Δευτέρα, Απριλίου 24, 2006

Μεγάλες ΣυνωμοσίεςΠριν από λίγο καιρό είχα έρθει σε σύγκρουση με την blade runner (και εν μέρει με την aphrodite) επάνω στο θέμα του Matrix. Συνειδητοποίησα αργότερα τον λόγο: ήταν ότι με ενοχλούνε αφάνταστα οι θεωρίες συνωμοσίας.

Ξέρετε – όλες εκείνες οι απόπειρες να ερμηνευτεί ένα φαινόμενο, όχι με βάση μία ορθολογική ανάλυση των γεγονότων, αλλά με κάποιες (συνήθως παρανοϊκές – το λιγότερο μυθολογικές) ερμηνείες.

Όπως ήδη θα έχετε ακούσει, τον κόσμο δεν τον κυβερνάνε οι εκλεγμένοι πρόεδροι και πρωθυπουργοί του – αλλά οι Επτά Σοφοί της Σιών, το Εβραϊκό Λόμπυ, η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, οι Μασόνοι, οι Ναΐτες Ιππότες, οι Εξωγήινοι, κλπ. αόρατες δυνάμεις.

Πίσω από κάθε θεωρία συνωμοσίας υπάρχει η αρχή ότι τα πράγματα δεν είναι όπως μας τα παρουσιάζουν, ότι «κάτι μας κρύβουν», ότι υπάρχει μία διπλή πραγματικότητα.

Ολόκληρο το Matrix βασίζεται σε μία θεωρία συνωμοσίας. Άσχετα με την βιρτουόζικη σκηνοθεσία και τα ψηφιακά εφέ – η ουσία της ταινίας ήταν η εικονική πραγματικότητα σε αντίθεση με την πραγματική.

Και τώρα μας έρχεται μία άλλη ταινία βασισμένη στο πιο επιτυχημένο συνωμοτικό βιβλίο των τελευταίων ετών – από όπου και το σενάριο της: Ο Kώδικας Ντα Βίντσι.

Το βιβλίο είναι ένα έξυπνο puzzle που ενώνει υπαρκτά στοιχεία (σε νέα ερμηνεία) με ανύπαρκτα, για να δώσει μίαν άλλη εκδοχή όχι μόνο για την εξέλιξη της Χριστιανικής θρησκείας, αλλά και για την πορεία του κόσμου.

Φυσικά τίποτα από όσα ισχυρίζεται το βιβλίο δεν είναι αλήθεια. Όμως ένα μεγάλο ποσοστό από τις δεκάδες εκατομμύρια αναγνώστες του το πίστεψε. (Είναι απίθανο το πόσο έχουμε ανάγκη από τον μύθο, την άλλη εξήγηση. Μας κάνει να νιώθουμε πιο έξυπνοι – διότι εμείς ξέρουμε την πραγματική αλήθεια – κι όχι αυτά που πιστεύουν οι πολλοί…).

Θεωρίες συνωμοσίας έχουν κατασκευαστεί για τα πιο πιθανά και απίθανα πράγματα: από τους εξωγήινους, που κάποτε ήρθαν στην γη (περίπτωση Roswell), ως την δολοφονία του Kennedy και του Παναγούλη. Ευδοκιμούν όπου η πραγματικότητα δεν είναι πολύ σαφής (όπως στις δύο τελευταίες περιπτώσεις), αλλά και σε πράγματα επιστημονικά τεκμηριωμένα και διαφανέστατα. Έχουν αρκετή συγγένεια με τους περιαστικούς μύθους (urban legends), αλλά πάνε σε μεγαλύτερο βάθος και πλάτος. Ένα αρκετά πλήρη κατάλογο, με ανάλυση της κάθε μίας, μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση ΕΔΩ

Για μία σε βάθος ανάλυση του φαινομένου (τι, γιατί και πώς πιστεύουμε) πολύ διαφωτιστικό είναι το οκτασέλιδο άρθρο στην Wiki.

Αλλά πολύ περισσότερα θα βρείτε στο Διαδίκτυο (βρίθει), στην ελληνική τηλεόραση και σε κάθε συζήτηση ελληνικού καφενείου. Η χώρα μας θα πρέπει να κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις διεθνώς στην συνωμοσιολογία. Ό,τι στραβό μας συμβαίνει, οφείλεται στον «ξένο δάκτυλο» ή στα «ξένα κέντρα». (Από στόματος τότε πρωθυπουργού ο λόγος...) Πώς λοιπόν να μην αρχίζει η κουβέντα στο καφενείο με την φράση: «Θα σου πω εγώ τι κρύβεται από πίσω...».

Στο μυαλό του μέσου Έλληνα οι ξένοι κοιμούνται και ξυπνάνε με μία έγνοια: πώς θα μας βλάψουν.

Η τελευταία θεωρία που άκουσα είναι ότι πίσω από την AGB κρύβονται σκοτεινές δυνάμεις (μάλλον Αμερικανικές) που αλλοιώνουν τα νούμερα τηλεθέασης, ώστε να ανεβαίνουν οι αποβλακωτικές εκπομπές, να πολλαπλασιάζονται και να αποκοιμίζουν τον ελληνικό λαό.

Αύριο Τρίτη, 25.4, μετά τις δέκα το πρωί, θα είμαι στην ΝΕΤ (εκπομπή «Συμβαίνει τώρα» με την Πόπη Τσαπανίδου) όπου, με αφορμή την ταινία, θα συζητήσουμε το θέμα.

323 σχόλια:

1 – 200 από 323   Νεότερο›   Νεότερο»
efhmeros είπε...

Ανάσταση!

azrael είπε...

Θαύμα! Θαύμα!!

azrael είπε...

Θαύμα! Θαύμα!!

nikitas kanakis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
nikitas kanakis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Dion.M. είπε...

Θεωρίες συνωμοσίας έχουμε όταν αμφισβητούμε την επίσημη θεώρηση για ένα θέμα, που μπορεί να είναι πολύ γενικό έως ειδικό, δηλαδή από κοσμοθεωρία έως η εξήγηση ενός συμβάντος, και στην θέση της βάζουμε μίαν άλλη ερμηνεία.

Το να θέτουμε σε λογική δοκιμασία την επίσημη ή αρχική εξήγηση, σίγουρα δεν είναι αρνητικό. Θα έλεγα μάλιστα ότι επιβάλλεται να χρησιμοποιούμε την λογική μας για να ερευνούμε από την αρχή τις προτεινόμενες θεωρήσεις, διότι αυτό είναι και η αρχή των επιστημών εναντίων των δεισιδαιμονιών.

Το θέμα καθίσταται αρνητικό όταν δεν υπάρχει το στοιχείο της λογικής και της έρευνας στην εξήγηση, αλλα τον βασικό ρόλο τον παίζει η φαντασία ή το πιό συνηθισμένο η ανάγκη μας να φτάσουμε σε μία προδιαγεγραμμένη εξήγηση, συνήθως πολιτική ή κοινωνική. (π.χ. Εμείς δεν φταίμε για τίποτα αλλά για όλα φταίνε Αμερικάνοι, ή το κατεστημένο ή οι πλούσιοι ή οι ξένοι γενικώς).

Βέβαια είναι διαφορετικό να λέμε ότι δεν μας φαίνεται πιστευτή η επίσημη θεωρία και να ξέρουμε τους λόγους για τους οποίους δεν την πιστεύουμε, και διαφορετικό να δημιουργούμε δική μας εξήγηση με βάση τις προκαταλήψεις μας ή τις ιδεοληψίες μας.

Είναι ευνόητο ότι ούτε η ευπιστία είναι προτέρημα. Μεταξύ της ευπιστίας και των θεωριών συνωμοσίας μεσολαβεί η λογική και, όπου είναι δυνατόν, η έρευνα.

Το θέμα έχει πολλές πτυχές:

1. Ιστορική. Γιατί σαν λαός και σαν άτομα είμαστε πιο δύσπιστοι στην εξουσία,από τους άλλους Ευρωπαίους και κυρίως τους Αμερικανούς.
2. Κοινωνική. Γιατί δεν είχα τα επιθυμητά αποτελέσματα στην ζωή μου ή στην δουλειά μου. Είναι βολικό να αποσείσουμε την ευθύνη από πάνω μας και να την αποδώσουμε σε κάποια συνομωσία. (Το σύμπλεγμα του Ξανθόπουλου στον Ελληνικό κινηματογράφο).
3. Πολιτική. Η «άλλη παράταξη» φταίει, γιατί συνωμοτεί διαρκώς. Αυτή θεώρηση εντάσσεται στην προπαγάνδα.
4. Καθαρά φανταστική, περίπτωση Roswell ή κώδικας Da Vinci, που οφείλονται μάλλον στην ανθρώπινη ανάγκη της μυστικοπάθειας. Εκεί έχουμε επιννόηση στοιχείων και επιχειρημάτων εκ του μηδενός. Το θέμα βέβαια της Μαρίας Μαγδαληνής δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται και δημιουργεί ερωτηματικά αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται best seller όταν εμπλουτίστηκε με μυστικές εξουσίες .

Αυτά προς το παρόν. Μάλλον θα συνεχίσουμε.

nikitas kanakis είπε...

σε σενα αναφέρομαι MICKEY

Lefteris Kritikakis είπε...

Ninja monkeys are having a meeting, as we speak, plotting my demise.

takis vasilopoulos είπε...

Καταρχην χρόνια πολλα στη Γεωγια μ.....

Σχετικα με τις θεωριες συνομωσιας θυμάμαι έχει γράψει και κάποια ωραια αρθρα όπως και για τους αστικους μυθους ο Πασχος Μανδραβέλης......

( Προσπάθω να βρω διακαιολογιες για αυτους που τα πιστευουν ) Μα ποιος αντεχει το εκτυφλωτικο φως της αληθειας?Ποιος δεν ζητα μια παρηγορια έστω και σε μια θεωρια?Ποιος αντέχει να κοιτα καταματα τον ήλιο?

Μηπως και οι θρησκείες δεν είναι θεωριες συνομωσίας ( οι μεγαλυτερες ) ?Ποιος αντέχει να σκεφτει οτι τυχαια βρεθηκαμε εδω,χωρις κανενας να νοιαζεται για εμας και οτι μια μέρα θα πεθάνουμε για πάντα?

Ο άνθρωπος είναι πολυ εγωιστης ή και πολυ αδύναμος για να τα δεχτει όλα αυτά.....

Τον κώδικα ντα βίντσι δεν τον έχω διαβάσει ( είναι και ογκώδες ) ,θα το δω στο σινεμα απο περιεργεια, και γιατι όχι?Αξιοπρεπεις ηθοποιοι,καλο σενάριο,θα περάσουν ευχάριστα κάποιες ώρες.....Πάντως είναι φοβερο τι βιομηχανια έχει στηθει γύρω απο αυτο....Θα τριζουν τα κοκκαλα του ντα βιντσι.....

<< Εχουμε μια αναγκη να πιστεψουμε που αψηφα καθε σκεπτικισμο >> ,κάπως ετσι το έλεγε ο Ν.Δ ( δεν έχω μπροστα το βιβλιο ) , και σιγουρα έτσι είναι.
Πολλοι άνθρωποι έχουν κτίσει τη ζωη τους γύρω απο θεωριες συνομωσιας είτε εθνικες,είτε κοινωνικες,είτε προσωπικες,είτε κάθε ειδους....θυμάστε τα ζωτικα ψευδη που λέγαμε....η ανθρωποτητα έχει αναγκη να παραμυθιάζεται ( η δεν έμαθε ποτε να σκεφτεται με κριτικη σκλεψη ) ,δυστυχώς.

takis vasilopoulos είπε...

Αντιγράφω με όλο το σεβασμο το αρθρο του Π.Μανδραβέλη......


Επίθεση στη συνωμοσιολογία


Ένα χρόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, το 30% των Ελλήνων δήλωναν σε δημοσκόπηση πως οι Αμερικανοί κρύβονταν πίσω από το χτύπημα, που άφησε 3.000 νεκρούς Αμερικανούς. Είναι περίεργο, λοιπόν, πως, με δεδομένη τη συνωμοσιολογία που δέρνει αυτή τη χώρα, δεν ακούσαμε ακόμη από κανένα κανάλι ότι το αεροπλάνο το έριξαν στο Γραμματικό οι Τούρκοι, ή (ακόμη χειρότερα) οι Αμερικανοί ή οι Εβραίοι. Ήδη κάποιοι σχολιαστές άφησαν να ίπτανται εκείνα τα θανατερά ερωτήματα του στιλ «και πού ξέρουμε ότι αυτοί που κυκλοφορούσαν στην καμπίνα δεν ήταν αεροπειρατές;», ήδη άρχισαν να αμφισβητούνται διακριτικά οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ήδη άρχισε να ψιθυρίζεται ότι το αεροσκάφος της «Ήλιος» κατερρίφθη κ.λπ.

Το πρώτο δεδομένο είναι ότι η ελληνική τηλεόραση προσφέρει άπλετο χρόνο σ' αυτό που ευφημίζει ως «δελτία ειδήσεων». Αυτά πρέπει να γεμίζουν. Όταν δεν υπάρχουν πληροφορίες τα δελτία γεμίζουν με εκτιμήσεις. Το τελευταίο σε απλά ελληνικά σημαίνει «αστήρικτες από γεγονότα θεωρίες» – από τις πλέον ευλογοφανείς μέχρι τις πιο ανόητες.

Το δεύτερο δεδομένο είναι πως σε περιπλεγμένες καταστάσεις και ειδικά όταν τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, οι θεωρίες συνωμοσίας θάλλουν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις υιοθετείται από πολλούς (δυστυχώς, στην Ελλάδα και από γνωμηγήτορες) η πλέον εξωφρενική θεωρία, η οποία συνήθως είναι και η πιο απλή. Η ελλιπής πληροφόρηση λειτουργεί όπως ο αέρας στη φωτιά. Φουντώνει κι εξαπλώνει τη σπερμολογία. Κι όταν γίνει αυτό είναι δύσκολο να συμμαζευτεί.

Επειδή, λοιπόν, τα ερωτήματα είναι πολλά και τα κενά στην τρίωρη πτήση περισσότερα, καλόν είναι να παίρνει η κυβέρνηση από τώρα τα μέτρα της. Να αρχίσει να κλείνει τρύπες στην ενημέρωση. Είναι θετικό ότι δεν υπήρξε το παρελθόν αλαλούμ στην επίσημη πληροφόρηση, αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει σιγά σιγά να μπαίνουν ψηφίδες στο παζλ του τραγικού αυτού συμβάντος. Για παράδειγμα, κανείς δεν κατανοεί ποιοι λόγοι «εθνικού συμφέροντος» αποτρέπουν τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών των πιλότων των δύο μαχητικών αεροσκαφών, κάτι που ήδη άρχισε να παίζει ως ερωτηματικό στα κανάλια, πασπαλισμένο με σάλτσα συνωμοσιολογίας.

Λένε πως η φύση απεχθάνεται το κενό. Το ίδιο και η διαδικασία της ενημέρωσης. Αν τα κενά του παζλ δεν γεμίζουν με πληροφόρηση από επίσημες πηγές, αναγκαστικά θα γεμίζουν από «έγκυρες πηγές». Κι αυτές θα θολώνουν αντί να διαφωτίζουν. Το μπρίφιγκ που έκανε ο αρμόδιος υπουργός την ημέρα του δυστυχήματος, για όσα μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν γνωστά στην κυβέρνηση, υπήρξε πλήρες κι επαρκές. Για τη Δευτέρα. Σήμερα είναι Τετάρτη και υπάρχουν πολλά να συμπληρωθούν και να ανακοινωθούν επισήμως. Γιατί οι ανεπίσημες πηγές άρχισαν ήδη να οργιάζουν. Ο κίνδυνος είναι πως στο τέλος δεν θα θυμόμαστε τα λογικά σενάρια γι' αυτό το δυστύχημα, αλλά ό,τι πιο παράλογο μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου. Σε μεγάλα γεγονότα με πολλά κενά υπάρχει πάντα εύφορο έδαφος για θεωρίες συνωμοσίας...


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 17.8.2005

Zoros είπε...

Οι θεωρίες συνομωσίας είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα άρνησης της λογικής. Έστω ότι θέλουμε να ερμηνεύσουμε ένα φαινόμενο ή να δώσουμε εξήγηση σε κάτι. Πρώτα θα πιστέψουμε την ερμηνεία που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ισχύει, σε περίπτωση που απορριφθεί την επόμενη κ.ο.κ. Σε μια κλασική ιστορία συνομωσίας, αυτή των δίδυμων πύργων, οι συνομωσιολόγοι πήγαν απευθείας στην ερμηνεία με τις λιγότερες πιθανότητες: του δίδυμους πύργους τους έριξε ο Μπους σε συνεργασία με τους Εβραίους! Προσοχή: δεν μπορώ να το αποκλείσω ως ενδεχόμενο, αλλά είναι πρακτικά απίθανο να ισχύει! Πώς το απίθανο θα το κάνω πίστη μου και την εξήγηση «φως φανάρι» θα την αρνηθώ χωρίς πρώτα να αποκλειστεί με αποδείξεις?
Ξέρετε ποιοι είναι οι πρωταθλητές των θεωριών συνομωσίας? Οι μασόνοι! Προσπαθούν να βρουν σκοπό πίσω από ο,τιδήποτε και γεννούν ιστορίες από το πουθενά. Είχα παρευρεθεί σε μια συγκέντρωσή τους, προσκεκλημένος φίλου μασόνου, όπου είδαν μια ταινία (τον Indiana Jones και τη χαμένη Κιβωτό!!! Μάλλον επειδή ο Spielberg είναι εβραίος-μασόνος) και στη συνέχεια την ανέλυσαν. Μα το τι άκουσα... Για κάθε κίνηση του πρωταγωνιστή υπήρχε μια ερμηνεία και ένας συμβολισμός (ακόμα και για τα φίδια που κυνηγούσαν τον ταλαίπωρο Indy...)! Πίσω από κάποιες παραλείψεις (πχ χάρτης που δεν συμβόλιζε σωστά την Ελλάδα) ολόκληρο σατανικό σχέδιο! Έλεος!
Μετά από αυτή μου την εμπειρία με τους μασόνους, συνειδητοποίησα ότι η ευφυΐα δεν συμβαδίζει απαραίτητα με τη λογική...

maiosone είπε...

Ν.Δ, κάποτε είχες γράψει πως είναι απίστευτο στο τι μπορεί να πιστέψει ο άνθρωπος!
Έτσι είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια τώρα. Φοβούμαι πως ούτε η παιδεία ούτε το πέρασμα των αιώνων θα αλλάξει αυτή την πραγματικότητα.
Ίσως να μην ονομάστηκαν άδικα κάποιοι μύθοι "ζωτικοί". Ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων, φαίνεται, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτούς.

heinz είπε...

@nikitas,

Καλό μου παιδί, τα λαϊκά αναγνώσματα τύπου "Γνωρίστε τον Φρόυντ και πιάστε την καλή", είναι κακός σύμβουλος...

Μπορούν να σε οδηγήσουν σε απέραντα μονότονη μπουρδολογία. Κι αν οι μπούρδες είναι τόσο τετριμένες, δεν είναι καν χαριτωμένες....

heinz είπε...

Έχω την εντύπωση ότι, οι θεωρίες της συνομωσίας, είναι παιδιά της τελεολογικής θεώρησης του κόσμου.

Υπάρχει δηλαδή ένας τελικός στόχος, (ΑΝΣΚ θα τον έλεγε ο Guerrero) προς τον οποίο τείνουμε.

Η μηχανιστική αυτή πρόσληψη, στη θεωρία της συνομωσίας λειτουργεί ανάποδα:
Βαφτίζουμε το αποτέλεσμα (ουσιαστικά τη χρονική στιγμή, σε μια αφαιρετική ενέργεια) σαν "τέλος", και αναδρομικά, ερμηνεύουμε την ιστορία σαν αλληλουχία ενεργειών που έτειναν εκεί.

Το κομμάτι που λείπει συνήθως, είναι οι δομές ηνιόχησης (τα αφεντικά δηλαδή) που κατευθύνουν τη διεργασία. Συνήθως, εφευρίσκουμε και κάποια αφεντικά (οι συνομώτες) για να λύσουμε τη βασική αντίφαση που είναι η εξής:

Αν όλη η ιστορία έτεινε (και εξ αυτού δημιουργήθηκε καταρχήν) προς ένα προδιαγεγραμμένο "τέλος", δεν μπορεί να ήταν τυχαία. Σε κάθε χρονική στιγμή υπήρχε έλεγχος για να μειώνεται συνεχώς η απόσταση από τον στόχο. Ποιός ασκούσε αυτόν τον έλεγχο και επέβαλε διορθωτικές ενέργειες; Οι συνομώτες. Ποιός αποφάσισε το τέλος (αυτό κι όχι κάποιο άλλο); Οι συνομώτες, ή έστω ο Θεός.

Η θεωρία της συνομωσίας δηλαδή, υπονοεί ένα εκ των προτέρων γνωστό μέλλον. Ή ο Θεός το προσδιορίζει αυτό, ή οι συνομώτες. Και μ' αυτή την εφεύρεση, λύνεται η λογική αντίφαση.

Υ.Γ. Τα χάπια μου!!!!! Είχα κρίση ευφυϊας και τώρα λιποθυμάω!!!!!!

paragrafos είπε...

Η συνωμοσιολογία ανήκει μαλλον στον ευρύτερο κύκλο τής λαϊκής (προφορικής ή και γραπτής) παραφιλολογίας -κουβέντα να γίνεται, δηλαδή.

Ο συνωμοσιολόγος αφήγητής διέπεται από δυο βασικές σταθερές:

1η:
θεωρητικά εμφανίζεται ως αδέκαστος κριτής, παντογνώστης ορθολογιστής με αδιάσειστα τεκμήρια στα... λόγια του και κάμποσες πηγές "επώνυμες" και λοιπές αυθεντίες, φαινομενικά άμεσα συνδεδεμένες με το δήθεν "θέμα", ουσιαστικά παντελώς άσχετες, αφού πρόκειται για συρραφές και σιμπιλήματα τής κακιάς ώρας που γίνονται αποδεκτά λόγω του ότι απευθύνονται σε αφελείς, εύπιστους ή και πρόθυμους ακροατές που χαίρονται το αφήγημα και δε χολοσκάνε ιδιαίτερα για τις διεκδικούμενες ακαδημαϊκές του δάφνες, ούτε και για τον όποιο τον όποιο επιστημονικό έλεγχο απαιτεί κάτι τέτοιο.

Εδώ πρωταγωνιστής είναι περισσότερο ο "δημιουργός" ή καλύτερα και κυριολεκτικώς ο... πλαστουργός της κατα φαντασίαν πραγματικής και επιστημονικοφανούς σεναριολογίας.

2η:
Η δεύτερη σταθερά σχετίζεται με το ίδιο το "θέμα" που συνήθως κάνει μπαμ από μακριά. Από μόνο του "μιλάει" και για τις θέσεις και για τις προθέσεις των λιγότερο ή περισσότερο χαρισματικών σεναριογράφων και σαγηνευτικών αφηγητών (αν είναι τέτοιοι).

Τόσο περισσότερο, μάλιστα, γίνονται πιστευτές όσο πιο πολύ φαντάζουν "ειλικρινείς". Σαν το Conspiracy Theory (Θεωρίες Συνωμοσίας) με τον Μελ Γκιμποσον και τη Τζουλια Ρόμπερτς, απ΄όπου έβγαινε το συμπέρασμα ότι τάχα οι κακοί ξέρουν τα μυστικα τών... σεισμών και όταν θέλουν να ξεφορτωθούν κάποια σημαντική προσωπικότητα (πχ πρόεδρος των ΗΠΑ) συμμαχούν με τον... Εγκέλαδο...

Είναι όμως τόσο ραλιστικές οι περιπέτειες και τα παθη των πρωταγωνιστών, που πάσχουν τάχα για τις ιδέες τους, που εν τέλει καθηλώνουν των θεατή των λόγων και ακροατή των έργων τους, όπως θα έλεγε και ο Θουκυδίδης μιλώντας για την ακρισία των παρατηρητών.

Με καλή διάθεση (μου άρεσε πολύ το θέμα, δεν φαίνεται;)

Παράγραφος

Stavros Katsaris είπε...

Μια θεωρία συνωμοσίας θέλετε?
Την μέρα που θα κάνει τη συγκέντρωση των bloggers στα Κιούρκα "κανάλια θα συρρέουν έξω από το σπίτι του μέντορα!
Τι ετοιμάζει ο γνωστός άθεος πρώην διαφημιστής και πρώην δημοσιογράφος?
Συνδεόμαστε αμέσως με την εξοχική κατοικία του..... μπλα μπλα μπλα...
μπρρρρρρ.....
ανατριχίλα με πιάνει!

par-i-saktos είπε...

ρε δειτε και λιγο τον σοφο γεροντα, τον εναν και μοναδικο, τον τρισμεγιστο τον λιακοπουλο να μαθετε τι γινεται στον κοσμο!...ακου θεωριες συνομωσιας...τσ τσ τσ...

cobden είπε...

Δεν είναι όλες οι θεωρίες συνωμοσίας το ίδιο.Πράγματι εδώ στην Ελλάδα, όλες οι θεωρίες συνωμοσίας στις οποίες πιστεύουμε θέλουν να δειξουν ότι οι "κακοί" ξένοι είναι αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για όλα τα δεινά του ελληνικού έθνους..Πρόκειται για μια προσπάθεια δηλαδη, να αποσείσουμε κάθε ευθύνη από εμάς τους ίδιους...Όμως από πολλούς απορρίπτονται ως άλλη μια θεωρία συνωμοσίας, και κάθε αμφισβήτηση της εσωτερικής κρατικής εξουσίας,η δυσπιστία απέναντι στις επίσημες εξηγήσεις της κυβέρνησης μας,κάτι πολύ θετικό κατά τη γνώμη μου....Πχ είναι απλά συνωμοσιολόγος κάποιος που δεν δέχεται πως η 17Ν ήταν μόνο οι Κουφοντίνας και Σια, ή είναι ανορθολογιστής κάποιος που δεν πιστεύει την επίσημη κυβερνητική εκδοχή για τη σφαγη στο Waco των Η.Π.Α???Κάποιες λοιπόν φορές οι διάφορες "θεωρίες συνωμοσίας" συντελούν στο να καλλιεργούμε έναν υγιή σκεπτικισμό απέναντι στην εξουσία και πιθανόν να μας φέρει πιο κοντά στην αλήθεια. Ας μην τις απορρίπτουμε λοιπόν όλες συλλήβδην....Εξάλλου, μελετώντας την Παγκόσμια ιστορία, στην άποψη πως τα άτομα παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των ιστορικών γεγονότων (που και αυτό θεωρείται από πολλούς σαν πίστη σε "θεωρίες συνωμοσίας" και ανορθολογικές ερμηνείες της ιστορίας), ποιό είναι το αντίπαλο δέος??Η πίστη στους...σιδερένιους νόμους της ιστορίας, στις απρόσωπες δυνάμεις που καθοδηγούν τις πράξεις των ατόμων, στον στείρο ιστορικό ντετερμινισμό...Κάπου στη μέση λοιπον, ας ψάξουμε την αλήθεια...

glenn είπε...

@nikitas: μάλλον σου κάνει πράτς αυτή τη στιγμή. Και οι ποντικίσιες μυρίζουν...

guerrero762 είπε...

@κ.Δημου Ν.
Καλο θα ηταν να "ανεβασετε"-αν εχετε διαθεση φυσικα-καποια σχολια που εγιναν στο προηγουμενο post και αφορουσαν τον τωρινο.

@nikitas
Ισως ειμαι ο τελευταιος που θα υποστηριζε τον ποντικο.Και εγω του την ειχα πει σχετικα με την συνεχη παραμονη του στο μπλογκ(get a life mate),οπως και το οτι βρισκω ανωριμα ολα αυτα τα ερωτικοσεξουαλικα υπονουμενα.Στην πραγματικη ζωη υπαρχει-ευτυχως-αρκετη ζητηση και αρκετες προθυμες γυναικες.
Απο κει και επειτα γνωρισα ποσο εθιστικη ειναι η συμμετοχη σε διαδικτυακες συζητησεις.
Το αν ειναι σεξουαλικα στερημενος δεν μπορω να το γνωριζω και ουτε κ με ενδιαφερει.
Απλως μου κανει εντυπωση η τοσο σφοδρη-ακομψη επιθεση
εναντιον του.

@ποντικε
μην νομιζεις οτι σε υποστηριζω,θα ειμαι παντα ο κακος σου δαιμονογατος....μιαου ;))

Anyway επειδη η συζυγος οπως καθε συζυγος που σεβεται τον εαυτο της γκρινιαζει λογω της προσηλωσης μου στο νετ,την κανω.Μετα απο διαπραγμετευσεις με συζυγο και φιλικο ζευγος θα δουμε το 16blocks.

Τα λεμε...

glenn είπε...

nikitas, nikitas, κάπου το θυμάμαι... Α ναι μήπως ξέρεις κάποιον Χατζόπουλο;

paragrafos είπε...

Εκεί δε που το φαινόμενο κάνει θραύση είναι στο Κυπριακό.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την τύχη των αγνουμένων...

Θα πω μόνο ότι για το ασυμπαθές "5ο Σχέδιο Αν Αν" ουδείς ανέλαβε τις ευθύνες του. Προτίμησαν να τα ρίξουν στις μεγάλες δυνάμεις που συνωμοτούν μια ζωή σε βάρος της μικρής και αδύναμης Κύπρου. Ωραία τροφή για σενάριο: ο αδύναμος με το δίκαιο αγώνα του, εναντίον όλων των ισχυρών και κακών της γης...

Εδώ με την σεναριολογία επιδιώκεται η συγκάλυψη τής πολιτικής αμβύνοιας των ιθυνόντων, των ιδεολικών τους αγγυλώσεων και της ατολμίας των, λόγω της δαμοκλείου σπαθης του ενδεχόμενου πολιτικού κόστους.

Με αυτοκριτική διάθεση

Παράγραφος

nikitas kanakis είπε...

querrero ευχαριστώ για τη συζήτηση.

ο Mickey έχει την εντύπωση ότι τα άλλα μέλη του blog δεν τον έχουν πάρει χαμπάρι.

Τα έχω περάσει και εγώ , τά έχουμε περάσει όλοι.

Όμως τον βλέπω 24 ώρες το 24 ωρο , ρε , και μαδάει η ψυχή μου.

Καλό και άγιο παιδί. Ωραία τα λέει, αλλά παρασύρεται.

Ασχολείται τόοοσο πολύ, που το έχει κάνει υποκατάστατο.

Βρε αδερφέ δεν είσαι έφηβος. Τριαντάρης είσαι!

Γράψε τη γνώμη σου, διάβασε άλλες απόψεις αλλά...

εσύ το έχεις ξεχυλώσει το θέμα. Όλο φαντασιώσεις και "σεξουαλικές προτάσεις"

Και να ήταν αυτό στην πραγματική ζωή να σε χαιρόμουν.

Αλλά ένας που έχει ικανοποιητική πραγματική ζωή αφιερώνεται εκεί με τις ώρες..

Όχι εδώ ! Αν εξαιρέσουμε το Νίκο Δήμου ο οποίος έχει το blog, όλα τα άλλα μέλη - σχεδόν - γράφουν κάτι,

πάνε στις δουλειές τους κτλ..

Δεν ξημεροβραδιάζονται μέσα εδώ!

Δηλαδή τα είπα με κάθε καλή πρόθεση mickey. Kαλό παιδί είσαι . Νομίζω με πιάνεις.

heinz είπε...

@paragrafos

Γιατί μου φαίνεστε ακαδημαϊκός των κοινωνικών επιστημών???

;-)

paragrafos είπε...

Εν μέσω κακίας και έμπαθειας ο λόγος περί λογικής καθίσταται άκυρος, εκτός αν κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε, κομμάτι δύσκολο.

Καλή σας νύχτα

Παράγραφος
------------------

@ heinz

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα με είχε απασχολήσει κάποτε αρκετά έντονα, αλλά με τις κακίες που άκουσα παραδίπλα, έχασα το κέφι μου και αποχωρώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με εκτίμη και αγάπη προς τους μη αδικούντες

Παράγραφος

to ena kai to mhden είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
to ena kai to mhden είπε...

Δεν έχω ιδέα ποιός είναι ο Μίκυ,αλλά για σκέψου Nikita να είναι π.χ ανάπηρος.Τί θα έλεγες τότε;

resident είπε...

Nikitas said
"ο Mickey έχει την εντύπωση ότι τα άλλα μέλη του blog δεν τον έχουν πάρει χαμπάρι."

Xαμπάρι δεν πήραμε.Kαι εμείς που λέγαμε ότι είναι μια χαρά παιδί, με χιούμορ ,ευαισθησίες,μόρφωση ευγένεια...

Nikos Dimou είπε...

Επιτέλους είδαμε φως.

Για κάποια στιγμή άρχισα να αναρωτιέμαι πώς θα είναι η ζωή χωρίς blog... και κατάλαβα πόσο εθισμένος είμαι...

Χρήσιμο το διάλειμμα για να ζυγίσουμε μερικα πράγματα.

guerrero762 said...
@κ.Δημου Ν.
Καλο θα ηταν να "ανεβασετε"-αν εχετε διαθεση φυσικα-καποια σχολια που εγιναν στο προηγουμενο post και αφορουσαν τον τωρινο.

Ήδη το έκαναν αρκετοί από τους συντάκτες τους - ελπίζω να το κάνουν και
οι υπόλοιποι, αλλιώς θα πρέπει να τα βάλω με δικό μου nick και θα μπερδεύουν.

Νομίζω πως το θέμα "θεωρίες συνωμοσίας στην Ελλάδα" είναι πολύ σημαντικό - δεν το έθεσα αρκετά στο ποστ - αλλά ήδη το έκαναν σχολιαστές.

Νικήτας, κλπ. παρακαλώ, όχι προσωπικά σχόλια στο μπλογκ μου. Σεβαστείτε τον χώρο που σας φιλοξενεί. Ήδη ενοχλήσατε πολλούς και οδηγήσατε (με το δίκιο της) την Παράγραφο σε αποχώρηση.

nikitas kanakis είπε...

Nίκο , ωραία απάντησή σου .

Πράγματι εθισμός το blog - πόσο μάλλον όταν περιπλέκεται και το σεξουαλικό καταπιεσμένο ένστικτο..

Δεν γνωρίζω προσωπικά το Μιχάλη. Στηλίτευσα τη συμπεριφορά του - ο ίδιος είναι ανέγγιχτος.

Αυτή η συμπεριφορά αγγίζει όλους. Όπως και το Νίκο Δήμου.

Και μας έχει προβληματίσει όλους - όπως και το Νίκο Δήμου (ο ίδιος το δήλωσε πάνω).

Μερικές φορές όμως κάποιοι άνθρωποι πρέπει να φτάσουν στον πάτο της δυστυχίας για να βάλλουν μυαλό.

Ό,τι και να τους πουν οι άλλοι , ίσως έχει δραστικά αποτελέσματα - αλλά συνήθως προσωρινά.

Και για να σεβαστούμε το χώρο που μας φιλοξενεί όπως ο ΝΔ τόνισε , ας μην έχουν προσωπικό τόνο τα μηνυματά μας.

Αυτό αφορά εμένα - αφορά όμως και τους chatters.

Αποσύρουμαι. Καληνυχτα.

nikitas kanakis είπε...

Και κάτι τελευταίο :

Το παρόν blog ωριμάζει συνέχεια.

Ο αρχικός ενθουσιασμός (saltarw sto keno, nikitas - nikos xatzopoulos - diamantis - sokolatina - ktiniatros - thrileontas - pxrysostomos, chat και cyber sex και ερωτες)

δινει σιγά σιγα θέση στην ωριμότητα.

Είναι σαν εμάς τους ανθρώπους.

Προσβλέπω σε μια εποχή όπου κάθε σχόλιο, θα σέβεται τον κανόνα του οικοδεσπότη :

Να απέχει από προσωπικό τόνο.
Να απέχει από chat
Να απέχει από διαλόγους off-topic

Ναι στο διάλογο αλλά επί του θέματος.

Όχι σε υπονοούμενα.

Ας γίνει ένα πραγματικό think tank όπου το πλήθος των σχολίων θα αντανακλά το βάθος της ανάλυσης του θέματος και όχι το βαθμό off-topic των σχολιαστών.

Καληνυχτα.

maika είπε...

maika said...
@ΝΔ
..έχω την εντύπωση πως οι δημοσιογράφοι στις τηλεοπτικές τους εκπομπές, έχουν σκοπό πρώτα να δείξουν στο κοινό τα πόσα πολλά...γνωρίζουν οι ίδιοι και μετά να επιτρέπουν και στον καλεσμένο τους να πει δυό λόγια και... ολοκληρώστε παρακαλώ γιατί μας πιέζει ο χρόνος....

Αύριο λοιπόν το νού σας...

Aphrodite είπε...

@ΝΔ,
"...Είναι απίθανο το πόσο έχουμε ανάγκη από τον μύθο, την άλλη εξήγηση. Μας κάνει να νιώθουμε πιο έξυπνοι – διότι εμείς ξέρουμε την πραγματική αλήθεια – κι όχι αυτά που πιστεύουν οι πολλοί…)."

Και όχι μόνον, αποσείουμε από πάνω μας την απόλυτη ευθύνη των πράξεών μας, καθώς δεν φταίμε εμείς, αλλά αυτοί που μας έμπλεξαν σε ένα σύστημα το οποίο δεν μπορείς να πολεμήσεις, ούτε από μέσα, ούτε απ'έξω...

Αν βάλεις και το ότι συνήθως σερβίρονται με από πάνω ένα modus vivendi - τυφλοσούρτη (ξοδεύεις τις ώρες σου διαβάζοντας τα σχετικά αντί να ψάχνεσαι αλλιώς & να rock the boat, μέχρι που σε "μπάζουν" στην οποιαδήποτε "μασονία", π.χ. πάρε κι ένα manual να πορεύεσαι, δε θα κάνεις λάθος και θα σε προστατεύουμε κιόλας) το οποίο ενισχύει αυτούς που τις "βγάζουν" τις θεωρίες, έ, δε θέλει και πολύ να σηκώνεις το χαλί της ρουτίνας σου, να σπρώξεις τα σκουπίδια της βαρεμάρας σου από κάτω και τσουπ! Να βρίσκεις και μια καινούρια λαμπερή και εξωτική θεωριούλα!... (και τσιμπάς!!!)

7:33 μμ

Και να συμπληρώσω (το σκέφτηκα την ώρα που έψαχνα νυχτιάτικα περίπτερα για γάλα - μιλάμε για ΤΟΝ εθισμό) ότι μας κάνει κιόλας να αισθανόμαστε και πολύ σπουδαίοι "Πώ-πω-πωωωώ είμαι επικίνδυνος πολύ, με επιβουλεύονται οι ζουλιάρηδες και συνωμοτούν εναντίον μου! Μα τους άτιμους, πώς με βρήκαν, με δορυφόρο? Α, ναι μωρέ, με το Ζέππελιν!"...

(αφιέρωση σε όλους μια που ξεκινάει οριστικά η δουλειά αύριο, "Boulevard of Broken Dreams". Και για όσους μείνουν "μέσα":

"Σταμάτα να γκρινιάζεις διαρκώς,
να μου πετάς συσκευασίες μαργαρίνης,
έλα ν'ανάψουμε την πίπα της ειρήνης,
και ό,τι λέω πάψε να παρεξηγείς..."

(και μην το πάρετε στο πονηρό!)

ΥΓ1- Παράγραφε δεν σε αδικώ, αλλά μου λείπεις!
ΥΓ2- Νικήτα
"Δεν γνωρίζω προσωπικά το Μιχάλη. Στηλίτευσα τη συμπεριφορά του - ο ίδιος είναι ανέγγιχτος."

Δεν μου κάνει για συγνώμη. Ούτε δικαιολογεί αυτά που είπες. Σε παρακαλώ μάζεψε καλούμπα κανονικά, κι όχι απλώς βάλσιμο στην άκρη... και το να κάνουμε προσωπικά σχόλια ανάμεσα στα σχόλιά μας είναι αυτό που δίνει το added value αυτού του blog, όμως tactfully & NON-hurtfully! Δεν γίνεται εξ'αιτίας σου να περιορίσουμε τον σχολιασμό σε αποστειρωμένο αράδιασμα συντετηγμένων διατριβών!!!

)

bidibis είπε...

Ο φίλος μου ο Μπάμπης μετά την 8η E συνηθίζει να λέει: “illusion is the solution”.
Στη 14η αψηφά τους νόμους της βαρύτητας και πετάει.


Όσο δεν μπορούμε να τα γνωρίζουμε όλα και όσο υπάρχουν λαικιστές και δημαγωγοί η Πλάνη και η ψευδαίσθηση δε θα μας εγκαταλείψουν ποτέ. Πάνω σε αυτές, σε μεγάλο βαθμό, χτίστηκε ο παγκόσμιος πολιτισμός.Heinz said… Η μηχανιστική αυτή πρόσληψη, στη θεωρία της συνομωσίας λειτουργεί ανάποδα:
Βαφτίζουμε το αποτέλεσμα (ουσιαστικά τη χρονική στιγμή, σε μια αφαιρετική ενέργεια) σαν "τέλος", και αναδρομικά, ερμηνεύουμε την ιστορία σαν αλληλουχία ενεργειών που έτειναν εκεί.
Το κομμάτι που λείπει συνήθως, είναι οι δομές ηνιόχησης (τα αφεντικά δηλαδή) που κατευθύνουν τη διεργασία. Συνήθως, εφευρίσκουμε και κάποια αφεντικά (οι συνομώτες) για να λύσουμε τη βασική αντίφαση που είναι η εξής:….


Η συνομωσιολογία, με του Heinz το σκεπτικό, είναι μάλλον αναπόφευκτη αν αναλογιστούμε ότι οι μεγαλύτερες και επιδραστικότερες θρησκείες του πλανήτη είναι εσχατολογικές και βρίσκονται σε διαρκή ανταγωνισμό μεταξύ τους. Γενιές και γενιές ανθρώπων έχουν γαλουχηθεί στο μανιχαιστικό πνεύμα αυτών των θρησκειών (ή των εκπροσώπων τους), το οποίο, βεβαίως, έχει διαποτίσει και πολλές κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές κα. θεωρίες.

Είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικό, βαθύτατα να πιστεύεις, ότι για τα δικά σου δεινά ή την ανεπάρκεια σου ευθύνονται πάντα οι «άλλοι». Αυτοί δηλαδή («οι δομές ηνιόχησης», οι συνομώτες») που αντιπροσωπεύουν επί της γης το απόλυτο κακό και έχουν ως μοναδικό σκοπό την εξόντωσή σου (βλ. Κίσιγκερ, χαχα)- προφανώς επειδή είσαι ο φορέας της μίας και μοναδικής αλήθειας και για αυτό σε «ζηλεύουν».


Επειδή όμως και το δικό μου το μυαλό είναι βρώμικο, πιστεύω ότι πίσω από το nick σας κύριε Heinz κρύβεται η συνωμοσία μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας με σκοπό να προωθήσει στην αγορά υπερτιμημένα και επιβλαβή για την υγεία του ανθρώπου προϊόντα προκειμένου: 1) να αυξήσει την κερδοφορία της και 2) να απαλλάξει τους κ.κ. Αλογοσκουφη και Τσιτουρίδη, μα πάνω απ’ όλα τον Καχραμάν Αλι, από το βραχνά του ασφαλιστικού, καθώς οι χοληστερίνες και τα τριγλυκερίδια θα στείλουν εκατόμβες συνταξιούχων στον άλλο κόσμο!

Aphrodite είπε...

@dear all,

Κάντε το θαύμα σας εδώ, αλλά θερμή παράκληση, βοηθήστε και στο προηγούμενο, να κάνουμε το μαγικό νούμερο (να δούμε τότε τι κολούμπρα θα πάθουν τα blogs & οι servers παγκοσμίως! Λέτε να τους σκαρώσουμε μια...μυστική συνωμοσία να τους βρίσκεται?!)

Επίσης, πρέπει να πάει... καλά διαβασμένος ο ΝΔ αύριο στην τελεβιζιόνε, οπότε ελάτε να βάλουμε ένα χεράκι να του τα δώσουμε όλα στο πιάτο (δε μας έχει ανάγκη, αλλά ολόκληρο το στάδιο μαζί σου είναι άλλη αίσθηση όταν πας για το χρυσό - και, πιστέψτε με, πρωί-πρωί με συγκεκριμένο target-group, θα είναι άθλος και μόνον να ΜΗΝ βάλει το turbo-boost !)
:-)

epikairos είπε...

Δεν είναι μόνο το θέμα των συνομοσιών που οδήγησαν το συγκεκριμένο βιβλίο σε τόσο μεγάλη επιτυχία αλλά η υποψία μεγάλης μερίδας του κόσμου πως η εκκλησία μας παραμυθιάζει ασύστολα εδώ και αιώνες. Τώρα βέβαια πόσο μας άνοιξε τα μάτια ή όχι ο σεβαστός κ. Brown αυτό είναι άλλη ιστορία.

nikitas kanakis είπε...

α! και που έλεγα ναπ άω για ύπνο..

ένας άνθρωπος ώριμος δεν προσπαθεί να προσελκύσει την προσοχή και αναγνώρισης των άλλων μέσω της απομάκρυνσης ...

ένας τέτοιος ώριμος άνθρωπος δεν νοιάζεται για το πόσοι θα του πουν "ε, μας έλλειψες!" - δεν αναζητά συμμάχους!

Αλλά : αναζητά την αυτογνωσία του : τις αιτίες που τον οδηγούν σε υποκατάστατες συμπεριφορές.

C ya !
Η Ανάσταση , έφερε και ανάσταση του blog - ας όψεται

Aphrodite είπε...

@nikitas,

Δεν ξέρεις τι λες, δεν ξέρεις να διαβάζεις, δεν ξέρεις ποιοί άνθρώποι θίγονται! Δεν χρειάζεται να υπερασπιστούμε κανέναν, αλλά πραγματικά ΚΟΦ'ΤΟ!!!!

Aphrodite είπε...

Και ζήτα και καμμιά συγνώμη, αν ξέρεις τι σημαίνει αυτό!

mickey είπε...

Αφοδεύοντας τα τελευταία (ελπίζω) υπολείμματα της χθεσινής κραιπάλης, σκεφτόμουν πολύ σοβαρά τα όσα "εκπάγλου καλλονής" έγραψε (και επανέλαβε τρις), το γνωστό malakotroll. Προφανώς ήμουν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή!

Malakotroll πάντως με ...καλές προθέσεις και "βαθυστόχαστες" αναλύσεις πρώτη φορά ακούω. Όσο για τη σοβαρότητα του καθενός στο blog, αυτή κρίνεται από το σύνολο των γραπτών του εδώ και αλλού - προφανώς δεν κάνω μόνο κατοστάρες και ...ανήθικες προτάσεις (sic). Η δήθεν σοβαροφάνεια που συνοδεύεται και από "εξόχως σοβαρά" ή εμετικά σχόλια χαρακτηρίζει μόνο τα malakotrolls (κι ας πάνε να το παίξουν σοβαροί και "ισορροπιστές" στο τέλος - τα γραπτά τους μένουν, ακόμα κι αν τα σβήσουν). Αντίθετα από όσα ίσως πιστεύουν (ή μάλλον απλά γράφουν για "τσίμπημα"), ζω μια πολύ όμορφη και γεμάτη ζωή (με τα προβλήματά της φυσικά). Τους εύχομαι να κάνουν το ίδιο - αν και πολύ αμφιβάλλω ;)

Δυστυχώς, πολλά ζιζάνια ξεφυτρώνουν κατά καιρούς στο περιβόλι (που λέει και ο harry) και ο κηπουρός είναι αρκετά απασχολημένος ή έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει από το να κάτσει να τα κόβει ένα ένα. Άλλωστε συνήθως είναι υπέρ του δέοντος ευγενικός και προσπαθεί να βγάλει χρήσιμα και γενικότερα συμπεράσματα, ακόμα και από απρόκλητες επιθέσεις.

Η εκτός blog ζωή μου (μερικοί τη λένε real - λες και αυτή εδώ δεν υπάρχει) αφορά μόνο εκείνους με τους οποίους συναναστρέφομαι δια ζώσης (αρκετές εκατοντάδες διαφορετικά πρόσωπα το χρόνο κατά μέσο όρο - οι "καλοί" είναι λίγοι φυσικά). Προφανώς η χθεσινή "αποχή" μου και η πολυπληθής παρέα με την οποία γιόρτασα το Πάσχα στην Αρκαδία πέρασε απαρατήρητη από το malakotroll.

Φυσικά και να μη συναντούσα ποτέ κανέναν, ακόμα κι αν δεν έκανα τίποτε άλλο εκτός από blogging, δε θα ήμουν υποχρεωμένος να δίνω και ...εξηγήσεις, ειδικά σε malakotrolls. Όσο η "δραστηριότητά" μου εδώ μέσα τυγχάνει της εκτίμησης (ή έστω απλά της ανοχής) του οικοδεσπότη (αλλά προφανώς και άλλων), η γνώμη των malakotrolls περιττεύει...

Δε θα βγάλω βεβαίως στη φόρα όλα τα προσωπικά μου (σεξουαλικά και μη) για να τα πιάσει στο στόμα του το κάθε malakotroll που ηδονίζεται να ξερνά διάφορα για να κερδίσει την προσοχή (ίσως δεν τα καταφέρνει στην "real life"). Όσα άλλωστε αποκάλυψα (περί χριστιανικής ανατροφής κλπ) στο παρελθόν, είχαν συγκεκριμένο σκοπό και ελπίζω να πιάσουν τόπο - αν όχι, δε θα τα βάψω και μαύρα. Άλλωστε είναι πιθανό όση δουλειά (και χρήματα) βγάζει το malakotroll σε μερικά χρόνια να τα βγάζω σε λίγες μέρες (και από το σπίτι μου μάλιστα). Γιατί δηλαδή θα πρέπει να ζω δουλεύοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ σε μια "παραδοσιακή" καριέρα; Έχω κι άλλα πολλά και ωραία πράγματα ακόμα να κάνω στη ζωή μου - και το blog ΕΙΝΑΙ ένα από αυτά.

Θα ήθελα να ασχοληθώ σοβαρά με το σημερινό post (είχα ήδη γράψει σχόλια όταν πλάκωσε η εμετίλα, αλλά ήθελα και να σχολιάσω τα όσα εξαιρετικά έγραψε ο heinz και άλλοι). Δεν ήθελα να το κάνω ανάμεσα σε malakotrolls που επαναλαμβάνονται (τρις κιόλας). Δυστυχώς δε φαίνεται να φεύγει και να "το έκοψε", που λέει και η θεά. Αν το κάνει τελικά, μπορεί να τα πούμε αργότερα. Τουλάχιστον όσοι το "ξεχειλώσαμε" μέχρι τώρα με chatting και κοντρίτσες, πιστεύω πως διατηρούσαμε ένα καλό κλίμα με σπιρτόζικο πνεύμα (κάτι που απουσιάζει παντελώς από τα malakotrolls), ειδικά στο προηγούμενο post - και μάλιστα με τις ...ευλογίες του γέροντα. Κι αν το κυνήγι της "εξακοσάρας" ερμηνεύεται ως ανωριμότητα (από τον πασιφανώς "ώριμο" nikitas), ποσώς με ενδιαφέρει. Θα συνεχίσω ακάθεκτος για το 666 - μόλις 40 έμειναν! Άλλωστε ακόμα κι ο γάτος με αβαντάρει - προφανώς είναι εξίσου ανώριμος με μένα :))

Τελειώνω, παραπέμποντας στο προτελευταίο σχόλιο του nikitas (10:31μμ) για να κρίνει οποιοσδήποτε έχει διαβάσει και τα προηγούμενα σχόλιά του (σήμερα και στο παρελθόν). Και όσο γι' αυτό που έγραψε στο προηγούμενο:

"Δεν γνωρίζω προσωπικά το Μιχάλη. Στηλίτευσα τη συμπεριφορά του - ο ίδιος είναι ανέγγιχτος."

θα ήταν καλύτερα να ξαναδιαβάσει το εμετικό σχόλιο που επανέλαβε αρκετές φορές σήμερα για να διαπιστώσει πόσο "στηλίτευσε" τη "συμπεριφορά" μου και με άφησε "προσωπικά" "ανέγγιχτο". Sorry, nikitas, αλλά δεν πείθεις κανέναν - τα …think tanks σε μάραναν, τρομάρα σου!

Το τελευταίο (11:02 μμ) σας αφήνω να το απολαύσετε για τη ...συνέπειά του!

Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη για το προσωπικό σχόλιο και τα όποια "γαλλικά", αν και δε νομίζω πως είπα και καμιά βαριά κουβέντα. Φυσικά θα επανέλθω, αφού πρώτα του αποτίσω και δεύτερο "φόρο τιμής" - να πάρει, βαριά η μαγειρίτσα, πολλά ...πλακάκια μέτρησα σήμερα ;)

Blackbern είπε...

Αγαπητέ Νίκο Δήμου,

χαίρεται. Η κόντρα του user, mickey με άλλους δεν είναι η πρώτη. ο ίδιος χρήστης έχει εμπλακεί και άλλες φορές σε προσωπικές κόντρες. Πέραν αυτού είναι κουραστικός με τα μακροσκελή σχόλιά του. Τέλος , παίρνει μονίμως μέρος σε προσωπικούς διαλόγους με άλλους. Δυστυχώς δεν βλέπω αυτοκριτική διάθεση εκ μέρους του.

Έχω ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αρχικά το blog είχε πολύ ενδιαφέρον. Όμως στη συνέχεια παρεμβολές (κοινώς trolls) όπως του παππά, αλλά και spammers όπως ο mickey , diamantis , και άλλοι, με΄εκαναν να χάνω σταδιακά ενδιαφέρον.

Πέραν του ότι καθυστερεί να φορτώσει το blog, τα πολλά σχόλια τύπου chat, με κουράζουν αφάνταστα. Τελικά καταλλήγω να διαβάζω μόνο τα σχόλια του Νίκου Δήμου. Αυτός ειναι ο σκοπός ύπαρξης του blog τελικά;

Νίκο Δήμου, όλα γίνονται επειδή τα επιτρέπεις. Το να ανήκουν 600 σχόλια σε 10-20 άτομα δεν τιμά το blog. Εγώ ειλικρινά θα ήθελα να γίνει μαζικότατο και όχι μόνο από αναγνλώστες αλλά και από γράφοντες.

Νομίζω ότι εδώ πρέπει να παρέμβεις.

πάντα σκεπτικιστής είπε...

@

πάντα σκεπτικιστής είπε...

Κατ'αρχάς θα ήθελα να δηλώσω οτι δεν μου αρέσει να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, ούτε και ανήκω στους συνωμοσιολάγνους (πρόκειται περι αρρώστιας, απο τις θεωρίες περι μασόνων και λέσχης Μπίλντεμπεργκ μέχριτις ανοησίες περι ομάδας έψιλον και άλλων φαιδρών που ευαγγελίζονται οι Ελλαδέμποροι των φτηνών καναλιών σε ώρες χαμηλής τηλεθέασης).

Επειδή όμως το nick μου δεν επιλέχτηκε τυχαία, δηλώνω οτι πολλοί απο σας βιαστήκατε να τοποθετηθείτε έτσι γενικά και αόριστα εναντίον της, ας το πούμε, διαφορετικής και καμιά φορά και λίγο αιρετικής άποψης για ορισμένα (το τονίζω το ορισμένα για να μη παρεξηγηθώ)γεγονότα.

Λογικό βέβαια απο τη μια πλευρά, όταν στην χώρα μας οι θεωρείες αυτές έχουν μεγαλώσει γενεές επι γενεών και έχουν δικαιολογήσει τα χειρότερα απο τα ελαττώματά μας.

Επειδή όμωε είμαι γνήσιος σκεπτικιστής και ως τέτοιος δεν δέχομαι εύκολα αυτό που μας πασάρουν ως εξήγηση οι κυβερνήσεις, ιερατεία, υπηρεσίες κλπ, έχω να επισημάνω οτι πολλές φορές, οι πιο παράλογες θεωρείες τα πλέον απίθανα σενάρια , ακούγονται απο τα πλέον επίσημα χείλη. Όχι οτι δεν υπάρχουν άνθρωποι, που σαν υποκατάστατο της θρησκείας,έχουν ανάγκη ννα πιστέψουν σε μια συνωμοσιολογία για κάθε τί που τους φαίνεται παράξενο αλλά πολλές φορές, στο βωμό της άρνησης της συνωμοσιολογίας, μας ζητείται να πιστέψουμε στις πλέον ανορθολογικές και παράλογες εξηγήσεις!

Τρανό παράδειγμα, η θεωρία της "τρελής σφαίρας" που σκότωσε τον Κένεντι.Ήταν τόσο απίστευτη η υποτιθέμενη πορεία της,που έχει τροφοδοτήσει τις πλέον απίθανες θεωρίες, βάσιμες και μή .

Όσον αφορά δε, τους δίδυμους πύργους, η θεωρία οτι τους ρίξανε οι Εβραίοι αφού μάλιστα ειδοποίησαν πρώτα τους "δικούς τους" είναι για γέλια. Μη μου πείτε όμως οτι βάζετε το χέρι σας στη φωτιά οτι οι πιο έμπειρες και τεχνολογικά εξοπλισμένες μυστικές υπηρεσίες του κόσμου δεν είχαν μυριστεί το παραμικρό!
Και στο κάτω-κάτω, απο την στιγμή που χτυπήθηκε ο πρώτος πύργος, η κοινή λογική λεει οτι θα έπρεπε εντός δεκαλάπτου, να έχει γεμισει ο ουρανός της Ν.Υόρκης απο τα F 15 και F16 της USAF (εδώ μόλις προσεγκίσουν το καστελόριζο τα τουρκικά μαχητικά, εντός δεκαλέπτου εντοπίζονται και αναχαιτίζονται απο την πτωχή Ελληνική Αεροπορία). Πώς είναι δυνατόν η ισχυρότερη Αεροπορία του κόσμου επι μισάωρο να μην σήωσε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ μαχητικό, επιτρέποντας ετσι τη καταστροφή και του δεύτερου πύργου;

Γιατί μετά τα γεγονότα δεν παραιτήθηκε κανένας ανώτατος αξιωματικός της αεροπορίας ή των μυστικών υπηρεσιών;

Δεν υπάρχουν λογικές - επίσημες εξηγήσεις για τα παραπάνω ερωτήματα και το αποτέλεσμα είναι να βγαίνει και να λέει ο καθένας το μκρύ του και το κοντό του, να δημιουργείται σύγχιση, ανασφάλεια, φόβος και στο τέλος όλοι να συσπειρώνονται γύρω απο την κυβέρνηση που θα τους προστατέψει απο τους κακούς και θα καλέσει τον κόσμο να μην πιστεύει τους επαγγελματίες συνωμοσιολόγους.

Έτσι, όλοι θα είναι ευχαριστημένοι:

οι συνωμοσιολάγνοι θα δικαιολογούν κάθε εξωφρενική θεωρία,

οικυβερνήσεις θα λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των "ασσύμετρων κινδύνων" (αδιαφορώντας για τις παράπλευρες απώλειες)

και οι διανούμενοι θα εγκαλούν την κοινή λογική των ψυχραιμοτέρων!

Nikos Dimou είπε...

Blackbern said...
Νίκο Δήμου, όλα γίνονται επειδή τα επιτρέπεις. Το να ανήκουν 600 σχόλια σε 10-20 άτομα δεν τιμά το blog.

Το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές. Η μόνη λύση είναι να κάνω Moderation. Δεν την κάνω διότι:

α) ουσιαστικά είναι λογοκρισία

β) θα με απασχολεί συνέχεια - θα γίνω ο μπατσος του μπλογκ - και επιπλέον θα παραλύσει τον διάλογο.

Η άλλη λύση είναι να απομονώνουμε και να αγνοούμε τον κάθε αγενή (κακώς του απάντησες Mickey). Την λύση αυτή εφαρμόζω τώρα πια και στα εναντίον μου σχόλια.

Αν κανείς δεν δίνει σημασία στα flames θα πάψουν να έρχονται.

Το κακό είναι ότι επιβαρύνουν το blog. Όμως όπου έχει μπει moderation δεν υπάρχει ουσιαστικός διάλογος και ο σχολιασμός περιορίζεται σε συγχαρητήρια.

Το ότι τις τελευταίες ημέρες είχαμε λίγους συνομιλητές οφείλεται στις απουσίες λόγω Πάσχα. Εγώ είμαι εκπληκτος που είχαμε τόσους πολλούς - νόμιζα ότι από Μ. Πέμπτη μέχρι Τρίτη θα βασίλευε απόλυτη ερημιά.


Αγνοείστε τους!

Αφροδίτη είσαι καλή ως bouncer! Προσλαμβάνεσαι! Σε λίγο θα σου αναθέσω και την "πόρτα".

Όσο για το φροντιστήριο, δεν νομίζω πως αύριο θα προλάβω να πω ακόμα και όσα έγραψα στο ποστ μου...

Άντε καληνύχτα! Πρέπει να έχω φρέσκο δέρμα στην TV!

skata είπε...

Ο συνομωσιολόγος έχει ήδη την κατάληξη στο νου του όταν βγάζει τη θεωρία του και απλά ερμηνεύει τα πράγματα όπως τον βολεύουν.

Δυστυχώς ποτέ δεν του φτάνει να τα κρατήσει για τον εαυτό του. Πρέπει να βρει ικανοποίηση στο ότι το κάνει για να αφυπνίσει τους άλλους, των οποίων και πρήζει τα ούμπαλα.

Sylvia_k είπε...

Μickey said...

"Αφοδεύοντας τα τελευταία (ελπίζω) υπολείμματα της χθεσινής κραιπάλης"


Αηδίασα και μόνο που σε διάβασα. Μπλιάχ. Σεβάσου όσους τρώνε.

alombar42 είπε...

Δεν βγαίνει καπνός χωρίς φωτιά!

Είμαστε βεβαίως υπερβολικοί βλέποντας παντού συνωμοσίες, αλλά οπωσδήποτε υπάρχουν αρκετές.

Το 2003 μου είχαν πει "στις εκλογές θα βγει η ΝΔ και στα τρία χρόνια περίπου θα ξαναγίνουν εκλογές" (το έχω καταγράψει και σε forum, για να έχω τεκμήριο).
Φυσικά δεν έχω ιδέα αν θα συμβεί αυτό, αλλά παρακολουθώ τα γεγονότα με... περιέργεια, αν όχι με έκπληξη.

Zoros είπε...

@πάντα σκεπτικιστής
Είναι σημαντικό η θεωρία που θα επιλέξουμε για την ερμηνεία ενός γεγονότος να μην γεννάει περισσότερα ερωτήματα από τις απαντήσεις που δίνει.
Η θεωρία ότι η αμερικάνικη κυβέρνηση ήξερε για τους δίδυμους πύργους (ή και τους προκάλεσε) μπάζει από παντού για πολλούς και διάφορους λόγους:
1. Πρέπει να συνωμοτήσουν πάρα πολλοί για να καλυφθεί ένα τέτοιο γεγονός, που ενδεχόμενη αποκάλυψη του είναι αρκετή για να πάει τους πάντες στην ηλεκτρική καρέκλα.
2. Η ίδια οργάνωση που έριξε τους πύργους χτύπησε στο Λονδίνο και μετά στη Μαδρίτη. Συνεργάστηκε και με τις εκεί κυβερνήσεις?
3. Ο τρόπος που χτυπήθηκαν οι δίδυμοι πύργοι ήταν πραγματικά «πρωτότυπος» και δεν μου δημιουργεί εντύπωση να πιάστηκαν στον ύπνο οι Αμερικάνοι.
4. Και κάτι που δεν αναφέρεται ποτέ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΘΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ ακόμα και στους «φονιάδες των λαών» αμερικάνους, ειδικά αν πρόκειται για δικούς τους... Δεν είναι εύκολο, για κάποιον που έχει μεγαλώσει με τις αρχές του δυτικού πολιτισμού, να θυσιάσει 3000 αθώους ανθρώπους και την επόμενη μέρα να πίνει καφέ αμέριμνος!

Αρχαίος είπε...

Συνωμοσία μυρίζομαι εδώ πέρα.
Ο Νικήτας λέει μα..κιες με το τσουβάλι και ο ΝΔ πάει για ΤV. Δεν μπορεί να είναι άσχετα τα γεγονότα κάτι κρύβεται από πίσω (άντε απο μπορστά, για να μην παρεξηγηθούμε).
Είδατε πως εξαφανίστηκε ο σαλτάρω και ο Harry, μήπως ο NΔ έστειλε την Μοσαντ να "καθαρίσει" και μάλιστα με όλη τη σημασία της λέξης;.
Νομίζω ότι πρέπει να καλέσουμε μια χαρτορίχτρα και να πάρουμε τα μέτρα μας.

nikitas kanakis είπε...

αρχαίε... βρωμάς ποντικίλα.. κάνεις baamm!!

Zoros είπε...

@alombar42
“Το 2003 μου είχαν πει "στις εκλογές θα βγει η ΝΔ και στα τρία χρόνια περίπου θα ξαναγίνουν εκλογές" (το έχω καταγράψει και σε forum, για να έχω τεκμήριο).”

Αυτή είναι ακόμα μια κατηγορία θεωριών συνομωσίας. Ένα πιθανό σενάριο (ειδικά ότι θα βγει η ΝΔ στις εκλογές του 2004 το ήξεραν και οι πέτρες) αναγάγεται σε συνομωσία και αν μας βγει σημαίνει ότι κάτι ξέραμε...
Φίλε alombar42 θα σου θυμίσω τι λεγόταν για τον Σαμαρά (με αφορμή τις ανυποψίαστες δηλώσεις τον 6/93 του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ότι τον Οκτώβριο θα γινόντουσαν εκλογές στην Ελλάδα, όπως και τελικά έγινε), όταν έκανε την Πολιτική Άνοιξη: ότι ήταν δάχτυλος των αμερικάνων, ότι στις επόμενες εκλογές θα γινόταν πρωθυπουργός, ότι θα πάρει το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών της ΝΔ, και τελικά ήταν από τα κόμματα που πέρασαν σχεδόν απαρατήρητα από την πολιτική ζωή της Ελλάδας (με το πρώτο βραβείο να πηγαίνει στο ανύπαρκτο ΚΕΠ του Αβραμόπουλου).

guerrero762 είπε...

Αυτο το Da vinci code γαμησε κυριολεκτικα την βιβλιογραφια.
Δεκαδες κλωνοι,στα βιβλιοπωλεια.
Οι ναιτες,η γκομενα ερευνητρια,οι κωδικες,τα κρυφα μυστικα και τρεις το ανδρικο γεννητικο μοριο κλαιγανε...
Νισαφι που ελεγε και η γιαγια μου οταν το παραεχεζα παρενοχλωντας τους μικροτερους μου αδερφους!
Τα αλλα βιβλια του D.Brown δεν λενε και πολλα.Ειδικα εκεινο με τον μυστικο κωδικο της NSA ειναι εντελως γεωμηλο.Μετα εμαθα πως ηταν το πρωτο του.
Παει να το παιξει M.Crighton αλλα δεν του βγαινει του λακαμα.
Ετσι και δω βιβλιο του πανμεγιστου S.King με Ναιτες και κωδικες και γκομενοερευνητριες θα καψω ολα μου τα βιβλια και θα γινω συνδρομητης στο "Σοκ" και την "Εσπρεσσο"
Να μην σας πω ως ενδειξη διαμαρτυριας θα αγορασω το "Καιρος γαρ εγγυς" του θεου Λιακο!

mickey είπε...

@nikos dimou (11:39 μμ)
Σχετικά με τις "απαντήσεις" μου στα flames, δυστυχώς Νίκο ΔΕΝ είμαι ο οικοδεσπότης και δεν επικοινωνούμε real-time (άλλωστε θα ήταν χαζό να σε απασχολώ κάθε λίγο και λιγάκι για τον κάθε πικραμένο που θέλει απλά να στήσει καυγά χωρίς points). Περίμενα για κάποιο χρονικό διάστημα να δω πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα και απάντησα όταν θεώρησα πως δεν καλύφθηκα επαρκώς (δε διαβάζουν ΜΟΝΟ οι "παλιοί" το blog).

Αν και είχα φτιάξει μια απάντηση και για τους blackbern και Sylvia_K (τα profile και των δυο είναι ...φρεσκότατα και αποτελούν τρολο-κλώνους), δε θα τη δημοσιεύσω, σεβόμενος την άποψή σου (μπορεί όμως να στη στείλω με email).

Δε μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα εμπλακώ σε άλλα flames, καθώς ΔΕΝ είμαι computer (έχω κι εγώ τις ευαισθησίες μου), αλλά θα συνεχίσω την προσπάθεια. Πολλά άλλωστε ξεκίνησαν αθώα, ως απλές ερωτήσεις και εξελίχθηκαν απρόσμενα σε αδικαιολόγητες επιθέσεις (το σημερινό φυσικά ήταν ωμό εξ' αρχής).

Βεβαίως οι περισσότεροι μπορούν να καταλάβουν τις βαθύτερες αιτίες αυτών των επιθέσεων (όπως και γιατί απευθύνονται συχνά σε συγκεκριμένα nicks). Άλλωστε, για όποιον θέλει να κάνει καλοπροαίρετη και τεκμηριωμένη κριτική, το email μου είναι στη διάθεση του καθενός.

Τα trolls (και κάποιοι άλλοι) προτιμούν απλά τα γνωστά "15 λεπτά δημοσιότητας" που τους αντιστοιχούν εδώ μέσα, εκτοξεύοντας τα πυρά τους και προσπαθώντας να κατεβάσουν κάποιον στο δικό τους επίπεδο διαλόγου για να εκθέσουν μετά τις εκλογικευμένες "αναλύσεις" τους, να πιαστούν από δυο λέξεις και να πούνε: Είδατε τι "κακός" που είναι τελικά ο "συμπαθητικός" ΧΥΖ;

Αποφεύγοντας να συνεχίσω σε αυτό το ηλίθιο κλίμα που καταστρέφει κάθε καλή προσπάθεια (με ή χωρίς chat και άλλα δήθεν "ασόβαρα"), θα ρίξω κι ένα σχόλιο που είχα γράψει εδώ και ΠΟΛΥ ώρα για το θέμα (αν και έχει "μπαγιατέψει" πολύ πλέον).

Θα ήθελα να ασχοληθώ εκτενέστερα, αλλά τα trolls πάντα γράφουν την πιο ακατάλληλη στιγμή και δυστυχώς συχνά κλέβουν την παράσταση :( Αν νομίζεις πάντως ότι τυχόν εμπλοκή μου σε "περιγραφή" της αυριανής συμμετοχής σου στην εκπομπή της ΝΕΤ θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέα flames, καλό θα ήταν να είμαι ενήμερος...

mickey είπε...

Πιστεύω πως αν και οι ίδιες οι θεωρίες συνομωσίας είναι πιασάρικες (ορισμένες μάλιστα πάρα πολύ - προβλέπω ο γνωστός "κώδικας" να σπάσει ταμεία), η ίδια η συζήτηση πάνω σε αυτές και τα ψυχολογικά (και άλλα) αίτιά τους δεν τραβάει τόσο πολύ κόσμο. Γενικότερα, υπάρχει μια αρνητική αντίδραση (ή και αδιαφορία) όταν κάποιος/α επιχειρεί να καταρρίψει έναν μύθο (τα είδαμε και με τις θρησκείες και τα "εθνοτικά" μας).

Στις θεωρίες συνομωσίες (και ειδικά στις πιο μοντέρνες) υπάρχει συνήθως και το πρόσθετο πρόβλημα ότι είναι μη επιλαθεύσιμες (non-falsifiable), αφού ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι τα "αποδεικτικά στοιχεία" αποκρύβονται από τους ίδιους τους ...συνωμότες! Το αποτέλεσμα είναι αρκετές να μη μπορούν να καταρριφθούν "αυστηρά λογικά", παρά μόνο στα πλαίσια του Occam's razor (θίχτηκε εμμέσως από τον zoros). Κυρίως βασίζονται στο γνωστό:

"Η απουσία απόδειξης δε συνιστά απόδειξη της απουσίας"
(Absence of evidence is not evidence of absence)

Στο ίδιο σκεπτικό βασίζεται η ύπαρξη του Θεού, των διάφορων πνευμάτων και άλλων πλασμάτων (από τους αγγέλους και τους δαίμονες μέχρι τις νεράιδες και τα ξωτικά) , καθώς και πολλά ακόμα. Η αποδοχή μιας θεωρίας συνομωσίας αποτελεί κι αυτή ουσιαστικά μια Actis Voluntaris - είναι κατεξοχήν ζήτημα ΠΙΣΤΕΩΣ γι' αυτό και έχει την αντίστροφη "τελεολογική" σειρά θεώρησης των πραγμάτων που έθεσε και ο heinz. Βεβαίως το πλήθος των "πιστών", που "χρηματοδοτούν" έμμεσα ή άμεσα (με βιβλία, παρακολούθηση "διαλέξεων" κλπ) τέτοιες θεωρίες (ορισμένες απίστευτα εξωφρενικές) είναι ίσως και δείγμα της πνευματικής στάθμης μιας κοινωνίας. Αν και βεβαίως ορισμένες (συνήθως όχι και τόσο "δημοφιλείς") θα μπορούσαν να έχουν και κάποια βάση ;)

Βασικά, με κάλυψαν οι προλαλήσαντες, αλλά ήθελα να ρίξω και κάτι πιο "σοβαρό". Δυστυχώς, με πρόλαβαν τα γνωστά ...νταούλια.

nikitas kanakis είπε...

O Μickey κατηγορεί τους πάντες εκτός - του εαυτού του.

Μα καλά - τίποτα από όλα αυτά δεν σε άγγιξε "ευαίσθητε" Μιχάλη ;

Στηλίτευσα τη συμπεριφορά σου - όχι το πρόσωπό σου. Θίγεσαι εύκολα, γι' αυτό όπως τόνισαν άλλα μέλη - γίνεσαι flame του ίδιου του εαυτού σου.

Αλλά αν ένας είναι σίγουρος του εαυτού του, δεν θίγεται. Αν πω χοντρό, έναν λεπτό, απλά θα γελάσει..

Δεν θα κάτσει να απαντήσει μακροσκελώς..

Τη δημοσιότητα την έχει εκείνος που την επιδιώκει πολύ. 24 ωρες το 24ωρο, με τεράστια posts, διαφημίζοντας (με έμμεσο τρόπο) την εύνοια που του τρέφει ο οικοδεσπότης

Κακομοίρη - συνέχισε το cyber sex γαμώντας όχι τις φανταστικές παρουσίες - αλλά το blog και τους αναγνώστες του.

guerrero762 είπε...

Στη συνομωσιολαγνεια κατεφυγε και ο,πρωην πρωθυπουργος κ.Σημιτης για να εξηγησει και να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα της νυχτας των Ιμιων.
Ολοι συνομωτησαν εναντιον του.Και εκει μισες κουβεντες και υπονουμενα.
Η κλασσικη συνομωσια εν ελλαδι φυσικα ειναι οτι για ΟΟΟΟΛΑ φταινε οι Εβραιοι,οι οποιοι παρεπιπτωντως καθε Σαββατο επιναν αιμα χριστιανοπουλων.
Ο σκεπτικιστης εγραψε και καποιες αληθειες.
Μην μπερδευουμε ομως την συνωμοσια με την συγκαλλυψη της αληθειας και τις πολιτικες μανουβρες οσο απεχθεις και αν μας φαινονται.
Το φαινομενο Περλ Χαρμπορ λενε πολλυ επαναληφθηκε και στις 9/11.Τοτε ο Ρουζβελτ αν και ειχε σαφεστατες ενδειξεις περι Ιαπωνικης επιθεσεις εκανε τον Σουηδο γιατι ετσι θα μεταστρεφοταν το απομωνοτικο-αντιπολεμικο κλιμα της αμερικανικης κοινωνιας και η Αμερικη θα εμπαινε στον πολεμο.Οπως και εγινε,με οτι ακολουθησε.
Λογικοι(;)συνειρμοι.
The Bush administration made the swedish επισης για να δικαιολογησει τις επεμβασεις σε Ιρακ και επεται συνεχεια.
Για την δολοφονια JFK ειναι πλεον δεδομενο και ημιεπισημα υποστηριζεται πως πισω απο ολα κρυβεται μια συνομωσια.Τα γεγονοτα μιλουν σε αυτη την περιπτωση.
Απο την τρελλη σφαιρα στον μυστηριωδη Οσβαλντ.
Οσον αφορα τα προσωπικα σχολια και τις αντεκλησεις,ναι μεν σαν φιλοξενουμενοι που ειμαστε πρεπει να σεβομαστε τον κυβερνοχωρο αλλα απο την αλλη οταν εκτιθεσαι πρεπει να εισαι ετοιμος να δεχθεις και κριτικη,εστω και απολυτα αρνητικη.
Ο γραφων εχει ακουσει ουκ ολιγα,και γιατι εκφραζει-ζω θεσεις που σε αλλους φαινονται ακραιες και κυριως γιατι κανω ενα επαγγελμα αντιπαθητικο σε πολλους.
Δεν με χαλαει.
Αν ηθελα θετικα σχολια και αποδοχη θα φροντιζα να γινω αποδεκτος μεσω καταλληλων σχολιων.
Το ξαναεγραψα,ιερες αγελαδες δεν υπαρχουν παρα μονο στην Ινδια.


@κ.Δημου
Μια τα Ουζι,μια θελετε να βαλετε πορτα στο μπλογκ.....
Χαιρομαι,χαιρομαι..
Αλλα την αφροδιτη για πορτιερη;
Ελεος κ.Δημου μας,εμεις τι κανουμε δηλαδη;
Με πεταλωμα τριζοβολων εντομων ασχολουμαστε;
Βαλτε με πορτιερη και θα δειτε,μυγα δεν θα παταει..
Στρατιωτικο νομο θα κυρηξω,θα σας κανω το μπλογκ αγνωριστο.
Πως λεμε Νταχαου,Γκουλαγκ,στρατοπεδα αναμορφωσης του Πολ ποτ.Καπως ετσι.
Εγγυημενη πειρα,εχεμυθεια,φιλικες τιμες.
Υ.Γ Για το chat εχουν δικιο οσοι φωνασκουν.Ελεος ρε παιδια ανταλλαξτε τηλεφωνα,μπειτε στο irc να τα λετε και in vivo.
Υ.Γ Το 16blocks αρκουντως ευχαριστο.Παιζει και ο Μπρους σε ρολο μπατσου.Αψογος.
Καληνυχτα και ονειρα γλυκα.

apousia είπε...

Πριν προλάβει να μπει ''πόρτα'' ο guerrero,να αφήσω την καλησπέρα μου και πολλές ευχές σε όλους σας!
Ποντικέ,την αγάπη μου!
Και,ναι,συμφωνώ κι εγώ με τον γάτο,μην απαντάς,δεν έχει νόημα...

guerrero762 είπε...

@ποντικος

Μην εξαπτεσαι.Σιγουρα τυγχανεις μια ευρυτερης αποδοχης εδω μεσα.
Και εμενα απο αντιπαθης μου εισαι συμπαθης πλεον.Οχι οτι παιζει ρολο η γνωμη μου για σενα ή η δικη σου για μενα.
Δεξου οτι μπορει τα οσα γραφουμε και ο χαρακτηρας που βγαζουμε μεσω των γραπτων μας να μας καθιστουν αντιπαθεις σε καποιους αλλους.Αδικαιολογητα πολλες φορες.
Εγω ηξερα και ξερω πως με αυτα που θα γραψω προκαλω και μοιραια δημιουργω αντιπαθειες.Χωρις να ειναι φυσικα αυτος ο σκοπος μου.
Εσυ απο την αλλη οντως δεν προκαλεις κανενα,και ουδεποτε εχεις-οσο σε διαβαζω-εκφρασει ακραιες θεσεις.
Τωρα γιατι δεχεσαι αυτη την επιθεση αγνωστο.
Ειπαμε δεν μπορουμε να ειμαστε αγαπητοι και αποδεκτοι απο ολους.
Τωρα εχεις και εσυ το δικιο σου.Απο το πουθενα μια ιδιατερα σφοδρη επιθεση με χυδαιους μαλιστα χαρακηρισμους.
Τι να πω αγαπητε ποντικε;
Αβυσσος η ψυχη του μπλογκερ

nikitas kanakis είπε...

Είναι δυνατόν να επιτεθώ σε έναν που δεν γνωρίζω;

Επιτέθηκα σε αυτό που κάνει, που μου δίνει να ξέρω.

Και αυτό που κάνει είναι αρκούντως αηδιαστικό.

Γράφει συνέχεια. Τσατάρει διαρκώς.

Δεν είναι τυχαίο που αν και χιλιάδες οι αναγνώστες του blog - ελάχιστοι γράφουν .

Αυτό έχει δύο προεκτάσεις :

1. Αποθαρρύνει τη σκέψη - ενθαρρύνει το ασκοπο chat (μην μου πεις ότι το να ανταλλάσσετε σεξουαλικά υπονοούμενα είναι εντός θέματος και ενδιαφέρει τους άλλους)

2. Βλαβερό για σένα : Ζήσε τη ζωή - όχι την εικονική αλλά αυτή με την οπτική επαφή .

Τριαντάρισες!

Κόψε το chat! Tόσο απλό !

cobden είπε...

Συνεχίζω από το προηγούμενο σχόλιο μου...Η "θεωρία της δημόσιας επιλογής", όπως εκφραστηκε κυρίως από τους νομπελίστες οικονομολόγους, James Buchanan και Gary Becker , υποστηρίζει πως υπάρχουν διάφορα ισχυρά και οργανωμένα lobbies που προωθούν τη δικια τους ατζέντα , η οποία πολλες φορές έρχεται σε σύγκρουση με αυτό που λέμε γενικό καλό. Παρότι όμως αποτελούν μειονότητα, πάιζουν καθοριστικό ρόλο στις κυβερνητικές αποφάσεις επειδή είναι πιο οργανωμένα από τους σκόρπιους και ανοργάνωτους λοιπούς πολίτες....Ένας δήθεν "ορθολογιστής" θα μπορούσε να την απορρίψει εύκολα σαν άλλη μια "θεωρία συνωμοσίας", θα χάναμε όμως έτσι ενα μεγαλό μέρος της αλήθειας για το πως λειτουργεί η κυβερνητική μηχανή στις σύγχρονες δημοκρατίες...

nikitas kanakis είπε...

Και αν γουστάρεις chat : όπως είπε ο guerrero :

ΑΪΝΤΕ ΣΤΟ IRC ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ !

πάντα σκεπτικιστής είπε...

@

Zoros είπε...

@nikitas
Ρε γαμώτο, πόσο εύκολο σου είναι να πληγώσεις και να προσβάλεις με τα λόγια σου κάποιον. Για την οικονομία της κουβέντας, δέχομαι ότι όλα όσα καταλογίζεις στον Mickey είναι σωστά. Τι αλλάζει με το να τα γράψεις δημόσια? Αν θες να τον βοηθήσεις, να του στείλεις email ή έστω να τα γράψεις στο blog του (που και πάλι αμφιβάλω αν έχει νόημα... αν πράγματι το πιστεύεις ότι είναι τόσο προβληματικός όσο περιγράφεις τα λόγια σου μόνο κακό θα του κάνουν).
Είναι καθημερινό παράπονό μου το πόσο εύκολα προσβάλουμε τους άλλους χωρίς λόγο. Το συναντάμε παντού: στην οδήγηση, στην ουρά στα ταμεία, στα γήπεδα...

nikitas kanakis είπε...

Zoros , σκέφτηκα να του στείλω προσωπικά - όμως στόχος ήταν να θίξω τη συμπεριφορά που κάνει προς το Νίκο Δήμου .

Αν εγώ σε πω "χοντρό" όση διάθεση κακή και αν έχω - εσύ δεν θα προσβληθείς αν είσαι λεπτός.

Όταν όμως έναν χοντρό, τον πεις "καλοφαγά" ,τότε θα προσβληθεί.

Άρα, η προσβολή πιάνει σε πρόσφορο έδαφος πάντα. Και πολλές φορές έχει οδηγήσει σε αφύπνιση.

guerrero762 είπε...

@νικητας

Ε καλα ρε αδερφε και εσυ,τι κολλημα τραβας πια;
Αστον να chatαρει.Οπως βλεπεις καποια μελη του μπλογκ ειναι καιρο εδω μεσα,και εχουν αναπτυξει ενα ειδος φιλικης σχεσης.Το chat ειναι φυσικο επακολουθο.
Εμενα μπορει να μην μ'αρεσει,εσενα να σε εκνευριζει αλλα αγνοησετο.
Μυστηριος εισαι.Ναι οντως το κυβερνο-καμακι δεν ειναι του γουστου μου κ φορτωνει το μπλογκ αλλα απο την στιγμη που το επιτρεπει ο "ιδιοκτητης" ο λογος μου περισσευει.
Ο δε ποντικος δεν ειναι τοσο του αθληματος οσο καποιοι αλλοι.
Ειλικρινα δεν καταλαβα γιατι εχεις φαει τετοιο κολλημα με το συγκεκριμενο ατομο.
Ολα μπορει στη τελικη να γινονται απλως για χαβαλε και οχι γιατι οσοι εμπλεκονται σε αυτο ειναι σεξουαλικα στερημενοι ή αγαμητα μπαζα.
Ο ποντικος μπορει να ειναι ενας μια χαρα αντρας με την συντροφο του,μπορει να ειναι και ενα μπαζο και μισο που δεν εχει πραγματικη ζωη(απιθανο μαλλον).
Εγω αντι για κομμαντο καραβανας να ειμαι μια λυσσασμενη αδερφη με φετιχ για ενστολους,ενας μουστακαλης νταλικιερης,μια 18 γκομενιτσα.
Ελα τωρα.Στο απροσωπο νετ βρισκομαστε.Οτι δηλωσεις εισαι.

nikitas kanakis είπε...

Αστον - με βρίζει αλλά να τον δω αν ξανακάνει σεξο - chat .

Θα τον ξεμπροστιάσω. Ελπίζω κανείς δεν θέλεις να μαθαίνει πότε ο mickey αφοδεύει και τι σεξουαλικές προτάσεις ή προτιμήσεις έχει...

Aphrodite είπε...

@guerrero747,

"@κ.Δημου
Μια τα Ουζι,μια θελετε να βαλετε πορτα στο μπλογκ..... Χαιρομαι, χαιρομαι.. Αλλα την αφροδιτη για πορτιερη; Ελεος κ.Δημου μας,εμεις τι κανουμε δηλαδη; Με πεταλωμα τριζοβολων εντομων ασχολουμαστε;
Βαλτε με πορτιερη και θα δειτε,μυγα δεν θα παταει..
Στρατιωτικο νομο θα κυρηξω,θα σας κανω το μπλογκ αγνωριστο. Πως λεμε Νταχαου, Γκουλαγκ, στρατοπεδα αναμορφωσης του Πολ ποτ.Καπως ετσι.
Εγγυημενη πειρα,εχεμυθεια,φιλικες τιμες."

Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να το αφήσω κάτω - διαφαίνεται συνωμοσία θα πουν μερικοί, ο ΝΔ δεν μπορεί να εξωπετάξει τους νταήδες, οπότε εμμέσως πλην σαφώς κάνει delegation of responsibility για να γίνει η δουλειά χωρίς να φανεί κακός...

Λοιπόν, καλέ μου Γκ. ο καθείς με τα όπλα του- άλλοι θέλουν χειρισμό από μενα (ξέρεις, τακούνι και ψάρωμα α-λα-Τζέσσικα Ράμπιτ), κι αν δεν πιάσει αυτό, κατ'ευθείαν στις γρήγορες (τα μπουκέττα που ΤΟΣΟ σ'αρέσουν και το troll λεκές στην άσφαλτο!)

Στρατιωτικό νόμο ακούω... Πού κανεις αντίσταση στις συνωμοσίες παιδί μου να έρθω να κρατήσω σημειώσεις?
(-)


(Καλά, πραγματικά θα πάω να κοιταχτώ!!!)

nikitas kanakis είπε...

guerrero , κάθε συμπεριφορά μας υποδηλώνει τι νιώθουμε κατά βάθος.

Αν εγώ έχω μια σύντροφο και είμαι ικανοποιημένος από αυτήν, δεν θα σπαταλώ ώρες έχοντας σεξουαλικές συζητήσεις (έστω και υπό μορφή "πλάκας") με άλλες.

Ενώ , τα chat εμφανίστηκαν για να καλύψουν όσους για κάποιους λόγους αποφεύγουν την προσωπική επικοινωνία (ανασφάλειες π.χ. κοινωνικό άγχος).

Τέλος, ως χρήστης του blog, έχω απαιτήσεις να διαβάζω ποιοτικά σχόλια : όχι σεξοσυζητήσεις.

Και αν αυτές οι απαιτήσεις δεν ικανοποιηθούν - θα φύγω.

Zoros είπε...

@nikitas
“Zoros, σκέφτηκα να του στείλω προσωπικά - όμως στόχος ήταν να θίξω τη συμπεριφορά που κάνει προς το Νίκο Δήμου .”

Και πάλι δέχομαι ότι όσα του καταλογίζεις είναι σωστά (χωράει βέβαια πολύ κουβέντα αυτό...)
Αν πραγματικά ήθελες να τον αλλάξεις και όχι απλά να τον προσβάλεις, θα έπρεπε να του στείλεις email με cc το Νίκο Δήμου. Ακόμα και αν δεν κατάφερνες κάτι με το email, προσωπική επίθεση με αισχρούς χαρακτηρισμούς, όπως αυτή που έκανες στις 8:19, δεν πετυχαίνει τίποτα. Θα μπορούσες να γράψεις με αυστηρό (αλλά πάντα ευγενικό) ύφος ότι αυτό που γίνεται στο blog (chat κλπ) είναι λάθος, χωρίς όμως να προσβάλεις. Να είσαι σίγουρος ότι θα πετύχαινες περισσότερα. Με τον τρόπο που τελικά έγραψες δεν με πείθεις για τα κίνητρά σου...

Lorelei Am Rhein είπε...

Καλησπέρα! Όπως παρατηρείτε ΝΔ, τίποτα πράγματι απ' όσα αναφέρονται στο DaVinci Code δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, κι αυτό έχει ήδη αποδειχθεί από μελέτες που έγιναν μετά την κυκλοφορία του Κώδικα, οι οποίες σαφώς απαντούν αποδεικνύοντας, ότι όλα αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας του Dan Brown.
Πρόσφατα είδα, παρασυρμένη από το trailler, αλλά και από περιέργεια το V for Vendetta, σε σενάριο των αδελφών Wachowski, που υπογράφουν την τριλoγία Matrix (επειδή το αναφέρετε). Μία εντελώς ανερμάτιστη ταινία, έχουν μπει στο μίξερ ιδέες από άλλες ταινίες(θεωρίες συνομωσίας, πολεμικές τέχνες και αρκετό splatter) κι έχει βγει ένα κατασκεύασμα με target group το κοινό του pop-corn και της coca-cola, ας μην το προσδιορίσω ηλικιακά, αλλά πνευματικά κάτι σε 16άρηδες μού κάνει...Στον ίδιο κύκλο ταινιών τοποθετώ και το Matrix, το οποίο κι εγώ είδα και στις 3 ανατριχιαστικές εκδοχές του, αλλά, θα την πω την αμαρτία μου, πήγα για τα μάτια του Keanu..Lol!
Στην περίπτωση του κώδικα, επέλεξαν ένα αγαπημένο των USA, ο οποίος έχει το χρίσμα και του ποιοτικού, αλλά και του ηθοποιού που προσελκύει τα πλήθη, για να δώσουν στην ταινία ειδικό βάρος. Μελετημένα πράγματα, σίγουρο το blockbuster, και οι εταιρεία παραγωγής αλλά και οι ανά τον κόσμον διανομείς τρίβουν από τώρα τα χέρια τους και τις τσέπες τους μπορώ να πω!
Βέβαια την ίδια περίοδο από τις ελληνικές αίθουσες πέρασαν καταπληκτικές ταινίες, όπως η ταινία Cache, Κρυμμένος, (λείπει ο τόνος από την λήγουσα), και το Syriana, μια φοβερά αποκαλυπτική ταινία για τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του ανθρώπου και τις βρώμικες συναλλαγές της Αμερικής για τα πετρέλαια! Κι όμως αυτές τις ταινίες τις έφαγε το μαύρο σκοτάδι, γιατί ο κόσμος ήθελε διακαώς να πληροφορηθεί πως ο Guy Fawkes θα....επιστρέψει...να πυρπολήσει την βουλή της Αγγλίας....από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα...καρφωμένα κεραμίδια...ξεκάρφωτα σανίδια...

Να κι ένα κειμενάκι-ποιηματάκι about, για να γελάσει ο κάθε πικραμένος, όπως γελάει με πολλά σήμερα!


Remember, remember, the fifth of November,

The gunpowder treason and plot.

I know of no reason why gunpowder treason

Should ever be forgot.

Guy Fawkes, Guy Fawkes,

'Twas his intent

To blow up the King and the Parliament.

Poor old England to overthrow.

By God's providence he was catch’d

With a dark lantern and burning match.

Holloa boys, holloa boys, let the bells ring.

Holloa boys, holloa boys, God save the King!

Hip hip hoorah!

Hip hip hoorah!A penny loaf to feed ol' Pope,

A farthing cheese to choke him.

A pint of beer to rinse it down,

A faggot of sticks to burn him.

Burn him in a tub of tar,

Burn him like a blazing star.

Burn his body from his head,

Then we'll say ol' Pope is dead.

Hip hip hoorah!

Hip hip hoorah

nikitas kanakis είπε...

Ο τρόπος της δυναμικής παρέμβασης είναι όταν το ποτήρι έχει ξεχειλίσει.

Δεν έχω ασχοληθεί ξανά με τον ίδιο - έπρεπε να περάσουν μήνες blogging για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Ξεχείλισε - ενώ το blog ειναι κατάθεση πραγματικών συναισθημάτων.

Ένιωσα οργή διαβάζοντας ότι "αφόδευσε" (λες και με νοιάζει).

Ένιωσα θλίψη που χάνω το χρόνο μου βλέποντας σεξο-συζήτηση.

Ένιωσα αηδία , με έναν τριαντάρει cyber - sexer.

Όλα αυτά θέλω να τα εκφράζω. Ο καθένας δεν πρέπει να διαμαρτύρεται όταν τον πατούν - εφόσον ο ίδιος έχει καταντήσει τον εαυτό του

σκουλίκι.

J. είπε...

Τελικά και η συνωμοσιολογία είναι ο σοσιαλισμός των ηλιθίων. Πάντως το Μάτριξ Νο 1 ήταν αριστούργημα, κατά τη γνώμη μου. Το Νο 2 ήταν απόσβεση. Το Νο 3 ήταν συνήθεια...

nikitas kanakis είπε...

O ίδιος θα βγει κερδισμένος από όλο αυτό.

Θα εισπράξει αναγνώριση - κυρίως ο ΝΔ θα τον χαιδέψει ακόμη περισσότερο.

Το trollάρισμα που έκανα στο παρελθόν λειτουργεί ως άλλοθι να αποφύγει τα λόγια μου.

Θα βγει κερδισμένος και το ξέρει : όλοι θα τον στηρίξουν.

Και ξέρεις γιατί λυπάμαι; γιατί το blog θα χάσει την ευκαιρία να βελτιωθεί.

Απέκτησε ήδη ένα χαιδεμένο παιδί.

guerrero762 είπε...

@αφροδιτη

Αγαπητη μου,μην θυμωνεις.Απλως την δουλεια μου θελω να κανω.Οχι και να μας φανε τους τσαμπουκαδες οι γυναικες.Αισχος!Σε τι κοινωνια βρισκομαστε πλεον!
Ακου τωρα.
Συμφωνια.
Εσυ θα κανεις την διαλογη και εγω θα αναλαμβανω τις "μαγκιες".
Δες τωρα πως θα κανω κατοικο Αγκυρας τον Νικητα.
Αφροδιτη τι εσωρουχα φορας;
(Προς θεου μην απαντησεις,δεν με ενδιαφερει να μαθω)

@Νικητας

Λεμε τα ιδια και τα ιδια εχω την εντυπωση.Τι να ΣΕ πω.Εχεις δικιο ως προς το οτι το σεξοκυβερνοτσατ ειναι ασκοπο αλλα προσωπικα δεν με ενοχλει ιδιαιτερα.Απλως προσπερναω τα σχολια σχετικου περιεχομενου.Αν θυμαμε καλα ο κ.Δημου ειχε παρατηρησει ευγενικα δυο "συνομιλητες" που το ειχαν παρακανει.
Τελος παντων,ειπα καληνυχτα και κολλησα παλι.
Το θεμα περι συνομωσιων ειναι καταπληκτικο και εμεις προσβαλλουμε τον κ.Δημου με το αναλλωνομαστε σε συζητησεις για τον συνουσιαζεται ή οχι ο ποντικομιχαλης.
Καλα κανει αν ναι,καλα κανει αν οχι.
Δεν με αφορα.
Θα τον ξεμπροστιασεις;
Εισαι υπερβολικος.

apousia είπε...

@nikitas
Όσο συνεχίζεις,ναι,θα βγαίνει κερδισμένος,άρα..
Και το think tank,δεν το βλέπω να έρχεται ποτέ στο blog.

Asymbibastos είπε...

Κολοκοτρώνης, Καποδίστριας, Ελευθέριος Βενιζέλος, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Νίκος Καζαντζάκης μέλη της μεγάλης τεκτονικής Στοάς˙ πριν από ένα μήνα περίπου το Βήμα σε άρθρο του κυριακάτικου φύλλου του δημοσίευσε τα παραπάνω ονόματα όπως και αρκετών άλλων επιφανών δημόσιων προσώπων. Μια μικρή λεπτομέρεια... το άρθρο ήταν ανυπόγραφο.

Ότι αρκετοί πολιτικοί και πρόσωπα του δημοσίου βίου ανήκουν σε τέτοιες οργανώσεις είναι νομίζω κάτι παραπάνω από βέβαιο. Τώρα τι ακριβώς συμβαίνει εκεί μέσα, τι αποφάσεις παίρνονται αυτό είναι άλλης στοάς ευαγγέλιο. Νομίζω και ο ίδιος ο Νίκος Δήμου θα γνωρίζει αρκετούς πολιτικούς που είναι μασόνοι. Αν θέλει και μπορεί, ας μας διαφωτίσει περισσότερο.

Μη μου πείτε ότι δεν υποψιάζεστε πως για να προωθηθεί κάποιος στα υψηλά κλιμάκια ενός κόμματος δεν είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα πρέπει να έχει ισχυρό κύκλο γνωριμιών; Για χαρείτε τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων. Άνθρωποι της βιοπάλης, σκοτώθηκαν στη δουλειά από μικροί και ενδιαφέρονται πραγματικά για τον κοσμάκη... Συγκεντρώνουν τόσες πολλές ικανότητες που πραγματικά με αφήνουν ενεό. Οι δημοσκοπήσεις δε που γίνονται αλλάζουν συθέμελα την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης… Όπως και να το κάνουμε όμως έχουμε αξεπέραστους δημοσιογράφους αμερόληπτους, οξυδερκείς, ανιδιοτελείς, οι οποίοι εναγωνίως θα ενδιαφερθούν για την τύχη του πολλά υποσχόμενου τραγουδιού everything που έχει τις ρίζες του στα βάθη των αιώνων της φυλής μας. Μη σας πω ότι ο Πίνδαρος αν ζούσε θα μελετούσε προσεκτικά το τροχαϊκό τετράμετρο του συγκεκριμένου άσματος, προκειμένου να εξασφαλίσει την υστεροφημία του.

Από εκεί και πέρα μην ξεκινήσουμε να μιλάμε για κώδικα Ντα- (ντα θα σε κάνω) – Βίτσι γιατί θα υποβαθμίσουμε τη συζήτηση. Όσον αφορά την AGB κάθε άλλο παρά αξιόπιστη είναι... χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως οι περισσότεροι αναζητούν προγράμματα υψηλής ποιότητας. Τα ΜΜΕ που εξυπηρετούν τα μεγάλα κόμματα παίζουν καλά το παιχνίδι τους… σκουπίδια τηλοψίας δώστε στο λαό και αυτός θα τα καταναλώσει και θα κοιμηθεί τον ύπνο του ηλιθίου… Από περιέργεια παρατηρήστε το MEGA, κάθε μεσημέρι ποιανού κόμματος την προπαγάνδα θα κάνει για τουλάχιστον 15 λεπτά; Το δε STAR κάθε βράδυ αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια του στο μετερίζι της μαχόμενης δημοσιογραφίας˙ τη ευροβισσιάδα θα τη ζήλευε και ο ίδιος ο Βιργίλιος. Εμ και για εκείνο το ALTER τι να πρωτοπείς; Ελέγχεται η πληροφορία ότι η Ιερά Σύνοδος το συμβουλεύεται τελευταία προκειμένου να είναι καλά ενημερωμένη αν το πλήθος των πιστών τηλεθεατών έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις στην αγιοποίηση συγκεκριμένων ιερομονάχων . Ο ALFA θα μείνει στην ιστορία για τη μέθεξη που βιώνει ο τηλεθεατής καθώς γαλβανισμένος παρακολουθεί διαλόγους υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Στο τέλος κάθε συζήτησης υποπτεύομαι πως ο συντονιστής των συζητήσεων θα κάνει την εξής σκέψη: ευχαριστώ για την εξαιρετική θεατρική παράσταση που και σήμερα δώσατε. Το επεισόδιο συνεχίζεται... Κυρίες και κύριοι μην το χάσετε...

Τα κόμματα της Αριστεράς με σταλινικές πρακτικές είναι a priori λογοκριμένα. Όπως γίνεται αντιληπτό είμαστε ένας λαός πολύ έξυπνος < βρίσκεται εκτός ύπνου… αλλά πόσοι άραγε “ασπάλακες” από εμάς κοιμούνται... με ανοιχτά τα μάτια;

Διάλογος του Ναπολέοντα με ένα μανδαρίνο των ανακτόρων:
- Μεγαλειότατε υπάρχει κάτι που φοβόσαστε;
- Ναι, απάντησε εκείνος.
- Τι είναι αυτό;
- Η ανθρώπινη βλακεία, αποκρίθηκε ο Ναπολέων.
- Τότε θα φοβόσαστε κάθε μέρα…

πάντα σκεπτικιστής είπε...

@zoros
Δε λέω οτι οπωσδήποτε η Αμερικάνικη κυβέρνηση προκάλεσε το χτύπημα στους πύργους, αποκλείεται όπμως να συνέβη κάτι άλλο, πχ απο ανικανότητα να μη μπόρεσε να το αποτρέψει;τι θα έλεγε σε αυτή την περίπτωση; συγνώμη την επόμενη φορά θα τα καταφέρω καλύτερα;

Η επιχειρηματογία που αναφέρεις, έχει προταχθεί απο διάφορους ακαδημαικούς , δημοσιογράφους και λόιπούς σχολιαστές στην Αμερική και αλλού. Σέβομαι τα επιχειρήματα, αλλά δεν απαντούν στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσα.

Εν κατακλείδι, ας μη γίνουμε μανιχαιστές στο θέμα της συνωμοσιολογίας, διότι θα καταντήσουμε δογματικοί.Πολλές φορές η πραγματικότητα είναι πολύ πιο πολύπλοκη απο την πιο νοσηρή φαντασία του πιο προωθημένου συνωμοσιολόγου. (Αλήθεια, τι ακριβώς συνέβη με τη μετάβαση του Ρουντολφ Ες στη Βρετανία το 41 και ποιά ήταν η τύχη του; Γιατί οι Βρταννοί κρατούν ακόμα και σήμερα, 65 χρόνια μετά το στόμα τους ερμητικά κλειστό;)

@guerrero762
Σχετικά με το Σημήτη και τα Ιμια, το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό.
Προτείνω το πολύ καλό βιβλίο του Κ.Μαρδά προ-Ιμια πολέμου όπου με πολύ αντικειμενικό μτρόπο προβάλλει όλες τις Ελληνο-Τουρκικές αντιπαραθέσεις των τελευταίων 50 ετών... νομίζω οτι ο Σημητης μας ζημίωσε λιγότερο απο όλες τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις, αν σκεφτείς οτι:

Το 1955 ξεκληρίστηκε ο μισός Ελληνισμός της Πόλης (ο άλλος μισός το 1964, όταν απελάθηκαν 30.000 ψυχές)χωρίς να αντιδράσουμε εκδιώκοντας τους μουσουλμάνους της θράκης.

Το 1964 αφήσαμε το Γρίβα να σφάζει (και) αθώους Τουρκοκύπριους, προετοιμάζοντας τα χειρότερα...

το 1967 αποσύραμε την μεραρχία απο την Κύπρο, χωρίς κανένα αντάλαγμα, εγκαταλείποντας τη νήσο στο έλεος των Τουρκικών Ε.Δ.

ΤΟ 1974 δε χρειάζεται σχόλιο για το τι έγινε...

το 1976, ο Εθνάρχης Καραμανλής υπέγραψε το πρωτόκολλο της Βέρνης με το οποίο απεμπολούμε τα κυριαρχικά δικαιόματά μας στην υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου, μέχρις ότου...οριοθετηθεί απο κοινού η υφαλοκρπίδα των νησιών του Αιγαίου. Δηλ. ποτέ...

το 1987, απο το "δεν αναγνωρίζουμε το πρωτόκολλο της Βέρνης", φτάσαμε να απαγορεύουμε στους Καναδούς να ερευνήσουν για νέα κοιτάσματα , ως εδικαιούντο απο τη συμφωνία τους με το Ελληνικό κράτος.

Και για την ιστορία, και για όσους δεν γνωρίζουν, την 1η Σεπτεμβρίου 1975, Τούρκοι έστησαν Τουρκική σημαία στα νησιά Στρογγύλλη και Ρω, αλλά δε συνέβη τίποτα, διότι δεν πήγε το Πολεμικό Ναυτικό να στήσει την Ελληνική σημαία σε απόσταση βολής απο τις Τουρκικές ακτές κι έτσι η Τουρκική κυβέρνηση δεν υιοθέτησε τις ενέργειες αυτές και το θέμα έλληξε με ένα απλό Ελληνικό διάβημα.

Στην περίπτωση των Ιμίων, ένας παπάς ένας μπάτσος κι ένας βλαχοδήμαρχος, άσκησαν εξωτερική πολιτική ερήμην της κυβέρνησης και των αρμοδίων, τι να πει κανείς...

Aphrodite είπε...

@Ανακόλουθε,
"....μπλα-μπλα-μπλα...Τέλος, ως χρήστης του blog, έχω απαιτήσεις να διαβάζω ποιοτικά σχόλια : όχι σεξοσυζητήσεις. Και αν αυτές οι απαιτήσεις δεν ικανοποιηθούν - θα φύγω.!"

Αν το να σε "γράφουμε" & μερικοί πιο θερμοαιμοι να σε βάζουν στη θέση σου δεν σου είναι αρκετό, προτίθεμαι να το κάνω... άπαντα της Xaviera Hollander μπας και πραγματοποιήσεις την απειλή σου! Αμήν!

Και μετά, μη φοβού, θα ζητήσω εγώ από τον οικοδεσπότη να τα διαγράψει ώστε να μην διακοπεί η ροή των πραγματικών σχολίων.

Αν έχεις να πεις ουσιαστικά πράγματα, διάβασε αυτά που γράφουμε πρώτα, και μετά είμαστε όλοι αυτιά.

Αν όχι, ΚΟΦ'ΤΟ!!!

Μας τρως χρόνο & χώρο -αυτό είναι που θέλεις να προσφέρεις εσύ στο μπλογκ του ΝΔ που τόσο εκτιμάς?

Aphrodite είπε...

Μην σας πω για την μεγαλύτερη συνωμοσία που εσείς οι άντρες σαν κοθώνια την πιστεύετε...

ΟΤΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΕ ΟΡΓΑΣΜΟ!!!

ΑΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ!

ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ!!!!

(Γκ. ήδη σκέφτηκα το ίδιο με σένα, αλλά μεχρι να εμφανιστεί, πέρασε λίγη ώρα - λοιπόν, μέσα!)

πάντα σκεπτικιστής είπε...

@nikitas και λοιποι

Δεν μας ενδιαφέρει η αντιδικία σου με τον mickey πάψε να γράφεις μπούρδες και χαρακτηρισμούς που δεν ενδιαφέρουν κανένα και οι υπόλοιποι πάψτε να πιάνετε χώρο στο blog αναφερόμενοι σε ανούσια σχόλια επι της αντιδικίας των δύο...
αφού βλέπετε οτι ο υβριστής δεν καταλαβαίνει απο υποδείξεις, αντί να αποσυρθεί σιωπηρά, συνεχίζει...

έλεος πια...

nikitas kanakis είπε...

Αφροδίτη - ο mickey δεν έκανε μόνος του το σεξο-τσατ.

Ήσουν και εσύ στο κόλπο όπως και η houlia.

Αν δεν υπήρχε η σεξοσυζήτηση - δεν θα υπήρχε και η παρέμβασή μου.

Όσο υπάρχουν τέτοιες- τόσο θα σε ξεμπροστιάζω - εσένα και όλους τους σεξο - τσατερς .

Rain Man είπε...

Σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ στο γεγονός ότι ο μέσος άνθρωπος είναι σε μεγάλο βαθμό υπερ των συνωμοσιών (πόσο μάλλον ο μέσος Έλληνας που είναι γνωστός για την υπερβολή του), θεωρώ όμως ότι σε αυτό το post ο κ. Δήμου μπερδεύει κάποια πράγματα.

Οι κάθε λογής θεωρίες συνωμοσιών πηγάζουν από την έντονη επιθυμία του ανθρώπου να αμφισβητεί το περιβάλλον στο οποίο ζει. Το γεγονός της αμφισβήτησης είναι θεμελιώδες στοιχείο (θα τολμούσα να πω ανάγκη) της ανθρώπινης φύσης και αναγκαία συνθήκη για πρόοδο. 'The important thing is not to stop questioning' έλεγε ο Αινστάιν. Χωρίς την αμφισβήτηση ο κόσμος θα αποδέχονταν βασικές λανθασμένες θεωρίες όπως ότι ο ήλιος γυρίζει γύρω από τη Γη, ότι η Γη δεν είναι σφαιρική αλλά επίπεδη, και φυσικά καμία πρόοδος δεν θα συντελούνταν και θα ζούσαμε ακόμα στην εποχή των σπηλαίων.

Το στοιχείο (ανάγκη) αυτό της αμφισβήτησης εκμεταλλεύονται πολλοί για δικό τους προσωπικό όφελος (χρηματικό ή μη). Αυτό ακριβώς το στοιχείο καλλιεργείται σκόπιμα με στόχο την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης μεθόδου χειραγώγησης παρόμοια με το στρατό και τη θρησκεία.

Το Matrix και o Κώδικας Ντα Βίντσι για παράδειγμα το εκμεταλλεύονται αυτό το στοιχείο για να αποφέρουν χρήματα στους δημιουργούς τους και τις εταιρείες παραγωγής που τους αντιπροσωπεύουν. Οι πολιτικοί για πολιτικούς λόγους και εσωτερική κατανάλωση. 'Μα δε φταίμε εμείς!' ακούμε κάθε λίγο και λιγάκι από πολιτικά στελέχη. Είναι μεταξύ άλλων και μια έξυπνη και πειστική μέθοδος αποποίησης των ευθυνών τους. Το ίδιο ισχύει και για τους 'κοινούς θνητούς'. Στην διαπίστωση του κ. Δήμου ότι 'Στο μυαλό του μέσου Έλληνα οι ξένοι κοιμούνται και ξυπνάνε με μία έγνοια: πώς θα μας βλάψουν. αντανακλάται και η ανάγκη αποποίησης των προσωπικών ευθυνών του μέσου Έλληνα για τους οποίους πάντα κάποιος άλλος φταίει για τα προβλήματα που πολλές φορές οι ίδιοι με την ανεύθυνη στάση τους (π.χ. στο Κυπριακό) δημιουργούν. Δυστυχώς παρόλο που διατυμπανίζουν την καταγωγή τους από τους αρχαίους Έλληνες δεν δείχνουν να συμμερίζονται και τις απόψεις τους σύμφωνα με τις οποίες 'κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τα σφάλματά του'.

Μια καλά στημένη συνωμοσία πολιτική ή μη δεν αποκαλύπτεται τυχαία. Διαφορετικά δεν θα ήταν συνωμοσία. Το αν κάποιος θα σχηματίσει γνώμη για κάποιο θέμα βασισμένος σε ιστορικά/επιστημονικά λογικά τεκμήρια ή αν θα επιλέξει να πιστέψει αυτό το οποίο του δίνεται έτοιμο, είναι καθαρά προσωπικό του θέμα.

Ο κόσμος σήμερα αποδεικνύει με ποικίλους τρόπους κάθε μέρα ότι θέλει να ξεφύγει από τη βαρετή ρουτίνα της πραγματικότητας. Η θεωρίες συνωμοσίας του δίνουν μια εύκολη και πάνω απ' όλα πειστική διέξοδο. Επίσης από τη φύση του ο άνθρωπος και λόγω του εξαιρετικά πλέον ανταγωνιστικού τρόπου ζωής που του επιβάλλει η σύγχρονη κοινωνία προσπαθεί να δείχνει διαφορετικός και πιο έξυπνος από τους άλλους για να επιβληθεί (εξ' ου και φράσεις του τύπου 'Θα σου πω εγώ τι κρύβεται από πίσω...'. Πόσες φορές εμείς οι άνδρες δεν προσπαθήσαμε να φανούμε πιο έξυπνοι (με διαφορετικούς τρόπους) για να κερδίσουμε την καρδιά μια γυναίκας;

Βέβαια αφήνοντας όλα τα άλλα στην άκρη, το Μάτριξ και ο Κώδικας είναι πλέον γενικά παραδεκτό ότι αποτελούν χειροπιαστά δείγματα στο πόσο μεγάλη πρόοδος έχει συντελεστεί στην τέχνη της απάτης του ανθρώπινου νου. Υπάρχουν βέβαια και οι συνωμοσίες του τύπου ΑGB οι οποίες θεωρώ ότι απευθύνονται σκοπίμως σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο ανθρώπων χαμηλότερου πνευματικού επιπέδου για άλλους λόγους. Προσωπικά με συναρπάζει η μελέτη μιας καλοστημένης συνωμοσίας και αποτελεί πάντα θέμα για συζήτηση με γνωστούς και φίλους.

Συνψίζοντας, αν και δεν είμαι ψυχολόγος, πιστεύω ότι η ανάγκη για πίστη σε κάθε είδους συνωμοσίες αποτελεί βασική ανάγκη ειδικά για τον σύγχρονο άνθρωπο που καθημερινά συνθλίβεται από τους εξοντωτικούς ρυθμούς ζωής που η ίδια η κοινωνία του επιβάλλει. Οι συνωμοσίες αποτελούν μια αναγκαία διέξοδο εναλλακτική ίσως αυτής της θρησκείας. Το αν είναι λογικές ή όχι, είναι άλλο θέμα αλλά δεν νομίζω ότι είναι και τόσο κατακριτέες αν αναλογιστούμε τί πιστεύει ο κόσμος όσον αφορά τις θρησκείες. Για παράδειγμα δεν κατανοώ γιατί τα 'θαύματα' των Αγίων πρέπει να είναι περισσότερο πιστευτά ενώ είναι συνήθως πολύ πιο παρανοικά και γελοία (εικόνες που ματώνουν και ευοδιάζουν και άλλα τέτοια).

Κλείνοντας, θα επαναλάβω ότι προσωπικά απολαμβάνω κάποιες τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας απλά αρνούμαι να γίνω δούλος τους.

Aphrodite είπε...

Ψάχνοντας λίγο, βρήκα κι αυτό:

"An imaginary number is a complex number that has zero real part. An imaginary number can therefore be written as a real number multiplied by the "imaginary unit" i (equal to the square root ). For emphasis, imaginary numbers are sometimes referred to as purely imaginary numbers.

In the novel The Da Vinci Code, the character Robert Langdon jokes that character Sophie Neveu "believes in the imaginary number because it helps her break code" (Brown 2003, p. 351).
In Isaac Asimov's short story "The Imaginary" (1942), eccentric psychologist Tan Porus explains the behavior of a mysterious species of squid by using an imaginary numbers in the equations which describe its psychology."

Λοιπόν, μετά το 666 για το οποίο δουλεύουμε σκληρά στο προηγούμενο, που θέλει πάρτυ-βεγγαλικά-καίμε-τους γείτονες, προτείνω να πάμε για τα i επί 1000 σχόλια, να δω πόσο θ’απογειωθεί το blog και τι θα πει την επόμενη φορά ο δικός μας στη Φλέσσα!!!

Aphrodite είπε...

Sorry, παράλειψις!

από:
http://mathworld.wolfram.com/ImaginaryNumber.html

Lorelei Am Rhein είπε...

Σήμερα που είχα λίγο χρόνο είπα να διαβάσω μερικά σχόλια. Η αρχική μου περί των σχολίων του blog εντύπωση, (την οποίαν ήδη έχω καταγράψει σε παλαιότερο post) όχι μόνον δεν απαλύνθηκε, αλλά οξύνθηκε. Τα εξυπνακίστικα και ανερμάτιστα (επίκαιρη η λέξη από τις πολλές χαζοχαρούμενες ταινίες που κυκλοφορούν!) σχόλια διανθίζουν με περισσή φαιδρότητα το τόσο αξιόλογο αυτό blog! Τελικά ο Ελληνάρας θα πάψει κάποτε να έχει σαν παντιέρα του την γελοιότητα και την αγένεια? Ή μήπως το να μην επιδεικνύει στοιχειώδεις κανόνες καλής συμπεριφοράς τον καθιστά υπαρκτό, μέσα στην μίζερη ανυπαρξία του?
ΝΔ, βάλτε καμμιά φωνή, αλλά σίγουρα το moderation δεν είναι η λύση στην οποίαν πρέπει να καταφύγετε, δεδομένου, ότι σκεφτείτε, μήπως όλα αυτά είναι δάκτυλος των ανταγωνιστών σας για να σάς χαλάσουν το blog! (η θεωρία συνομωσίας της ημέρας με lol εις την νιοστή!) ! !
Καληνύχτα στους εχέφρονες!

epikairos είπε...

@aphrodite
Μην σας πω για την μεγαλύτερη συνωμοσία που εσείς οι άντρες σαν κοθώνια την πιστεύετε...

ΟΤΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΕ ΟΡΓΑΣΜΟ!!!


Καλά δεν χρειάζεται και PhD στην τριγωνομετρία για να καταλάβουμε πότε σας προκύπτει και ποτέ όχι.

Aphrodite είπε...

@epikairos,

Γειά σου επίκαιρε! Μεγάλος!!!
Ο-έ-ο!!!

Aphrodite είπε...

Να μην ξεχάσω και την κυριότερη παρενέργεια των θεωριών συνωμοσίας...

"Once a mind has been stretched by a new idea, it can never return to its original dimensions! "

("Βρε μπας και?...)

Επίκαιρε, Ω επίκαιρε!!!
:-)

barge1962 είπε...

Eγω θα ηθελα να ρωτησω τι διαφορα εχει μια πραγματικοτητα(αληθεια?) απο εναν μυθο η μια συνομοσιολογια .Ειναι το ποσοστο του κοσμου που το εστερνιζεται?Ειναι το οτι τα αλλα δυο δεν στηριζονται στην λογικη?Ειναι o φοβος που δημιουργει την αναγκη τους?

Ο Heinz εγραψε κατι πολυ ωραιο οσον αφορα την τελεολογικη θεωρηση του κοσμου .Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο ,αν εννοιες οπως πχ η αρετη δημιουργουν μυθους και συνομωσιολογιες η αν θα μπορουσαν να επιζησουν χωρις να το κανουν αυτο.

epikairos είπε...

Να μην ξεχάσω και την κυριότερη παρενέργεια των θεωριών συνωμοσίας...

Υπάρχει ένα καλύτερο ρητό αγαπητή aphrodite.

Οι γυναίκες μπορούν να προσποιηθούν έναν οργασμό
Αλλά οι άντρες μπορούν να προσποιηθούν μια ολόκληρη σχέση

...κάτι μου λέει πως θα σου αρέσει :)

Aphrodite είπε...

Επίκαιρε, Ω Επίκαιρε,

δεν ήξερα ότι διαβάζεις και... Σάρον Στόουν! Μπράβο βρε!

(κοίτα, μην πιάσουμε τώρα τα "Γιατί οι γυναίκες πορσποιούνται οργασμό?", "Διότι οι άντρες προσποιούνται τα πορκαταρκτικά!" - θα σε στείλω αδιάβαστο! Κι όπως έλεγε ο Mark Twain, "τίποτε δεν είναι πιο ενοχλητικό από ένα καλό παράδειγμα!" Την καληνύχτα μου στη σύντροφο!)

Ο-έ-ο!!!

(-DDDDDDDDDDDDDDDDD

Aphrodite είπε...

sorry, προ-καταρκτικά εννοούσα, είναι και η ώρα βλέπεις... Κάτσε, μού'ρχεται ένας "μικρός" - ουπς, περίμενε μήπως είναι ο... περιποιητής μου μέλος άλλης συνωμοσίας, αυτής των σχέσεων!?!

(-)

epikairos είπε...

@aphrodite
κοίτα, μην πιάσουμε τώρα τα "Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό?"


Οι απόψεις διίστανται

1.Γιατί δεν θέλετε να μας πληγώσετε τον εγωισμό
2.Γιατί νομίζετε πως μας ενδιαφέρει
3.Γιατί από την τελευταία φορά που σας προέκυψε έχουν περάσει πολλά φεγγάρια
4.Γιατί it takes two to tango

mickey είπε...

Αγαπητοί μου συμπλογκίτες,

Θα καταλάβατε φυσικά ότι η μεγαλύτερη "συνωμοσία" εκτυλίχθηκε τις τελευταίες ημέρες σε αυτό εδώ το blog (το post ΔΕΝ ήταν τυχαίο). Ο εορτασμός του Πάσχα, η χαλαρή διάθεση του οικοδεσπότη, το ασύστολο τσατάρισμα (με ή χωρίς "σεξουαλικά"), τα τεχνικά προβλήματα του blogger που διορθώθηκαν την "κατάλληλη στιγμή", οι εντελώς απρόκλητες επιθέσεις από γνωστά-άγνωστα trolls που ανέβασαν τα αίματα, η ...ανάδρομη Αφροδίτη και το σύμπαν ολόκληρο "συνωμότησαν" για να επιτευχθεί το "πολυπόθητο" σχόλιο (για τους ελάχιστους που δεν κατάλαβαν, ας ρίξουν μια ματιά στο προηγούμενο post).

Μπορώ να σας αποκαλύψω τώρα ότι:

1. Είχα έρθει σε συνεννόηση με τον ΝΔ (με μυστική συνάντηση στα Κιούρκα και συνεχή, κρυπτογραφημένη επικοινωνία) για να ρυθμίσουμε τη ροή των σχολίων στο blog. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό βήμα.

2. Συνεννοήθηκα με τον Χριστόδουλο να μου δώσει αντίδωρο στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και να κάνουμε έναν διάλογο που θα καταγραφεί και θα δημοσιευθεί εδώ ως link σε αρχείο .mp3. Δυστυχώς οι πιστοί "φουσκωτοί" του είναι τόσο άσχετοι, που ξέχασαν να βάλουν μπαταρίες :(

3. Η Αφροδίτη θέλησε να μου κάνει ένα προσωπικό δώρο, μετά τις υπέροχες στιγμές που της χάρισα - μην πάει ο νους σας στο ...πονηρό, για το blog μιλάμε ;)

4. Ο nikitas, ο blackbern, η sylvia_k και άλλα trolls αποτελούν δικές μου επινοήσεις για να ανάψουν τα αίματα την κατάλληλη στιγμή και να μεταφέρετε τη "σοβαρή" συζήτηση εδώ, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στο προηγούμενο post, ώστε να δράσουν ανενόχλητοι οι λοιποί φίλοι ...συνωμότες. Φυσικά, ως καλά trolls, θα αρχίσουν τώρα να βρίζουν εν χορώ τον Mickey και να αποποιούνται κάθε σχέση μαζί μου και με αυτά που γράφω εδώ! Δυστυχώς, αυτό είναι και το μεγάλο τους πρόβλημα. Ποτέ δε μπορείς να αποδείξεις ποιος κρύβεται πίσω από ένα nick ;)

5. Ο φίλος guerrero, με τα "ανθρωπιστικά" του σχόλια, βοήθησε στη δημιουργία της κατάλληλης "κατανυκτικής" ατμόσφαιρας από το βράδυ της Μ. Πέμπτης, ώστε η πρόσφατη "ωμή" επίθεση των trolls να μη φανεί εντελώς ξεκάρφωτη (το τέλειο "ξεκάρφωμα"). Αφού παίξαμε και λίγο "μπάλα" (επιπέδου Ρόνι και βάλε), προπονήθηκε καλά ώστε να είναι απόλυτα προετοιμασμένος για μια "ισορροπημένη" δήθεν αντιμετώπιση των trolls, σε περίπτωση που το post έχανε το ενδιαφέρον του, λόγω έλλειψης σοβαρών on-topic σχολίων (Δευτέρα του Πάσχα γαρ).

6. Ομολογώ πως το πιο δύσκολο μέρος της συνομωσίας ήταν η συνεννόηση με τους τεχνικούς του Google για να μπλοκάρει το σύστημα στο σωστό timing, πριν προλάβει ο γάτος να ποστάρει το νέο θέμα (υποτίθεται φυσικά, αφού ήταν κι αυτός στο κόλπο, αλλά δε μπορούσε να κρατάει και το προηγούμενο post μέχρι το ...επόμενο Πάσχα). Ευτυχώς, έχω έναν πολύ καλό φίλο σε θέση-κλειδί, ο οποίος μου πρότεινε μάλιστα πως για να γίνει το "πρόβλημα" πιστευτό, θα πρέπει να προκληθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Όταν εξέφρασα την ανησυχία μου μήπως το ...παρακάνουμε για ένα ψωρο-σχόλιο (sorry, my precious), μου απάντησε: "Έτσι κι αλλιώς, ο blogger έχει τόσα bugs από μόνος του, που δεν πρόκειται να εκπλαγεί κανένας". Μου αποκάλυψε μάλιστα πως για να μη χαθεί ο κόπος των bloggers, η database θα λειτουργεί κανονικά, αλλά θα πειράξει μόνο το middle tier, ώστε να μην είναι δυνατό το publishing (φυσικά θα υπήρχαν και κάποιες άλλες "παρενέργειες"). Μόνο ο Heinz πήγε να πάρει κάτι χαμπάρι, αλλά του έταξα το ευαγγέλιο των Maturana και Varela σε χρυσόδετη έκδοση και έτσι εξαγόρασα τη ...σιωπή του (το έριξε τάχα μου τάχα μου σε σοβαρά σχόλια και "κρίσεις ευφυίας").

Σας ευχαριστώ όλους θερμά!!!


(Θα μου επιτρέψετε φυσικά να απέχω από τη συνέχεια προκειμένου να γιορτάσω δεόντως τη δικιά μου "ανάσταση" - και να ασχοληθώ λίγο και με την "real life", βρε αδερφέ!)

Rain Man είπε...

@Blackbern

Έχω ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αρχικά το blog είχε πολύ ενδιαφέρον. Όμως στη συνέχεια παρεμβολές … με εκαναν να χάνω σταδιακά ενδιαφέρον. Πέραν του ότι καθυστερεί να φορτώσει το blog, τα πολλά σχόλια τύπου chat, με κουράζουν αφάνταστα. Τελικά καταλλήγω να διαβάζω μόνο τα σχόλια του Νίκου Δήμου. Αυτός ειναι ο σκοπός ύπαρξης του blog τελικά; Νίκο Δήμου, όλα γίνονται επειδή τα επιτρέπεις. Το να ανήκουν 600 σχόλια σε 10-20 άτομα δεν τιμά το blog. Εγώ ειλικρινά θα ήθελα να γίνει μαζικότατο και όχι μόνο από αναγνλώστες αλλά και από γράφοντες. Νομίζω ότι εδώ πρέπει να παρέμβεις.Συμφωνώ. Εδώ είναι χώρος σύντομων σχολίων πάνω σε κάποιο θέμα. Δεν είναι ούτε chat room, ούτε forum. Η κατάσταση πλέον είναι ανυπόφορη. Πάρτε για παράδειγμα το σημερινό post. Πόσα από τα σχόλια είχαν σχέση με το θέμα; Αν είναι να σκοτώνω την ώρα μου μπαίνω στο IRC και συζητάω για ότι μου κατέβει. Οι περισσότεροι εδώ μέσα γράφουν για την πλάκα τους τελικά. Χίλιες φορές το κάθε post να έχει 30 σχόλια που πραγματικά συνεισφέρουν στο διάλογο και στην ανταλλαγή απόψεων, παρα 500 και άσχετα. Ειδικά αυτός ο αγώνας για να πιάσουμε τα 200 ή 500 σχόλια κάθε φορά είναι παντελώς ηλίθιος.


@Nikos Dimou

Η άλλη λύση είναι να απομονώνουμε και να αγνοούμε τον κάθε αγενή (κακώς του απάντησες Mickey). Την λύση αυτή εφαρμόζω τώρα πια και στα εναντίον μου σχόλια. Αν κανείς δεν δίνει σημασία στα flames θα πάψουν να έρχονται. Το κακό είναι ότι επιβαρύνουν το blog. Όμως όπου έχει μπει moderation δεν υπάρχει ουσιαστικός διάλογος και ο σχολιασμός περιορίζεται σε συγχαρητήρια.Δεν συμφωνώ μαζί σας κ. Δήμου. Αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει στην συγκεκριμένη περίπτωση διότι οι άνθρωποι αυτοί έρχονται εδώ για να σπάσουνε πλάκα. Μπορεί να τιμάτε την ελευθερία διατύπωσης απόψεων από όλους τους αναγνώστες σας, οφείλετε όμως να σεβαστείτε και τους αναγνώστες σας εκείνους που δεν είναι εδώ για να λύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα, να ξεδώσουν ή να βγάλουν όλο τους το άχτι παρά για να συνεισφέρουν σε ένα γόνιμο διάλογο. Όπως είπα και πριν, καθώς εδώ δεν είναι ούτε chat room, ούτε forum το να κρατάει ο blogger τα σχόλια για moderation πριν δημοσιευθούν είναι μια καλή λύση. Μπορεί να χρειάζεται λίγη δουλειά παραπάνω εκ μέρους σας, και να αργεί η δημοσίευση των σχολίων περισσότερο, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα πολύ πιο ποιοτικό. Η ποιότητα έιναι πάντα προτιμώτερη της ποσότητας.

Τελικά αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το αναγνωστικό κοινό δεν είναι πάντα αντάξιο του συγγραφέα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μάλλον εντελώς ανεπαρκές. Κρίμα.

Nikos Dimou είπε...

Καλημέρα!

Δεν ξέρω αν το πήρατε μυρωδιά, αλλά στο προηγούμενο Post έσπασε ένα (παγκόσμιο;)ρεκόρ και εκπληρώθηκε ένα όνειρο ζωής του Mickey - έγραψε το σχόλιο αριθμός 666. (Τώρα το κοντέρ βρίσκεται στα 676).

Λοιπόν αφού επετεύχθη ο στόχος, (συγχαρητήρια Mickey!) με την αγαστή συνεργασία της Αφροδίτης (πρώτος ρόλος) του Αndy, του Alombar42 κλπ. (μπράβο σε όλους) ας συγκεντρωθούμε στο να έχομε λιγότερα αλλά πιο ποιοτικά σχόλια. Τέρμα οι αριθμολαγνείες!

Αλλιώς αυτό το blog θα εκφυλιστεί και θα διώχνει τον κόσμο με την φλυαρία και την φασαρία του.

maiosone είπε...

΄Καλημέρα σε όλους!
Όπως είναι φυσικό να συμβαίνει, αποτελούμε, εμείς εδώ, ένα , ας πούμε, τυχαίο δείγμα. Με διαφωνίες, με υπερβολές, με ασχήμιες καμιά φορά, αλλά παρατηρώ ότι τον τόνο δίνουν άνθρωποι αξιόλογοι, που θα ήμουν ευτυχής εάν μπορούσα να τους γνωρίσω προσωπικά. Για καλύτερη πορεία πιστεύω ότι μερικοί δεν θα πρέπει να το παρατραβάνε και άλλοι να μην οργίζονται έτσι εύκολα. Δε χάθηκε κι ο κόσμος για μια λέξη παραπάνω.
Να προσθέσω , εντελώς ενδεικτικά, ότι μου αρέσει ο ασυμβίβαστος, η Αφροδίτη, ο επίκαιρος... για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Πραγματικά, όπως είπα και πριν από μερικές μέρες, το blog είναι ο κήπος της Εδέμ!

Zoros είπε...

@πάντα σκεπτικιστής
«Σέβομαι τα επιχειρήματα, αλλά δεν απαντούν στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσα.»

Μα σου έδωσα ήδη απάντηση: ήταν τόσο «πρωτότυπη» η επίθεση που αιφνιδιάστηκαν! Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι η σύγκρουση στον πύργο ήταν τρομοκρατική επίθεση και όχι ατύχημα.
Το θέμα επίσης της ανικανότητας των μυστικών υπηρεσιών (που και αυτό ελέγχεται, αφού τελικά έγιναν χτυπήματα και σε Μαδρίτη-Λονδίνο και ας ήταν ψυλλιασμένοι και προετοιμασμένοι) είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από την όποια συμμετοχή της ηγεσίας των ΗΠΑ στην τρομοκρατική ενέργεια.
Στο ξαναλέω: δεν μπορώ να αποκλείσω αυτά που λες (αν και τους δίνω μηδενικές πιθανότητες να είναι αληθή). Δεν είναι όμως πιο σωστό πρώτα να μελετήσουμε τα προφανή και αληθοφανή σενάρια (ότι δηλαδή οι επιθέσεις έγιναν από την Αλ Κάιντα η οποία ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ με την ηγεσία των ΗΠΑ) και στη συνέχεια, αν αυτά απορριφθούν, να ψαχτούμε περισσότερο?

Zoros είπε...

Ελαφρώς άσχετο με το θέμα:
Βλέπω στην εκπομπή των Λυριντζή-Οικονόμου στη ΝΕΤ τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ να υποστηρίζει με θέρμη το πυρηνικό πρόγραμμα των μουλάδων του Ιράν! Και ότι είναι φιλειρηνικό χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα! Πόσο αλλάζουν τα πράγματα...
Επίσης για άλλη μια φορά φαίνεται ότι η πολιτική δεν είναι γραμμή, αλλά κύκλος: η ακροαριστερά και η ακροδεξία ταυτίζονται.

cyrus είπε...

Έχω διαβάσει τόσες θεωρίες συνωμοσίας που έχω καταντήσει πλέον αλλεργικός. Ο Κώδικας ντα Βίντσι είναι τυπικό δείγμα, αλλά καθόλου πρωτοποριακό. Ο Μπράουν πήρε μια "θεωρία" που κυκλοφορούσε εδώ και αιώνες και απλά την έκανε μυθιστόρημα. Το ότι πέτυχε τρελές πωλήσεις έχει να κάνει με την κυρίαρχη βλακεία -- γιατί βλακεία είναι να μην μπορείς να διακρίνεις ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

Για το Μάτριξ θα διαφωνήσω -- δεν έχει καμιά σχέση με τις θεωρίες συνωμοσίας. Πρόκειται για καθαρή επιστημονική φαντασία, στην παράδοση του Φίλιπ Ντικ (εικονικό σύμπαν, φύση της πραγματικότητας κ.τ.λ.)

Και να αφήσετε το Μίκυ ήσυχο, εντάξει;

Γιάννος Παναγιωτάκης είπε...

Πάντοτε αναρωτιόμουν τί είναι αυτό που σπρώχνει τους ανθρώπους στο να δημιουργούν ή να αναπαράγουν θεωρίες συνομωσίας.
Τις προάλλες μιλούσα ένα άνθρωπο που γνωρίζω ελάχιστα .Για να ελαφρύνω την συζήτηση τον ρώτησα ποιά ομάδα πιστέυει θα κερδίσει το παγκόσμιο κύπελλο.Μου απάντησε ότι οι εταιρείες στοιχημάτων δεν θα αφήσουν την Βραζιλία να το κερδίσει...
Και ενώ σκεφτόμουν να στοιχηματίσω στην ομάδα του Ροναλτίνιο τώρα φοβάμαι.

maika είπε...

Αποκλείεται δηλαδή ο κώδικας Ντα Βίντσι να πούλησε τρελά επειδή απλά και μόνο άρεσε σα μυθιστόρημα??
Δε νομίζω πως το αγόρασε κάποιος για να το χρησιμοποιήσει σαν πηγή σοβαρής έρευνας!!

efhmeros είπε...

Good morning ΝΔ. Η εκπομπή με την Τσαπανίδου είναι μαγνητοσκοπημένη;

Αρχαίος είπε...

Καλά νομίζετε ότι είναι απλή σύμπτωση να βγαίνει στην TV ο ΝΔ την ίδια μέρα που επισκέπτεται την Ελλάδα η Κοντολίζα!!!!.
Νομίζω ότι κάτι μας κρύβουν.

efhmeros είπε...

Άρχισε η εκπομπή με το σηματάκι "κατάλληλο για όλους". Πού να ήξεραν οι άμοιροι...

cyrus είπε...

@maika: Αυτά πες τα στους ανθρώπους που άρχισαν να ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη που ανέφερε το βιβλίο κι έψαχναν για στοιχεία, ή στους χιλιάδες που έχαψαν το παραμύθι περί Μαρίας Μαγδαληνής και το θεωρούν πλέον πραγματικότητα. Και πολλοί είδαν την επιτυχία του βιβλίου σαν "προσωπική δικαίωση" όσων υποστήριζαν επί χρόνια! Αλήθεια!

Aphrodite είπε...

@αρχαίος,
"Καλά νομίζετε ότι είναι απλή σύμπτωση να βγαίνει στην TV ο ΝΔ την ίδια μέρα που επισκέπτεται την Ελλάδα η Κοντολίζα!!!!.
Νομίζω ότι κάτι μας κρύβουν."

Καλά, νομίζετε ότι είναι απλή σύμπτωση να επισκέπτεται την Ελλάδα η Κοντολίζα την ίδια μέρα που βγαίνει στην TV ο ΝΔ (που εμφανίζεται σπάνια?!!

Σίγουρα κάτι μας κρύβουν!!!
;-)

efhmeros είπε...

Βάζουν την εκπομπή με τον ΝΔ για να μας αποπροσανατολίσουν!!! Πλεκτάνη!!!

Black Swan είπε...

Καλημέρα.
Εξακολουθώ να μην πιστεύω στα διαγαλαξιακά παρασκήνια, αισθάνομαι όμως, συν τω χρόνω, να συγκροτείται μέσα μου η εντύπωση ότι, ακόμη και αν αποδεικνυόταν ότι ο κόσμος υπήρχε σαν διάθλαση μιας γιγαντιαίας πλεκτάνης, δεν θα άλλαζε τίποτα.

Ετσι και αλλίως ο παρανοϊκός ζει καθηλωμένος στην ιδέα ότι τον καταδιώκουν.

Στα λογοτεχνικά στιγμιότυπα αυτής της παραφοράς οφείλουμε ωραίες δόσεις ευθυμίας ή γκροτέσκ απόγνωσης, που η λογική τους, περιέργως, γίνεται θαυμαστή ως άρτια κατασκευή.

Αρχίζει κανείς απ' το μανάβη της γειτονιάς, που τον στραβοκοίταξε, και καταλήγει να πιστεύει ότι το σύμπαν αποτελεί το θέατρο ενός παιγνιδιού που διευθύνεται από τα κεντρικά της CIA σε συνεργασία με τους Ιλουμινάτους.

Με τα μυστικά τάγματα σε δράση, ο διωκόμενος γίνεται μυστικιστικής και ξαναφτιάχνει το ναό της Μασονίας σ' ένα αναβράζον φαντασιακό που αρνείται να αντικρίσει τους ναούς ως σύμβολα.


ΥΓ. Στους οπαδούς της θεωρίας της συνωμοσίας, εκείνους που σοβαρολογούσαν, έβλεπα ανέκαθεν την αιχμαλωσία στα δίχτυα μιας ανέφικτης ερμηνείας του πράγματος, με τη συνεπαγόμενη κατανομή ευθυνών.
Για τις τελευταίες, προϋποτίθεται η διαύγεια εκείνη που, αν την έχεις, οδηγείσαι, δυσάρεστα, στο να αντιληφθείς πως η ίντριγκα έχει κέντρο τις μυώδεις άμυνες του ίδιου σου του Εγώ.
Ο παρανοϊκός έχει έρθει, τώρα, αθέλητα, σε μια θέση από την οποία μιλώντας έχει δίκιο ό,τι κι αν πει.
Τον κυνηγούν;

Πραγματικά τον κυνηγούν οι μαζικές παραισθήσεις, όπως τον καθέναν.

Aphrodite είπε...

@dear all,

ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ μιλούν για καθυστέρηση τριών τετάρτων (μόλις μίλησα με Το τεκνό στο κοντρόλ) - ρίξτε κάρβουνο στα καβουρδιστήρια με χρόνο εγγραφής τουλάχιστον 3-ωρο ακόμη....!

Αντε να δούμε τι θα δούμε...

maika είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
maika είπε...

@cyrusgeo
... Αν τελικά έχεις στοιχεία και δε συνωμοσιολογείς... ενάντια στην επιτυχία του θείου μου...Brown..
θα πρέπει,με λύπη μου,να δεχτώ πως η ηλιθιόσφαιρα.. έχει μεγαλώσει επικίνδυνα!!

Debby είπε...

Και μπαίνω η καλή σου να διαβάσω απόψεις περί συνωμοσιολογίας και πέφτω πάνω σε ιδιωτικού περιεχομένου commnents...
Τι να πω? Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πει κανείς κάτι. Ας διαλέγουμε τον πιο ευγενικό τουλάχιστον.

Στο θέμα μας τώρα!!

cyrusgeo said...
Έχεις δίκιο με τον Κώδικα. Τον διάβασα περίπου δύο χρόνια μετά από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε και όλος ο κόσμος μιλούσε γι'αυτόν. Εχει μέσα κάποια αληθινά στοιχεία. Αλλα είναι τόσο αριστοτεχνικά συνυφασμένα με τον μύθο που πράγματι μπορεί κάποιος που δεν το έχει ψάξει να του φανούν όλα αλήθεια.
Του Νταν Μπράουν πρέπει να του αναγωνρίσουμε τουλάχιστον το γεγονός ότι μπορεί και κρατάει το ενδιαφέρον συνεχές μέχρι το τέλος.
Και για το Matrix συμφωνώ. Αλλά άκουσα κάποτε από το στόμα ενός καλού μου φίλου (πανέξυπνου, διαβασμένου κτλ) να μου λέει ότι αυτή η ταινία δεν είναι επιστημονική φαντασία αλλά πραγματικότητα. Το ίδιο μου είπε και για το κελί ( ναι εκείνο με την Τζένιφερ Λόπεζ!). Και τότε κατάλαβα πόσο υποκειμενικές είναι τελικά οι απόψεις!!

traveller είπε...

Συμφωνώ με τον cyrusgeo σχετικά με το διαχωρισμό που κάνει μεταξύ θεωριών συνομωσίας και sci fi.

Το Matrix (είδα μόνο το πρώτο) ήταν εξαιρετική ταινία (πράγματι) βασισμένη σε συνομωτικό σενάριο. Την βρήκα ενδιαφέρουσα ως σενάριο και ως ταινία (effects κτλ). Δεν την έκανα όμως και ιδεολόγια μου.

Το πρόβλημα πιστεύω είναι όταν η συνομωσιολογία γίνεται κρατούσα άποψη ή ιδεολογία. Ως καλλιτεχνικό είδος (σεναρίου) το βρίσκω πολλές φορές ενδιαφέρον.

heinz είπε...

Κι έλεγα:

"θα το ρίξει το σχόλιο για τις διαδηλώσεις ή όχι?".

Τόριξε!!!

Όμως, μη παίρνουμε ένα μέτρο κι αρχίσουμε να μετράμε τα πάντα μ' αυτό. Το πτώμα του Αλιέντε στο προεδρικό μέγαρο του Σαντιάγκο, αποτελεί την τραγική απόδειξη ότι (και) οι ΗΠΑ, στήνουν συνομωσίες όταν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς...

Σαφώς πολλοί από τους διαδηλωτές είναι διατεθειμένοι να δουν πίσω από το ...χαλασμένο τυρί του σούπερ μάρκετ συνομωσίες. Αλλά επειδή υπάρχει παράνοια, δεν σημαίνει ότι η συνομωσία είναι μια άγνωστη τακτική στην εξουσία.

Aphrodite είπε...

@dear all,

Αλλες ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΕΣ πληροφορίες (συνάδελφος από άλλο κανάλι) λένε ότι οι καλεσμένοι γίνονται κάτι σαν.. μαγική εικών, βγήκαν ήδη, μίλησαν λίγο & με το που άρχισαν να δένουν κοκκινη κλωστή (στην ανέμη), τους έχωσε κλώτσο η Τσαπανίδου & ξανά πλάνα από τσαμπουκάδες στο κέντρο...

Κι ύστερα μου λέτε για συνωμοσίες - εδώ γίνεται η χαρά του σκηνοθέτη & της ροής προγράμματος, θα τιναχτούν όλα στον αέρα! Λέτε το χτεσινό διαδικτυακό collapsus να ήταν προμήνυμα του σημερινού μπαχάλου (sic) και τούτο με τη σειρά του προάγγελος μεγαλυτέρων δεινών?

Τα hypnostedon μου γρήγορα! (και είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ, έχω το τελευταίο κουτί της γιαγιάς μου, από το '70!)

(Πάω να κρυφτώ, με κυνηγάνε! Πού'ν'το το βιβλίο τουλάχισοτν, να δουν ότι είμαι δική τους, να μη με πειράξουν πολύ?...)

heinz είπε...

BadlyDrawnBoy είπε:

"πίσω από το nick σας κύριε Heinz κρύβεται η συνωμοσία μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας με σκοπό να προωθήσει στην αγορά υπερτιμημένα και επιβλαβή για την υγεία του ανθρώπου προϊόντα προκειμένου..."

Ω! το της αποκάλυψης το έρεβος με σκέπασε!!!!

Η αλήθεια πάντως είναι ότι μ' αρέσουν και η κέτσαπ και η μαγιονέζα. Αλλά το nick τόκλεψα από τον Heinz von Foerster.

@Mickey

Περιμένω το χρυσόδετο...

Yannis H είπε...

Χαίρομαι που στο θέμα με το MATRIX έγραψα, ακριβώς, ότι μου αρέσει γιατί είναι η τέλεια θεωρία συνομωσίας. Δίπλα του, όλα τα άλλα (εβραϊκό λόμπι, μασόνοι) είναι συνομωσιολογικά μπέμπελακ.

Για το θέμα τώρα, το πρώτο πράγμα που κάνει μια θεωρία συνωμοσίας είναι να αφαιρεί την ευθύνη. Με τους πολιτικούς μπορείς να πάρεις ευθύνη (τους ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια), αλλά με τους σοφούς της Σιών τι να κάνεις; Το λες και πας για μπύρες (ή ενώ πίνεις μπύρες).

Βέβαια, το ότι δεν ποτέ ήρθαν εξωγήινοι ήταν σοκ – με τα λόγια του Jay Leno, αυτό σημαίνει ότι ο Μάικλ Τζάκσον είναι ένας από εμάς!!!

Τέλος, να πω ότι θεωρίες συνομωσίας έχουν κυρίως αυτοί που νιώθουν υποδεέστεροι αλλά και νταήδες. Και η πίτα ολόκληρη (δείχνουν το λόγο που είναι υποδεέστεροι) και ο σκύλος χορτάτος (αποκτούν άλλοθι για την αδυναμία τους) Πρώτοι στο άθλημα είναι οι Άραβες. Εμείς ερχόμαστε μετά. Καλή πυξίδα για το που βρισκόμαστε πολιτισμικά…

Χρόνια πολλά, με την ευκαιρία.

apousia είπε...

Δυστυχώς,
Κοντολίζα+κοινωνικό φόρουμ+Τσαπανίδου+βλακείες που λέγονται ζωντανές συνδέσεις VS Νίκος Δήμου,σημειώνουμε 1.
Κι έτσι μείναμε με την αναμονή.
Προφανέστατο,συνωμοσία..

maika είπε...

..και κανείς δεν ολοκλήρωσε.. και εμείς μείναμε με την όρεξη... και να δώ και πως θα πάνε τώρα στα σπίτια τους...

... γιατί δε μας αφήνουν να πλησιάσουμε την κοντή.. δαγκώνει??

Niki είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Niki είπε...

Κύριε Δήμου, φυσικά είδα την εκπομπή και συμφωνώ απόλυτα με apousia και maika. Επισκιάστηκε η ωραία κουβέντα σας με τις σαχλαμάρες.

Λίγο με μπερδέψατε.
1. Ρώτησε "ποια είναι η μεγαλύτερη αναλήθεια στον κώδικα νταβίντσι" και είπατε "η μη ανάσταση του Ιησού". Το είπατε ειρωνικά;
2. Απορρίπτετε τις "θεωρίες συνωμοσίας". Από την άλλη έχετε πει ότι ο άνθρωπος "εφευρίσκει τις Θρησκείες" επειδή έχει ανάγκη. Θεωρείτε την ιστορία του Ιησού (ζωή, σταύρωση, ανάσταση) κατασκευασμένη; τότε δεν είναι κ αυτό μια θεωρία συνωμοσίας στην οποία πιστεύετε; (οι ερωτήσεις είναι καλοπροαίρετες, θέλω να καταλάβω, ευχαριστώ)

Nikos Dimou είπε...

Σορρυ παιδιά όπως είδατε μας έφαγε η Κοντολίζα (που δεν είναι και τόσο κοντή - δίπλα στην Μαπκογιάννη όλοι είναι κοντοί...).

Εμένα πάντως μου έγινε συμπαθής (ως άνθρωπος - όχι η πολιτική της) όταν έμαθα πως είναι άριστη πιανίστα (έχει παίξει και σε επίσημα κοντσέρτα) και απαραίτητα κάθε εβδομάδα συμμετέχει σε σύνολο μουσικής δωματίου.

Είναικαι μαύρη... positive bias...

Filboid Studge είπε...

Οταν οι επίσημες εκδοχές προωθούν "υπερ-φυσικές" και παράλογες ερμηνείες, είναι επόμενο να προκαλούν κατ' αρχήν αμφισβήτηση και εν συνεχεία να δημιουργούν θεωρίες συνωμοσίας, ακραίες ή όχι.
Για παράδειγμα η εξοστρακιζόμενη σφαίρα που αναφέρει η επιτροπή Warren, ενδεχομένως να σκότωσε τον Πρόεδρο Κέννεντυ, σίγουρα όμως τραυμάτισε την κοινή λογική.
Ομοίως, η σχεδόν ελεύθερη πτώση των διδύμων πύργων εντός 12 δευτερολέπτων αποτελεί φυσικό παράδοξο, το οποίο όμως υιοθετεί η αναφορά FEMA.
Δεν υπερασπίζομαι τις θεωρίες συνωμοσίας αλλά την υποχρέωση του σκεπτομένου πολίτη να ασκεί την κρίση του και να μην αποδέχεται αφελώς ό,τι κραυγαλέο τού σερβίρεται.
Παραπέμπω στο διήγημα του E.A.Poe "Τα εγκλήματα της οδού Morgue", όπου εκτίθεται πολύ κομψά η λογική διαδικασία του αποκλεισμού του αληθοφανούς και της εύρεσης του αληθούς.

basik-ly είπε...

Φίλη μου που έμενε χρόνια στο Βερολίνο, μετακόμισε πρόσφατα στο Παρίσι και θεώρησε καλό να περάσει από την ελλ. κοινότητα για μια... επαφή. Μόλις επέστρεψε στο σπίτι της, μου τηλεφώνησε αγανακτισμένη από όσα άκουσε: "Γιατί κοπέλα μου δεν επιστρέφεις στην πατρίδα μας; Εδώ όλοι μας μισούν, θέλουν να μας αφανίσουν γιατί μας ζηλεύουν, έχουμε την πιο όμορφη χώρα του κόσμου... κ.λπ" Ο κύριος που της τα είπε ζει πάνω από 20 χρόνια στο Παρίσι και, φυσικά, ποτέ δεν αρνήθηκε τις επιχορηγήσεις των "εχθρών".

Όπως είπε και ο Igor Stravinsky: "Η άγνοια και η καχυποψία έχουν κοινές ρίζες - η δεύτερη επωφελείται από τα πλεονεκτήματα που της προσφέρει η πρώτη".

Nikos Dimou είπε...

Eίναι ενδιαφέρον - παίρνω μηνύματα από ανθρώπους που πιστεύουν σε ορισμένες συνωμοσίες (από αυτές που έχουμε αναφέρει) και μου δίνουν αναλυτικά στοιχεία. Όταν τους προτρέπω να τα γράψουν στο μπλογκ (ή να μου επιτρέψουν να τα ανεβάσω εγώ, με εξασφαλισμένη την ανωνυμία τους) δεν το δέχονται. Φοβούνται....

heinz είπε...

@ΝΔ

"Είναικαι μαύρη... positive bias..."

Eμένα πάλι, αυτό με προδιαθέτει αρνητικά: θεωρώ ότι ένας μαύρος έχει μεγαλύτερη υποχρέωση να στηρίζει το δίκαιο, απ' ότι ένας WASP (White-Anlgo-Saxon-Protestant.
Αλλιώς είναι ένας λωτοφάγος μαύρος.

harrygreco είπε...

Εδω & αρκετο καιρο εχω επισημανει τα κακως κειμενα του μπλογκ. Το πασχαλινο ξεσαλωμα εκανε το ποτηρι να ξεχειλισει. Νομιζω οτι εκπροσωπω τη σιωπηρη πλειονοτητα των αναγνωστων του μπλογκ οταν εκφραζω την αντιπαθεια μου για τη καταληψη του χωρου απο αποτυχημενους μπλογκερς. Η " Δυστυχια" οχι μονο πηρε το ανθος των βιβλιοφιλων,αλλα κυριως εφερε κοσμο στο βιβλιο. Το μπλογκ οχι μονο δεν εφερε κοσμο στο ιντερνετ,αλλα αντιθετα μαζεψε τα ιντερνετομπαζα.Μπορει σαν μπλογκ να ειναι το #1 της χωρας,σαν εργο Δημου ομως ειναι πληρης αποτυχια. Απο τα μεγαλεια της διαφημιστικης,με τη πρωτοπορια & τα αθανατα σλογκαν μεχρι ενα απο τα καλυτερα νον φιξιον ολων των εποχων,τη " Δυστυχια",με μισο εκ. αναγνωστες,στο ξεπεσμο του μαγαζιου με περιθωριακους & υποκοσμιαιους θαμωνες,χορτοφαγοφρικια,χρηστες σκληρων ναρκωτικων,νυχτοβιους,ψυχανωμαλους που θελουν να σπασουν δοντια γυναικων με μπουνια...Η λεσχη των αποτυχημενων μπλογκερς.Τα αγρια & ασχετα διωχνουν τα ημερα. Εξαρχης ειχα επισημανει οτι το κοινο του ΝΔ δεν ειναι εδω,μονο το πιο πιστο 1% των αναγνωστων Δυστυχιας να ειχαμε μονιμαδες ,θα υπηρχαν 5000 επισκεψεις/ημερα & 100 σχολιαστες επιπεδου Αλεβαντης/Παραγραφος.Επι του πρακτεου,επειδη δεν μπορει να γινει Αστυνομια Ιδεων & επειδη το μεσο ειναι το μηνυμα,προτεινω τεχνικες αλλαγες που μπορει να βελτιωσουν τη ποιοτητα. Οριο λεξεων/σχολιο,για να κοπουν τα σεντονια,οι παραπομπες,το παραληρημα & το πουλημα μουρης με ξενα κολλυβα (= πνευματικο εργο). Και κυριως,3 σχολια/γιουζερνεμι/θεμα,να κοπει το κατινοτσατ & τα προσωπικα που αγενεστατα & αχρειοτατα προσβαλλουν τους αναγνωστες. Αν τεχνικα υπαρχει προβλημα,ας ζητησει ο ΝΔ custom software,για το #1 μπλογκ της χωρας. Αυτη η κατασταση δεν μπορει να συνεχιστει & κοβει & σε μενα,οπως & σε πληθος ανωνυμους αλλους τη διαθεση για συμμετοχη.

cobden είπε...

@ΝΔ
"είναι και μαύρη...positive bias"
@heinz
"...θεωρώ ότι ενας μαύρος έχει μεγαλύτερη υποχρέωση να στηρίζει το δίκαιο, απ'ότι ένας WASP..."

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας μαυρός πρέπει να κερδίζει τη συμπάθεια μας, μόνο και μόνο λόγω χρώματος ( αυτό έρχεται σε αντίφαση,κύριε Δήμου, με όσα πολύ σωστά έχετε γράψει για το θέμα σε άλλα posts), όπως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας μαύρος έχει μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα στήριξης του δικαίου απ'ότι ένας λευκός...Αντεστραμμένος "πολιτικά ορθός" ρατσισμός??Μου θυμίζει τις ταινίες του Δημοκρατικού Hollywood , όπου οι μαύροι έχουν πάντα τους ρόλους των καλών...

bidibis είπε...

heinz said Αλλά το nick τόκλεψα από τον Heinz von Foerster


Εντάξει κύριε heinz, παίρνω πίσω τα περί συνωμοσίας.

Αλλά και ο Heinz von Foerster φωταδιστής δεν ήταν; Μήπως θέλετε να αφελληνίσετε την ελλάδα και... (you know the rest!)

maika είπε...

@NΔ
.. φοβούνται γιατί
αν κυκλοφορήσουν πληροφορίες που μόνο οι ίδιοι και λίγοι.. ακόμα γνωρίζουν, τότε στον κύκλο τους.. θα γίνει χαμός....
Θα ξέρουν πως κάποιος μίλησε...

με τιμή
Κλουζώ..

πάντα σκεπτικιστής είπε...

Εμένα πάλι δε μου κατσε καλά απο την αρχή αυτή η ξερακιανή μαύρη...
Εκτός απο άσχημη, κάνει κρά απο μακρυά οτι πρόκειται για εκείνα τα άτομα, που βιώνοντας στο πετσί τους το ρατσισμό απο μικρά, έβαλε σα στόχο ζωής να φτάσει ψηλά και τα κατάφερε...
Ακούψ οτι τελείωσε το σχολείο στα 15 και το πανεπιστήμιο στα 19 (αυτά στο δικό μας σύστημα, δε γίνονται... ούτε με την έγριση της αγίας τριάδας!) αλλά για σκεφτείτε:
Έχει χάσει τους γονείς της, δεν έχει αδέλφια, δεν έχει άντρα ή κάποια σχέση (έτσι λέει τουλάχιστον ο Αμερικάνικος τύπος), περνάει τις διακοπές της πάντα με την οικογένεια Μπούς κι έχει επιβάλλει στα Αμερικάνικα ΜΜΕ να τν αποκαλούν Δρ Ράις...όχι και πολύ καλές προυποθέσεις για μελλόντικός πλανητάρχης, δε βρίσκετε;

Οσο για τον Ν.Δήμου, μόνο ψυθιριστά και σε παρενθέσεις λεει οτι δεν εγκρίνει την πολιτική της..

το καλοκαίρι, έφτασε να σχολάζει μέχρι και το γνωστό τουρκικό σήριαλ, αντι να πει μια κουβέντα για τα εγκλήματα στο Ιράκ και στο Γκουαντανάμο...

Γιατί κ. Δήμου;

Aλλόυ κι αλλού είστε λαλίστατος...

(και μη μου πείτε οτι πάτε πάντα κόντρα στο ρεύμα...Οι διανοούμενοι, πρέπει να μιλούν για τα σημαντικά και να λένε αυτά που σκέπτονται, όχι να πηγαίνουν μέ ή ενάντια στο ρεύμα...)

traveller είπε...

Για ό,τι αξία μπορεί να έχει η δική μου συμφωνία, προσυπογράφω την κατεύθυνση που προτείνει ο harry. Δηλαδή όριο λέξεων και όριο σχολίων για κάθε username. Τουλάχιστον θα σταματήσουν έτσι οι βλακώδεις στόχοι για "500αρες", οι ανούσιοι διάλογοι που φορτώνουν το blog, οι εκτός θέματος περιπλανήσεις κτλ.

Καλύτερα λίγα και ποιοτικά σχόλια (αλλά από περισσότερους σχολιαστές - άρα πλουραλισμός) παρά πολλά και ανούσια. Υποθέτω ότι και ο οικοδεσπότης μας έχει προβληματιστεί ανάλογα. Άλλστε μετά από σχεδόν 4 μήνες και αυτό το τεχνολογικό προϊόν, το blog, πρέπει να εξελιχθεί.

Yannis H είπε...

@Harry & the rest
Ο τρόπος που συμμετέχω εγώ στο blog, είναι να διαβάζω ελάχιστα μηνύματα και αυτό όχι πάντοτε και να γράφω κάποιες σκέψεις στο θέμα. Σαν μονόλογος.

Πρέπει να πω ότι απογοητεύτηκα από την πορεία που πήρε το blog. Είναι κρίμα, χάνει σε δυναμική όσο κερδίζει σε τσατοπαρέα – και κερδίζει πραγματικά πολύ στο τελευταίο... Το αυτονόητο για μένα ερώτημα, είναι ότι τσατοπαρέες υπάρχουν πολλές στο διαδύκτιο – γιατί ακόμα μια;

Ασφαλώς παραμένει μια εξαίσια πράξη του οικοδεσπότη να εκτεθεί και να δίνει τροφή για σκέψη. Εξαιρετικά χρήσιμη για τους αναγνώστες. Προσωπικά παίρνω αυτό που θέλω και με τον τρόπο που μου ταιριάζει, εκφράζω μια δυσαρέσκεια για τη ‘χαμένη δυναμική’ και κρατάω στο μυαλό μου ότι όπως είπε και ο ίδιος ο οικοδεσπότης, τα μαθηματικά της επικοινωνίας σταματούν στον αριθμό δύο.

THE_RETURN είπε...

Συνωμοσία ; τι ...είναι αυτό; ποιος είπε ότι υπάρχει;
και τι σημασία μπορεί να έχει αν στη γλώσσα δεν μπορεί να υφίστανται λέξεις που δεν έχουν αντίκρυσμα σε πραγματικότητα...

Αποφασίζουμε και διατάσσουμε ότι δεν γίνονται συνωμοσίες για να κοιμόμαστε ήσυχα στις αγκάλες του Brave New World...

Ποιος είπε ότι οι Δίκες της Μόσχας ήταν η grand συνωμοσία του 20ού αιώνα ;
Α πα πα, ο Στάλιν δεν έκανε συνωμοσίες...

Και ποιος πιστεύει στα σοβαρά ότι το κάψιμο του Reichstag ήταν μια ...αχανής συνωμοσία από τη μεριά του ναζιστικού κόμματος ;

Και αλλοίμονο τώρα να πιστέψουμε ότι το παντοτινό (πλέον) μακελειό που εγκαθίδρυσε ο ...Μπους στο Ιράκ δεν έχει σχέση με πετρέλαια και άλλα συναφή.
Α πα πα, συνωμοσιολογία...

κ.λπ. κ.λπ....τι να πρωτοπιάσει κανείς από την Ιστορία...
Πώς ; βρίθει από συνωμοσίες ;
α πα πα...ή αν είναι έτσι θα την αλλάξουμε...

heinz είπε...

@all

Πολλές λογοκριτικές εισηγήσεις δεν πλάκωσαν?

Ο καθένας έρχεται με την προσωπικότητά του. Ο καθένας καταθέτει ό,τι έχει και παίρνει ό,τι του χρειάζεται.

- Μήπως να επιβληθεί ένα δόκιμο προφίλ χρήστη?
- Μήπως να ανοίξει το moderation και ο κ. Δήμου να μην έχει άλλη δουλειά να κάνει από την έγκριση κειμένων?
- Μήπως να το κάνει "users only" και να γίνει κάτι σαν club πεφωτισμένων, illuminati στυλ?

Μήπως δεν αντέχουμε την πραγματική κοινωνία και θέλουμε να τη φέρουμε στα μέτρα μας??

heinz είπε...

cobden said...
@heinz
"...όπως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας μαύρος έχει μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα στήριξης του δικαίου απ'ότι ένας λευκός...Αντεστραμμένος "πολιτικά ορθός" ρατσισμός??"

Τώρα τι να σου πω?? Αφού έχεις δίκιο... Απλώς ελπίζω στην ιστορική μνήμη. Ηλιθιωδώς μάλλον...

magnon είπε...

Speaking on conspiracy theories.....

««Άλλωστε η απαγόρευση είναι σχετικά πρόσφατη υπόθεση. Αμερικάνικη εφεύρεση. Ξεκίνησε μετά τον Β΄ παγκόσμιο – μερικοί λένε με πίεση της Μαφίας, που είχε χάσει τα έσοδα της ποτοαπαγόρευσης και ήθελε να ρεφάρει.»»

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο......

apousia είπε...

@harry reloaded
Είναι η πρώτη και εύχομαι να μην είναι η μόνη φορά,που με εκφράζουν απόλυτα τα όσα έγραψες!
Το blog,δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση,με το blog,π.χ.του Μάρτη.
Από την άλλη,αυστηρά ''τυπολατρικά'',τα όσα γράφει ο heinz επί του θέματος,χρήζουν προσοχής...

broccoli είπε...

harry:

μερικές συστάσεις απο τον οικοδεσπότη είναι αρκετές για να ελαττωθούν οι παρεκκλίσεις, δεν χρειάζεται εγκαθίδρυση ολοκληρωτικού μπλογκικού καθεστώτος με moderation και περιορισμούς λέξεων κλπ
(εξάλλου ο ΝΔ το έχει επαναλάβει, ή ελεύθερο blog ή no blog)

ps η ιδέα σου για μια ομάδα "εκλεκτών" αναγνωστών του ΝΔ είναι λίγο ουτοπική

hioniam είπε...

Nikos Dimou said (για Condoleezza Rice) "Εμένα πάντως μου έγινε συμπαθής (ως άνθρωπος - όχι η πολιτική της) όταν έμαθα πως είναι άριστη πιανίστα (έχει παίξει και σε επίσημα κοντσέρτα) και απαραίτητα κάθε εβδομάδα συμμετέχει σε σύνολο μουσικής δωματίου."

Στα συνολα μουσικης δωματιου συμμετεχει πριν ή μετα τις
αποφασεις για το μακελεμα?

Αχ Νικο Δημου, κατι τετοια πετατε
μερικες φορες και με χαλατε.

Φανταζομαι οτι θα σας ειναι συμπαθεις (ως ανθρωποι) και οι
Ναζι που συνηθιζαν να ακουν ή να
παιζουν Chopin ενω μαστιγωναν τους
κρατουμενους πχ.

Ή αργα το βραδυ που γυρνουσαν κατακοποι απο τη "δουλεια" στο
στρατοπεδο συγκεντρωσης.

Συμπαθεις και καλλιεργημενοι ανθρωποι οντως.

ΥΓ)Και να μην ακουσω τωρα παλι το κλισε για τον Νομο του Godwin, ενταξει?

hioniam είπε...

harry reloaded:
πεστα, πεστα μεγαλε!

Ξεχασες μονο να προσθεσεις κατι
αρβανιτο-φραγκολεβαντινο-γραικους που εβαλαν στοχο της ζωης τους να κανουν φτηνιαρικη ενθολογια μεσω του blog του Νικου Δημου

heinz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
heinz είπε...

hioniam said...

"Στα συνολα μουσικης δωματιου συμμετεχει πριν ή μετα τις
αποφασεις για το μακελεμα?"

Aferim efentim!!!

Και - παρακαλώ - να μην ακούσω τίποτε ...τερατολογίες για την "ευαισθησία των καλλιτεχνών".

Κι εγώ πιανίστας υπήρξα επί μακρόν, έχω γράψει και για 4-5 θεατρικά, την ιδιαίτερη ευαισθησία μου όμως σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους ΔΕΝ την είδα.

@behind_the_words [2:44]

Γκόόόόόλλλλ!!!!!!!!! :-)

MainMenu είπε...

Hioniam συμφωνώ με όλα σου τα σχόλια.

Είναι λίγο άσχημο να κάνουμε τους κατήγορους σε ξένο σπίτι.

Τσατ έκανε κι ο ίδιος ο ΝΔ. Ο Χαρυ δεν έχει ούτε καν μπλογκ και μιλάει για αποτυχημένους μπλόγκερ και φτιάχνει και εντυπώσεις.

Έχει κάνει τα πιο φασιστικά σχόλια εδώ μέσα. Προσέβαλε ομπάδες κι ομάδες ανθρώπων.

'Έπαιξε' όπως όλοι βέβαια μαζί με τον οικοδεσπότη με τις χαρούμενες λολίτες του μπλογκ...οι οποίες (μερικές από αυτές) ειρωνευόντουσαν κάθε απόπειρα για σοβαρή συζήτηση.

Δε μου πέφτει λόγος αλλά δεν είναι σωστό.

Οσο για τις συνομωσίες. Αυτή η σούπα ενός δήθεν διαφωτισμού που ρουφάνε όλοι εδώ μέσα πρέπει να εξετασθεί προσεχτικά. Πρώτον το κακό ξεκινάει τη στιγμή που φτιάχνεται ένας ιδεατός διαφωτισμός, ανεξίθρησκος, ορθολογιστής ο οποίος βέβαια καμμία σχέση δεν έχει με την ιστορική πραγματικότητα.

Από εκεί και πέρα ότι είναι πολιτικά αιρετικό. Ότι δλδ δεν είναι κυρίαρχο ιδεολογικά (και στο ιδεολογικά βάλε τα όλα), ότι δλδ δε δέχεται την κρατούσα ερμηνεία των πραγμάτων βαφτίζεται συνωμοσιολογία.

Φαίνεται οι μυστικές υπηρεσίες είναι στη φαντασία μας...
(πριν ενα μήνα βγήκε ότι παρακολουθούνταν τηλέφωνα πρωθυπουργών)

Με αυτά και μ αυτά θα γίνονται σε λίγο καιρό μαζικές πορείες και εδώ θα μιλάμε για το πόσο καλό έχει κάνει στην ανθρωπότητα η ανακάλυψη της πενικιλίνης

bidibis είπε...

@ Aphrodite, keep up the good work.Don't let others censor you.

"Once a mind has been stretched by a new idea, it can never return to its original dimensions! "

or

When a well-packaged web of lies has been sold gradually to the masses over generations, the truth will seem utterly perposterous and its speaker a raving lunatic.

Memento aka a moment in life είπε...

Συνωμοσια των Αμερικανων... μολις μαθανε οτι ο αγαπητος κ.Δημου θα ηταν στην Τσαπανιδου το πρωι της Τριτης, αμεσως αλλαξαν τα σχεδια της Κοντολιζας...

by the way , ακουσατε την κ.Τσαπανιδου που αποκαλεσε την Κοντολιζα Κοντογιαννη;;;;;;; θεϊκοοοοο

Id είπε...

Δεν υπάρχουν συνωμοσίες. Μην ρωτάτε, ορθολογιστικά μου προβατάκια!

Βρρρ! βρρρ! Όλοι στο μαντρί!

Μην ρωτάτε, ορθολογιστικά μου προβατάκια! Ο καλός τσοπάνης ("επιστημονική-οικονομική-πολιτική" δογματική εξουσία - αντικαταστάτες της παλαιάς θεοκρατικής εξουσίας) φροντίζει για σάς.

Βρρρ! βρρρ! Όλοι στο μαντρί!


Η ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΚΗ (ΚΑΙ ΑΝΩΘΕΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ) ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ

ΑΝΤΙΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ = ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ


Λουκάς Καβακόπουλος:

Στη προσωπική μου σελίδα έχω δημοσιεύσει ένα κείμενο στο οποίο παραθέτω τις απόψεις μου για το θέμα της συνωμοσιολογίας.

Θεωρώ ότι η συνωμοσιολογία δεν είναι το "κακό" για το οποίο πολλοί μιλούν σήμερα απαξιωτικά, αλλά ένας ακόμη τρόπος πολιτικής ανάλυσης, ο οποίος απλώς είναι πολύ καινούργιος και ανώριμος για να δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Κατά τη γνώμη μου, όλες οι πολιτικές αναλύσεις και ερμηνείες είναι στη βάση τους συνωμοσιολογικές...

Παντελής Γιαννουλάκης:

Το τιτάνιο ζήτημα των συνωμοσιών σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση και αυτήν ακριβώς την συζήτηση την ονομάζουμε συνωμοσιο-λογία. Δεν έχει τίποτε το μεμπτό, μάλιστα δεν είναι πλέον καν εξεζητημένο, όπως ήταν παλιά, αφού έχει σχεδόν αντικαταστήσει -δικαίως- τις πολιτικές αναλύσεις, και όχι μόνο.

Αν θέλετε να ανεχθείτε τη γνώμη μου, προσωπικά πιστεύω ότι η σωστή ανάλυση των συνομωσιών, που άλλωστε τις κάνει φανερές για έναν έξυπνο και ενημερωμένο άνθρωπο, αποκαλύπτεται και μόνο με την κοινή λογική, αν μη τι άλλο. Αρκεί να θυμάστε πάντα ότι συχνά οι δυνατότητες είναι πραγματικότητες. (Δηλαδή ότι, αν με τη λογική σας μπορείτε να ανακαλύψετε συνωμοτικές δυνατότητες σε ένα θέμα, τότε το πιθανότερο είναι ότι αυτές οι -από εσάς- λογικά ανακαλυμένες δυνατότητες έχουν ανακαλυφθεί και από άλλους, και ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλοί που μπορούν να τις κάνουν πραγματικότητα και το πιθανότερο είναι ότι τις έχουν ήδη κάνει. Αυτό τα λέει όλα, και νομίζω ότι είναι και το καταλληλότερο βοήθημα-πυξίδα στις δύστροπες αναλύσεις της συνωμοσιολογίας μας.

Λουκάς Καβακόπουλος:

Πιστεύω ότι όλες οι συνωμοσίες, είτε είναι διανοητικές, είτε πολιτικές, είτε οτιδήποτε άλλο (και η γλώσσα ακόμη, μια συνωμοσία είναι, αν το σκεφτείς καλά) γίνονται γρήγορα αληθινές.
Για αυτό το λόγο, ίσως, οι Αγγλοσάξονες ονομάζουν την πραγματικότητά μας "consensus reality" (συναινετική πραγματικότητα). Εγώ θα την ονομάσω... συνωμοτική πραγματικότητα.

Φτάνει λοιπόν να συνωμοτήσουμε κυριολεκτικά για κάτι και αυτό γίνεται αμέσως αληθινό (και αυτό είναι και το μεγαλύτερο μυστικό της αληθινής μαγείας).

Άρα, οι συνωμοσίες βρίσκονται πίσω από όλα. Και για να μη πέσουμε θύμα μιας συνωμοσίας άλλων, πρέπει να φτιάξουμε κι εμείς τη δική μας συνωμοσία...

"Every reality is an opinion. You can make your own reality." έλεγε ο Τίμοθι Λίρι.
Συμπληρώνω: "Αλλιώς θα μείνεις να ζεις ξένες πραγματικότητες, κομπάρσος σε ταινίες αλλωνών..."

mickey είπε...

Με αφορμή το post και κάποια σχόλια:

Προφανώς και το παιχνίδι παίζεται στις εντυπώσεις - ενίοτε και στις διατυπώσεις! Με την ουσία ασχολούνται ελάχιστοι και ακόμα λιγότεροι την καταλαβαίνουν. Άλλωστε όλες οι θεωρίες συνωμοσίας (και πολλά ακόμα) εκεί ακριβώς στηρίζονται.

Μακάρι φυσικά να κάνω λάθος.

hioniam είπε...

Δεν ειναι ολες οι θεωριες συνομωσιας το ιδιο.
Εγω τις προσεγγιζω παντα με σκεπτικισμο και βλεπω οτι υπαρχει μια κλιμακωση στη σοβαροτητα τους:
Απο τις παρανοικου τυπου ala David Icke μεχρι τις σοβαρες οπως στη δολοφονια του JFK.

Και μια απορια:τι ρολo βαρανε κατι κλειστα clubakia τυπου Bilderberg
σε (υποτιθεται) δημοκρατιες οπου οι εκλεγμενοι αρχοντες (υποτιθεται)λογοδοτουν και(υποτιθεται)ελεγχονται ΜΟΝΟ απο αυτους που τους εκλεγουν;

mickey είπε...

Γενικότερα υπάρχουν διαβαθμίσεις και κλιμάκωση σε πολλά πράγματα. Η λογική άσπρο-μαύρο, σωστό-λάθος, ποιοτικό-μπάζο, σημαντικό-ασήμαντο και αρκετά ακόμα χαρακτηρίζει συνήθως απόλυτους, άτεγκτους και στενόμυαλους ανθρώπους (συνήθως αυτοί είναι και οι κατ' εξοχήν υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας).

Για τη δολοφονία του JFK, όπως και για κάποια ακόμα συμφωνώ. Όσο οι κυβερνήσεις και οι μυστικές υπηρεσίες διέπονται από αδιαφάνεια στις πρακτικές τους και ανοίγουν "φακέλους" μετά από δεκαετίες, τόσο δίνουν (δικαιολογημένη) τροφή σε διάφορα σενάρια (ακραία και μη).

"Spoofing and Secrecy"...

georgia m. είπε...

Καλό απόγευμα σε όλους - ευχαριστώ όσους μου έστειλαν ευχές για χθες,ιδιαίτερα τον Τάκη!

bidibis είπε...

Rain man said «Συνψίζοντας, αν και δεν είμαι ψυχολόγος, πιστεύω ότι η ανάγκη για πίστη σε κάθε είδους συνωμοσίες αποτελεί βασική ανάγκη ειδικά για τον σύγχρονο άνθρωπο που καθημερινά συνθλίβεται από τους εξοντωτικούς ρυθμούς ζωής που η ίδια η κοινωνία του επιβάλλει”


Διαφωνώ σε μεγάλο βαθμό. Ο σύγχρονος άνθρωπος δε βιώνει πιο εξοντωτικούς ρυθμούς ζωής από τον παλιό. Στο παρελθόν υπήρχαν: κακές συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, ανεπίλυτα προβλήματα υγείας, συνεχείς πόλεμοι και επιστρατεύσεις, δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις… χαμηλός μέσος όρος ζωής. Σήμερα όλα τα παραπάνω έχουν βελτιωθεί σημαντικά.


Οι άνθρωποι δεν έχουν περισσότερη ανάγκη σήμερα να πιστεύουν στις συνομωσίες. Ο Ελλήνικός λαός όντως είναι «συνομωσιολόγος» – αλλά του καναπέ. Όσα απίθανα πράγματα και να πιστεύει ποτέ δεν αναλαμβάνει δράση για να τα αποτρέψει – περιορίζεται στην καφενειακού τύπου ανάλυσή τους μόνο.

Στο παρελθόν ο μύθος (πόσο αληθινοί υπήρξαν άραγε ο Διγενής Ακρίτας και ο William Wallace; Σάμπως ο Μεγαλέξανδρος ήταν περισσότερο ιστορικό από μυθικό πρόσωπο;) και η συνομωσία έπαιρναν πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις στα μυαλά των ανθρώπων. Αυτό που σήμερα ονομάζουμε «αρχαία μυθολογία», ο αρχαίος το αντιλαμβανόταν ως ιστορική πραγματικότητα. Οι άνθρωποι παλιά ήταν πιο αγράμματοι, πιο πειθήνιοι και πιο προσκολλημένοι στον τόπο τους, με αποτέλεσμα να έχουν μειωμένη κριτική αντίληψη και να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα μόνο με όρους «καλού» και «κακού» (εννοείται βεβαίως ότι το «καλό» ταυτίζεται με το «εμείς» και το απόλυτο κακό ενσαρκώνεται στο πρόσωπου του εχθρού…).


Οι σημερινές θεωρίες συνομωσίας είναι πιο αθώες και χαριτωμένες. Πόσοι Έλληνες όντως πιστεύουν ότι ο πάπας είναι ο αντίχριστος που θέλει να βλάψει τον ελληνορθόδοξο χριστιανισμό; Μάλλον πολύ λιγότεροι από παλία!
Οι μύθοι για την αξία «ημών» και την απαξία των «αλλων» λειτουργούσαν ως απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διατήρηση της συνοχής των τοπικών κοινωνικών συνόλων – αλλά και αιτία πολέμων…

Οι εποχές των θεών και των ηρώων σιγά-σιγά δίνουν τη θέση τους στην εποχή της απομυθοποίησης και της κοινωνικής ωρίμασης. Ο σύγχρονος άνθρωπος, με σύμμαχο τα θεμελιωμένα δημοκρατικά συστήματα, την ανάπτυξη των θετικών και κοινωνικών επιστημών αλλά και τον εκμηδενισμό των αποστάσεων, έχει με πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να ασχοληθεί…

Epicuros είπε...

Τα να είναι κανείς εναντίον των τρελλών θεωριών συνωμοσιών, ειδικά εκείνων που έγιναν για να πουλήσουν είναι λογικό. 'Ομως η ιστορία είναι γεμάτη από συνωμοσίες, άλλες μικρές κι άλλες μεγάλες. Κάθε κρυφή συνεργασία για να επιτευχθεί ένα σκοπός μπορεί να θεωρηγθεί συνωμοσία. Και θα προέβαλα προς συζήτηση δύο επιχειρήματα:

α) Θεωρεί κανείς ότι ο Bush έχει το απαιτούμενο IQ για να πάρει έστω μιά μεγάλης σπουδαιότητας απόφαση; Αν όχι, ποιοί του επιβάλλουν τις αποφάσεις που (φαίνεται ότι) παίρνει;

β) Τι ακριβώς κάνουν οι κλειστές λέσχες των οικονομικά κραταιών (ερώτημα και τοy hioniam).

Φυσικά υπάρχουν και οι γελοίες θεωρίες περί εξωγήινων, ομάδας "Ε" κλπ. Αλλά αυτές φτιάχτηκαν από εμπορικά μυαλά για να πουλήσουν. Και πούλησαν!

heinz είπε...

O blog-efent που είναι? Μήπως τον απήγαγε η CIA?

prkandlasik είπε...

Χαίρεται. Είχα στείλει email και στο ΝΔ . Σκέφτομαι να κάνω PRK ή LASIK στα μάτια μου για μύωση μυωπίας / αστιγματισμού (1.5 και στα δύο μάτια). Ξέρετε γνωστό σας ή εχετε κάνει εσείς για να μου πείτε εντυπώσεις ;

mickey είπε...

Τα trolls αυξάνονται και πληθύνονται, με νέα και λίαν πρωτότυπα ονόματα. Οι ερωτήσεις φαινομενικά αθώες, εκμεταλλεύονται προσωπικές αποκαλύψεις κάποιων και όποιος τσιμπήσει τσίμπησε, για να αρχίσει νέο flame!

Η αριθμολαγνεία μας μάρανε :(

Χριστίνα είπε...

Και μια που μιλάμε για συνωμσίες και επ' ευκαρίας της Κοντολίζας, μήπως όλα τα προβλήματα του δικτύου που έχω από χτές (δεν ξέρω αν έχετε κι εσείς) οφείλονται εκεί; :)

prkandlasik είπε...

Όχι Mickey , ξέρω ότι είναι άσχετο αυτό που ρωτάω, αλλά σε παρακαλώ πίστεψέμ ε δεν είμαι troll. Ρώτα και τον ΝΔ , του έστειλα email χθες. Είναι αλήθεια. Και επειδή δεν υπάρχει μαζικό forum για οφθαλμιατρικά ζητήματα (υπάρχουν αμερικάνικα αλλά δεν τα ξέρω πολύ καλά) ρωτάω εδώ. Plz όσοι ξέρετε απαντήστε!!!!

hioniam είπε...

prkandlasik:

Πριν κανεις κατι απο αυτα
κανε πρωτα μια googlia για
"Bates Method".
Ενδεικτικα:
www.seeing.org
και
http://groups.yahoo.com/group/
batesmethod/

Εδω http://tinyurl.com/lnsoz μπορεις να διαβασεις και ολοκληρο το βιβλιο του Dr.Bates "Perfect Sight Without Glasses"
1.5 βαθμος μυωπιας ειναι λιγος για lasik κτλ.
Μπορεις να τον μειωσεις με αλλους τροπους.

YΓ)Η περιπτωση του Dr.Bates δεν ειναι ασχετη με το post περι συνομωσιων.
Οποιος ενδιαφερεται μπορει να το ψαξει περαιτερω.

prkandlasik είπε...

σε ευχαριστώ πραγματικά. Η φάση είναι ότι ο οφθαλμίατρος κάνει τα πάντα για να με πείσει και μόνος μου σκέφτηκα να διαβάσω κάποια αμερικάνικα forum. Εκεί είδα ότι παίρνει 3 - 6 μήνες συνολικά η αποθεραπεία με πολύ πόνο! Ούτε καν που μου το είχε πει . Μου είχε πει : την άλλη μέρα θα είσαι τέλεια!!!!!!

hioniam είπε...

"συνωμοσιων" ειναι βεβαια το σωστο.

Μεγαλο μειονεκτημα αυτο του blogger να μην μπορεις να κανεις edit το σχολιο σου.

sspyros είπε...

Κατ'αρχάς χρόνια πολλά σε όλους.Αφήνοντας το διάσημο βιβλίο κατά μερος οι θεωρίες των συνομωσιών εν γένει σίγουρα έχουν κάποια βάση.Αν ίσχυε το αντίθετο τότε όλες οι μυστικές υπηρεσίες του κόσμου έπρεπε να διαλυθουν και οι εργαζόμενοι να πάνε στα σπίτια τους!Και κάτι αλλο.Μπορεί να μην διαφεντεύει η λέσχη Μπίλντεμπεργκ τα του κόσμου αλλά διαφωνείτε ότι οι μεγάλοι των όπλων και των πετρελαίων μπορούν να επιβάλουν τη γνώμη τους στους ηγέτες των κρατών;

bidibis είπε...

heinz said...
O blog-efent που είναι? Μήπως τον απήγαγε η CIA?


Εσύ μάλλον ο Καρατζαφέρης είσαι.

Αυτή τη στιγμή ο blog-master συνομωτεί με τους υψηλά Ισταμένους της σαιεντολογίας για τον αφελληνισμό και αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας (έιναι του κολωνακίου ο δάσκαλος, βλέπετε). Θα ήμουν και εγώ σε αυτή τη συνάντηση αν είχα περάσει το τρίτο και σημαντικότερο κλιμάκιο της νέα θρησκείας. Χρειάζομαι πολλά λεφτά...

prkandlasik είπε...

hioniam , ξέρεις περιπτώσεις ανθρώπων που έκαναν lasik ?

Deepest Blue είπε...

Προς Id για το παραπάνω μήνυμά του:

Αν το ’γραψες για αστείο, τότε αγνόησε τα επόμενα.

Αν το ‘γραψες σοβαρά, τότε τι ακριβώς προσπαθείς να υποστηρίξεις, παραπέμποντας σε έναν τέτοιον εγωμανή, φιλάργυρο, εντυπωσιοθήρα και συνειδητό ψεύτη, όπως ο Παντελής Γιαννουλάκης;

Η «αντιδογματική σκέψη» που ρίχνει νερό στο μύλο του Γιαννουλάκη (και λεφτά στο πορτοφόλι του) ονομάζεται «αφέλεια».

hioniam είπε...

prkandlasik:
Στα ελληνικα κυκλοφορουν τα βιβλια:
G.KYPREOTAKIS "ΤΕΛΕΙΑ ΟΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΓΥΑΛΙΑ"
και ALDOUS HUXLEY (ναι ο γνωστος συγγραφεας του Brave New World) "Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ"
Και τα δυο απο τις εκδοσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

hioniam είπε...

prkandlasik:
Ξερω αλλα ειχαν πολυ μεγαλο
βαθμο μυωπιας.

Αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες δωσε ενα e-mail
για να μην τα γραφουμε εδω

Nikos Dimou είπε...

Έλειψα τρεις ώρες και πρέπει να γράψω κατεβατό.

Για τις προτάσεις του Harry: Δεν έχω σκοπό να βάλω περιορισμούς στο μπλογκ διότι και αυτοί είναι αυθαιρεσία. Κάποιος μπορεί να έχει ένα πολύ σημαντικό 4ο σχόλιο - να του το στερήσω;

Απλώς επειδή και εγώ έχω ενοχληθεί από την κατάσταση δηλώνω ότι: ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΊΑ ΕΒΔΟΜΆΔΑ. Αν δεν καταφέρουμε μόνοι μας να περιορίσουμε τα αρνητικά (τα απαριθμώ: α) άσχετα σχόλια, β) προσωπικές επιθέσεις, γ) μεγάλα σεντόνια (όριο-στόχος 100 λέξεις) δ) τσατ) τότε θα πει πως δεν είμαστε άξιοι να έχουμε ένα σωστό μπλογκ - και ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.

Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να γίνει ακαδημαϊκό σεμινάριο, χωρίς χιούμορ και παιχνίδι. Αλλά μέσα στα σωστά όρια. Είσαστε όλοι ενήλικες και ξέρετε τι εννοώ. Σας θέτω ενώπιον των ευθυνών σας. Πιστεύω στην αυτορύθμιση - και ελπίζω πως δεν θα με απογοητεύσετε.

Τώρα για τις συνωμοσίες: μερικοί έχουν μπερδέψει τα πράγματα. Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν συνωμοσίες - ούτε ότι πρέπει να χάφτουμε ό,τι σκάρτο φαγητό μας ταΐζουν. Η θεωρία των συνωμοσιών δεν αφορά την ορθολογική ανάλυση των συμβάντων. Μερικοί μόνο που δεν με έβγαλαν πληρωμένο προπαγανδιστή που επιχειρεί να αποτρέψει την ελεύθερη σκέψη. (Προφανώς δεν με ξέρουν καθόλου).

Για την Κοντολίζα: Δεν χρειάζεται να περνάει κανείς κάθε μέρα εξετάσεις αντιαμερικανισμού για να δικαιούται να ομιλεί. Έχω δηλώσει αρκετές φορές ότι διαφωνώ ριζικά με την Αμερικανική πολιτική, στα περισσότερα θέματα. (και όχι σε παρενθέσεις). Από την άλλη πλευρά με μία ψύχραιμη ανάλυση βλέπει κανείς ότι η Κοντολίζα (ως τώρα) όχι μόνο δεν "διέταξε εκτελέσεις" αλλά αποτελεί τον αντίπαλο πόλο του Ράμσφελντ και του Τσένι - και μακάρι να παραμείνει έτσι.

Και ένα υστερόγραφο: είσαστε σίγουροι πως ο Μπους είναι βλαξ; Σίγουρα δεν έχει ετοιμότητα και ευγλωττία - αυτό όμως δεν δείχνει απαραίτητα βλακεία. Μήπως κι αυτός είναι ένας μύθος που καλλιεργείται επειδή βολεύει μερικούς φίλους και εχθρούς...

hioniam είπε...

nikos dimou said:
"είσαστε σίγουροι πως ο Μπους είναι βλαξ;"

Οχι δεν ειναι βλαξ.
Αλλα δεν ειναι σιγουρα
και ο,τι εφυεστερο εχει
να επιδειξει το Αμερικα για να ειναι "Πλανηταρχ(ιδ)ης.
Και υπηρξε αποτυχημενος σε ο,τι καταπιαστηκε πριν

Οποτε η ερωτηση ειναι:
Πώς ειναι δυνατον ενας τυπος σαν τον Bush να ειναι προεδρος της μονης υπερδυναμης;(και πριν ο Ronald Reagan πχ)

'H στα καθ'υμας πώς ειναι δυνατον ενας ολοφανερα προβληματικος (με την ψυχιατρικη εννοια)ανθρωπος να γινεται δικτατωρ της χωρας που γεννησε την Δημοκρατια κτλ κτλ και να μην τολμα να του κουνηθει κανεις; (για να το συνδεσω και με προηγουμενο post)

hioniam είπε...

καθ'ημας βεβαια και οχι καθ'υμας
Γαμω το edit σου γαμω!

prkandlasik είπε...

kleidi_tou_sol@yahoo.com

Στείλε εκεί ! Σε ευχαριστώ hioniam !

heinz είπε...

@ΝΔ

"Αν δεν καταφέρουμε μόνοι μας να περιορίσουμε τα αρνητικά .... ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ."

Καταρχήν το Blog είναι δικό σας και δεν το ξεχνάω.

Αν το blog κλείσει, η αυτορύθμιση στην οποία πιστεύετε, δεν θα έχει ευκαιρία.

- "Και πότε θα γίνει?"
- "Τότε!!", θα απαντούσα...

Θα μπορούσα να γράψω σεντόνι ολόκληρο, αλλά μάλλον με καταλαβαίνετε. Το πλέον ισχυρό επιχείρημα υπέρ της αυτορύθμισης, είναι το wiki. Αλλά το wiki δεν ισορρόπησε σε 4 μήνες ε?

bidibis είπε...

Όλες οι μικρές θεωρίες συνομωσίας, που ευδοκιμούν στην Ελλάδα, είναι παρακλάδια μίας μητρικής θεωρίας συνωμοσίας - καλλιεργούνται εδώ και πολλά χρόνια και στην εποχή μας αποκαλύπτονται συμπυκνωμένες στο Λόγο και το έργο του Μέγα κληρονόμου της διαχρονικής εξυφανσης της εθνικής μας συνωμοσίας, του Μασκαριοτατου Αρχιεπισκοπίξ, ο οποίος στις 29 Μαΐου 2003 είπε: «Η Ιστορία διδάσκει πως αυτοί οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι ήταν εκείνοι που πάντα ήθελαν το κακό μας. Πολύ πριν από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως η ρωμιοσύνη είχε δοκιμάσει τη φρικτή εμπειρία των φράγκων της Δύσεως που με κάθε τρόπο επεδίωκαν τον αφανισμό της».

802 χρόνια κρατάει αυτή η κολόνια…


Τελικά, οι πιο καλοί συνομωσιολόγοι είναι οι ίδιοι οι συνομώτες!

Μια συνομωσία για να είναι επιτυχημένη, χρειάζεται ως αντίβαρο μια θεωρία συνωμοσίας. Αυτή τη θεωρία τη δημιουργούν οι ίδιοι οι συνωμότες…

mickey είπε...

nikos dimou said (5:31μμ):
"Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να γίνει ακαδημαϊκό σεμινάριο, χωρίς χιούμορ και παιχνίδι. Αλλά μέσα στα σωστά όρια. Είσαστε όλοι ενήλικες και ξέρετε τι εννοώ. Σας θέτω ενώπιον των ευθυνών σας. Πιστεύω στην αυτορύθμιση - και ελπίζω πως δεν θα με απογοητεύσετε.

Ρωτάω ευθέως: Με βάση τις "οδηγίες" που είχαν δοθεί στο "Ω γλυκύ μου έαρ" στο σχόλιό του ΝΔ στις 22/4 και ώρα 3:23μμ, θεωρείται πως ξεπεράσαμε τα "σωστά όρια"; Και έπρεπε να γίνει trollo-επιδρομή για να τεθούν όροι;

Τα ίδια λέγαμε και μετά το "sextus for sex". Αλλού είναι το πρόβλημα :(

(100 λέξεις)

prkandlasik είπε...

kleidi_tou_sol@yahoo.com

Στείλε εκεί ! Σε ευχαριστώ hioniam !

mickey είπε...

Για μένα είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερο πρόβλημα όποιος μπαίνει σήμερα στο blog (ειδικά για ΠΡΩΤΗ φορά) να τρώει στη μάπα τη "ζωγραφιά" του nikitas στο τέταρτο σχόλιο - υπάρχει και συνέχεια φυσικά...

Επειδή δε μου αρέσει να πλανώνται εντυπώσεις, ειδικά σε νέους (ή μη τακτικούς) επισκέπτες που δε γνωρίζουν όλο το story και το παρελθόν του καθενός, έγραψα κάτι σχετικό.

Το πλήρες κείμενο υπάρχει σε ειδικό blog που έφτιαξα, προκειμένου να μην πιάνω πολύ χώρο εδώ. Δε θα ασχοληθώ ξανά με το ζήτημα σε αυτό το blog. Για οποιαδήποτε άλλη "διαμάχη" ή άλλο προσωπικό ζήτημα, θα παραπέμπω εκεί ή αλλού.

harrygreco είπε...

Οι θεωριες συνωμοσιας,κατα τη γνωμη μου,ειναι πολυπαραγοντικη νοσος του πνευματος. Μια αιτια ειναι...το μικρο μυαλο. Οπως υπαρχουν μικρα & μεγαλα...,ετσι υπαρχουν μεγαλυτερα & μικροτερα IQ,ολη η γκαμα απο Αινσταιν μεχρι...Εβερτ.Αλλα μυαλα εχουν αναλυτικο-συνθετικη ικανοτητα & μπορουν να κανουν τη συνδεση αιτιας-αποτελεσματος,αλλα βραχυκυκλωνουν. Δευτερος παραγοντας ειναι τα κομπλεξ & τα ψυχικα παθη που θολωνουν τη κριση. Οι Γραικοι εχουν εθνικη ταυτοτητα πλαστή,ενα ψεμμα περι ανυπαρκτης καταγωγης απο ελληνες & ανυπαρκτης ανωτεροτητας. Αυτη η εικονικη πραγματικοτητα,ερχεται σε συγκρουση με την αληθεια,οπου οι Αμερικανοι ειναι η υπερδυναμη με τα διαστημοπλοια & τα ουζι η Γραικια η ψ/κωσταινα με τους οβελιες & τα ουζακια. Αυτη η συγκρουση παραλυει την σωστη κριση & οδηγει & σε σχιζοφρενικες αλληλοαναιρουμενες θεσεις...Αφου οι γραικοι ειναι οι πρωτοι ,οι καλυτεροι κλπ,πώς ειναι δυνατον τα χαζοαμερικανακια να τους επιβαλλουν δικτατορια ? Αφου εκεινοι ειναι βλακες χωρις Παρθενωνα ενω οι " ελληνες " εινα ιο εξυπνοι με Παρθενωνα...Πως γινεται ? Στη πραγματικοτητα ειναι τοσο βαθυ το κομπλεξ του νανου που δεν μπορουν να πιστεψουν ουτε στοιχειωδη " επιτευγματα ",οτι σε εποχη στρατοκρατιας-τρομοκρατιας & πορωμενων καραβαναδων -δολοφονων,ενα πραξικοπημα & μια δικτατορια μπορει να πετυχει & να κρατησει,χωρις εξωτερικη βοηθεια. Η δε φαντασιακη εκτιμηση οτι παντα καποιοι μεγαλοι-ανωτεροι κρυβονται απο πισω,δειχνει το πορωμενο φασιστικο ψυχισμο των γραικων,που θελουν καποιο ανωτερο ...απο μηχανης "μπαμπουλα" να τους επιβαλλεται.

alombar42 είπε...

Αποψη

Το μπλογκ αυτό (και το έχω ξαναγράψει) έφερε νέο κόσμο στα blogs - αρκετοί, περνώντας από εδώ, έστησαν το δικό τους.

Μας αρέσει ή όχι, ο κόσμος αυτό βρήκε και σε αυτό συμμετέχει. Αν αλλάξει το ύφος, κανείς δεν γνωρίζει τη συνέχεια. Η κριτική για την ποιότητα των σχολίων, κατά την άποψή μου, δεν έχει θέση εδώ. Ο κόσμος διαμορφώνει το μέσον και θα συνεχίσει να το κάνει και, γνώμη μου πάλι, αυτό είναι πολύ όμορφο.

Προσωπικά, με τόση συμμετοχή, δεν θα το άλλαζα. Θυμίζω οτι στόχος είναι η επικοινωνία, όχι η συγγραφή βιβλίου.

Γεγονός είναι οτι αυτό έχει και αρνητικά σημεία - κάποιοι, με τόσα σχόλια, κουράζονται και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σχολιάσουν. Ουδείς τέλειος.

Κλείνοντας, αγαπητέ ΝΔ, θεωρώ μάλλον λάθος τη "στροφή επί το ποιοτικότερον". Θα λείψουν οι αφορμές για την υπέρβαση που μερικές φορές συμβαίνει εδώ.

andy dufresne είπε...

Δεν θα συμφωνήσω με αυτούς που στο θέμα ων συνωμοσιών ψάχνουν την αλήθεια στη μέση.

Λυπάμαι που ακόμα και στο αρκετά υψηλό επίπεδο αυτού του blog υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν σε κάποια/ες.

Οι θεωρίες συνωμοσίες είναι ένα ακόμα "όπιο του λαού", μοιάζουν δηλαδή με τις θρησκείες, αλλά δεν είναι τόσο ισχυρές
(προκαλούν λιγότερους θανάτους).

Φυσικά, κάποιες λίγες ή πολλές από αυτές τις εκατομμύρια θεωρίες είναι σωστές.
Για παράδειγμα, λίγους μήνες πριν την αποκάλυψή του το Watergate ήταν μία θεωρία συνωμοσίας.
Δεν ήταν αληθινή; Ήταν.
Είχε αποδειχθεί; Όχι.

Άρα, βρήκαμε ένα επιχείρημα υπέρ των συνωμοσιολόγων.

Λάθος!

Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος οφείλει να πιστεύει μόνο ό,τι αποδεικνύεται με τη λογική - οφείλει να είναι ένας άπιστος Θωμάς.

Όπως οφείλει βεβαίως να είναι ανοικτός σε οποιαδήποτε θεωρία.
Όταν δεν μπορεί να την αποδείξει δεν παίρνει θέση, επέχει.

Ακούει τα επιχειρήματα,
αν είναι επιπέδου καφενείου κάνει χιούμορ και προσπερνά
αν έχουν μια σοβαρότητα ερευνά περαιτέρω κι όταν φτάσει στο σημείο που δεν αποδεικνύεται, σταματά, χαμογελά, κρατάει τη θεωρία στο μυαλό ως πιθανή και πάμε γι’ άλλα.

Έτσι κι αλλιώς, τα αρώματα και τα λιβάνια τούτου του κόσμου είναι τόσα πολλά, που είναι θλιβερό να αναλώνεσαι σε εικασίες.
Μόνο για την Ιστορία δε φτάνει μια ζωή, θα ασχολούμαστε με την παρα-Ιστορία;


Όσο πιστεύουμε σε ιερατεία και δοξασίες, δεν είμαστε ελεύθεροι – τα ’χει πει ο Descartes αυτά, καλύτερα από μένα.

Αν είσαι ερευνητής, δηλαδή δημοσιογράφος, ντετέκτιβ ή δικαστής οφείλεις να ψάξεις.
Και είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα λείπουν οι μεγάλοι ερευνητές, εξαιρώντας τον Ιό της Ελευθεροτυπίας, δυο-τρεις άλλους δημοσιογράφους και ελάχιστους δικαστές.

Αλλά κι ο σωστός, ο επαγγελματίας ερευνητής, που έχει στοχεύσει στο να αποδείξει μια θεωρία, οφείλει να είναι σκεπτικός, δεν πρέπει να την αποδέχεται, μέχρι να την αποδείξει.

ΥΓ. 283 λέξεις, υπέρβαση κατά 183 λέξεις συν το υστερόγραφο...

mickey είπε...

Παραθέτω μόνο το σχόλιο του ΝΔ στο προηγούμενο "ξεχειλωμένο" post το Σάββατο 22/4 στις 3:23μμ:

Πάντως καλά κάνετε και γράφετε ό,τι σας κατέβει - το Πάσχα το έχουμε εξαντλήσει (τρία ποστ) την άνοιξη επίσης και η Χούντα μας τελείωσε...

Έβαλα πασχαλιάτικες και ανοιξιάτικες φωτογραφίες για να είμαι μέσα στην ατμόσφαιρα - αλλά και χελωνοτσόντα... κι ότι προκύψει!

'Ελεύθερον Θέμα" που έλεγαν και στο σχολείο (η καλύτερή μου, να γράφω τρελές εκθέσεις).

Από Δευτέρα "κάθε κατεργάρης στον πάγκο του".


Δεκτές οι σημερινές "οδηγίες", αλλά θεωρώ πως ήταν ΕΞΙΣΟΥ δεκτές και οι παραπάνω. Άλλωστε ΠΑΝΤΑ τις σέβομαι. Αν τις παρεξήγησα, ζητώ συγγνώμη!

alombar42 είπε...

Υπενθύμιση

Τα blogs, τεχνικά, ΔΕΝ προσφέρουν τη δυνατότητα συζήτησης, παρά μόνο μια στοιχειώδη δυνατότητα σχολιασμού του κύριου άρθρου (δεν υπάρχει πχ τρόπος αναφοράς -με σύνδεσμο- σε ένα συγκεκριμένο σχόλιο αυτού ή άλλου ποστ για να δομηθεί συζήτηση - μόνο για τα κύρια άρθρα γίνεται αυτό). Ας μην τους ζητάμε περισσότερα από τα όσα μπορούν να δώσουν.

andy dufresne είπε...

Συμφωνώ με mickey και alombar42.

Το πρόβλημα δεν είναι το chat ή τα άσχετα θέματα, τουναντίον.

Το (μόνο μικρό) πρόβλημα είναι τα σχόλια που δεν έχουν κάτι να πουν, τα σχόλια που δεν έχουν στυλ.

Προτείνω ελαφρά αυτολογοκρισία σε όλους (εξαιρούνται ο ΝΔ, ο harry και όσοι ήδη το κάνουν).

mickey είπε...

Δέχομαι τους όρους, δέχομαι τους περιορισμούς, δέχομαι να μην ξανακάνω chat, ακόμα και να μην ξανασχολιάσω - EVER!

Εκείνο που με ενοχλεί αφάνταστα είναι να καθορίζουν την ατζέντα και το ύφος του blog, ανώνυμα nicks χωρίς καν email, που έρχονται και αφήνουν τα σκουπίδια τους ή κάνουν δήθεν αθώες ερωτησούλες για να ξεκινήσουν flames. Όπως οι γνωστοί "δημοσιογράφοι", που με την παραπολιτική καθορίζουν την πολιτική ατζέντα της χώρας και πιέζουν την εκάστοτε κυβέρνηση να πάρει "αυστηρά" μέτρα για τα μάτια του κόσμου.

Φεύγω τώρα, έχω ραντεβού με τον οφθαλμίατρό μου για LASIK!!!

(Όλα μου τα σχόλια έχουν ακριβώς 100 λέξεις)

bidibis είπε...

Andy dufrense said...
Και είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα λείπουν οι μεγάλοι ερευνητές, εξαιρώντας τον Ιό της Ελευθεροτυπίας...


Και αυτός όμως είναι καθηλωμένος στα κλισέ της "εθνικής" μας αριστεράς...
Το ίδιο ισχύει και για τους Κούλογλου και Αυγερόπουλο.

hioniam είπε...

mickey:
Παρατα τα lasik και πιασε τον Bates!

(7 λεξεις, ειμαι ενταξει;)

heinz είπε...

Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι - απ' όσο ξέρω - ο ΙΟΣ βούτηξε (ή κληρομόνησε αν προτιμούν κάποιοι) το αρχείο του ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ κι έτσι έκανε καζάντια.

Αλλά ο Κούλογλου κι ο Αυγερόπουλος, είναι άλλη (κι αξιοσέβαστη) υπόθεση.

BTW δείτε απόψε 23:00 τον ΕΞΑΝΤΑ στην ΝΕΤ να δούμε: συνομωτούν οι Αμερικάνοι ή όχι???

Nikos Dimou είπε...

Mickey!
"Από Δευτέρα "κάθε κατεργάρης στον πάγκο του".

Σήμερα είναι Τρίτη...

Alombar - μιλάω για μέτρο. Ο καθένας καταλαβαίνει (ελπίζω).

andy dufresne είπε...

@ BadlyDrawnBoy said...
Andy dufrense said...
Και είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα λείπουν οι μεγάλοι ερευνητές, εξαιρώντας τον Ιό της Ελευθεροτυπίας...

Και αυτός όμως είναι καθηλωμένος στα κλισέ της "εθνικής" μας αριστεράς...
Το ίδιο ισχύει και για τους Κούλογλου και Αυγερόπουλο.

Συμφωνώ μαζί σου απολύτως.

@ heinz said...
Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι - απ' όσο ξέρω - ο ΙΟΣ βούτηξε (ή κληρομόνησε αν προτιμούν κάποιοι) το αρχείο του ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ κι έτσι έκανε καζάντια.

Απ' όσο γνωρίζω πράγματι ο Ιός χρησιμοποιεί το αρχείο του Σχολιαστή, με τη διαφορά ότι βασικά ήταν δική τους δουλειά!
Κληρονόμησαν τον εαυτό τους!
Και, εν πάση περιπτώση, γιατί είναι μειωτικό να χρησιμοποιείς τα αρχεία οποιουδήποτε;

christoforos είπε...

Heinz με εκπλήσσεις και με καλύπτεις. Αν και πιστεύω ότι το ονοματεπώνυμο είναι μια λύση.
Όσο για το Μπους, ε, δεν είναι και βλαξ κάποιος που πείθει τόσα εκατομμύρια ανθρώπων (και δεν εννοώ μονάχα τους φονιάδες των λαών. Βλέπε επίσης Πολωνούς, Βρετανούς, Δανούς κτλ κτλ κτλ.). Ο ελληνικός αντιαμερικανισμός είναι μια θεωρία συνωμοσίας par excellence! Που τρέφεται από την άγνοια και την επιθυμία να πιαστούμε από την πρώτη απάντηση που θα διασκεδάσει τους μεταφυσικούς μας φόβους. Οπότε..

Jan είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Jan είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
prkandlasik είπε...

Mickey έχεις κάνει lasik / prk ? μπορείς να πεις εμπειρίες;

heinz είπε...

Βάζω τυράκι: Πλησιάζουμε στο 200...

Jan είπε...

Η κάθε ανθρώπινη προσπάθεια, είτε αυτή είναι σε συλλογικό, είτε σε ατομικό επίπεδο, παρουσιάζει αρχή, κορύφωση και τέλος (ενίοτε απότομο και άδοξο). Ενδεχομένος έκανε το peak ετούτη η προσπάθεια του ΝΔ (με τη συμμετοχή και αρωγή των σχολιαστών του, διότι τι θα ήταν αυτό το μλογκ χωρίς σχολιαστές) με το εξαιρετικό σε όλα τα επίπεδα "πικρές αλήθειες" - κατά τη γνώμη μου ένα υπόδειγμα εκτέλεσης και σχολιασμού.
Μένει να φανεί στη συνέχεια, αν τελικά το άδοξο τέλος ενός ένδοξου μλογκ θα έρθει τόσο ξαφνικά, όσο έξαφνα μπήκε (για τα καλά) στη ζωή μας. Με την τροπή που πήραν τα πράγματα είναι μεγάλη η ευθύνη του ΝΔ, καθώς σε αυτό το σημείο η κάθε παρέμβαση που επιχειρεί φέρει μεγάλο ειδικό βάρος. Πιστεύω όμως ότι δε δειλιάζει να παίρνει το νυστέρι και να κάνει τομές στη ζωή του, εκεί που χρειάζεται, αν το κρίνει απαράιτητο και αναπόφευκτο. Θα επιθυμούσα μόνο το τέλος του μπλογκ να μην είναι απότομο, δηλ. ξαφνικός θάνατος (βλ. καρδιακή προσβολή, τροχαίο κλπ), αλλά να προέρθει από φυσικά αίτια (βαθειά γεράματα)!

Rain Man είπε...

@BadlyDrawnBoy

Διαφωνώ σε μεγάλο βαθμό. Ο σύγχρονος άνθρωπος δε βιώνει πιο εξοντωτικούς ρυθμούς ζωής από τον παλιό. Στο παρελθόν υπήρχαν: κακές συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, ανεπίλυτα προβλήματα υγείας, συνεχείς πόλεμοι και επιστρατεύσεις, δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις… χαμηλός μέσος όρος ζωής.


Δηλαδή σήμερα δεν υπάρχουν συνεχείς πόλεμοι (Αφρική, Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία), ανεπίλυτα προβλήματα υγείας (καρκίνος, AIDS), δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις (οι τηλεμάγοι κάνουν θραύση). Ο υψηλότερος μέσος όρος ζωής επίσης δεν συνεπάγεται αυτομάτως και περισσότερο ποιοτική ζωή (βλέπε παχυσαρκία, διαβήτης, καρκίνος κλπ.) - ειδικά στα χρόνια της τρίτης ηλικίας, ενώ οι κακές συνθήκες εργασίας και διαβίωσης έχουν να κάνουν περισσότερο πλέον με το περιβάλλον στο οποίο ζει και εργάζεται κάποιος και όχι με το επάγγελμα καθ'εαυτό όπως ίσχυε παλιότερα.

Θέλω να πω ότι όλα αυτά που μας λέτε είναι υποκειμενικά. Συμφωνώ ότι πολλά προβλήματα λύθηκαν, αλλά πιστεύω ότι πολλά περισσότερα δημιουργήθηκαν. Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής είναι αναμφισβήτητα πολύ πιο απαιτητικοί και πολύ πιο γρήγοροι, σχεδόν αέναοι.

Όπως και να 'χει προσωπικά θεωρώ τη σύγκριση των εποχών που αναφέρατε αδύνατη για πολλούς λόγους. Άλλα προβλήμτα ήταν σημαντικά εκείνη την εποχή, κι άλλα τώρα. Είναι σα να προσπαθείς να συγκρίνεις το πρώτο αεροπλάνο των αδελφών Ράϊτ με ένα Eurofighter (λέμε τώρα).

heinz είπε...

"Η κάθε ανθρώπινη προσπάθεια, είτε αυτή είναι σε συλλογικό, είτε σε ατομικό επίπεδο, παρουσιάζει αρχή, κορύφωση και τέλος (ενίοτε απότομο και άδοξο)."

Όχι απαραίτητα: Η κοινωνική οργάνωση, σαν ιδέα δεν φαίνεται να πηγαίνει σε κάποιο τέλος. Βέβαια, αλλάζει και πολλές φορές τόσο βαθιά, που έχουμε νέα - ας πούμε - μορφογένεση.

Το ίδιο και το Internet. Όρα (άρα) και την ιδέα των ανοιχτών blogs, subclass των ανοιχτών conceptual χώρων.

Η ευθύνη του ΝΔ είναι μεγάλη: Κρατάει στα χέρια του ένα πείραμα, που πυροδοτήθηκε από τη διασημότητά του, αλλά πρέπει να ενηλικιωθεί με δική του δυναμική. Και να αποδείξει de facto ότι αυτό που από την αρχή της αμφισβήτησης της αυταρχικής κοινωνίας λέγεται, ισχύει.

(Μήπως το παραχόντρυνα? Μήπως είναι απλώς ένα blog?)

Mr Pnin είπε...

Οι συνωμοσίες ταιριάζουν γάντι στους νεοέλληνες, μήπως αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι για να επιτύχουμε την απελευθέρωσή μας στήσαμε μία οργάνωση με συνωμοτικούς κανόνες, τη Φιλική Εταιρεία;
Θα έθελα να σταθώ λίγο στο βιβλίο 'Ο Κώδικας Ντα Βίντσι'. Το διάβασα πριν από δύο χρόνια και το θεωρώ κακό βιβλίο. Αυτό που διάβασα δεν ήταν λογοτεχνία, αλλά ένα σενάριο για ταινία! Μικρά κεφάλαια, διάλογοι που εξυπηρετούν μόνο την πλοκή, ασχημάτιστοι χαρακτήρες... Καμμία σχέση με καλή αστυνομική λογοτεχνία (Ελλρόυ, Πελεκάνος, Ράνκιν). Θα το συνιστούσα μόνο γι' ανάγνωση στην παραλία ή στο αεροπλάνο.
Θα μ' ενδιέφερε η γνώμη όσων το έχουν διαβάσει.

formerly known είπε...

"Ιστορία" είναι οι προσπάθειες των ανθρώπων να πετύχουν τους σκοπούς τους. Και οι σκοποί των ανθρώπων είναι απλοί.

ecoChris είπε...

Όταν άνθρωποι σαν την κοντολίζα ράϊς παίζουν πιάνο, η μουσική ευτελίζεται.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 323   Νεότερο› Νεότερο»