Σάββατο, Απριλίου 08, 2006

Να ένα θαύμα!Την πιο πάνω φωτογραφία την έβγαλα σήμερα το μεσημέρι στα Κιούρκα με το κινητό μου. Στην κάτω δεξιά γωνία μπορείτε να δείτε ημερομηνία και ώρα.Αν κάποιος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας είχε γράψει πριν είκοσι χρόνια πως με ένα τηλέφωνο βάρους 99 γραμμαρίων θα μιλούσα (από παντού), θα έστελνα γραπτά μηνύματα, θα φωτογράφιζα, θα τραβούσα μικρά βίντεο, και θα μπορούσα να τα στείλω όπου γης...
...πως θα αποθήκευα 488 καρτέλλες με 910 τηλέφωνα, διευθύνσεις, email, όλα μου τα ραντεβού, όλες μου τις σημειώσεις (από τραπεζικούς λογαριασμούς μέχρι περιλήψεις κειμένων).....ότι θα άκουγα ραδιόφωνο με άριστη λήψη κι ότι με μία κάρτα μνήμης 2GB θα είχα και ένα walkman με αρκετές εκατοντάδες τραγούδια σε ΜΡ3......ότι αυτό το μηχανάκι θα με ξυπνούσε το πρωί, θα μου θύμιζε τα ραντεβού μου, θα αναγνώριζε τις κλήσεις μου και θα έπαιρνε την αλληλογραφία μου......ότι θα συνδεόταν στο Google και θα έλυνε πολλές απορίες μου, θα μάθαινε τα νέα από το BBC mobile news, θα έπαιζε ωραία τρισδιάστατα παιχνίδια......θα έκανε βιντεοκλήσεις, θα έδειχνε ζωντανή τηλεόραση (π. χ. το ματς στις κρίσιμες φάσεις) και θα τσεκάριζε τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς...


...θα του έλεγα ότι έχει καταπιεί πολύ LSD ή μεσκαλίνη (οι ντρόγκες της εποχής) κι ότι πρέπει να πάει να κοιταχτεί!

Υ. Γ. Τώρα θυμήθηκα ότι είχα παραλείψει και άλλες χρήσεις του κινητού μου: κάνει τους μαθηματικούς μου υπολογισμούς, έχει μετατροπέα μονάδων βάρους, μήκους, όγκου, θερμοκρασίας, αποστάσεων και εμβαδών, βρίσκει την ώρα σε όλες τις πόλεις της γης, κρυπτογραφεί τα PIN μου και μετατρέπει τις αξίες νομισμάτων.

Κι επειδή μερικοί τεχνόφοβοι "απογοητεύτηκαν" γιατί ονόμασα θαύμα ένα τεχνολογικό αντικείμενο - τους πληροφορώ ότι το θαύμα υπάρχει στην ευφυία, την φαντασία και την δημιουργικότητα των ανθρώπων που το έφτιαξαν!


Όλες οι φωτογραφίες σε αυτό το post έχουν τραβηχτεί με κινητό.

210 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 210 από 210
chris είπε...

#201#

George είπε...

ΝΔ said

"Περί κινδύνου: Μέχρι στιγμής οι πιο έγκυρες έρευνες το βγάζουν αθώο. Βέβαια οι περιαστικοί μύθοι οργιάζουν..."

Υπάρχουν και ερευνες που δείχνουν την βλαβερή επίδραση που έχει η ακτινοβολία των κινητών (και ηλεκτροφόρων καλωδίων) στην ανθρώπινη βιόσφαιρα που αναζωογωνεί την ανθρώπινη δραστηριότητα. Το λεεί το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν προϊόντα να αποφύγεις τις βλαβερές επιδράσεις. Στο κάτω κάτω υγεία είναι και η διευκόλυνση στην επικοινωνία και πληροφορία.

hioniam είπε...

Long mobile phone use raises brain tumor risk

Fri Mar 31, 2006

STOCKHOLM (Reuters) - The use of mobile phones over a long period of time can raise the risk of brain tumors, according to a Swedish study released on Friday, contradicting the conclusions of other researchers.

Last year, the Dutch Health Council, in an overview of research from around the world, found no evidence that radiation from mobile phones and TV towers was harmful. A four-year British survey in January also showed no link between regular, long-term use of cell phones and the most common type of tumor.

But researchers at the Swedish National Institute for Working Life looked at mobile phone use of 2,200 cancer patients and an equal number of healthy control cases.

Of the cancer patients, aged between 20 and 80, 905 had a malignant brain tumor and about a tenth of them were also heavy users of mobile phones.

"Of these 905 cases, 85 were so-called high users of mobile phones, that is they began early to use mobile and/or wireless telephones and used them a lot," said the authors of the study in a statement issued by the Institute.

Published in the International Archives of Occupational and Environmental Health, the study defines heavy use as 2,000 plus hours, which "corresponds to 10 years' use in the work place for one hour per day".

Early use was defined as having begun to use a mobile phone before the age of 20.

There was also shown to be a marked increase in the risk of tumor on the side of the head where the telephone was generally used, said the study, which took into account factors such as smoking habits, working history and exposure to other agents.

Kjell Mild, who led the study, said the figures meant that heavy users of mobile phones had a 240 percent increased risk of a malignant tumor on the side of the head the phone is used.

"The way to get the risk down is to use handsfree," he told Reuters.

He said his study was the biggest yet to look at long-term users of the wireless phone, which has been around in Sweden in a portable form since 1984, longer than in many other countries.

jois21 είπε...

nikos dimou said...

Αυτή που έχω, όχι - η διάδοχός της με τα ίδια χαρακτηριστικά - ναι.

Αρα ψευδεστε με στοχο τον εντυπωσιασμο. Ο διαδοχος του απ οσο ξερω, ουτε 99γραμμαρια ειναι, ουτε με τα ιδια χαρ/κα. Δεν λεω οτι λετε συχνα ψεματα, αλλα διαβαζοντας 2 και μονο απο τα αρθρα αυτου του blog βρηκα καποια "λαθακια". Αυτα ως παρατηρηση.

achilleas999 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
achilleas999 είπε...

μολις είδα τη φωτο της αμυγδαλιάς (αν είναι) νόμισα ότι θα διάβαζα για το θαύμα που κάνει τα λουλούδια να ανθίζουν.

Τι θα λέγατε για ένα κείμενο για τα κάτα των γραπτών μηνυμάτων? (sms, email, msn, irc)

kahri είπε...

Μου πήρε 3 μέρες να δω την απροκάλυπτη διαφήμιση της Χαλκιδαϊκής ΑΕΚτζήδικης ψαροταυέρνας.
Κύριε Δήμου με καταπλήσσετε συνέχεια με τις συμπτώσεις!
Εκτός του ότι συμφωνώ σε πλείστα θέματα μαζί σας, σε σημείο να προβληματίζομαι αν γενικά υπάρχουν φορμαλιστικά patterns στη σκέψη, τυγχάνω και Χαλκιδέος και ΑΕΚτζής!

castolidefkis είπε...

Δεν συμφωνώ πως η σάτυρα οφείλει να σατυρίζει ισχυρούς και ικανούς να "αντέχουν". Απλά, υπάρχει η εύστοχη σάτιρα, που μπορεί να σατιρίσει ακόμα και την πιο τραγική κατάσταση, όπως (Ο "ασώματος", ο Γαβρίλης και άλλοι τού Αρκά), όπως η "Φωτεινή της Νύχτας (ευτυχισμένη πόρνη), η "Μπλανς Επιφανί" (αξιοθρήνητη ημι/εκδιδόμενη, ημι/εκλιπαρούσα) κλπ...

Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα εύστοχης και ατυχούς σάτυρας. Πιστεύω ότι το δίλημμα "κατάλληλη" και "ακατάλληλη" σάτυρα δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει το δίλημμα "αριστερά" ή "δεξιά". Υπάρχει, αντίθετα, η εύστοχη σάτυρα και η άστοχη, όπως στην πολιτική έχει επικρατήσει, αντί τού "δεξιά/ζερβά" η θέση τού "Μπροστά/Πίσω" = "Μπροστά για να γίνεις οικοδομή/Πίσω για να παραμείνεις τούβλο..."

free rider είπε...

Μα φυσικά θα προτιμούσα να μπορώ να χρισημοποιώ το ταμ ταμ της ζούγκλας καθώς γενικότερα η επιστροφή στις προτώγονες ρίζες μας με ηρεμεί και με χαλαρώνει. Όμως τα πράγματα προχωράνε άλλαξαν και αλλάζουμε κι εμείς . Δεν χρειάζεται να γίνουμε εξαρτημένοι ούτε πρέπει να αρνηθούμε την εξυπηρέτηση που μας προσφέρει η τεχνολογία . Παν μέτρον άριστον ……
που το θυμήθηκα πάλι αυτό ..από το σχολείο βέβαια..
Και πρέπει εμείς να αφήσουμε χώρο στις νέες ιδέες στα νέα παιδιά στις νέες σελίδες της ιστορίας να μας απορρίψουν να μας ξεπεράσουν για να κλίσουμε επιτέλους τον κύκλο της ζωής μας.

Ανώνυμος είπε...

Το θαύμα θα υπήρχε και στη φαντασία και στο ανοιχτό μυαλό εκείνων που θα μπορούσαν να φανταστούν την τεχνολογία. Και υπήρξε. Πιο πολύπλοκη μηχανή από έναν άνθρωπο με την ψυχή του δεν θα κατασκευάσει η φύση. Γιατί και την τεχνολογία η φύση την κατασκεύασε. Και εμείς δεν ξέρουμε το γιατί είναι οι φυσικοί νόμοι όπως είναι, ποια μαθηματικά θα ισχύουν σε άλλο Σύμπαν (έτσι θα μετράμε όπως τώρα, τι νόημα θα έχουν οι αριθμοί, οι αποστάσεις), τι τα όρισε να είναι έτσι. Μας ενδιαφέρουν οι αρχικές συμφωνίες. Δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι πρέπει να διανύσουμε όλο το μήκος κάποιου αυθαίρετου δρόμου για να φτάσουμε σε αυτή την αρχική συμφωνία. Ο δρόμος μας δεν μπορεί να είναι λαβύρινθος, γιατί οι λαβύρινθοι είναι κατασκευασμένοι από το μυαλό και όχι από τη φυσική πραγματικότητα, η οποία υπάρχει παρόλο τον όγκο του μπετόν και την ανοησία των βαρεμένων. Φυσικά στις λογικές αυτές σκέψεις δεν καταλήγουμε χρησιμοποιώντας τα κινητά και τους υπολογιστές που χρησιμοποιούν μικρό κομμάτι των δυνατότητων και των παρατηρήσεων και των εφαρμογών και όχι τίποτα το εξαιρετικό όπως λέει ο μύθος που μας τραβάει μέσα στο λαβύρινθο. Άσε που διεκδικούμε και το δικαίωμα οι σκέψεις μας να είναι καθαρές και να μην τις σχετίζουμε με εκείνα που οι μπερδεμένοι φανατικοί νομίζουν ζωτικά και ουσιαστικά.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 210 από 210   Νεότερο› Νεότερο»