Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2006

Μαξίμ (με κάτι από Ντοστογιέφσκη)

Ναι, η Αστυνομία σκότωσε τον Μαξίμ Ζιλίν.

Όχι, δεν προσυπογράφω την τρέχουσα παράνοια των Δελτίων Ειδήσεων (πάντα κάτι πρέπει να κρύβεται πίσω από το προφανές).

Όχι, η Αστυνομία δεν πυροβόλησε τον Μαξίμ. Όλες οι ενδείξεις πείθουν ότι μόνος του τράβηξε την σκανδάλη.

Του πρόσφερε όμως μία τόσο εύκολη ευκαιρία απόδρασης και εγκλήματος, που ουσιαστικά τον παγίδεψε.

Σε ένα ψυχικά διαταραγμένο (θυμηθείτε τον πρώτο του φόνο) με ηρωικό παραλήρημα, δεν προσφέρεις σερβιρισμένο στο πιάτο ένα τέτοιο κατόρθωμα.

Αργότερα εκείνος κατάλαβε το αδιέξοδο και αναγκάστηκε να αυτοκτονήσει.

Θα ήταν το τέλειο σενάριο εξόντωσης, αν στην διάρκειά του, δεν έχαναν την ζωή τους δύο (απύθμενα αφελείς, ανίκανοι και ταλαίπωροι) μπάτσοι.

38 σχόλια:

kyros είπε...

Καλή Χρονιά κύριε Δήμου και εύχομαι ό,τι καλύτερο για το blog! Μακάρι να είναι πλούσιο και σε δημοσιεύσεις και σε επικοδομητικά σχόλια.

Δικό μου σχόλιο είναι ο βαρύς χαρακτηρισμός για τους νεκρούς αστυνομικούς...σύμφωνοι, μου φαίνεται και εμένα αρκετά αφελές έτσι όπως έγινε η απόδραση, αλλά γιατί τόση ένταση?και γιατί "μπάτσοι"? Ας φυλάξουμε (γνώμη μου) το χαρακτηρισμό για χειρότερα δείγματα του ιδιαίτερου αυτού επαγγέλματος..

Nikos Dimou είπε...

Το "μπάτσοι" είναι από λύπηση - το πομπώδες και εξουσιαστικό "αστυνομικοί" δεν θα ταίριαζε..

kyros είπε...

..συγγραφική αδεία λοιπόν, δεκτό!-)

Είναι πάντως εκπληκτικό (ίσως και όχι, ίσως και αναμενόμενο πλέον) πως οι περισσότεροι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφομαι καθημερινά στη δουλειά έχουν φτιάξει ο καθένας τη δική του θεωρία συνομωσίας για το θάνατο του Μαξιμ Ζιλίν...και φυσικά ΟΛΕΣ αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτοκτονίας. Περιττό να πώ πως όποιος τολμήσει να το δεκτεί αποκτά αυτόματα τη ρετσινιά του αφελή - άρα παραμένω σιωπηρός ακροατής!

Υ.Γ.: Μια πιο πρακτική παρατήρηση είναι ότι η φράση "Υπάρχει και στο nikosdimou.blogspot.com" που συνοδεύει κάθε επίκαιρο από εδώ και πέρα στο www.ndimou.gr καλό θα ήταν να είναι link που να οδηγεί στο blog, και μάλιστα στο αντίστοιχο άρθρο.

Ανώνυμος είπε...

Τα επικοδομητικά σχόλια είναι πέντε χρόνια δικασμένα μέσα στο Γεντί Κουλέ και ο βαρύς χαρακτηρισμός θα επιβεβαιωθεί όταν αρχίσουν οι δραπέτες να αυτοκτονούν κατά τη διάρκεια των πρωτοχρονιάτικων εορτών στις πλατείες και κατά τη διάρκεια των συναυλιών των νεοελλήνων εμπόρων του θανάτου. Ο Αραμπάς διέρχεται και οι με τις ωραίες γάμπες κουτσές κοπέλες "της Αστυνομίας", που σερβίρουν ηδύποτα στο αρχοντικό του Γιάγκου Παπούλια-Δράκου, σηκώνουν τα φουστανάκια τους, για να σκονιστεί η κατασκονισμένη πατρίδα μας. Κι αυτή η πράξη είναι η μόνη που δικαιώνει την ευτελή στιχουργικώς και αισθαντικώς κρυπτογραφική προσπάθεια του στιχουργού Μακρυγιάννη: η σκόνη κάνει ακροβασία στο γεφύρι.

Zoros είπε...

Η λογική λέει ότι ένας ημίτρελος και αδίστακτος δεν αυτοκτονεί. Είχε την ευκαιρία να το κάνει στο παρελθόν για τα άλλα εγκλήματά του (όντας έγκλειστος στη φυλακή) και δεν το έκανε. Γιατί να το κάνει τώρα που ήταν και ελεύθερος? Θεωρώ δεδομένο λοιπόν ότι τον σκότωσε η αστυνομία και το θεωρώ απαράδεκτο. Είναι ανεπίτρεπτο οι αρχές της χώρας να λειτουργούν εκτός νόμου και εκδικητικά σαν κοινοί εγκληματίες.

herman είπε...

Αυτό το "με κάτι από Ντοστογέφκσυ" παραείναι κολακευτικό για τον Μαξίμ. Αυτό έλειπε, να θύμιζε ο Ρώσος τον Ρασκόλνικοφ ή κάποιον άλλον από τους "Δαιμονισμένους". Μια καρικατούρα ίσως, αλλά περισσότερο σε αποτυχημένο αμερικάνο serial killer φέρει. Είχε κι αυτός την δημοσιότητα που του άξιζε, έστω μετά θάνατον.

Nikos Dimou είπε...

Ο Ρασκόλνικοφ (Έγκλημα και Τιμωρία) δεν ανήκει στους "Δαιμονισμένους" (ο ρωσικός τίτλος Besy σημαίνει Δαίμονες)όπου κάπου θα χωρούσε ο Μαξίμ. Η κορύφωση της παράκρουσής του οδηγούσε "λογικά" στην αυτοκτονία. (Η αυτοκτονία είναι το μόνιμο θέμα στους Δαίμονες). Μην ξεχνάτε και το πρώτο του αναίτιο έγκλημα. (Κάτι σαν τον φόνο του Σάτοβ). Το ότι ο όρος serial killer είναι Αμρικάνικος δεν αποκλείει τον ρωσικό μηδενισμό...

Spi_Der είπε...

Χωρίς να αποκλείω το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, όντως δε μου στέκει κι εμένα λογικό κάποιος που μπήκε στον κόπο να δραπετεύσει να κάνει μετά΄το απονενοημένο.
Στο μυαλό βέβαια μου έρχεται ο Μάνυ του "Τραίνου της Μεγάλης Φυγής" (του Ρώσου Κοντσαλόβσκι) (ναι, αλλα σε σενάριο του Ιάπωνα Κουροσάβα ;-))), αλλά εκείνος είχε την πρόνοια να πάρει μαζί του το δεσμώτη του.


Υ.Γ. Δε σας λέω "καλωσορίσατε" διότι για τους φάν σας εδώ είσαστε, εδώ και πολύ καιρό!

herman είπε...

Αδυνατώ να δω πως ο Μαξίμ μπορεί να παραλληλιστεί με κάποιον από τους ήρωες του Ντοστογέφσκυ. Αυτοί κατατρέχονταν από έμμονες Ιδέες που είχαν κοσμοϊστορική σημασία γι' αυτούς- ακόμα και η αυτοκτονία του, μοιάζει με καλά υπολογισμένη πράξη αυτοσυντήρησης ("αν με πιάσουν ζωντανό θα υποστώ τα πάνδεινα στην φυλακή και από τους μπάτσους") και όχι την πραγμάτωση μιας Ιδέας (Κυρίλoφ). Ο Ρασκόλνικοφ πάντως δεν αυτοκτόνησε, αλλά μετανόησε....

Ανώνυμος είπε...

το πλέον τραγικό πρόσωπο στην υπόθεση είναι ο έφηβος αλβανός που τελικώς παραδόθηκε στην αστυνομία (όπως ακριβώς ο ευρωβουλευτής Κουφοντίνας: με μπλουζάκι calvin klein και τσαρούχια) ο αλβανός που με δια της παράδοσης του παρέλαβε το πασοκ ως πρόεδρος και όχι ως πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι δυνατότητες για τις αλλαγές που θα ήθελε να επιφέρει στο ανοιχτό κόμμα και στην κομματική κοινωνία. αυτό το τραγικό πρόσωπο θα οριστεί αύριο τομεάρχης δικαιοσύνης και θα αναλάβει το μοιραίο ρόλο του χλωροπράσινου εισηγητή για την αντισυνταγματική αναθεώρηση του Συντάγματος.

takis vasilopoulos είπε...

Καλησπέρα κύριε Δήμου, ευχομαι το blog να αποτελέσει χώρο δημιουργικής συζήτησης.

Δύο σχόλια:το θέμα νομίζω μπορει να πάρει μεταφορική διασταση.Ο ρώσος είχε την τύχη να του μείνει μια σφαίρα.Πόσοι και ποσοι άνθρωποι δεν έχουν την προνοητικότητα ή την τύχη κατά τη διάρκεια της βιου τους να κρατήσουν μια σφαιρα και είναι αναγκασμένοι να περιφέρονται στα παγωμένα δάση της ζωής τους μέχρι να παγώσουν?

Επίσης κατι άλλο ,χιλιάδες οικογένειες αυτές τις μέρες βγήκαν από την εσωτερική τους αδιαφορία παρακολουθώντας μανιωδώς ειδήσεις ή παραειδησεις. Παραειδησιολαγνεία.Βρήκαν ένα νόημα στην αλλοτριωση τους,το θέμα όμως θα λήξει σύντομα και πάλι θα βυθιστούν μέσα σε αυτή.

Καλή χρονια ευχομαι!

skoumas είπε...

Απίστευτο!!!!!! ΕΙΣΤΕ ONLINE!!

Κύριε Νίκο δήμου θαυμάζω τα γραπτά σας για την μοναδικότητα τους και τον τρόπο που τα λέτε χύμα...

Καλή Χρονία να έχετε και συνεχίσεται έτσι...

---
http://www.skoumas.net

Ανώνυμος είπε...

Στο μυαλό βέβαια μου έρχεται ο Μάνυ του "Τραίνου της Μεγάλης Φυγής" (του Ρώσου Κοντσαλόβσκι)

Εξαιρετικός παραλληλισμός... Από τα σπουδαιότερα criminal ψυχογραφικά έργα.

Κ. Δήμου καλώς ορίσατε, είστε "πνευματικός σύμμαχος" για πολλούς από εμάς. Ίσως το blog να είναι μια ευκαιρία για να τοποθετείστε σε μια ακόμα πιο ελεύθερη "γκάμα" θεμάτων. Ακόμα και για το ποιος θα έπρεπε να αγωνίζεται αριστερό εξτρέμ στην ΑΕΚ που λέει ο λόγος... Καλή αρχή!

Dark Angel είπε...

Φίλε Νίκο

Καλώς Ορισες...

Μήτσος, ο καφετζής είπε...

Βρε καλώς τον!

Για το λαουτζίκο, φίλτατε Δήμου, υπάρχει το ποδόσφαιρο, το καφενείο, η ακατάσχετη παπαρολογία εδώ κι εκεί, τα ψώνια στις λαϊκές και φυσικά, κάθε τέλος του χρόνου, τα τζακ ποτ στον κρατικό τζόγο για να "επενδύσει" ο κάθε πικραμένος.

Ε, δεν ήταν ρατσιστικό να μην υπάρχει κάτι και για τους διανοούμενους; Ενα ανάλογο "τζακ ποτ" ας πούμε; Πάρτε το λοιπόν, μέσα στις γιορτές όπως κι όλα τα άλλα τζακ ποτ. Κι αρχίστε να σκέφτεσε, να γράφετε, να θεωρητικολογείτε...

Και καλά κέρδη!!

(Σε επισκέπτες για το blog εννοούσα)

Ασχετο αλλά μου είπε ένας φίλος να πάρω, λέει, Mac για να γίνω άνθρωπος. Και το σκέφτομαι ακόμα...

kosmopolitis είπε...

Ε, Αυτό κι αν είναι ευχάριστη έκπληξη ! Welcome, sir.

Μπράβο σας. Μακάρι το παράδειγμα σας να ακολουθήσουν και άλλοι επώνυμοι.

Υγεία και δύναμη εύχομαι από καρδιάς.
Καλή χρονιά.

vavanta είπε...

Μα γιατί τόση ειρωνία, τέτοια υποτίμηση και απέχθεια για τους "μπάτσους"; Έχετε σκεφτεί ότι τους στείλανε "ξυπόλυτους στα αγκάθια"; Έχετε σκεφτεί ότι προσβάλετε την μνήμη νεκρών;
Τι θα σκέφτονται για σας οι οικογένειές τους που του θρhνούν;
Πάντως σίγουρα δεν θα είναι υπερήφανοι για τους αυτοαποκαλούμενους πνευματικούς μας ανθρώπους.
Κρίμα.

gaymessiah1 είπε...

Μπάμ!

Ανώνυμος είπε...

Αν μια κοπέλα προσφέρει μελιτζανάκια πρέπει εγώ να τρέξω και να διευθυνθώ προς τας προσατολισμένας κατευθύνσεις και να πω: δεσποινίς, πολλά είναι να ειπωθούν, μα οι νόμοι, οι θεσμοί, οι κρυφές συμβάσεις, ο κόσμος που πίνει καφέ άνεφ να καταλαβαίνει γέψη - και, δεσποινίς, οι χώροι, και τα λόγια των περιστάσεων, και, φέφ, η ποίησις...ας είναι γενικώς το αρνημένο τίποτα και το συμφωνημένο όχι. Ένα δάκρυο της υλικής θλίψεως.

mtheo: τι σχέση έχουν οι "πνευματικοί άνθρωποι" με τη μνήμη των νεκρών και τις οικογένειες που θρηνούν. επιθυμώ να ζητήσω αυτή την εξήγηση γιατί εγώ αφ εαυτού τελείως ολομόναχος δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει το συγκεκριμένο σχόλιο του παιδιού που κατέχει αυτό το Blog με όλα αυτά που αναφέρεις.

αδυνατώ επίσης να κατανοήσω τι είναι η μνήμη του νεκρού που ... θίγεται ή ... σπιλώνεται όταν ένα έλλογο έμβιο ον εκφράζει τη γνώμη του.

πόσα απάνθρωπα δόγματα πρέπει να αποδεχθώ για να φτάσω να καταλαβαίνω (και να νιώθω!) τέτοιους αφορισμούς που ζητούν επεξηγήσεις ως καθόλου αυτονόητοι για ελεύθερες συνειδήσεις...

εκτος αν ειναι αυτη η περιβοητη μνήμη των νεκρών όπως η χριστιανική θεώρηση της αμαρτίας ως ανηθικότητας (για να απαγορευθεί στο έλλογο ον που εμμένει να σκέφτεται και να εκφράζεται)

έχω να πω επίσης ότι οι οικογένειες που θρηνούν δεν είναι παρά οι πιστοί τηλεθεατές του ευαγγελάτου που τον ακολούθησαν και υποστήριξαν στις διάφορες μετακινήσεις του από το ένα κανάλι στο άλλο (δεν μπορώ να εννοήσω κάπως διαφορετικότατα αυτές τις οικογένειες που θρηνούν)

θεϊκέ εαυτέ μου, συλλογίσου τώρα το επάρατο μελιτζανάκι!

Nikos Dimou είπε...

Ούτε "ο αποθανών δεδικαίωται" (τότε θα δικαιωνόταν και ο Μαξίμ) ούτε "ο σεβασμός στον πόνο των οικογενειών" επιτρέπεται να εμποδίζει την κριτική ανάλυση και αποτίμηση. Προσοχή γιατί αν αποδεχθούμε αυτούς τους (λαϊκίστικους) όρους, δεν θα μπορούμε να σχολιάσουμε τίποτα.

funEL είπε...

Kαλημέρα σας. Εκτός του ισαπόσταολου Προφήτη - πλασιέ, του γέροντα +ευλόγησον+, του Θεού, του Σακκέτου-πακέτου και κάποιους αρχαγγέλους΄
είσθε ο πρώτος επιφανής τμε τον οποίο επικοινωνούμε υπερβατικώς.

Επί τη ευκαιρία να σας παραθέσουμε κατι τις (ακόμα κι αν εχει πάει και σε άλλα bloggs):

ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΜΗ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ
Η άποψη, οι υγιείς ζωντανοί αστυνομικοί, ο καλός στρατός (που πρέπει να σκοτώνει καλά) και το κυριότερο απόσπασμα στη Προφητική ομιλία του Προφήτη στα σώματα ασφαλείας.. κουλτούρα και τα λοιπά. Ακρως ερασιτεχνική λήψη διότι δεν άντεχαν τα μηχνήματα τόση Θεοεπιστημονική ηθική και δημοκρατία.
Το ισχνό δώρο μας περί του θέματος κύριε Δήμου. ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΛΙΑΚΟΥΡΟΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ...

Μην ακούσουμε τίποτα για Φασισμό και τέτοια κουλτουριαραίικα...

epikairos είπε...

Ίσως τελικά ο Ρώσος να ήταν η Άννα της 17Ν και η αστυνομία αναγκάστηκε να τον σκοτώσει για να αποφύγει τις αποκαλύψεις.

free είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
free είπε...

Αν "ο νεκρός δεδικαίωται" όπως υποστηρίζουν κάποιοι, τότε "δεδικαίωται" και ο μη εξαιρετέος Αδόλφος Χίτλερ

Nomad είπε...

Κύριε Δήμου χαίρετε,
υπάρχει το ακόλουθο κείμενό σας:

Κοροπούλης και πουλερικά


Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2005

Άκουγα τον Γιώργο Κοροπούλη στο Τρίτο Πρόγραμμα. Μιλούσε για την (πιθανώς) επερχόμενη γρίπη των πουλερικών. Και έλεγε ότι υπάρχει πρόβλημα επειδή μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες έχουν κατοχυρώσει τα αποτελέσματα των ερευνών τους με πατέντες και επιμένουν να εισπράξουν δικαιώματα από όποιον χρησιμοποιήσει τις πατέντες αυτές για την παρασκευή εμβολίων.

«Κινδυνεύουμε», είπε, «διότι στον καπιταλισμό τα κέρδη είναι πάνω από τον άνθρωπο».

Σωστό. Στο «άλλο» κοινωνικό-οικονομικό σύστημα, δεν θα υπήρχαν πατέντες, διότι δεν θα είχε ανακαλυφθεί το εμβόλιο. Εβδομήντα ολόκληρα χρόνια η Σοβιετική Ένωση δεν μπόρεσε να ανακαλύψει ΜΙΑ πρωτότυπη φαρμακευτική ουσία.

Η πράξη απέδειξε ότι το άθλιο κέρδος είναι μοναδικό κίνητρο. Οι φαρμακευτικές εταιρίες ξοδεύουν δισεκατομμύρια για ερευνητικά προγράμματα – και δικαίως περιμένουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους όταν κάποιο από αυτά αποδώσει.

Κι εγώ θα ήθελα να ζω σε ένα κόσμο τον οποίο θα κυβερνούσαν ευγενέστερα κίνητρα, αλλά δεν τον έχω βρει. Δυστυχώς τα βασικά στοιχεία του καπιταλισμού – ιδιοκτησία, κεφάλαιο, εμπόριο, κέρδος – συνοδεύουν μόνιμα τον άνθρωπο από την αρχή της ιστορίας του. Φαντάζομαι άλλωστε ότι και ο Γιώργος Κοροπούλης εισπράττει δικαιώματα από την πνευματική του εργασία.

Όσο για το εμβόλιο, δεν ανησυχώ. Το ίδιο άθλιο κέρδος θα φροντίσει να παραχθεί σε αφθονία...
==

Θα ήθελα λοιπόν να σας πω ότι έχω τη γνώμη πως η φράση σας "Η πράξη απέδειξε ότι το άθλιο κέρδος είναι μοναδικό κίνητρο" θα ηταν σωστή, εαν μιλούσε για την κλοπή, τη ληστεία. Αυτή είναι το κίνητρο. Στο καπιταλιστικό σύστημα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, υπάρχει εγγενώς η δύναμη της εκμετάλευσης γιατί ο κάθε εργοδότης εκμεταλλεύεται την υπεραξία της εργατικής δύναμης. Δηλαδή απασχολεί τον εργαζόμενο αντί μισθού που είναι χαμηλότερος κατά πάρα πολύ απο τα έσοδα που προσπορίζεται ο ίδιος εμπορευόμενος το προιόν που εκείνοι παράγουν. Ο εργοδότης υποστηρίζει ότι αυτή η στυγνή εκμετάλευση της εργατικής υπεραξίας είναι το κόστος για την ανάληψη του ρίσκου και την επιχειρηματικότητά του. Ο Μαρξ, κ.Δήμου, όπως επίσης γνωρίζετε, επέμενε ότι αυτόςς ο ισχυρισμός δεν είναι παρα ευφημισμός της κλοπής.

Σήμερα, ζούμε σε έναν κόσμο που, έχοντας βιώσει την οικτρή αποτυχία του υπαρκτού σοσιαλισμού και τον ολοκληρωτισμό που γέννήθηκε χάριν μιας πραγματικά υψηλής ιδέας απο την αισχρή εφαρμογή της, προσδίδει ηθική αξία στο κέρδος. Ολη μας η ζωή αξιολογείται με αυτό το κριτήριο και καθε τι που δεν αποφέρει χρήμα αξιολογείται συνήθως ως ανόητο, ουτοπικό, λανθασμένο. Οσοι -και ειδικά οι αυτοδημιούργητοι- δημιουργούν περιουσίες, αυτομάτως μέσα μας συμπεριλαμβάνονται στους επιτυχημένους και, ακριβώς επειδή είναι αυτοδημιούργητοι, η ηθική αξία τους θεωρείται μεγάλη.

Αλλίμονο όμως κ.Δήμου: αυτή η λογική οδηγεί σε φριχτές ακολουθίες. Αφου στον κόσμο της δημοκρατίας ο πλούτος παράγεται ελευθέρως, απο την εργατικότητα και την εξυπνάδα, τότε αυτός που δε δημιουργεί πλούτο, θεωρείται αυτομάτως ακαμάτης, αξιος της μοίρας του, ακοινώνητος, αποσυνάγωγος. Καμιά βοήθεια λοιπόν στους φτωχούς. Αλλα τι γίνεται με αυτούς που συνειδητά αρνούνται να μπουν για τα καλά στο παιχνίδι του κέρδους; Με τους πραγματικά ελεύθερα σκεπτόμενους; Με τους άτυχους; Η με τους μη δυτικούς;

Η ιδεολογία που διατείνεται ότι το αθλιο κέρδος δεν είναι αθλιο γιατί αυτό στην ουσία είναι το κίνητρο για την παραγωγή λύσεων για όλους, φοβάμαι ότι όσο αληθινή και πραγματική κι αν ακούγεται, είναι στην βαθύτερη ουσία της μια ολοκληρωτική λογική, που αν την ακολουθήσει κανείς μέχρι τον πυθμένα της, θα βρεθεί μπροστά σε μοντέρνες "συλλογικές δολοφονίες", δηλαδή στην πλήρη αδιαφορία για τα δεινά του υπόλοιπου κόσμου. Στη λογική του νεόπλουτου Εκαλιώτη με το Καγιέν που θεωρεί άξιο της μοίρας του το παιδί των φαναριών.

Δίνω ένα παράδειγμα επέκτασης αυτής της φιλοσοφίας απο το 1958, ανήκει στον Μάικλ Γιάνγκ απο το βιβλίο του The rise of meritocracy -Η ανοδος της αξιοκρατίας:

"Κάθε άτομο σήμερα, ακόμα και το φτωχότερο, γνωρίζει ότι του έχουν δοθεί πλείστες ευκαιρίες. Εφόσον του προσδίδεται κατ επανάληψη ο χαρακτηρισμός "κούτσουρο", δεν μπορεί πια να υποκρίνεται. Αραγε, δεν οφείλει να αποδεχτεί ότι είναι κατώτερης υποστάθμης, όχι επειδή όπως στο παρελθόν του στερήθηκαν οι ευκαιρίες, αλλα επειδή είναι πράγματι κατώτερο; "

Αντιλαμβάνεστε που παει το πράγμα με την αθώωση του "αθλιου κέρδους" κ.Δήμου αν ακολουθήσουμε το συλλογισμό μέχρι τέλους; Φυσικά και το κέρδος είναι κίνητρο. Νομίζω όμως πως όταν το επιδιώκουμε, πρέπει μέσα μας να μην αισθανόμαστε αθώοι. Καλύτερα, να αισθανόμαστε συνένοχοι για τις δολοφονίες (εντός κι εκτός εισαγωγικών) που γίνονται ερήμην μας, για χάρη του. Μήπως και νοιώσει κάποτε κανείς μιας μια μικρή ερινύα να φτερουγίζει μέσα του.


Υγ. Οσο για το εμβόλιο που το αθλιο κέρδος θα παράξει εν αφθονία, θυμίζω ότι και τα φαρμακα του ειτζ εν αφθονία παράγονται, αλλα χρειάστηκε να σπάσει ο Μαντέλα το μονοπώλιο της πατέντας με κίνδυνο διεθνούς εμπάργκο της Ν.Αφρικής, για να αποκτήσει ο λαός του. Στην υπόλοιπη Αφρική με ποσοστά 50-70% πασχόντων, ακόμα δεν έχουν φτάσει, κ.Δήμου.

Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.
Ξέρω βέβαια ότι εδώ μιλούσατε για αλλα ζητήματα, αλλά φταίει ο....Ντοστογιέφσκη.

Καλημέρα σας.

Pavlos είπε...

Μέσα στο επάγγελμα του αστυνομικού υπάρχουν και αυτοί οι κίνδυνοι. Ενίοτε πραγματώνονται, για τον ένα ή τον άλλο λόγο.

Αν δεν υπήρχαν, δε θα χρειαζόμαστε τα όργανα..

Κρίμα που πολλοί το λησμονούν αυτό.

ZissisPap είπε...

Τόσες μάταιες συζητήσεις, πάλι πουθενά δεν βγάζει. Τα κανάλια έθαψαν ήδη και τους καλούς και τους κακούς, όπως αυτοί τους βάφτισαν ως νέοι μεσσίες της δευτέρας παρουσίας. Έχουν αφηνιάσει γιατί αυτοκτόνησε χωρίς να δώσει συνέντευξη, χωρίς να καταγράψει κρυφή κάμερα την απόδραση και την αυτοκτονία. Για άλλη μια φορά (το) κρίμα σε όλους μας.

Mozart1 είπε...

Προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου του Ρώσου κακοποιού Μαξίμ Ζιλίν... διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός...


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Ο Δημήτρης Λινός δεν έχει εξοχικό στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Τρυγώνας Τρικάλων...

Οεο

Ανώνυμος είπε...

Ο Τζιμ Λινός χρησιμοποιεί μεζούρα και αυτός. Δεν μετράει Ρωσίδες. Δεν μετράει κοριτσάκια εν γένει. Μετράει αγοράκια.

Αυτό που λέω δεν το γνωρίζω άμεσα, δεν διαθέτω αποδείξεις, τεκμήρια (μιλώντας την ευγενική του νομικού πολιτισμού γλώσσα των τηλεπαρουσιαστές μας) και δεν υπάρχει φυσικός νόμος να με επαληθεύει.

Αυτό που ισχυρίζομαι, το πιστεύω. Το πιστεύω με την ίδια αθωότητα και ένταση των ορθοδόξων χριστιανών που πιστεύουν στον τριαδικό Θεό (φεουδαρχικός τηλεοπτικός καπιταλισμός & μεταφυσική).

Δέχομαι δηλαδή την απελευθερωτική επίδραση του δικού μου έντιμου δόγματος. Και είμαι περήφανος γι' αυτή μου την κατάκτηση.

vavanta είπε...

Που είναι ο Δήμου;
Ο Ε Ο!
που είναι ο Δήμου;
Ο Ε Ο!

(αυτό το : "ο αποθανών δεδικαίωται" με τρελαίνει...!
μα πως τα λέει!!!

όσο για τους "κόλακες"... με κάνουν να.. "saltarw sto keno"!

(ο κόλακας κολάκου μάτι βγάζει; δεν βγάζει!)

isos είπε...

Τώρα εγώ πολλά δεν κατάλαβα για το τι έγινε αλλά και να ξύπνησε από τον λήθαργο η αστυνομία και οι αξιωματικοί της λίγο δύσκολο το βλέπω …
Τόσο έξυπνοι είναι που να μπορούν να «αυτοκτονήσουν» κάποιον … η πέσανε στην «περίπτωση» και τους «έκατσε» και πάλι να την «μπερδέψουν» πάνε την δουλειά !!!!
Του έπιασε το φιλότιμο που «φάγανε» κάποιους «δικούς» τους και θέλανε εκδίκηση η ούτε αυτό μπορούνε να κάνουνε από την ανικανότητα που τους διακρίνει και την «λευκή αποχή» που κάνουν εδώ και χρονιά !!!


Όλα αυτά είναι απλά συμπτώματα μια νέας μορφής δημοκρατίας από ότι φαίνεται????

ΥΣ.

Λέτε να σκάσει καμιά στρακαστρούκα να αρχίσουν πάλι οι γαλατάδες πρωί πρωί ????

Δημήτριος είπε...

Πραγματικά τρομακτικό το σχέδιο εξόντωσης...

Σαν τις αλλαγές του Μαλεζάνι που "μπερδεύουν" τον αντίπαλο, γιατί κανείς δεν τις καταλαβαίνει...

Πάντως σε χώρα με τέτοιους "μπάτσους" εγώ θα ανησυχούσα...

Υ.Γ.: Καλή αρχή κ.Δήμου !

xdrcft είπε...

Αφελής είναι όποιος νομίζει ότι με τόσους δημοσιογράφους τριγύρω και με τον αρχηγό της αστυνομίας από πάνω τόλμησαν οι 'μπάτσοι' να εκδικηθούν με δολοφονόντας τον ρώσο. Ποιος άλλος ήθελε περισσότερο από αυτούς να τον πιάσουν ζωντανό?

Προσπαθείστε να βρεθείτε στην θέση του ρώσου, τρεις μέρες νηστικός, χωρίς ρούχα μες στο κρύο και να ξέρει πως αν τον πιάσουν τον περιμένουν και χειρότερα.

Και φυσικά οι νεκροί 'μπάτσοι' ήταν "απύθμενα αφελείς, ανίκανοι και ταλαίπωροι", αφού ένας αστυνομικός μοναχός του κατέβασε από το φορτηγάκι στην άγρια ερημιά ένα μεγαλόσωμο εγκληματία και προσπάθησε να του βάλει/βγάλει χειροπέδες με το όπλο στη θήκη.

@pavlos, επικίνδυνο το τμήμα μεταγωγών? Από πότε? Από τότε που δεν τηρούνται και οι πιο απλοί κανόνες ασφαλείας. Είναι γελοίο.

Ανώνυμος είπε...

mtheo: δεν είμαι κόλακας. υπάρχει λογικό κενό στη σύνδεση της συγκεκριμένης γνώμης του δήμου με αυτό που εσύ την συνδέεις: με θλίψεις, με ντροπές, με μνήμες νεκρών, με σπιλώσεις, με πανωσηκώματα. δηλαδή, για μένα δεν είναι αυτονόητη η σύνδεση ότι μια γνώμη θίγει τη μνήμη νεκρών τηλεθεατών. δεν ξέρω τι είναι η μνήμη του νεκρού και πως και γιατί προσβλήνεται. κι αφού δεν μου εξηγείς, ακυρώνεται το λεχθέν σου και όλη anyways η δογματικότατη διατυπωμένη ως έγγιστα ύβρις. γιατί είναι ύβρις να εκπορνεύεις τους ζωνταντούς μόνο για να σέβεσαι ένα τίποτα, που έτυχε εσύ να το λες: μνήμη νεκρού. γιατί...

Ανώνυμος είπε...

(και κάτι απο Σαρτρ) Δεν είναι απίστευτα Σαρτρικό το σενάριο και η κατάληξη της όλης υπόθεσης; Ένας 23χρονος άριστος-καλός-ευγενικός Ρώσος "θέλει να δει πως είναι να σκοτώνεις" μπαίνει φυλακή, του κάνουν ότι το κάνουν εκει μέσα, βγαίνει για βόλτα παρέα με έναν "Αλβανό κακοποιό" αποδρά και κάτω από την πίεση των τύψεων του αυτοκτονεί (αν αυτοκτόνησε είναι Σαρτρ λοιπόν. αν όχι, ναι Ντοστογιέφσκη)...

Epicuros είπε...

Τα σχόλια που γράφτηκαν εδώ με κάλυψαν σχετικά με όσα θα είχα να πώ για το θέμα. Στέκομαι στο "ΟΕΟ" που ο mtheo χρησιμοποίησε. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι αυτό το "ΟΕΟ" αλλά ξέρω ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Κι εδώ είναι που μου συμβαίνουν όλα όσα μπορούν να σου εξασφαλίσουν εισαγωγή σε εφημερία νοσοκομείου: Ιδρώνω, βγάζω σπυριά, κοκκινίζουν τα μάτια μου, με πιάνει δύσπνοια και πρήζονται όλα μου τα σπλάχνα! Ναι, γίνομαι υστερικός όταν ακούω για ποδόσφαιρο. Όχι γιατί έχω τίποτε με το παιχνίδι. Κι εγώ έπαιζα στο σχολείο. Τα έχω όμως με αυτούς που το έκαναν πρώτη ασχολία των νεοελλήνων, μ' αυτούς που του δίνουν το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου (και μη) χρόνου των, με αυτούς που νομίζουν ότι το ποδόσφαιρο είναι το ζωτικότερο θέμα της ζωής μας. Μπορεί να μην έχουμε παιδεία, να μην έχουμε κράτος, να μην έχουμε γεωργία, βιομηχανία, τουρισμό, ασφάλεια, εξωτερική πολιτική, κ.α. αλλά το ποδόσφαιρο είναι αυτό που τους απασχολεί. Και τι φριχτή αυτή η φράση "το ελληνικό ποδόσφαιρο"! Λες και πρόκειται για κάποιο εθνικό αγαθό! μπορεί να μην έχει να φάει, μπορεί να μην έχει ποτέ του ανοίξει ένα βιβλίο, να μην γνωρίζει ούτε τι ήταν ο Μπετόβεν αλλά θυμάται όλους του αγώνες των τελευταίων 30 ετών, όλους τους παίχτες, τις ομάδες, Ελληνικές και ξένες, πού παίξανε, πώς παίξανε κλπ. Είπατε τίποτε για αποπροσανατολισμό του πολίτη;

newlens είπε...

epicuros said:
"Και τι φριχτή αυτή η φράση "το ελληνικό ποδόσφαιρο"! Λες και πρόκειται για κάποιο εθνικό αγαθό! μπορεί να μην έχει να φάει, μπορεί να μην έχει ποτέ του ανοίξει ένα βιβλίο, να μην γνωρίζει ούτε τι ήταν ο Μπετόβεν αλλά θυμάται όλους του αγώνες των τελευταίων 30 ετών, όλους τους παίχτες, τις ομάδες, Ελληνικές και ξένες, πού παίξανε, πώς παίξανε κλπ. Είπατε τίποτε για αποπροσανατολισμό του πολίτη;"

Μην ανησυχείτε, συμβαίνει και στις πιο πολιτισμένες χώρες με τα αντίστοιχα εθνικά ποδόσφαιρα. Δεν πρόκειται για "αποπροσανατολισμό του πολίτη". "Προσανατολισμένοι πολίτες" σε "προσανατολισμένες χώρες" επίσης αγαπούν το ποδόσφαιρο. Υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό από το να αποφασίζει μια ομάδα ανθρώπων έναν αγώνα μέσα σε δύο ημίχρονα;

Ecumene είπε...

Η Γυναικα παντα θα συμπονά....
τους miserables...............