δαμασθεί. Δεν μπαίνει στο ψυγείο.

Ιντερνετ, αχόρταγο.
Μας πίνει το αίμα ο βρυκόλακας και μείς
κολλημένοι στο ρημάδι το pc. Ομορφιά φύσης έξω.

Ένα διάλειμματάκι το χρειάζομαστε όλοι.
Κι αν τύχει και η καμπάνα κτυπήσει πένθιμα το Τέλος
κρατήστε τις αναμνήσεις παρηγοριά.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο that made it all possible.
Κυρ Νίκο Δημου.
Σας ευχαριστώ.


Ενα το χελιδόνι κι η Άνοιξη ακριβή
Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή

Θέλει νεκροί χιλιάδες να' ναι στους τροχούς
Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους

Θέ μου Πρωτομάστορα μ' έχτισες μέσα στα βουνά
Θέ μου Πρωτομάστορα μ΄ έκλεισες μες στη θάλασσα!

Πάρθηκεν απ' τους Μάγους το σώμα του Μαγιού
Τό 'χουνε θάψει σ' ένα μνήμα του πέλαγου

Σ' ένα βαθύ πηγάδι τό 'χουνε κλειστό
Μύρισε το σκοτάδι
κι όλη η Άβυσσο

Θέ μου Πρωτομάστορα μέσα στις πασχαλιές και Σύ
Θέ μου Πρωτομάστορα μύρισες την Ανάσταση!

Υ.Γ.
Φίλοι, πρέπει να αναγνωρίζουμε τα θετικά και τα αρνητικά.
Να μην ιδανικοποιούμε.
Αν μπορούμε να βλέπουμε τις ατέλειες του ανθρώπου και του επικοινωνιακού μέσου και να τον συγχωράμε (όχι να συγχωράμε και να αγνοούμε τις ατέλειες) τότε κάνουμε ένα βήμα Αγάπης.
"Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή"

maika είπε...

Νίκο Δήμουουουουου

είμαι η συνείδησή σου.....
ξερω πως με ακους......

αν λείψεις πολύ ο blogoκήπος σου θα μαραθεί.....κρίμα..

ένα ποτισματάκι όμως που και που???
ε? φανταστικέ τροχονόμε??!!!

φιλικά

antvol είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
elinor είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
elinor είπε...

Ψάχνω και διαβάζω ό,τι έχει γράψει ο αγαπημένος μας δήμου. Μου ξεκουράζει την ψυχή.
Στην πρωινή μου έρευνα, βρήκα αυτό το κείμενο και σας το παραπέμπω γιατί αν και γράφτηκε παλαιότερα απ΄ότι βλεπω, είναι άκρως επίκαιρο.

http://www.apn.gr/sundayemail.htm

synas είπε...

Χθες ένας «συναισθηματικά ανάπηρος» άνθρωπος μπόρεσε μετά από χιλιάδες χρόνια να μου πει με τον τρόπο του «Σ’ αγαπώ».
Χθες είδα ένα αγέννητο μωράκι στο site της Παραγράφου να σφίγγει το δάχτυλο τού γιατρού μέσα απ’ την κοιλιά της μάνας του.
Χθες είδα ανθρώπους ν’ αγκαλιάζονται νοερά.
Το στομάχι μου έχει δεθεί από χθες κόμπος. Από μια περίεργη, βαθιά συγκίνηση.

libertarian είπε...

Θέλουμε να μας ενημερώνεται από αυτό το blog για τα νέα σας βιβλία, παρουσιάσεις etc. και τουλάχιστον επαναφορά σε "blog του τεμπέλη" mode (αλα ndimou.gr). Το νικοδήμειο input μας είναι απαραίτητο, δεν κόβεται μαχαίρι. ;-)

Ένας βετεράνος του διαδικτύου σαν και εσάς δεν έπρεπε να τα κρανιοπάρει, troll θα υπάρχουν πάντα. (μεγάλο πρόβλημα πάντως αυτό με τα ονόματα) Δώστε τόπο στην οργή.

epikairos είπε...

So long and thanks for the fish

giant13 είπε...

Παρακολουθούσα καθημερινά σχεδόν το blog, αν και εγραψα μόνο 2,3 σχόλια όλο αυτό το διάστημα.Νίκο σεβαστή η άποψη σου αλλά πιστεύω πως τελικά το blog δεν θα κλείσει οριστικά.Ειμαι σίγουρος θα το διατηρείς έστω και πιό χαλαρά, γιατί έγινε και είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου.Με απέραντη αγάπη περιμένω να σε διαβάσω πάλι

Το σωστό να λέγεται είπε...

"Ουδέ γαρ άνευ σμικρών τους μεγάλους φάσιν οι λιθολόγοι λίθους κείσθαι."
Πλάτων

Το σωστό να λέγεται είπε...

Διαφορά

Εκείνοι ζούνε για να γράφουν στο blog, ενώ αυτός γράφει για να ζεί.

Et in Arcadia ego είπε...

Ο Μαλεζανι εφυγε , ο Παπαδοπουλος φευγει , το Μπλογκ αυτο κλεινει και οι διακοπες ειναι ακομα μακρυα !
Καλα μπανια !

astrojoggi είπε...

Διαβαζω το blog σας αρκετο καιρο , ιδιαιτερα οταν βρισκομαι στο εξωτερικο...ειναι ανασα!...
Να μην κλεισει!...να γραφεται οποτε θελετε...ξεκουραστειται...
ταιστε τα γατακια σας και ρωτηστε τα...αν σας που Ναι!...ενταξει! αν οχι!...να τους μαθετε γραφη και αναγνωση...............και μετα...

Το σωστό να λέγεται είπε...

"Μέγα βιβλίον μέγα κακόν"
Καλλίμαχος

Για την προσωπική ζωή του επιμελητή εκδόσεως, αναλόγως των περιστάσεων, προσθέτω.

Αυτοί οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι με τα απολυτίκια τους!


->astrojoggi
Πώς ξέρεις εσύ ότι τα γατάκια του κυρ Νίκου δεν ξέρουν γραφή και ανάγνωση.
Δεν είδες την φωτογραφία εκεινού του μαύρου με τα ματογυάλια. Γιατί νομίζεις τάχει;
Για να κάνει το κομμάτι του;

Ermippos είπε...

synas said...
"Χθες ένας «συναισθηματικά ανάπηρος» άνθρωπος μπόρεσε μετά από χιλιάδες χρόνια να μου πει με τον τρόπο του «Σ’ αγαπώ».
Χθες είδα ένα αγέννητο μωράκι στο site της Παραγράφου να σφίγγει το δάχτυλο τού γιατρού μέσα απ’ την κοιλιά της μάνας του.
Χθες είδα ανθρώπους ν’ αγκαλιάζονται νοερά.
Το στομάχι μου έχει δεθεί από χθες κόμπος. Από μια περίεργη, βαθιά συγκίνηση."


Εξ αφορμής μόνον του παραπάνω επιτρέψτε μου ένα σχόλιο.

Μην πανικοβάλλεστε. Σε αντίθεση με τα ζώα, που διαθέτουν πολλά, ο άνθρωπος γεννιέται με δύο ΜΟΝΟΝ αρχέγονα αντανακλαστικά. Το αντανακλαστικό του θηλασμού και το αντανακλαστικό της σύλληψης. Η σκοπιμότητα της διατήρησης, -στην διάρκεια της εξέλιξης-, του αντανακλαστικού του θηλασμού είναι αυτονόητη. Χωρίς αυτό το ανθρώπινο είδος θα είχε εκλείψει. Για την σκοπιμότητα του αντανακλαστικού της σύλληψης δεν έχει προταθεί καμία αξιόλογη θεωρία Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει, είναι πανίσχυρο, (εννοείται ως φυσικό μέγεθος – το νεογέννητο μπορεί να κρεμαστεί από τα δάκτυλα της μαμής χωρίς άλλη στήριξη), ασκείται ως φυσικό δικαίωμα ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΝΕΟΓΝΟ και εξαφανίζεται σε ελάχιστες ημέρες μετά τον τοκετό. Υπό την έννοια αυτή το αξιοπερίεργο στην υπόθεση των φωτογραφιών της paragrafos είναι μόνον η πρωτοτυπία της επέμβασης μέσω της οποίας το ήδη σχηματισμένο έμβρυο εξετέθη σε εξωαμνιακό περιβάλλον και θεωρώντας ότι γεννήθηκε άσκησε αμέσως τα αυτονόητα δικαιώματα του.
Η χρήση των συμβολισμών έχει τα όρια της. Όταν αυτά ξεπεραστούν το πράγμα αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο και να εξυπηρετεί σκοπούς άλλους από αυτούς που ισχυρίζεται ότι εξυπηρετεί ο κ. ΝΔ (γενικώς και λαμβανομένων υπόψη των σχολίων που ακολούθησαν την μείζονα κρίση).

Stormrider είπε...

take your time, αλίμονο αν ένα blog καταλήγει να σας κάνει αφαίμαξη χρόνου και φαιάς ουσίας, ενώ στην πραγματικότητα είναι κάτι που κάνει κανείς για την πάρτη του και την πλάκα του.
μην φοβάστε δεν χάνεται το κοινό, ούτε να ανησυχείτε για τα νούμερα, ότι ρεκόρ ήταν το σπάσατε ήδη, δεν έχετε να αποδείξετε τίποτα.

manosnikol είπε...

Η Ψιψίνα μου

Είχα ένα μικρό γατάκι
που το λέγαν ψιψινάκι
είχα μια μικρή γατούλα
πούχε μιαν αγνή ψυχούλα

Όλο χάδια και ναζάκια
με τραβούσε απ’ τα μπατζάκια
να ‘τη μέσα στα σεντόνια
γέμισε η καρδιά μου χιόνια

Έπαιζε χοροπηδούσε
τη χαρά γύρω σκορπούσε
αχ μωρέ – μη με δαγκώνεις
τη καρδούλα μου ματώνεις

Αχ γατάκι μου γλυκό
άλλο πια δεν θα σε δω
αχ γατάκι μου καημένο
άλλο δεν σε περιμένω

Το ’θαψα μέσα στο χώμα
ήτανε δικό μου σώμα
το ΄θαψα μέσα στη γη
και βαθιά μες στη ψυχή...

Υ.Γ. Οι αποχωρισμοί είναι πάντα οδυνηροί, έστω κι αν (για μένα)τελικά "όλα ειν' αέρας"...

cp είπε...

Οσον αφορά το μπλογκ:
Δεν είναι στήλη εφημερίδας, καθημερινό και υποχρεωτικό. Είναι προσωπική έκφραση και νομίζω πως είμαστε κατ αρχας αναγνώστες και κατα δεύτερον σχολιαστες. Κανείς δεν υποχρεουται ν'ανανεώενι καθημερινά το μπλογκ του, αν δεν το θέλει ο ίδιος, μονο και μονο για να διαβασω εγώ κάτι καινούριο.

Όσον αφορα τα σχόλια, εχω δηλώσει παλιότερα οτι ο τροπος που ανανεωνεται η σελιδα, το γεγονός οτι δεν μπορώ να ξαναβρώ το σημείο που ήμουν και χάνω και πολύ χρόνο με ριφρες και με το να διαβάζω τελειως ασχετα με το ποστ πραγματα, με αποθαρρύνει απο το να τα διαβάζω όλα.Ετσι κι αλλιως, πολλά απο αυτά ειναι πανασχετα. Σε μικροτερο αριθμό, δε θα με πείραζε, αλλα οταν θέλω να ξαναδιαβασω κάποιο δυσκολευομαι να το βρω κλπ.
Νομίζω πως θα ήταν μια λύση να "απεξαρτηθεί" το μπλογκ απο αυτά, με ενα ξεχωριστο forum, ωστε να παραμεινουν τα ομολογουμένως ενδιαφεροντα ποστς.
Οι σχολιαστες θα ξεσπαθώνουν και θα μεταφερουν τις προσωπικες αντιπαραθεσεις στο forum και θα κανουν εδω μεσα μονο σχολια επι της ουσιας.

Yannis H είπε...

Ναι, νομίζω ένα φόρουμ (σύμφωνα με την ιδέα του Alombar42 που ‘έπεσε’ στην αρχή) είναι καλή ιδέα. (Θα ήθελε ο ΝΔ ένα φόρουμ όμως, μετά το overdose του Blog?)

Σε περίπτωση που υπάρχει πιθανότητα, μερικές αρχικές σκέψεις: Προσωπικά πιστεύω στη δενδρική μορφή (δηλ. να βλέπεις σε ποιον χρήστη απαντάς και να γίνονται παράλληλες αλλά ανεξάρτητες συζητήσεις), διαφορετικά, εάν όλες οι απαντήσεις είναι σε μια ευθεία, δεν θα διαφέρει και πολύ από το blog. Μια ιδέα ενός format για φόρουμ που προσωπικά θεωρώ λειτουργικό, είναι στο http://forums.akrovatis.gr/ Το λογισμκό, μάλλον διατίθεται και δωρεάν.

pagis είπε...

Ta eipan oi perissoteroi kalytera apo mena, theloume to blog na synexisei, giati ... mas kanei kalyterous toulaxiston ego etsi nomizo ;-)

Yannis H είπε...

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, εννοώ μόνο το φόρματ - όχι το περιεχόμενο που είναι επιπέδου δαπέδου.

Το σωστό να λέγεται είπε...

-> manosnikol

Έθαψα το μαύρο το γατί,
βαθειά στην πικραμένη την ψυχή.

Του φύτευσα ένα βασιλικό,
να ευωδιάζει τέλος τραγικό.

Stylianos_Pattakos είπε...

Διαβάζοντας την απόφασή σας για διακοπή θυμήθηκα το εξής ποίημα:ΤΟ 31 π. Χ. ΣTHN AΛEΞANΔPEIA

Aπ’ την μικρή του, στα περίχωρα πλησίον, κώμη,
και σκονισμένος από το ταξίδι ακόμη

έφθασεν ο πραγματευτής. Και «Λίβανον!» και «Κόμμι!»
«Άριστον Έλαιον!» «Άρωμα για την κόμη!»

στους δρόμους διαλαλεί. Aλλ’ η μεγάλη οχλοβοή,
κ’ η μουσικές, κ’ η παρελάσεις πού αφίνουν ν’ ακουσθεί.

Το πλήθος τον σκουντά, τον σέρνει, τον βροντά.
Κι όταν πια τέλεια σαστισμένος, Τι είναι η τρέλλα αυτή; ρωτά,

ένας τού ρίχνει κι αυτουνού την γιγαντιαία ψευτιά
του παλατιού ― που στην Ελλάδα ο Aντώνιος νικά.Σας εύχομαι λοιπόν ολόψυχα καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνετε...

harrygreco είπε...

Οι απογονοι αγαπητικου Βαγοα,κρυφοι & φανεροι,στο σαητ της χρυσης αυγης. Η πατρις σας χρειαζεται.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

όταν ψοφήσει ο Λεπτέρης
Παπαδόπουλος
θα μπουν οι σκύλοι
στα πολιτιστικά κέντρα
μέσα να αλέσουν
τη Συμμετοχική τους
Δημοκρατία
και η Ροζίτα Σώκου
θα υψώνει τη σβάστικα
καρφώνοντας τον κοντό
στο παρολυμπιακό
θεατράκι μέσα
της καρκινοπαθούς
συζύγου τού Μίνωα
Δράκου - Κυριακού
γύρω μας
θα σφυρίζουν οι χύτρες
και θα καταθέτει
στέφανον
ο απατεώνας Κοντομηνάς
στο μνήμα της Κιμ Κίλιαν
και θα ξερνάνε
τις φρουτόκρεμες τους
οι μπουρζουάδες
και θα τρέχει
η Ευτυχία
Παπαγιαννοπούλου
από τάφο σε τάφο
να πιπώνει
τις ερμαφρόδιτες
ερωμένες
του Καλιγούλα
ιδρωμένος πάντοτε
θα παραμένει
ο Βασίλης Τσιτσάνης
και θα τρέχουν
οι βρύσες των κορασίδων
μανταλάκια
ξύλινα

synas είπε...

@Ermippos
Φαντάζομαι, ότι εννοείς την εναντίωση στις εκτρώσεις και τέτοια. Ή κάτι άλλο;
Δεν προσέδωσα στη φωτογραφία κανενός είδους συμβολισμό, ούτε υπονοούσα κάτι.
Απλά με άγγιξε το «θαύμα» της ζωής, γιατί στην πραγματική μου ζωή δεν…

Στη πραγματική ζωή, λοιπόν, όλα τρέχουν και με παρασέρνουν. Μέσα σ’ αυτό εδώ το blog στάθηκα κι αφουγκράστηκα: πρώτα τους άλλους, μετά τον εαυτό μου. Περίεργο να γίνεται αυτό μέσα απ’ το Διαδίκτυο. Ωραία εμπειρία.
Ο Heinz πρέπει να έχει φρικάρει. Νοιώθω τη φρίκη του από μακριά –ένα αίσθημα αδικίας, ένα μείγμα θυμού & απέραντης λύπης. Δε νομίζω, πως του αξίζει, αλλά ίσως να είναι κι αυτό για καλό. Για τον ίδιο.
Ο Νίκος Δήμου νομίζω, πως είναι ερωτευμένος. Με τη ζωή. Κι αυτό το blog σφύζει από ζωή. Δύσκολη απόφαση…

Σας χαιρετώ όλους
Με πολλή αγάπη (συγγνώμη, Παράγραφε, για την αντιγραφή)
Synas

Το σωστό να λέγεται είπε...

νύχτα πουλημένη said...

κατι για μανταλάκια.
Θάναι τα πνευματικά μανταλάκια που κρατάνε τα σεντόνια μίσους της "πουλημένης νύχτας".

Καλή Ελευθερία!

Μέχρι τότε σου αφιερώνω το ρεφραίν.

"Σάλεψε σαν το σπέρμα σε μήτρα σκοτεινή
το φοβερό της μνήμης
έντομο μες τη γη
Κι όπως δαγκώνει αράχνη δάγκωσε το φώς
Ελαμψαν οι γιαλοί κι όλο το πέλαγός.

Θε μου Πρωτομάστορα μ'έζωσες τις ακρογιαλιές
Θε μου Πρωτομάστορα στα βουνά με θεμέλιωσες"

Ένα χελιδόνι
του Οδυσσέα Ελύτη

Ermippos είπε...

@synas

:-)

Loreley-lucyluce είπε...

ΝΔ θα παρακαλούσα να μην κλείσετε, ούτε καν να αραιώσετε. Είστε μια όαση στην blog-σφαίρα.
Εσείς δεν είστε τα σχόλια, είστε τα posts σας.
Με σεβασμό.

DimitrizZzZz είπε...

Ανεπιθύμητος ή όχι, θα απαντώ όταν βλέπω αναφορά το username μου.
Κύριε Παναγιώτη Δημητρά, με διασκεδάζει η συμπόνοια που δείχνεις για το Israel, για τους πακιστανούς, για τις φώκιες και την χελώνα καρέτα καρέτα. Γενικά για ο,τιδήπτε άλλο εκτός από την χώρα σου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ είπες;;;
Πως γίνεται και το είδος σου έχει πάντοτε αντιρρήσεις για ότι συμφέρει το Έθνος μας, και συμπόνοια για όλα για τα υπόλοιπα;
Γιατί δεν παίρνετε όλοι την μιζέρια σας να φύγετε από αυτήν την χώρα, τίποτα δεν σας αρέσει, και όλα είναι
λάθος εδώ. Τα σύνορα είναι ανοιχτά και δεν βλέπω κανένα λόγο να μένετε σε μία χώρα που δεν αγαπάτε.
Ακούς εκεί μακεδονική μειονότητα.
Πόσο υποκριτές είστε πια, σας εκνευρίζει η αμφισβήτηση γελοίων αριθμών, όπως 6.000.000 ως θύματα από έναν λαό που με το ζόρι έχει σήμερα τόσο πληθυσμό, όμως ακούτε αδιάφορα αναφορές σε Μακεδονικη μειονότητα.
Νομίζετε οτι η ανεξαρτησία της χώρας είναι δεδομένη, οτι δεν έχουμε κανένα εχθρό. Μακάρι να μην προλάβετε να δείτε πόσο άδικο έχετε.
Όχι κύριε, δεν είναι ρατσιστής όποιος διατηρεί την λογική του.
Εσύ είσαι ο ρατσιστής, με ένα τρόπο αντίστροφο. Εσύ που αοδίδεις χαρακτηρισμούς στουσ άλλους όχι με βάσει όσων λέει, αλλά με όσα αυθαίρετα υποθέτεις οτι εννοεί.
Κατά τα άλλα συνέχισε να βρίζεις ανθρώπους που αγωνίστηκαν για να είσαι εσύ ελεύθερος.
Σαν τον άλλο που αποκάλεσε γενοκτόνο τον Κωλοκοτρώνη.
Όταν μισείς την χώρα σου δεν μπορείς να αγαπήσεις τίποτα.

ΥΓ.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έγραψες ΚΑΙ εδώ. Φοβήθηκες οτι η προπαγάνδ σου θα μείνει απαρατήρητη;

paragrafos είπε...

synas said...
"Σας χαιρετώ όλους
Με πολλή αγάπη (συγγνώμη, Παράγραφε, για την αντιγραφή)
Synas"
-------------------
Τέτοιες αντιγραφές είναι για μένα τίτλος τιμής.


Με αγάπη

Παράγραφος, ID 19306342

mickey είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Δε νομίζω Νίκο πως χρειάζονται εξηγήσεις και απολογίες - πέρα ίσως από μια βαθύτερη κατανόηση των όσων έγραψε χθες ο Heinz.

Μια προσεκτική ανάγνωση του "επίμαχου" σχολίου του Heinz στις "Παρ Μαϊ 19, 04:48:23 μμ 2006" και της απάντησης του Νίκου στις "Παρ Μαϊ 19, 04:56:57 μμ 2006" στο προηγούμενο post θα πείσει τον κάθε καλόπιστο νομίζω.

Μετά ο Heinz πέρασε στην "αντεπίθεση", προφανώς θιγόμενος από τη "δίκη προθέσεων" του ΝΔ και τον χαρακτηρισμό "κρυπτορατσιστικό". Η συνέχεια μάλλον δεν τιμά κανέναν από τους δυο :(

Κατανοώ τις ιδιαίτερες ευαισθησίες του καθενός και τις σχεδόν ακαριαίες αντιδράσεις που προκαλούν κάποιοι συνειρμοί (και ο ΝΔ προφανώς ΠΟΝΑ για το θέμα). Δεν είμαι με το μέρος κανενός και δεν κρίνω τα γραφόμενα κάποιου με βάση το "παρελθόν" και το "κύρος" του. Προσπαθώ απλά να δω την αλήθεια χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις. Όπως έχει γράψει και ο ίδιος ο γάτος, ο τελευταίος μαλ@κας μπορεί να έχει δίκιο σε ένα θέμα (και συμπληρώνω: και ο πιο σοφός να γράφει μαλ@κίες - και ΔΕΝ υπονοώ ΤΙΠΟΤΑ για ΚΑΝΕΝΑΝ).

Εκτιμώ και τον Γάτο, που διαβάζω και θαυμάζω πολλά χρόνια τώρα, αλλά και τον Heinz για τον ελάχιστο χρόνο που τον γνωρίζω - αυτό δε σημαίνει πως συμφωνώ σε όλα μαζί τους, ακόμα και με το κατά περίπτωση ύφος τους. Και δεν βάζω "εκτιμησιόμετρο" στις εκτιμήσεις μου. Ο χρόνος είναι ο υπέρτατος κριτής κι εκεί ο ΝΔ πλεονεκτεί φυσικά έναντι όλων των υπολοίπων που γνώρισα εδώ μέσα, συμπεριλαμβανομένου και του Heinz. Θα ήταν ηλίθιο και φαιδρό να κατηγορήσω κάποιον ως άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή έγραψε κάτι που θεωρώ ...unfair!

Πιστεύω ακράδαντα (κι έχω κάθε λόγο) πως ο Heinz ούτε (κρυπτο)ρατσιστικό σχόλιο ή "παιχνίδι" έκανε ούτε οι απόψεις του στερούνται βάσης. Έχω γράψει κι εγώ για την εκμετάλλευση του Ολοκαυτώματος από κάποιους εβραϊκούς κύκλους - και αυτό ΔΕΝ αναιρεί το όνειδος και την πανανθρώπινη σημασία του! Δεν είδα πουθενά τον Heinz να το αμφισβητεί ή να μειώνει το μέγεθος του εγκλήματος. Και η γνωστή αμετροέπεια του Θεοδωράκη είναι άλλου παπά ευαγγέλιο! Έτσι τα βλέπω κι αν κάνω λάθος, παρακαλώ διαψεύστε με!

Για τη διακοπή ή συνέχιση του blog, ισχύουν στο ακέραιο όσα έχω γράψει και στο παρελθόν σε παρόμοιες "κρίσεις". Ο Νίκος τα γνωρίζει, οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι ας το ψάξουν αν θέλουν. Κατά τη γνώμη μου, η ανάπαυση πάντα κάνει καλό - και για μένα φυσικά ;)

Νίκο προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα - κυριολεκτικά!

Μόνο κατέβασε στροφές και βγες από τα κόκκινα, μην τυχόν και κάψεις τον ...boxter :)

mickey είπε...

Υ.Γ. Νύχτα πουλημένη, ο σαλτάρω δεν πεθαίνει :))

Stavros Katsaris είπε...

Ανοχή τέλος!
Παρακολουθώ εδώ και 2 μέρες το παραλήρημα ανιστόριτων και παραληρούντων κυρίων που κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα.
Έλεος κύριοι.
Σας έκανε την τιμή ο Δήμου να μοιράζεται τις γνώσεις και το επίπεδο που διαθέτει και εσείς τα σμπαραλιάσατε.
Από τότε που ξεκίνησε το blog του γράψατε ένα κάρο μαλακίες. Του είπατε οτι το κάνει για να πουλήσει τα βιβλία του (ποιός ο Δήμου!!!) του είπατε οτι είναι προδότης, οτι τα έχει χαμένα οτι είναι αντιδραστικός και το κάνει επίτηδες του απιτήσατε εσείς τι να γράψει!
Έλεος.
Και τόσο που άντεξε είναι ήρωας.
Υπάρχουν κύριοι και όρια. Ο σεβασμός είναι το πρώτο που απιτεί όχι η ηλικία του αλλά το πνευματικό του επίπεδο.
Όλο αυτό το διάστημα κάποιες στιγμές ένιωσα ένοχος γιατί αυτό το πράγμα καταντάει αηδιαστικό και το γεγονός πως δεν έπαιρνα θέση βάραινε τη συνειδήσή μου.
Δεν πειράζει ποτέ δεν είναι αργά.
Υπάρχουν ελάχιστοι αλλά υπάρχουν που ξυπνάνε το πρωί και επειδή η ζωη τους δεν έχει κανένα νόημα βάζουν σκοπό της ζωης τους να χλευάσουν να ειρωνευθούν και να φέρουν στα οριά του έναν άνθρωπο.
Και κρύβονται μάλιστα πίσω από μάσκες χωρίς να είναι διακριτά ούτε τα ονοματά τους.
Φτάνει κύριοι βρείτε κάτι άλλο να γεμίσετε την άδεια ζωή σας!

Με οργή!

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελα
... να ανατρέξω
και να πάω πίσω
να βρω όλες εκείνες
τις φράσεις
που φανερώνουν ότι δεν εκτιμάτε τίποτα
εσείς οι στυλοβάτες
ότι μέσα στο κρανίο σας υπάρχει χυλός και mp3-player BMW brand στην ψυχή σας
ότι:

δεν είσαι αυτή που λες
κι όλο μαζεύεις υπογραφές
ό,τι δεν θες παίρνεις στροφές
και το σκεπάζεις -

και είναι λογικό όχι μόνο το blog
μα και η προσπάθεια του ανθρώπου να βρει ένα δρόμο κι αυτή να καταρρέει

και ποιος στέκεται να συζητήσει σοβαρά με τα άτομα μίας μηδενικής αληθινής εμπειρίας που μόνο αναμασούν ό,τι άκουσαν και που η μηδαμινή φαντασία τους μπαίνει φραγμός στα συναισθήματα των άλλων κυρίως...

και το ένα άτομο λέει για "συναισθηματική αναπηρία"
το άλλο πλάσμα, με αφορμή το δογματισμό της σιλικόνης που αγνοεί τι είναι θερμότητα, αρπάζεται για το ολοκαύτωμα που δεν είναι προσωπικό του πρόβλημα...

και οι κοντόφθαλμοι οραματιστές ένα δεν έχουν δάκρυ για να δεχθούν ανθρώπινα κάθε βρισιά χυδαία - και φόρεσαν οκταψήφιους αριθμούς για να φέρουν τη Δευτέρα Παρουσία...

οπότε άρα άραγες χοάνη στόμιο μπούκωμα η πόλη άναψε τα φώτα της και φεύγει

heinz Κύκλωπα αν ήμουν υποχρεωμένος να σε ακούω να εξηγείς το δεύτερο θερμοδυναμικό νόμο με διατυπώσεις Κλαούζιους και τα ρέστα, θα αντιδρούσα τόσον βίαια στη φανφάρα, που η κεφάλα σου θα βρισκόταν στα σκουπίδια και το υπόλοιπο σώμα σε κανένα ηφαίστειο του Τρίτωνα να κολυμπά στους - 196 βαθμούς Τζούλιας Μπάρκα και να σπάει σε κομματάκια κάθε που θα το ξερνάει το υγρό άζωτο στο αχανές άλλωστε διάστημα.

Ανώνυμος είπε...

I buried my love in the tomb of eternity
I surrendered in time.

I buried my trust in the valley of repentance
I embraced solitude.

Like a ghost I now wander
My tears like rain and thunder,

in silence...

I hear redemption laughing on my grave
Like a firefly dancing,
Her clothes woven with pain.

My existence now insipid
in the course of my being.
My memories forlorn,

in silence...

My mind's vessel was
but my heart's desire.
Enchanted by my fear of life
I suffocated my truest needs,

in silence...

In silence, for silence I am.
In silence, for in silence I dwell...

Αγαπώ το blog σας γιατί ακυρώνει το παραπάνω ποίημα. Τόσο απλά.

Κατανοώ και σέβομαι την κούρασή σας.

Ελπίζω στη μεταστοιχείωση του blog και όχι στον αφανισμό του.

Καλή ζωή!

x-watcher είπε...

Μέχρι στιγμής κανένα ενδιαφέρον για το σχόλιο του Harry reloaded. Άλλα λόγια.... Το χαϊδεμένο παιδί του blog υβρίζει ανενόχλητα και ασύδοτα. Ο ρατσιστής / μισέλληνας ψελλίζει και κάτι περί χρυσής αυγής. Προφανώς από εκεί θα προέρχεται για να τα ξέρει τόσο καλά. Θα περιμένω την αντίδραση και του Γ. Δημητρά και άλλων. Μίλησε κανείς για επιλεκτική ευαισθησία στον φασισμό και ρατσισμό;

Το σχόλιο του Harry reloaded το Σάββατο 20 Μαίου, 01:03:44 μμ, κατά τη γνώμη μου, εκτός από το ότι είναι υβριστικότατο σχόλιο για τον Μ. Θεοδωράκη και γι' αυτό ποινικά κολάσιμο ("εγκληματική ψυχοσύνθεση"), παράλληλα αποτελεί παρότρυνση σε τέλεση εγκληματικών πράξεων. Τι άλλο είναι το "Φταινε οι εβραιοι που τον θεωρουν κουζουλο & δεν τον κυνηγουν."; Να τον κυνηγήσουν πως δηλαδή; Άρχισε το κυνήγι; Ποιών και από ποιους;;;

O διάλογος έχει εκθειαστεί κατ' επανάληψη. Και σωστά. Για όποιον ενδιαφέρεται και για την άλλη άποψη - heinz:
εδώ

x-watcher είπε...

Συγγνώμη για το typo. Π. Δημητράς

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
mickey είπε...

Το σχόλιο του harry reloaded προς τον dimitrizzzzz (Σαβ Μαϊ 20, 04:24:26 μμ 2006) είναι ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ.

Το έχει κάνει ο γνωστός "σαλτάρω" (ID: 16802795). Ο ίδιος έγραψε και ως "12 oil pastels" (Σαβ Μαϊ 20, 04:12:10 μμ 2006).

Μην απαντάτε!

mademoiselle parizaki είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Δημήτριος είπε...

Πραγματικά, χαίρομαι που δεν πήρα μέρος στη χθεσινή συζήτηση. Θα μιλούσα σε άλλη διάλεκτο διαβάζοντας σχόλια όπως το παρακάτω:

"Επίσης για την "γενοκτονία" των Ποντίων έχουμε μιλήσει. Να θυμίσω ότι έγινε πρόταση στη Βουλή να καθιερωθεί - και δεν πέρασε. Είπαμε η λέξη γενοκτονία έχει μία συγκεκριμένη σημασία. Ούτε εμείς την κάναμε στην Τρίπολη - σφαγές, ναι.

Αντίθετα όποιος ειρωνεύεται το Ολοκαύτωμα είναι ρατσιστικό κατακάθι. "


Το γιατί δεν "πέρασε" στη Βουλή ως γενοκτονία το ξέρετε και το ξέρουμε.

Είναι όμως εντυπωσιακό...

Πιαστήκατε από ένα σχόλιο για το Ολοκαύτωμα (και μάλιστα το χρησιμοποιήσατε ως αιτία αποχώρησης), ενώ η όλη συζήτηση θα έπρεπε να μείνει στη χθεσινή ημέρα μνήμης για την Ποντιακή Γενοκτονία.

Το λιγότερο που μπορεί κανείς να σας αποδώσει είναι επιλεκτικές ευαισθησίες...

Συμφωνώ να δέρνουμε όποιος αρνείται την εβραϊκή γενοκτονία.

Αυτόν που αρνείται τη γενοκτονία όλων των χριστιανικών πληθυσμών της Μ.Ασίας και του Πόντου(Ελλήνων, Αρμενίων, Συρίων)από τον Μουσταφά Κεμάλ, και μιλά απλά για "σφαγές", τι πρέπει να τον κάνουμε ;

Άποψη σαν την παραπάνω, κ.Δήμου, όχι μόνο δεν είναι ορθός λόγος...

Είναι -πρωτίστως- τραγικά ανιστόρητη...


Αν και έχω αρκετά γερό στομάχι, ώστε να διαβάζω απόψεις εκ διαμέτρου αντίθετες από τις δικές μου
(και ορισμένες αρκούντως εξοργιστικές, για μένα πάντα)
πρέπει να παραδεχτώ ότι με το χθεσινό αηδίασα...

Και μ' έκαναν να σκεφτώ ότι όταν υπάρχουν Έλληνες με τέτοιες κρυπτορατσιστικές θέσεις, τότε κι εγώ ντρέπομαι που είμαι Έλληνας...

nicklag είπε...

Den nomizw oti to blog xreiazetai na einai aparaitita toso xronovwro. Exelixthike na einai etsi logo tis sixnwtitas twn posts. Epeisis einai pleon gnwsto simeio sinantisis tis blogokoinwnias. Me alla logia an uparxei keimeno for debate, the audience is already set up. Tha itan krima na xathei to forum. Proteinw na araiwsoun ta posts ~ 1 tin bdomada...

a-z είπε...

1) Relax everybody.
Άλλο σεβασμός (και θαυμασμός) και άλλο λιβανιστήρι. You are making things rediculous.

2)Όσο γιά το θυμό του ΝΔ - είναι τυπικός των online forums. Διαβάζουμε κάτι που μας ενοχλεί αλλά επειδή δεν έχουμε τον συνομιλητή απέναντι μας, η πληροφορία δεν φιλτράρεται και επεξεργαζεται περίεργα. Οταν κάποτε τα πράγματα ηρεμήσουνε και πάνε όλοι να ξαναδούνε τι ακριβώς ειπώθηκε, θα καταλάβουνε. Αλλού σημάδευε και αλλού πυροβόλησε.

Άντε πάτε όλοι διακοπές γιά λίγο και ξαναελάτε. This blog has been extremely interesting and important. I hope it keeps going. If not we will find something else :)

PS> Darn it, I just woke up and english comes out and is typed much more easily.

elinor είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
mickey είπε...

Άντε και μια κατοστάρα :))

Ελπίζω να μην είναι η τελευταία :)

DimitrizZzZz είπε...

Φίλε Δημήτριε, δεν υπάρχει και κανείς που να μην ντρέπεται που είναι Έλληνας. Όλοι υπερασπίζονται μέχρι εγκεφαλικού ΄ολους τους υπόλοιπους, όμως τα σχόλια μίσους για το Έθνος μας, περνάνε απαρατήρητα.
Αν γράψω με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα της λέξης Έθνος, καθιερώνομαι εύκολα ως φασίστας, εθνικιστής, χρυσαυγίτης.
Αν κάνω το αυτονόητο, εκφράσω μία λογικότατη διαφωνία για το νούμερο των θυμάτων των εβραίων (6.000.000), ισο με τον σημερινό πληθυσμό τους στο Israel, γίνομαι η μετενσάρκωση του Hitler. Ο ρατσιστής.
Και στην διάρκεια όλων αυτών, περνάνε ασχολίαστες δηλωσεις για "μακεδονική μειονότητα", χαρακτηρισμοί του Κωλοκοτρώνη: "Γενοκτονός" , ευχές για κυνήγι του Θεοδωράκη από την Mosaδ.
Αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει μία ρανίδα αγάπης για την χώρα γεννηθήκατε; όσο εύκολα ντρέπεστε γι αυτήν, τόσο φτηνά την ξεπουλάτε;
Δεν μιλάω για μεγάλη ελλάδα και χρυσά αυγά.
Μιλάω για τον απλό, καθαρό, τίμιο πατριωτισμό. Εκείνο το αίσθημα που σε κάνει περήφανο και το μόνο που μπορεί να σε εφοδιάσει με σεβασμό και για τα υπόλοιπα Έθνη. Αν δεν σέβεσαι την χώρα σου και τον πολιτισμό της, πως θα σεβαστείς χώρες άλλες;

elinor είπε...

Τι καλά που έκανε ο άνθρωπος και αποχώρησε! Και η δική μου η ανοχή, πλέον, στέρεψε. Έγραψα περί του θέματος στο δικό μου μπλογκ, μη θέλωντας να ¨αραδιάσω¨ εδώ το κείμενο, μεταξύ ανεξέλεγκτα υβριστικών σχολίων.

Λυπάμαι για την κατάντια.

ΥΓ. Αφροδίτη, κοπελάρα μου, μας την ¨έκανες¨ κι εσύ... μωρέ καλά έκανες!

Lida είπε...

Απλά είστε καινούριος στο Blogging. Θα συνηθίσετε.

mickey είπε...

Μπα, μου την έφαγε κι αυτή η elinor!

Καλό σημάδι :))

kahri είπε...

@ DimitrizZzZz, δημήτριος κ.α.

Ρε παιδιά, μπαίνετε εδώ μέσα και υποστηρίζετε τις απόψεις σας με διαφόρους τρόπους. Άλλοι πιο πολιτισμένα, άλλοι τελείως εριστικά, άλλοι θρασύδειλα ως trolls.
Δεν βάζω τους πάντες στο ίδιο κουβάρι αλλά έχω μία απορία.
Τι θέλετε και μπαίνετε εδώ μέσα;
Η κοσμοθεωρία σας και τα πιστεύω σας είναι εντελώς ασύμβατα με αυτά της πλειοψηφίας των bloggers που γράφουν εδώ. Δεν ξέρω τις σας ωθεί να γράψετε. Εγώ για παράδειγμα δεν θα έγραφα ποτέ σε blog του Ζουράρι, του Καραμπελιά, του Σαρρή ή του Γιανναρά. Γιατί εσείς δεν σέβεστε το χώρο κάποιων ανθρώπων διαφορετικών από εσάς; Αν θέλετε να σαμποτάρετε τους χώρους που διακινούνται ιδέες σαν τις δικές μας μπορεί και να το καταφέρετε. Αλλά άτομα με απόψεις σαν τις δικές σας μας ταλαιπωρούν σε αυτή τη χώρα συνεχώς. Αφήστε μας έστω στο χώρο του διαδικτύου στην ησυχία μας.

BadlyDrawnBoy είπε...

Κατάρα σε αυτόν που εφήυρε την 19η Μαΐου, τη μέρα των γενοκτονιών και των ολοκαυτωμάτων και του θανάτου μου!!!


Δεν ξέρω αν ήταν όνειρο ή όραμα, αλλά χθες το βράδυ είδα το Νίκο Δήμου με λευκό χιτώνα και φωτοστέφανο στο κεφάλι. Μου έκλεισε το μάτι και μου είπε: “O καιρός γαρ εγγύς, badlydrawnboy. Ήγγηκεν η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα!”. Μετά εξαφανίστηκε… Τη μορφή του διαδέχτηκαν δύο μούσες, η Χούλια και η Αφροδίτη, ενδεδυμένες με αόρατους μανδύες και πεταλούδες στα μαλλιά. Με πλησίασαν και στα αυτιά με ψιθύρισαν: «Ετοιμάσου badly…οι αθάνατοι αδημονούν». Βασιλικό αίμα στάζει στο κούτελο μου. Είναι από την πορφυρή επιγραφή που μυστηριωδώς σχηματίστηκε στο ταβάνι: Come On, Die Young:)!

To σοκ και δέος ήταν μεγάλο. H επιληψία μου φουντώνει. Το μόνο που μπόρεσα να πω ήταν: «τουλάχιστον αφήστε με να φύγω με στυλ». Μου έκαναν το χατίρι, 4 ώρες μου έδωσαν διορία. Βάζω στο βίντεο, για τελευταία φορά, το Stroszek του Werner Herzog. Η ταινία τελειώνει. Γράφω ένα γράμμα στην Ερριέτα μου. Μνήμες από το Βερολίνο… Το πικάπ παίζει το idiot του θεού Ιggy aka even though I were best friends with Ziggy, I never, in my berlin years, been a nazist piggy, σκέφτομαι πόσο ηλίθιος είμαι… ανεβαίνω στο πουφ, κλείνω τα μάτια και…

(ημίφως και ημίζοφος)


Down the dark streets, the houses looked the same,
Getting darker now, faces look the same,
And I walked round and round.
No stomach, torn apart,
Nail me to a train.
Had to think again,
trying to find a clue, trying to find a way to get out!
Trying to move away, had to move away and keep outΖωή μετά θάνατο υπάρχει. Αρα υπάρχει και ελπίδα. Απόδειξη: το σημερινό ποστ.

ND’s patience, perhaps, ‘expires’, our hope, though, never dies!

(dead man speaking)

Ελληνικο Παρατηρητηριο των Συμφωνιων του Ελσινκι είπε...

για όσους/ες ενδιαφέρονται για μειονότητες και νεο-ναζί αρνητές Ολοκαυτώματος υπάρχει σχετικό σχόλιο στο προηγούμενο post

elinor είπε...

mickey,

το να κατοσταρίζει το μπλογκ περιέχοντας (πολλά) απαράδεκτα σχόλια, μάλλον κακό σημάδι είναι.

half-blood_phoenix είπε...

Δεν αντέχω τα αντίο… Με πονάνε… Με σκοτώνουν…

Νίκο ευχαριστώ για το πανέμορφο αυτό blog. Αιτία σκέψης και προβληματισμού. Αιτία δημοκρατίας και διαλόγου. Το εξάμηνο αυτό θα με ακολουθεί για πάντα και θα σημαδέψει όλη μου τη ζωή.
Θα συνεχίσω να διαβάζω όσα γράφεις σου Νίκο, όπου τα βρίσκω (RAM , DISCOVERY & SCIENCE , ndimou.gr).
Κάποτε είχα διαβάσει ότι ένας καθηγητής του πανεπιστημίου του Harvard είχε πει για τον Ανδρέα Παπανδρέου « Ο Ανδρέας ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο λάτρευα να διαφωνώ». Εγώ τώρα θα πω: « Ο Νίκος είναι ο άνθρωπος με τον οποίο λατρεύω να διαφωνώ».Αυτό αντιπροσωπεύεις για μένα. Μέσα από τα σημεία που διαφωνούσα μαζί σου Νίκο έμαθα χίλια δυο πράγματα. Όλοι μας μάθαμε. Και ίσως και εσύ να έμαθες από εμάς. Τουλάχιστον έτσι είπες κάποια στιγμή στο παρελθόν. Το εύχομαι. Και αν ποτέ νιώσεις την διάθεση να επανέλθεις θα είμαστε όλοι εδώ. Το www.nikosdimou.blogspot.com όπως όλα τα όμορφα πράγματα δεν θα τελειώσει ποτέ.

Φίλοι μου αγαπητοί σχολιαστές του blog, ευχαριστώ και εσάς. Έναν προς έναν όλους σας. Ευχαριστώ που σας γνώρισα. Ευχαριστώ για όσα μοιραστήκατε μαζί μου ,για όλες τις σκέψεις σας που με έκαναν καλύτερο άνθρωπο. Ευχαριστώ που ακούσατε και τις δικές μου σκέψεις. Ελπίζω να κερδίσατε και εσείς κάτι από αυτές. Το ένα εκατομμυριοστό όσων κέρδισα εγώ από τις δικές σας. Θα σας επισκέπτομαι στα blog σας και ελπίζω να με επισκέπτεστε και εσείς. Σε κάθε περίπτωση δεν θα χαθούμε.

Αφροδιτούλα έκανα ότι μπορούσα. Τουλάχιστον καταφέραμε να πάρουμε ένα «Δεν ξέρω. Θέλω χρόνο.», μια υπόσχεση , μια αχτίδα ελπίδας ότι ίσως στο μέλλον μπορεί να επανέλθει ο γατούλης. Τώρα περιμένω το δικό σου blog…

Και επειδή όπως προείπα δεν αντέχω τα αντίο, δεν θα πω αντίο. Θα πω σε όλους :
Τα λέμε φίλοι!
Και ίσως Vaya Con Dios!

Με τιμή , φιλία και πάνω απ όλα αγάπη
half-blood_phoenix

στρουθίον είπε...

Aς το πούμε ζευγάρι. Δεν είναι πάντως.
Συμβατικά το λέμε και αγαπημένο. Ούτε από αυτό είναι. Όταν δεν ανασαίνεις ελευθερία δεν μπορείς και ν΄ αγαπήσεις. δεν αγαπάς. δεν σ΄ αγαπάνε. ίσως σε νοιάζονται, ίσως τους νοιάζεσαι, ίσως έχουν την έννοια σου, ίσως κι εσύ, ας μείνει ήσυχη όμως η αγάπη. ας ελπίζει στο όνειρο. έστω αυτή. Όταν ορίζεις την ευτυχία τού έναντί σου σύμφωνα με τα δικά σου μέτρα και τις δικές σου τις ανάγκες δεν είσαι αγαπημένος του. δεν είσαι. δεν σου είναι αγαπημένος σου. δεν σου είναι. και στις δύο περιπτώσεις και είσαι ο αγαπημένος του εαυτού σου και είναι αγαπημένος ο εαυτός σου. μόνον.
Ζούνε μαζί για χρόνια. Δεκτόν. Το γιατί είναι ανομολόγητο. Η αδυναμία, η κάθε είδους αδυναμία -για ψυχές και άβυσσους και "νού-δες" μιλάμε τώρα πλέον, έτσι- δεν βλέπει εύκολα τις ακτίνες του ήλιου. Δεκτόν όμως είπαμε.
Και μοιράζονται τα πάντα. Τίποτα δεν μοιράζονται. Τίποτα που να αφορά το είναι τους. το μέσα μέσα τους. Άλλα ας πούμε πως μοιράζονται τα πάντα. όπως μοιράζονται οι συνηθισμένοι άνθρωποι. μόνον που αυτοί οι δυό ούτ ε συνηθισμένοι είναι μα ούτε κι ανήκουν στο ίδιο σύμπαν. αλλά ας πούμε πως μοιράζονται τα πάντα. άλλωστε συζητάνε θεωρητικά για τα πάντα -μόνον τα πολύτιμα τα κατά δικά τους ούτε που αγγίζονται, αυτά προτιμάνε αν δεν είναι να πάν στον μόνον αποδέκτη που ανήκουν να πάν να πέσουν μες στο φάληρο καλύτερα-. μπορεί η καθημερινότητα να επιτρέψει αυτή τη σύμβαση. το είπαμε. εντάξει.ας πάμε παρακάτω.
Κάποια στιγμή η γυναίκα ερωτεύεται άλλον. Δεν ερωτεύεται άλλον. Μόνον ερωτεύεται. Δεν ήταν ερωτευμένη για να ερωτευθεί μετά άλλον. ΕΡΩΤΕΥΕΤΑΙ.
Και φεύγει. Ναι. φεύγει. Η ψυχή της φεύγει. Το σώμα της φεύγει. ανήκει εκεί που ανήκε. και εκείνη και αυτό. [εδώ: το "Θα ψάξω να σε βρώ" με τη Μαρία Φωτίου, πιάνο και φωνή, στο "σχετικά παράνομο" από τους Νέους Επιβάτες]. όμως δεν φεύγει. η καθημερινότητα κι αυτή ως κομμάτι της μένει εκεί. κατάδικη. Όχι δεν φεύγει. ακροβατεί και προστατεύει. και τους δυό. και περιμένει.
[Ο πιο εύκολος τρόπος
να πληγώσεις τον εαυτό σου,
είναι να πληγώσεις εκείνον που αγαπάς.

Ο πιο απλός τρόπος
να πληγώσεις αυτόν που σ΄αγαπά,
είναι να πληγώσεις τον εαυτό σου.
(ΝΔ)
θεέ μου δεν τ΄ αντέχω. με γδέρνει. όχι πληγές. όχι!]
Κι εκείνος μένει απαρηγόρητος μες το πένθος. Πενθομανής. Για λυπομανή την δίκαζε, για καταστροφές στις πρεμιέρες της ζωής του την προδίκαζε και τώρα πενθεί. πενθεί που το μέσον δεν διαθέτει παρά μόνο την φυσική της παρουσία. ούτε το σώμα της, ούτε η ψυχή της μπορούν να βληθούν από τέτοιο πένθος. δεν του ανήκουν γιατί ποτέ δεν του ανήκαν.
Δεν έχει που να πει τον πόνο του. ποτέ δεν είχε. όποτε μιλούσε για πόνο ήτανε μέρος ενός πακέτου. στόχευε κάπου. απτό και υποστασιαζόμενο σε ίδιον όφελος. στην μητέρα του ίσως είχε μιλήσει. ίσως. μα εκείνη έχει πεθάνει. με τον πόνο του.
Ψάχνει να βρει την γυναίκα που τον άφησε. την ψάχνει. με τη βία της αποσπά βλέμματα και λέξεις. της μιλά. κρατιέται από πάνω της με ύφη θριαμβευτή σε εναλλαγή με νεογέννητου στρουθίου μπας και την τσακίσει. μη χάσει το παράσημο. παράσημο την είχε.
Όχι. δεν έχει να της πει για καμμία γυναίκα που τον άφησε. δεν τον άφησε. γυναίκα. αδερφή του, μάνα του, ψυχομάνα του ναι. ήταν. μα αυτές μένουν πάντα πλάϊ. γυναίκα όχι. δεν τον άφησε. οι γυναίκες όταν γίνονται γυναίκες δεν αφήνουν. αφήνονται.
κι αν λίγοι άνδρες τυχαίνουνε γυναίκες ακόμη λιγότεροι μπορούν να τις γευθούν. τυχεροί αυτοί οι λίγοι. τυχερές αυτές οι λίγες.
Αυτοί κι αυτές κάνουν ζευγάρια αγαπημένα. μόνον. και τούτα τα ζευγάρια, αν σμίξουν, δεν χωρίζονται ποτέ.

Όταν σας κάλεσε πριν κάποιους μήνες, ίσως και χρόνος, ο Γιάννης Αντιόχου να ανεβείτε στο βήμα στη στοά βιβλίου, ν΄ απαγγείλετε, ο μόνος σας ακροατής ήταν ο Σεφέρης. Γι΄ αυτόν ξεκινήσατε από εκεί απόμερα που είχατε σταθεί και σ΄ αυτόν ξαναγυρίσατε αποχωρώντας εν σιωπή και ερημία ευλογημένη.

Εδώ βρήκατε μικρούς Σεφέρηδες, βρήκατε μικρούς Λεντάκηδες.
Σε μέρες ανυδρίας ζοφερής.
γιατί κε Νίκο Δήμου το αντιγράφω ακριβώς όπως το έγραψα πριν λίγες μέρες κάπου παραδίπλα με αφορμή την εδώ συζήτηση για το νησί της Αφροδίτης:
"...το ξεγύμνωμά του [σας] μέσω του μπλογκ είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. με δεδομένο τον -και διάχυτο εκεί- ναρκισσισμό του [[προσθέτω: και μας]]
{όπως και τούτο, ας το προσθέσω, που αλλού καλύτερα;-γιατί ανήκετε, δε μπορεί, σε μια συγκεκριμένη φάρα. οι δυνατοί άνθρωποι φαίνονται απ΄ τόν ίσκιο που τους ακολουθεί στο διάβα τους- : "θαρρώ πως ο ίδιος ο ΝΔ, καίτοι λογικό είναι να κολακεύεται με την άποψη του "σημαντικότερου" στοχαστή, ξέρει ποιοί είναι οι σημαντικότεροι, ζώντες ακόμη... κι αυτή η επίγνωση προσθέτει τελικά αξία στο έργο του, όχι σ΄ αυτό καθ΄ αυτό αλλά στην ποιητική του διάσταση.... }

ε, όλο αυτό εδώ με τούτα τα γεννήματα και τούτα εδώ τα βάθη, που θέλουν και την τέχνη τους για να μη σε ρουφήξει ο ίλιγγός τους, είναι πολύ ακριβό για να ρημάξει.
απλά ένα Βισάντο Αργυρού δεν το ξοδεύεις άσκοπα. και το προτιμάς τελικά μεταλαβιά με ζυμωτό ψωμί μαζί με εκλεκτούς κι αντάξιούς του.
ακριβώς όπως είπε κι ο Γιάννης.

όλα τα παραπάνω, όλα, όσο άτεχνα, όσο απλοϊκά, όσο αυθόρμητα, αντανακλαστικά και "α-καλλιέπητα", όλα από καρδιάς και μετά τιμής.

Βασιλική Κ. Σιάπκα

apousia είπε...

@half-blood_phoenix

Εις το επανιδείν!
Αντίο,ποτέ..
Έχεις και τη δική μας αγάπη!

half-blood_phoenix είπε...

Απουσία για μένα θα είσαι πάντα Παρουσία. Θα περνώ από το blog σου να τα λέμε.

emfortos είπε...

Είχα πει από τα πρώτα μου σχόλια,εδώ στο σχολ(ε)ίο του Δήμου, ότι δε γίνεται να μιλάμε και να αγνοούμε το μεγάλο δόσιμο του,την έκθεση του συχνή, μεστή,αλλά και κουραστική απ'ότι φάνηκε.
Πρότεινα τότε να τον βλέπουμε[ και εκείνος να νιώθει] μαθητής μας. Να τον ρωτάμε ό,τι θέλουμε, όταν η τάξη πρέπει να ανέβει,να γίνει η αλλαγή κλίματος κ στόχων, να καταλαγιάσει ο θόρυβος και να βγούμε όλοι από την αίθουσα φορτωμένοι ψυχικά και πνευματικά.
Το παρακάναμε ίσως σα δάσκαλοι,
δεν το μπόρεσε σα μαθητής να απογυμνώσει τους "αχαλίνωτους"

Τι μένει;
Ελα δάσκαλε στη θέση σου!!
Οοχι όπου πιθανόν πιστεύεις για σένα
αλλά εκεί που εμείς σε θέλουμε, αλλά πιο πολύ σε νιώθουμε να είσαι, ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ [ όχι θεός].

Κοντά σου πήγαμε ψηλά ,είδες πόσοι σ'ακολούθησαν! Μην κατεβαίνεις από εκεί.Και ο heinz έρχεται προς τα πάνω και τόσοι άλλοι,άσε μας να ερχόμαστε, δόσε μας λίγο νερό να ξεδιψάμε,λίγη αύρα να αντέχουμε. Οι μεγάλοι ΔΑΣΚΑΛΟΙ, οι σοφοί,οι ΑΡΧΟΝΤΕΣ του πνεύματος, επειδή είναι απλοί και συνήθως ταπεινοί, δεν μπορούν να δουν και ίσως δεν δέχονται τη θέση που ο κόσμος τους τοποθετεί.
Πώς θα μας αντέξεις που σε σκάμε από τη λαχτάρα μας να μας τα πεις, να στα πούμε; ε;

Θα αφήνεις το κρασί να μας μεθά και θα'ρχεσαι όταν βλέπεις σύννεφα καπνού ή φοβισμένους λύκους να φεύγουν και όχι όταν ημερεύουν τα αγρίμια, ψάχνουν τόπο να αναχαράξουν, να αφήσουν τα κουκούτσια ,την κοπριά . Ασε να διαβούμε τα κακοτράχαλα βουνά ψάχνοντας σε.
ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ
ΔΕΙΧΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.
ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΣΥΧΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΟΝΤΥΝΟΥΜΕ ΤΡΑΒΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
synas είπε...

@mickey
Ξέρουμε, ξέρουμε, το στρουθίον δεν είναι…

elinor είπε...

Ένα μαγικό ραβδί παρακαλώ. Να κάνω αόρατη την μαζική εισβολή ανοησίας, σε αυτό το μπλογκ.

mickey είπε...

Elinor, δε με ανησυχούν τα πολλά ή απαράδεκτα σχόλια - πάντα υπήρχαν και δε νομίζω να μας εγκαταλείψουν ποτέ (κάτι σαν Ρεξόνα πράμα).

Με στενοχωρεί η παντελής έλλειψη χιούμορ και η βαριά (σχεδόν πένθιμη) ατμόσφαιρα!

Δεν τα τίναξε ο Γάτος βρε παιδιά (θα χτυπήσει ξύλο άραγε όταν το διαβάσει;) - απλά πάει να ξαποστάσει για λίγο! Είπε άλλωστε "εις το επανιδείν". Πρέπει να βγει σήμερα να κάνει και "διάγγελμα στο λαό"; Εξάλλου, ένας Θεός ξέρει τι προσωπικά προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζει και τα οποία αγνοούμε παντελώς!

Ούτε συνέβη δα και τίποτα το συγκλονιστικό χθες! Ζούσαμε και πριν μπούμε στο μπλογκ του, θα εξακολουθούμε να ζούμε κι όταν το μαγαζί θα κλείσει. Άλλωστε, κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό, οριστικά και αμετάκλητα, για ...ευνόητους λόγους (μπα που να φάω τη γλώσσα μου - τώρα ΣΙΓΟΥΡΑ θα χτυπήσει ξύλο :)))

Υ.Γ. Ας σκεφτούμε μήπως τελικά ζητάμε εκείνο που θα ήταν καλύτερο για μας και όχι κατ' ανάγκη για τον ίδιο. Έχει και προσωπικές ανάγκες ο άνθρωπος, είναι και ...κάποιας ηλικίας :P :))

mickey είπε...

@synas (Σαβ Μαϊ 20, 05:22:25 μμ 2006):

Να και κάποιος με χιούμορ εδώ μέσα :))

Ανώνυμος είπε...

The web is huge, of course, but that's not a real problem. The problem is that time and space have a different meaning on the web. Add to this the truth that everything that 'happens' is carved forever: try to pull something 'off the web' and you will soon realize that you won't be able to do it.Everything you write and publish will defy eternity, carved in electrons: the very moment you put something on the web, someone, somewhere, will make a copy out of it. It is bound to reappear, somewhere sometime: indestructible and redoutable powers of the void. [...]
~Fravia

cp είπε...

@ kahri

Μπορει να καταλαβα λαθος, αλλα νομιζω πως ζητάς να μην αναζητουμε πληροφοριες που μπορει να μας κλονισουν! Γιατι να μην διαβαζω καποιον με τον οποιο διαφωνω? Και κυριως να μην του απανταω?
Απο ποτε το να συμμετεχει καποιος σε μια συζητηση, εκφεροντας αντιθετη αποψη, ειναι σαμποταρισμα ιδεων?
Πρεπει να βαλουμε ετικετες στα μπλογκ?!
Θα σχολιαζα σε οποιοδηποτε ποστ οποιουδηποτε μου κινουσε την περιεργεια κι ας μη συμφωνω ιδεολογικα μαζι του. Εγω αυτο το θεωρω διαλογο.

elinor είπε...

mickey,

λες και δεν γνωρίζεις ήδη ότι η μιζερογκρινιαρομαυρίλα χαρακτηρίζει στην πλειοψηφία της, την κοινωνία των ελλήνων. Αυτό εδώ μέσα τελικά, μετατρέπεται σε έναν αντίστοιχο μικρόκοσμό της.

Το σωστό να λέγεται είπε...

Σταύρο ωραίο το μήνυμά σου.
Κρίμα που έρχεται στο τέλος σαν επίλογος επικηδειο στεφάνι στην ζωή ενός blog.


Μιά παράκληση.
Αν έχεις δυό θέσεις εργασίας για δυο παιδιά που έχουν σαλτάρει οικονομικά και μας έχουν πρήξει την συκωταριά με τους πατσάδες τους.

Λέγεται ότι τα άνθη εξημερώνουν τα αναρχοφασιστικά στοιχεία στην ανθρώπινη προσωπικότητα.

Αν βέβαια είναι μπουνταλάδες και τους τσιμπάνε τα τριαντάφυλλα όπως ταράξαν οι μέλισσες στα τσιμπήματα τον Κουφοντίνα, έ τότε δέχομαι αναθεώρηση.

Εν τω μεταξύ ο κυρ Νίκος αυτή τη στιγμή πρέπει να πετά σε σύννεφα χαράς.

Ξέρεις τι είναι νάσαι στα προχωρημένα αλλά ΖΩΝΤΑΝΟΣ και να μπορείς να διαβάζεις την αγάπη του λαού σου γραμμένη σε τέτοιους όμορφους "επικήδειους";

To blog or not to block?
This is the question.

Το σωστό να λέγεται είπε...

-> στρουθίον

Τι μάρκα είναι το ταμπόν σου; Αν είναι να απορροφά τόσο καλά την σάλτσα του ΚΚΕ θα το προτείνω στις πελάτισσες.
Να πάρει ο κόσμος όλος.

Φαρμακοποίηση

Το σωστό να λέγεται είπε...

-> fravia

Did you copyright that?

Ανώνυμος είπε...

Fravia is a teacher of many things obscure: reverse engineering, searching, data mining, anonymity, stalking (the opposite of anonymity), klebing, advertisement reversing and ad-busting (i.e. getting rid of advertisements).

Fravia, speaks five languages and graduated as historian of the early middle ages. He works -since 20 years- as an expert in linguistic-related informatic matters. Active on the web since 1995 in the reverse engineering field, he later shifted his interests towards advanced web searching techniques and search engines' algorithms reversing. His sites (www.fravia.com, www.searchlores.org & www.searchlore.org) offer an in-depth approach to the many lore related to internet data mining.

synas είπε...

Υπάρχει ένα βιβλίο «Η εκδίκηση του παιδαγωγού» ή κάπως έτσι, όπου ο δάσκαλος μαθαίνει στο μαθητή εξ αρχής το νόημα όλων των λέξεων λάθος, διαστρεβλωμένο. Ο μαθητής αυτός έγινε -απ’ ό,τι φαίνεται- ποιητής.

georgia m. είπε...

"I said to my soul, be still, and wait without hope
For hope would be hope for the wrong thing; wait without love,
For love would be love of the wrong thing; there is yet faith
But the faith and the love and the hope are all in the waiting.
Wait without thought, for you are not ready for thought:
So the darkness shall be the light, and the stillness the dancing"

Four Quartets
East Coker
T.S.Eliot

elinor είπε...

In Silence,

Τι ¨παραμυθένιες¨... ¨ταξιδιάρικες¨ οι φωτογραφίες στο www.fravia.com!

Το σωστό να λέγεται είπε...

-> fravia

Ρε Φραβία σε πειράζω.
Απο το ζώδιο του Ναρκίσσου και εσύ;

Welcome to THE club.

Ανώνυμος είπε...

Ψάξε elinor έχει πολλά διαμαντάκια εκεί μέσα!
Ειδικά το πιο "φιλολογικό" κομμάτι του site:
http://www.searchlores.org/realicra/realicra.htm#anchoressa

Το σωστό να λέγεται said...

-> fravia

Ρε Φραβία σε πειράζω.
Απο το ζώδιο του Ναρκίσσου και εσύ;

Welcome to THE club.

Δεν είμαι ο Fravia καρδιά μου!

στρουθίον είπε...

σαλτάρω και το σωστό να λέγεται: τιμή μου για την ενασχόλησή σας με το στρουθίον...! για να φθάσει δε να εμπνεύσει και τον παιχνιδιάρη -εννίοτε και "εμετιάρη" βέβαια- τούτου του ιστοχώρου! ανέβηκε η φωληά το δέκα πόντους!
όμως επειδή υπάρχει και αίσθησή του μέτρου τούτο το σχολιάκι ήταν ας πούμε μια αφορμή.

Μίκυ, το κλίμα στο δικό μου κείμενο είναι βαρύ εξαιτίας και μόνον του συγκεκριμένου παραλληρισμού από τον ΝΔ. Αν όσο άτοπος είναι ο Γρ. Φαράκος από μια άποψη για κάποιες αντιστοιχίες άλλο τόσο ανεδαφικό είναι το υποστύλωμα του αγαπημένου -πάλαι- ζευγαριού... άσε που με περιγράφει ακριβώς κι η πρώτη διάθεση ήτανε να τον είχα μπροστά μου να τον στραγγαλίσω... [λέμε τώρα, ε!] αλλά μετά είδα το δρώμενο κι ως παληά στα κουρμπέτια τέτοιων δραμάτων τήρησα και την πρέπουσα στάση.
Και φυσικά το απόλαυσα κι η ίδια ως κομματάκι ρέπουσα και στο ευσυγκίνητον της ζωής.
πάντως η ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί δεν είναι εύκολο για κανέναν ώρες ώρες. ευχαριστώ για το "τέντωμα".

BadlyDrawnBoy είπε...

Επιλεκτικές ευαισθησίες έχουν οι ελληναράδες και όχι ο ΝΔ. Απόδειξη είναι όλες οι γραφικότητες που βλέπουμε, κατά καιρούς, έξω από τις αμερικάνικες πρεσβείες και τα τουρκικά προξενεία. Είναι τυχαίες οι ευαισθησίες των ελληναράδων για τους πόντιους, τους Κύπριους, τους αρμένιους και τους Κούρδους ή μήπως υποδηλώνουν το προαιώνιο μίσος τους έναντι των Τούρκων. Αν το κίνητρο τους είναι η ειρήνη και η φιλανθρωπία, τότε γιατί δε διαδηλώνουν και για τους πρόσφυγες του Σουδάν; Τι θα αλλάξει άραγε αν αναγνωριστεί η γενοκτονία (σφαγή ή όπως θέλετε πείτε την) των ποντίων; Μήπως οι νομική επικύρωση του μίσους θα μας δώσει τη δυνατότητα να γιορτάζουμαι τις εμπάθειες μας με μεγαλύτερη επισημότητα; Φτανει πια με τις τουρκοφαγικές επετείους καιρός να πάμε μπροστα!

Η ευαισθησίες του ΝΔ για το ολοκαύτωμα των Εβραίων είναι ειλικρινείς και ανιδιοτελείς, ενδεικτικές ενός ανθρώπου που αγαπάει τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το χρώμα τους, τη θρησκεία τους κτλ. Δε στρέφεται εναντίον κανενός έθνους ή κράτους, αλλά ενάντια σε ρατσιστικές αντιλήψεις και απάνθρωπες πρακτικές. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι σπούδασε, τη δεκαετία του 50, λίγα χρόνια μετά τη διάπραξη των φρικαλεοτήτων κατά των εβραίων, στη χώρα που γέννησε τους ναζί.

Οι μνήμες είναι νωπές από τα κακά που έσπειραν οι Γερμανοί σε αυτόν τον τόπο. Τα έζησε και ο ΝΔ αυτά τα πράγματα, αλλά τους Γερμανούς δεν τους μισεί. Ομοίως και οι περισσότεροι έλληνες. Τους Τουρκους, όμως, κανείς δεν τους θυμάται εδώ μέσα. Παρόλα αυτά οι ελληναράδες δε χάνουν ευκαιρία να τους καταγγέλλουν με οργή, λες και υπήρξαν οι ίδιοι τα άμεσα θύματα της Τούρκικης βίας. Ό,τι ξέρουμε για αυτούς είναι μέσα από την επίσημη ελληνική ερμηνεία και εκδοχή της Ιστορία, η οποία μας γέμισε το κεφάλι με στερεοτυπικές αντιλήψεις ότι η τούρκοι είναι το απόλυτο «μαύρο» και οι Έλληνες το απόλυτο «λευκό».


Όσοι θεωρούν τον Ψωμιάδη πιο πατριώτη από το ΝΔ, τότε… τι να σας πω;
Να τον χαίρεστε τον Πανίκα!
Σας εύχομαι μια μέρα να τον δείτε από νομάρχη πρωθυπουργό!

Εμείς πάλι, οι άθεοι ανθέλληνες, θα στήσουμε ένα άγαλμα του ΝΔ στην πλατεία Αριστοτέλους και θα τον προσκυνάμε καθημερινά, όπως οι ΒοριοΚορεάτες των Kim Il-sung! (είμαι σίγουρος ό,τι δε θα ήθελε κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να το κάνουμε, προκειμένου να ικανοποιήσομε το στερητικό σύνδρομο που θα μας προξενήσει η μοιραία φυγή του, -κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον, εύχομαι- από τα εγκόσμια)

elinor είπε...

In Silence said...

Ψάξε elinor έχει πολλά διαμαντάκια εκεί μέσα!
Ειδικά το πιο "φιλολογικό" κομμάτι του site

-------

Άκρως ενδιαφέροντα τα κείμενα, ιδίως εκείνα που μιλούν για τις (άθλιες) τροφές που καταναλώνουμε.

Ευχαριστώ

kahri είπε...

@cp

Συμφωνώ μαζί σου ότι η διαφορά στις απόψεις και ιδέες πυροδοτεί τη σκέψη και κάνει τους συνδιαλεγόμενους καλύτερους. Αν δεν είχαμε διαφορές δεν θα είχαμε κανένα λόγο να διαβάζουμε και να γράφουμε εδώ. Θα "παίρναμε" τις γνώσεις που μας ενδιαφέρουν παθητικά από βιβλία.
Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με απόψεις που:
1) τις έχουμε ακούσει 10000000000000 φορές και μας έχουν «κλονίσει» πολύ παλαιότερα. Άλλο ο σκανδαλισμός της σκέψης και άλλο το γνωστό εθνικιστικό ή ρατσιστικό ποίημα.
2) δεν είναι καθόλου συμβατές με όλη την κοσμοθεωρία πολλών εδώ μέσα. Δεν έχουν κανένα κοινό σημείο αναφοράς. Δεν πρόκειται για απλή διάσταση απόψεων. Sorry που το λέω, αλλά απόψεις αυτού του είδους που έχουν γραφτεί εδώ προϋποθέτουν έλλειψη παιδείας ή ακραίες συναισθηματικές αγκυλώσεις.
3) καλώς ή κακώς πολλοί από εμάς θεωρούμε τέτοιες απόψεις απαράδεκτες και επικίνδυνες. Εγώ δεν θα ένιωθα καθόλου ωραία να γράφονται σε δικό μου blog ρατσιστικά κλισέ και η προπαγάνδα των εθνοκάπηλων που ιστορικά έχει στοιχήσει στη χώρα μου όσο τίποτα άλλο. Άλλωστε ο καθένας αγαπάει την χώρα του με διαφορετικό τρόπο.

maiosone είπε...

Νίκο, προς θεού!
Ο τελευταίος έλληνας από τον οποίο περίμενα τέτοια αντίδραση- απόφαση είσαι εσύ!
Να επικαλεστείς οποιαδήποτε άλλη αιτία , είναι απολύτως σεβαστό και κατανοητό. Όχι , επειδή κάποιοι γράφουν πράγματα με τα οποία διαφωνούμε! Πού πήγε ο Ρουσσώ;
Το blog , στο σύνολό του, φιλοξενεί ανθρώπους έξυπνους , καλλιεργημένους, ευαίσθητους και (μερικούς) με καλή αίσθηση του χιούμορ. Κάποτε το είχα αποκαλέσει μπαχτσέ. Είναι δυνατόν να εκθέτει κάποιος δημόσια τις απόψεις του και να μην γνωρίζει εκ των προτέρων ότι μπορεί και να υβριστεί, παρεξηγηθεί κλπ;
Όχι! Όχι! Ούτε καν τολμώ να διανοηθώ ότι είναι απλό πείσμα που εμφανίζεται με την ηλικία κλπ. Άρα;

Zoros είπε...

Θα ήθελα να σας προσκαλέσω όλους σας στο νέο μου blog: zorosgr.blogspot.com
Μου έχουν κάνει ήδη σεφτέ οι: Aphrodite, dormammu, the resident, Mickey, Λύκανδρος, maple leaf και τους ευχαριστώ πολύ!

Με στενοχωρεί που η έναρξή του συνέπεσε με την απρόσμενη απόφαση του Νίκου Δήμου να αναστείλει το δικό του. Να είναι καλά και να ξέρει ότι θα είναι για πάντα ο Δάσκαλος!

elinor είπε...

tassos_papadakis said...

Και γι' αυτό δεν συμφωνώ με την σιωπηλή διαμαρτυρία που κάποιοι αποφάσισαν για την προσεχή Τρίτη, έξω από κάποιο βιβλιοπωλείο.

------

(?)

Απολλύων είπε...

badlydrawnboy said...
Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι σπούδασε, τη δεκαετία του 50, λίγα χρόνια μετά τη διάπραξη των φρικαλεοτήτων κατά των εβραίων, στη χώρα που γέννησε τους ναζί...Οι μνήμες είναι νωπές από τα κακά που έσπειραν οι Γερμανοί σε αυτόν τον τόπο. Τα έζησε και ο ΝΔ αυτά τα πράγματα, αλλά τους Γερμανούς δεν τους μισεί.


Χαχαχα, να σαι καλά ρε φίλε, μ'έκανες και γέλασα. Άκου να σου πω μιάν ιστορία...


Ας υποθέσουμε πως είσαι κάτοικος της φανταστικής χώρας Ε..., και οι κάτοικοι μιας άλλης, φανταστικής χώρας Γ...ξαφνικά αποφασίζουν να γίνουν επικυρίαρχοι της ηπείρου ονόματι Ε...στην οποία ανήκει και η χώρα σου...μετά από αιματηρούς αγώνες ετών, η χώρα σου (μαζί με μιάν άλλη νησιωτική χώρα που την λένε Α...) είναι τα τελευταία προγεφυρώματα απέναντι στην ολοκληρωτική ιδεολογία που φέρει η χώρα Γ...τελικά, η χώρα σου υποκύπτει στην ανωτερότητα των Γ..., και περνά 5 φρικιαστικά χρόνια πείνας, εξαθλίωσης και θανάτου...

Ας υποθέσουμε τώρα, ότι ο πατέρας σου γνωρίζει την γλώσσα των Γ...και, surely, για να ζήσει την οικογένειά του, αποφασίζει να δουλέψει για την κατοχική Ε...κυβέρνηση...τα πηγαίνει τόσο καλά μάλιστα, ώστε που και που φέρνει σπίτι και κάνα παραπάνω αυγό, ή λιγη Γ...σοκολάτα για της Χειμερινές Εορτές...Επιβιώνοντας κάπως έτσι στα δύσκολα αυτά χρόνια, τελικά πηγαίνεις κατά το '50 όπως σωστά λες, και σπουδάζεις στην χώρα Γ...η οποία και σου προσφέρει πλουσιοπάροχη οικονομική υποστήριξη...η ίδια αυτή χώρα Γ..., η οποία λίγα χρόνια πριν οδήγησε στον θάνατο από ΠΕΙΝΑ (κυρίως) αρκετές εκατοντάδες χιλιάδων συμπατριωτών σου...


Σε ρωτάω τώρα, badlydrawnboy, είναι ποτέ δυνατόν ένας τέτοιος Έλληνας να μισήσει τη Γερμανία και να αγαπήσει την Ελλάδα;

Pixie είπε...

K.Δημου είσασταν ο λόγος που άρχισα το blog μου όταν σε μία συνέντευξη σας μιλήσατε για την σημασία των blog και πόσο σας γεμίζει να μοιράζεστε τις ιδέες σας με ένα τοσο διαφορετικό κοινό.Πάντα διάβαζα τα άρθρα σας και πάντα ανυπομονούα να ακούσω τις απόψεις σας και ας μήν σχολίαζα.Τα κειμενά σας με ταξίδευαν και πάντα με έκαναν να σκέφτομαι, να αναθεωρώ να ψάχνω...Εύχομαι να αποφασίσετε ότι είναι καλύτερο για εσάς παντως θα αφήσετε ένα κενό με την απουσια σας.
Με σεβασμο και εκτιμηση
Ρανια

harrygreco είπε...

Στο μπλογκι αγωνιζομαστε η αληθεια να ειπωθει / κι οσοι της ειναι αρνητες,να παν' χρυση αυγη. Οταν ενα σχολιο εχει...αγαπητικο Βαγόα,μπορει να μην ειναι δικο μου ?

Soulnifer είπε...

Kurie Dhmou,
Den exw na pw tipota kainourio--h diafora wras den einai me to meros mou!!
Apo ta liga pou exw diabasei edw mesa, nomizw oti eiste tupos "Pan Metron Ariston" (an oxi, sugnwmh gia thn upo8esh, pantws egw eimai)--kai an exw dikio, mou fainetai polu extreme h apofash na kleisei entelws to blog. Ena post ana ebdomada, me 2-3 to polu sxolia ana episkepth (alla xwris xroniko periorismo--emeis sthn Amerikh dhladh ti 8a kanoume?) 8a htan idaniko. Kai epeidh profanws oi kanones jexniountai ('h agnoountai pantelws apo tous new episkeptes, opws egw), isws 8a htan kalh idea na tous kollagate sthn arxh ka8e post, gia na mhn uparxei dikaiologia.
O,ti apofasisete, diko sas einai to blog, o,ti 8elete kanete--pantws einai alh8eia oti einai enas tropos epikoinwnias pneumatikhs polu anwterhs apo polles alles pou mas prosferontai. Gia paradeigma, kai egw kai enas filos mou edw sthn Amerikh diabazoume ka8hmerina to blog, to opoio exei ginei to enausma gia polu endiaferouses suzhthseis--mexri kai oi mh-ellhnoma8eis filoi mas jeroun gi'auto!
Euxaristw gia thn filojenia,
Soultana Kalliga
Cincinnati, OH

astrojoggi είπε...

Ζητω συγνωμη!Δεν ειχα καταλαβει...
Το θυμαμαι το post με το μαυρο γατακι και τα γυαλακια...
Ελπιζω τοτε κυριε Δημου μετα την αναγνωση και την γραφη να τα μαθαιτε να χειριζονται Η.Υ...
Ζητω συγνωμη επισης γιατι δεν ειχα διαβασει ολα τα post που εχετε δημοσιευσει...οποτε αναγκαστηκα να το κανω για να καταλαβω...τον λογο...
Βαλτε τους γατους στο στομαχι σας , αφηστε τους να γουργουριζουν ευτυχισμενοι και θα τα χωνεψετε ολα!!!
Παρακληση!
Σε ολους του Ελληναραδες Αρριους , Επιστημονες( Ολα Τα Σφαζω Ολα Τα Μαχαιρωνω)...παρακαλουνται οπως βαλουν τα μαχαιρια στα θηκαρια τους , για να μην τους παρει και τους σηκωσει!!!
Καλη ξεκουραση κ.Δημου...

harrygreco είπε...

Αντε & λιγο χιουμορ...Αλεκος - καθε Περση(ς) & καλυτερος,Αμερ. στρατιωτικος - καθε Περσι(νγκ) & καλυτερα, Γραικος - καθε περσυ & καλυτερα.

Lefteris Kritikakis είπε...

Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε η τέχνη, διότι ήταν διαφυγή. Μετά αποδέχτηκα τον κόσμο γύρω μου, όπως ακριβώς τον αντιλαμβανόμουν και ζητούσα γνώμη από τους άλλους για να τον αντιληφθώ με μεγαλύτερη ακρίβεια. Γι' αυτό αγάπησα καιτη φωτογραφία. Ο ρεαλισμός έγινε η απόλαυσή μου.

Οι βρισιές; Όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα, είναι κι αυτές "έγκυρος" λόγος. Αυτή είναι η γνώμη μου μέχρι τώρα τουλάχιστον (μέχρι να την αλλάξω). Διότι είναι κι αυτές μέρος του λόγου. Αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται κατάλληλα. Είναι όπως τα κοπλιμέντα: κι αυτά όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα, λειτουργούν. Όταν δεν χρησιμοποιούνται κατάλληλα, προσβάλουν.
(Και σταματήστε σας παρακαλώ αυτές τις άχαρες και άσχημες αναφορές σε Εβραίους κλπ. διότι βρίθουν αστοχίας και διότι οι Έλληνες είναι κι αυτή στην ίδια μοίρα σήμερα, λίγο ή πολύ... ξεχνάτε μου φαίνεται πόσους κ... έχουν φιλήσει οι Έλληνες τα τελευταία 80 χρόνια για να κρατήσουν τη χώρα τους (σχεδόν) ανέπαφη και τι πάθανε όταν το παίξανε παλικαράδες). Στο τέλος, θα πέσει κάνας μετεωρίτης 1 μιλίου διαμέτρου στη γη και θα λέει ο "ουδέτερος παρατηρητής" - "ρε συ, τα κόψανε τα σχόλια με τους τάδε και τους δείνα". Τα σχόλια περί Εβραίων και λοιπών φυλών μου θυμίζουν υστερικές αμόρφωτες νοικοκυρές. Θέλετε να βρίσετε; Κάντε το με ωραίο στυλ, να βγαίνει και λίγο γέλιο, αλλά βρίστε πρώτα τον εαυτό σας (είναι θεραπευτικό). Ή αν θέλετε, βρίστε εμένα, αλλά εκτός φόρουμ. Κάποιες φορές απαντώ, κάποιες άλλες αποδέχομαι τις βρισιές ("ναι, δίκιο έχεις, here's a dollar for your time, go f... yourself" είναι η συνηθισμένη μου απάντηση σε κακούς σαρκασμούς και βρισιές).

Κύριε Δήμου, ένα πράγμα που εκτμώ σε σας, είναι ότι δένεστε άμεσα και βαθιά με τον κάθε συνομιλητή σας. Κι αυτό βέβαια, εάν εκτιμηθεί από τον άλλο, είναι η καλύτερη ανθρώπινη ποιότητα. Από την άλλη, δεν σας κρύβω ότι έχετε τις ευαίσθητες χορδές σας και αποτελείτε στόχο για οποιονδήποτε θέλει να σας πικράνει. Προσωπικά, επιτίθεμαι αμέσως και άτσαλα. Διότι δεν είμαι πολιτισμένος (χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας αυτό) και επιφυλάσσω το δικαίωμα να τα ρίχνω αμέσως, αντί να τ' αφήνω να με βράζουν καθημερινά. Δεν θα παραιτηθώ εάν κάποιος άλλος το θέλει ή το επιδιώκει έμμεσα. Θα παραιτηθώ όταν θέλω εγώ. Απαντήσεις που έχω δει ότι λειτουργούν όταν κάποιος με προσβάλει, είναι του στυλ "so what's your f... point" ή "ρε χλέμπουρα, σκέφτηκες ότι μπορεί να κάνεις και λάθος;".

Ίσως να το έχετε κάνει στο παρελθόν κι εγώ ως νεότερος να βρίσκομαι ακόμα σ' αυτή τη "φάση". Ίσως να επιμένετε στην εφαρμογή και χρήση του "καλού λόγου", ή "καλόγουστου λόγου". Ίσως να κάνω κι εγώ λάθος και η μέθοδός μου να είναι άχρηστη και κακόγουστη. Προσωπικά δεν φοβάμαι καθόλου να κάνω εχθρούς (αν και προτιμώ τους φίλους, οι εχθροί μου υπενθυμίζουν ότι υπάρχω εντός κάποιων συνόρων και το ίδιο κι αυτοί).
Αλλά στα σίγουρα, εμπλουτίζετε τη ζωή αυτών που σας διαβάζουν (διότι είστε έξυπνος) και εμπνέετε διαφορετικούς τρόπους σκέψης, συμπεριφοράς και ανταπόκρισης. Οπότε, μην παραιτήστε.

Φιλικά

Λευτέρης

tsoukas77 είπε...

Μηπως,προκειμενου να μην χαθει αυτη η πολυτιμη παρεα που δημιουργηθηκε,θα ηταν καλο να κατασκευαστει ενα forum,οπου θα συνεχιστουν εκει οι τοποθετησεις αυτων των ατομων;

fanatic είπε...

Άιντε μαζευτείτε σιγά σιγά... Κλείνει το μαγαζί. Και να θυμάστε τον αθάνατο Κατσιφάρα. Αν δεν ήταν ο Νίκος Δήμου, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας.

BadlyDrawnBoy είπε...

@απολλύων Σε ρωτάω τώρα, badlydrawnboy, είναι ποτέ δυνατόν ένας τέτοιος Έλληνας να μισήσει τη Γερμανία και να αγαπήσει την Ελλάδα;


Δηλαδή δεν την αγαπάει την ελλάδα. απο που προκύπτει αυτό; απο το ότι δεν φορά φουστανέλα και δεν πηγαίνει στις παρελάσεις; Από το ότι δεν πάσχει από τα φοβικά σύνδρομα της πλειοψηφίας; To ότι προτιμά τους δημοκρατικούς θεσμούς από το στρατό και την εκκλησία; Ή μήπως επειδή πίνει καφέδες στο κολωνάκι.

Από ό,τι κατάλαβα η αγάπη προς την πατρίδα πρέπει να εκδηλώνεται με συγκεκριμένους φολκλορικούς τρόπους και συγκεκριμένα μισαλλόδοξα λόγια. Όποιος αποκλίνει από αυτά είναι προδότης. Μας τα μάθανε στο σχολείο άλλωστε όλα αυτά.
Ελληνας,από ότι κατάλαβα, είναι αυτός που πιστεύει ότι όλοι οι άλλοι τον επιβουλεύονται και θέλουν να τον αφανίσουν. Ελληνισμός σημαίνει αντίδραση. Δεν έχει «θέση» σε αυτόν τον κόσμο, έχει όμως «αντίθεση». Ναι λένε «οι κακοί», όχι λένε οι γραικοί. Έτσι λένε οι αλλοι, γιουβέτσι λέει των γραικών οι παραζάλη.
Αν αγάπη για την πατρίδα είναι να υμνείς ο,τιδήποτε το ελληνικό, τότε το παραδέχομαι… ο Λεπά είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης στον κόσμο και ο αρχιεπισκοπίξ ο θεοπνευστότερος πνευματικό ηγέτης του κόσμου. Δέκα Δαλάι Λάμες και 40 Πάπες, δε φτουράνε μία μπροστά του.

Δώστε ώθηση στη Βίσση να πάει να τους γαμήσει. (κρίμα που αποκλείστηκε η ελληνιδα βυζαρού της κυπρου, διότι ποιος θα ρίχνει βυζοσκάμπιλα στους κακούς τους ξένους, που κάθε χρόνο κάνουν ότι μπορουν για να στερήσουν τη ευροβυζιον από το έθνος μας. Φέτος για να μη δώσουμε 12 στην Τσυπρο που αντικειμενικα κάθε χρόνο έχει το καλύτερο τραγούδι, την πετάξανε έξω. Εκανε ερώτηση στην ευρωβουλη ο Καρατζαφέρης για αυτό το θέμα. Ο Τάσσσούλης έμαθα ότι κήρυξε εθνικό πένθος )


Αν το 20% των πολιτών αυτής της χώρας είχε τη νοοτροπία του ΝΔ, τώρα θα παίζαμε καμπιονάτο και πρέμιερ λιγκ σε όλους τους τομείς.

Δεν πειράζει, είναι νωρίς ακόμη. Σε πέντε χιλίαδες χρόνια, που θαπάει; Θα οριμάσουμε και εμείς!

half-blood_phoenix είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
half-blood_phoenix είπε...

fanatic said...
"Άιντε μαζευτείτε σιγά σιγά... Κλείνει το μαγαζί. Και να θυμάστε τον αθάνατο Κατσιφάρα. Αν δεν ήταν ο Νίκος Δήμου, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας."

Πόσο, μα πόσο δίκαιο έχεις!!!!!!!!!

@ Pixie ο Νίκος ήταν ο λόγος που ξεκίνησα κι εγώ το δικό μου blog. Άμα ο άνθρωπος εμπνέει...

Η Αφροδίτη πρέπει να το έχει πάρει πάρα πολύ βαριά. Ούτε ένα σχόλιο από χτες που το έμαθε. Αφροδιτούλα κουράγιο… (Τη φαντάζομαι σε μια παραλία να αγναντεύει την θάλασσα στο ηλιοβασίλεμα και να δακρύζει.)

Lefteris Kritikakis είπε...

Προσωπικά χρωστάω αρκετά στο Νίκο Δήμου, ο οποίος ήταν πάντα σε θέση προσφοράς.

Ευχαριστώ Νίκο

Λευτέρης

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά χρωστά τα πάντα στο Νίκο Δήμου, ο οποίος θεράπευσε την επιληψία της Ηγουμένης Ευγενίας.

Ευχαριστώ Νίκο

Άγιος Ραφαήλ

harrygreco είπε...

Ηγγικεν η ωρα για τη νεα μεγαλη ιδεα του γραικικου φασισμου...Ειναι δυνατον ο λαος που εφτιαχνε παρθενωνες οταν οι αλλοι ζουσαν σε σπηλιες να μην ειναι μονιμα το...πρωτο νουμερο ? Γι' αυτο & η CIA θα μπλοκαρει τα τηλ του ανωτερου λαου για να βγει καμμια κατωτερη ρατσα & οχι η κυπρια που ειπε οχι στο σχεδιο ΟΗΕ.Εχει ηδη εξυφανθει η σιωνιστικη συνομωσια & οποιος δεν το βλεπει ειναι ανθελλην.

Loreley-lucyluce είπε...

To sir with love (Lulu)
To N.Dimou

Those school girl day
if telling tales and bitting nails are gone
But in my mind I know they still live on and on
But how do you thank someone
who was taken you from crayons to perfume
It isn't easy but I'll try
If you wanted the sky
I'd write across the sky in letters
That would soar a thousand feet high
To sir with love
The time has come
For closing books and lock less looks like stares
And as I leave I know that I am leaving my best friend
A friend who taught me right from wrong
And weak from strong that's a lot to learn
What can I give you in return
If you wanted the moon
I would try to make a start but I
Would rather you let give my heart
To sir with love


Hope to see you soon
and when we say soon we mean today, tomorrow at the most!

BadlyDrawnBoy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
BadlyDrawnBoy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
blade runner είπε...

καλή ξεκούραση captain.

Eις το επανιδείν

Ευχαριστώ (για όλα)

psychopop είπε...

Προσωπικά χρωστάω τα πάντα στο DSL που με έφερε κοντά στον Νίκο Δήμου.

elinor είπε...

Χαίρομαι που το κρατάμε ζωντανό αυτό το μπλογκ (όσοι έχουμε κάτι μη χυδαίο-υποκριτικό να πούμε)

Κρατήστε το έτσι αγαπητοί μου!

...Αχ, δώσε την παρουσία σου βρε Αφροδιτάκι...

BadlyDrawnBoy είπε...

Καλη τύχη στο μπουζουκιστάν!


Κάντε μια επίσκεψη <εδω για να δείτε πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη eurovision.


“There's not enough silliness in the world. Eurovision helps to keep it balanced.”
Terry Wogan, BBC

elinor είπε...

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τον ¨θάνατο της Μαρίας¨, τι κειμενάρες μας χάρισε αυτη η κοπέλα!

(Ψιτ, σε σένα μιλάω)

BadlyDrawnBoy είπε...

Δώστε ώθηση στη Βίσση να πάει να τους γαμήσει.

Ωόθηση ηθελα να πω!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
skata είπε...

Νίκο Δήμου, συνέχισε να γράφεις βγάζοντας τα κόμεντς από το μπλογκ σου. Αυτοί που ενδιαφέρονται θα σε διαβάζουν και θα σου στέλνουν με μέιλ τα σχόλιό τους (αν έχουν κάτι να πουν)... το κυριότερο, γράφε όταν έχεις κάτι να πεις και μη νιώθεις υποχρέωση για κανέναν.

psychopop είπε...

Ναι mcfly, ουσιαστικά προτείνεις τη χρυσή πρακτική των "Επικαίρων"!

blade runner είπε...

@όλους

όταν πρότεινα χθες να είμαστε στον Ιανό το βράδυ της Τρίτης όσοι το επιθυμούμε, εννοείται πως δεν μιλούσα για ... αγωνιστική κινητοποίηση. Την ονόμασα διαμαρτυρία ακριβώς γιατί δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα να λήξει έτσι απότομα να εκπέμπει σαν φάρος ο Νίκος Δήμου από τούτη δω το blog.

Σιωπηλή και γλυκιά όμως, εκδήλωση αγάπης σε μια διαφορετική από τις άλλες μέρα, όπως είναι η μέρα της παρουσίασης ενός βιβλίου, και παράλληλα στενοχώριας, γιατί θα μας λείψει. Πολύ!

Μετά και από τις εξηγήσεις που έδωσε (ναι, θα συμφωνήσω με κάποιους, δεν θεωρώ ότι ο heinz ήταν η πραγματική αιτία, απλώς ήταν η αφορμή - η κούραση ήταν η αληθινή αιτία), εγώ προσωπικά θα τον περιμένω να επιστρέψει, φρέσκο, ξεκούραστο και δυνατό ξανά, να μας παρασύρει σε αυτή την ιδανική περιπέτεια ιδεών και συναισθημάτων, που υπήρξε για μένα όλο αυτό το τελευταίο πεντάμηνο. Και θα είμαι εδώ, για να διαβάζω, να ακούω, να μοιράζομαι.

Το έγραψα και στον ίδιο: Δεν χανόμαστε έτσι κι αλλιώς, προσωπικά ξέρω που θα τον αναζητήσω. Στα γραπτά του, στα βιβλία του, και στην καρδιά μου, στην οποία εδώ και καιρό κατέχει ξεχωριστή και ιδιαίτερη θέση.

Στην παρουσίαση του βιβλίου θα πήγαινα έτσι κι αλλιώς. Ανεξαρτήτως των χθεσινών συμβάντων.

Αγνοείστε τον όρο διαμαρτυρία. Δεν εκφράζει τίποτε, ήταν μια ατυχής επιλογή λέξης, σε μια στιγμή φορτισμένη.

Να είστε όλοι καλά και να προσέχετε. Νομίζω πως ο σπόρος φυτεύθηκε. Τώρα μένει να καρπίσει.

Εις το επανιδείν ελπίζω, με όλους (και με την αφροδίτη)

the bladerunner born in 1973

elinor είπε...

Κάτω τα χέρια απ τη eυrovision!

Μα κανείς σας πια δεν εκτιμά μια ανεξάντλητη πηγή γέλ(ο)ιου;;;

Αχαριστία.

mickey είπε...

Όπως άκουσα να λέει η ίδια η ανταποκρίτρια της ΝΕΤ:

Το πανηγύρι αρχίζει :))

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
mickey είπε...

Κυρίες και Κύριοι!

Σε λίγα λεπτά θα συνδεθούμε απευθείας με τον Νέο Παρθενώνα για να παρακολουθήσουμε το Κορυφαίο Πολιτιστικό Γεγονός του πλανήτη στη χώρα των Θεών (και των ...Θεών), αλλά και των Μύθων!

mickey είπε...

Δε γνωρίζω τίποτα για τις φετινές συμμετοχές και τα τραγούδια - ούτε είδα εκπομπές και προκριματικούς. Ξέρω μόνο πως μας εκπροσωπεί η Θεά των Θεών Α.Β. (όχι ο Βασιλόπουλος) και το τραγούδι μας λέγεται Everything!

Και ότι η Κύπρος ΔΕΝ προκρίθηκε. Πού να δώσω τώρα το δωδεκάρι, μου λέτε;

Για να δούμε τι θα δούμε...

blade runner είπε...

@troll

Δεν μου αρέσει ο Λουδοβίκος των Ανογείων, ανόητε!

Τς,τς,τς

blade runner είπε...

ούτε και των Ανωγείων, for that matter

mickey είπε...

Α-Ρ-Χ-Ι-Σ-Ε

blade runner είπε...

@mickey

πάω να το δω σε φίλους, ελπίζω να γελάσουμε τόσο όσο περιμένω.

Να, είδες, σε είδα στη γειτονιά και είπα να πω ένα γεια...

Ο νόμος της αδράνειας ευθύνεται.

psychopop είπε...

Παιδιά κάτι μου λέει ότι αυτή η κοκκινωπή μπάλα στη μέση του σκηνικού της Eurovision θα πέσει...

mickey είπε...

Ανεβασμένο το επίπεδο βλέπω!

Με άριες αρχίσαμε - τύφλα να 'χει η Βασίλισσα της Νύχτας στον "Μαγικό Αυλό" :))

psychopop είπε...

Καλά, τι κιτς εισαγωγή ήταν αυτή στο Eurovision;;; Σαν κακό μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν...

psychopop είπε...

Να και η Παπαρίζου με τα κουρελάκια...

Nikos Dimou είπε...

Ο γάτος Don άνοιξε δικό του blog doncat
Όπως δέχθηκε να μου δανείσει το πρόσωπό του, έτσι θα φιλοξενεί (κατά καιρούς) και κείμενά μου.
Έβαλα ήδη κάτι δοκιμαστικό.

psychopop είπε...

ND μας έστειλες τώρα... Είδες τι ωραία είναι τα nicknames;

mickey είπε...

Η Μαρία και ο Σάκης ήρθαν από τον ουρανό - καλά, ο Σάκης μπορεί να έχει έρθει και από τον Άρη!

Τα γαλλικά πάντως τα παίζει στα δάχτυλα (πολύ καλύτερα από τα αγγλικά - και τα ελληνικά - του πάντως)...

Ήρθε και το ...πρώτο νούμερο. Η Houlia πάντως έχει καλύτερες γάμπες!!!

Υ.Γ. Πολλά Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Υποκείμενα βλέπω στον χώρο. Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν προσλάβει;

psychopop είπε...

Είδες mickey που κανείς δεν συγκρούστηκε; Επίτευγμα μετά από την πτώση του κυπριακού αεροσκάφους σε ελληνικό χώρο!!!

mickey είπε...

Οι Ελβετοί αδιάφορα, η Μολδαβή ...ενδιαφέρουσα ;)

Έτσι όπως (δεν) είναι ντυμένη, μάλλον για καμιά beach τη βλέπω - μπορείτε να γράψετε κι αλλιώς τη λέξη βεβαίως :)

psychopop είπε...

Το Ισραήλ πιστεύει στο άσπρο χρώμα! Εμείς όχι!

mickey είπε...

Πολύ ...αμερικάνικο το Ισραήλ. Λέτε να είναι τυχαίο;

Καλά λένε πως η Yamaha φτιάχνει γερά πιάνα. Αφού άντεξε το βάρος...

psychopop είπε...

Να και η Latvia ασπροντυμένη... Καλά, οι Back Street Boys έχουν σωσίες;;;

mickey είπε...

SCAT swing(;) από τους Λετονούς! Πολύ "ευρωπαϊκός" ο διαγωνισμός όντως :P

psychopop είπε...

Καλά η Νορβηγία έκλεψε το διαφημιστικό του ROL; Και ο Νίκος Δήμου δεν λέει τίποτε;

mickey είπε...

Και οι Bond έχουν σωσίες φαίνεται - Νορβηγίδες!

Πάντως τα λόγια του τραγουδιού είχαν όντως βαθυστόχαστο νόημα :)

psychopop είπε...

Αν είναι φέτος το κόκκινο χρώμα της μόδας θα κερδίσει η Ισπανία!

mickey είπε...

Οι Ισπανίδες ούτε να χτυπήσουν τις νότες σωστά δε μπορούσαν!

Μακράν το χειρότερο μέχρι στιγμής :(

Έχει κι άλλα σούργελα στη συνέχεια; Το δικό μας μου φαντάζει αριστούργημα!

psychopop είπε...

Το τραγούδι της Μάλτας θυμίζει άλλα 2000 τραγούδια... I do, I do, I do...

mickey είπε...

Το post κόλλησε και η περιγραφή διακόπηκε. Θα τα ρίξω μαζεμένα πριν την εμφάνιση της Θεάς (της Α.Β. - όχι της δικιάς μας):

7. Η Μάλτα δε χρειάζεται σχολιασμό. Νομίζω πως το πανηγύρι βρίσκει επιτέλους τον αυθεντικό του ρυθμό - Feel the rhythm :PPP

8. Και κάντρι από τη ….Γερμανία!!!!

Έλα μ..νί στον τόπο σου! Μα καλά, τη φετινή Γιουροβίζιον τη διοργάνωσε ο …Μπους;

Αν όλα τα τραγούδια είναι έτσι, προβλέπω και του χρόνου εδώ - στη Θεσσαλονίκη, να βγάλει και το ντέρτι του ο Ψωμιάδης :)

9. Κάποιος να πει στη Δανέζα να αλλάξει κομμωτή!

Twist και break dance (ο Θεός να τα κάνει). Η φετινή Γιουροβίζιον είναι αποτέλεσμα συνωμοσίας των Αμερικανών για να καταλάβουν πολιτιστικά τη γηραιά Ευρώπη. It’s official!

10. Αν ο Ρώσος είναι ο "σέξι άντρας της χρονιάς" και το τραγούδι του "επικίνδυνο", τότε ΣΙΓΟΥΡΑ θα τους πάρουμε τα σώβρακα - κυρίες μου, πείτε κάτι! :))

11. Διαμαρτύρομαι! Το τραγούδι της ...Φυρομίτισσας (πού 'σαι harry;) είναι κλεμμένο!

Εμείς λέμε "νινανάινα" (και "γιαβρούμ") εδώ και δεκαετίες.

Πάντως θα την προσκαλούσα για μια prive ακρόαση ;)

12. Ο Ρουμάνος πιάνει λέει (στην καθισιά του) πέντε οκτάβες κι ένα τρίτο - να το αφήσω;

Πάντως στη διοργάνωση προβλέπω να πάρει μόνο το ...τρίτο!

13. Βοσνία - Ερζεγοβίνη: Το καλύτερο τραγούδι!

Και τραγούδι - όχι καρακίτς σόου.

14. Οι Λιθουανοί πάντως ανταγωνίζονται στα ίσια τις Ισπανίδες για τον πάτο. Είναι και winners of Eurovision - τρομερή αυτογνωσία :P

15. Καλά, από το κακό στο χειρότερο πάμε; Τι σούργελο και αυτό από τους Βρετανούς! Ευτυχώς που τα ...σκαθάρια δεν έχουν κόκαλα ;)

mickey είπε...

Καλούτσικο το άσμα μας, ...ατυχής η performance!

Απίστευτη υπερβολή βρε παιδί μου! Έσκασα από τα γέλια όταν γονάτισε στο πάτωμα (ευτυχώς που μπόρεσε να ξανασηκωθεί) :))

psychopop είπε...

Η Βίσση καλή ήταν. Το όλο look παρέπεμπε στην Celine Dion και στο Titanic. Ευτυχώς το σκηνικό δεν βούλιαξε!

mickey είπε...

Είναι τρελός ο ...Φινλανδός!

Έκανε εκποίηση ο George Lucas τα κοστούμια από τα Star Wars και δεν το πήρα χαμπάρι; Είχαν πάντως και δικές τους προσθήκες τύπου ...Batman :)

Το τραγούδι πάντως ήταν ενδιαφέρον ;)

takis vasilopoulos είπε...

-Καλα υποτιθεται οτι ο ρωσος είναι σεξ symbol?Να λυθω στα γέλια?

-H Βοσνια πολυ καλη

-Το δικο μας μετριο

Αχ Δαρρα και πάλι Δαρρα και πάλι Δαρρα

psychopop είπε...

Το τραγούδι της Ουκρανίας μιμείται το τραγούδι της Ρουσλάνα... Ωραίες κραυγές!

mickey είπε...

Η Ουκρανή μάλλον είναι ...ανοργασμική και έβγαλε το άχτι της :)

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 264   Νεότερο› Νεότερο»