Για άλλο θέμα ήθελα να γράψω – όμως η επίσκεψη της Κοντολίζα με κάνει να ασχοληθώ με το μόνιμο ερώτημα: πώς μπορεί ένας ορθολογιστής, να είναι αντι-αμερικανός (ή αντι-γάλλος, αντι-τούρκος, αντι-οτιδήποτε); Δηλαδή να είναι εναντίον ενός ολόκληρου έθνους και όλων των πραγμάτων που εκφράζει, κάνει, προτείνει.
Ας πάρουμε το παράδειγμα του Ιράν. Θέλουμε το φανατικό Ιράν των Μουλάδων να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να αποσταθεροποιήσει όλη μας την περιοχή; (Διότι δίπλα στο Ιράν είναι η Τουρκία… διότι το Ιράν έχει επισήμως δηλώσει ότι θέλει να εξαφανίσει το Ισραήλ… κλπ. κλπ.).
Προφανώς όχι. Και διότι είμαστε (κατά 99%) εναντίον των πυρηνικών (ακόμα και για ειρηνικούς σκοπούς – πράγμα όχι πάντα σωστό…) και γιατί δεν μας συμφέρει μία τέτοια εξέλιξη που θα επιβαρύνει επικίνδυνα την γεωπολιτική ισορροπία στην γειτονιά μας.
Τότε γιατί είμαστε κατά 75% εναντίον της Αμερικανικής πολιτικής στο θέμα αυτό; Μα, διότι είναι Αμερικανική. Και προτιμούμε να είμαστε κόντρα στο ίδιο μας το συμφέρον – παρά υπέρ των ΗΠΑ!
Αντιγράφω από το in.gr:
Σύμφωνα με τα ευρήματα τηλεφωνικού γκάλοπ που έγινε από την εταιρεία GPO με 600 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα για λογαριασμό του Mega, μόνο το 20% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της θετικής ψήφου της Ελλάδας (για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στο Ιράν κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας), ενώ το 74,8% λέει «όχι».
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, κατά των οικονομικών κυρώσεων στο Ιράν τάσσεται και το 60% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων της ΝΔ. Ωστόσο, τυχόν αντίθεση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ εκτιμάται από το 73,8% των ερωτηθέντων ότι θα βλάψει τη χώρα. Αντίθετα το 20,2% εκτιμά ότι θα την ωφελήσει.
Δηλαδή ενώ ξέρουμε ότι είναι εναντίον του συμφέροντός μας, από σκέτο γινάτι πάμε κόντρα. Ένα τέτοιο πείσμα, εκτός που είναι καρά-παράλογο, είναι και αντεθνικό (εφόσον στρέφεται κατά των συμφερόντων του έθνους).
Αδυνατώ να κατανοήσω αυτή τη στάση, η οποία μόνο από καθαρό φανατισμό μπορεί να προέλθει. (Μου θυμίζει τα σκίτσα του Μωάμεθ…) Για μένα ένας λογικός άνθρωπος κρίνει και αποφασίζει κατά περίπτωση. Στο θέμα του Ιράκ ήμουν αντίθετος με την Αμερικανική πολιτική, όπως ήμουν και με τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας. Για λόγους ανθρωπιστικούς, αλλά και πολιτικούς. Σε άλλα θέματα μπορεί να είμαι υπέρ. Είτε διότι μπορεί (ναι, ενδέχεται και αυτό!) οι Η.Π.Α. να έχουν δίκιο, είτε – πιο κυνικά – διότι με συμφέρει. Δεν είναι δυνατόν να βάζω το πείσμα μου πάνω από το δίκαιο ή το συμφέρον!
Κι όμως, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση (αλλά και από την καθημερινή εμπειρία), αυτό κάνουν τα τρία τέταρτα των Ελλήνων. Δεν ξεκινάνε από το μηδέν - να κρίνουν αντικειμενικά και να αποφασίσουν το σωστό, άσχετα από το τι κάνουν οι ΗΠΑ. Όπως οι φανατικοί οπαδοί ακολουθούν τυφλά - έτσι και οι φανατικοί αντί- κάνουν αυτόματα το αντίθετο.
Παλιά στην Γαλλία οι Αριστεροί έλεγαν: "Καλύτερα να έχεις άδικο με τον Σάρτρ, παρά δίκιο με τον Αρόν". (Raymond Aron, τότε αντίπαλος του Sartre, που δικαιώθηκε σχεδόν σε όλες του τις αναλύσεις...) Κι εμείς - καλύτερα άδικο με τους Πέρσες παρά δίκιο με τους Αμερικανούς!
Συγγνώμη – αλλά δεν είναι παράλογη αυτή η στάση;
265 σχόλια:
«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο 201 – 265 από 265@ Mickey
Νομίζω ότι το «ξύλινο» κείμενο αφορούσε τις εξουσίες και μόνο.
Γιατί τέτοιοι άνθρωποι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα, αρκεί να επιστρέψουν στην κατάσταση του άψυχου.
Επιπλέον, οποιαδήποτε πιθανή μορφή αντάρτικου απέναντι στη βιαιότητα μοιάζει μάταιη, εφόσον οι μελλοντικές της συγκρούσεις έχουν κιόλας προπωληθεί σαν αναπαραστάσεις εξευτελισμών.
Από την άλλη, δεν βοηθάει καν το να σωπάσεις, αφού η ομιλία μπροστά στην οποία μια τέτοια σιωπή θα διατηρούσε κάποιο νόημα, έχει ήδη σιγήσει πρώτη.
Αναθέτοντας στον ξεδιάντροπο θετικισμό των σκεπτόμενων μηχανών να μιλάει αντί για μας και για λογαριασμό μας, μεταδώσαμε στη σκέψη μας τη σιωπή παγωμένων εκτάσεων που δεν μας ανήκουν πια και που ο ορίζοντάς τους προσφέρεται σ' ένα πεθαμένο βλέμμα, το οποίο ψάχνει δίχως να ζητάει τίποτα.
Τα βήματα αυτά, γνωστά από το αίνιγμα που έθεσε η Σφίγγα στον Οιδίποδα, ο βασιλιάς Λουδοβίκος, ο λεγόμενος Τρελός, εξακολουθούσε εντούτοις να τα κάνει, ενώ εμείς όχι. Πρέπει να πάμε αλλού.
ΥΓ. Ωραία θα 'ταν να πηγαίναμε εκεί όπου η θάλασσα θυμάται ακόμη ότι υπήρξε μητέρα μας κι ότι ο αέρας έπιανε τα κάρβουνα με τα χέρια.
@black swan
Ωραία θα ήταν,ναι!
Δεν αρκεί όμως μόνο να το θέλουμε,πρέπει και να μπορούμε.
Και δεν μπορούμε να πάμε..
Φυσικά και είναι παράλογη αυτή η νοοτροπία. Ειναι ενδεικτικό της σχιζοφρένειας των νεοελλήνων. Αφού "διαμαρτυρηθούν" και "διαδηλώσουν" κατά των ΗΠΑ, πάνε στο κοντινότερο Starbucks η MacDonalds φορώντας Levis' και άλλες συναφείς φίρμες.... και σχολιάζουν τα "χαζά αμερικανάκια που δεν ξέρουν κατά που πέφτει η Ελλάδα" ενώ την ίδια στιγμή οι ίδιοι μπορεί να αγνοούν πόσες πολιτείες έχουν οι ΗΠΑ.
Δεν ξέρω αν είναι έμφυτο ή επίκτηκτο (αν είναι επίκτητο τότε σίγουρα το χρωστώ στον οικοδεπότη μας), αλλά οι κάθε είδους -ισμοί μου προκαλούν απέχθεια, επειδή πρόκειται για περιορισμένα μοντέλα σκέψης τα οποία, πολύ συχνά, δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της πργματικότητας.
hioniam said to me..
Kαι σταματα ηλιθιε στρατογκαυλε να τσιταρεις Ηρακλειτο οταν δεν καταλαβαινεις γρυ απο διαλεκτικη
Κυριε Δημου,κυριε Δημου ο hioniam λεει κακες λεξεις και με βριζει.
Πεστουυυυυυυ
"...περιορισμένα μοντέλα σκέψης τα οποία, πολύ συχνά, δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της πργματικότητας."
Άντε πάλι με την υπερβατική πραγματικότητα.
Επιτέλους αμάν πιά! Καταλαβαίνουμε οτι κάνουμε θεολογία με τέτοιες δηλώσεις ή όχι????????
@black swan (1:18 μμ):
Συμφωνώ και επαυξάνω για τους Μπουσάτους, όμως οι διατυπώσεις ήταν τέτοιες που μπορούσαν να θεωρηθούν ότι αφορούν όλους τους Αμερικανούς συλλήβδην. Anyway και κάποιες διατυπώσεις του ΝΔ στο post δεν ήταν και οι καλύτερες. Νομίζω όμως πως πρέπει να επικεντρωθούμε στην ουσία.
Από τη μία η λογική κρίση και αντίδραση (όχι μόνο με ορθολογισμό, αλλά και με "αίσθημα δικαίου") και από την άλλη πού βαδίζουμε με τις αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες, στις οποίες οι "αντιπρόσωποί" μας εδώ και καιρό έχουν μάλλον πάψει να εκφράζουν και πολύ εμάς τους πολίτες (για να μην πω ότι μας θυμούνται μόνο πριν την ώρα της κάλπης) - οι δημοσκοπήσεις δεν είναι πανάκεια και δεν είναι πάντα τόσο ...αθώες ;)
Heinz θεέ, πάρε την ΠΑΕ :))
Και ενώ όλοι γνωρίζουν το "πώς" της πρώτης εκλογής και το οριακό ποσοστό της δεύτερης, φαίνεται να αγνοούν το 50% του αμερικανικού πληθυσμού που ΔΕΝ ψήφισε Μπους.
Και να εξηγήσω γιατί τα παίρνω στο κρανίο. Να ξαναδούμε τη φράση και τι υποννοεί (άσχετα με τις όποιες προθέσεις του συντακτη της):
"...περιορισμένα μοντέλα σκέψης τα οποία, πολύ συχνά, δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της πργματικότητας."
Δηλαδή, υπάρχει μια πραγματικότητα, αυθύπαρκτη, πάνω απ' εμάς (υπερβατική) προς την οποία πρέπει να προσαρμόζονται τα μοντέλα σκέψης.
Τώρα αυτό, είναι θεολογία και αναπόσπαστα αναδύεται και η τελεολογία. Και, στη συνέχεια, ένα συγκεκριμένο, επώνυμο κοινωνικό φαινόμενο: ο φασισμός.
Mickey dear, μήπως αντί ΠΑΕ μπορώ να πάρω κάτι σε πιο πρακτικό, ας πούμε κανένα οκτάμηνο διακοπές?
άσχετο:
Mickey το κόλπο με CTRL-down και mouse-wheel roll το ξέρεις? Στο λέω γιατί εγώ δεν τόξερα και μπορεί να σου φανεί χρήσιμο.
heinz (2:27 μμ) - και συγγνώμη για το άσχετο τσατάρισμα:
Αν εννοείς αυτό που νομίζω, ναι - και με το End είναι πιο απλό ;)
Όπως και αν κάνεις κλικ πάνω στο "said" δίπλα σε κάθε nick κάνει collapse το συγκεκριμένο comment. Πάντως η μπλογκομηχανή που φτιάχνω θα είναι πολύ πιο εύχρηστη και θα υπάρχουν πολύ πιο ωραία και χρήσιμα "παιχνιδάκια" - αιώνες μπροστά από αυτό εδώ το ...πασάλειμμα :))
BTW, ο χρόνος για να φορτώσει η σελίδα με τα comments ΔΕΝ εξαρτάται μόνο από το πλήθος και το μέγεθος των σχολίων αλλά και από τις φωτό δίπλα στα nicks. Για του λόγου το αληθές, αυτή η σελίδα καταλαμβάνει το διπλάσιο χώρο από ότι η αντιστοιχη σελίδα του post μαζί με τα σχόλια (link), άλλο που το caching αναλαμβάνει στη συνέχεια.
Και θα ήταν πολύ πιο εύκολη η ανάγνωση των σχολίων αν η αντίστοιχη σελίδα έβγαινε σε νέο παράθυρο (ή tab για τον Firefox) - υπάρχει σχετική επιλογή στο dashboard και τη χρησιμοποιούν bloggers με ...υποδεκαπλάσια σχόλια ;)
Τα λέω εδώ και μήνες (και ο alombar42 μαζί μου, καθώς και άλλοι), αλλά κανείς δε με ακούει. Όλοι στέκονται στα εντυπωσιακά και ...ψαρωτικά "λίγα και ποιοτικά σχόλια". Το πρόβλημα είναι κατά βάση πεζό και τεχνικό! Όποιος θέλει λεπτομέρειες, ας στείλει email ή ανοίγω και ειδικό blog να το συζητήσουμε (μην το κουράσουμε εδώ το θέμα).
Tώρα διαπίστωσα ότι ο Πάσχος Mανδραβέλης έχει γράψει σήμερα ένα άρθρο με τίτλο "Παβλόφ Αντιαμερικανισμός" (συμπέσαμε!).
Διαβάστε το ΕΔΩ
Διαβάστε το μήπως και συνεννοηθούμε - είναι απίστευτο το τι παράλληλοι μονόλογοι πέφτουν. Ακόμα και ο heinz ουσιαστικά δεν μου απάντησε...
Viennezos said...
"Ως γνωστόν μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν είναι (από καιρό πια) μέρος του σχεδίου των ΗΠΑ."
Ως γνωστόν σε ποιον; Έχετε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα;
@Mickey
όχι. εννοώ ότι μεγαλώνει-μικραίνει τη γραμματοσειρά κατά βούληση σε real-time
Νίκο, διάβασα το κείμενο του Πάσχου και έχω να κάνω δυο σύντομες παρατηρήσεις:
1) Υποψιάζομαι πως ο Π. Μανδραβέλης διαβάζει το blog σου ;)
2) Θα συμφωνήσεις θαρρώ, πως αν και έχετε την ίδια κεντρική ιδέα, το έχει διατυπώσει κάπως ...καλύτερα ;)
Με κάθε σεβασμό - όπως γνωρίζεις, άλλωστε...
@ Νίκος Δήμου,@ greekforum
Σωστές οι παρατηρήσεις σας και αυτό το λέω με πίκρα γιατί διαπίστωσα ότι χρησιμοποίησα την λέξη κόσμος ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω την λέξη ελληνική κοινή γνώμη.Λάθος μου.
Καθόλου τυχαίο όμως.Η Κύπρος είναι καταδικασμένη να μείνει πάντα νησι.Και οι άνθρωποι της νομίζουν ότι είναι το κέντρο της γης ,δυστυχώς ούτε εγώ αποτελώ εξαίρεση του θλιβερού κανόνα.
Για τον αντιαμερικανισμό
θυμήθηκα πάλι τον Οrwell γινόμαστε σαν τα αρνία που φώναζαν τέσσερα πόδια καλό....φονιάδες των λάών και έτσι.
Φαντάζουμε όλοι συμφωνούμε σε αυτό.Τα αντιαμερικάνικα αντανακλαστικά θα πρέπει να αντικατασταθούν απο τα εθνικά αντανακλαστικά , (εθνικό είναι το αληθές)
(λογικό δεν είναι ?)
@guerrero 762
Αγαπάς πολύ την Κύπρο και τους ανθρώπους της ,μπράβο.Στην ουσία προβάλεις τις ανασφάλειες σου πάνω μας.Να μην ξαναφάς σεφταλιά όμως ούτε χαλλούμι κατάλαβες ? Δεν φταίμε εμείς αν έτρωγες χυλόπιττες απο Κύπριες.Αντε γιατί πολύ σε ανεκτήκαμε...
Nikos Dimou said...
Ως γνωστόν σε ποιον; Έχετε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα;
3:25 μμ
Η NYTimes από το 2001 το διατυμπανίζει για την εισβολή στο Ιράν, τα σχέδια υπάρχουν πολύ πριν το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Από την άλλη, βέβαια, είναι γνωστόν ότι πρόκειται για μία κομμουνιστική φυλλάδα χειρίστου είδους.
@ΝΔ
:-)
Ναι τα ξέρω, το διάβασα απ' το πρωί.
Είναι πασιφανές ότι υπάρχει αδυναμία ερμηνείας του "παραδόξου":
"το 74,8% των Ελλήνων πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να ψηφίσει κατά των οικονομικών κυρώσεων στο Ιράν. Ταυτόχρονα το 73,8% πιστεύει ότι μια τέτοια κίνηση θα βλάψει τη χώρα."
Αναγκαστικά θα τσιτάρω:
"The interesting consequence is, however, that the way an autopoietic system will respond to a gross environmental challenge is highly predictable once the nature of its autopoiesis is understood. Clever politicians intuit those adaptations; and they can be helped by good scientists using systems theoretic models. Stupid politicians do not understand why social institutions do not lose their identity overnight when they are presented with perfectly logical reasons why they should; and these are helped by bad scientists who devote their effort to developing that irrelevant logic.".
[Sir Stafford Beer at H. Maturana and F. Varela, 1980, Autopoiesis, the realization of the living, p:71-72] (η έμφαση του συγγραφέα).
Να το αναλύσω κι άλλο? Αν μου ζητηθεί θα το κάνω.
Πάντως, κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι η σαφής απάντηση. Αυτό λέω κι εγώ συνεχώς, βαρέθηκα τον εαυτό μου... Το νόημα έχει σημασία όχι το (υποκειμενικό) λογικό.
Σάμπως ο Σημίτης, έλεγε παράλογα πράγματα? Όχι. Αλλά έλεγε άσχετα (irrelevant).
GreekForum said...
Άλλος ένας αντι-αμερικανός με προφητικές / μαντικές ιδιότητες που βλέπει το όλον σχέδιο! Το πούλμαν για το προσκύνημα του Βησσαρίωνα φεύγει σε 15 λεπτά. Σπεύσατε να επιβιβαστείτε...
8:11 μμ
Ότι πεις εσύ. Πάντως τα σχέδια των ΗΠΑ είναι γνωστά. Δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη, ούτε να αναμασάμε τα λόγια μας.
Zoros said...
Αν πραγματικά θέλεις να κάνες ειρηνική χρήση, αφήνεις και τους ελεγκτές του ΟΗΕ να κάνουν τους ελέγχους τους.
9:48 πμ
Οι ελεγκτές του ΟΗΕ έκαναν πάρα πολλούς ελέγχους στο Ιράκ, κανείς δεν τους εμπόδιζε, και πάντα με αρνητικά αποτελέσματα, δλδ WMD yok, δεν υπάρχουν, ούτε υπήρχαν ποτέ. Το ίδιο μπορεί να κάνει στο Ιράν, αν κάποιοι γνωστοί καραγκιόζηδες τους αφήσουν.
Ο φίλος μου basik μου έστειλε ένα κείμενο ως comic relief, μια και τα αίματα έχουν ανάψει λιγάκι. Μπορείτε λοιπόν να ρίξετε και μια ματιά εδώ, για να δείτε και μια ...διαφορετική αντιμετώπιση :)
μικυ ειπαμε να μη φανατιστουμε
κι εσυ συνεχιζεις
που ητανε το αστειο στη συνεντευξη του Κολοζοφ;
Χίλιες φορές πιο αστείοι είστε εσείς, με τον ξεπερασμενο αντι-κομμουνισμο σας, απο τους ιδιους τους φορεις του ξεπερασμενου κομμουνισμου. Τουλαχιστον αυτοι δε διαφημιζονται ως μοντερνοι...
Ιδεολογικά το μπλογκ έχει μαζέψει όλους τους ανένταχτους θατσερικούς και νοσταλγους του ψυχρου πολεμου...
Επιπρόσθετα, όπως έχει κατά κόρον αποδειχθεί - δεν ξέρω αν ταυτίζεστε με την άποψη του Mανδραβελη ή την παρουσιάζετε επικουρικά - δεν υπάρχει στα κοινωνικά συστήματα, και στα περίπλοκα ψυχικά συστήματα (άνθρωπος) τέτοιο φαινόμενο: stimulus-response.
Αυτές είναι μηχανιστικές θεωρίες των αρχών του περασμένου αιώνα και τις οποίες - όπως προέτρεπε ο Koestler - οφείλουμε μανιωδώς να μαστιγώνουμε έστω και νεκρές.
Οι άνθρωποι δεν είναι ποντικία, ούτε περιστέρια όπως βλακωδώς φανταζόταν ο Skinner, ούτε και σκύλοι όπως( εξίσου βλακωδώς) φανταζόταν ο Pavlov.
Εν ολίγοις: Δεν υπάρχει αντανακλαστικός αντιαμερικανισμός. Επιπλέον δεν μπορεί να υπάρξει αντανκλαστικό αντι//* σε ένα κοινωνικό σύστημα. Αυτά είναι θεωρίες πρόχειρες, ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, έλεος!!!!!!
Πω πω.... ο αντιαμερικανισμός είναι μια πλειοψηφική πραγματικότητα ανάμεσα και στα άτομα που διαβάζουν αυτό το blog...μου κάνει μεγάλη εντύπωση
Δυστυχώς, σχεδόν όλοι αυτοί που τα έχωσαν παραπάνω για την αμερικανική πολιτική απέτυχαν να απαντήσουν στο αρχικό ερώτημα: θέλουμε το Ιραν που αποτελεί ένα κοντινό κράτος με φονταμεταλιστική διοίκηση να αποκτήσει πυρηνικά ή όχι; και εάν όχι θα επιτρέψουμε στα "αντι-αμερικανικά" αισθήματα μας να θολώσει την κρίση μας ως λαος;
έτσι απλά.
mainmenu, άλλοι φανατίζονται (κι εσύ παρεξηγείς). Χιούμορ υπάρχει κι αν δε σου άρεσε, δες κι αυτό.
Αμάν πια με τους ...Θατσερικούς και τους νοσταλγούς του Ψυχρού Πολέμου. Πού τους είδατε; Ούτε λίγη πλάκα δε μπορούμε να κάνουμε πια; Δήλωσα εξ' αρχής: Είμαι μόνο Αντι-Μπουσάτος! Κανένα άλλο Αντι-...
Συνεχίστε ...φανατισμένα :))
Heinz υποτιμάτε την νοημοσύνη (σας και μας).
Ούτε ο Μανδραβέλης ούτε εγώ είπαμε πως οι άνθρωποι είναι σκύλοι. Αλλά ότι αντιδρούν ΣΑΝ να ήταν.
Απόδειξη και εσείς - που ταυτίζετε τον αντιαμερικανισμό με τον ανθρωπισμό. Λες και το να είσαι Αμερικανός σημαίνει αναγκαστικά να είσαι απάνθρωπος.
Και δεν καταλαβαίνετε - όχι μόνο εσείς, αλλά και πολλοί άλλοι - πως η διαφωνία μας δεν είναι στο περιεχόμενο αλλά στην μέθοδο. Με ενοχλεί όχι η αντίδραση στην πολιτική των ΗΠΑ (κι εγώ αντιδρώ) αλλά "η αντίδραση στην Πολιτική των ΗΠΑ 'ΩΣ ΟΛΟΤΗΤΑ' " - δική σας φράση.
Για την ολότητα και τον δογματισμό ο καυγάς. Τον οποίον δεν προτίθεμαι να συνεχίσω. Είπα πολύ καθαρά ότι είχα να πω.
Mικυ χτυπησες φλεβα...ο Κολοζοφ ηταν και στη βαφτιση μου..μου τον εθιξες ...:) τι σου φταιω...:))) φιλια
παλιοιμπεριαλιστικο καρτουν χιχιχι
O αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα μου φέρνει στο μυαλό τη Βουλή των Κοινοτήτων. Κάθε φορά που παίρνει το λόγο ένας αρχηγός κόμματος την Τετάρτη στην ώρα του Πρωθυπουργού, όλοι οι βουλευτές από πίσω του κουνάν το κεφάλι συνεχώς πάνω-κατω επιδοκιμαστικά, σαν να συμφωνούν με όλα, όσα λέει ο αρχηγός τους. Πολλές φορές δε επικροτούν και με επιφωνήματα, όπως «μμμ!» και yeah!
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην Ελλάδα κάθε φορά που κάποιος μιλάει εναντίον των Αμερικανών. Αν θες να είσαι δημοφιλής και να έχεις ένα εξασφαλισμένο ακροατήριο, ρίξε όλα τα αναθέματα στου «φονιάδες των λαών Αμερικάνους»! Όλοι (97% συνήθως, όσο και το ποσοστό της ορθοδοξίας στις θρησκευτικές εκλογές. Το 3% τουμπεκί… το πολύ-πολύ να γράψει δυό γραμμές στο μπλογκ του Δήμου) με ένα χαμόγελο αυτό-ικανοποίησης θα συμφωνήσουν μαζί σου.
Η διαφορά είναι, ότι στη Βουλή των Κοινοτήτων ακούγονται και αποδοκιμασίες από τα αντίπαλα κόμματα, ιδίως σε θέματα όπου οι διαφωνίες τους είναι διαμετρικά αντίθετες. Στην Ελλάδα, οι αποδοκιμασίες που ακούγονται δεν προέρχονται από τους διαφωνούντες αλλά από αυτούς που πιστεύουν ότι οι απόψεις των υπόλοιπων αντιαμερικανών δεν είναι αρκετά αντιαμερικάνικες για τα δικά τους γούστα!
Και κλείνω με μια απορία: Πώς γίνεται στη δημοκρατική Ελλάδα να έχουν τόσους πολλούς οπαδούς ο αχιεπισκοπίξ και ο Στάλιν και κανέναν ο Μπους (ή έστω ο εκάστοτε Αμερικάνος Πρόεδρος);
Boss said:
"Για την ολότητα και τον δογματισμό ο καυγάς. Τον οποίον δεν προτίθεμαι να συνεχίσω. Είπα πολύ καθαρά ότι είχα να πω."
Ο ποντικός συμφωνεί με τον ...γάτο (κάποιοι βέβαια μπορεί να το θεωρούν και αυτονόητο, αλλά αν δουν προγενέστερα σχόλια θα καταλάβουν πως δεν είναι ακριβώς έτσι).
Επαναλαμβάνω, πως η (τεχνική) δομή του blog είναι τέτοια, που οι εντυπώσεις κυριαρχούν επί της ουσίας (κι ας μην πούμε για το timing).
Anyway, γράφτηκαν και "ψύχραιμα" και "φανατικά" και "ισορροπημένα". Θίξαμε αρκετές πλευρές και όσα γράφτηκαν καλώς γράφτηκαν. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Δε θα λύσουμε και το ...Κυπριακό ;)
Πρόταση: Πάμε γι' άλλα;
MainMenu:
Τα ...παράπονά σου στον basik - αμ δε θα τον βρω μια μέρα να του τα ψάλλω ένα χεράκι που σου έθιξε τον ...νονό; Φαντάζομαι πως τώρα μπορούμε να τα ...βρούμε :)
Στα πόσα σχόλια ανά post καίγεσαι;
Αν είναι στα 31 έχουμε ελπίδες...
"Απόδειξη και εσείς - που ταυτίζετε τον αντιαμερικανισμό με τον ανθρωπισμό. Λες και το να είσαι Αμερικανός σημαίνει αναγκαστικά να είσαι απάνθρωπος."
Πόθεν προκύπτει αυτό??? Αυτό που πεντακάθαρα είπα είναι ότι το σύστημα Αμερική, λειτουργεί αποδομώντας το σύστημα ανθρωπότητα. Πολύ ξεκάθαρα!!!
"Ούτε ο Μανδραβέλης ούτε εγώ είπαμε πως οι άνθρωποι είναι σκύλοι. Αλλά ότι αντιδρούν ΣΑΝ να ήταν."
Ναι, αυτό ακριβώς έλεγε κι ο Παβλώφ.
επί του προσωπικού(?):Ελπίζω ο θυμός να μην είναι προσωπικός. Το καλό σε τέτοιες συζητήσεις είναι η υγιής ένταση. Ποτέ δεν συμπάθησα το ήπιο πολιτικό κλίμα του Ράλλη.
άσχετο (ρουσφέτι):
Manibus Nicolai de Cusa Cardinalis, Gottfriedi Guglielmi Leibnitii, Joannis Wolfgangi de Goethe Aldique Huxlei, necnon de Bertalanffy Pauli, S.J., antecessoris, cosmographi
Ποιός/α καλός/η κύριος/α θα μου πει τι ακριβώς σημαίνει (καταλαβαίνω στο περίπου), που έχω τύφλα στα λατινικά το φτωχό??
Με όλα αυτά και με εκείνα
μπορώ επιτέλους να δηλώσω κι εγώ «Νεοϋορκέζος» , μπορώ να δηλώσω κι εγώ φιλοαμερικανός των φιλειρηνιστών αμερικανών διαδηλωτών, πολιτικών, όπως και παντός άλλου αντιτιθέμενου (κι αντιστεκόμενου) στον Πόλεμο, στον Εκτός Νόμου Πόλεμο και σ' αυτούς που πιστεύουν ότι ο Πόλεμος είναι Ποινή.
Ο πόλεμος των πολιτισμών είναι πόλεμος στον πολιτισμό.
Καλό σας απόγευμα.
Για το σχόλιο που έκανα χθές στις 5.47 μ.μ. υπήρξε ένα άθλιο σχόλιο στις 10.33 μ.μ.
Στις αθλιότητες δεν απαντώ, αλλά συνιστώ σε μερικούς να είναι λίγο φειδωλοί σε χυδαιολογίες και οι ύβρεις διότι χαρακτηρίζουν αυτούς που τις χρησιμοποιούν, και όχι αυτούς στους οποίους απευθύνονται, και με αυτό τον τρόπο αυτοαναιρούνται.
Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να εξηγήσω την συγκεκριμμένη παράγραφο για την αποφυγή κομματικών παρεξηγήσεων.
Πιστεύω ότι η συμπεριφορά προσώπου με επίσημο αξίωμα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ευπρέπεια. Η ευπρέπεια (ή απρέπεια) δεν προσμετράται στον συνομιλητή (εν προκειμένω στον ομιλητή), αλλα στους φέροντες, και αυτούς τους οποίους εκπροσωπούν.
Περαιτέρω: Η απρεπής στάση του εν λόγω πολιτικού, έχω την αίσθηση ότι δεν απευθύνετο τόσο στον ομιλητή, όσο στις κάμερες της τηλεόρασης, προκειμένου να δοθεί η εντύπωση στο 90% του λαού, που είναι αντιαμερικανοί, ότι μπορούν να τον εμπιστευθούν στις προσεχείς εκλογές. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ. Όταν δηλαδή κρατάει κάποιος πολιτικός στάση, που ξέρει ότι είναι λάθος για να κολακεύσει το πλήθος, (το οποίο υποτιμά), κολακεύοντας και καλλιεργώντας ό,τι χαμηλότερο έχει η ψυχή του ανθρώπου!
Στη συνέχεια έγραψαν, «και έγραψαν» κατά την άποψη ορισμένων χειροκροτητών και χειροκροτητριών ορισμένοι, αναφερόμενοι σε ευαισθησίες, δίκαια, σφαγές, αίμα που χύνεται, παιδιά που υποφέρουν κ.λ.π...κ.λ.π...
Αυτό που τηλεγραφικά θα πω γιατί αυτό είναι θέμα βιβλίου και όχι απλού κειμένου, είναι ότι όλοι αυτοί με την μονομερή ευαισθησία, που χειροκρότησαν «τα τανκς που μπήκαν χορευτικά στην Πράγα», που δεν έκαναν μιά διαμαρτυρία όταν οι Σοβιετικοί εισέβαλαν στο Αφγανιστάν, που είχαν καταπιεί την γλώσσα τους όταν ο ΠΟΛ ΠΟΤ βασάνιζε και εκτελούσε εκατομμύρια....
Αυτοί που κατηγορούν τους Αμερικάνους επειδή επεμβαίνουν στην Σερβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και ταυτόχρονα επειδή ...δεν επεμβαίνουν στην Κύπρο, στην Ρουάντα κ.α....
Ε’ αυτοί, (οι δήθεν προοδευτικοί), αν δεν είναι εντελώς ανάπηροι από νοημοσύνη, τότε είναι αισχροί υποκριτές, προπαγανδιστές και ψεύτες και όπως πρόσφατα εφάνηκε και πλιατσικολόγοι κοσμηματοπωλείων .
black swan said (5:24μμ):
"Ο πόλεμος των πολιτισμών είναι πόλεμος στον πολιτισμό."
*** ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΡΗΣΗ ***
Απλά ...υποκλίνομαι!
Υ.Γ. Προσυπογράφω και όλο το υπόλοιπο σχόλιο.
BLACK SWAN 9:25 πμ
απλά υποκλίνομαι!
@mickey,
μάλλον υποκλινόμαστε
συγχρόνως! :-)
"...Δηλαδή ενώ ξέρουμε ότι είναι εναντίον του συμφέροντός μας, από σκέτο γινάτι πάμε κόντρα. Ένα τέτοιο πείσμα, εκτός που είναι καρά-παράλογο, είναι και αντεθνικό... Αδυνατώ να κατανοήσω αυτή τη στάση, η οποία μόνο από καθαρό φανατισμό μπορεί να προέλθει...Για μένα ένας λογικός άνθρωπος κρίνει και αποφασίζει κατά περίπτωση... " ,
N. Δήμου
"...Ετσι ανακλαστικά σχεδόν η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων προτιμά κατά δήλωσή του να θυσιάσει τα συμφέροντα της χώρας, προκειμένου να βγάλει το γινάτι τους για τους Αμερικανούς..." ,
Π. Mανδραβέλης
Kαι κυρίες μου και κύριοι, να ένα ακόμη λάθος το οποίο κάνουμε ως σκεπτόμενοι, λογικοί, ορθολογιστικοί (U name it) πολιτικά ενήμεροι άνθρωποι, ασχολούμενοι με το γκάλλοπ (Σημ. μτφ., αν αυτός είναι ο μέσος έλληνας σωθήκαμε!):
Κάνουμε την σύνθεση της πρώτης σταθεράς ("USA f*ck off"), με την δεύτερη ("Greece f*ck off") αναρωτώμενοι για το πόσο σκόρπιο είναι το μυαλό του διπλανού μας, που έχει:
α. πολιτικά δικαιώματα &
β. πολιτικά δικαιώματα ίδια με τα δικά μας...
(Το ότι τα αντιμετωπίζει ως παιδική χαρά το προσπερνάμε, ε?)
Συγνώμη, μας πειράζει που το καταλαβαίνουμε εμείς αυτό, ή που ΔΕΝ το καταλαβαίνουν αυτοί που απήντησαν έτσι?
Και καλά, ας το προσπεράσουμε κι αυτό, διότι τα εγκεφαλικά στην ηλικία μας μπορεί και να μας αφήσουν σέκους...
Αυτή η σιγουριά ότι "ΟΚ, τους βγάζω γλώσσα αλλά ωχ μωρέ, σιγά μην μας πειράξουν", από πού πηγάζει?
Θα σεβαστούν την πορεία μας? Τα αρχαία μας? Τον στρατό μας? Την γεωγραφική μας θέση? Την τουριστική μας αξία? Τον Πάγκαλο? Εκτονώθηκαν με την Κύπρο οπότε εξαγοράσαμε καμμιά 100-αριά χρόνια ακόμη? Μας θεωρούν πολύτιμους? Ευρωπαίους? Καλούς Χριστιανούς? Μήπως είναι τα πετρέλαια της Θάσου βρε παιδί μου?
Από πού βγαίνει βρε παιδί μου ότι είμαστε στο απυρόβλητο (μάλλον που κυκλοφορούσαμε με τα T-shirts στόχους α, και που ανάψαμε τα φώτα όλοι να φάμε βομβίτσες και δεν μας πείραξαν τότε, άρα είναι μεγαλόθυμος λαός, και κατά βάθος μας αγαπάνε, άρα μπορούμε να τους βγάζουμε γλώσσα όπως στη μαμά μας, που μας τις βρέχει πότε-πότε και ξαναγυρνά στο χωράφι και τα ζα- άμα τα πάρει, θα μας σφάξει άπαξ!
Αλλά έλα μωρέ, έχουμε καιρό ως τοτε! Γ-καφεδάκι?
@lucyluce
Όχι τίποτ' άλλο, αλλά θα το πάρει και πάνω του ο κύκνος, θα πετάξει και άντε να τον ξαναδούμε από τα μέρη μας - χώρια που θα μας πιάσει και η μέση μας από τις υποκλίσεις :)))
@harry,
Ο σωστός όρος είναι "μπλογκο-κωλόπαιδα", με δύο "κο" δηλαδή!
Πες ότι χρησιμοποιούμε πιστωτικό από αρχής ΝΔ-μπλογκ (μην ξεχνάς σολαρίσματά σου στο περί φοιτ. εκλογών) + υπόλοιπα αδείας από κει που δεν συμμετείχαμε, κι επίσης λίγη προκαταβολή από επόμενα, πχ περί 3-ημέρου και πιθανής ανάλυσης ελληνικού λίμπρο-ντ-όρο, άρα...
Υπομονή καρντάση μ΄, ντελίριο είναι, θα περάσει!
:-)
Πρόσεχε με το τελευταίο σχόλιό σου, Αφροδίτη. Παρεκτρέπεσαι!!!
Δεν αναφέρομαι στο περιεχόμενό του φυσικά (επαινώ και επαυξάνω), απλά νομίζω πως μόλις ξεπέρασες το ...πιστωτικό σου όριο. Σε λίγο θα αρχίσει να διαμαρτύρεται! - η "κάρτα" ;)
Υ.Γ. Νομίζω πως και η γραφικότητα έχει τα όριά της :))
harry reloaded said...
"Τι θα γινει με τα μπλογκωλοπαιδα,ειναι σε ντελιριο & δεν καταλαβαινουν τιποτα,θα διαγραφονται τα σχολια τους περαν του 3ου ?"
Ο αυταρχισμός βλέπω δεν κρύβεται. Να ρε χάλια guerrero άνθρωπος να φυλάει τα ιερά και τα όσια, όχι εσύ! Χάλια!!! Ε χάλια!!!!
Μήπως να αλλάζαμε βιτρίνα; Νομίζω πως το εξαντλήσαμε το θέμα...
Δεν συμμετέχω πια στον διάλογο (;) αλλά ως μπλόγκερ πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχουν όρια ούτε στον αριθμό των σχολίων, ούτε στο μήκος τους. Μία υπόδειξη έκανα να μην γράφουμε σεντόνια (κάπως τηρήθηκε) και να μην πολυβολούμε συνέχεια (αγνοήθηκε).
Απουσια, ειναι ενθαρυντικο να βλεπει κανεις σχολια σαν το δικο σου.
Κάπου χάσαμε τη μπάλα. Ευτυχώς τη βρήκαν αυτοί που μόνο αντιαμερικανοί δεν είναι:
«Kύριε Mπους, συζητήστε με την Tεχεράνη»
Διαβάστε το. Για το... συμφέρον σας
ΝΔ said...
"...και να μην πολυβολούμε συνέχεια (αγνοήθηκε)."
Σε ό,τι με αφορά (και μόνο).
Νομίζω ότι δεν προσβάλω ανθρώπους. Αλλά, έχω μια απέχθεια στο ήπιο κλίμα, και να γιατί:
Στην Ελλάδα, το φρούτο εμφανίστηκε με την πρωθυπουργία Ράλλη. Ο εκλιπών, αναλαμβάνοντας καθήκοντα, παρουσίασε μια θεωρία, ότι θα προσπαθήσει να επιβάλλει το "ήπιο πολιτικό κλίμα". Ήταν καταφανώς μια προσπάθεια να αδειάσει τον Αν. Παπανδρέου που την εποχή εκείνη σήκωνε συνεχώς την ένταση για να συσπειρώσει κόσμο στο ΠΑΣΟΚ.
Ένα τέταρτο του αιώνα μετά, να που βρισκόμαστε: στην ήπια σκέψη. Η σχέση γλώσσας - σκέψης, είναι γνωστή, ας μην επεκταθώ σ' αυτό.
Είναι όμως σχέση εξάρτησης:
- Αν εκφράζομαι (κατά συρροήν) ήπια, καταλήγω να σκέφτομαι ήπια.
- Αν στρογγυλεύω τις εκφράσεις μου, στρογγυλεύω τη σκέψη μου.
Πως είναι να κάνεις έρωτα? Έτσι ακριβώς.
Αν βάλεις φρένο στις φαντασιώσεις σου, καλύτερα να κρεμάσεις κι ένα "Μην ενοχλείτε" στο π.... σου.
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ήπιο πολιτικό κλίμα, θεωρείται μέγιστη κατάκτηση και βήμα προς την ολοκλήρωση(?!) της δημοκρατίας στην Ελλάδα.
- Παρακολουθούμε ηλίθιους πολιτικούς να ανταλλάσουν ηλιθιότητες.
- Δημοσιογράφους να μη βλέπουν τα κενά στον λόγο των πολιτικών και να γίνονται έτσι κακοί στη δουλειά τους.
- Φοιτητές να μη μπορούν να υποστηρίξουν στοιχειωδώς, στοιχείωδεις θέσεις κι απόψεις.
- Την (φυσιολογική) ένταση που θάπρεπε να βγαίνει στην έλλογη αντιπαράθεση να ξεχύνεται σε ακατέργαστη ποδοσφαιρική λύσσα ("Γάμ*σε τον π*στη τον Γιωργάκη, Βουλγαράκη, Βουλγαράκη").
- Διδάσκοντες πανεπιστημίων να ακούν τετριμένες θεωρίες με ορθάνοιχτα μάτια και να κρεμάνε τα σαγόνια τους από την απορία ("που το σκέφτηκε τώρα αυτό, πω πω πωωω!!!")
Ε, φτάνει, δε φτάνει???
Υ.Γ.: Η δημοσιευμένη αλληλογραφία Πουλαντζά - Μίλιμπαντ, είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα δυο διανοητών, που ξιφουλκούν θεωρητικά, και ρίχνουν και τα σχετικά @#$%!!
Α, προς θεού!!!
Να μη θεωρηθεί ότι δίνω συγχωροχάρτι στις βωμολοχίες ε?
@bourchas
Ο αντιαμερικανισμός στον οποίο αναφέρεται ο Revel είναι ο αντιαμερικανισμός του 1ου σταδίου, όπως λέω εγώ. Αυτός που αρχικά διοχετεύεται από τους επαγγελματίες αντιαμερικανούς. Ο αντιαμερικανισμός των μαζών όμως δεν είναι αποτέλεσμα υπολογισμού. Απλά γίνεται δεκτός ως Αλήθεια. Και μόνο ως ένδειξη φθόνου μπορώ να τον ερμηνεύσω.
basik said...
Και ενώ όλοι γνωρίζουν το "πώς" της πρώτης εκλογής και το οριακό ποσοστό της δεύτερης, φαίνεται να αγνοούν το 50% του αμερικανικού πληθυσμού που ΔΕΝ ψήφισε Μπους.
Φυσικά basik. Ότι δεν ανταποκρίνεται στα κλισέ τους εξ’ορισμού και αυτομάτως αγνοείται. Άλλωστε, όπως λέει και o Heinz δεν υπάρχει πραγματικότητα (άρα, πεδίον δόξης λαμπρόν για κάθε είδους παραλογισμό). Εγώ, μεταξύ μηδενισμού / μεταμοντερνισμού και πραγματικότητας θα προτιμήσω την πραγματικότητα. Ακόμη και αν δεν μπορώ να την γνωρίζω στην ολότητά της. (Το τελευταίο σχόλιο του Heinz στις 4:01μμ διαφωτίζει κάπως και ίσως να τον παρεξήγησα. Ωστόσο, η λογική ερμηνεία του παραλογισμού δεν παύει να σημαίνει ότι αυτός είναι … παράλογος).
@δημήτριος:
Το ότι το Ιράν έχει δηλώσει ότι η χρήση της πυρηνικής ενέργειας θα γίνει για ειρηνικούς σκοπούς δε μας πείθει. Τα ίδια ψέμματα έλεγε κι εκείνος ο πανάθλιος τύραννος Σαντάμ,…
Άρα, εσύ κρίνεις την αλήθεια της δήλωσης της ιρανικής ηγεσίας με βάση τη μη εύρεση όπλων στο Ιράκ; Χμμμ… Στα «σοβαρά» του σχολίου σου ωστόσο, εν πολλοίς θα συμφωνήσω. Το πρόβλημα με πολλούς είναι ότι «ξέρουν» / «βλέπουν» το σχέδιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ (π.χ.viennezos, cyber-dust και άλλοι που επεσήμανα πριν) και αντιδρούν σε αυτό που «βλέπουν» να έρχεται.
Για να παραφράσω τον Nick Cave, ο αντιαμερικάνος δεν σκέφτεται. Γιατί ο αντιαμερικάνος ξέρει!
@hioniam, 10:46 ειδικά,
Είπα δε θα μιλήσω, διαμαρτυρήθηκαν και φίλοι, αλλά νυχτώνςι πλέον και δε βλέπω ανάκληση -
Είσαι απαράδεκτος σ'αυτό το σχόλιο! Πες ό,τι θέλεις για κάποιον συν-σχολιαστή σου, μπες του στο ρουθούνι κι εσύ, αλλά προς θεού, όχι παιδιά στη μέση, ούτε γι'αστείο!
Δεν υπάρχει τίποτε πιο ιερό στον πλανήτη από αυτά!
@aphrodite
"προς θεού, όχι παιδιά στη μέση, ούτε γι'αστείο!
Δεν υπάρχει τίποτε πιο ιερό στον πλανήτη από αυτά!"
Απολύτως. Α π ο λ ύ τ ω ς. Είπαμε ένταση ναι, αλλά να ξέρουμε τι να λέμε πάντα, ε?
Δεν είχα προσέξει το 10.46 του hioniam. Σβήστηκε.
@heinz:
Ο Ράλλης ήταν ευπρεπής. Όχι γλυκανάλατος ούτε λαογλύφτης. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά σταματώ εδώ (έτσι κι αλλιώς έγραψα πολλά σήμερα).
BTW, έχεις ακούσει διάλογο στο Αγγλικό Κοινοβούλιο;
Είπα γω ότι ήταν ...απρεπής???
Έλα Παναγία μου!!!
Που καταλήξαμε είπα!!!
Καλά παίζεις με τις λέξεις ή μας δουλεύεις ρε heinz;
Γράφεις στις 5.11μμ: "Ποτέ δεν συμπάθησα το ήπιο πολιτικό κλίμα του Ράλλη."
Και μετά, στο επόμενό σου σχόλιο, κάνεις τη σύνδεση μεταξύ του ήπιου πολιτικού κλίματος του Ράλλη (1980) με την κατ'εσένα "ήπια" πολιτική σκέψη. Πανάσχετο (IMHO)! Αυτό το οποίο αναφέρεις ως ήπια πολιτική σκέψη (καινοφανής όρος) είναι η λαϊκίστικη τακτική του να μη λες τίποτα που θα θίξει τον οποιονδήποτε.
Έχει αυτό την οποιαδήποτε σχέση με τον βίο και την πολιτεία του Ράλλη; Κάνεις δε ένα λογικό (και χρονικό) άλμα ανεξήγητο από τη μία κατάσταση στην άλλη χωρίς να εξηγείς το πως υποτίθεται ότι συνδέονται.
@heinz
δεν ισχυρίζομαι οτι η πραγματικότητα είναι υπερβατική, αλλά είναι πολύ πιο ευρεία και πολυποίκιλη (και φυσικά διαθέτει άπειρες ερμηνείες) απ'ότι προσπαθούν τα κάθε λογής "μοντέλα" (όπου μοντέλο =τυποποιημένος τρόπος σκέψης) να περιγράψουν ή/και να ερμηνέψουν.
vatos locos said:
"Άρα είναι ξεκάθαρο ότι οι ηγέτες μίας χώρας όπως οι Η.Π.Α(με τεράστια ποσοστά αναλφαβητισμού ανεργίας,όπου τα κοινωνικά προβλήματα λύνονται με χημικές λύσεις τύπου προζακ-όπου το 90% πιστεύει ότι συνορεύει με το ΙΡΑΚ)αντιπροσωπεύουν εταιρίες και μόνο αυτές!"
Σιγά ρε μεγάλε! Το 90% των αμερικανών πιστεύει ότι συνορεύει με το ΙΡΑΚ; Μας δουλεύεις ψιλό γαζί ή απλά βγάζεις το άχτι σου για τις ΗΠΑ;
Είπαμε, υποκειμενικοί είμαστε, αλλά όχι κι έτσι...
"Ο πλούτος του ανθρώπου είναι ο ελεύθερος του χρόνος"
Σε αυτό συμφωνώ και επαυξάνω. Ο ΜΟΝΟΣ πλούτος του...
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΟΥ,ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΗ Ο,ΤΙ ΔΙΑΝΟΕΙΣΘΕ…ΤΟ BLOG
EXEI MIA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ..ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΝΑΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ-ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ..ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ…ΠΑΝΤΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ..ΚΑΝΤΕ ΤΟ!
ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ….ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ,ΤΗΝ ΤΙΒΙ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΩΝ BIG BOSS KAI ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ
Προτεινω για καποιο επομενο post:TI ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ BLOG ΜΟΥ….
Μερικές παρατηρήσεις στο post του vatos locos:
"Αυτή τη στιγμή οι μόνοι πριμοδοτούν το άκριτο μίσος είναι οι νονοί του Πετρελαίου" να μαντέψω πως κυκλοφορείς με ποδήλατο και δεν έχεις ανάψει ποτέ θέρμανση και Air Condition σπίτι σου;
" μια προελκογική παρουσία χρειάζεται το λιγότερο 1.000.000$" Παρόλο που δεν καταλαβαίνω τον όρο παρουσία (οι εκλογές δεν είναι κοσμικό event) ξέρεις πόσο κοστίζει η προεκλογική καμπάνια στην Β' Αθηνών σε κάποιον που θέλει να έχει βάσιμες ελπίδες να εκλεγεί; Στην επαρχία από ότι ξέρω το σύστημα του νονού και του κουμπάρου κρατάει ακόμα άρα η "παρουσία" είναι ποιο οικονομική. Άσχετο αλλά στην Αμερική οι Γερουσιαστές είναι 200 ενώ στην Ελλάδα οι βουλευτές είναι 300.
"ενώ ζει σε ένα κράτος που έχει 1 αργία όλο το χρόνο" αν εξαιρέσουμε τα χριστούγεννα, την πρωτοχρονιά, την αντίστοιχη 1η Μαϊόυ (που την γιορτάζουν τον Σεπτεμβριο) και μερικές ακόμα. Να μαντέψω πως δεν έχεις δουλέψει στον Ελληνικό ιδιωτικό τομέα; "ενώ στην καλλύτερη εργάζεται με ντεντλάινς)" στο τελευταίο μου deadline, πριν 2 εβδομάδες, δούλεψα την Κυριακή πριν την παράδοση 9.5 ώρες, Κυριακή γαρ. Απορία: πως θα παράγεις έργο χωρίς χρονοδιάγραμμα (deadline);
"με τεράστια ποσοστά αναλφαβητισμού ανεργίας" μπορείς να αναφέρεις τις πηγές σου; Άσχετο η ανεργία στην Αμερική είναι 5%, στην Ελλάδα 10%*. Προφανώς το ξέρεις ότι η Eurostat θεωρεί εντελώς αφερέγγυα τα δεδομένα που της δίνει η Ελλάδα για την ανεργία και μας τα επιστρέφει.
"όπου οι απαγορεύτηκε το συνταγματικό δικαίωμα του διαδηλώνειν κάποιοι το υπερασπίστηκαν" Συνταγματικότατο!!! Φυσικά υπό όρους (το ξέχασες;)
"(ό,τι άλλαξε στην Αμερική από το 1886)..." ναι ακόμα οι cowboys ψάχνουν να βρουν το Eldorado στην δυτική ακτή.
"Πληθυσμιακά είναι μόνο 200εκατ.από τα 6δισ.παγκόσμιου πληθυσμού!" 290 εκ. είναι ο πληθυσμός των ΗΠΑ (ανούσια η παρατήρηση μου).
"Γνωρίζουμε ότι από άποψη συσχετισμών αυτό που επιχειρούμε είναι ουτοπικό,η βαρβαρότητα της εποχής όμως το κάνει κοινωνικά αναγκαίο" Μαζί σου Comandante Loco!!! αλλά ποιο είναι αυτό;
"είναι του Σαμπκομαντάντε Μαρκος των επαναστητημένων και αυτόνομων Ζαπατίστας στο Μεξικό." Αυτονομιστών , από ότι ξέρω το Chiapas δεν έχει γίνει (ακόμα;) αυτόνομο. "Σαμπκομαντάντε" = Subcomandante;
Με όλο τον σεβασμο θα σου πρώτεινα να ανανεώσεις τις πηγές σου.
Υ.Γ. Νομίζω πως το κείμενο σου πληρεί το στερεότυπο του αντί-αμερικάνου στην Ελλάδα.
vatos locos said:
"το 90% που νομίζει ότι συνορεύει με το Ιρακ είναι από δημοσκόπηση που είχε γίνει όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στο Ιρακ."
Θέλω επίσημα στοιχεία!
vatos locos, οι αόριστες αναφορές (και ειδικά σε ντόπιες "φυλλάδες") δε λένε απολύτως τίποτα. Στοιχεία έχεις;
Μα καλά, δεν καταλαβαίνεις και μόνος σου πως είναι εξωφρενικό να πιστεύεις κάτι τέτοιο; Δηλαδή το 90% των Αμερικανών ΔΕΝ έβλεπε TV που για μήνες ολόκληρους έδειχνε χάρτες του Ιράκ, μαζί με τα διάφορα σενάρια και πίστευε πως συνορεύει με αυτό; Και όσοι από τους "ερωτώμενους" της δημοσκόπησης είδαν και τον 1ο Πόλεμο του Κόλπου (Desert Storm) δεν πήραν χαμπάρι πού στο καλό πέφτει;
Για πολύ μαλ*κες περνάς μάλλον τους Αμερικανούς - ενδεχομένως κι εμάς! Τα υπόλοιπα "στοιχεία" σου δεν τα θίγω. Προφανώς είναι "εξίσου" αξιόπιστα :))
Nikos Dimou said...
heinz said
"ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Kαμμιά σχέση δεν είχε η Ελλάδα με τις βλακείες της δυτικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας,της δυτικής φιλοσοφίας, και τις παθογένειές της!!!"
Εχεις να προτείνεις άλλο μοντέλο διακυβέρνησης; Αν ναι, ποιο;
7:39 μμ
Κ. Δήμου, είναι σαφές ότι δεν σας αρέσει να βλέπετε άλλα χρώματα εκτός από το άσπρο και το μαύρο. Επιπλέον λατρεύετε να νικάτε τους άλλους με υπεραπλουστεύσεις και «αφοπλιστικές» ερωτήσεις του τύπου «έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο;» (πρβλ. και παρόμοιο παραπλανητικό ερώτημα σας σε άλλο κεφάλαιο, για το εάν θα προτιμούσαμε να πεθαίνουν τα κακόμοιρα παιδάκια του τρίτου κόσμου από το να πουλιούνται σαν αναλώσιμα υλικά για 1 $ την ημέρα στα σκλαβοπάζαρα των πολυεθνικών).
Δεν φαντάζομαι ότι ο αγαπητός κ. heinz γράφει αυτά που γράφει στο πλαίσιο κάποιας πρότασης του για άμεση ανατροπή και υποκατάσταση του σημερινού συστήματος. Νομίζω ότι ο άνθρωπος κοιτάζει απλά πίσω στην ιστορία μπας και καταλάβει αν κάτι έγινε λάθος. Υπό τις συνθήκες αυτές είναι μάλλον άδικο να του ζητάτε να καταθέσει εν έτει 2006 εναλλακτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του Κοραϊκού ελληνικού κουτσοδιαφωτισμού του 1800. Οι προτάσεις αυτές υπήρξαν και από όσο ξέρω κατατέθηκαν αρμοδίως και σε επίκαιρο χρόνο. Τώρα, για ποιους λόγους έχασαν ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Αθανάσιος Πάριος και οι Κολλυβάδες και επικράτησε ο Κοραής και οι συν αυτώ είναι ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που είναι σκόπιμο και χρήσιμο να ερευνηθεί ψύχραιμα και σε βάθος. Για το καλό μας.
Για την καλή αρχή μιας τέτοιας συζήτησης είναι σκόπιμες κάποιες παρατηρήσεις:
α) Ο Otto Wittelsbach ήταν 16 ετών όταν ορίσθηκε ως ελέω θεού μονάρχης των γραικών. Ήταν ρωμαιοκαθολικός και έφθασε από το Μόναχο στο Ναύπλιο μέσω Ρώμης, από όπου πέρασε για να ζητήσει την ευλογία του Πάπα και τις συμβουλές του για τον τρόπο που έπρεπε να κυβερνήσει το Ορθόδοξο γένος των Ελλήνων (σημ. για να μην μας ρωτήσετε αφοπλιστικά εάν προτιμούμε τον Χριστόδουλο από τον Bill Gates και τους υπολογιστές μας πρέπει να σημειώσουμε ότι την εποχή εκείνη η ορθοδοξία έπαιζε άλλο ρόλο στην ζωή των ελλήνων. Ρόλο σημαντικότερο και απείρως κρισιμότερο).
β) Τα πρώτα χρόνια μέχρι την ενηλικίωση του μονάρχη κυβέρνησε η αντιβασιλεία. Για να καταλάβουμε το είδος της διακυβέρνησης διαβάζουμε από έναν έλληνα της εποχής ότι «και τους πιάνουν αυτεινοί οπούχουν την εξουσία και τους κρένουν με τον νόμο τον δικό τους». Τους κρένουν με τον νόμο τον δικό τους! Δηλαδή τους αδικούν.
γ) Η διοικητική διαίρεση της χώρας έγινε από τον κ. Αμπελ, γραμματέα της αντιβασιλείας, με βάση το γερμανικό πρότυπο. Ο κύριος Αμπελ αγνόησε πλήρως τις επικρατούσες δομές κοινωνικής οργάνωσης και συλλογικού βίου των ελλήνων.
δ) Η εκπαίδευση στο νέο κρατίδιο οργανώθηκε από τον προτεστάντη κ. Μάουρερ με βάση τα βαυαρικά πρότυπα. Με τα ίδια πρότυπα οργανώθηκαν από τον ίδιο η δικαιοσύνη και από τον κ. Καρλ φον Χάιντεκ ο στρατός και η διοίκηση του.
ε) Τα βασιλικά ανάκτορα, το σύμβολο κάθε καθεστώτος, κτίστηκαν από τον Φρειδερίκο φον Γκερτνερ, ενώ το πανεπιστήμιο και η ακαδημία από τον Κρίστιαν Χάνσεν και από τον αδελφό του Θεόφιλο Χάνσεν αντίστοιχα. Ο τελευταίος είναι αυτός που θα χτίσει μαζί με τον γάλλο Μπουλανζέρ και ένα μνημειακό έργο από αυτά που «οφείλουν» να «μιλάνε» στην συνείδηση και την ψυχή του λαού. Την μητρόπολη Αθηνών. Την μεγάλη εκκλησία της πρωτεύουσας των ρωμιών. Την αγιογράφηση της εκκλησίας ανέλαβε και ολοκλήρωσε ο γερμανός ζωγράφος Ζάιτς, έτσι, για να μπορεί ο απλός λαός από τα στασίδια του να αναγνωρίζει τους δικούς του αγίους, να αισθάνεται οικεία και να «συνομιλεί μαζί τους απλά», όπως θα έλεγε και ο δικός μας κυρ Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Να σημειωθεί ότι οι Κοραϊκοί ντρεπόντουσαν για τις βυζαντινές εκκλησίες της Αθήνας όπως και οι Τούρκοι που μέχρι και πολύ πρόσφατα άφηναν τα ονειρεμένα γυαλί του Βοσπόρου να γκρεμίζουν γιατί τους θύμιζαν το απολίτιστο οθωμανικό παρελθόν τους
Αυτά τα ολίγα αρκούν νομίζω για να εξηγήσουν γιατί σήμερα περνάμε με κόκκινο τα φανάρια, γιατί οδηγούμε μεθυσμένοι, γιατί κλέβουμε την εφορία, γιατί χτίζουμε παράνομα εκτρώματα στους καταπατημένους λόγγους και τα βουνά της πατρίδας μας, γιατί οι πολιτικοί αρχηγοί μας δεν τολμούν να πούνε καμία κουβέντα στην κάθε Κοντολίζα και στον κάθε Γκιούλ, γιατί τελικά με τόσα πακέτα δεν μπορέσαμε να γίνουμε Ιρλανδία ή Δανία κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.
Εγώ πάντως αναρωτιέμαι πώς μπορεί ένας ορθολογιστής να είναι τόσο πολύ αντι-ιρανός;
Φράσεις όπως "Θέλουμε το φανατικό Ιράν των Μουλάδων..." αποκαλύπτουν άγνοια και προκαταλήψεις.
Για την άγνοια θα ήθελα να σημειώσω πως το "φανατικό Ιράν" των "Μουλάδων" είναι αποτέλεσμα των πράξεων και των παρεμβάσεων της Μεγάλης Βρετανίας και των Η.Π.Α. που κατέστρεψαν ολοκληρωτικά και αμετάκλητα την μοναδική - υγιέστερη της αντίστοιχης Ελληνικής ή Τουρκικής εκείνη την εποχή - κοινοβουλευτική δημοκρατία που υπήρχε στην περιοχή, εξοντώνοντας ανελέητα -το κραυγάζει η ιστορία- τον Μοσαντέκ (επειδή τόλμησε πρώτος, αυτό που απολαμβάνουν -σχεδόν- όλοι τώρα στην περιοχή) και φέρνοντας τον Σάχη.
Το αποτέλεσμα αυτής της απίθανης πολιτικής εξίσωσης;
Σάχης - Μοσαντέκ = Αγιοταλλάχ
Ρωτήστε τα εκατομμύρια των Ιρανών στο εξωτερικό (πάνω από ένα εκατομμύριο στην Καλιφόρνια μόνο).
Για τις προκαταλήψεις θα ήθελα να σημειώσω πως το "φανατικό κράτος των Μουλάδων" αντιπροσωπεύει, (εκτός του Αχμεντινεζάντ) και την πραγματικά αξιόλογη - και μοναδική στον Ισλαμικό κόσμο - (αν την συγκρίνουμε με την Σαουδαραβική - Ουαχαβιτική) Περσική θεολογική παράδοση.
Δημοσίευση σχολίου