Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2006

Happy Birthday!



Σήμερα το blog γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια. Γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου από μία έμπνευση της στιγμής (Ο Tim Berners Lee με παρέσυρε...). Πού να ήξερα τι μπελά έβαζα στο κεφάλι μου! Ο Ιανουάριος του 2006 έγινε μπλογκόμηνας. Με το ζόρι πρόφταινα να κάνω τις πιο απαραίτητες άλλες δουλειές.

Στατιστικά: γράφτηκαν 32 posts (αυτό είναι το 33ο) αλλά ένα ήταν απλώς επανάληψη για να χωρέσουν τα σχόλια. Τα οποία έφθασαν (πρόχειρο μέτρημα, αυξάνονται συνεχώς σε όλα τα post) τα 4.160. Το site meter το εγκατέστησα 4 μέρες μετά. Ως σήμερα είχε καταγράψει 27.925 επισκέπτες και 59.392 page views. (Θερμές ευχαριστίες!).

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά - αν και το www.ndimou.gr τα τελευταία δύο χρόνια έχει μέσον όρο 700 επισκέπτες την ημέρα - και αυτό χωρίς την δυνατότητα διαλόγου (το email μου το ξέρει...). Περιέργως δεν έπεσε καθόλου μετά το blog.

Πολλοί θεώρησαν ότι επειδή το blog έθιγε κάθε μέρα ένα θέμα - ήταν πιο πολύ φόρουμ. Δεν συμφωνώ. Γινόταν φόρουμ από τον έντονο διάλογο στα σχόλια - αλλά τα posts ήταν ημερολογιακά, προσωπικά - συχνά και εξομολογητικά. Φυσικά υπήρχε πάντα κάποιο θέμα - από την μελαγχολία μέχρι τη φυγή - αλλά πως να γράψεις χωρίς αντικείμενο;

Μία πρόσθετη χαρά για μένα ήταν που μπορούσα να μοιράζομαι μαζί σας και την φωτογραφική μου δουλειά. Τώρα το site μου μοιάζει φτωχό...

Σήμερα είναι καιρός για ένα απολογισμό - αξιολόγηση, κριτική και αυτοκριτική. Θα τον κάνουμε μαζί για να σκεφθούμε πως θα προχωρήσουμε στο μέλλον.

Καλά μας γενέθλια!

89 σχόλια:

Yannis H είπε...

Ήταν η καλύτερη ιντερνετική έκπληξη. Happy Birthday στο blog και για τα υπόλοιπα, θα τα πούμε αργότερα (μακριά μέρα εργασίας γαρ). Επίσης, είναι καλό να πει και ο δημιουργός του blog που ακριβώς θα ήθελε να το πάει, αν έχει κάτι καθαρό στο μυαλό του, κάτι που πρέπει να αλλάξει, κτλ.

Πρώτο comment? Τιμή! :)

cyberdustz είπε...

Κατά τη γνώμη μου, καλή χρήση ενός blog υπάρχει μόνον όταν μπορέσει να διεγείρει τον επισκέπτη, αλλά πρωτίστως τον ιδιοκτήτη του, ώστε να τον βοηθήσει να αποκρυσταλλώσει τις απόψεις του πάνω σε ένα θέμα. Διαφορετικά η ανάγνωση ενός ημερολογίου με καθημερινά τερτίπια είναι ελάσσονος ενδιαφέροντος. Από έναν καταξιωμένο συγγραφέα έχει κανείς περισσότερες απαιτήσεις πέραν από μίαν καταγραφή και ανάγνωση κουτσομπολιών περί της καθημερινής ζωής του. Η φήμη απαιτεί, η υστεροφημία υποχρεώνει.

Zoros είπε...

@ΝΔ:
"Πολλοί θεώρησαν ότι επειδή το blog έθιγε κάθε μέρα ένα θέμα - ήταν πιο πολύ φόρουμ. Δεν συμφωνώ."

Ε, και? Και να είναι πιο πολύ φόρουμ από blog τι έγινε?

Μακάρι να συνεχίσεις έτσι ΝΔ! Περιμένω το επόμενο σου βιβλίο να είναι ένα ανθολόγιο από posts, αφού φαντάζομαι δεν θα σου μένει και πολύς χρόνος για γράψιμο.

alombar42 είπε...

Περιέργως δεν έπεσε καθόλου μετά το blog.

Το αντίθετο μάλλον θα συμβεί, αν και όχι τόσο σύντομα.
Στο blog η ανανέωση είναι διαρκής και θα φέρει και κάποιους διαφωνούντες επισκέπτες (που μπορούν πια να εκφραστούν).

Επιμένω πάντως οτι ένα συμπληρωματικό forum θα βελτίωνε τα πράγματα. Πόσοι άραγε μπαίνουν για πρώτη φορά σήμερα και θα αποφύγουν να σχολιάσουν ένα παλαιότερο θέμα; Αλλωστε δεν είναι χρονογράφημα της επικαιρότητας, άρα υπάρχει χώρος για διαρκή συζήτηση σε μερικά θέματα. Ασε που θα... ξεφράκαρε το e-mail :)


Καλή συνέχεια!

ThinkaGeek είπε...

sorry gia ta greeklish. K Dimou sas parakolouthw apo mikros tote nai pou agoraze o pateras mou tous 4 troxous kai meta otan eperne o aderfos mou tous 4 troxous kai meta egw otan den eperna tous 4 troxus alla periodika related me tech . arxisa apo to pixel kai katelixa programatistis... .thelw aplos na sas dwsw ta therma mou sinxaritiria kai na sas dwsw tis kaliteres euxes mou kai gia ayto to enxirima ..

iPol είπε...

Ευχαριστούμε κε Δήμου!
Θυμάμαι, από μικρός, σας διάβαζα και ένοιωθα ότι δεν ήμουν μόνος μπροστά στην ελληνοπληξία και την στενομυαλιά.
Εύχομαι το φαινόμενο του blog σας (ας αναλογιστεί κανείς ότι έχει περάσει μόνο ένας μήνας) να γίνει θεσμός στη διαδικτυακή ελληνική πραγματικότητα.
Όσο για την ακούσια μετεξέλιξή του σε forum, αυτό σημαίνει ότι έχετε, όπως πάντα, τη μοναδική ικανότητα ξυπνάτε τη σκέψη μας.

Takis Alevantis είπε...

Καλό σου μήνα Νίκο μας,
με το 'στολόγιό σου !
Κάθε πρωί να μας ξυπνάς,
με κείμενα, με γάτους,
με τις φιλοσοφίες σου,
και τις φωτογραφίες σου !

Stormrider είπε...

μεγάλο βήμα ήταν η μετάβαση από το ndimou.gr λόγω διαδραστικότητας με εσας και τους επισκέπτες.
αυτοκριτική δεν μπορούμε να κάνουμε σε προσωπικό ημερολόγιο άλλου (η ποιότητα των comments είναι δευτερεύουσας σημασίας εξ' ορισμού) αλλά σίγουρα θα πρέπει να κρατήσετε τον χαρακτήρα των "επίκαιρων" κι όχι να γίνει φόρουμ συζητήσεων.

A.F.Marx είπε...

Αχ γεννέθλια........!
Κεράκια, τουρτίτσα, μπαλονάκια...
Τι καλά!
Τι κρίμα όμως που δεν το σκέφτηκε ο Newlens, να οργανώσει ένα πάρτυ-έκπληξη. Θα τον επιπλήξω...

Να ρωτήσουμε τη Λίτσα Πατέρα τι ζώδιο είναι το blog και τι ωροσκόπο έχει.
Και μια ευχή από μένα, όχι για το blog αλλά για τον μπλογκοδεσπότη: Απέραντη υπομονή να έχει

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και δημιουργικά στο blog που τα θέματά του δεν έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα και την παράνοια του μέσου "χρήστη" του μοναρχοφασιστικού ελληνικού ίντερνετ.

An-Lu είπε...

Χαρουμενα Γενέθλια!
Ο,τι καλύτερο για περισσότερη και πιο αμεση επικοινωνία που ενεργοποιεί τα εγκεφαλικά μας κύτταρα!

άστεγος είπε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά!Είναι ωραίο πράγμα να ξέρουμε, σε ποια πλατεία θα σε βρούμε. Ερχόμαστε λοιπόν και σ'ακούμε με κρυφή χαρά (ακόμα κι αν τύχει να διαφωνούμε). Καλή συνέχεια!

Nikos Dimou είπε...

@stormrider
αυτοκριτική δεν μπορούμε να κάνουμε σε προσωπικό ημερολόγιο άλλου

Αυτοκριτική θα κάνω εγώ φυσικά - περιμένω όμως να ακούσω περισσότερες γνωμες.

Όσο για το "που το πάω" το blog yiannis h, ιδέαν δεν έχω. Αυθόρμητα, όπως το άρχισα, το συνεχίζω - τουλάχιστον προς το παρόν.

Alombar 42, ένα συμπληρωματικό forum δεν θα σήμαινε περισσότερη δουλειά;

Yannis H είπε...

@ ΝΔ
Πολλές φορές, το που ‘δεν θέλουμε να πάει’, είναι εξίσου καλός οδηγός – και ίσως υπάρχει τέτοιο αίσθημα (δεν θα το ονόμαζα σκέψη). Προσωπικά, βλέπω το παρόν blog σαν ένα δίαυλο επικοινωνίας με τον δημιουργό, άτομα που έχουν ίδια αναγνωστικά και φιλοσοφικά ‘γούστα’, ανησυχίες και προβληματισμούς, αλλά και σαν ένα διαδυκτιακό μέρος, που με την απαραίτητη κλασική γαρνοτούρα του νετ, αποτελεί εξαίρεση όσον αφορά και τα θέματα και τους προβληματισμούς.

Όλοι εδώ μέσα, γράφουμε αυθόρμητα και χωρίς συγκεκριμένο φόρματ στο μυαλό μας. Το κύριό μου πρόβλημα είναι πρακτικό: δεν μπορώ να διαβάζω πάνω από 100 σελίδες Α4... Άρα, μπορεί να χάσω κάτι ενδιαφέρον.

Δωράκι και από εμένα… «Ενώπιον της Δικαιοσύνης έφερε την Εκκλησία ένας Ιταλός άθεος, ζητώντας της να αποδείξει την ύπαρξη του Χριστού.» http://news.ert.gr/2/204326.asp

ΙΣ είπε...

Στο blog σου Νίκο νιώθω ζεστασιά. Νιώθω τη φιλοξενία τού οικοδεσπότη. Είναι για μένα μια όαση, ένα καταφύγιο στη μιζέρια και τη μετριότητα του ελληνικού internet. Το παρακολουθώ αδιάλειπτα. Μακάρι να συνεχίσεις να δείχνεις το δρόμο.

takis vasilopoulos είπε...

Χρονια πολλά στο blog ,ένα γλυκό μωρό ενός μηνου,τόσο γλυκο που ξυπναμε κάθε πρωί για να δούμε το χαμογελο του.Εχει γίνει μέρος της ζωής μας πια,σε πολλούς.Ο μπαμπας του είναι βέβαια ο Νικος Δημου αλλά είμαστε και όλοι εμεις κομματι του.

Μου έρχεται να τραγουδήσω Κηλαηδόνη:Νουνουνου....νουνουνου...βρε τι κάνει το νουνου,μπραβο σου νουνου.........αλλά δεν είναι το νουνου είναι η αγάπη όλων μας που κάνει αυτό το blog να αναπτύσεται και να αποτελει χώρο αυθεντικής ευαισθησίας,τρυφερότητας και ελευθερίας. ( σίγουρα υπήρξαν και οι αρνητικές στιγμές π.χ chat,άσχετα σχόλια, αλλά αυτό το blog είναι ζωντανός οργανισμός,σιγά σιγά τα αποβάλλει και αποκτα το δικό του ύφος )

blade runner είπε...

"@a.f.marx:
δεν χρειάζεται να μπει σε κόπο η Λ.Πατέρα!Το blog,αφού ρωτάτε,ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου,άρα είναι εκ φύσεως ζωντανό,ελεύθερο,πρωτοποριακό,ανατρεπτικό!"


Με κάλυψε η georgia.m, κι εγώ αυτό το σχόλιο ήθελα να κάνω, πως το εν λόγω blog δεν θα μπορούσε να παρά να ανήκει στον αστερισμό του Υδροχόου.

Χρόνια πολλά, εύχομαι!

Οχι τίποτε άλλο, αλλά μας κρατάει ωραία και πολύτιμη παρέα, έστω και εκ του μακρόθεν.

Caesar είπε...

Με τις γνώσεις, την ευγένεια, την ψυχραιμία και την δημοκρατική του ευαισθησία που χαρακτηρίζει τον οικοδεσπότη, ευχόμεθα καλή συνέχεια στην πρωτοπορία του παρόντος εγχειρήματος της... ηλεκτρονικής/διαδυκτιακής συνέλευσης ανταλλαγής απόψεων σε όλα τα ενδιαφέροντα κοινωνικά θέματα που κάθε φορά επιλέγονται.
Ας βοηθήσουμε κι εμείς με την ίδια διάθεση στην κατεύθυνση αυτή.

Stormrider είπε...

@nikosdimou:
Το site meter το εγκατέστησα 4 μέρες μετά. Ως σήμερα είχε καταγράψει 27.925 επισκέπτες και 59.392 page views. (Θερμές ευχαριστίες!).
Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά - αν και το www.ndimou.gr τα τελευταία δύο χρόνια έχει μέσον όρο 700 επισκέπτες την ημέρα

θα ήθελα να προσθέσω ότι το blog στην πορεία θα "ωριμάσει"(με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να γράφει τακτικά ο ΝΔ), το πρώτο "μπαμ" θα ξεπεραστεί, τα σχόλια θα γίνουν λιγότερα (ίσως και οι επισκέψεις) αλλά πιό ουσιώδη ενώ δεν θα υπάρχουν σχόλια ούτε εντυπωσιασμού ούτε ενθουσιασμού. Είναι νωρίς ακόμα! 1 μήνα γενέθλια έγιναν, ο χρόνος θα δείξει.
α! κ χρόνια πολλά ;)

MainMenu είπε...

Χρόνια Πολλά στο Μπλόγκιον. Κι ο δημιουργός του να είναι πάντα δημιουργικός και τολμηρός:))

και Νίκο μη στεναχωριέσαι με τα άσχημα και αρχητικά λόγια και σχόλια. Μερικοί την αγάπη μας τη δείχνουμε με ξύνισμα...:))))

Stavros Katsaris είπε...

Και άπο μένα τις ευχές μου!
Νομίζω πως είναι πολύ καλύτερα εδώ, γιατί οι συζητήσεις που γίνονται είναι πιο άμεσες και πιο δημιουργικές απο οτι στα επίκαιρα που δεν υπήρχε δυνατότητα διαλόγου.
Ευχές πολλές λοιπόν για να συνεχίσουμε...
Φιλικά

gravoura είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
p_aris είπε...

Αν και δεν είμαι από αυτούς που γράφουνε τακτικά, εν τούτοις σας παρακολουθώ καθημερινά. Πολλές ευχές.

gravoura είπε...

Αυτό το "μωρό" τρέφεται με ιδέες, σχόλια, κουβέντα. Είναι το super μωρό!!!!
Εύχομαι δύναμη και υπομονή Νίκο Δήμου μαζί μας. Θα είναι χαρά μας αν κατά ελάχιστο συμβάλουμε με την παρουσία μας, ώστε να γίνει ο δρόμος του μακρύς και δημιουργικός.
΄Ενα φιλί στον πατέρα!!!!

alombar42 είπε...

@Nikos Dimou
ένα συμπληρωματικό forum δεν θα σήμαινε περισσότερη δουλειά;

Οχι βέβαια - το forum λειτουργεί από μόνο του. Το κύριο μήνυμα (ας το πούμε ποστ) παραμένει εδώ, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ένα thread (με το ίδιο μήνυμα) σε ένα forum. Ισως προσθέσει ένα μικρό επιπλέον κόστος στη φιλοξενία του site.

(ακολουθεί λογύδριο)

Αυτό που θα προσθέσει το forum (καλώς ή κακώς θα δείξει στην πορεία) είναι πολλές διαστάσεις και δυνατότητες στις συζητήσεις που ακολουθούν ένα μήνυμα-ποστ.

Οποιοσδήποτε θα μπορεί να επιλέξει να συμμετέχει σε οποιοδήποτε θέμα. Αν κάποια παραμένουν ενεργά μετά έξι μήνες, μπορεί να έχουν πολλά να δώσουν (ή μπορεί απλώς δυο άτομα να διαπληκτίζονται για μήνες). Επιπλέον (κατ' επιλογή) μπορεί να εγγυηθεί τη μοναδικότητα του σχολιαστή (εδώ όλοι μπορούν να δηλώσουν Νίκος Δήμου).

Τα σχόλια εδώ μπορούν βέβαια να παραμείνουν ανοιχτά (σαν "πρώτο βήμα" σχολιασμού), αλλά ένα συνοδευτικό μήνυμα-σύνδεσμος προς το forum τύπου "η συζήτηση γίνεται εδώ", λογικά θα μεταφέρει τις εκτενέστερες συζητήσεις και αναλύσεις στο forum - όπου και ανήκουν. Εκεί μπορεί πραγματικά να εξελιχθεί μια συζήτηση - εδώ η έννοια σχόλιο είναι απλά μια στοιχειώδης επέκταση στο αρχικό μήνυμα-ποστ, μια τελείως ερασιτεχνική προσπάθεια υποστήριξης αλληλεπίδρασης.

Ενα forum θα επέτρεπε τη συζήτηση να "τρέχει" ακόμα και σε παληά θέματα, θα επέτρεπε άμεσες αναφορές σε άλλα θέματα και σχόλια κλπ.

Τώρα, ένα forum ΔΕΝ είναι προσωποκεντρικό (είναι θεματοκεντρικό), σε αντίθεση με το blog δηλαδή. Γι'αυτό και δεν συγκρίνεται άμεσα με ένα blog.

Από την άλλη, το μόνο που προσθέτει το blog σε ένα υπάρχον web site που περιοδικά ενημερώνεται με νέο υλικό, στο δικό σας εν προκειμένω, είναι τα δημόσια σχόλια (και φυσικά δε χρειάζεστε blog για να τα υποδεχθείτε - υπάρχουν πολλοί τρόποι).

Μιας και έφτασα μέχρι εδώ, κατ' εμέ, τα στοιχεία που κάνουν τα blogs μόδα, είναι:
- η προσωποποίηση και μοναδικότητα της διεύθυνσης του blog, πχ nikosdimou.blogspot.com
- η ευκολία χρήσης του περιβάλλοντος

mickey είπε...

Happy Birthday και από μένα. Άντε και στα …κανονικά γεννέθλια (μου θύμισες μια τρυφερή σχέση, όπου κάθε μήνα είχαμε "επέτειο"). Τα σχόλιά μου για το blog, καθώς και την αυτοκριτική μου, τα έχω στείλει ήδη από χθες το πρωί με email. Ούτε μάγος να ήμουν! - νομίζω πως αξίζω δικαιωματικά μια θέση δίπλα στη Λίτσα Πατέρα.

Δεν έχω επομένως να προσθέσω τίποτα. Το blog μου άρεσε από την αρχή και εξακολουθεί να μου αρέσει. Keep blogging…

alombar42 είπε...

@georgia.m
Το blog,αφού ρωτάτε,ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου

Πότε εγεννήθη;
Θα τα σκίσω τα ρημάδια τα λεφτά μου, που λέει και το λαϊκό άζμα :)

alombar42 είπε...

@georgia.m

Εχμ... με ποιό ημερολόγιο μετράτε;
Μήπως το 02.01 σημαίνει 2 Ιανουαρίου ήτοι αιγόκερως;

Λέμε τώρα!

alombar42 είπε...

Γεωργία και Αλόμπαρ, chat το κάνατε εδώ μέσα - στη γωνία με το ένα πόδι γρήγορα!

THE_RETURN είπε...

Κρίμα που δεν ανήκει το blog στο ...ζώδιο του Υδρόχοου, (στο οποίο ανήκω εγώ).
Ωστόσο, ...εκτιμώ και τον Αιγόκερω.
Καλή και σταθερά αύξουσα πορεία εύχομαι.

blade runner είπε...

εγώ πάλι που συμφώνησα με την georgia.m, γιατί κατάλαβα ακριβώς το ίδιο πράγμα;;;

Μάλλον το ίδιο ποτό πίνουμε, μέρα-μεσημέρι κιόλας...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ είπε...

Τις καλύτερες ευχές μου.

Καιρός ήταν να γνωριστούν οι αναγνώστες σας και να σας απολαμβάνουμε πιο συχνά.

Μακάρι να έχετε το κουράγιο να συνεχίσετε, απορώ που το βρίσκετε ήδη!

mickey είπε...

No chat, no party!

Πολύ σύντομα:

@blade runner
Πιστεύω μετά τον καλό βαθμό που πήρες από τον Ν.Δ. το πρωί, να κατάλαβες το νόημα των σχολίων μου. Παραμένω "ζωντανός" ;)

@alombar42
Επικοινωνούμε ...πνευματικά! Κι ότι σχεδίαζα τσατο-φορα-μπλογκο-μηχανή - ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων :)

alombar42 είπε...

@blade runner
εγώ πάλι που συμφώνησα με την georgia.m, γιατί κατάλαβα ακριβώς το ίδιο πράγμα;;;

Επειδή σας παρέσυρε η Γεωργία, ως γνήσιο θηλυκό (και τώρα αρχίζουν τα όργανα) και ως εκκολαπτόμενη Λίτσα Δεντολέω.

Nikos Dimou είπε...

Κρίμα που το παιδί μου δεν είναι Υδροχόος. Κι εγώ βέβαια δεν πιστεύω στα ζούδια (υπάρχει και σχετικό κακεντρεχές κείμενο εδώ

αλλά έχω τραγουδίσει και χορέψει μετά μανίας "The Age of Aquarius" (πόσοι από σας γνωρίζουν το Hair;) Τα υπέροχα sixties... Από εκεί κατάγομαι. Η εποχή του Woodstock. Νομίζαμε πως απελευθερωθήκαμε εντελώς...

blade runner είπε...

@mickey

ναι, ναι, κι εγώ το κατάλαβα ότι γράφω τεράστια κείμενα. Θα συγκρατηθώ στο μέλλον. Και ναι, είσαι ακόμη ζωντανός! Δεν θίγομαι εύκολα, μην ανησυχείς. :)

@georgia.m

σαν τη Μαλβίνα και το Mea Culpa της πριν πολλά πολλά χρόνια, έ; Κι εκείνη Υδροχόος ήταν.


@alombar42

κι εγώ γυναίκα είμαι, ίσως γι' αυτό και συνυπέγραψα το σχόλιο, χωρίς να το ελέγξω. Τις γυναίκες τις εμπιστεύομαι ως πιο ακριβείς.


Καλό σας απόγευμα!

Nikos Dimou είπε...

orlando η ενημέρωσή σας ανήκει σε άλλο ανέκδοτο - για τις υποκλοπές και τα ονόματα μπορεί να διαβάσει κανείς παντού.
'Οποιος ενδιαφέρεται θα τα βρει εδώ

Σβήνω το σχόλιο

Nikos Dimou είπε...

@alombar42 δεν σκέπτεσαι ότι θα πρέπει να διαβάζω και το φόρουμ! (Κανείς δεν με λυπάται...). Άλλωστε η συζήτηση συνεχίσεται σε πολλά από τα περασμένα post - βλέπω τα mail που έρχονται σε μενα και απορώ πως τα θυμούνται...

hardrain είπε...

Happy Blogdays 2 all

Αλήθεια υπάρχει νόρμα σε ένα blog; Τι κριτική να κάνει κάποιος σε ένα τόσο ιδιαίτερο προσωπικό εργαλείο; Το blog είναι η διάθεση του ιδιοκτήτη του. Όσοι θέλουν συνομιλούν με αυτή τη διάθεση, όσοι δεν θέλουν, όχι.

Jazz. Σαν μια καλά αυτοσχεδιαζόμενη jazz, όπου κάποιος δίνει το μέτρο τον τόνο το tempo και σιγά σιγά μπαίνουν και οι άλλοι.

Roman είπε...

Καλή συνέχεια - πάντα τέτοια!!

Nikos Dimou είπε...

Κοιτώντας πίσω, έχω την αίσθηση πως έγραφα blog όλη μου την ζωή.

Τα περισσότερα βιβλία μου είναι αυτοβιογραφικά και εξομολογητικά.

Έτσι πολλές φορές όταν θέλω να μιλήσω για κάτι που μου συμβαίνει, ανακαλύπτω πως το έχω ήδη περιγράψει πριν από χρόνια. Εξ ου και οι αναφορές μου σε άλλα μου κείμενα (που παρερμηνεύθηκαν ως προβολή και προώθηση). Απλώς βαριέμαι να ξαναγράψω κάτι - όταν μάλιστα το έχω πει καλύτερα.

Σκέπτομαι, επειδή είναι δύσκολο να γράφω ένα νέο Post καθε μέρα, σε περιπτώσεις ανάγκης να καταφεύγω σε παρόμοια λύση. Αυτό θα έχει σαν μειονέκτημα πως μερικοί μπορεί να γνωρίζουν ήδη αυτό το κείμενο.

Αλλα αν είναι καλό, θα τους αγγίξει πάλι. Κι επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να το σχολιάσουν...

mickey είπε...

Ίσως να μην είναι τυχαίο το γεγονός πως τα μηνύματα σταμάτησαν στις 8:02μμ, μόλις δηλαδή ξεκίνησαν τα γνωστά δελτία ειδήσεων. Δεν γνωρίζω αν ο Κακαουνάκης έδωσε μια ακόμα τεχνοκρατική διάλεξη περί επικοινωνιών, κρυπτογράφησης και απορρήτου, αλλά πρόλαβα μέρος της ανάλυσης του Μάκη ;)

Τεχνοφοβία και Τρομολαγνεία σε όλο τους το μεγαλείο! Ως επίσημος συνάδελφος της Λίτσας πλέον, να αποτολμήσω μία πρόβλεψη για το επόμενο post; :)

Υ.Γ. Κρίμα που σου χάλασαν τα γενέθλια (BTW δεν πρόλαβα να διαβάσω το σχόλιο του orlando, αλλά από τα "συμφραζόμενα" υποθέτω πως είχε σχέση με την "καυτή" επικαιρότητα).

MIRACLE είπε...

Αν θέλετε να δείτε να ενηλικιώνεται το «νεογέννητο» βάλτε όριο 200 λέξεις ανά σχόλιο και 3-4 σχόλια ανά θέμα ανά συντάκτη.

Αν διαφημιστεί και στο RAM, εκεί είναι που το βλέπω να κάνει το μεγάλο μπούμ :)

Κατά τα άλλα, καλό μήνα.

mickey είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Nikos Dimou είπε...

@miracle
Στο τελευταίο RAM έχω αναφέρει στην στήλη μου την ύπαρξη του blog - εικάζω όμως ότι πολλοί αναγνώστες θα το είχαν ήδη πάρει μυρωδιά μέσα από το www.ndimou.gr

Δεν με ενδιαφέρει τόσο το "μεγάλο μπουμ" (ήδη έχει πολύ κόσμο) όσο να είναι καλή η παρέα και το επίπεδο της συζήτησης. Για τα σύντομα μηνύματα έχω παρακαλέσει πολλές φορές (δεν θέλω να μετράω λέξεις αλλά οι 200 είναι ένα λογικό όριο). Για τη επανάληψη δεν συμφωνώ - όταν τα σχόλια φτάνουν τα 400-500 το να περιορίζεις κάποιον στα 3 είναι σαν να τον φιμώνεις.

mickey είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές υποκλοπές κορυφαίων πολιτικών προσώπων της χώρας κι επειδή όλα τα δελτία ειδήσεων μας συνιστούν να προσέχουμε γιατί ότι λέμε κι ότι γράφουμε παρακολουθείται από τον Μεγάλο Αδελφό (ποιανού;), αποφάσισα να λάβω κι εγώ τα μέτρα μου. Ακολουθεί κρυπτογραφημένο σχόλιο για το παρόν post:

178E45AF67DD78CE8967539AB3672BB
91453CF78256AADEF3784FACC8903D4
91273AF569751BCD65392EFF456152A
36782BD562738DBC56273ACBDF32638
EFAA72839115762ACD02A56D8C9D2AF
167283DFC156273AB5D68E25F67ABC1
267AB536DF392675EF373451ABC515D
367ABC367D5152E564EF654ABC445CC

Για την αποκρυπτογράφησή του απαιτούνται δύο αλγόριθμοι και τρία κλειδιά (ένα Δημόσιο, ένα Ιδιωτικό και ένα …Σύμβασης Αορίστου Χρόνου). Το δημόσιο κλειδί είναι το nikosdimourules. Το αρχείο εγκατάστασης του ενός αλγορίθμου στο αποστέλλω με email κωδικοποιημένο κατά Blowfishandchips με κλειδί το υπόλοιπο της διαίρεσης του πλήθους των σχολίων όλων των post του blog σου μέχρι τις 9:00μμ σήμερα δια του πλήθους των εμφανίσεων της λέξης "ευχαριστώ" στα δικά μου σχόλια. Τον άλλο αλγόριθμο μπορείς να τον προμηθευτείς από το site http://www.mickeysecuritycentral.com μέσω ασφαλούς πρωτοκόλλου SSL, δίνοντας username nikosdimou. Το password στο στέλνω με ταχυδρομικό περιστέρι για μέγιστη ασφάλεια. :)

Υ.Γ. Πρώτη φορά βλέπω τέσσερα παράθυρα και αντεγκλήσεις στο δελτίο ειδήσεων της NET. Τα πράγματα είναι σοβαρά!

Nikos Dimou είπε...

@jacobo
Έχεις ένα διανοούμενο απέναντι σου και σου μιλά. Μου φαίνεται συγκλονιστικό


Αλλά για τον διανοούμενο και τον συγγραφέα είναι λίγο επικίνδυνο. Η απόσταση τον προστατεύει. Με την καθημερινή τριβή απομυθοποιείται...

Caesar είπε...

NΔ:"αλλά για τον διανοούμενο και τον συγγραφέα είναι λίγο επικίνδυνο. Η απόσταση τον προστατεύει. Με την καθημερινή τριβή απομυθοποιείται..."
Δεν νομίζω οτι ο Σωκράτης, ο Σάτρ, ο Καστοριάδης, η Σιμόν & αρκετοί άλλοι που είχαν καθημερινή τριβή να απομυθοποιήθηκαν. Τουναντίον παραμένουν κοντά μας...

raffinata είπε...

γενέθλια χωρίς αυτό; για περάστε, για περάστε...!!!

Μαύρος Γάτος είπε...

Δον Γάτο, ένα έχω να πω. Χαρά στο κουράγιο σου!

"Πολιτιστικό γεγονός" αυτό το blog; και πολύ σημαντικό μάλιστα. Αλλά προσωπικά είμαι πολύ περίεργος να δω πόσο θα αντέξει ο δημιουργός του να το σηκώνει μόνος του.

Και επειδή Δον Γάτο ζήτησες την γνώμη μας, και όχι τα δωράκια μας και τους χαριεντισμούς μας, θα σου πω ποιά νομίζω ότι είναι τα εγγενή τρωτά αυτού του blog. Πηγή όλων, και ένας από τους βασικούς λόγους που επισύρεις την μήνι κάποιων, είναι κατά την γνώμη μουη έλλειψη αμοιβαιότητάς του.

Εξηγούμαι. Έχω την αίσθηση ότι οι περισσότεροι διαβάζουμε και σχολιάζουμε αυτούς που μας διαβάζουν και μας σχολιάζουν. Και όλοι (οι υπόλοιποι), μέσα στην ανωνυμία μας, ή ακόμα και στην απρόσιτή μας ηλεκτρονική επωνυμία, είμαστε λίγο-πολύ ίσοι...

Ο Νίκος Δήμου εκ των πραγμάτων δεν είναι ίσος, γιατί είναι, ο Νίκος Δήμου, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα (από τίποτα έως πάρα πολλά, θετικά ή αρνητικά). Παραβιάζεις έτσι τον άγραφο και ασυνείδητο κανόνα της "ισότητας"

Όσον αφορά την συμμετοχή σου σε άλλα Ημεροδίχτυα, εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι μεγάλη, μια που η απασχόλησή σου με το δικό σου Ημεροδίχτυ , σου τρώει ήδη πολύ χρόνο. Παραβιάζεις όμως ετσί ακόμα έναν από τους βασικούς άγραφους νόμους των Ημεροδιχτάδων.

Ένα τρίτο σημείο είναι ότι δεν απαντάς σε όλους τους σχολιαστές, όπως συνηθίζουμε οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους, κι ενώ αυτό είναι κατανοητό, είσαι άνθρωπος και όχι bot, δημιουργείται μια εντύπωση υπεροψίας και ελιτισμού.

Τέλος, λόγω του αριθμού των συμμετεχόντων και του όγκου τους, τα σχόλια έχουν έναν άλλοτε άλλο βαθμό αυτονομίας κάθε φορά, με αποτέλεσμα να μην είναι μοιάζει τελικά το Ημεροδίχτυ του Δον Γάτου και πολύ με blog, ούτε με newsgroup, ούτε με chat room, ούτε με τίποτα γνωστό.

Συνολικά το αποτέλεσμα; Αναμφισβήτητα θετικό.
Καλή συνέχεια!

MIRACLE είπε...

Nikos Dimou said...

Για τη επανάληψη δεν συμφωνώ - όταν τα σχόλια φτάνουν τα 400-500 το να περιορίζεις κάποιον στα 3 είναι σαν να τον φιμώνεις.

---

Με 3-4 μηνύματα δεν φιμώνεις (φίμωση είναι το 0) ούτε καν καταπιέζεις, απλά δημιουργείς περιβάλλον που δεν ευνοεί την φλυαρία.

Η φλυαρία είναι ενοχλητική ακόμη και από έναν, εδώ είναι πολλοί και αν είναι να έρθουν και άλλοι και αρχίσουν τα «γεια σου Γιάννη, τι κάνεις ;» …

Ένα scriptακι το οποίο θα μετράει λέξεις και μηνύματα νομίζω θα αποβεί σωτήριο μακροπρόθεσμα. Δεν είστε ευχαριστημένος με 100 σχόλια, μέσο όρο την ημέρα ; Θέλετε τα 500+ που δεν διαβάζονται ;

Μηδέν Άγαν που έλεγαν και παλιά.

Nikos Dimou είπε...

@Τάσο Παπαδάκη κανείς δεν γίνεται μύθος από μόνος του. Όμως ενδέχεται μερικοί να τον θαυμάζουν (από μακριά) και να απογοητευθούν (από κοντά).(Η "απομυθοποίηση" δεν προϋποθέτει μύθο - αφορά και μικρότερες εμβέλειες).

@Μαύρε Γάτο οι επισημάνσεις σου χρήσιμες. Για το ότι παραμένω επώνυμος μεταξύ ανωνύμων, αυτό είναι η δύναμη αλλά κυρίως η τρωτότητά μου. Πέραν αυτού, από ένα σημείο και πέρα, η επωνυμία ξεχνιέται και είμαι ένας μέσα σε όλους.

Για το ότι δεν απαντάω σε όλους - απαντάω σε όσους άμεσα ή έμμεσα απευθύνονται σε μένα. Αλλά πολλές φορές συμβαίνει (ευτυχώς) να απαντά κάποιος για λογαριασμό μου και να περιττεύει η δική μου απάντηση. Όταν μιλάτε ο ένας στον άλλο εγώ απλώς παρακολουθώ.

@Raffinata επιτέλους! Αυτό το blog χρειαζόταν μία οικοδέσποινα - και την βρήκε. Πολύ εύγευστη η τούρτα, μόνο που τα κομμάτια είναι λίγο μεγάλα και κάνω δίαιτα.

nikitas kanakis είπε...

Συγνώμη για το άσχετο αλλά μπορείτε να μου πείτε τι σημαίνει έτερον αικάτερον; είμαι αλλοδαπός...

Stormrider είπε...

@nikos dimou
πάντως κ Δήμου αν κάνατε επανεμφάνιση στα τηλεοπτικά δρώμενα, θα είχε αν όχι μεγάλη αποδοχή, τρομερή ακροαματική επιτυχία και πολλές συζητήσεις.
μιά σκέψη κάνω, βλέποντας αυτά που γίνονται και αφορούν τόσο εσάς (blog κτλ) όσο και την επικαιρότητα.
σας το έχει προτείνει πρόσφατα κάποιος τηλεοπτικός παράγων;

blade runner είπε...

μα γιατί να μπει σε καλούπι το blog; Αν μπει σε καλούπι, θα γίνει κάτι άλλο.

Προσωπικά δεσμεύομαι να μην γράφω πλέον ... εκθέσεις, αλλά σύντομα σχόλια.

Ωστόσο, Ν.Δ., δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προβείς σε άλλου τύπου ... παρεμβάσεις. Ο,τι είναι να γίνει, θα γίνει, είναι και μέρος της γοητείας του, αυτό.

Καλησπέρα σας.

alombar42 είπε...

@Nikos Dimou
δεν σκέπτεσαι ότι θα πρέπει να διαβάζω και το φόρουμ!

Μα ο σκοπός είναι ακριβώς να ΜΗΝ έχετε την ανάγκη-υποχρέωση ανάγνωσης του forum - εκεί θα εξελίσσονται συζητήσεις, που μπορεί να οδηγήσουν μακρυά από το εκάστοτε αντικείμενο-θέμα του ποστ.
Υποθέτω οτι, σταδιακά, θα καταλήξει κάπως σαν "ένα σχόλιο το πολύ στο blog και τα σχόλια επί σχολίων κλπ στο forum".

Διατηρείτε την επιλογή, χωρίς την υποχρέωση :)

alombar42 είπε...

@Nikos Dimou said...
Αλλά για τον διανοούμενο και τον συγγραφέα είναι λίγο επικίνδυνο. Η απόσταση τον προστατεύει. Με την καθημερινή τριβή απομυθοποιείται...

Ισως χάσει status και αναγνώστες, ίσως κερδίσει ζωή και φίλους.

blade runner είπε...

@alombar42

συμφωνώ, τα blogs είναι ένας τρόπος να κερδίσουμε όλοι λίγη παραπάνω ζωή και, ποιος ξέρει, ίσως και μερικούς καλούς φίλους.

Γιατί όταν μπαίνεις σ' ένα blog έχεις ή νιώθεις ότι έχεις την ελευθερία να περάσεις κατευθείαν στο προκείμενο. Πετάμε από πάνω μας μερικές από τις διαδοχικές επιστρώσεις που μας έχει προσθέσει ο χρόνος, και μιλάμε σαν να γνωριζόμαστε ήδη.

Σπάνιο πράγμα αυτό στις μέρες μας.

alombar42 είπε...

@Μαύρος Γάτος
Παραβιάζεις όμως ετσί ακόμα έναν από τους βασικούς άγραφους νόμους των Ημεροδιχτάδων.

Αν υπήρχε αυτός ο νόμος ίσως έλεγε: "αναγνώστες μου, αν διαφωνείτε επί του θέματος που δημοσιεύω, σας δίνω βήμα". Το γεγονός οτι όλοι τον παραβιάζουν πάντα και παντού (πιο πολλά "καλημέρα τι κάνεις" υπάρχουν από όλα τα άλλα σχόλια μαζί, στα περισσότερα blogs), σημαίνει οτι μάλλον αλλού ξεκίνησαν τα blogs κι αλλού κατέληξαν (καλά κάνανε φυσικά).


@miracle
Δεν είστε ευχαριστημένος με 100 σχόλια, μέσο όρο την ημέρα ; Θέλετε τα 500+ που δεν διαβάζονται ;

Υπήρξαν (και υπάρχουν) συζητήσεις με χιλιάδες μηνύματα, που φυσικά δεν τα διάβαζαν όλοι όλα και που, εξίσου φυσικά, κάποιοι παρεξηγούνταν "δε μου απάντησες".
Σίγουρα δεν είναι θέμα ευχαρίστησης (έστω, όχι μόνο).
Το ερώτημα είναι πόσο μπορεί να διαρκεί μια συζήτηση. Ενα θέμα επικαιρότητας, αν ζήσει τρεις μέρες, μπορεί να είναι ήδη πολύ.
Θέματα τύπου "φιλία" ή "φιλιά" μπορεί να τραβήξουν αιώνες.

alombar42 είπε...

@blade runner
Σπάνιο πράγμα αυτό στις μέρες μας.

Συμπτωματικά, ετοιμάζω κάτι σχετικό - όπως λέμε ετοιμάζω ταξίδι :)

nikitas kanakis είπε...

Alombar 42 ρε συ συγνώμη αλλά έχεις μονοπολήσει το site. Και μετά λέμε να μην γίνεται forum. Ε, εσύ το έχεις καταντήσει μονόλογο.

Nikos Dimou είπε...

@stormrider
σας το έχει προτείνει πρόσφατα κάποιος τηλεοπτικός παράγων;

Τα ιδιωτικά κανάλια δε ενδιαφέρονται για κουλτούρα. Τα κρατικά δεν ενδιαφέρονται για ανεξάρτητους και ελεύθερους παραγωγούς. Όλες μου οι εκπομπές (σε κρατικά όλες) τελείωσαν με παρεμβάσεις και παραίτηση.

Μεσάνυχτα - γενέθλια τέλος. Καληνύχτα!

Dormammu είπε...

Χρόνια πολλά και από εμένα…. Επτά ημέρες πριν τα γενέθλια του βλογ, ανήμερα Χριστούγεννα, γεννήθηκε ο γιος μου. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι παρακολουθώ την πορεία και των δύο ταυτόχρονα και με πολλές προσδοκίες. Νομίζω ότι αμφότεροι τα πάνε περίφημα. Ό,τι καλύτερο λοιπόν και πολλές ευχές στον οικοδεσπότη του παρόντος ιστοημερολογίου, που ανέχεται στωικά την φλυαρία μας!

nikosxeng είπε...

καλη συνεχεια..
και υγεια πανω απο ολα.. :)
ελπιζω να προλαβαινω να σας διαβαζω..

mickey είπε...

Προσωπικά συμφωνώ με την άποψη του Alombar και νομίζω πως θα καλύψει αρκετές ανάγκες που έχουν διαφανεί ήδη στον πρώτο μήνα ζωής αυτού του blog. Ίσως ένα σοφιστικέ integrated σύστημα να παρουσιάζει κάποιες τεχνικές δυσκολίες (είμαι σίγουρος πάντως ότι ο alombar42 έχει ήδη έτοιμη τη λύση στο …τσεπάκι του). Αλλά στην απλούστερη περίπτωση, αυτό εδώ το blog, ένα account σε ένα ετοιματζίδικο φόρουμ και ένα link …κάπου στη μέση, νομίζω πως θα κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω.

Προς blade runner (δεν χρησιμοποιώ το "τρισκατάρατο" σύμβολο):
Επειδή από τα σχόλιά σου των 6:23μμ και 11:44μμ φαίνεται πως μάλλον δεν κάνεις πλάκα, μη νομίζεις ότι σου ρίξαμε καμιά σπόντα για το μέγεθος των κειμένων σου (ο Ν.Δ. με τα περί "έκθεσης" ή εγώ με το " απίστευτη"). Μάλλον τον τρόπο σκέψης και την ποιότητα των κειμένων σου επικροτούμε. Τουλάχιστον για τον εαυτό μου είμαι απόλυτα βέβαιος ;)

Πάντως το ρεκόρ σχολίου (ήμουν ο προκάτοχος, με σαφώς υποδεέστερο μέγεθος και ποιότητα) το συνέτριψες: 994 λέξεις!!! Και μια και λέμε για γενέθλια: Να τις χιλιάσεις (καλά, μη βαράτε όλοι σας, πλάκα κάνω)!

resident είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
alombar42 είπε...

@Nikitas
Συγνώμη για το άσχετο αλλά μπορείτε να μου πείτε τι σημαίνει έτερον αικάτερον; είμαι αλλοδαπός...

Το αικάτερον βγαίνει από την Αικατερίνη τη μεγάλη. Επειδή είχε ένα ετεροθαλή αδελφό, τον Ετερο, ο οποίος ήταν προσκολλημένος σε αυτήν, τον φώναζαν Ετερο Αικάτερο και εννοούσαν "της προσκολλήσεως".

Alombar 42 ρε συ συγνώμη αλλά έχεις μονοπολήσει το site. Και μετά λέμε να μην γίνεται forum. Ε, εσύ το έχεις καταντήσει μονόλογο.

Συγγώμη κύριε φύλακα, αλλά δεν είμαι εδώ όλη μέρα και μαζεύονται τα σχόλια :)

resident είπε...

Ευχομαι καλη συνεχεια στο BLOG

Μαύρος Γάτος είπε...

Φίλε Alombar θα διαφωνήσω ως προς την ΑΙτυμολογία της λέξης ΑΙΚΑΤΕΡΟΝ. Το Liedel-Scott αναφέρει χαρακτηριστικά: ΑΙκάτερον: το όνειδος, η ντροπή. Εκ του αι-σχος και κάτεργον, >αικάτεργον, >αικάτερον. Έτερον-Αικάτερον = "άλλο πράγμα σού λέω, γίναμε ρεζίλι και το φχαριστηθήκαμε".

Οι διαφορές μας θα λυθούν με μονομαχία μπροστά στην Ακαδημία τα μεσάνυχτα άυριο. Φέρε τα λεξικά σου ν'αναμετρηθούμε, αν είσαι άντρας.

Σ;)))))

Pavlos είπε...

Αν έχεις ελληνική διάταξη πληκτρολογίου, Shift + 2, belle...με τον ίδιο τρόπο που θα έβαζες το παπάκι σε μια διεύθυνση email

Όσο για το έτερον αικάτερον - μάλλον εκάτερον εννοούμε, υποθέτω. Απολαυστική η εξήγηση του alombar42 πάντως!

Τις ευχές μου (καθυστερημένα, έστω) για τη μακροζωία και πληρότητα αυτού του ημερολογίου.

resident είπε...

Υπαρχουν αρκετοι εξυπνοι ανθρωποι οι οποιοι συνδιαλεγονται σε αυτο το μλογκ και ειναι καλο να εχουν ενα κοινο τοπο για να ανταλλασουν αποψειs.

Pavlos είπε...

Αχ, μαύρε γάτε, έγραφα το comment μου την ώρα που στέλνατε το δικό σας.

Εξαιρετική ερμηνεία και αυτή. Και επιστημονικά τεκμηριωμένη :)

resident είπε...

και συμληρωνω:...πανω σε ενα θεμα ενοs σοβαρα σκεπτομενου ανθρωπου.

alombar42 είπε...

Μαύρε Γάτε, είσαι αίτυμος για τη μονομαχία;


@the resident
σοβαρα σκεπτομενου ανθρωπου

Ουφ, παραλίγο! Στην πρώτη ανάγνωση διάβασα "σοβαρού, σκεπτόμενου ανθρώπου" και μου βγαίνουν αυθόρμητα λογύδρια σε τέτοιες περιπτώσεις :)

resident είπε...

alombar42 και σοβαροs μου φαινεται.

blade runner είπε...

καλά, οι ερμηνείες μαύρου γάτου και alombar, απολαυστικές!
Δεν χρειαζόταν να διευκρινήσετε ότι μιλάτε για το εκάτερον, ήταν τόσο καλό...

Προς mickey
Ακόμη κι αν το εννοούσατε, περί του μεγέθους των κειμένων μου, θα είχατε κι εσύ και ο Ν.Δ. απόλυτο δίκιο... Οντως, έσπασα ρεκόρ η άτιμη. Σε σχέση με την ποιότητά τους, τώρα, πολύ ανεβαστικό το σχόλιό σου (επιτρέπονται οι αδόκιμοι όροι σε αυτό το blog; ελπίζω ναι). Και αν το εννοούσε έτσι και ο Ν.Δ., μπορώ να κοκκινίσω ελεύθερα.

Ετερον ... εκάτερον ωστόσο, γιατί όντως ισχύει το ότι δεν θίγομαι εύκολα. Το χιούμορ είναι απαραίτητο όσο πιο κοντά στον αυτοσαρκασμό, δε, τόσο καλύτερα).

Παίρνω κι εγώ το γατί μου τώρα και πάω για ύπνο. Σας καληνυχτίζω, με ιδιαίτερα εύθυμη διάθεση.

FUFUTOS είπε...

Χρόνια πολλά κύριε Δήμου.
Εύχομαι μακροημέρευση στο blog και στον οικοδεσπότη του με υγεία και δημιουργικότητα.

Λίγες εντυπώσεις επιγραμματικά.
-πολλές παρεμβάσεις σχολιαστών είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και "προχωρούν" τα θέματα του blog.
-το chat με σχόλια άσχετα με το θέμα (προσωπικοί διάλογοι-αντιπαραθέσεις, καλαμπουράκια, καβγαδάκια, κλπ) με κουράζει και με έχει εκνευρίσει αρκετές φορές.
Η πρόταση του κ.Alombar νομίζω είναι ενδιαφέρουσα
-προσωπικά θα επιθυμούσα πιο συχνά σχολιασμό της επικαιρότητας από μέρους σας
-δε θα με πείραζε εάν η ανανέωση δεν ήταν καθημερινή
με τιμή

Memento aka a moment in life είπε...

Happy Birthday sto blog kai sygxarhthria...
Ta postakia sas ta briskw arketa endiaferonta (kai epikaira).

exw 8iksei ki allh fora oti to chattaki metaksy oikiwn kai mh skotwnei to nohma tou blog.
Endiaferouses oi apopseis twn alla merikes fores kourazoun, eidika otan ta comments einai grammena se morfh erwtapokrisewn...

type your comment kai bres wra na diabaseis kai ta comment twn ypoloipwn.

Xairomai pou anakalypsa to blogaki sas. Kai an xreiazeste antapokriseis apo thn Ghraia Albiwna, edw eimai egw. hehehe

kai pali xronia polla!

πιτσιρίκος είπε...

Σας εύχομαι τα καλύτερα. Το blog σας άλλαξε την κατάσταση στα ελληνικά blogs προς το καλύτερο και μας βοηθάει να απομακρυνθούμε από μιζέριες, εσωστρέφειες, μικρότητες και ανόητους ανταγωνισμούς. Θα μπορούσα να το αναλύσω και να το αποδείξω αλλά δεν υπάρχει λόγος - όποιος έχει μάτια βλέπει. Να είστε καλά.

Nikos Dimou είπε...

Έλειπε ο μεγάλος γάτος - μιά χαρά τα πέρασαν ποντίκια και γάτοι. Βλέπω ότι τα βγάζετε πέρα και χωρίς εμένα και αυτό μου δίνει ελπίδες ότι αν κάποια μέρα μείνω από λάστιχο, θα συνεχίσετε.

Αν θέλετε alombar42 & Mickey ή όποιος άλλος να κάνετε κι ένα forum νικοδημουπολικόν - ξεκινήστε το μόνοι σας. Μπορεί και να σας επισκέπτομαι. Αν συενεπάγεται δαπάνες θα τα βρούμε. Εμένα το blog μου φτάνει και μου περισσεύει.

Ωραία τα ερμηνευτικά με το Αικάτερον. Με την ευκαιρία Μαύρε συνάδελφε ο Liddell (και όχι Liedel) που μαζί με τον Scott έστησαν ΤΟ Λεξικό της Ελληνικής ήταν ο πατέρας της Alice Liddell, γνωστής ως Alice in Wonderland για την οποία ο Lewis Carroll (γνωστός παιδόφιλος και παιδοφωτογράφος) έγραψε την "Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων".

Και με αυτή την ωραία διασύνδεση - καλημέρα!
Θερμά ευχαριστώ για όλες τις ευχές.

nikitas kanakis είπε...

στην ειρωνεία είστε πρώτοι. Ντροπή σας. Είμαι αλλοδαπός και με ειρωνεύεστε. Επειδή είμαι αλβανός. Ρατσιστές. Ετερον εκάτερον ζήτησα και με ειρωνεύεστε. Δείξτε την ανωτερότητά σας με το να μειώνετε αλλοδαπούς.

alombar42 είπε...

@Nikitas

Είσαι αρκετά παληός εδώ (με αριθμό προφιλ 1074639 είσαι επίσης ο παλαιότερος blogger από όλους τους σχολιαστές) και θα έπρεπε να γνωρίζεις οτι η ειρωνία είναι τρόπος, όχι μήνυμα.

Το αν είσαι αλλοδαπός δε νομίζω οτι ενδιαφέρει κανένα κι ούτε αλλάζει κάτι (για πολλούς μάλιστα δε σημαίνει απολύτως τίποτα).
Θυμίζω οτι ο μόνος που ανέφερε την καταγωγή του είσαι εσύ.

Μαύρος Γάτος είπε...

Μην στεναχωριέσαι Αλομβάρδε δεν θα πάθει κατάθλιψη το παιδί... Έλα βρε Νικήτα που παρεξηγήθηκες μην παραπονιέσαι βρε εσύ δεν είσαι Αλβανός είσαι Μοϊκανός ξέρεις εσύ...

Μαύρος Γάτος (μισός Απάτσι, μισός Παπούα, και μισός Λιλιπούα)

nikitas kanakis είπε...

Μαύρε Γάτε καιεσύ είσαι είρωνας!

Άντε μην φωνάξω τον παπά και σου κάνει ευχέλαιο.

Nikos Dimou είπε...

vaguar ευχαριστώ για τις ευχές, το μήνυμα και τις συμβουλές! Τα σημείωσα όλα - προς το παρόν είμαι στο mood: όχι αλλαγές! (πολύς φόρτος δουλειάς) αλλά κάποια στιγμή...

Pavlos είπε...

Vaguar - όντως, στους Mac είναι το φως το αληθινό.

Μακάρι να το 'βλεπαν όλοι...

mantz είπε...

Αυτό που αποτέλεσε έκπληξη για μένα πιο πολύ ήταν οι φωτογραφίες σας. Για τα βιβλία έχει άποψη η βιβλιοθήκη μου...
Πιο καλές από όσες έχετε ανεβάσει θεωρώ αυτή με τους παπάδες (Golden Gallery) και με το καράβι (boat3). (Και ο γάτος αλλά αυτόν τον έχουμε συνηθίσει).Αλήθεια αυτό to εφέ με τους 2... ήλιους / προβολείς που φωτίζουν το σκάφος πως το κάνατε;

Και πολύ καλοί συνδυασμοί τίτλων και φωτογραφιών.

Nikos Dimou είπε...

mantz φωτογραφίζω συστηματικά 50 χρόνια και θεωρώ τον εαυτό μου ημι-επαγγελματία (έχω κα΄νει και επαγγελματική δουλειά + 3 εκθέσεις και τρία άλμπουμ).
Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες. Το τρικ με τους προβολείς είναι από το Corel Photopaint

g.a.n.g είπε...

Γεια σας είμαι καινούριος στο πολύ ωραίο αυτό μπλογκ. Συγχαρητήρια κύριε Δήμου σε σας και στους μπλογκερς σας.

Οι Έλληνες στερεοτυπικά θεωρούμε τους εαυτούς μας ως τον πιο χαρούμενο και γλετζέδικο λαό της οικουμένης. Διαφωνώ διότι πιστεύω ότι έχουμε μια έντονη κουλτούρα πένθους και υποκρισίας που έχει καταδυναστεύσει (και εξακολουθεί) τη ζωή πολλών ανθρώπων, ιδίως γυναικών και κυρίως στην επαρχία. Λίγα παράδειγματα:

Μαύρες Χήρες: Οι ¨Έλληνιδες όταν πεθαίνει ο σύζυγος ή τα τέκνα φορούν μαύρα ρούχα για πολλά χρόνια και σε πολλές περιπτώσεις δια βίου. Για μικρότερα χρονικά διαστήματα φορούν μαύρα για να πενθήσουν αδέλφια, γονείς, θείους, κουνιάδους, μπατζανάκηδες κτλ. Φαντάζεστε πόσα χρόνια στη ζωή της μια γυναίκα ήταν υποχρεωμένη να φοράει μαύρα στο παρελθόν όταν οι οικογένειες ήταν πιο πολυπληθείς και διευρυμένες και οι άνθρωποι πέθαιναν πιο νέοι; Το μαύρα ρούχο φυσικά συνοδεύεται και από αντίστοιχη συμπεριφορά. Ούτε λόγος να γίνεται, για διασκεδάσεις, χορούς και διάφορα άλλα τέτοια σατανικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι γυναίκες στα χώρια όταν χήρευαν δε φορούσαν απλώς μαύρα αλλά δεν έβγαιναν ποτέ πέρα από τον αυλόγυρο του σπιτιού τους.

Χομπίστες των νεκροταφείων: Υπάρχει μία κάστα Ελλήνων πενθούντων που νοιώθει την υποχρέωση –Eσωτερική; Κοινωνική; Θρησκευτική;- να περνάει πολλες ώρες της ημέρας του σε καθημερινή βάση στα κακόγουστης αισθητικής ελληνικά νεκροταφεία. Χαρακτηριστικό αυτών είναι η έλλειψη άλλων ενδιαφερόντων και εμφανίζουν μια τάση να συναναστρέφονται ομοιοπαθείς πενθούντες.

Μνημόσυνα: Τριήμερα, εννιάμερα, σαράντα, τρίμηνα, εξάμηνα, χρόνος, ψυχοσάββατα, ουφ! και διάφορα άλλα ανάλογα με τον τόπο και το βαθμό θρησκοληψίας. Ένας Έλληνας από μια ηλικία και πάνω νοιώθει υποχρεωμένος να πηγαίνει σε βαρετά μνημόσυνα συγγενών, φίλων ή γνωστών σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Οι Έλληνες δε χρειαζόμαστε χούντες και φυσικές καταστροφές για να κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη. Μπορούμε και μόνοι μας φυσικά.
Εν κατακλείδι είμαι υπέρ της καύσης των νεκρών με την ελπίδα (όχι βάσιμη βεβαίως και όχι πολύ λογική) ότι η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα μέθοδος κηδειών θα επιφέρει και αλλαγή στη νοοτροπία και της αντιλήψεις περί πένθους που έχουμε στην Ελλάδα.
Αυτή ήταν η πρώτη μου παρέμβαση σε μπλογκ.. Γιουχου!