Σάββατο, Απριλίου 22, 2006

Ω γλυκύ μου έαρ...



...και εννοώ την άνοιξη... αυτή που γεννάει και τους νεαρούς, ωραίους θεούς οι οποίοι, από τα αρχαιότατα χρόνια, πεθαίνουν, αναγεννιούνται και ανασταίνονται: Όσιρι, Ταμούζ, Άδωνι, Χριστό...


Μία ραψωδία σε τόνους του μοβ που υποδεικνύει μαζί το πένθος και την ανάσταση (της φύσης).


Μία στιγμή έκστασης από δύο ερωτευμένες χελώνες. (Ξέρατε ότι βογγάνε πολύ δυνατά την στιγμή του οργασμού; Κόντεψε να μου πέσει η φωτογραφική μηχανή από τα χέρια).

Καλή Ανάσταση! (της Φύσης).

Αυτή μόνο ανασταινεται - άντε, παρασύρει κι εμάς σε μία ψευδαίσθηση αναγέννησης.


(Φωτογραφίες φετινής εσοδείας).


587 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   401 – 587 από 587
houlia είπε...

hioniam(μωρό μου)

δεν τα αντιγράφω..

και...δεν βλέπω κανέναν "ανεπιδεκτο". Από τι άλλωστε? Δε χρειάζεται να μιλάμε για το ίδιο θέμα... αρκεί που αναπνέουμε παρέα:)

houlia είπε...

Τωρα βέβαια αν αποχωρήσω στα καλέσματα τού Μορφέα...λέτε ν κοιμηθώ με τον glenn παρεά απόψε;)..

guerrero762 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
houlia είπε...

τώρα να το αποκαλύψω? πονηρά σκεπτόμενη και ειδικά σήμερα που λείπει ο ποντιξ..μπήκα μήπως και "τρέξουν" τα σχόλια στην καυστική 500αρα, αλλά χλωμό το βλέπω!
Σας καληνυχτίζω με τα αουτσαιντερ που ακούω κάθε Πάσχα:
-Χριστός ανέστη!
-Να στε καλά.Επίσης.

Ειπαμε αθεοι, όχι και άσχετοι!!!
Και του χρόνου!
Βοίστινου βοσκριέσιε!

mickey είπε...

Επέστρεψα κατά τις 4:00 από Δημητσάνα και έχω αρχίσει να διαβάζω τα σχόλια. Χάρηκα με το 481, αλλά βλέπω πως δεν πάει παραπέρα το πράμα.

Πάντως επειδή η πεντακοσάρα είναι ένα από τα λίγα απωθημένα μου που έχουν μείνει ανικανοποίητα, αν υπάρχει κανένας χριστιανός που διαβάζει το μπλογκ αυτή την προχωρημένη ώρα, ας βοηθήσει για τον ...ιερό σκοπό!

guerrero762 είπε...

Δες ποιος βρεθηκε ποντικε!
Οποτε....

mickey είπε...

Αγαπημένε (και όχι αγαμημένε) μου, querrero, φως των οφθαλμών μου, γλυκύ μου έαρ, χαρά της ψυχής μου!

guerrero762 είπε...

Ε καλα μερες που ειναι αν και δεν μου λενε τιποτα θα ειμαι καλος μαζι σου,απο αυριο ξαναβριζομαστε.
Καλο πασχα.
Πως τα περασες;
Αν δεν κανω λαθος ειμαστε συνομιλικοι;
Καρασχετες ερωτησεις....

Ανώνυμος είπε...

Ένα τέρας της Ελληνικής Θρησκείας στις πρώτες σελίδες της «Χάριτος των Τεράτων». Μας μιλά και μας μαγεύει. Είναι η δεύτερη φορά που θέτω ερωτήσεις... Και αυτός με «πληρώνει» με απαντήσεις που περιέχουν την έμπνευση και την εμπειρία μιας ολόκληρης ζωής προσφοράς. Με πρωτοβουλία της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Βουλής των Ελλήνων θα απολαμβάνουμε στην Αθήνα, στον νέο χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών Άδειος χώρος- Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, στις 9.30 το βράδυ κάθε Μεγάλη Παρασκευή, τη θρυλική παράσταση που ετοίμασε με τίτλο «Delirium- ένα σύγχρονο θρησκευτικό μελόδραμα». Tο θέαμα παρακολουθείται φορώντας οι θεατές γυαλιά τριών διαστάσεων. Εν αναμονή μιας μοναδικής εμπειρίας λοιπόν φροντίσαμε να μιλήσουμε με τον εμπνευστή και δημιουργό Χριστόδουλο Παρασκευαιδύο. Κυρίες και κύριοι, προτού τα αφτιά και τα μάτια σας απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα απολαύστε μέσω των σελίδων της «Χάριτος των Τεράτων» τις σκέψεις αυτού του δημιουργού.

«Τώρα είναι αδύνατον να σας μιλήσει... Το βρίσκω, αν όχι αδύνατον, εξαιρετικά δύσκολο... Τώρα ο κ. κ. Χριστόδουλος είναι βουτηγμένος με τα μούτρα στην προσευχή...». Αυτή ήταν η χαρακτηριστική φράση του διευθυντή γραφείου τύπου, όταν τηλεφωνικώς δέχτηκε το αίτημά μου για μια συνομιλία με τον ιδιοφυή θρησκευτικό ηγέτη. «Αν πει "ναι", γύρω από τι θα περιστραφεί η συζήτησή σας;». «Θέλω να πούμε δύο λόγια με αφορμή την καινούργια δουλειά του, το "Delirium - ένα σύγχρονο θρησκευτικό μελόδραμα", που πρόκειται να παρουσιαστεί στην Αθήνα». «Μόνο γραπτώς θα μπορούσε ίσως να σας απαντήσει σε αυτή τη φάση...». «Αδύνατον γραπτώς... Θέλω, αν γίνεται, να μιλήσω μαζί του έστω και για λίγο». «Θα κάνω ό,τι μπορώ αλλά δεν θέλω να σας αφήσω πολλά περιθώρια. Ξεκινάμε από το αδύνατον και σας υπόσχομαι να το παλέψω... Για να καταλάβετε καλύτερα πόσο δύσκολο είναι να σας μιλήσει αυτή τη στιγμή, πρέπει να σας πω ότι γύρω στους 30 δημοσιογράφους από τα μεγαλύτερα έντυπα έχουν έρθει εδώ και περιμένουν μια φράση αποκλειστική του κ.κ. Χριστοδούλου Δεν μιλάει σε κανέναν. Οι συνάδελφοί σας από τους "New York Times" και το περιοδικό "The New Yorker" κυνηγούν μια αποκλειστική συνέντευξη μαζί του 30 ημέρες τώρα. Ο Ηγέτης μιλάει σπάνια και ακόμη πιο σπάνια όταν βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μιας νέας παράστασης».
Ο κ.κ. Χριστόδουλος βρισκόταν στη Αμοργό τις τελευταίες ημέρες. Εκεί ετοίμαζε τη νέα του παράσταση. Τελειώνοντας την τηλεφωνική μου συνομιλία με τον διευθυντή γραφείου τύπου οι όποιες ελπίδες υπήρχαν ξεκινώντας αυτή τη συνομιλία είχαν εξανεμιστεί... Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από όλες τις πόρτες στην Αθήνα επέμενε ότι τελικώς θα μου μιλήσει ο κ.κ. Χριστόδουλος. «Ο δημοσιογράφος του γραφείου τύπου με συμπαθεί και θα κάνει το παν για να τον πείσει... Ξέρει πόσο θα βοηθήσει κάτι τέτοιο την παράστασή του εδώ».
Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος τελικώς ήξερε τι έλεγε. «Στις 5 ώρα θα μου τηλεφωνήσετε στο κινητό μου» μου ανήγγειλε ο δημοσιογράφος. «Το Σάββατο στις 5... Είναι λίγο προτού ξεκινήσει ο εσπερινός. Είναι η ώρα που παίρνει τον καφέ του. Παρακαλώ, μην αργήσετε γιατί μετά θα τον χάσουμε». Στις 5 ακριβώς του Σαββάτου, όπως είχαμε συμφωνήσει, το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου άρχισε να κουδουνίζει σαν απειλή μέσα στην ησυχία που επικρατούσε ως εκείνη τη στιγμή στον χώρο της Μητρόπολης Αθηνών. Όταν ο δημοσιογράφος σήκωσε επιτέλους το τηλέφωνο, είπε: «Δώστε μου ένα τηλέφωνο που μπορώ να σας πάρω και θα σας καλέσω όταν θα είμαστε έτοιμοι». Η ώρα είχε φτάσει 6, ένιωθα απογοήτευση, όταν χτύπησε το δικό μου τηλέφωνο αυτή τη φορά. «Ο κος blogger ;». «Ο ίδιος...» είπα. «Είναι απίστευτο αλλά ο κ.κ. Χριστόδουλος θα σας μιλήσει». (γέλια). Το επανέλαβε δύο-τρεις φορές και τελικώς επανερχόμενος στην κανονική φωνή του είπε: «Κύριε blogger, μιλάτε με τον κ. κ. Χριστόδουλο...».
Χαίρομαι που σας ακούω...
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Κάθε φορά τυχαίνει να μιλάμε μετ' εμποδίων... Θυμάμαι την προηγούμενη φορά που είχατε έρθει στο Βόλο για μια συνέντευξη και τελικώς καταφέραμε να τα πούμε στο αεροδρόμιο μία ώρα προτού πετάξει το αεροπλάνο».
Βλέπω θυμάστε λεπτομέρειες...
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Ναι, έχω καλή μνήμη... Την εξασκώ. Συχνά πιάνω τον εαυτό μου να λέει: "Bblogger, blogger...". Επαναλαμβάνω μια λέξη ή μια φράση-κλειδί ώσπου να θυμηθώ ό,τι άλλο έχει σχέση με αυτό. Είναι σαν να επαναλαμβάνω μια μαγική φράση ή λέξη και κάποια στιγμή να φανερώνεται μπροστά μου ένα κομμάτι ζωής που έζησα. Αυτό μου αρέσει πολύ να το κάνω».
Γιατί είστε τόσο δύσκολος στις συνεντεύξεις;
XΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Δεν είμαι δύσκολος όπως το λέτε. Απλώς δεν έχω τώρα χρόνο για αυτά. Με κυνηγάει πάντα ο χρόνος. Αυτό το κυνηγητό άλλους τους βασανίζει... Εμένα μου αρέσει. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να πετύχουμε στη ζωή μας όσο ζούμε. Να μη μας αγγίξει ο χρόνος».
Αν δεν τα καταφέρουμε και μας προλάβει ο χρόνος;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Κάθε φορά που μας προλαβαίνει ο χρόνος πεθαίνουμε. Κάθε φορά που του ξεφεύγουμε ζούμε μια αποκάλυψη. Ας τα αφήσουμε όμως αυτά. Είναι πολύ αργά για τέτοιες συζητήσεις. Χθες άργησα να προσευχηθώ και σήμερα έχω καθυστερήσει. Πρέπει να σας αφήσω για να δουλέψω».
Κάντε μου τη χάρη ως ένα Τέρας της Θρησκείας με ιδιαίτερη χάρη...
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Ο,τι θέλετε, αρκεί να μη μιλήσουμε πολύ...».
Τα τέρατα έχουν χάρη;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Μόνο τα τέρατα έχουν χάρη... Στη χάρη αρέσει να κρύβεται στην υπερβολή. Το τέρατα όσο απωθητικά και αν είναι τελικώς είναι και πολύ χαριτωμένα. Οσο ζούσε ο Απόστολος Παύλος για παράδειγμα ήταν εξαιρετικά χαριτωμένος... Ηταν ένα τέρας που κάθε μέρα του έλεγε "Καλημέρα" ο Θεός αυτοπροσώπως». (γέλια)
Ηταν μια ιδέα δική σας ή της Βουλής των Ελλήνων αυτό που κάνετε τώρα;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Είναι μια δική μου επινόηση που αργότερα διαβάζοντας το ευαγγέλιο του Ιούδα βρήκα ότι ήταν πολύ συγγενές με αυτό που είχα επινοήσει».
(Ξαφνικά μπαίνει στη γραμμή και η φωνή του δημοσιογράφου. Ως αυτή τη στιγμή πίστευα ότι μιλούσα με τον κ. κ. Χριστόδουλο χωρίς να μας ακούει κανένας άλλος... Από αυτή τη στιγμή και ως το τέλος της συνομιλίας μας ο δημοσιογράφος ήταν πάντα παρών όπου χρειαζόταν.)
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ουσιαστικά δεν πρόκειται για το έργο ενός άλλου αλλά για ένα έργο που συνέλαβε ο ίδιος ο κ.κ. Χριστόδουλος 100%.
Στη λειτουργία σήμερα το κείμενο κρατάει τον ίδιο σημαντικό ρόλο;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Στη λειτουργία σίγουρα παίζει ακόμη μεγάλο ρόλο το κείμενο. Και δεν θα πάψει να παίζει, αν θέλετε τη γνώμη μου. Η παράστασή μου όμως αυτή δεν αποτελεί μια μεταφορά στη σκηνή ενός κειμένου του Χριστόδουλου. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε...».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μπορεί η αρχική εντύπωση να είναι ότι ο κ.κ. Χριστόδουλος σκηνοθετεί ένα ευαγγέλιο, το οποίο έγραψε ο Ιούδας...».
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Δεν είναι όμως καθόλου έτσι. Δεν είναι όμως αυτή η παράσταση ούτε ενάντια σε αυτό που έγραψε ο Ιούδας. Είναι απλώς μια παράσταση όπου όλα αυτά συναντιούνται μεταξύ τους».
Ερχεται ο Ιούδας στις πρόβες;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Φυσικά. Έχουμε βρεθεί κι έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Οχι όμως στις πρόβες• αφενός επειδή δεν χρειαζόταν, αφετέρου επειδή ήταν πολύ απασχολημένος και δεν μπορούσε να έρχεται. Μην ξεχνάτε ότι ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, δίνει διαλέξεις και γενικώς ασχολείται με πάρα πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι όμως ότι στην πρεμιέρα θα καταφέρει να έρθει στην Αθήνα να μας δει».
Πιστεύετε ότι είναι ικανοποιημένος με αυτό που έχει δει ως τώρα στις πρόβες;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Δεν ξέρω αν είναι ικανοποιημένος, νιώθω όμως ότι είναι αρκετά περίεργος για το αποτέλεσμα. Το θεωρεί σχεδόν σίγουρο ότι θα έρθει αντιμέτωπος με εκπλήξεις».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Καταλαβαίνει όμως πολύ καλά ότι δεν πρέπει να ψάχνει για συσχετισμούς ανάμεσα στο κείμενο και στην εικόνα».
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Το καθένα από αυτά τα δύο στοιχεία διατηρεί την αυτονομία του στην λειτουργία. Δεν πρέπει να υπάρχει απαραίτητα σχέση ανάμεσα σε αυτό που βλέπουμε σε μια λειτουργία και σε αυτό που ακούμε. Στη Θρησκεία πρέπει να ακούς αυτό που βλέπεις και να βλέπεις αυτό που ακούς».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Σε ακούω συχνά να λες αυτή τη φράση... Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η φράση αποδίδει τη φιλοσοφία σου γύρω από τη Θρησκεία».
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Δεν θα έλεγα τη φιλοσοφία μου στη Θρησκεία μόνο, αλλά και στη ζωή».
Τι ήταν αυτό που επινοήσατε αρχικώς και μετά κάτι αντίστοιχο βρήκατε στο ευαγγέλιο του Ιούδα;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Η κεντρική ιδέα, το βασικό θέμα είναι η Αποκάλυψη. Ο περισσότερος κόσμος αντιμετωπίζει το τέλος της χιλιετίας σαν να πρόκειται για τη στιγμή της Αποκάλυψης. Ετσι είχε συμβεί στο τέλος της πρώτης χιλιετίας, με τον ίδιο περίπου τρόπο το βλέπουν και σήμερα. Ολοι αυτό δεν λένε; Το τέλος της χιλιετίας, η συντέλεια του κόσμου... διάφορα τέτοια. Ενας άνθρωπος που σκέφτεται έτσι περιμένει ίσως να δει σκηνές που θα του θυμίζουν Αποκάλυψη. Αντιθέτως εγώ το θέμα της Αποκάλυψης το βλέπω ακριβώς αντίθετα. Για μένα η Αποκάλυψη είναι κάτι σαν όνειρο».
Σαν όνειρο ή σαν εφιάλτης;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Οχι, καθόλου εφιάλτης. Είναι ένα γλυκό όνειρο, στο οποίο όλα δείχνουν ήρεμα. Είναι μια ονειρική εικόνα της Αποκάλυψης στο τέλος της χιλιετίας, τελείως διαφορετική από αυτό που περιμένει ο άλλος να δει. Και αυτός νομίζω ότι είναι ο ρόλος του Ιεράρχη• να εκπλήσσει. Οχι να λειτουργεί με βάση τις προσδοκίες των άλλων. Ο Ιεράρχης δεν πρέπει ποτέ να προσπαθεί να κολακεύσει τον πιστό για να αποσπάσει και την επιβεβαίωσή του. Ο Ιεράρχης καλείται να γυρίζει τον κόσμο ανάποδα για να δουν οι άνθρωποι αυτό που κρύβεται πίσω από τις προσδοκίες τους, αυτό που κρύβεται πίσω από τις αγωνίες τους».
Πιστεύετε ότι η παράσταση αυτή θα καταφέρει να αποδώσει αυτό που επινοήσατε; Πόσο η πραγματοποίηση ενός οράματός σας πλησιάζει στη σύλληψή του;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Κοιτάξτε, ως Ιεράρχης η αλήθεια είναι ότι δεν νιώθω ποτέ απόλυτα ικανοποιημένος και σίγουρος για τη δουλειά που έχω κάνει, ιδιαιτέρως λίγο πριν από την πρεμιέρα. Ο πανικός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς ενός Ιεράρχη. Χωρίς αυτόν είναι σχεδόν αδύνατον να δημιουργήσει».
Εσείς, κ.κ. Χριστόδουλε, δηλώνετε ιεράρχης, πολιτικός, καλλιτέχνης, κάτι ειδικά;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Η Εκκλησία είναι μία και δεν χωράει καμία εξειδίκευση. Ο ιεράρχης είναι την ίδια στιγμή και ψάλτης και ενδυματολόγος και γλύπτης και αρχιτέκτονας... είναι τα πάντα. Είναι «καλλιτέχνης» και όλες οι τέχνες διασταυρώνονται και συναντούν η μία την άλλη. Αυτή είναι μια αντίληψη η οποία στήριξε την αβάν γκαρντ,. Μπορεί σήμερα να μη θεωρείται προχωρημένη ως αντίληψη, πιστεύω όμως ότι έχει σημαδέψει τον αιώνα. Οι θρησκείες δεν είναι κάτι ξεχωριστό η μία από την άλλη. Ολες μαζί πρέπει να συμβαδίζουν και να διασταυρώνονται.
Πιστεύετε ότι και το δικό σας έργο γενικότερα ανήκει στην «Opera Aperta»;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Ετσι νομίζω ή τουλάχιστον αυτό θέλω. Θα ήθελα δηλαδή η λειτουργία μου να είναι ανοιχτή σε όλες τις ερμηνείες. Η ερμηνεία δεν είναι δουλειά του ιεράρχη αλλά του πιστού. Ο πιστός είναι αυτός που καλείται να ερμηνεύσει ένα έργο».
Τι εννοείτε όταν λέτε να ερμηνεύσει;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Οταν λέμε να ερμηνεύσει, εννοούμε να εξηγήσει. Ο ιεράρχης δεν έχει κανέναν λόγο να εξηγήσει ο ίδιος το έργο του. Από τη στιγμή που θα ήταν σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο, δεν θα υπήρχε καν λόγος να δημιουργήσει. Η ανάγκη του ιεράρχη είναι να λειτουργεί, να δρα, επειδή δεν μπορεί να εξηγήσει. Το ανεξήγητο των καταστάσεων και των συμβάντων της ζωής είναι που μας κάνει ιεράρχες, δημιουργούς. Αν ένας ιεράρχης μπορούσε να λειτουργήσει ορθολογιστικά, τόσο ορθολογιστικά που να μπορεί να εξηγήσει αυτό που κάνει, τότε δεν θα υπήρχε λόγος να κάνει ό,τι κάνει».
Ο ιεράρχης λειτουργεί έτσι γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Ισως. Ισως όμως και να μην υπάρχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Απλώς το κάνει. Επειδή νιώθει μέσα του αυτή την ανάγκη, επειδή η κοινωνία το έχει ανάγκη, επειδή οι άνθρωποι γύρω το ζητάνε. Δεν ξέρω. Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό το γιατί».
Με συγχωρείτε που επιμένω λίγο, αλλά νιώθω ότι ένας ιεράρχης για να βάλει όλους αυτούς τους ανθρώπους να λειτουργήσουν χρειάζεται να κινηθεί λίγο ορθολογιστικά...
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Σίγουρα. Μα δεν μιλάμε για το περίγραμμα... Μιλάμε για τη δομή της λειτουργίας. Η δομή μιας λειτουργίας είναι αφηρημένη, όπως, ας πούμε, η δομή ενός κτιρίου το οποίο φτιάχτηκε από έναν σημαντικό αρχιτέκτονα».
Αν η Αποκάλυψη είναι η συνέχεια, τότε ποιο είναι το ζητούμενο της ζωής;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ωραία ερώτηση».
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Εκείνο που αναζητάμε στη ζωή είναι το όριο, μια γραμμούλα που μόλις την περάσεις καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι εκεί όπου βρισκόσουν και χθες. Κάτι σαν μεσημβρινός που σε οδηγεί πίσω στην προηγούμενη ημέρα. Γι' αυτό θεώρησα το ευαγγέλιο του Ιούδα κατάλληλο. Επειδή ακριβώς δεν δημιουργεί συνειρμούς Αποκάλυψης. Για μένα η Αποκάλυψη είναι ότι το σήμερα είναι το ίδιο με το χθες και το αύριο το ίδιο με το σήμερα και το χθες... Για μένα αυτό είναι η Αποκάλυψη».
Εχετε στο μυαλό σας ένα συγκεκριμένο ποίμνιο όταν ετοιμάζετε μια λειτουργία; Πώς φαντάζεστε τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεστε;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Δεν νομίζω ότι το σκέφτομαι αυτό. Εγώ απλώς κάνω τη δουλειά μου. Πιστεύω ότι ένας Ιεράρχης πρέπει να είναι αποδεκτός από τον καθένα».
Υπάρχουν κάποιοι που σας έχουν επηρεάσει;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Ενα από τα πιο χαρακτηριστικά πράγματα που έχω να σας πω είναι ότι όταν ήρθα στην Αθήνα από το Βόλο και άρχισα να παρακολουθώ λειτουργίες, έπληττα τρομερά. Μου φαίνονταν όλες πολύ βαρετές, με μοναδική εξαίρεση τις λειτουργίες του μακαριστού Σεραφείμ οι οποίες υπήρξαν για μένα ένα ευχάριστο σοκ. Στην κυριολεξία εξεπλάγην και έκτοτε θεωρώ τον Σεραφείμ άνθρωπο που με επηρέασε σε τέτοιο σημείο ώστε να τον συγκαταλέγω ανάμεσα στους δασκάλους μου. Ένας άλλος άνθρωπος ο οποίος με άγγιξε βαθιά ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης. Οπως και ο κύριος Χρήστος Λαμπράκης».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης; Απ' ό,τι ξέρω είστε πολύ φίλοι.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Ναι, είμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλο και έχουμε κάνει πολλά πράγματα μαζί».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Σας έχει πει ο κ.κ. Χριστόδουλος πώς γνωρίστηκαν με τον Σταύρο Θεοδωράκη;».
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Γνωριστήκαμε στη Νέα Υόρκη στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Ιακώβου... Βρισκόμασταν σε αναζήτηση ενός κοινού σχεδίου. Ψάχναμε να βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε. Οταν βρήκαμε την ευκαιρία δεν είχαμε τα χρήματα. Τελικώς όμως πουλήσαμε διάφορα περιουσιακά στοιχεία που είχαμε και αυτοχρηματοδοτηθήκαμε. Κι έτσι προέκυψε ένα κρητικό εστιατόριο με νεοϋορκέζικο στυλ. «Αλάτσι τση Γης» από τη Βιβλική Διδασκαλία του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού. Αυτή τη στιγμή όσα χρήματα βγάζω τα επενδύω σε ένα ίδρυμα, το οποίο έχει την έδρα του έξω από την Καρδίτσα και στο οποίο περνάω απαραιτήτως σχεδόν δύο μήνες κάθε καλοκαίρι από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο κάνοντας έρευνες επάνω σε διάφορους τομείς της Θρησκείας μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Μαζεύονται εκεί νεαροί ιερωμένοι από όλες τις χώρες του κόσμου τραγουδισταί, ζωγράφοι, ενδυματολόγοι και ιεροψάλται και σε συνεργασία μαζί τους προσπαθώ να συλλάβω καινούργιες μορφές θρησκευτικής έκφρασης και δραστηριότητας. Ταυτοχρόνως όμως πρέπει να σας πω ότι ασχολούμαστε και με την ιχθυοκαλλιέργεια το φαντάζεστε; Το ίδρυμα στεγάζεται σε ένα κτίριο όπου ως τα τέλη της δεκαετίας του '70 στεγαζόταν κάποιο στρατιωτικό νοσοκομείο. Εκτοτε έμεινε εγκαταλειμμένο ώσπου το αγόρασα και το αναστήλωσα με σκοπό να το κάνω κέντρο των ετήσιων αυτών ερευνητικών και θρησκευτικών δραστηριοτήτων μου. Περισσότερα από 200 άτομα έρχονται σε αυτό κάθε χρόνο».
Εχετε ένα πάθος στη ζωή σας;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Δεν νομίζω».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Να σας πω εγώ ένα πάθος του κ.κ. Χριστόδουλου... Του αρέσει πάρα πολύ να μαζεύει δακτυλήθρες από όλα τα μέρη του κόσμου κυρίως ντιζάιν δακτυλήθρες μεγάλων σχεδιαστών».
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Ναι, έχω πάθος με τις δακτυλήθρες».
Θα μπορούσατε να μου περιγράψετε μια συνηθισμένη ημέρα σας;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Ε, σαν Ιεράρχης παίρνω το πρωινό μου. (γέλια) Ξυπνάω νωρίς το πρωί ψάλλω, προσεύχομαι και γενικώς κοιμάμαι πολύ λίγες ώρες. Ακόμα και στον ύπνο μου πάλι προσεύχομαι ή ψάλλω. Πρέπει να σας πω ότι απαντάω ο ίδιος σε όλα τα γράμματα που μου στέλνουν και έχω να αντιμετωπίσω τόνους γραμμάτων από όλη την Ελλάδα. Οποιος και να μου γράψει πρέπει να είναι σίγουρος ότι θα λάβει απάντησή μου. Τιμώ τους ανθρώπους που κάθονται, παίρνουν ένα μολύβι και γράφουν αυτό που τους απασχολεί».
Πιστεύετε ότι κάθε ανθρώπινη σκέψη είναι μια απειλή για την ανατροπή του παρελθόντος;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Ναι, νομίζω ότι έτσι είναι. Κάθε ανθρώπινη σκέψη σε αντίθεση με την Ιερατική σκέψη απειλεί να σβήσει ένα μέρος του παρελθόντος».
Ποια η σημασία ενός θρησκευτικού έργου τέχνης;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να το αναλύσεις με τη δύναμη του μυαλού. Είναι κάτι που το ζεις. Αυτό που μπορώ να πω για την Θρησκεία είναι ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανθρώπινη δύναμη, αρκεί να μην καταντήσει αδυναμία».
Ποια είναι η αξία του παρελθόντος για το μέλλον;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Το αν κάτι πηγαίνει πίσω στον χρόνο ή προχωράει μπροστά για μένα είναι ένα και το αυτό. Νομίζουμε ότι είναι δύο διαφορετικά πράγματα αλλά τελικά πιστεύω ότι δεν είναι παρά το ίδιο πράγμα. Αυτή είναι η Αποκάλυψη για μένα όπως σας είπα. Τώρα που ξανασκέφτομαι την προηγούμενη ερώτησή σας θα ήθελα να πω ότι η Θρησκεία είναι για μένα λιγάκι σαν την "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων". Ο,τι και αν σου περνάει από το μυαλό είναι αλήθεια. Δεν είναι ποτέ μόνο ένα πράγμα η Θρησκεία».
Και η φαντασία τι είναι;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Μα σε αυτή ακριβώς αναφέρομαι τόση ώρα. Η φαντασία είναι ο χώρος όπου διαμένει η Θρησκεία. Μια χώρα όπου μέσα σε αυτή επιτρέπονται όλα... Μόνο που η δουλειά δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω άλλο την κουβέντα μας κύριε blogger... Σας ευχαριστώ».
Κι εγώ... Κι εσάς κ. Δημοσιογράφε... Γεια σας.


Από:

www.monstersofgrace.blogspot.com

cyrus είπε...

Καλά, ρε Μίκυ, πότε κοιμάσαι;

mickey είπε...

Guerrero, δεν ξέρω αν είμαστε συνομήλικοι - είμαι 30 και κάτι.

Όσο για το σημερινό, πέρασα καλά, αλλά όχι τόσο όσο θα ήθελα. Παρά τον καλό σχετικά καιρό, το άνετο ταξίδι και το γεγονός ότι πήγα πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά, έλειπαν πολλοί από την παρέα (και βασικοί παίκτες μάλιστα).

Ούτε πήγαμε την καθιερωμένη απογευματινή βόλτα στα γύρω μέρη (Στεμνίτσα κλπ) ούτε υπήρχε και το κέφι που είχαμε άλλες χρονιές.

Γενικά, υποτονικά τα πράγματα.

Στενοχωρήθηκα που απουσίασα από το μπλογκ σήμερα. Τέλειωσα και την ανάγνωση των προηγούμενων σχολίων σας. Θα ήθελα να είμαι με την παρέα κι ας το ξεχειλώσαμε τελείως...

Υ.Γ. Πάντως το κοκορέτσι ήταν καλύτερο από κάθε άλλη φορά και έφαγα όσο άντεξα - κατευθείαν από τη σούβλα. Σχεδόν δεν άγγιξα το αρνάκι (ας με συγχωρέσουν οι φίλοι χορτοφάγοι, έχω περιορίσει άλλωστε σημαντικά το κρέας τους τελευταίους μήνες).

mickey είπε...

Cyrusgeo, κάποτε (στις αρχές της παρουσίας μου εδώ μέσα) είχα γράψει ότι δεν κοιμάμαι ποτέ!

Η αλήθεια είναι ότι κοιμάμαι αρκετά, αν το δει κανείς συνολικά, αλλά τελείως άτακτα (και ως προς την ώρα έναρξης του ύπνου και ως προς τη διάρκεια). Τον τελευταίο καιρό το έχω παρακάνει πάντως (η ενασχόλησή μου με το blog σαφώς παίζει καταλυτικό ρόλο) και μάλλον είναι καιρός να ...συνέλθω!

Υ.Γ. Η σημερινή μεσημεριανή σιέστα πάντως ήταν πολύ ωραία...

cyrus είπε...

Ε, άντε να το πάμε μέχρι τα 500, να πέσω κι εγώ για ύπνο -- στο χρωστάω, άλλωστε, μετά την 300άρα που σου έκλεψα...

Δε μου λες -- έχεις καμιά ιδέα για template editors;

guerrero762 είπε...

35αρης σωστα;
Οχι οτι εχει σημασια δηλαδη.
Ευτυχως φετος "γιορτασα" με λιγα ατομα,φιλους.
Δεν αποφυγαν τις πατροπαραδοτες κοινοτοπιες στις οποιες οσο καλη θεληση και να εχω(που δεν εχω)δεν μπορω να συμμετασχω.
Δεν απεχθανομαι αυτους που διασκεδαζουν με δημοτικα,φασαρια και μεθυσμενα αστεια γυρω απο ενα αρνι που στριφογυριζει,εφοσον διασκεδαζουν καλα κανουν.
Δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο την νυκτερινη ησυχια.
Ξημερωνει τωρα.Οποτε δεν δουλευω σπανια κοιμαμε το βραδυ,ακομα και εξω να ειμαι και να γυρισω αργα θα μεινω ξυπνιος μεχρι το χαραμα.
Μαγικη ωρα,μετα σκληραινουν ολα.
Ηλιος,μερα.

resident είπε...

Έχασα επεισόδια με τις δουλειές. (πάμε για 500 Μίκυ)

mickey είπε...

@guerrero:
Σχεδόν - δεν τα έχω πιάσει ακόμα ;)

@cyrusgeo:
Κάποτε το έψαξα κι εγώ για το δικό μου blog, αλλά ασχολήθηκα με άλλα και το παράτησα. Πάντως υπάρχουν, αν και δεν ξέρω πόσο εύχρηστοι είναι και πόσο ικανοποιητικό το αποτέλεσμά τους. Αν το google δε σου δίνει καλά αποτελέσματα με το "blogger template editor" δεν ξέρω πώς να σε βοηθήσω προς το παρόν.

mickey είπε...

@the resident (5:44πμ):

Α Μ Η Ν !!!

cyrus είπε...

@mickey: Μωρέ δίνει, όμως κάποια άλλα λένε κι άλλα κάνουν, και διάβασα και γκρίνια -- ότι κάποια δεν δουλεύουν καλά, γι' αυτό ρωτάω.

Θα το ψάξω αύριο...

guerrero762 είπε...

Ερωτηση:Ειδε κανενας σας το V for Vendetta?

resident είπε...

Να δεις που δεν θα γράψει άλλο σχόλιο oguerrero762 για μη σπρώξει τα 500 kai να σου κάνει καψόνι.

mickey είπε...

Εγώ άλλο φοβάμαι...

mickey είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
mickey είπε...

500!!!

mickey είπε...

Επιτέλους! Τα κατάφερα! Η πολυπόθητη πεντακοσάρα είναι γεγονός! Ανάσταση!

:))))))))))

(έστω και με δυο κολλητά - σβήνω το πρώτο)

cyrus είπε...

Άντε μπράβο! Τα πουλιά απέξω άρχισαν ήδη να κελαηδάνε.

Καλημέρα, πήπολ...

guerrero762 είπε...

Αντε ποιος στη χαρη σου ποντικε!
Ξεπερασαν τα 500.
Τι κολλημα και αυτο!
Δεν πειραζει,εχει την πλακα του.
Καψωνι;
Μπα,επεσαν αυτα....
Απο ολους τους ηρωες του κατεψυγμενου γιατι διαλεξες τον Mickey?
Σαν πιτσιρικας τον βαριομουν,εκεινα τα κομιξ του Δραγουνη αν τα θυμασε(Δραγουνης ή Δραγουμης ξεχασα).
Ο κορυφαιος ηταν ο Donald.
Top of the pops.
Να μην μιλησουμε για Asterix.Ακομα τα εχω τα πιο πολλα τευχη.

mickey είπε...

@guerrero:
Κι εγώ θεωρώ κορυφαίο τον Donald, αλλά ο Mickey είναι συνονόματος και κυρίως ...αρχαιότερος!

Πώς το λέτε αυτό στο στρατό; "Πας ανώτερος εξυπνότερος" :)

Όσο ...ανθρωπιστής είσαι εσύ, άλλο τοσο κατεψυγμένος είναι Εκείνος. Ρίξε μια ματιά κι εδώ.

Όπως είχα γράψει και στην αρχή της γνωριμίας μας, μερικές φορές σε βρίσκω ...αγράμματο :)

Από τον Asterix πρέπει να έχω ΟΛΑ τα τεύχη.

Υ.Γ. Μήπως πρέπει καμιά μέρα ο γάτος να βγάλει στο κλαρί (λέγε με blog) και τη ...μοναξιά του Charlie;

mickey είπε...

Πάντως θα το θυμάμαι για πάντα το φετινό Πάσχα!

Σα να μην έφτανε η Ανάσταση χθες μέσα στο αυτοκίνητο μετά μουσικής και αντίδωρο από τον Αρχιεπισκοπίξ, έκανα και σήμερα νέα Ανάσταση με την πολυπόθητη Πεντακοσάρα!

Πάω κι εγώ να κάνω παρέα με τους πεθαμένους!(*) Ελπίζω να αναστηθώ κατά το μεσημεράκι ;)



(*) σκωπτική έκφραση για τον ύπνο.

guerrero762 είπε...

Αγραμματος;
Χαχαχαχα.
Μπορει κ'ολας ξερω γω;
Εσυ μπερδεψες τον ορο αγγλοσαξονα με τη σαξωνια,και εν συνεχεια μπερδευτηκαμε με την αυστρια,τοπο γεννησης του ινδαλματος μου(συ ειπας)
Τελος παντων,επειδη εχω γνωρισει και γραμματιζουμενους γκραντε στοκους δεν θιγομαι.
Αναφερομαι στον μυθο που θελει τον Disney να εχει καταψυχθει αναμενωντας την θεραπεια του καρκινου ή καποιας αλλης ανιατης ασθενειας..
Ναι καπως ετσι το λεμε στο στρατο,αν και γνωριζω πως και εκτος στρατου καπως ετσι παει.Τα ξαναγραψα δεν εχουμε μονο εμεις "σαρδελλες" κ "αστερακια".
Ανθρωπιστης; ναι σιγουρα δεν ειμαι,πλην ομως ολοι ξερουν εδω μεσα τι αχωνευτο καθικι ειμαι.
Να δουμε ποσοι ευαισθητοι και τρυφεροι(δεν συμπεριλαμβανεσε εσυ)ειναι καθικια πρωτης ταξεως στη πραγματικη ζωη.

guerrero762 είπε...

Υπνος,μικρα διαλειματα θανατου.Ποσω τα μισω...
Το εγραψε ο Ποε εχω την εντυπωση.Αν ξερει καποιος ας το επιβεβαιωσει-διορθωσει.
Παω και εγω να πεθανω προσωρινα.
Καλημερα σε οποιον ειναι ξυπνιος..
Θα επανελθω για να
σκορπισω καλοσυνη,τρυφεροτητα,αγαπη και αισιοδοξια...(γελιο σαρδονιο Καλογηρου).
Dobro jutro,da imate jedan ljiep dan.

Nikos Dimou είπε...

Καλημέρα σας!

Μία νέα μέρα χαράζει στο μπλογκ.

Τι θα φέρει άραγε;

Άντε, Mickey, έκανες την 500άρα σου!

non private life κατέρριψες το ρεκόρ της σινδονιάδος!

Σήμερα είναι και αυτή η γιορτή που πάντα την χάνω γιατί ουδέποτε μένει ακίνητη...

του Αγίου Γεωργίου.

Χρόνια Πολλά στους Γιώργηδες κα τις Γεωργίες

και ειδικά στην δική μας την Γεωργία Μ.

Glenn μην κλαις - οι νέες Hasselblad είναι απλώς υπερβολικές.

Εκτός από πολύ ειδικές δουλειές (48φυλλες αφίσες) δεν χρειάζονται τέτοιες αναλύσεις - και αρχεία που δεν μπορείς να διαχειριστείς.

Γενικά τα Megapixel έχουν γίνει διαφημιστικό τρυκ.

Σημασία δεν έχει τόσο η ποσότητα αλλά η ποιότητα και η έλλειψη θορύβου.
8ΜΡ φτάνουν για εκτυπώσεις Α3 η γερό κροπάρισμα.

paragrafos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
paragrafos είπε...

Καλημέρα, καλημέρα, καλημέρα σας!

Εμείς χτες ακούγαμε όλη μέρα... χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Η κορούλα μας (η ο ποία από βρέφος είχε εξάρτηση με τη μουσική και τα τραγούδια) ήθελε πρωί-πρωί τα... κάλαντα και τα συναφή: "Χριστούγεννα ήρθαν πάλι, χριστουγεννα ήρθαν πάλι...", "Χιόνια στο καμπαναριό", "Αγια Νύχτα" κτλ.

Ακόμα κι όταν ανέβηκε ο σκύλος στο σπίτι για να παίξουμε, ο... μικρός τυμπανιστής έπρεπε να δίνει το ρυθμό.

ΈΤσι κύλησε η μέρα μας: στην γαλήνη, την ηρεμία και την κατάνυξη και την ευτυχία των... Χριστουγέννων!


Μακάρι και του χρόνου το Πάσχα να είμαστα καλά και να το γιορτάσουμε επίσης... χριστουγεννιάτικα!


Με απέραντη αγάπη

και εγκάρδιες ευχές γι όλους σας, που τόσο μας βοηθήσατε και μας βοηθάτε


Παράγραφος

Aphrodite είπε...

@paragrafos,

Κι εμείς, με τα παραμύθια σε LSD version, είχαμε πάλι ένα "Χριστούγεννα γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστούλη, Πάσχα την Ανάστασή του" - μπαράζ για γερά νεύρα: "Και γιατί όλες μας οι γιορτές είναι για τον Χριστούλη?", "Και γιατί γορτάζουμε τη γέννηση κι όχι και τον θάνατό του?", "Και γιατί δεν αναστήθηκε κανείς άλλος από τότε?", "Και δεν είχαν νοσοκομεία να τον πάνε?", "Κι ο Θεούλης τι έκανε?', " Η Παναγία?", "Κι εμείς γιατί σκοτώνουμε αρνάκια για να γιορτάσουμε?", Και... και... και....

Χτες στο αυτοκίνητο ακούγαμε Στρουμφάκια, Μότσαρτ, Ζουζούνια, Βιβάλντι και Χριστουγεννιάτικα... Και μετά μου φταίει το σόι που είχα τα νεύρα μου!!!


@guerrero747,

Πολλά από αυτά που έγραψες με έβαλαν σε σκέψεις... ΟΚ, έχεις δικαίωμα εσύ να μας βλέπεις σαν την παιδική σου χαρά εδώ μέσα, ίσως και να μας διαφωτίζεις σε ορισμένα πράγματα, αλλά πληζ ήζυ με τις αγριάδες... Πειστήκαμε ότι ξέρεις τα κέρατά σου για όπλα, ότι είσαι πολύ πιο ψύχραιμος από πιθανόν πολλούς άλλους που έν βρασμώ ψυχής θα άρπαζαν τα κουμπούρια και βουρ, ότι υπάρχει η ίδια σαπίλα παντού, αλλά εδώ δε γίνεται να τα γυρνάμε όλα γύρω από αυτά...

Στο κάτω-κάτω, όπως όταν βγήκε πχ η φωτογραφία έπαψαν πια τα πορτραίτα να έχουν την ιδια σημασία, κι από "καταγραφή / απεικόνιση" έγιναν τέχνη, έ, αν έχεις την καλωσύνη, να μας εισάγεις στην "τέχνη" (βίτισο? Λατρεία? χόμπυ?) σου, που από τη στιγμή που υπάρχει η διπλωματία σαν πρώτο στάδιο και τα πυρηνικά σαν τελευταίο, δεν έχει και πολλούς σοβαρούς λόγους ύπαρξης... Κι άσε πότε-πότε να φαίνονται αυτά τα καταπληκτικά που έχεις πίσω από αυτό το facade!

Με πολλή αγάπη στις κόρες όλων μας!!! (και σοτυς γιούς βρε!)
:-)

Aphrodite είπε...

Χρόνια πολλά και σε εορτάζουσες-εορτάζοντες (georgia, georgios, giorgos) και σε όλους, Χριστός Ανέστη (πότε?), Αληθώς (ποιός ήρθε?) κι απολαύστε λίγη ήσυχία πριν πλακώσουν οι βάρβαροι...

Aphrodite είπε...

@gargoyle,

ναι, να έχει ένα φρύδι (από αυτί σε αυτί, γαϊτάνι, βλ. Γκατσιούδας, όσο ευθύβολος και νά'ναι!...)

Τι θα γίνει με το "θέμα" μας? Μ'αρέσει που είχμα κι εξαγγελίες χτες, περιμένετε να δείτε αύριο κτλ... Εκτός αν έχει πάθει τίποτε, ή ετοιμάζει κάποιο γραπτό που θα μας στείλει ή... ή.... ή ετοιμάζει ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!!!

ΛΕΣ??????
;-)

Aphrodite είπε...

sorry, εννοώ "είχαμε"...

Aphrodite είπε...

ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΕ!

Οκ, οκ, αναθεωρώ αμέσως! Ο Γκατσιούδας είναι αμούστακο, σπανό μωρό μετά από χαλάουα μπροστά στην αρκούδα τούτη!!!

(δε φαντάζομαι να μπορεί να αναπαραχθεί, ε?)

Nikos Dimou είπε...

Φίλοι εδώ και μία ώρα προσπαθώ να ανεβάσω καινούριο ποστ. Κάτι έχει πάθει ο μηχανισμός και δεν το δημοσιεύει. Θα συνεχίσω (@#!*&$#@!)

houlia είπε...

K-Aφρούλα...
Ολα καλά χτες body?

houlia είπε...

A, κι εγώ νομίζω οτι έχει ξεφύγει το σύστημα! Κι όλο το σύστημα!
Το θεώρημα τού Poincare recurrence το γνωρίζετε?;):
Σε άπειρα πολλαπλάσια του χρόνου μας...θα επανέλθουμε στην αρχική μας τάξη. Δεν έχουμε μέλλον ΝΔ:η εντροπία είναι κυρίαρχη! Εκτός κι αν πιστέψουμε στη μετά θάνατον ζωή.Να ζήσουμε να το δούμε κι αυτό:)!

basik-ly είπε...

@ guerrero762

Η αλληγορία V FOR VENDETTA θα μπορούσε να είναι σημαντικότερη από τη Syriana αν το οπτικό μέρος της ήταν ανάλογο του ανατρεπτικού σεναρίου των αδελφών Wachowski (Matrix), βασισμένου σε κόμικς των Alan Moore (που ζήτησε να μην συμπεριληφθεί το όνομά του στην κιν/φική παραγωγή) και David Lloyd. Η άκρως ενδιαφέρουσα άποψη που συνδέει τον Guy Fawkes (Γκάι Φοκς, «τον μόνο άνθρωπο που εισήλθε στο κοινοβούλιο με αγαθές προθέσεις», όπως διαβάζαμε στις εξωσχολικές μας επιλογές μόλις συνειδητοποιήσαμε την υποκρισία γύρω μας) με τον «τρομοκράτη» V, μειώνεται από την παρουσίασή του σαν Φάντασμα της Όπερας και την επανάληψη του θέματος. Καταφέρνει πάντως να καταδείξει ότι ο φασισμός της μάζας που έχει εξολοθρεύσει αλλοδαπούς, ομοφυλόφιλους και πολιτικούς αντιπάλους, κατοικοεδρεύει στο διπλανό διαμέρισμα. Ναι, το δικό σας!

bidibis είπε...

Eνας γνωστός μου είδε το Βασιλιά Ποπό (από πού βγήκε αυτό το παρατσούκλι άραγε;) να κάνει Πάσχα στις Σπέτσες.

Τα κανάλια δεν ασχολήθηκαν μαζί του – ασχολούνταν μα βλακείες…


Τελικά ο ΠΕΩΣ δεν ξεχνάει ποτέ τα έθιμα και τα ήθη αυτού του τόπου. Η αγάπη του για την πατρίδα είναι ανιδιοτελής. Το αυτόν ισχύει και για την καραγκόυνα βασίλισσα, Άννα-Μαρία.

heinz είπε...

@aphrodite

Βεβαίως και στους γυιούς, δυο τους έχουμε!!!

Ευτυχία σ' όλα τα παιδιά που έχουν όλα τα δικαιώματα.

Και σε μας δε λέω, αλλά εμείς όσο νάναι, σιγά - σιγά, .... ε?

:-))

heinz είπε...

@guerrero

"Σαν πιτσιρικας τον βαριομουν,εκεινα τα κομιξ του Δραγουνη αν τα θυμασε(Δραγουνης ή Δραγουμης ξεχασα)."

Αμάν μ' αυτούς τους νεαρούς!!!!

ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ παιδί μου! Ο Δραγούμης είναι ποοοοολύ μεταγενέστερος!!!

:-))

heinz είπε...

@Houlia

"Δεν έχουμε μέλλον ΝΔ:η εντροπία είναι κυρίαρχη!"

Αλλά αυτό δεν κάνουμε εδώ? Εισάγουμε αρνητική εντροπία (που θα λέγανε και τίποτα συστημικοί, φτου!).

Aphrodite είπε...

@houlia,

Κι αν βλέπουμε το blog long enough, κάποια στιγμή θα μας κάτσει και το τέλειο post, με τα τέλεια comments, αντάξια Nobel σχεδόν όλων των κατηγοριών (το της ειρήνης νομίζω ότι θα μας διαφύγει...) και μάλιστα όχι μία, αλλά αρκετές φορές...!

Και μετά ξυπνήσαμε στο χωριό των τρελλών!

ΥΓ- Ποιός @#$%^&* μου έκανε σφήνα μ'ένα γκρι-μολυβί τζιπ & το blue-tooth σκουλαρίκι και κόντεψε να με πετάξει στις μπάρες?!?! Πού'ναι οι χοντρές τίγκα στον οβελία να του κάτσουν στη μούρη? Αϊ σιχτίρ, μού'πεσε το κινητό, μου χύθηκε η φραπεδιά, μου πετάχτηκε στο πατάκι κοντα στο αμπραγιάζ το ντόνατ - κι έχασα και τη σελίδα από το Cosmo που διάβαζα στο τιμόνι... (δεν είδα αν ήταν κάνα τεκνό, να κάνουμε γνωριμία τουλάχιστον μωρέ houlia, μάζευα χυμένους καφέδες...)

heinz είπε...

@NΔ

Δεν ανεβαίνει με τίποτα ε?
Για να δείτε τι μπορεί να προκαλέσει έστω κι η απλή όχληση του Αρχιεπισκοπίξ!!!

guerrero762 είπε...

@κ.παραγραφος

Ομολογω οτι βρηκα διασκεδαστικο το κειμενο σας περι χριστουγεννων.
Μου θυμισε και μια αλλη εξισου παρανοικη ιστορια.
Πριν αρκετα χρονια,νεοκαραβανας εγω,μεσημερι σε μια επαρχιακη πολη.
Θερμοκρασιες γυρω στου 40 βαθμους.Το διαμερισμα πνιγηρο και ο ανεμιστηρας αναδευει τον καυτο υγρο αερα(καυτο υγρο;χμ!kinky).Δεν με πιανει υπνος,απο την ζεστη.
Και ξαφνου οι πρωτες νοτες της Αγιας Νυχτας!!!
Λεω αποκλειεται παραισθησεις θα εχω.
Κ'ομως ειναι η κορη μιας γειτονισας που κανει πρακτικη στο πιανο παιζωντας την Αγια νυχτα.

@basik

Θα το δω σημερα,απο οτι ακουω-διαβαζω θυμιζει 1984.
Αλλα δες εξελιξη η Πορτμαν.Απο το νυμφιδιο του Leon!Το syriana πολλυ καλο,ειδικα αν εχεις διαβασει το βιβλιο του πρωην πρακτορα της CIA.Πολλυ καλο βιβλιο,το διαβασα σε λιγοτερο απο 48 ωρες.Η πτωση της CIA στα ελληνικα τττλοφορειται.
Μπορει τελικα να περιμενω να βγει σε DVD.
Παιζει να δω και το 16blocks.Μεγας θαυμαστης του κ.Μπρους.
Inside man,καταπληκτικο!!

@αφροδιτη.

Μα ποιες αγριαδες καλε;
Οτι ειμαι οξυθυμος και στην πραγματικη ζωη ειναι αληθεια.Ανεβαζω στροφες αμεσως.Αλλα αν και εχω γρηγορη επιταχυνση δεν εχω διαρκεια.Μου περναει αμεσως σχεδον.
Ουτε τον βαρυμαγκα-σκληρο παριστανω.Θεωρω γελοιους αυτους του τυπους.Η αληθεια ειναι οτι λογω εμφανισης-διαστασεων δεν εχω τυχει ποτε σχεδον θυμα παρενοχλησης και μαγκιας.Οι υποψηφιοι bullies ξερουν να διαλεγουν τα θυματα τους.
Εξαιρεση ο στρατος σαν εκπαιδευομενος.
Εκει οπως και να ησουνα,ετρωγες αλυπητο καψωνι και ψυχολογικο πολεμο.
Σπανια τσακωνομαι thought!Ασε που μεσα στο σπιτι ειμαι αρνακι.Θεωρω ανηθικο να φωναζω και να βριζω την συντροφο μου.

@all
Καλα ωρε αντιαισθητικοι ελληναραδες.Οκ και εγω που κατεβηκα στο περιπτερο φορεσα μια φορμα και αθλητικα.Αλλα πυτζαμα και παντοφλα ρε γαμωτο;Οταν βλεπω ανθρωπους με πυτζαμοπαντοφλα σε περιπτερα-φουρνους κτλ κατι με πιανει.Τι ακαλαισθησια!Αισχος.

@Βγαλμενα φρυδια.
Ναι οντως γελοιο.Αμαν αυτοι οι metrosexual!Εισαι αδερφη μωρο μου;
B proud and come out!
(Take me out-F.F)
Ολες οι κρυφοαδερφες και καλα μετροσεξουαλ μη χεσω!
Αι σιχτιρ μουστακαλουδες μας παιρνετε τα τεκνα.

@αφροδιτη

E oχι και Cosmopolitan!
Χαθηκε ενα Μarie Claire,Madame Figaro,Vogue?
Εστω ενα "Στρατηγικη";(χαχαχαχαχαχαχα)

Zoros είπε...

@heinz
"Αμάν μ' αυτούς τους νεαρούς!!!!...
...Ο Δραγούμης είναι ποοοοολύ μεταγενέστερος!!!"

Αμάν με αυτούς τους παλιούς (που παθαίνουν αλτσχάιμερ :))!!!
Ο Δραγούμης ήταν σύγχρονος του Τερζόπουλου και ήταν εκδότης του Ποπάυ, Σεραφίνο, Τιραμόλα κ.α.


@gargoyle
"θα αναθεωρήσεις για το Γκατσιούδη μετά από αυτό: http://cretashop.gr/br/imagesbr/cd/cdfest192.jpg"

Μαμά μου! Έχει όλα τα στοιχεία του τυπικού Ελληνάρα:
1. Μαλλί-ξελασπωτήρας
2. Φρύδι-σκέπαστρο από άκρη-ως-άκρη
3. Μουστάκι
4. Παραπονεμένο/ταλαιπωρημένο βλέμμα
5. Ανοιχτό πουκάμισο να φαίνεται η τριχούμπα
6. Και φυσικά, την απαραίτητη καδένα...
Θέλω μελλοντικό θέμα από το ΝΔ: Η αισθητική είναι υποκειμενική ή αντικειμενική? Ο τύπος της φωτογραφίας νιώθει όμορφος? Αν είναι υποκειμενική, γιατί ΟΛΟΙ θεωρούν την Κλώντια Σίφερ πιο όμορφη από τη Βασιλειάδου?

heinz είπε...

@Zoros

Ως εκδότης του Mickey εννοώ!!

Αλτσχάιμερ τι είναι?? Δεν μπορώ να το θυμηθώ τώρα...

Aphrodite είπε...

@guerrero747 μου,

Αν είναι έτσι όπως τα λες... (που αν διαβάζω σωστά δεν έχω λόγο ν'αμφιβάλλω), αν είσαι απ'έξω αντρίλα που ξέρει να "καθαρίζει", κι από μέσα σύντροφος & τρυφερός πατέρας... να σε βάλω στη βιτρίνα στην κεντρική είσοδο του Υπουργείου "Ο Αντρας που εξέλειψε" (δείτε τον ζώα οι υπόλοιποι!)...

Και μια ανθοδέσμη-γίγα στις 3 γυναίκες σου!

ΝΔ αν δεν φτιάξεις το μπλόγκιον, εδώ θα έχουμε... menage-a-trois (ή γενικώς...)

(15-χρονα το τόπι σας!)

Αναθεωρώ παιδιά, αναθεωρώ.... (να πάω να κοιταχτώ?)
:-)

guerrero762 είπε...

Και των "Κρανος","Εφοδος","Επιθεση","Μαχη" κτλ.

Καταπληκτικα ασπρομαυρα κομιξ με ιστοριες του Β!ΠΠ.
Θυμαμε τα διαβαζαμε μανιωδως.Μεχρι σημερα στη βιβλιοθηκη μου αναμεσα στα λοιπα στρατογκαυλα βιβλια και
περιοδικα
εχω και καμμια 20αρια κιτρινισμενα τετοια κομιξ.
Απο εκει εμπενομασταν και χαρη στη παιδικη φαντασια τα στενα της πολης μετατρεποταν στους δρομους του Βερολινου,τα παρκα στις ζουγκλες της ν.Ασιας οπου αναμεναμε τις μπαντζαι επιθεσεις των Ιαπωνων.
Αλλα το ξαναλεω,κορυφαιος ολων ο μικρος Γαλατης.Και ο Τεν-Τεν κατι ελεγε.
Αγορι,Μπλεκ(βαρετο),Τρουενο!
Ψυχαγωγησαν γεννεες ελληνοπαιδων.
Απο συγχρονους Αρκας κορυφη και το 300 για οποιον το ξερει.
Μαγεια.
Θα γυριστει και σε ταινια τωρα,μετα την οριστικη αναστολη του "Gates of fire".

guerrero762 είπε...

@αφροδιτη

Τρυφερος πατερας δεν ειμαι για τεχνικους λογους.Μεγαλη ιστορια.
Ασε που με εκνευριζουν οι χαζομπαμπαδες.

Aphrodite είπε...

@guerrero747,

Κάτι τελευταία Guns & Ammo, Blackpowder, Fast Gear και Aircrafts & Airplanes, τα είχα πεταμένα στο πίσω κάθισμα, ανάμεσα στα καθισματάκια των παιδιών...

Τελικά είμαι το αρνητικό ενός guerrero, ευαίσθητη & χαζομαμά απ'έξω, κι από μέσα... άσε, για τεχνικούς λογους δεν κάθεται ακόμα...)

:-)

YΓ- με το post μας τι θα γίνει? Στο τέλος θα βρεθούμε συγγενείς εδώ μέσα!

Nikos Dimou είπε...

Φιλοι, μπλόγκερς, κομπιουτεράδες, ΒΟΗΘΕΙΑ!

Είναι αδύνατο να ανεβάσω ποστ.

Αφού το τελειώσω, του δίνω εντολή publish βγαίνει κανονικά η οθόνη που λέει publishing αλλά μένει μονίμως στο 0%.

Άλλαξα υλικό (έβγαλα φωτο και html) άλλαξα υπολογιστή (3) άλλαξα browser (τώρα είμαι από Firefox) ΤΙΠΟΤΑ!

Έγραψα στο blogger.com και μου
στείλανε τις γενικές οδηγίες (τις ξέρω απέξω).

Στέλνω αυτό το σχόλιο και σε συνάδελφους στο blogspot μήπως έχουν ανάλογο πρόβλημα ή ξέρουν κάτι παραπάνω.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει ευπρόσδεκτος (και με mail: sextus@ndimou.gr).

heinz είπε...

"Κρανος","Εφοδος","Επιθεση","Μαχη",

κι επίσης
"Πόλεμος" και "Δράση",

αυτά σκεφτόμουν μόλις τώρα, ψάχνω μανιωδώς να βρω παλιά τεύχη (όχι για να τα μαζέψω, για να τα διαβάσω!!!).

Αφεντικό άμα δεν πέσει σύντομα νέο post, βλέπω να melt-ιώμαστε όλοι παρέα σε ξενέρωτη συναισθηματική σούπα (κι ούτε καν μανιταρίτσα!!!)

Yosemite Sam είπε...

Ο Αντρας που εξέλειψε" (δείτε τον ζώα οι υπόλοιποι!)..

Ο αδόλφος και η..Eva Braun.

Μπράβο,μπράβο καλά πάμε.

Το σύνδρομο παπαχρόνη σε πλήρη εξέλιξη.

Είναι καιρός τα πιτσουνάκια να αποσυρθούν στο eagle's nest..

Nikos Dimou είπε...

Συνέχει στο προηγούμενο ΒΟΗΘΕΙΑ.

Μετά από ώρα στο publishing βγαίνει μήνυμα ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον blogger.com.

Επίσης - όσες φορές κι αν κάνεις refresh στην πρώτη σελίδα του μπλογκ, βγάζει 518 σχόλια ενώ έχουν φτάσει τα 540.

Κάτι δεν πάει καλά...

heinz είπε...

@ΝΔ

Δε μετράτε το ping σας λίγο?

Πόσο Ping έχετε στο www.hri.org π.χ. (για να έχουμε ένα μέτρο).

Απ' ό,τι κατάλαβα το blogger κρατάει ένα session cookie και - αν υπάρχει καθυστέρηση στο upload - κάνει reset στη σύνδεση.

Κάνετε republish all, ή publish απλως?

Yosemite Sam είπε...

Φιλοι, μπλόγκερς, κομπιουτεράδες, ΒΟΗΘΕΙΑ!

Θαύμα,θαύμα!

Ο άγιος αντιμπλόγκιος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Δάσκαλε κούλαρε.Προφανώς το πρόβλημα βρίσκεται στους web servers του host.

Ασε το χρόνο να το γιατρέψει.

Εν τω μεταξύ ακόμη περιμένω μία απάντηση για το ούζι κλπ.

heinz είπε...

Είναι δικό τους πρόβλημα.
Στο blog του guerrero έχει καμμιά 10αριά comments κι ο μετρητής τους δείχνει 1.

Στη θέση τους θα έκανα restart το DBMS (μάλλον MySQL είναι).

guerrero762 είπε...

Οταν λεω τεχνικους το εννοω.Ας πουμε πως αν και πατερας δεν παιρνω το επιδομα τεκνων του στρατου.
Αντε το κοβω για να μην καρφωθω.

@all

Ειδα για πολλοστη φορα το "Dani california" των R.H.C.P στο MTV.
Ερωτηση σε πιο ειδικους απο εμενα και γερους:Ξεκινανε με Elvis,Beatles,Jimmy Hendrix-Led Zeppelin(?)2αλλα concept μετα sex pistos,μαλλον misfits,twisted sisters,nirvana και καταληγουν με την πραγματικη τους μορφη.
Εκεινα τα δυο μιμητικα μετα τον Τζιμμυ Χεντριξ ποιοι ειναι;Ποιους μιμουνται;
Προσπαθω να καταλαβω,ματαια ομως.
Αν καποιος εχει δει το κλιπ και καταλαβε ας ριξει ενα μυνημα.

mickey είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Μόλις ξύπνησα και άνοιξα το PC. Νίκο, δοκίμασα να ποστάρω ένα δοκιμαστικό με ΜΙΑ μόνο λέξη και μου κάνει τα ίδια. Έσβησα cookies, καθάρισα cache (firefox). Τίποτα. Τα ίδια και με IE και Maxthon.

Προφανώς το πρόβλημα είναι σε αυτούς (blogger) και δε μπορείς να κάνεις κάτι :(

mickey είπε...

Ήμαρτον αφεντικό! Μη με μαλώσεις.

Ομολογώ πως τα έκανα όλα εγώ για να παραμείνουμε σε αυτό το post, να το ξεχειλώσουμε όσο δεν παίρνει και να πιάσω το πολυπόθητο 666 μετά την θριαμβευτική πεντακοσάρα :))

Zoros είπε...

@ΝΔ
Δεν ανεβάζεις το νέο post εδώ να αρχίσουμε να γράφουμε, και όταν φτιαχτεί να το περάσεις κανονικά?
Όχι τίποτα άλλο, αύριο είναι εργάσιμη!

heinz είπε...

@guerrero
"Οταν λεω τεχνικους το εννοω.Ας πουμε πως αν και πατερας δεν παιρνω το επιδομα τεκνων του στρατου.
Αντε το κοβω για να μην καρφωθω."

Ωχ!! Ναι, ας πούμε κάτι άλλο...

@Aphrodite, Hulia κλπ-ές κυρίες:

Μήπως μπορούμε να μεριμήσουμε αφού δεν παίρνει των τέκνων, να πάρει των τεκνών???

mickey είπε...

550!!!

Blogger ζεις! Εσύ μας οδηγείς (στο 666)...

paragrafos είπε...

Μπας και μας καταράστηκε ο αρχιεπισκοπλόγκερ;

heinz είπε...

ναι mickey, Το ίδιο μου κάνει κι εμένα...
Κάνει συνεχώς refresh τη σελίδα, στέλνει μάλλον κάποιο header σε loop...

Μπορεί να έχουνε ξεμείνει Threads ανοιχτά στο middle-tier.

Κάτι άλλο τώρα: Μήπως τώρα είναι η στιγμή να μιλήσουμε για την εξάρτηση από το blog ??

;-)

paragrafos είπε...

Αλλά δεν νομίζω. Και λαμπάδες ανάψαμε μερικοί και αντίδωρο πήραμε, καλού κακού είπαμε και κάμποσα Χριστός Ανέστη!

Οπότε, κάτι άλλο θα φταίει.

heinz είπε...

Κι όμως, περνάει το link προς το νέο post στο database τους, αλλά όχι το Text...

Προφανώς είναι διαφορετικά μηχανήματα και το ένα έχει κάτσει...

mickey είπε...

Τώρα που αποδεχτήκαμε τη μοίρα μας (δεν έχει νέο post), κάθησα να διαβάσω και τα σχόλια από το πρωί. Πρώτ' από όλα:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ!!!
Πρώτη μου μπλογκο-αγάπη και μονάκριβη!

(Οι υπόλοιπες μη ζηλεύετε. Ξέρετε άλλωστε ότι σπάνια οι "πρωτιές" είναι καλές!) ;)

Guerrero said (2:00 μμ):
"Αλλα αν και εχω γρηγορη επιταχυνση δεν εχω διαρκεια.Μου περναει αμεσως σχεδον."

Ε, πέστο μας ντε! Έτσι εξηγείται ;)

Nikos Dimou είπε...

Μπήκα στα Google groups, έδωσα publishing blogs και μου βγήκαν 100 αγανακτισμένα μηνύματα που έχουν το ίδιο πρόβλημα!

Άρα υπομονή.

Η Google (blogspot) έδωσε μια εξήγηση που για μένα θα ίσχυε, επειδή έχω πολλές φωτογραφίες. Αν τα ποστ που εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα περνάνε το 1ΜΒ ο σέρβερ κολλάει.

Ναι αλλά για να περιορίσεις τα ποστ πρέπει να αλλάξεις settings και να κάνεις republish - και εκεί παλι κολλάει.

Εμφανίστηκαν όμως πολλοί που εχουν μόνο πέντε ποστ και χωρίς γραφικά - κι τραβάνε το ίδιο λούκι.

Άρα Blogspot BLR!

ΟΠΟΤΕ

Ανεβάζω σκέτο κείμενο του επόμενου ποστ στο επόμενο σχόλιο. Οι φωτό μετά - ΑΝ...

Nikos Dimou είπε...

MΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ

Πριν από λίγο καιρό είχα έρθει σε σύγκρουση με την blade runner (και εν μέρει με την aphrodite) επάνω στο θέμα του Matrix. Συνειδητοποίησα αργότερα τον λόγο: ήταν ότι με ενοχλούνε αφάνταστα οι θεωρίες συνωμοσίας.

Ξέρετε – όλες εκείνες οι απόπειρες να ερμηνευτεί ένα φαινόμενο, όχι με βάση μία ορθολογική ανάλυση των γεγονότων, αλλά με κάποιες (συνήθως παρανοϊκές – το λιγότερο μυθολογικές) ερμηνείες.

Όπως ήδη θα έχετε ακούσει τον κόσμο δεν τον κυβερνάνε οι εκλεγμένοι πρόεδροι και πρωθυπουργοί του – αλλά οι Επτά Σοφοί της Σιών, το Εβραϊκό Λόμπυ, η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, οι Μασόνοι, οι Ναΐτες Ιππότες, οι Εξωγήινοι, κλπ. αόρατες δυνάμεις.

Πίσω από κάθε θεωρία συνωμοσίας υπάρχει η αρχή ότι τα πράγματα δεν είναι όπως μας τα παρουσιάζουν, ότι «κάτι μας κρύβουν», ότι υπάρχει μία διπλή πραγματικότητα.

Ολόκληρο το Matrix βασίζεται σε μία θεωρία συνωμοσίας. Άσχετα με την βιρτουόζικη σκηνοθεσία και τα ψηφιακά εφέ – η ουσία της ταινίας ήταν η εικονική πραγματικότητα σε αντίθεση με την πραγματική.

Και τώρα μας έρχεται μία άλλη ταινία βασισμένη στο πιο επιτυχημένο συνωμοτικό βιβλίο – από όπου το σενάριο της – των τελευταίων ετών: Ο Kώδικας Ντα Βίντσι.

Το βιβλίο είναι ένα πανέξυπνο puzzle που ενώνει υπαρκτά στοιχεία (σε νέα ερμηνεία) με ανύπαρκτα, για να δώσει μίαν άλλη εκδοχή όχι μόνο για την εξέλιξη της Χριστιανικής θρησκείας, αλλά και για την πορεία του κόσμου.

Φυσικά τίποτα από όσα ισχυρίζεται το βιβλίο δεν είναι αλήθεια. Όμως ένα μεγάλο ποσοστό από τις δεκάδες εκατομμύρια αναγνώστες του το πίστεψε. (Είναι απίθανο το πόσο έχουμε ανάγκη από τον μύθο, την άλλη εξήγηση. Μας κάνει να νιώθουμε πιο έξυπνοι – διότι εμείς ξέρουμε την πραγματική αλήθεια – κι όχι αυτά που πιστεύουν οι πολλοί…).

Θεωρίες συνωμοσίας έχουν κατασκευαστεί για τα πιο πιθανά και απίθανα πράγματα: από τους εξωγήινους, που κάποτε ήρθαν στην γη (περίπτωση Roswell), ως την δολοφονία του Kennedy και του Παναγούλη. Ευδοκιμούν όπου η πραγματικότητα δεν είναι πολύ σαφής (όπως τις δύο τελευταίες περιπτώσεις), αλλά και σε πράγματα επιστημονικά τεκμηριωμένα και διαφανέστατα. Έχουν αρκετή συγγένεια με τους περιαστικούς μύθους (urban legends), αλλά πάνε σε μεγαλύτερο βάθος και πλάτος. Ένα αρκετά πλήρη κατάλογο, με ανάλυση της κάθε μίας, μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση ΕΔΩ

Για μία σε βάθος ανάλυση του φαινομένου (τι, γιατί και πώς πιστεύουμε) πολύ διαφωτιστικό είναι το άρθρο στην Wiki.

Αλλά πολύ περισσότερα θα βρείτε στο Διαδίκτυο (βρίθει) στην τηλεόραση και σε κάθε συζήτηση ελληνικού καφενείου. Όπου η συζήτηση αρχίζει με την φράση: «Θα σου πω εγώ τι κρύβεται από πίσω...».

Η τελευταία θεωρία που άκουσα είναι ότι πίσω από την AGB κρύβονται σκοτεινές δυνάμεις (μάλλον Αμερικανικές) που αλλοιώνουν τα νούμερα τηλεθέασης, ώστε να ανεβαίνουν οι αποβλακωτικές εκπομπές, να πολλαπλασιάζονται και να αποβλακώνουν τον ελληνικό λαό.

Αύριο Τρίτη, 24.4, μετά τις δέκα το πρωί θα είμαι στην ΝΕΤ (εκπομπή «Συμβαίνει τώρα» με την Πόπη Τσαπανίδου) όπου, με αφορμή την ταινία, θα συζητήσουμε το θέμα.

Nikos Dimou είπε...

Θα φτάσουμε τα 666 Mickey αλλά μετά θα καθίσει το blogspot από τα σχόλια!

Με βλέπω να ανοίγω νέο blog...

mickey είπε...

Εγώ ΝΔ προσπάθησα να κάνω publish με post της ΜΙΑΣ λέξης (το έγραψα και πριν). Δοκίμασα και να φτιάξω νέο BLOG (το οποίο προφανώς είναι ΑΔΕΙΟ στην αρχή) και να φτιάξω εκεί νέο post. Πάλι τίποτα! Προφανώς η database είναι OK, αλλά ο μηχανισμός για το publishing τα 'χει παίξει (ή κάτι φταίει στο middle-tier, που λέει και ο heinz).

Πάντως δεν περίμενα από τη Google τέτοια προχειρότητα στην αντιμετώπιση (τα λάθη και τα προβλήματα συμβαίνουν άλλωστε). Μου τη δίνουν οι τεχνικοί που, πάνω στο άγχος τους, δίνουν κάποιες βιαστικές πρώτες εξηγήσεις, χωρίς να το έχουν ψάξει σε βάθος πρώτα. Σαν τους Κυβερνητικούς Εκπροσώπους ένα πράγμα (εξαιρούνται οι ...παρόντες φυσικά).

heinz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
guerrero762 είπε...

Ποντικος εγραψε...

Guerrero said (2:00 μμ):
"Αλλα αν και εχω γρηγορη επιταχυνση δεν εχω διαρκεια.Μου περναει αμεσως σχεδον."

Ε, πέστο μας ντε! Έτσι εξηγείται ;)

Τετοιες πασες ουτε ο Ροναλντινιο δεν βγαζει.Σ'εβγαλα σε κενη εστια παλι :))))

heinz είπε...

@Mickey

"Πάντως δεν περίμενα από τη Google τέτοια προχειρότητα στην αντιμετώπιση (τα λάθη και τα προβλήματα συμβαίνουν άλλωστε"

Χρόνια ονειρεύομαι να βρεθώ με έναν τέτοιο προχειράντζα (αφού-δουλεύει-τώρα-είναι-ΟΚ) προγραμματιστή, σ' ένα κλειδωμένο δωμάτιο και να κρατάω ένα ρόπαλο. Για κάθε γραμμή κώδικα που θα γράφει υποθέτοντας ότι όλα είναι ΟΚ, θα του ρίχνω και μια ροπαλιά!!!!

heinz είπε...

Καταρχήν συμφωνώ απολύτως.

Όμως, η αποστροφή στις θεωρίες συνωμοσίας, δεν μπορεί να μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συνωμοσία (ως φαινόμενο και ως τακτική) είναι μόνο μια φαντασίωση.

Εξάλλου κι η ίδια η αποστροφή ως συναίσθημα, λειτουργεί υπονομευτικά ως προς μια ψύχραιμη εκτίμηση ενός γεγονότος.

Εν ολίγοις: στη μέση!!

Yosemite Sam είπε...

Χρόνια ονειρεύομαι να βρεθώ με έναν τέτοιο προχειράντζα (αφού-δουλεύει-τώρα-είναι-ΟΚ) προγραμματιστή, σ' ένα κλειδωμένο δωμάτιο και να κρατάω ένα ρόπαλο. Για κάθε γραμμή κώδικα που θα γράφει υποθέτοντας ότι όλα είναι ΟΚ, θα του ρίχνω και μια ροπαλιά!!!!

Μήπως έχεις ανακαλύψει την μέθοδο για bug free κώδικα;

Αν την έχεις βρεί κακώς την κρύβεις απο την παγκόσμια κοινότητα.

guerrero762 είπε...

Σε μια απελπιδα προσπαθεια να περιορισω το καπνισμα παντα παιρνω ενα πακετο τσιγαρα απο το περιπτερο.
Δυστυχως τελειωνουν και σιχτιριζωντας παω και παιρνω κ'αλλο.
Χαζευω τα περιοδικα και αγοραζω πολλα.Ελληνικα κ'"ξενα".
Τα τελευταια χρονια ο αριθμος περιοδικων ασχολουμενα με το αγνωστο εχει εκτοξευθει στα υψη.
Και εγω δεν ξερω ποσα κυκλοφορουν.Μαζι με κατι βιβλια σχετικα με ολη αυτη την μυστικιστικη συνομολογιακη παραφυσικη παρανοια.
Μπηκα στον πειρασμο και αγορασα 2-3.
Συγγνωμη δια το απρεπες της εκφρασης μου αλλα Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΕΙ!!!!
Απιστευτες θεωρειες,πομπωδες υφος γραφης,συνεχως υπονοουμενα κτλ.
Το σημαντικοτερο:ΚΑΜΜΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ.
Ολο ικασιες και υπονοουμενα.
Λεξεις φετιχ:Αγνωστο,μυστηριο,μυστικο.
Μια παπαρια με σκοτεινες δυναμεις,κρυφους συμβολισμους,μυστικες εταιριες,βρυκολακες,κρυπτες,εξωγηινους,νεραιδες και αφοδευε ψηλα κ'αγναντευε!
Το οτι μιλαμε για καλαισθητες εκδοσεις,ακριβες και οχι παρακμιακα εντυπα σημαινει πως εχει κοσμο που τα αγοραζει σαν ζεστα ψωμακια.
Τι να πω;
Μια θεωρεια λεει πως η πεζη καθημερινη ζωη,η ελλειψη αξιων μπλα-μπλα-μπλα οδηγουν ενα μερος της κοινωνιας να δραπετευει απο την ανοια αλλα και να βρισκει νοημα σε αυτες τις τερατωδεις θεωρειες.
Η γνωμη σας;
Επισης υπαρχει μια υποβοσκουσα ναζιστικη λατρεια.Αυτο καταλαβα εγω.Κρυπτονεοναζι;
Μου θυμιζουν τον ενα και μοναδικο Λιακοπουλο που ωρυεται πως δεν τα λεει αυτος αλλα τα βιβλια!(που εχει γραψει αυτος αλλα αυτο ειναι ελλασονος σημασιας)
Περασα εξω απο το βιβλιοπωλειο του συγκεκριμενου γκιοζη στη Θεσσαλονικη.Χαμος μεσα.Κοσμος να ψαχνει και να αγοραζει.
Ασχετο με αυτα αλλα τα τελευταια χρονια παιζει και μια Χιτλερομανια.Πολλα βιβλια σχετικα με τον "φυρερ" που γινονται μαλιστα και best sellers

mickey είπε...

Νίκο, πολύ ωραίο το post και από μόνο του θα άξιζε ακόμα και 1000 σχόλια. Θα σχολιάσω αργότερα...

Σχετικά με την ανησυχία σου για το "μπούκωμα" του blog, είμαι πλέον απόλυτα βέβαιος ότι και στο προηγούμενο ...ρεκόρ (Sextus for sex) δεν έφταιγαν τα πολλά σχόλια για το "Down for Maintenance" που αντιμετωπίσαμε τότε. Σίγουρα, όσο μεγαλύτερα και περισσότερα είναι τα comments τόσο η σελίδα αργεί να φορτώσει (σκούρα τα πράγματα αν δεν έχει κάποιος DSL), αλλά για να φτάσει στο σημείο να "μπουκώσει", υποθέτω πως θα πρέπει να συντρέχουν άλλοι λόγοι.

Πάντως έχω την αίσθηση ότι κάποιοι ζήλεψαν το "δημοφιλές" του blog (και την πεντακοσάρα μου) και σαμποτάρισαν τον blogger :))

(Θεωρίες συνομωσίας δεν είναι το θέμα μας;)

paragrafos είπε...

Από τη μια έχουμε την παράδοση τής νεωτερικότητας με τον ορθολογισμό και από την άλλη την μεταφυσική προσέγγιση και εξήγηση τής πραγματικότητας, που μπορεί να ξεκινάει από τις καφετζούδες και να φτάνει μέχρι τον "φιλοσοφικό" αποκρυφισμό.

Οι θεωρίες συνωμοσίας βρίσκονται κάπου ανάμεσα και μάλλον διαθέτουν την αντίστοιχη ποικιλία ή καλύτερα ποικίλλουν ανάλογα με τις ρητές η άρρητες, ομολογημένες ή ανομολόγητες, ενσυνείδητες ή λανθάνουσες ροπές του υποκειμένου που δεν παραεμπιστεύεται τον Λογο, αλλά δεν το απορρίπτει κι όλας. Τουναντίν το αξιοποιεί συστηματικότα προς όφελος των εκλογικεύσεών του, ρίχνοντας στάχτη και στα δικά του μάτια και στα δικά μας.

Κάποτε εμείς οι απ΄έξω βγάζουμε και λαθεμένα συμπεράσματα όταν εσκεμμένα ή ακούσια συγχέουμε τα λόγια τών άλλων: Ο Κωστής Μοσκώφ, λχ, έχει και φιλοσοφικό έργο όχι μόνο ποιητικό. Αν όμως εγώ δω τον πολιτικό του στοχασμό μέσα από την ποίησή του, τύφλα να ΄χει ο Κώδικας Ντα Βίντσι. Το αυτό και για το Σεφέρη: αν δω την κυρίαρχη ιδέα του (υβρις-τισις από Αισχύλο μεριά) στο Ημερολόγιο Καταστρώματος Γ΄, ως έκφραση τής πολιτικής του ιδεολογίας, βράσε όρυζα και για κείνον και για μένα. (Σας λέω πράγματα που έχω αλιεύσει από την τρέχουσα ακαδημαϊκή βιβλιογραφία). Την ίδια τύχη θα μπορούσε να έχει και ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, εάν δεχθούμε ότι οι "αφορισμοι και διαλογισμοί" του είναι το μανιφέστο του (κάτι που ο ίδιος απορρίπτει ρητά στην εισαγωγή τους).

Ναι, σε μερικές περιπτώσεις είναι εύκολο να τραβήξουμε διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο τι λέγεται μετά λόγου γνώσεως και στο τι συνάγεται εκ παραλόγου πεποιθήσεως. Σε άλλες περιπτώσεις όμως, χρειάζεται έρευνα.

Με αγάπη

Παράγραφος

nikitas kanakis είπε...

Ρε συ Νικολή, γιατί δεν έστησες δικό σου blog εξαρχής; τέτοια φαινόμενα αφού ξέρεις ότι συμβαίνουν σε μια μαζική υπηρεσία. Γιατί δεν έκανες κάτι να ήσουν ανεξάρτητος και μάγκας;

mickey είπε...

Καθώς κάθε σχόλιο καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ και με το νέο "πιασάρικο" σχόλιο-post υπάρχει περίπτωση να πιάσουμε ...τετραψήφιο νούμερο, δυο αντι-σχόλια πριν μπούμε στο ζουμί...

Heinz, αντί ροπαλιάς (3:59 μμ), στη θέση σου θα έβαζα τον περί ου ο λόγος programmer, για κάθε μια γραμμή κώδικα που έχει ήδη γράψει να γράφει κι άλλη μία! Είμαι βέβαιος ότι θα συνέχιζε, χωρίς να καταλάβει ότι έχει εμπλακεί σε ατέρμονη διαδικασία. Η μόνη "διέξοδος" θα ήταν να μην ξεκινούσε καν, οπότε όλοι μας θα ήμασταν ευχαριστημένοι :))

Guerrero said (3:57 μμ):
" Τετοιες πασες ουτε ο Ροναλντινιο δεν βγαζει.Σ'εβγαλα σε κενη εστια παλι :))))"

Έτσι είναι, κάποιοι νομίζουν ότι σφαζόμαστε, ενώ εμείς κάνουμε ...παιχνίδι ;)

Προσυπογράφω το "απρεπές της έκφρασής σου" στο σχόλιο των 4:16 μμ. Αν μάλιστα έστρεφες προς εκείνους και τα γνωστά ...πυρά σου, θα ερχόμουν να σου συμπαρασταθώ με όλη τη γκάμα που θα έβρισκα εδώ :)

nikitas kanakis είπε...

Ρε συ Νικολή, γιατί δεν έστησες δικό σου blog εξαρχής; τέτοια φαινόμενα αφού ξέρεις ότι συμβαίνουν σε μια μαζική υπηρεσία. Γιατί δεν έκανες κάτι να ήσουν ανεξάρτητος και μάγκας;

houlia είπε...

@heinz & πάντα ασυντόνιστη(μαζίμου)Αφροδίτσα (μανιταρίτσα;):

Περι τεκνών ή τέκνων(Νικου Δήμου) ο λόγος?
Ουτε λόγος!!Θα υπάρχω σε συνεχή αυτοδιάθεση;)

@Μικυ!!!

Ποιά είπες είναι η πρώτη σου αγάπη?!!!μπουχουχου

@Νικιτα..ασχετο.Ξέρεις που είναι η παραλια του Αγ.Νικίτα?


καιπαραπονεμένe(έχεις δίκιο) @Maiosone
Οι γάμπες, δεν είναι δικές μου!
Οι δικές μου είναι καλύτερες;)

Yosemite Sam είπε...

μπορείτε να μου πείτε τι λειτουργίες επιτελεί ο moderator σε ένα φορουμ;

Ολα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω έγινε εδώ μέσα.

Διαλιέχτεε..

Zoros είπε...

Οι θεωρίες συνομωσίας είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα άρνησης της λογικής. Έστω ότι θέλουμε να ερμηνεύσουμε ένα φαινόμενο ή να δώσουμε εξήγηση σε κάτι. Πρώτα θα πιστέψουμε την ερμηνεία που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ισχύει, σε περίπτωση που απορριφθεί την επόμενη κ.ο.κ. Σε μια κλασική ιστορία συνομωσίας, πχ των δίδυμων πύργων, οι συνομωσιολόγοι πήγαν απευθείας στην ερμηνεία με τις λιγότερες πιθανότητες: του δίδυμους πύργους τους έριξε ο Μπους σε συνεργασία με τους Εβραίους! Προσοχή: δεν μπορώ να το αποκλείσω ως ενδεχόμενο, αλλά είναι πρακτικά απίθανο να ισχύει! Πώς το απίθανο θα το κάνω πίστη μου και την εξήγηση «φως φανάρι» θα την αρνηθώ χωρίς πρώτα να αποκλειστεί με αποδείξεις?
Ξέρετε ποιοι είναι οι πρωταθλητές των θεωριών συνομωσίας? Οι μασόνοι! Προσπαθούν να βρουν σκοπό πίσω από ο,τιδήποτε και γεννούν ιστορίες από το πουθενά. Είχα παρευρεθεί σε μια συγκέντρωσή τους, προσκεκλημένος φίλου μασόνου, όπου είδαν μια ταινία (τον Indiana Jones και τη χαμένη Κιβωτό!!! Μάλλον επειδή ο Spielberg είναι εβραίος-μασόνος) και στη συνέχεια την ανέλυσαν. Μα το τι άκουσα... Για κάθε κίνηση του πρωταγωνιστή υπήρχε μια ερμηνεία και ένας συμβολισμός (ακόμα και για τα φίδια που κυνηγούσαν τον ταλαίπωρο Indy...)! Πίσω από κάποιες παραλείψεις (πχ χάρτης που δεν συμβόλιζε σωστά την Ελλάδα) ολόκληρο σατανικό σχέδιο! Έλεος!
Μετά από αυτή μου την εμπειρία με τους μασόνους, συνειδητοποίησα ότι η ευφυΐα δεν συμβαδίζει απαραίτητα με τη λογική...

resident είπε...

guerrero762 said...
"Εκεινα τα δυο μιμητικα μετα τον Τζιμμυ Χεντριξ ποιοι ειναι;Ποιους μιμουνται;"

μαλλον
Parliament
Iggy Pop

maika είπε...

@ΝΔ
..έχω την εντύπωση πως οι δημοσιογράφοι στις τηλεοπτικές τους εκπομπές, έχουν σκοπό πρώτα να δείξουν στο κοινό τα πόσα πολλά...γνωρίζουν οι ίδιοι και μετά να επιτρέπουν και στον καλεσμένο τους να πει δυό λόγια και... ολοκληρώστε παρακαλώ γιατί μας πιέζει ο χρόνος....

Αύριο λοιπόν το νού σας...

mickey είπε...

Γλυκιά μου Houlia, σημασία δεν έχει η πρώτη αγάπη, αλλά η ...μεγαλύτερη - όπως και σε αρκετά άλλα πράγματα άλλωστε ;)

Ξέρεις βεβαίως πόσο ξεχωριστή θέση έχεις στην καρδιά μου!

(Τελευταία κάτι προσπαθεί να κάνει και η έτερη ...θεούσα, η Αφρόδω, αλλά μου τα χαλάει λίγο - μάλλον είναι ερωτευμένη με τον glenn. Εκτός κι αν της αρέσουν οι ομαδικές ...συναντήσεις!)

mickey είπε...

Αν και ακόμα κάνουμε πάσες και ελάχιστοι έθιξαν το θέμα (ο zoros πήγε να κάνει και μια ανάλυση, αλλά έμπλεξε με τους ...μασόνους), τα 580 τα πιάσαμε!

Mickey γερά, η "ντρόγκα" είναι κοντά!

maika είπε...

μήπως θα μπορούσε κάποιος/α να μου πει πως γίνεται να πατάς αυτό το μπλε ΕΔΩ και να πηγαίνεις ΑΛΛΟΥ?
πλιιιιιιιιιιιιζζ
συγγνώμη για τη βλακώδη ερώτηση αλλά έλειπα... τη μέρα που το μαθαίναμε...

Aphrodite είπε...

@mickey,

Εσένα τι να σε κάνω? Βρωμοπόντικο! Αν ήξερες με ποιόν είμαι πραγματικά ερωτευμένη εδώ μέσα θα σού'πεφταν τα'αυτιά (& η ουρά!)

@yosemite,

Πού να σού'λεγα και τ'άλλα μου περιοδικά, να έβλεπα συμπέρασμα... Πάντως μπορείτε να με φωνάζετε κι Εύα, ωραίοι συνειρμοί κι εκεί...

Πρόχειρο ανεκδοτάκι (οι κομπιουτεράδες θα το ξέρετε) και θα γράψω μετά για conspiracies, πρέπει να ξαναψήσω τσουρέκια, κάτι έγινε και όλα αυτά που είχα φτιάξει για να κρατήσουν μέχρι τον... Ιούνιο, φαγώθηκαν ήδη από σήμερα το πρωΐ...

Βρωμοπόντικο, δεν φαντάζομαι να έβαλες το δάχτυλό σου...

"Jesus and Satan are chatting one day, and the subject of computer programming comes up . Soon they're engrossed in an argument over who's the better programmer. This debate goes on for hours, and finally they agree to hold a contest with God as the judge. They sit down in front of their computers, God says "Go!" and they begin.

For hours they sit, typing furiously, lines of code streaming up both screens. Seconds before the end of the competition, a bolt of lightning strikes nearby and takes out the electricity. Two seconds later, the power comes back, and God announces that the contest is over.

"Satan," God says. "What did you come up with?" Satan is visibly upset, and cries out, "Nothing! I have nothing!! I lost it all when the power went out!!!"

Very well. Let's see how Jesus did ..." Jesus smiled, and hit a command on his computer.

Instantly the screen came alive with a magnificent display of light and color, with angelic voices pouring forth from the speakers.

Satan is amazed. "How? I lost everything, but his program is still intact! How did he do it?"

God chuckles. "Jesus saves."

houlia είπε...

Μικυ

Η Αφροδίς...θεούσα! Λολ και χαχαχαχα!
Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάστε ΝΔημότες!
Ασε γιατί με τέτοιο post απ τον φλογερό μας γάτο...καλύτερα να φυλάτε τα νότα σας.Σήμερα παιζουμε εντός γηπέδου! N'est pas Aφράτη μου?

christoforos είπε...

είπε ο Νίκος Δήμου:

" MΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ

Πριν από λίγο καιρό είχα έρθει σε σύγκρουση με την blade runner (και εν μέρει με την aphrodite) επάνω στο θέμα του Matrix. Συνειδητοποίησα αργότερα τον λόγο: ήταν ότι με ενοχλούνε αφάνταστα οι θεωρίες συνωμοσίας."

Συμφωνώ. Η σχετική θεωρητική παράδοση που βρίσκεται από πίσω είναι κατά τη γνώμη μου ο δομισμός - μπλιάχ, γιου κνόου η δομή ανοίγεται και μας αποκαλύπτεται κτλ κτλ κτλ. - μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή δογματισμού.
Αλλά άλλο ήθελα να πω. Έκανα το πρώτο μου μπάνιο στη θάλασσα (στα Λεγραινά). Όνειρο...θερμοκρασία νερού γύρω στους 17C. Καλή αρχή.

(ποντίκι γερά,
το 666 είναι κοντά!)

houlia είπε...

ελα, ελα καλή μου ...ψι,ψι,ψι...
από που θέλεις να τον πιασουμε τον ποντικό ? Απ την ουρίτσα, ή μήπως απ τα μουστάκια?
Τηγανιτό ή φλαμπέ στο φουρνο?
κυνηγάει την 666αρα!Κυνηγάει την τύχη του!;)

mickey είπε...

@aphrodite
Με τα περίεργα και kinky γούστα που έχεις, μάλλον θα είσαι ερωτευμένη με κάποιον εδώ μέσα που είναι στα -ήντα του (τα ...τρίτα εννοώ). Δυστυχώς για σένα, όταν σε βλέπει στα όνειρά του ...κοιμάται! Ίσως όταν βλέπει τις γάμπες της houlia, να κάνει ...άλλα πράγματα ;)

Μπορεί να έχεις το όνομα ("θεά"), αλλά οι γάμπες της έχουν τη ...χάρη (τη "θεία" που λέτε κι εσείς οι ...θεούσες).

Υ.Γ. Το ανεκδοτάκι καλό. Το είχα μάθει στο δημοτικό, όταν έφτιαχνα το πρώτο μου PC Game σε ...FORTRAN :))

Aphrodite είπε...

@maika,

Μόνον αν πιστεύεις σε συνωμοσίες γίνεται από το μπλε ΕΔΩ να πηγαίνεις κάπου αλλού, αλλιώς... άστο καλύτερα!

@houlia,

Εμ, μόνο μια γυναίκα καταλαβαίνει μιαν άλλη γυναίκα... Και πάντα πίσω από μια καλή συνωμοσία κρύβεται ένα γυναικείο μυαλό - τα ανδρικά δουλεύουν αλλιώς... (ξέρουμε, συγκεκριμένη ποσότητα αίματος, συγκεκριμένη ροή σε κάθετο άξονα, δε φτάνει για παντού...)
:-)

houlia είπε...

μικυ τ'ακουσες?:
"Jesus saves." Ονλυ!

houlia είπε...

Ξαφροδίτη, μην τον ακους...είναι με τον Μπλέρ!
Μια στιγμουλα...με καλούν απ το Πενταγωνο! Επανέρχομαι..

mickey είπε...

Αφρόδω και Χούλια:

Πιάστε με από την ουρίτσα, από τα μουστάκια ή από όπου ...αλλού επιθυμείτε - έχω και υψηλό αιματοκρίτη BTW ;)

Και με τις δυο σας να βρεθώ και ας πεθάνω! Είμαι βέβαιος άλλωστε ότι και νεκρούς ...ποντικούς ανασταίνετε!

houlia είπε...

Και το υπέροχο σχόλιο της Α (Α')
"συγκεκριμένη ροή αίματος!" Πόσο να προωθησει στην περιφέρεια! Οχι συνωμότες. Αιμοδότες χρειάζονται σ' αυτο το μπλογκ για να δουλέψει λίγο το σύστημα...

heinz είπε...

Έχω την εντύπωση ότι, οι θεωρίες της συνομωσίας, είναι παιδιά της τελεολογικής θεώρησης του κόσμου.

Υπάρχει δηλαδή ένας τελικός στόχος, (ΑΝΣΚ θα τον έλεγε ο Guerrero) προς τον οποίο τείνουμε.

Η μηχανιστική αυτή πρόσληψη, στη θεωρία της συνομωσίας λειτουργεί ανάποδα:
Βαφτίζουμε το αποτέλεσμα (ουσιαστικά τη χρονική στιγμή, σε μια αφαιρετική ενέργεια) σαν "τέλος", και αναδρομικά, ερμηνεύουμε την ιστορία σαν αλληλουχία ενεργειών που έτειναν εκεί.

Το κομμάτι που λείπει συνήθως, είναι οι δομές ηνιόχησης (τα αφεντικά δηλαδή) που κατευθύνουν τη διεργασία. Συνήθως, εφευρίσκουμε και κάποια αφεντικά (οι συνομώτες) για να λύσουμε τη βασική αντίφαση που είναι η εξής:

Αν όλη η ιστορία έτεινε (και εξ αυτού δημιουργήθηκε καταρχήν) προς ένα προδιαγεγραμμένο "τέλος", δεν μπορεί να ήταν τυχαία. Σε κάθε χρονική στιγμή υπήρχε έλεγχος για να μειώνεται συνεχώς η απόσταση από τον στόχο. Ποιός ασκούσε αυτόν τον έλεγχο και επέβαλε διορθωτικές ενέργειες; Οι συνομώτες. Ποιός αποφάσισε το τέλος (αυτό κι όχι κάποιο άλλο); Οι συνομώτες, ή έστω ο Θεός.

Η θεωρία της συνομωσίας δηλαδή, υπονοεί ένα εκ των προτέρων γνωστό μέλλον. Ή ο Θεός το προσδιορίζει αυτό, ή οι συνομώτες. Και μ' αυτή την εφεύρεση, λύνεται η λογική αντίφαση.

Υ.Γ. Τα χάπια μου!!!!! Είχα κρίση ευφυϊας και τώρα λιποθυμάω!!!!!!

houlia είπε...

υψηλός αιματοκρίτης Btw ποντικάκι το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει είναι ροδαλά και ντροπαλά μαγουλάκια. δεν κάνει ο αιματοκρίτης τη δουλειά! Αν δε το έχεις μέσα σου...;)

heinz είπε...

Και για να μην παρεξηγούμαστε:

Ο Αλέκος Παναγούλης δολοφονήθηκε!

takis vasilopoulos είπε...

Καταρχην χρόνια πολλα στη Γεωγια μ.....

Σχετικα με τις θεωριες συνομωσιας θυμάμαι έχει γράψει και κάποια ωραια αρθρα όπως και για τους αστικους μυθους ο Πασχος Μανδραβέλης......

( Προσπάθω να βρω διακαιολογιες για αυτους που τα πιστευουν ) Μα ποιος αντεχει το εκτυφλωτικο φως της αληθειας?Ποιος δεν ζητα μια παρηγορια έστω και σε μια θεωρια?Ποιος αντέχει να κοιτα καταματα τον ήλιο?

Μηπως και οι θρησκείες δεν είναι θεωριες συνομωσίας ( οι μεγαλυτερες ) ?Ποιος αντέχει να σκεφτει οτι τυχαια βρεθηκαμε εδω,χωρις κανενας να νοιαζεται για εμας και οτι μια μέρα θα πεθάνουμε για πάντα?

Ο άνθρωπος είναι πολυ εγωιστης ή και πολυ αδύναμος για να τα δεχτει όλα αυτά.....

Τον κώδικα ντα βίντσι δεν τον έχω διαβάσει ( είναι και ογκώδες ) ,θα το δω στο σινεμα απο περιεργεια, και γιατι όχι?Αξιοπρεπεις ηθοποιοι,καλο σενάριο,θα περάσουν ευχάριστα κάποιες ώρες.....Πάντως είναι φοβερο τι βιομηχανια έχει στηθει γύρω απο αυτο....Θα τριζουν τα κοκκαλα του ντα βιντσι.....

<< Εχουμε μια αναγκη να πιστεψουμε που αψηφα καθε σκεπτικισμο >> ,κάπως ετσι το έλεγε ο Ν.Δ ( δεν έχω μπροστα το βιβλιο ) , και σιγουρα έτσι είναι.
Πολλοι άνθρωποι έχουν κτίσει τη ζωη τους γύρω απο θεωριες συνομωσιας είτε εθνικες,είτε κοινωνικες,είτε προσωπικες,είτε κάθε ειδους....θυμάστε τα ζωτικα ψευδη που λέγαμε....η ανθρωποτητα έχει αναγκη να παραμυθιάζεται ( η δεν έμαθε ποτε να σκεφτεται με κριτικη σκλεψη ) ,δυστυχώς.

houlia είπε...

@!heins
Μου αρεσεις πολύ στους μονολόγους ευφυϊας που καταστρώνεις, γιατί...μου μοιάζεις;)
Από χαπάκια...στην κουζίνα τής Αφρούλας. Δεν ακουσες, τους εστειλε όλους η μανιταριτσα της με υπνοστεντόν!

mickey είπε...

Γλυκιά μου houlia, το ζήτημα είναι να το έχεις εσύ ...μέσα σου ;)

BTW, προσφέρομαι εθελοντικά για αιμοδοσία και αναλυτικές εξετάσεις στο εργαστήριο των δυο αγαπημένων μου. Μπορούμε μάλιστα να παίξουμε τόσο τον "γιατρό" όσο και τις ...νοσοκόμες :)

maika είπε...

@aphrodite
... ελήφθη over...

δε βαριέσαι ... ας μη μου λυθούν και όλες οι απορίες... ασε που μου αρέσουν και μερικές συνωμοσίες τύπου κώδικα DaVinci ... ψέματα,αλήθειες,φαντασία,μπουρδολογίες όλα μαζί...
για ένα μπλε ΕΔΩ θα σκάσω τώρα??

houlia είπε...

Μικυ,
λέγε ό,τι θες.εγώ αλλού έχω το μυαλο μου τώρα.Και τα ματια μου 14!

mickey είπε...

600!!!

houlia είπε...

εξακόσια,εξακοσια,εξακοσια!!!
Λέγε με και 666;)

mickey είπε...

Κυρίες και Κύριοι,

Η πρώτη εξακοσάρα της παγκόσμιας μπλογκο-ιστορίας είναι γεγονός!

(και μάλιστα χωρίς διπλό σχόλιο)

Νενίκηκά σε Zoros!

Υ.Γ. Γλυκιά μου houlia, πάλι ατύχησες! Ελπίζω σε άλλα πράγματα να είσαι καλύτερη :))

houlia είπε...

αυτη είναι κατάφορη αδικια!
το προηγουμενό μου σχολιο ήταν το598...

guerrero762 είπε...

Μες το σεξουαλικο υπονοουμενο ειστε!
Αισχος!
Ντροπη!
Τι θα πει και ο αρχιεπισκοπος;
Καλα ξεκολλατε λιγο.Εξω γινεται χαμος.Πολλυ προσφορα αλλα λιγη ζητηση.
Φαινεται οι πιο πολλοι την ψαχνουν με εξωγηινους.Τι να πω;
Αυτο το Da vinci code γαμησε κυριολεκτικα την βιβλιογραφια.
Δεκαδες κλωνοι,στα βιβλιοπωλεια.
Οι ναιτες,η γκομενα ερευνητρια,οι κωδικες,τα κρυφα μυστικα και τρεις το ανδρικο γεννητικο μοριο κλαιγανε...
Νισαφι που ελεγε και η γιαγια μου οταν το παραεχεζα παρενοχλωντας τους μικροτερους μου αδερφους!
Τα αλλα βιβλια του D.Brown δεν λενε και πολλα.Ειδικα εκεινο με τον μυστικο κωδικο της NSA ειναι εντελως γεωμηλο.Μετα εμαθα πως ηταν το πρωτο του.
Παει να το παιξει M.Crighton αλλα δεν του βγαινει του λακαμα.
Ετσι και δω βιβλιο του πανμεγιστου S.King με Ναιτες και κωδικες και γκομενοερευνητριες θα καψω ολα μου τα βιβλια και θα γινω συνδρομητης στο "Σοκ" και την "Εσπρεσσο"
Να μην σας πω ως ενδειξη διαμαρτυριας θα αγορασω το "Καιρος γαρ εγγυς" του θεου Λιακο!

houlia είπε...

Μ'αυτη την πλεκτάνη Μικυ...θα "ελπίζεις" για πολύ ακόμα.;)...

bidibis είπε...

@mickey ποντίκαρε


Με φαίνεται ότι έχεις μπερδέψει τα στρόγγυλα νούμερα με τα στρόγγυλα κεφαλοτύρια!


Έτσι όπως το πας, μια μέρα στη φάκα θα πιαστείς...

houlia είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
houlia είπε...

BadlyDrawnBoy

για το παρηγορητικο σχόλιο...σε φιλώ!
Ξέρεις Μικυ...ασφυκτικά!;)

bidibis είπε...

Houlia said...
εξακόσια,εξακοσια,εξακοσια!!!
Λέγε με και 666;)



Το 666 δικαιωματικά ανήκει στο aphrodite's child

mickey είπε...

Τώρα πια που έσπασα κάθε ρεκόρ, νομίζω πως δικαιούμαι και το αντίστοιχο "βραβείο". Αφροδίτη και Χούλια, πότε θα κανονίσουμε να το ...παραλάβω;

Ελπίζω γλυκιά μου houlia να παρηγορηθείς δεόντως για την ...α(πο)τυχία σου. Τώρα που ανέβηκα στους επτά ουρανούς, θα κάνω ότι μπορώ ;)

Έχεις δίκιο τελικά Αφροδιτούλα μου, που με λες "βρωμοπόντικο". Δε χαρίζομαι σε κανέναν - ούτε σε Θεές ούτε σε ...Θεϊκές Γάμπες :)

houlia είπε...

Και παώ!
Παραλία!
Μήπως και συναντήσω καμια careta-careta, γαι να μην ξεχιομαστε απ το πρωτότυπο ποστ..(στη Λευκάδα).Τώρα πως βρέθηκα εγω εδω σήμερα, ούτε που έχω καταλάβει...εδω είμαι πάντως και σας φιλώ (Οπως πάντα, ερήμην της αφροδίτης). συγγνώμη Νικ(Δ) για την καταχρηση.είμαι ακόμα διακοπες...

christoforos είπε...

I killed Panagoulis!

houlia είπε...

οσο για το 666. No way!!!. Το αφήνω απλόχερα στον ποντικό. ελπίζω να τον χτυπίσει κατακουτελα!

Ή BadlyDrawnBoy said...

ο,τι πείτε και συνεννοηθείτε!

nikitas kanakis είπε...

Μickey τριαντάρισες και ακόμα τσατάρεις;

και ρε φίλε, πρέπει να έχεις μεγάλες καύλες - φαίνεται από τις φαντασιώσεις με τις οποίες διανθίζεις τα λεγόμενά σου..

αν οι τοίχοι του σπιτιού σου είναι λερωμένοι τότε δεν χρειάζεται να τρέξεις να φέρεις άσπρη μπογιά...

μου φαίνεται πως τα θρησκευτικο-συμπλέγματα που κυριαρχούσαν στη παιδικη / εφηβικη ηλικια σου εχουν αφησει μια ανασφαλεια μεσα σου..

αυτη η ανασφαλεια αφορα το οτι εχεις στερηθει σεξο-εμπειριες (π.χ. με 2 γυναικες ταυτοχρονα)

και επειδη η πραγματικοτητα σε "ποναει" αφου εκει δεν λειτουργεις με επιτυχια..

.. κλεινεσαι στον δικο σου φανταστικο κοσμο με τιες ωρες (personal computer--> blog) σαν μια προσπαθεια αποφυγης της επωδυνης πραγματικοτητας.

διοτι στον κοσμο που εχεις χτισει εσυ.. φλερταρεις χωρις να δειχνεις τις αδυναμιες σου, κατεχεις ξεχωριστη θεση αναγνωρισης, και φλερταρεις πλατωνικα ..

ειναι ομως προτιμοτερο να ερθεις αντιμετωπος με τους υποσυνειδητους φραγμους που εχουν σχηματιστει λογω των αντιληψεων σου κατα την ανατροφη...

ελπιζω να βοηθησα πόντικα

Aphrodite είπε...

@ΝΔ,
"...Είναι απίθανο το πόσο έχουμε ανάγκη από τον μύθο, την άλλη εξήγηση. Μας κάνει να νιώθουμε πιο έξυπνοι – διότι εμείς ξέρουμε την πραγματική αλήθεια – κι όχι αυτά που πιστεύουν οι πολλοί…)."

Και όχι μόνον, αποσείουμε από πάνω μας την απόλυτη ευθύνη των πράξεών μας, καθώς δεν φταίμε εμείς, αλλά αυτοί που μας έμπλεξαν σε ένα σύστημα το οποίο δεν μπορείς να πολεμήσεις, ούτε από μέσα, ούτε απ'έξω...

Αν βάλεις και το ότι συνήθως σερβίρονται κι από ένα modus vivendi - τυφλοσούρτη (ξοδεύεις τις ώρες σου διαβάζοντας τα σχετικά αντί να ψάχνεσαι αλλιώς & να rock the boat, μέχρι που σε "μπάζουν" στην οποιαδήποτε "μασονία", π.χ. πάρε κι ένα manual να πορεύεσαι, δε θα κάνεις λάθος και θα σε προστατεύουμε κιόλας) το οποίο ενισχύει αυτούς που τις "βγάζουν" τις θεωρίες, έ, δε θέλει και πολύ να σηκώνεις το χαλί της ρουτίνας σου, να σπρώξεις τα σκουπίδια της βαρεμάρας σου από κάτω και τσουπ! Να βρίσκεις και μια καινούρια λαμπερή και εξωτική θεωριούλα!...

Aphrodite είπε...

@mickey,

Το ότι εσύ δεν μπαίνεις καν στη λίστα, δε σημαίνει ότι έχεις δικαίωμα να... συνωμοσιολογείς για τον έρωτά μου! :-)

Αν είδες τον φανταστικό heinz στις 6:31 π.χ. ή τον badlydrawnboy ("Το 666 δικαιωματικά ανήκει στο aphrodite's child") θα έπρεπε να σου είχαν μπει ψύλλοι στ'αυτιά (όσο τα έχεις ακόμη...)

Θα καταλάβαινες what can wind a woman up...

Κι όσο για το "Με τα περίεργα και kinky γούστα που έχεις, μάλλον θα είσαι ερωτευμένη με κάποιον εδώ μέσα που είναι στα -ήντα του (τα ...τρίτα εννοώ). Δυστυχώς για σένα, όταν σε βλέπει στα όνειρά του ...κοιμάται!", η έλξη προς ακόμη και τα τέταρτα -ήντα δεν είναι περίεργο, το να κοιμάται βέβαια, είναι ένα πρόβλημα...

Πώς είσαι όμως τόσο σίγουρος για το ότι όντως κοιμάται και δεν τον ξενυχτάω? Τυχαίνει σ'εσένα? Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια?
:-)

mickey είπε...

Ο nikitas προσπαθεί κι εκείνος να πάρει λίγη ...δόξα με νέες θεωρίες (συνομωσίας, ψυχανάλυσης ή δεν ξέρω κι εγώ τι). Φυσικά, θα παραμείνει απλά ένα παρείσακτο troll - κι όχι μόνο εδώ στο blog φυσικά :P

Βεβαίως τέτοιες μαλ@κίες (και όσες άλλες τυχόν σκαρφιστεί στο μέλλον) ούτε καν χρειάζονται απάντηση. Αποτελούν απλώς ψυχολογική προβολή των δικών του προβλημάτων και απωθημένων!

Πάντως BTW, μια και ο ΝΔ δε σβήνει σχόλια, ακόμα και παρόμοια προκλητικά-υβριστικά, που αποτελούν εντελώς αδικαιολόγητες (και κυρίως άκομψες, για να μην πω ακαλαίσθητες) επιθέσεις, θα έπρεπε ίσως να αναθεωρήσει τη στάση του απέναντι στον γνωστό σαλταρισμένο φίλο μας - ακόμα κι αν πίσω από τα διάφορα αυτά nicks κρύβεται το ίδιο πρόσωπο. Τουλάχιστον εκείνος έχει στυλ - και οξύ πνεύμα!

heinz είπε...

@ΝΔ


Επιτέλους το πήρανε είδηση, να τι μου πέταξε όταν πήγα να κάνω post μια μόνο λέξη @ 7:57

Blogger Problem

This server is currently experiencing a problem. An engineer has been notified and will investigate.

Status code: 1-500-136

LOL!!!

nikitas kanakis είπε...

Μickey τριαντάρισες και ακόμα τσατάρεις;

και ρε φίλε, πρέπει να έχεις μεγάλες καύλες - φαίνεται από τις φαντασιώσεις με τις οποίες διανθίζεις τα λεγόμενά σου..

αν οι τοίχοι του σπιτιού σου είναι λερωμένοι τότε δεν χρειάζεται να τρέξεις να φέρεις άσπρη μπογιά...

μου φαίνεται πως τα θρησκευτικο-συμπλέγματα που κυριαρχούσαν στη παιδικη / εφηβικη ηλικια σου εχουν αφησει μια ανασφαλεια μεσα σου..

αυτη η ανασφαλεια αφορα το οτι εχεις στερηθει σεξο-εμπειριες (π.χ. με 2 γυναικες ταυτοχρονα)

και επειδη η πραγματικοτητα σε "ποναει" αφου εκει δεν λειτουργεις με επιτυχια..

.. κλεινεσαι στον δικο σου φανταστικο κοσμο με τιες ωρες (personal computer--> blog) σαν μια προσπαθεια αποφυγης της επωδυνης πραγματικοτητας.

διοτι στον κοσμο που εχεις χτισει εσυ.. φλερταρεις χωρις να δειχνεις τις αδυναμιες σου, κατεχεις ξεχωριστη θεση αναγνωρισης, και φλερταρεις πλατωνικα ..

ειναι ομως προτιμοτερο να ερθεις αντιμετωπος με τους υποσυνειδητους φραγμους που εχουν σχηματιστει λογω των αντιληψεων σου κατα την ανατροφη...

ελπιζω να βοηθησα πόντικα

bidibis είπε...

Πίστευα, ότι το σημερινό ποστ θα αφορούσε την προδιαγεγραμμένη κομπλεξική στάση που με συνέπεια θα τηρήσει σύσσωμος ο «ελληνισμός» κατά την αυριανή επίσκεψη της κοντολίσας στην Αθήνα.


Μάλλον δεν έπεσα πολύ έξω, γιατί η συνομωσία και ο –ελλαδικού τύπου-αντιαμερικανισμός είναι αδελφές έννοιες.


Πάντως και η φαντασία μας έχει αρχίσει να στερεύει. Πίσω από όλα τα δεινά μας ψάχνουμε Εβραίους, Αμερικανούς και Μασώνους (σκοτεινές δυνάμεις που λέει και ο αρχιεπισκοπίξ). Οι Αμερικανοί από την άλλη πλευρά πίσω από τις συνωμοσίες αναζητούν εξωγήινους και μεταφυσικά όντα. Επομένως η φαντασία τους είναι πιο προωθημένη.

Aphrodite είπε...

@nikitas,

ΚΟΦ'ΤΟ!

mickey είπε...

@aphrodite (7:55 μμ):
Τέταρτα -ήντα;;; Ούτε η Άννα-Νικόλ δεν είχε τέτοια ...γούστα! Καλά σε λέω kinky (άσε που ο γάτος δεν πρέπει να έχει και καμιά αμύθητη περιουσία - εκτός κι αν σου αρέσουν τα βιβλία βεβαίως).

Πάντως με σένα αποκλείεται να με έπαιρνε ο ύπνος (ή όποιον άλλον) - καταλαβαίνεις θαρρώ το γιατί ;)

Όσο για τον γνωστό μ*λ... φαίνεται πως του "στέρεψαν" τα πυρομαχικά και ...επαναλαμβάνεται. Αφροδιτούλα μου, μη του ζητάς να κάνει κάτι που είναι ενάντια στη φύση του - εκτός κι αν εννοείς να κόψει κάτι ...άλλο :))

Πάνω που ήθελα να γράψω και κάτι πιο σοβαρό...

heinz είπε...

@nikitas,

Καλό μου παιδί, τα λαϊκά αναγνώσματα τύπου "Γνωρίστε τον Φρόυντ και πιάστε την καλή", είναι κακός σύμβουλος...

Μπορούν να σε οδηγήσουν σε απέραντα μονότονη μπουρδολογία. Κι αν οι μπούρδες είναι τόσο τετριμένες, δεν είναι καν χαριτωμένες....

Dion.M. είπε...

Aphrodite said:

ΚΟΦ'ΤΟ!

8:07 μμ

Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στον Χρυσό κριάρια και στης Μαρίας την ποδιά σφάζονται παλληκάρια...

(Δημοτικόν)

Πως μου ήρθε αυτό!

Ασχετο!

Nikos Dimou είπε...

Λυπάμαι Mickey που έφτιαξε ο Blogger και άρχισαν τα σχόλια να πηγαίνουν στην θέση τους. Έτσι κι αλλιώς, σιγά σιγά και με λίγη προσπάθεια θα πιάσεις τα 666 - σου λείπουν μόνο 40.
Το κακό είναι πως με τόσα πολλά σχόλια ακόμα και με DSL σύνδεση κάνει ώρα να ανοίξει...

Εγώ είχα βγεί - έπηξα από τις 8 το πρωί ως στις 3 να προσπαθώ στο μπλογκ - γύρισα και βρήκα ότι τα πράγματα αποκαταστάθηκαν. Πάντως πρωταγωνίστριες στο τελευταίο επεισόδιο η Houlia και η Aphrodite - όλοι οι άντρες του μπλογκ δεν πιάνουμε μία δεκάρα μπροστά τους...

Aphrodite είπε...

@mickey,

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: Αν θες να κάνεις το 666, πρέπει να κάνεις τη χαμαλοδουλειά, να μπορέσεις να συμπτύξεις τα 3-4 θέματα ΟΛΩΝ των σχολίων ως εδώ, ώστε να είναι καθαρή νίκη χωρίς ξεκούδουνα σχόλια (φακούς μηχανών ας πούμε!!!), για να μπορούμε όσοι μείνουμε και θέλήσουμε να "ζμπρώξουμε" να το κάνουμε καλά, ποιοτικά, όχι "τσατ" και "γκόσσιπ", συν να ειδοποιήσουμε κόσμο για την αυριανή εμφάνιση του θεού (χωρίς disco-ball & γατί) για αναμετάδοση...

Κυρίες & Κύριοι, ο πόντιξ σε επικίνδυνες αποστολές!!!

Aphrodite είπε...

@mickey,

with all due respect,

ΞΥΠΝΑ ΒΡΩΜΟΠΟΝΤΙΚΟ, ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ, ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ & ΣΟΥ ΚΛΕΒΩ ΤΗΝ 666-ΑΡΑ!!!!

ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑ!!!

Dion.M. είπε...

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Γιωργίες και τους Γιώργους του blog και τις πιο θερμές μου ευχές για υγεία και επιτυχία όπως την εννοεί ο καθένας.

mickey είπε...

@Θεά
"Ξύπνιος" είμαι, απλά ...ξέχεζα το malakotroll στο επόμενο post - κυριολεκτικά και μεταφορικά ;)

Δεν μπορώ να καταλάβω το ζόρι που τραβάνε μερικοί. Δυστυχώς, ακόμα και στη δουλειά μου, η μεγαλύτερη υποστήριξη που παρέχω είναι η ...ψυχολογική. Λες να αρχίσω να παρέχω σχετικές υπηρεσίες και εδώ μέσα;

Aphrodite είπε...

@mickey,

Ελα, θα το πάμε μαζί... συγκεντρώσου μόνο στο θέμα μας, για να μην έχουν να μας λένε αύριο μερικοί-μερικοί!

Θέλω να μιλήσω λίγο για το Πάσχα "η επόμενη μέρα" ή κάτι τέτοιο, κάτσε λίγο να μαζέψω αρκούδια, πατίνια και κουκλόσπιτα κι επανέρχομαι...

alombar42 είπε...

Θα με παίξετε κι εμένα;

Χε :)

alombar42 είπε...

Κάτι επίκαιρο από τον Λαμπρούκο - τα πασχαλιάτικα κουνελάκια ίσως δεν είναι τόσο αθώα :)

Aphrodite είπε...

@alombar42,

Αν σε παίζουμε λέει? Γιαααα πες μας για το Πάσχα σου, you party -animal you!
:-)

alombar42 είπε...

Ο καινούργιος Πάσχας μας βρήκε στο σπίτι, ένα βήμα από το κρεββάτι (μην πάει ο νους σας στο πονηρό, σεξ κάναμε).

Οπως έλεγε και ο Χάρυ Κλυν "φάγαμε και σήμερα" :)

alombar42 είπε...

Αντε, 28 σχόλια μείνανε.
Ποντικέ πού είσαι;

Aphrodite είπε...

Το πιο funky SMS της χρονιάς:

"Δεν ξέρω αν σουβλίσατε το δέντρο ή αν στολίσατε το αρνί, εύχομαι όμως το φλουρί να έπεσε στο δικό σου το αυγό! Πολύχρωμος & Ευτυχισμένος ο Νέος Πάσχας"

(Από μία... ισορροπημένη καρακουκλάρα αεροσυνοδό, Κατερίνα μου Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ!!!)

Aphrodite είπε...

Παιδιά sorry αν αργώ λίγο στις απαντήσεις μου, κάτι τρέχει εδώ πέρα και με πετάει έξω, οπότε πρέπει να ξαναμπαίνω από την αρχή για κάθε μου σχόλιο- έ ρε να πλησιάσουμε κι άλλο το τρισκατάρατο, θα βγαίνουν μπουνιές από το pc!!!

mickey είπε...

Ωχ, μπήκε κι ο alombar στο παιχνίδι; Σωθήκαμε! Έχει πολύ "βεβαρημένο" παρελθόν ως online παίκτης - άσε που μου έφαγε και την πρώτη πεντακοσάρα! Ο Αριεπισκοπίξ να μας φυλάει :)

Η Μυρτώ πάντως φαίνεται να μας πάει πολύ! Επαναλαμβάνει τα σχόλιά της για να φτάσουμε πιο σύντομα στο "My Precious" - μόνο πρόσεχε Μυρτώ μην τυχόν και μου φας κατα λάθος το 666 ;)

maika είπε...

..άσχετο αλλά
να βάλω κι εγώ ένα χεράκι....

.. τί είναι κίτρινο , ζει σε κλουβί,αρχίζει από κα και τελείωνει σε κα???
καναρίνι βρε μαλ.κα.....

και τί είναι αυτό που είναι κίτρινο,ζει σε κλουβί,αρχίζει από κα και τελειώνει σε μένως..
καναρίνι βρε μαλ.κα, σου το είπα προηγουμένως...

Δεν ξέρω αν είναι παλιά ,εμένα πάντως μου είπαν το Πάσχα..

maika είπε...

...παλιό.... το είπαν..

alombar42 είπε...

Περί παληών:

Τι είναι υγρό, έχει γύρω γύρω τρίχες, αρχίζει από Μ και τελειώνει σε Ι;
(μάτι)

Τι είναι υγρό, έχει γύρω γύρω τρίχες, αρχίζει από Μ και τελειώνει σε ΑΚΑ;
(μι εις την νί -συμβολίζεται με μ**νι- ρε λαλάκα)

Τι μπαίνει ζεστό, βγαίνει υγρό και χαρίζει μια ζεστή απόλαυση;
Ενα φακελάκι τσάι :)

alombar42 είπε...

@aphrodite
Κατερίνα μου Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ

Για λέγε, για λέγε :)

Aphrodite είπε...

Από-πασχα 2006...

Ανεβασμένη σε μια καρέκλα με στόφφα που ήταν (τον καιρό του Τρικούπη) λαμπρικαίν σε αρχοντικό, ξεκρέμαγα από τον πολυέλαιο-κειμήλιο ένα-ένα διάφορα διακοσμητικά αυγουλάκια, "τρόπαια" από το "αυγο-κυνηγητό" που κάναμε με τις κόρες, να βοηθήσουμε το "Easter bunny" να βρει τους "θησαυρούς" & να γεμίσει το καλαθάκι του (ξενόφερτο, αλλά τα μωρά ξετρελλάθηκαν!).

Ηταν μεσημέρι νωρίς, μόλις είχα μαζέψει από το πάτωμα και τα τσόφλια από ΟΛΑ τα αυγά που τσούγκρισαν τα τέρατα σε μία δόση, κι είχα επίσης ξεκολλήσει χαλκομανίες από τα πιο απίθανα μέρη (εσωτερικό μαξιλαροθήκης π.χ.!)

Σκεφτόμουν με νοσταλγία μερικά τέτοια "rituals" που κάναμε στο σπίτι της γιαγιάς μου στη Θεσσαλονίκη... Πάσχα = άνθισμα θυμάμαι, μυρωδιές, ζουζούνια, μαγειρικές! Αχ γιαγιάκα μου, που ήσουν χήρα μια ζωή, θρύλε της εποχής, που κρατούσες παιδιά, σπίτι, κτήματα με αμπέλια μονάχη σου, κι αντί με τα χρονια να παραιτηθείς, εφεύρισκες ολοένα καινούρια κολπάκια για μας τα παιδιά...

Πλεξούδες με καλάμια και άνθη πασχαλιάς σε διάφορα σχέδια, πελερίνες "σαν αυτές που φορούν τα κουνελάκια τον χειμώνα" πλεγμένες με το βελονάκι μέσα σ'ένα βράδυ με τα χρώματα που σου λέγαμε, αυγά να βράζουν σε κόκκινη μπογιά με φυλλαράκια μαϊντανού επάνω στο καθένα, στερεωμένα με καλσόν, ώστε να μείνουν άσπρα λουλουδένια σχέδια και ... και...

Σκεφτόμουν μετά τη θεία μου, που είχε καμάρι αυτόν τον πολυέλαιο με "αληθινά κρύσταλλα, όοοοχι τζάμια!". Σμυρνιά μου εσύ, γαλανομάτα κοκκινομάλλα που εργαζόσουν από πείσμα (σκάνδαλο!) & παντρεύτηκες στα μισά του περασμένου αιώνα κόντρα στα πάντα, τον έρωτα της ζωής σου, 22 χρόνια μικρότερο & 2 κεφάλια ψηλότερο, κι ήσασταν σαν πιτσουνάκια μέχρι που πέθανε... εκείνος πρώτος!

Κι ευχόμουν να μπορούσατε να με δείτε τώρα, που ήμουν πάντα το πιο μικρό από τα μικρά σας, να σας γνώριζα τα παιδιά μου και να τα χαϊδεύατε & να τους τσιμπούσατε τα μαγουλάκια "έλα να σε φιλεψω", "έχω φτιάξει γλυκό φυστίκι", "θα σου κάνω και καφέ- κρυφά από τη μαμά!" και να με πιάσετε στην κατσάδα, "εμείς περάσαμε τόσα και δεν κάναμε κιχ, κι εσείς που έχετε όλου του κόσμου τα καλά...!" και να γελούσαμε μετά...

Τώρα είναι η σειρά μου να φτιάχνω τα σκηνικά για τις αναμνήσεις των καινούριων "σειρών", και να πηγαίνω κόντρα σε ό,τι είναι "νορμάλ", αν η καρδιά μου, που σαν κάθε καρδιά ξέρει πάντα το σωστό της, πει ότι πρέπει να πάω από την άλλη...

Αγαπημένες μου, εύχομαι ή καλή ανάσταση, ή καλή αντάμωση, ό,τι έρθει πρώτο... Εγώ παντως σας κρατώ ζωντανές με τον μόνο τρόπο που ξέρω, βάζοντας σας στην κάθε μέρα μου - σκατά, οι άνθρωποι φεύγουν, τα πράγματα μένουν...

Aphrodite είπε...

@alombar42,

τι θες να μάθεις δηλαδή?
:-)

Στο θέμα μααααας!

alombar42 είπε...

@aphrodite

Γιατί δεν έχεις blog? Με τέτοια posts θα έλαμπε.

Το "θέμα μας" δεν περιλαμβάνει την "Κατερίνα" και τη σχέση σου με αυτήν;

Τα πιο ωραία Πάσχα (έχει πληθυντικό αυτό;) ήταν στην ηλικία των 20 περίπου, που αρχίσαμε να ξεφεύγουμε από την οικογένεια - μαζευόμαστε η παρέα σε κάποιο εξοχικό και ψήναμε μόνοι μας. Εφτανε το πρωί για να κοιμηθούμε, συνήθως έχοντας καταναλώσει τόνους κρασιού :)

mickey είπε...

650 ???

Aphrodite είπε...

AAARGH!!^%$"£*&%)*^*^£^$£"!!!!!
Με πέταξε για πολλοστή φορα΄έξω!

Λοιπόν, εν τάχει, όχι μπλογκ γιατί όχι χρόνος, μερσί πάντως, Πάσχα μονό σε άριθμό, Κατερίνα = κουμπάρα & κόρη νονάς μου => πνευματική μου αδερφή, άρα κολλάει μόνον ως χριστιανική αγάπη, άρα μωρό μου σόρρυ!

:-)

andy dufresne είπε...

Χαιρετώ σας ξενύχτηδες, I'm back home.

Άντε να σπρώξω κι εγώ λιγάκι.
Μην τυχόν πέσετε όλοι μαζί όταν πλησιάζουμε, θα μας φάει ζωντανούς ο ποντικός...

alombar42 είπε...

Aphrodite, και ο Μίκυ τα ίδια έλεγε - οτι και καλά δεν προλαβαίνει. Αλλά αφού το έγραψες το έρμο το κείμενο, ας το έκανες αντιγραφή και σαν ποστ :)

Μίκυ, περιμένεις στη γωνία βλέπω!!

Aphrodite είπε...

@andy,

Bienvenuto! Ελα στα ουσιαστικά, γιατί έχουμε μπλέξει -θα καταλάβεις τι εννοώ, εγώ δεν ασχολούμαι άλλο με το troll, και πες μας εντυπώσεις, τι Πάσχα ήταν αυτό, πώς πέρασες....

Καλά, αν υποψιαστώ ότι τόσην ώρα δεν μπορούσα να μπω λόγω planned maintenance, τι να πω πλέον, τώρα την 666-άρα την παίρνω προσωπικά!!!

Aphrodite είπε...

Αχ Δήμου, όταν ξυπνήσεις το πρωΐ και δεις την 666-άρα, θα τρελλαθείς! O-έ-ο!!!!

Και μάλιστα με μας, που δουλεύουμε σαν μικρά ποντικάκια (μα τι λέω?), γρήγορα & αθόρυβα σε δύο ταμπλώ, και εδώ και στις συνωμοσίες!

Θέλουμε βαρέα αφεντικόοοοο! Μας ακούς στον ύπνο σου?...

andy dufresne είπε...

aphrodite,

Εδώ και πολλά χρόνια δεν κάνω πάσχα στη γραικιά.
Βρίσκω ευκαιρία και πετάγομαι στη 2η πατρίδα, την Τοσκάνη, οπότε γιορτάζω εαρινή φύση με γαρνιτούρα ιστορία και τέχνη.

(α, ναι, παίρνω και κάνα δυο κιλά απ' τα νιόκι, τις πολέντες και τα φουρνολαζάνια της γιαγιάς)

Φέτος το μενού είχε Carpese, το χωριό-βράχο που γεννήθηκε ο Michelangelo, βίζιτα στο σπίτι του Petrarca, αυτοκινητάδα στις πηγές του Τίβερη και, όπως πάντα, μικρή δόση από Φλωρεντία.

Παρότι οι πόλεις της Τοσκάνης είναι πανέμορφες (Firenze, Siena, Lucca, Pisa, Arezzo, San Gimignano, Cortona, Ponza, Montepulciano κλπ, κλπ) εγώ συνήθως χάνομαι στις εξοχές.

Η Τοσκάνη είναι ένα τεράστιο Πήλιο και όχι μόνο ποσοτικά.
Η ποικιλία της βλάστησης είναι απίστευτη: κυπαρίσσια, καστανιές, κέδροι, πλατάνια, λεύκες, αυτά τα περίεργα ψηλόλαιμα πεύκα και εκατοντάδες άλλα δέντρα.

Προσθέστε ποτάμια, λίμνες και τους περίφημους soft Τοσκανέζικους λόφους και... φτου ξελευθερία.

Άντε να δουλέψεις αύριο...

Aphrodite είπε...

@andy,

Πω-πωωω, ζηλεύω... Τι να δουλέψεις, εδώ ούτε να κοιμηθώ δεν θα μπορέσω! Ακούγεται σαν παραδεισένιο Πάσχα, μόνο να μπορούσες να το είχες με ένα "κλικ" κοντά σου, αντί να τραβάς ολόκληρο ταξίδι...

(αλλά μέρος της ομορφιάς είναι και το ταξίδι, ε?)

mickey είπε...

Πολύ ωραία η περιγραφή σου, Andy. Δυστυχώς δεν έχω κάνει ποτέ Πάσχα εκτός Ελλάδας, αν και έχω κάνει μια φορά Χριστούγεννα στη Γερμανία. Όμορφη εμπειρία και μάλλον σε ιδιαίτερα ...κατάλληλο μέρος και κλίμα ;)

Aphrodite είπε...

ΠΟΝΤΙΚΙ ΤΑ'ΧΩ ΠΑΙΞΕΙ, ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΕ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?

(Ρε τι παρακαλετό έχω ρίξει η γυναίκα σ'αυτό το blog, για να με πουν και στραβομάρα κιόλας! Το Πάσχα τά μάζεψε, εγώ τα μαζεύω σιγά-σιγά, καμπανάκι 1...)

mickey είπε...

Πάντως βλέπω πως υπάρχουν αρκετοί ...ξενύχτηδες ;)

Μήπως να ψέλναμε κανένα Πασχαλινό ιδιόμελο; (έτσι για να είμαστε και μέσα στο ...Ελληνορθόδοξο Πνεύμα)

mickey είπε...

Προσέξτε μην ποστάρετε περιττά σχόλια (άσε τα καμπανάκια) γιατί αν γίνει καμιά στραβή, δε θα με ξαναδείτε!!!

Aphrodite είπε...

ΣΚΑΣΕ ΒΡΩΜΟΠΟΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ!

Θα σε πιάσω και δεν θα ξανακάνεις Πάσχα, ούτε Γερμανία ούτε πουθενά!

Γ Ρ Α Φ Ε!!!!

mickey είπε...

Το αγαπημένο μου είναι το γνωστό Δοξαστικό του Όρθρου - "Αναστάσεως Ημέρα και λαμπρυνθώμεν τη πανηγύρει...". Μου αρέσει τόσο να το ψέλνω όσο και να κάνω ισοκράτημα...

andy dufresne είπε...

Dear φαροφύλακες,

το ταξίδι δεν έχει να μου προσφέρει συγκινήσεις, το έχω κάνει τόσες φορές...

Έτσι κι αλλιώς, ως addicted petrolhead που είμαι, δεν μου αρέσει να με πηγαίνουν και σε αυτό το ταξίδι πηγαίνω με αεροπλάνο και τρένο.

Πάντως, με τόση δουλειά, οικογένεια και blog το ταξίδι είναι μια καλή ευκαιρία για διάβασμα.

"Οδυσσέας" του James Joyce αυτή τη φορά, επηρεασμένος από το post με τα βιβλία.

mickey είπε...

Και τα προηγούμενα ιδιόμελα πάντως είναι υπέροχα. Και στη Μητροπολή Αθηνών (αντίθετα με την Αγία Τριάδα του Πειραιά) είχε αρκετά καλούς ψαλτάδες!

mickey είπε...

Εξ - Εξ - Εξ!

Ο πόντιξ κάνει ...σεξ ;)

Aphrodite είπε...

NAI! NAI! NAIIIII!!!!!

Πίσω από κάθε μεγάλο άντρα κρύβεται μια (σκασμένη στα γέλια ή απλώς έκπληκτη) γυναίκα, και στην περίπτωσή μας, η Αφροδίτη!

Underpromise & overdeliver αγόρι μου, κι ας σου έλεγαν οι άλλες σειρήνες διάφορα!

Με παραδέχεσαι?

mickey είπε...

ΝΑΙ... ΝΑΙ... ΝΑΙΑΙΑΙΑΙ !!!

:)))))))))) :)))))))))) :))))))))))

Το πολυπόθητο "my precious" είναι δικό μου!

Τρίτη 25 Απριλίου 2006, 3:23 πμ

Είναι γεγονός! Ιστορική στιγμή! Απέραντη ηδονή αναβλύζει από τα τρίσβαθα της ψυχής μου! Ο σκοπός της παρουσίας μου στο blog εκπληρώθηκε! Μπορώ τώρα να αποχωρήσω τρισευτυχισμένος!

(Μην κάνετε ...όνειρα! Θα επανέλθω για τον σεφτέ του post No. 100 - αν και σαφώς υποδεέστερος στόχος ;))

mickey είπε...

Αφροδίτη μου, Θεά μου!

Μέχρι και στον πανηγυρισμό "συντονιστήκαμε" - το είχα γράψει πριν δω το σχόλιό σου, φιλάω ...σταυρό!!!

Η χθεσινή εορτάζουσα και η ποιήτρια με τις θεϊκές γάμπες μπορούν να αποχωρήσουν. Είσαι η νέα εκλεκτή της καρδιάς μου! Σε ένδειξη απέραντης ευγνωμοσύνης, σου χαρίζω τη θέση του Αρχισουμαριστή, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και όποια άλλη θέλεις (να ξεφύγεις και λίγο από το άχαρο "καθήκον" της ...πόρτας). Και ότι άλλο θες από μένα δικό σου - πες το κι έγινε ;)

ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΘΕΑ ΜΟΥ!!!

(Το 'ξερα ότι η επίκληση της Εκκλησίας στις δύσκολες στιγμές θα φέρει αποτέλεσμα. Τζάμπα πήγε το αντίδωρο του Χριστόδουλου;)

Aphrodite είπε...

Αυτό είναι αγόρι μου!

Το σηκώσαμε το γ@$#%^&&*!

Και τι φινάλε! Ταυτόχρονα!

Αυτό, ούτε στα πιο τρελλά σου όνειρα!

Λοιπόν, εξαντλήθηκα η γυναίκα, νομίζω ότι δικαίωσα το Υπουργιλίκι μου, αύριο με το καλό θα συνεννοηθούμε και για τους καινούριους τίτλους & οφφίτσια, οι υπόλοιποι eat my dust και πόντικα (μην ξεχνιόμαστε), πήγαινε και στο συνωμοσιολόγιο να δεις κι εκεί δουλειά που έρριξα- κάτι πάσσες, όνειρο!

(Ποιός ήταν το turbo-boost είπαμε? Τρομάρα μου!)

Αϊντε καληνύχτα!
(-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

andy dufresne είπε...

Αγαπητοί blogοθεατές,

(τρομπέτες, κόρνες, ταμπούρλα)

ζούμε συγκινητικές στιγμές, το ιστορικό ρεκόρ κατερρίφθη, οι σχολιαστές αγκαλιασμένοι πανηγυρίζουν, σηκώνουν τον πόντικα ψηλά στον αέρα, ετοιμάζεται αυτοκινητοπομπή με στόχο το Ψυχικό να ξυπνήσουμε το Ρεχάγκελ....ε,ε,ε, το ΝΔ, ήθελα να πω.

andy dufresne είπε...

mickey,

πώς σου ακούγεται το 1.000;

mickey είπε...

Θεά μου,

Απ' ότι βλέπω στο άλλο post, έχετε πιάσει συζήτηση με τον epikairos για ...οργασμούς. Πιο ...επίκαιρο θέμα δε θα μπορούσε να υπάρξει :))

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ πάντως ακόμα δεν έχω συνέλθει από τους "πολλαπλούς" δικούς μου. Ακόμα ζω σε έκσταση!!!

Αφροδίτη ΜΟΥ, σε ευχαριστώ για την απέραντη ηδονή που μου χάρισες και σου υπόσχομαι να ...ανταποδόσω ;)

(Τέτοια γράφουμε κι έρχεται το κάθε malakotroll να μας τα ψάλλει. Θα αρχίσει πάλι τις γνωστές μ@%*#& του. Ας είναι! Θα γιορτάσω τις επόμενες μέρες με διακοπές και "αποχή" και θα σας αφήσω να τα βγάλετε εσείς πέρα μαζί του - αν φυσικά δε σκάσει από το κακό του το πρωί).

mickey είπε...

Andy,

Χίλια ευχαριστώ και σε σένα! Δεν ξέρω για το ...τετραψήφιο, ας δούμε πώς θα πάει. Μεγάλος στόχος και ιδιαίτερα δύσκολος - μου φαντάζει ακατόρθωτος. Για να πιάσουμε το "πολυπόθητο" σε αυτό το post, συνέδραμαν πολλοί παράγοντες, από το Πάσχα και το "ελευθέρας" του Νίκου, μέχρι τα trolls και τα τεχνικά προβλήματα του blogger.

Πάντως κάθε σχόλιο έβαλε το δικό του λιθαράκι, όχι μόνο για το "my precious", αλλά και για την υπέροχη ατμόσφαιρα αυτού του blog - κι ας θέλησαν κάποιοι να τη χαλάσουν.

Άλλωστε ξέρεις ότι σε θεωρώ καλό μου φίλο εδώ και καιρό και ήμουν βέβαιος ότι θα ήσουν παρών σε αυτές τις "ιστορικές" στιγμές. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΘΕΡΜΑ!
(ναι, ακόμα και τον nikitas)

alombar42 είπε...

Τι πολλαπλή άνοιξη ήταν αυτή;

:)

Nikos Dimou είπε...

Καλημέρα

Λοιπόν αφού επετεύχθη ο στόχος, το ιστορικό ρεκόρ του 666 (συγχαρητήρια Mickey!) με την αγαστή συνεργασία της Αφροδίτης (πρώτος ρόλος) του Αndy, του Alombar42 κλπ. (μπράβο σε όλους) ας συγκεντρωθούμε στο να έχομε λιγότερα αλλά πιο ποιοτικά σχόλια. Τέρμα οι αριθμολαγνείες!

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   401 – 587 από 587   Νεότερο› Νεότερο»